Axell Polska

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 598 ocen.

Axell Polska
3 598 6 1

Opinie o Axell Polska

Michal Mista

Kto kolwiek swiadomy jedzie na Hooogemierde mogl by jednoczesnie popelnic samobojstwo na lepsze by mu to wszylo.

Krzyś 73

Przestegam wszystkich agencja Axell w Tilburg przymyka oczy na to że kierowcy jeżdżą pod wpływem narkotyków uważajcie życie jest jedno Pan Jongen Mmenadzer operacyjny Axlla o wszystkim wie ale nic z tym nie robi zgłosiłem. To na Policję w Pl i Nl

Anonim

Jestem zadowolona z firmy tylko jeden minus jest. O tej porze roku zimno na domku grzejniki są letnie a ja pokój muszę dogrzewac suszarka. Internet I lokalizacja tez szału nie robi.

Axell Employment (Bartosz)
@Anonim 29.11.2018 20:32

Szanowna Pani, dziękuję za komentarz. Czy poinformowała Pani o kwestii ogrzewania lokalnego Hausmajstra? W razie jakichkolwiek problemów proszę o przesłanie wiadomości mailowej na adres jobs@axell.pl i o dołączenie informacji takich jak: nazwa lokacji, numer domku. Odnośnie pozostałych uwag, oczywiście przekażę je do odpowiednich osób.

Szukasz pracy?

fgdf

mieszkam na klundert i jest ok Poanowie "Hausi" są bardzo w porządku dbają o spokój na hotelu i nie ma takich problemów jak na innych lokacjach że ktoś sie nożami bawi, jak twoim problemem było to że ktoś nie chciał żebyś się połamał i dlatego rezygnujesz to zwykła ciota z Ciebie

Pracownik skór
@fgdf 20.10.2018 15:41

Ciota to jest z ciebie fgdf bo mieszkasz tam i wchodzisz im w (usunięte przez administratora) Jeśli lubisz żeby ktoś Tobą rządził to powodzenia. Typowy Polak w 100% Cie popieram. Najgorsi Hausmajstrzy jakich przerabialem w Holandi. Dobrze ze juz tam nie mieszkam.

normalny
@fgdf 20.10.2018 15:41

fgdf-ciota i cebulakiem to ty jestes ...za pare marnych euro karmisz ta patologiczna agencje...Mialem jechac do pracy z ta gencja ale po przeczytaniu opini o tej agencji zrezygnowalem bo z patologia i kryminalistami nie bede mieszkal bynajmniej z takim odosobnionym przypadkiem jak ty fgdf...mieszkalem i pracowalem tam 3 lata temu i od tamtego czasu widze ze nic sie nie zmienilo...

normalny
@fgdf 20.10.2018 15:41

kinga zglos ta sprawe do telewizji to naglosnisz ta patologiczna sytuacje i co najwazniejsze nie boj sie bo zaraz pewnie beda cie straszyc...Pozdrawiam i duzo zdrowia dla twojego chlopaka zycze

kinga
@normalny 30.10.2018 16:59

Dziękuję Ci za ten wpis. Domyślam się, że zaraz dostanę różnego typu wiadomości o wiadomej treści. Ale prawda jest taka, że napisałam to głównie po to, żeby ludzie mieli świadomość, w co się pakują. Gdybym sama wcześniej wiedziała, co tam się naprawdę dzieje, udałoby nam się uniknąć tego, co się stało, bo mój chłopak po prostu by tam nie pojechał. Mam nadzieję, że uda mi się przestrzec innych, którzy naprawdę szukają pracy. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Axell Employment (Bartosz)
@kinga 02.11.2018 21:15

Dzień dobry Pani Kingo. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że opisane przez Panią zdarzenie wywołało spore emocje. Poważnie podchodzimy do kwestii bezpieczeństwa naszych pracowników - opisana sytuacja także nas mocno zasmuciła i wywołała niemały szok. Zapewniamy, że jednym ze skutków tego zdarzenia jest dodatkowe zaostrzenie środków bezpieczeństwa. Jako firma chcielibyśmy skontaktować się z Panią, by porozmawiać i omówić, co moglibyśmy dla Pani zrobić. Czy byłaby Pani uprzejma przesłać nam drogą mailową (jobs@axell.pl) telefon kontaktowy, który umożliwiłby nam rozmowę?

