Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

PETRONAS LUBRICANTS POLAND

• Dlaczego warto pracować w Petronas?
  • Świadczenia
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Social Media

Dlaczego warto pracować w Petronas?

Świadczenia

Jak wygląda rekrutacja?

Social Media

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o PETRONAS LUBRICANTS POLAND

Opinie o PETRONAS LUBRICANTS POLAND Kraków

16.12.2025 10:05

Świąteczny czas pełen dobra, integracji i radości

Szlachetna Paczka
    Po raz kolejny włączyliśmy się w akcję Szlachetna Paczka, wspierając potrzebującą rodzinę w tym wyjątkowym, świątecznym czasie. Dzięki zaangażowaniu zespołu mogliśmy wziąć udział w inicjatywie, która realnie niesie pomoc i daje poczucie wspólnoty.

Spotkanie Świąteczne
    Spotkaliśmy się na naszym corocznym wydarzeniu świątecznym, które było okazją do podsumowań, docenienia wyróżniających się inicjatyw oraz wspólnej zabawy w świątecznym klimacie. W części kreatywnej nie zabrakło warsztatów dekorowania pierniczków oraz malowania świątecznych kamieni, a wieczór zakończyliśmy integracją poza biurem, kontynuując wspólne świętowanie w doskonałych humorach.

Tajemniczy Mikołaj
    Nie zabrakło również jednej z ulubionych firmowych tradycji – Tajemniczego Mikołaja. Losowanie, drobne upominki i mnóstwo uśmiechów podczas wymiany prezentów przypomniały nam, że liczy się gest, kreatywność i dobra energia.

Grudzień w naszej firmie upłynął pod znakiem wspólnego działania, pomagania i celebrowania – dokładnie tak, jak lubimy najbardziej ❤️
    Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1Zdjęcie 2Zdjęcie 3

16.12.2025 10:00

Wellbeing, kultura i integracja
    Heltheen Day w biurze to prawdziwa dawka zdrowia: kiszonki, odpornościowe shoty, matcha, aromatyczne herbaty i zdrowe przekąski. Nie zabrakło też kinesiotapingu!
    Zwiedzanie Zamku Królewskiego na Wawelu pozwoliło odkryć historię królewskich komnat i niezwykłe dzieła sztuki pod okiem niezastąpionej przewodniczki.
    Friends & Family Day w Petronas to czas radości dla całych rodzin: warsztaty mydlarskie, quizy, wyzwania sportowe, brokatowe tatuaże i strefa dziecięca.
    Listopad w Petronas pełen zdrowia, kultury i wspólnych chwil!
    Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1

16.12.2025 07:54

Polska ekipa miała przyjemność reprezentować Petronas Lubricant International podczas targów pracy Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości - wydarzenia, które zgromadziło wielu studentów zainteresowanych nowymi wyzwaniami zawodowymi.

Uczestnicy mieli okazję wziąć udział w inspirujących rozmowach z przedstawicielami różnych działów Petronas Lubricants International, sprawdzić swoją wiedzę w quizie z nagrodami oraz skorzystać z fachowych konsultacji HR w ramach CV & LinkedIn Point.

Dużym zainteresowaniem cieszyła się prezentacja przedstawiciela działu HR, poświęcona strategicznemu podejściu do poszukiwania pracy.

Energia wydarzenia była fantastyczna - mnóstwo pytań, konstruktywne dyskusje i silna motywacja do rozwoju. Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko!

ReviewUserIcon:)

19.02.2025 15:17

Mój staż w dziale HR był niesamowitym doświadczeniem, które pozwoliło mi rozwinąć zarówno umiejętności zawodowe, jak i interpersonalne. Praca w Petronasie była dla mnie nie tylko szansą na naukę, ale również możliwością bycia częścią dynamicznego zespołu. Codziennie angażowałam się w różnorodne zadania, co pozwoliło mi zrozumieć szeroki zakres działań HR. Zespół, w którym pracowałam, był bardzo pomocny i otwarty na dzielenie się wiedzą, co sprawiło, że mogłam szybko zaadaptować się w nowym środowisku. Czułam, że moje pomysły i sugestie były cenione, a każda okazja do rozwoju była mile widziana. Dzięki stażowi nie tylko poszerzyłam swoją wiedzę teoretyczną, ale także zdobyłam cenne doświadczenie praktyczne, które na pewno zaprocentuje w mojej przyszłej karierze zawodowej.

