Były mechanik27.09.2020 16:54
Byłem przez długi czas mechanikę w auto serwis wadowicka 8i, moje wyniki pracy były bardzo zadowalające a efektywność mogę potwierdzić tym że mój zarobek na firmę która nam kierownik pokazywał co miesiąc miałem czasem o 140% większą od innych. Wynagrodzenie śmieszne, tymbardziej że minimalna krajowa, a premia idzie bez żadnego umowa zlecenie tylko na lewo pod stołem, mimo zapewnień że na premie będzie umowa zlecenie przynajmniej. Drugi fakt mimo etatu czyli 160 h szef dolicza obowiązkowe dwie soboty po 6 h, czyli w miesiącu trzeba mieć 180-196 godzin żeby dostać pełną podstawę minimalna krajowa inaczej była zabierana pewna kwota, pracodawca także nie zapewnia rękawiczek jak i okularów ochronnych a narzędzia trzeva mieć własne albo szef kupuje wózek i co miesiąc odejmuję 70 zł, od wypłaty także odliczane często 200-350 zl że względu kosztów serwisowych czyli bledy w zamówieniu doradców i kierownika i wzywanie taksówek codziennie po kilkanaście razy płacą tylko mechanicy.. Nie polecam pracy chyba że ktoś lubi robić za bezcen i być wykorzystywanym do różnych innych prac za masa podstawę jak i układanie opon w przechowalni lub ładowanie złomu i zawożęnie za co też nic płatnego się nie dostaje.