Polska
@Pracownik skór 23.10.2018 21:04

Jak są najgorsi to dlaczego panuje spokuj i nie ma w..........

Tomek

Witam. Pracuje ktoś przy Produkcji elementów plastikowych w Rijen? jak z godzinami pracy? jakie warunki zakwaterowania?

Axell Employment (Bartosz)
@Tomek 01.11.2018 15:15

Dzień dobry Panie Tomaszu. Jeśli chciałby się Pan dowiedzieć czegoś więcej na temat oferowanych przez naszą agencję ofert pracy, zapraszam do kontaktu mailowego - jobs@axell.pl. Postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Jola

Jedzie ktos w Wekend do pracy do Tilburga ?

Axell Employment (Bartosz)
@Jola 16.11.2018 16:47

Dzień dobry. Jeśli potrzebuje Pani dodatkowych informacji bądź wsparcia w związku z wykonywaną pracą, proszę o kontakt mailowy na skrzynkę jobs@axell.pl - postaramy się pomóc.

Annonimmmmm

Jeśli chodzi o agencje Axell to można podzielić na dwie grupy ludzi. Roboli - gdzie pracują za najniższą stawkę, dostają po 250e i są zadowoleni, mieszkają po 4 osoby w pokoju etc. Kolejna grupa to "elita" - tzn fachowcy. Jeśli coś umiesz, masz jakiś fach w ręku i znasz dobrze język to dostajesz dobrą pracę, np praca przy odzutowcach (serio) lub coś podobnego, wypłaty zaczynają się od 400-500euro. Mieszkasz w centrum Tilburga, w normalnym domu, gdzie KAŻDY ma jedynkę, plazmę na ścianę i własną lodówkę. Prosisz o rower nówkę z salonu to masz, nowe auto z 2015 z nawigacją? Jesteś fachowcem to dostaniesz. Osobiście polecam bo jestem z tej drugiej grupy. Jeśli chodzi o tą pierwszą grupę to jakie każdej agencji nie warto pracować. Ogólnie polecam :)

Lotnik elitarny
@Annonimmmmm 17.11.2018 09:22

*odrzutowiec Panie fachowcu elitarny...

Aska94

@kinga: wiesz co... mieszkam na hooge, to wiem jak bylo. twoj koles zostal zabrany z Hooge helikopterem do szpitala. nikt nie wiedzial do ktorego. nie mial przy sobie telefonu, wiec nie moza bylo do niego zadzwonic. poza tym, jak by chcial zeby sie ktos kontaktowal z jego rodzina, to mogl ta koordynatorke o tym poinformowac jak juz u niego byla w tym szpitalu. nikt nigdzie z automatu nie bedzie dzwonil, bo moze pacjent sobie tego nie zyczy. poza tym jak zaczynasz prace w agencji, to raczej nie podajesz numeru telefonu do mamusi... wiec gdzie mieli szukac tej rodziny? w ksiazce telefonicznej? ciekawi mnie bardzo jak osobę z przebitym płucem, gorączką, podejrzeniem sepsy i KRWIAKIEM wypuscili ze szpitala???? dosc nietypowe... no chyba ze wyszedl na wlasne zyczenie, a to juz inna bajka. masz problem, ze koles jezdzil busem przez 4h, ale juz nie masz problemu ze chwile pozniej wsiadl do nastepnego busa i pocisnal do PL... szybko sie lepiej poczul, czy jak? cala historia sie kupy nie trzyma, masz wkur** i tyle. niech ci cisnienie opadnie i wtedy napisz jeszcze jedna opinie.