12.12.2024 20:09

Miło wspominam czas spędzony na stażu HR w tej firmie. Miałam zgrany zespół, w którym czułam się zaopiekowana i zawsze mogłam liczyć na pomoc. Bardzo podobała mi się elastyczność godzin pracy oraz duża swoboda w ich wyborze. Uważam, że był to czas dobrze spożytkowany. Polecam! :)
    ReviewUserIconLaura

28.06.2024 09:32

Pracodawcą dbający o work life balance. Oferujący wsparcie psychologiczne, wycieczki, konkursy. Nie stresuję się pracą.
    ReviewUserIconkandydatka do pracy

14.06.2024 16:32

Proces rekrutacji jest prowadzony profesjonalnie, wiesz od początku jak wygląda krok po kroku i z kim będzie prowadzony. No i jest feedback na koniec procesu. Ja miałam przy okazji możliwość zobaczenia biura - bardzo przyjemne pomieszczenia, atmosfera też bardzo ok. Nie otrzymałam oferty, ale z checia nawiązałabym współpracę z firmą. Mam pozytywne wrażenie.
    ReviewUserIconZigi

29.04.2024 10:19

Cześć. Kto z Was wie, jak działa program psychologicznego wsparcia pracownika? O czymś takim przeczytałem w niedawno wygasłym ogłoszeniu, gdy na zastępstwo szukano specjalistę ds. logistyki.

29.04.2024 11:39

Tak, oczywiście! Program psychologicznego wsparcia pracownika jest ważnym narzędziem w zapewnianiu opieki nad zdrowiem psychicznym pracowników. W ramach naszej współpracy z firmą, która posiada psychologów, nasi pracownicy mają dostęp do profesjonalnej pomocy, gdy tego potrzebują. Kontakt z psychologiem odbywa się w formie telefonicznej, co zapewnia dyskrecję i wygodę. To ważne wsparcie, które pomaga naszym pracownikom radzić sobie ze stresem, problemami osobistymi czy trudnościami zawodowymi, przyczyniając się do ich ogólnego dobrego samopoczucia i efektywności w pracy.
    ReviewUserIconMick

28.04.2024 11:30

Petronas jako pracodawca dba o swoich pracowników. Mozna liczyć na wsparcie przełożonych. Jedyny minus, to brak możliwości szybkiego awansu.

07.04.2024 12:10

Hej, obserwuję od dłuższego czasu firmę na linkedinie, sporo ofert pracy wpada, ale nic do Polski, dlatego aż muszę was zapytać, jak sytuacja wygląda w customer service. Chodzą pogłoski o powiększeniu zespołu? Jakby ktoś napisał mi coś o rozwoju, ścieżce kariery byłabym bardzo wdzięczna, bo z takich podstaw wiem o benefitach jakie oferują i że jest umowa o pracę :)

15.04.2024 12:36

Cześć! Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz za obserwowanie nas na LinkedIn. Obecnie nie mamy otwartego stanowiska w dziale obsługi klienta (Customer Service), jednak zawsze warto przesłać CV, ponieważ w każdej chwili możemy rozpocząć rekrutację na to stanowisko. Co więcej, pragnę podkreślić, że w naszej firmie istnieje możliwość rozwoju zawodowego oraz zdobycia nowych umiejętności, zwłaszcza w obszarze programów i systemów oraz pracy w międzynarodowym środowisku. Jeśli masz dodatkowe pytania lub chciałbyś uzyskać więcej informacji na temat ścieżki kariery w naszej firmie, jestem do Twojej dyspozycji.

13.03.2024 17:02

Czy UJ to dość znany uniwersytet dla kandydata na logistic specialist? ;) Czytając ofertę przez moment obawiałem się, że może musi być to jakaś Padwa, czy Oxford :D Bardzo bym był też ciekaw, czy ów roczny kontrakt zastępczy jest z możliwością pozostania po powrocie stałego specjalisty. Może warto mieć dwóch? ;)

15.03.2024 15:13

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą (usunięte przez administratora) oraz za zadane pytanie. Chcielibyśmy podkreślić, że w naszej firmie zatrudniamy pracowników pochodzących z różnych uniwersytetów, co stanowi dla nas bogactwo i różnorodność perspektyw. Jeśli chodzi o gwarancję przedłużenia umowy na dłuższy okres czasu, niestety nie możemy jej zagwarantować. Decyzje dotyczące przedłużania umowy są podejmowane indywidualnie, uwzględniając bieżące potrzeby i sytuację firmy.

25.03.2024 10:03

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy jako Logistic Specialist oraz za zadane pytanie odnośnie charakteru pracy. Tak, praca na stanowisku Logistic Specialist w naszej firmie jest hybrydowa. Aktualnie, zakłada to jeden dzień pracy w tygodniu w biurze, jednak biuro jest otwarte i pracownik może korzystać z niego w dowolnym zakresie. W ogłoszeniu zaznaczyliśmy, że pracownik otrzymuje budżet na sprzęt do pracy zdalnej, co oznacza, że zapewniamy odpowiednie narzędzia do efektywnej pracy z domu.

31.01.2024 08:23

Ciekawi mnie też płatny półroczny staż w Dziale Obsługi Klienta, tym bardziej, że oferują benefity, (prawdopodobnie) jak regularnemu pracownikowi. Da się wyżyć w Krk, będąc na nim? Trzeba znać SAP, czy można zaczynać od zera?

31.01.2024 08:59

Dziękujemy za zapytanie i zainteresowanie naszą firmą! W naszej firmie cenimy różnorodność i rozwój naszych pracowników. Chociaż stażyści otrzymują kartę Multisport i prywatne ubezpieczenie medyczne, nasi regularni pracownicy korzystają z jeszcze szerszego zakresu benefitów. Nie wymagamy znajomości SAP od początkujących. Nasza firma jest otwarta na osoby z różnymi poziomami doświadczenia, a my zapewnimy odpowiednie szkolenie, dzięki któremu zdobędziesz niezbędne umiejętności. Jesteśmy przekonani, że każdy zasługuje na szansę rozwoju, a nasza polityka zakłada, że dajemy możliwość zdobycia nowych umiejętności nawet tym, którzy zaczynają od zera w danym obszarze.
    ReviewUserIconMonia

02.11.2023 23:22

Uczestniczyłam jakiś czas temu w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko w obsłudze klienta. Jestem bardzo miłe zaskoczona tym, jakie wartości wyznaje firma Petronas. Rozmowa była przeprowadzona rzetelnie i w miłej atmosferze. Otrzymałam szczegółową informację, co było powodem odrzucenia mojej kandydatury na to stanowisko. Może w przyszłości się uda.

30.11.2023 12:58

Zazwyczaj są trzy etapy procesu rekutacyjnego: 1. Wstępna rozmowa telefoniczna z wybranymi kandydatami. 2. Rozmowa kwalifikacyjna z bezpośrednim przełożonym i przedstawicielem działu HR. 3. Rozmowa kwalifikacyjna z Managerem działu i przedstawicielem działu HR. Umiejętności są weryfikowane w oparciu o wywiad kompetencyjny i behawioralny oraz analizę studium przypadków. Rozmowy przeprowadzane w formie zdalnej lub face to face. Informację o tym czy zapraszamy kandydata do kolejnego etapu procesu rekrutacyjnego informujemy w ciągu dwóch tyogdni. HR Team
    ReviewUserIconNivk

09.03.2024 22:49

U
    ReviewUserIconNataly

09.03.2024 20:18

Praca w obsłudze klienta z nałożonym planem, ktory da się zrealizować. Bardzo dobra atmosfera, fajni ludzie. Sporo bonusów do wynagrodzenia. Mogę polecić.
    ReviewUserIconKasia

30.01.2024 19:05

Jestem pracownikiem firmy od ponad trzech lat i jestem bardzo zadowolona, ze jestem jej czescia. Oddzial w Polsce tworzy profesjonalny i zgrany zespol, dzieki czemu panuje zyczliwa, pelna szacunku i bezstresowa atmosfera, a to rowniez dzieki temu, ze szefostwo i zespol HR darza pracownikow zaufaniem. Oprocz tego, firma zdecydowanie dba o pracownikow poprzez liczne benefity, nawet w momencie pobytu na urlopie macierzynskim. Petronas daje rowniez duze mozliwosci rozwoju, mozna bardzo wiele sie nauczyc i jest rowniez otwarta na wszelakie pomysly w celu innowacji aktualnych procesow. Rownie waznym dla mnie faktem jest mozliwosc pracowania w znanych mi jezykach, a takze je doszkalac korzystajac z oferowanych kursow jezykowych, a takze prestiz, ze pracuje dla duzej korporacji, ktora co wiecej, jest sponsorem Formuly 1! :) Zycze nam, abysmy dalej szli w tym kierunku i oczywiscie zdecydowanie polecam tego pracodawce!
    ReviewUserIconInga