Paulina
@Aska94 31.10.2018 22:13

Proszę Cię o niestosowanie nieeleganckich i wulgarnych słów w komentarzach. Każdą opinię można wyrazić dbając o odpowiedni poziom używanego słownictwa. Wypowiadając się publicznie, powinno się respektować zasady kultury oraz regulamin serwisu, który możesz przeczytać pod adresem: https://www.gowork.pl/regulamin

kinga
@Aska94 31.10.2018 22:13

To, że mieszkasz na Hooge, nie znaczy, że cokolwiek wiesz, oprócz niestworzonych historii, które sami wymyślaliście. Po pierwsze, jeśli tam pracujesz, powinnaś wiedzieć, że na początku wypełniasz formularz, w którym podajesz numer, pod który należy dzwonić w razie wypadku. W tym przypadku był to mój numer, pod który nikt nie zadzwonił. Podawanie numeru jest zrozumiałe, z wyjątkiem osób, które z jakiegoś powodu nie chcą, żeby ktoś ich znalazł. To normalny wymóg. Po drugie, mój chłopak poinformował koordynatorkę, w jakim jest szpitalu, właśnie stąd się o tym dowiedziała. Po trzecie, jechał do Polski busem, z którego odebrała go wysłana z Polski karetka i miał określony czas przebywania w tym busie. Dlatego wożenie go w kółko po Tilburgu było niebezpieczne i bezsensowne. Ze szpitala nie wyszedł na własne żądanie, tylko został wypisany,a ani ja, ani ,przynajmniej takie mam wrażenie,Ty - nie jesteśmy lekarzami, a ja nie wnikam w system opieki zdrowotnej w Holandii. Faktem jest, że koordynatorka miała zorganizować mu transport. A ja nie mam ,,ciśnienia'', w jakimkolwiek slangu by to było, tylko prawie kogoś straciłam i nie życzę Ci takiej sytuacji. W wiosce jest kilkadziesiąt domków i wiesz to, co usłyszałaś, albo wymyśliłaś. To, że Ty nie wiedziałaś gdzie został przewieziony, nie znaczy, że koordynatorzy nie wiedzieli. Wiedzieli, bo zostali poinformowani przez policję. Poza tym, z całym szacunkiem, bo naprawdę nie mam zamiaru nikogo obrażać, mam wrażenie, że należysz do grupy osób, które świetnie pasują do tego miejsca, także życzę Ci powodzenia. Napisałam prawdę po to, by ostrzec mniej wyluzowanych ludzi, niż Ty, bo niektórych jednak obchodzi, w jakim otoczeniu pracują. Naprawdę nie życzę Ci sytuacji, w której się znaleźliśmy. Rozumiem, że żyjecie tam plotkami, ale uszanuj to, że człowiek prawie zginął,a agencja zrobiła wszystko ,żeby to zatuszować i uświadom sobie, że to Ty ,albo ktoś z Twoich bliskich mógł być na miejscu mojego chłopaka. Wiem, że łatwo jest oceniać i się mądrować, ale wypadałoby mieć minimum empatii.

normalny
@Aska94 31.10.2018 22:13

aska94-mam do ciebie pare pytan-gdybys ty zostala dzgnieta nozem nie pisalabys opini broniacych tego patologicznego miejsca zwanego hooge mierde...a ponadto kim ty jestes aby bronic psychola [inaczej tego typa co uzyl noza nie mozna nazwac ...jestes jego dziewczyna a moze pracownikiem agencji Axell ktora to probuje poprawic slaby wizerunek tej niby agencji...Po twoim wpisie widac ze tez jestes patolka i nie masz nic szacunku dla swoich rodzicow ale tak to juz jest w patologicznych rodzinach.Tak wiec spelniaj sie zawodowo w tej zenujacej agencyjce.Kinga nie pozwol sie zastraszyc i pozdrawiam Ciebie z calego serca

normalny
@Paulina 01.11.2018 14:49

Paulina komu ty to tlumaczysz?jakiejs patusce co ledwie nauczyla sie pisac?Ona nawet nie wie co to wogole jest regulamin...nie wspominajac juz o kulturze

xoxo

Pracowałam długi czas na magazynie i bardzo miło wspominam pracę. Wesoła atmosfera a praca jak praca trzeba pracować.