02.01.2024 13:18

Customer Service Representative with English and Dutch - da radę jeszcze znaleźć tam pracę? Ucieszyłam się, że znalazłam ofertę pracy ze stycznia, a to z poprzedniego roku. No ale nie wiem, może jakiś nabór jest? Proszę żebyście napisali, jeśli tak. I ewentualnie jaka stawka, ponieważ tej informacji nigdzie nie ma.

09.01.2024 14:44

Dziękujemy za zainteresowanie stanowiskiem Customer Service Representative z językiem angielskim i holenderskim. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na to stanowisko, ale zachęcamy do śledzenia naszego profilu na LinkedIn, gdzie informujemy o nowych ofertach pracy. Jeśli nabór zostanie wznowiony, udostępnimy tę informację.
    ReviewUserIconJunior

02.01.2024 12:38

Stabilny pracodawca, jeśli jesteś na początku swojej kariery, to warto pracować w Petronasie: można dużo się nauczyć, wsparcie i empatia pracowników i przełożonych jest na bardzo wysokim poziomie. Roczna podwyżka i benefity.

26.12.2023 02:11

29.12.2023 13:03

Bardzo dziękujemy za zainteresowanie produktami Petronasa. Można je nabyć w sieci autoryzowanych dystrybutorów. Zachęcamy do kontaktu z działem obługi klienta pod adresem mailowym [email protected], tam każdy klient, nawet detaliczny zostanie pokierowany do odpowiedniej osoby zajmującą się sprzedażą.
    ReviewUserIconPracownik 2023

16.11.2023 16:22

Praca w komfortowych warunkach w biurze, w miłej atmosferze z oraniczoną ilością czynników stresowych. Pracodawca proponuje sporo zadawalających benefitów. Minusem jest brak szybkiego awansu dla wybitnych osób.

22.12.2023 10:11

Dążymy do stworzenia komfortowego środowiska pracy z licznymi benefitami, takimi jak prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe czy wsparcie psychologiczne. Jednak zdajemy sobie sprawę, że dla niektórych pracowników brak szybkiego awansu może być istotnym minusem. Chociaż cenimy rozwój naszych pracowników, tempo awansu może być dla nich kluczowym elementem kariery zawodowej. Zapewniamy otwartą komunikację i chętnie wysłuchamy konkretnych sugestii dotyczących ścieżek rozwoju, aby stale doskonalić naszą firmę jako miejsce pracy.
    ReviewUserIconLider

28.12.2023 22:30

Potwierdzam. Dobre miejsce do pracy. Miła atmosfera, profesjonalny HR, dobre warunki. Drobne braki tej firmy do pominięcia w porównaniu z innymi firmami z tej samej półki
    ReviewUserIconMarysia

13.09.2021 19:14

Cześć, czy Petronas (np. Kraków) ma pakiet relokacyjny na start?? Czy ktoś wie? Jak wysoki jest ten pakiet? Czy jest jakieś wsparcie relokacyjne ze strony firmy?
    ReviewUserIconViola

09.03.2022 18:53

Raczej nie ma. Praca zdalna z możliwościa stacjonarnej

22.12.2023 10:18

Dziękujemy za zapytanie dotyczące pakietu relokacyjnego w firmie Petronas w Krakowie. Chcielibyśmy poinformować, że obecnie nie oferujemy dedykowanego pakietu relokacyjnego. Niemniej jednak, jeśli mają Państwo jakiekolwiek konkretne pytania lub potrzebują dodatkowych informacji dotyczących procesu relokacji, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem HR. Jesteśmy do Państwa dyspozycji, aby udzielić wsparcia i odpowiedzi na wszelkie zapytania.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PETRONAS LUBRICANTS POLAND?

Kontakt - PETRONAS LUBRICANTS POLAND

Lubicz 17B 31-503 Kraków

Branże: Energetyka i elektrotechnika

ReviewUserIconTeresa

11.01.2023 21:48

Witam, w wątku przedstawione zostały już benefity, dopytam tylko jak wygląda sprawa z premiami? Są jakieś? Od czego zależne? I co najważniejsze w jakiej wysokości i co ile? Jakie macie w ogóle umowy? O pracę?
    ReviewUserIconGaja

09.03.2023 22:40

Pracownik biurowy otrzymuje co najmniej jedną premię roczna, częściowo zależna od swoich wyników pracy. Pakiet benefitowy jest bardzo dobry - chyba wszytskie możliwe opcje w korpo. Coroczna podwyżka i umowy na czas nieokreślony.

22.12.2023 10:16

Wysokość podwyżki jest ustalana w oparciu o aktualne wskaźniki inflacji. Staramy się dostosować podwyżki do poziomu inflacji ogłaszanego przez Główny Urząd Statystyczny (GUS). Naszym celem jest utrzymanie realnej wartości wynagrodzeń, co oznacza, że podwyżki powinny przynajmniej pokrywać poziom inflacji.
    ReviewUserIconPetropracownik

27.10.2023 12:52

Polecam tego pracodawcę, przyjemne warunki pracy, bardzo dużo benefitow, dodatki do wypłat

22.12.2023 10:06

Nasza firma oferuje atrakcyjne benefity dla wszystkich pracowników, zarówno tych już zatrudnionych, jak i nowych członków zespołu. Począwszy od pierwszego dnia zatrudnienia, nasi pracownicy mają dostęp do prywatnej opieki medycznej oraz ubezpieczenia grupowego, co stanowi istotny element dbałości o ich zdrowie i bezpieczeństwo. Dodatkowo, w ramach naszej polityki wsparcia pracowników pracujących zdalnie (WFH), zapewniamy dodatek umożliwiający skorzystanie z domowego środowiska pracy w pełni zgodnie z indywidualnymi potrzebami. Ponadto, przyznawany jest budżet na zakup sprzętu do pracy zdalnej, co pozwala na efektywne dostosowanie narzędzi pracy do indywidualnych preferencji. W trosce o dobre samopoczucie naszych pracowników, udostępniamy również wsparcie psychologiczne, co stanowi ważny element naszej strategii dbałości o ich zdrowie psychiczne. Naszasz standardowy proces zatrudnienia obejmuje pierwszą umowę na okres próbny trwający przez 3 miesiące. Jest to okres, podczas którego obie strony mają możliwość wzajemnego zaznajomienia się i oceny dopasowania do oczekiwań oraz wymagań stanowiska. Po pomyślnym zakończeniu okresu próbnego, długość umowy zależy od specyfiki danego stanowiska i jest uzależniona od indywidualnych ustaleń podczas procesu rekrutacyjnego. Naszym celem jest stworzenie długotrwałych relacji z naszymi pracownikami, a elastyczność naszych umów po okresie próbnym umożliwia dostosowanie warunków zatrudnienia do zmieniających się potrzeb zarówno firmy, jak i pracownika. Wierzymy, że taki model zatrudnienia sprzyja budowaniu trwałego zaufania i satysfakcji ze współpracy. Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące warunków zatrudnienia, proszę o kontakt.

05.12.2023 09:58

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie PETRONAS LUBRICANTS POLAND?

22.12.2023 09:53

Podczas procesu rekrutacyjnego w naszej firmie, uczestnicy rozmowy mogą być poddani pytaniom związanym z ich dotychczasowym doświadczeniem zawodowym, dostępnością czasową oraz ocenie kompetencji językowych i behawioralnych.

26.11.2023 15:30

Witam. Widziałem w internecie ofertę do firmy; poszukują osobę z językiem niemieckim. Widzę ze tutaj fajnie jest opisywana rekrutacja, ale zanim się przejdę mam pytanko. W ofercie napisali o „ High Knowledge of 2 EU languages English and German” No i właśnie mam dobry niemiecki, ale angielski taki myśle b1 komunikatywny. Czy faktycznie jest wymagany wysoki poziom?