olo

Brawo Panie Kamilu

Kamil

Moje sugestie dla Axell Polska: @ Aska94: Dziewczyno, weź się ogarnij. Też mieszkałem na hooge i wiem jak tam jest. Ludzie przeżyli piekło,a ty nie możesz się powstrzymać od głupich komentarzy. Nie rozumiem po co się wypowiadasz skoro nawet ich nie znasz i skąd ta potrzeba hejtu nawet w takich sytuacjach. Dziewczyna napisała prawdę, szacun że ogarnęła sytuacje. Agencja to kpina a takie rzeczy sa na porzadku dziennym,wlasnie dlatego szybko się zwinąłem.Napisała ze jej facet jest w szpitalu a ty się głupio pytasz czemu się sam nie wypowie. Jeśli pasuje ci to otoczenie to tam siedź,ale nie hejtuj ludzi, którzy chcą ostrzec innych. A chłopakowi życzę zdrowia i gratuluje dziewczyny Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ta firma to kpina. Zero zainteresowania, brak kompetencji,zero pomocy

Aska94

@Kinga: a moze by ten Twoj chlopak sie w koncu wypowiedzial? Slaby z Ciebie adwokat.... ci co go znaja, wiedza, ze sie za Ciebie watydzi...

A.

Najgorsza agencja w jakiej pracowałam. Najniższe wypłaty a w oddziale w Tilburgu ignorujący wszystkkie problemy z bezpieczeństwem pracowników na czele koordynator (usunięte przez administratora)

Axell Employment
@A. 18.10.2018 09:47

Szanowna Pani, przykro nam, że ma Pani takie odczucia. Koordynatorzy starają się rzetelnie podchodzić do własnych obowiązków i można liczyć na pomoc z ich strony. Są jednak często bardzo zapracowani, stąd kontakt z nimi może być utrudniony. Zapewniam, że jako firma zawsze staramy się zapewnić możliwie najlepsze warunki dla naszych pracowników. Jeśli obecna praca nie jest dla Pani satysfakcjonująca, proszę wysłać swoje CV wraz z wszelkimi dodatkowymi uwagami na adres b.badura@axell.pl. Postaramy się znaleźć ofertę, która spełni Pani oczekiwania oraz zajmiemy się zgłoszonymi uwagami po otrzymaniu szczegółów.

normalny
@Axell Employment 22.10.2018 11:09

Do axell employment-bla bla bla-4 lata temu mieszkalem na hoge i byla taka sama sytuacja z patologicznymi osobnikami i skoncz gosciu pierniczyc ze robicie co mozecie jak nic nie robicie,,,dobra proba ocieplenia waszego slabego wizerunku waszej agencjii...dobze ze nie pojechalem znow z wami a mialem oferte...