30.11.2023 12:40

Cześć, Znajomość języka angielskiego na poziomie B1 nie powinna Cię powstrzymywać. Zawsze jest miejsce na poprawę, ale zdecydowanie nie jest to bariera :) Pozdrawiamy HR Team
    ReviewUserIconKamila

27.10.2023 15:53

Bardzo pozytywnie oceniam pracę w Petronasie. Atmosfera w firmie jest naprawdę świetna, a lokalizacja biura- doskonała. To miejsce, gdzie chętnie spędza się czas i pracuje z przyjemnością.
    ReviewUserIconMichał

27.10.2023 12:48

Bardzo polecam, duża możliwość rozwoju w strukturach regionalnych i globalnych
    ReviewUserIconPracownik 2023

27.10.2023 12:24

Polecam! :)
    ReviewUserIconRoma

16.09.2023 08:56

Ktoś wyjawi, jakie są etapy rekrutacyjne w przypadku Customer Service Representative with German? Rozmowy zdalne, czy na miejscu w firmie? Są jakieś przykładowe zadania typu: rozwiąż problem klienta, scenki itp.? :))

18.09.2023 09:47

ReviewUserIconPracownik101

16.08.2023 12:40

Bardzo ładne i dobrze wyposażone biuro. Możliwość elastycznej pracy oraz dostosowania godzin pracy. Przyjazna atmosfera i mili współpracownicy. Moje odczucia co do tej firmy są bardzo pozytywne.

07.09.2023 15:11

W PETRONAS LUBRICANTS POLAND w Krakowie nie tylko jest dobrze wyposażone biuro, w którym pracownicy mogą czuć się swobodnia, ale również jest możliwość pracy hybrydowej. Większość stanowisk może pracować nawet do 4 dni w tygodniu zdalnie, lub jeżeli preferują mogą pracować całkowicie stacjonarnie. Rozpoczynanie pracy jest kwestią bardziej indywidualną i zależy od działu oraz Team Leadera ale zazwyczaj są to godziny pomiędzy 8:00 a 10:00. Mamy nadzieję, że odpowiedzieliśmy na wszystkie zadane pytania a w przypadku kolejnych zachęcamy do kontaktu. :)

18.08.2023 11:11

Czy nowo zatrudnione osoby w PETRONAS LUBRICANTS POLAND otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    ReviewUserIconPracownik CS

24.08.2023 17:31

Tak, wszyscy mają umowy o pracę. W moim przypadku była to umowa na okres próbny i później na nieokreślony. Podpisywałem pierwszego dnia w biurze.
    ReviewUserIconKandydat 2023

04.08.2023 16:27

Fajnie przeprowadzony proces rekrutacyjny, informacje zwrotne i stały kontakt telefoniczny.
    ReviewUserIconKtos

08.05.2023 05:31

Słaby proces rekrutacji. Mimo wysłania oferty cisza, zero odzewu. Uważam, iż praktyką na poziomie jest chociaż informacja zwrotna typu dziękujemy, ale wybraliśmy kogoś innego. Marnowanie czasu kandydata…

04.08.2023 13:26

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią dotyczącą naszego procesu rekrutacyjnego. Doceniamy Twoje zaangażowanie i zrozumienie, że informacja zwrotna jest istotna dla kandydatów. Chcielibyśmy wspomnieć, że zawsze dajemy informację zwrotną dla tych kandydatów, którzy przeszli do etapu rozmowy rekrutacyjnej. Cenimy czas i zaangażowanie kandydatów, którzy poświęcają swój czas na aplikowanie do naszej firmy
    ReviewUserIconKornelia

23.05.2023 10:11

Uczestniczyłam w procesie rekrutacyjnym na stanowisko administracyjne. Po krótkiej rozmowie telefonicznej zostałam zaproszona do krakowskiego biura. Rozmowa bardzo profesjonalna, ale jednocześnie bez wywierania niepotrzebnego napięcia. Zawsze mocno stresują mnie rozmowy o prace, tutaj po kilku minutach rozmowy stres odpuścił. Oprócz dokładnego przedstawienia jak wygląda praca na tym stanowisku, zostało mi pokazane także całe biuro, notabene bardzo nowoczesne. Ostatecznie nie została mi zaproponowana praca, bardzo żałuję, bo miejsce pracy wydaje się być zdecydowanie dobre dla pracownika.