kinga
Zweryfikowany użytkownik

W związku z moim poprzednim wpisem, chciałabym umieścić sprostowanie. Robię to na proźbę koordynatorki, która zadzwoniła do mojego chłopaka (który jest w szpitalu po ciężkiej operacji), prosząc o wykasowanie, albo zmianę wpisu. Otóż faktycznie, po tym, jak mój chłopak skontaktował się ze mną dzięki policjantce i zadzwonił do biura, koordynatorka poinformowała go, że ,, nie mogła go znaleźć w szpitalu'' i po dwóch dniach przyszła go odwiedzić. Pożyczyła mu telefon, który nawet naładowała, za co najwyraźniej oczekuje pochwały. Były to jednorazowe odwiedziny. Niestety, nie poinformowała nikogo z jego rodziny o zaistniałej sytuacji. Obiecała, że pomoże mu w transporcie, ale poszła na urlop,a zastępujący ją koordynator powiedział mi, że nie wie o co chodzi. W ramach sprostowania dodaję, że przed przyjazdem do Polski, mój chłopak został zawieziony busem do szpitala. W trakcie jazdy przesiadał się trzy razy. Podróż trwała około czterech godzin, a kierowca nie miał pojęcia, że wiezie osobę z przebitym płucem, gorączką, podejrzeniem sepsy i całkowitym zakazem dłuższego przebywania w samochodzie. Poinformowałam koordynatora, że wieczorem chłopak ma busa do Polski, skąd wyjeżdża karetka, żeby go odebrać. Po wizycie w szpitalu czekaliśmy na busa ponad godzinę ,a kierowca poinformował nas, że będziemy jeździć jeszcze około trzech godzin. Wyjaśniłam mu,jak wygląda sytuacja i dzięki jego interwencji (pomógł nam zatrzymać transport do Polski) zdążyliśmy na busa. Dodam, że gdyby mój chłopak do niego nie wsiadł, w tej chwili odwiedzałabym zakłady pogrzebowe,ponieważ miał krwiaka, który w każdej chwili mógł się przemieścić i doprowadzić do uduszenia. Podsumowując, jestem pod wrażeniem szybkości, z jaką firma skontaktowała się z moim narzeczonym w momencie pojawienia się mojego wpisu. Jest to tym bardziej godne podziwu, że nie pofatygowali się, by skontaktować się z rodziną w momencie,kiedy mój chłopak był w stanie krytycznym. Ponad to dziękuję koordynatorce za to, że pożyczyła mu telefon. I zaznaczam, że dzięki koordynatorowi narzeczony jeździł bez sensu w trzech busach z zagrożeniem życia,a na koniec utrudnili mu jeszcze wyjazd do Polski. Podziwiam Pani tupet i nie życzę, żeby spotkało Panią to, na co naraziliście nas.

kinga24

Mój narzeczony był zatrudniony przez biuro Axel w Tilburgu i zakwaterowany w Hooge Mierde, największej zbieraninie patologii, jaką w życiu widziałam. Po dwóch miesiącach powiedział,że absolutie nie mogę przyjechać do tego miejsca.Po trzech miesiącach,dzięki uprzejmości policjantki, zadzwonił ze szpitala.Okazało się,że w jednym z domków został zaatakowany nożem i w stanie krytycznym trafił do szpitala.W agencji podawał numer kontaktowy ,na który należy dzwonić w razie wypadku,ale nikt się nie odezwał.Gdyby się nie obudził i nie dostał telefonu od policjantki,do tej pory nie wiedziałabym gdzie jest.Agencja miała zapewnić mu transport do Polski. Nikt go nie odwiedził,nie zadzwonił,a na pytanie o transport dostał odpowiedź,że ,,jeśli ma ochotę,to może sobie sam zorganizować busa''.Odebrałam go ze szpitala,gdzie trzy godziny czekaliśmy na kierowcę.Zaznaczam,że kierowcy nie mają nic do powiedzenia,bo w trakcie trasy dostają mnóstwo telefonów i muszą ją zmieniać.Tylko i wyłącznie dzięki opiekunowi domu w Hope nie zostaliśmy na uicy. Koordynator,którego znalazłam w biurze z uśmiechem na ustach powiedział, że jest nowy i nie wie o co chodzi. W tym momencie mój chłopak jest w szpitalu w Polsce,gdzie czeka go operacja płuca. Do tej pory nikt z agencji nie zadzwonił do rodziny,nikt też nie wie,czy chłopak który go zaatakował w ogóle żyje i gdzie przebywa. Jeżeli ktoś chce poprzebywać w otoczeniu narkomanów i kryminalistów,to Hooge jest idealnym miejscem.Natomiast jeśli ktoś szuka pracy,to radzę trzymać się jak najdalej.Pieniądze żadne, opieki zero,a w tej nieszczęsnej wiosce ,,opiekunowie'' nawet nie wychodzą z domku bo się boją.W tym momencie mój chłopak ma przed sobą rok rehabilitacji,a firma dostanie pozew. Uważajcie, to nie jest miejsce dla normalnych ludzi.

Cezary
@kinga24 29.10.2018 09:32

Jak najbardziej sprawa powinna trafić na drogę prawną. Zazdroszczę takiej kobiety jak pani. Zdrowia dla chłopaka i satysfakcjonującego zakończenia sprawy życzę !

ex Axell

Praca w Axell w Holandii nie ma nic wspólnego z tym co mówią panie w biuarach w Polsce , nie ma wystarczającej ilości pracy dla osób na miejscu , a firma ściąga non stop nowych ludzi z Polski żeby oppłacić domki i na tym zarabia. Za tydzień pracy (32 godziny) zarobiłem 170 euro , zdecydowanie odradzam, a na pozytywne opinie nie zwaracajcie uwagi, w większości są pisane przez osoby opłacone przez biuro

Axell Employment
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Axell Employment : Ex Axell, dziękujemy za komentarz. Rekruterzy agecji Axell przedstawiają Państwu opis pracy, wymagania oraz warunki proponowane przez holenderskich pracodawców . W razie niezgodności dotyczących przedstawianych ofert zapraszamy do kontaktu z biurem , które potwierdziło Państwa do konkretnej oferty . Jednocześnie pragnę poinformować, iż na stronie GoWork przedstawiciel Axell Employment wyłącznie odpowiada na Państwa zapytania oraz komentarze . Życzę miłego dnia oraz zapraszam do aplikowania na nasze oferty , nasz adres e-mail : praca.employment@axell.pl

Beny
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Nie podpisze się pod tym. Nie prawda. Ja za pt i nd dostałem 251e wypłaty. Więc stanowczo nie moge sie zgodzić z tą opinią. Jest to moja pierwsza wypłata w tym biurze, i mam nadzieję że tak już pozostanie. Pozdrawiam Przemek.

Pracownik
@ex Axell 27.01.2017 15:33

To musiałeś się chyba spóźniać do pracy bo ja za 39 godzin tam zarobiłem 320 euro.

Typowy Polak 45

Witam Pracowałem w axlu prawie 10 miesięcy. Ogólnie agencja ok tylko jeden minus. Mieszkałem na Klundert a tam mamy dwóch panów Hausmajstrow (usunięte przez administratora) Panom chyba woda sodowa uderzyła do głowy i myślą że Hotele są ich własnością. 'Nie biegają po schodach' Masz zrobić tak a nie inaczej ' już piszę maila na Ciebie' to tylko jedne z nielicznych tekstów które Panowie mówią w trybie rozkazujacym. A Panowie nie znają się na niczym. Chciałbym Panom podkreślić że Hausmajster to po polsku Dozorca więc panowie są tylko od wydawania pokoi i aut i nie mają żadnej innej jak oni to mówią 'wladzy' na tych hotelach. Ja właśnie po części przez nich odszedłem z axla. Całe szczęście już mnie tam nie ma ale moim zdaniem powinni coś z nimi zrobić bo Panowie się nie nadają do bycia Hausmajstrami. Co do samej agencji nie miałem zastrzeżeń. Kasa na czas. Robota też. Akurat ja jeździłem wózkiem więc jeszcze pomogli papiery na wózki zdobyć. Agencje Polecam ale mieszkanie na ich lokacji Klundert stanowczo odradzam.

Holandia
@Typowy Polak 45 08.10.2018 17:59

Witam ja tak samo mieszkałem na Klundert i uważam gdyby nie oni było by tam jak na Hoge. Ps wiesz dlaczego Ci zwracali uwagę że byś nieboegał po schodach bo już paru spadło z nich.

Paulina

@Typowy Polak 45 dziękuję za podzielenie się Twoimi przemyśleniami dotyczącymi pracy poprzez agencję Axell Polska. Niemniej jednak, muszę przypomnieć, że na forum nie wolno podawać imion pracowników. Jest to zakazane przez regulamin, w związku z ochroną danych osobowych. Administrator ma prawo usunąć komentarz, który łamie tę zasadę. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Marcin O