04.08.2023 13:23

Specyfika naszej pracy i szczegółowe warunki stanowiska są omawiane podczas indywidualnej rozmowy kwalifikacyjnej. W tym etapie staramy się zarówno zaprezentować naszą firmę, jak i zrozumieć oczekiwania i umiejętności kandydata, aby dopasować ofertę pracy w sposób jak najbardziej korzystny dla obu stron. Pełne warunki zatrudnienia, w tym finansowe, są omawiane na późniejszym etapie procesu rekrutacji. Ostateczna oferta jest ustalana w drodze negocjacji, aby zapewnić odpowiednie uwzględnienie umiejętności i doświadczenia kandydata.
    ReviewUserIconStażysta

09.06.2023 11:09

Atmosfera bardzo spoko, sporo benefitów i dodatków. Po stażu często proponują pracę nie tylko w obsłudze klienta. Jeżeli chodzi o TL to bezkonfliktowi, można się dogadać.

04.08.2023 11:37

Szanowny użytkowniku, Dziękujemy za zainteresowanie naszymi stażami. Cieszymy się, że możemy podzielić się informacjami dotyczącymi korzyści i możliwości, jakie oferujemy naszym stażystom. W trakcie stażu zapewniamy naszym stażystom dostęp do portalu Kafeteria, co miesiąc otrzymują dodatkowe środki do wykorzystania na różnorodne usługi i produkty. Ponadto, doceniamy potrzebę elastycznego czasu pracy, dlatego staramy się jak najlepiej dostosować harmonogram do indywidualnych preferencji i potrzeb naszych stażystów. Nasz program stażowy nie ogranicza się tylko do działu obsługi klienta. Dla ambitnych i zdeterminowanych stażystów oferujemy możliwość aplikowania na różnorodne stanowiska w naszej firmie. Dział finansów i marketingu to tylko niektóre z wielu obszarów, w których nasi stażyści mają szansę rozwinąć swoje kariery. Nasz zespół rekrutacyjny, a także kadra menadżerska, są zaangażowane w identyfikację talentów i wspieranie rozwoju zawodowego naszych stażystów, aby znaleźli oni najlepsze dopasowanie dla swoich umiejętności i zainteresowań. Mamy nadzieję, że powyższe informacje są dla Ciebie pomocne. Zespół HR
    ReviewUserIconPracownik123

17.07.2023 12:04

Mogę potwierdzić, że praca w krakowskim biurze ma bardzo dobrą atmosferę pracy. Jest możliwość nauki na stanowisku w szerszym zakresie niż w innych krakowskich korpo. Nudy nie ma. Jeżeli jest się osobą otwarta na rozwój i naukę - Petronas daje te możliwości. Jeżeli są jakieś niedociągnięcia, są rozwiązywane na bieżąco. Pomimo korporacyjnego charakteru, firma otwarta na zmiany. Benefity jak prywatna opieka medyczna, prywatne ubezpieczenie, kafeteria benefit system, dofinansowanie pracy zdalnej. Ostatnio doszły integracyjne wydarzenia z inicjatywy pracowników (wyjazdy, zwiedzanie, akcje charytatywne).
    ReviewUserIconMonika

29.05.2023 13:37

W firmie panuje fajna atmosfera. Pracownicy się wspierają. Można dużo się nauczyć w obsłudze klienta, ciekawy zakres obowiązków.

09.05.2023 10:13

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w PETRONAS LUBRICANTS POLAND?

09.05.2023 15:27

Umiejętności są weryfikowane w oparciu o wywiad kompetencyjny i behawioralny oraz analizę studium przypadków. Rozmowy przeprowadzane w formie zdalnej lub face-to-face.

Wywiadu udzielił/aKarly

16.03.2023 18:54

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega?

Zajmuję się order managementem. Obsługuję klientów, zarządzam zamówieniami, kontroluję proces przyjmowania, śledzenia oraz realizowania zamówień.

Czy masz możliwość pracy zdalnej?

Tak, mam możliwość pracy zdalnej.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Widełki wynagrodzenia na tym stanowisku wynoszą 5500-8500 złotych.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

W firmie pracuję ponad 3 lata.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi?

Tak, poleciałabym tę pracę przyjacielowi ze względu na dobrą atmosferę w pracy i wysoką płacę.

Co najbardziej lubisz, a czego nie lubisz w tej firmie? Uzasadnij odpowiedź.

Firma zdecydowanie potrafi docenić pracowników. Otrzymujemy ciekawe benefity. W pracy panuje przyjemna atmosfera. Współpracownicy sprawiają, że do biura przychodzi się z przyjemnością.

Czy widzisz możliwość rozwoju na aktualnym stanowisku, w Twoim dziale?

Raczej nie widzę takiej możliwości.

Czy firma inwestuje w szkolenia swoich pracowników? Czy są zaplanowane i jak często się odbywają?

Tak. Mam dostęp do wielu platform e-learningowych. Często są także organizowane dodatkowe szkolenia.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie?

Atmosferę w pracy oceniam na bardzo dobrą.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę?

Moja praca wygląda dokładnie tak, jak opisano ją na rozmowie o prace.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/powiedziała o organizacji i doradził/doradziła, co poprawić w firmie?

Jestem zadowolona z pracy. Jedyne co mogę powiedzieć to po prostu "dobra robota"!

10.02.2022 10:46

Czym w PETRONAS LUBRICANTS POLAND zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
    ReviewUserIconViola

09.03.2022 18:56

Bonus roczny, dodatek do wakacji, prezent na nowy rok. Reszta to benefity jak w każdym korpo.

25.07.2020 10:38

Jak długo trwa proces awansu w PETRONAS LUBRICANTS POLAND?
    ReviewUserIconAmigo

25.07.2020 13:08

Cześć, pracowałam w firmie Petronas wiele lat. Proces awansu jest zależny od stanowiska od którego zaczynasz, oraz od pozycji, która jest nad Tobą. Osobiście w firmie awansowałam trzy razy. Na ostatnie stanowisko rekrutacja była trzy stopniowa. Przełożony w Polsce, oraz dwa poziomy we Włoszech. Firmę tą tworzą ludzie, nie zawsze i nie wszystkich docenia się poprzez awanse, premie, czy oceny roczne. Ja jednak uważam, że firma jest dobrą, przyjazną firmą, ma wiele benefitów, wynagrodzenia są zawsze na czas, a czasami nawet wcześniej. Firma daje możliwość rozwoju zarówno osobistego, jak i zawodowego. Wymaga się od pracowników wiele, co daje dużą możliwość poznania różnorodnych zagadnień i praca nie jest nudna. Szczerze mogę napisać, że zmieniłam firmę po wielu latach tylko ze względu na moje zarobki, które nie były na równo z pozycją rynkową i osobiście uważam, że wieloletni pracownicy zarabiają mniej od nowych, jak się jednak okazało, tak jest wszędzie na rynku. Podsumowując: polecam pracę w Petronas wszystkim, którzy chcą się rozwijać, mają pomysł na zmianę i lubią uczestniczyć w różnych projektach. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.
    ReviewUserIconMaxi 24

08.08.2021 01:19

Jak o pracownik innego koncernu naftowego mogę potwierdzić dyskryminację płacową pracowników z dłuższym stażem. Tak jest w segmencie naftowym lub może w ogóle na rynku pracy w pionie sprzedaży. Pracownicy z długim stażem zarabiają gorzej od młodzieży i to nie dlatego że są gorszymi pracownikami. U nas, źródło tej anomalii tkwi w historii. Firma ignorowała realia rynkowe czyli płaciła handlowcom 50-70% stawek rynkowych. No może oprócz kilku złotych cielców którzy od lat są hołubieni. Młodzież przyjęta w szumnej rekrutacji talentów, po krótkim czasie dała dyla z firmy. Prawie cała grupa fajnych, zdolnych i ambitnych ludzi. Ogromny blamaż dla działu HR, który zignorowała sygnały płynące od młodych pracowników. W rekrutacji traktowani jak złote dzieci, kandydaci na przyszłych prezesów, obudzili się w realiach parzenia kawy szefowi i sales repów. To ostatnie nie jest ujmą ale już oferowane pieniądze tak. I co zrobił HR? Wypuścił złotą młodzież i zrekrutował rozpaczliwie za większe pieniądze kilku nowych z łapanki. Nowym dali kasę, która pewnie zatrzymałaby poprzedni nabór. Żeby było śmiesznie, jest to kasa wyższa niż mają doświadczeni pracownicy ciągnący dotychczasowy wynik sprzedażowy. I jeszcze dla śmiechu napiszę że zastanawiają się teraz dlaczego pewne projekty nie idą. Jeśli zapłacą za to, to może doznają oświecenia tej mrocznej tajemnicy.

Zostaw merytoryczną opinię o PETRONAS LUBRICANTS POLAND

Nie przegap nowości o PETRONAS LUBRICANTS POLAND!