Pracowałem kiedyś dla Axell i z wielu agencji, jakie przerabiałem, ta jest całkiem ok. Raz mieszkałem prywatnie i kasa zawsze była na czas. Raz na Hooge Mierde i to faktycznie zadupie ale o agencji jako takiej złego słowa powiedzieć nie mogę. Z drugiej strony 90% gówna robicie tam sami, drodzy rodacy. Raz jeden pawian wyskoczył do mnie z nożem ale został szybko usunięty z parku i domku. Pracują tam koordynatorzy, których wasz los interesuje bardziej, niż w innych agencjach. Czasem coś może się rypnąć ale skoro sami sobą nie potraficie się zająć...

ares
@Marcin O 03.04.2018 15:30

dobre z tym pawianem :)

xxx
@Marcin O 03.04.2018 15:30

Też bylem w Axllu, może zależy jak kto trafi ale jak dla mnie było ok. mieszkałem w hotelu w Dorst, opiekun hotelu - Grzegorz fajny gość, koordynatorzy też super, moim był holender-polak, za holerę nie pamiętam imienia. to był 2008 rok. Ci co najbardziej narzekają to pewnie nieroby. zaznaczę że nie jestem pracownikiem Axell ani znajomym i pisze prawdę. myślę że to jedno z lepszych biur.

Julia
@xxx 14.06.2018 14:27

Hej Ja też byłam w 2008 na Dorście :) pracowałam na Rompie

Pracownik

Witam Agencja spoko praca też jest ok wiadomo że jadąc za granicę w celu zarobkowym nie jedzie się na wakacje tylko do pracy . Tylko dużym minusem są ludzie mieszkający a raczej koczujący w domkach którzy nie pracują a tam mieszkają i imprezują codziennie nie dając innym moc odpocząć przed praca . A także powoduje to że Niby domki są zamykane ale w każdej chwili mogą kogoś sobie przyprowadzić i rzeczy innych osób nie są bezpieczne. A ciężko się pracuje jeżeli człowiek się zastanawia czy ktoś mu czasem czegoś z pokoju nie zabiera bądź nie wyjadą jedzenia z lodówki. Według mnie agencja powinna większą uwagę przywiązywać do tego by takie osoby usuwać że swoich miejsc zakwaterowania.

znowu zdesperowana matka

W dalszym ciągu nie mogę się pogodzić się z bezdusznością ludzką. Koordynator personalny nie tylko powinien dbać o dobro firmy ale również o dobro pracownika tym bardziej za granicą gdzie do lekarza i apteki jest kilkanaście kilometrów. A nie informować, że zwalnia pracownia dyscyplinarnie i daje termin do opuszczenia lokacji w kilka dni z przeszło czteroletnim dobytkiem w stanie prawie krytycznym. Proponuję tej Pani zapoznanie się z tematem czym grozi odwodnienie organizmu.Może w przyszłości zrozumie,że jeśli pracownik prosi o lekarza to należy traktować to poważnie. A na miejsce chorego należy poszukać zastępstwo i pokierować tak żeby wszyscy byli zadowoleni bo przecież na pensję jaką dostaje trzeba zapracować.

Axell Employment
@znowu zdesperowana matka 18.09.2018 13:20

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

matka
@Axell Employment 19.09.2018 16:21

Myślę,że nie bardzo jest już co wyjaśniać. Mój syn jest już w domu, jest pod opieką lekarza i to jest w tej chwili najważniejsze. Powinnam jechać po niego pomóc się spakować i pomagać mu w podróży do Polski ale nie zawsze się tak da jeśli sprawuję się całodobową opiekę nad drugim niepełnosprawnym członkiem rodziny. Na szczęście natrafiłam na porządną firmę przewozową, która pomogła mu bardzo w trakcie podróży. Pomagali także pasażerowie którym bardzo dziękuję. Pani również dziękuję za dobre chęci wyjaśniania tej sprawy i pozdrawiam.

Axell Employment
@matka 20.09.2018 10:43

Czy mimo wszystko mógłbym prosić o dodatkowy kontakt w tej sprawie? Jeśli nie otrzymamy od Pani kilku podstawowych informacji, bardzo trudno będzie wyciągnąć od konkretnych osób ew. konsekwencje, a chcielibyśmy w możliwie najlepszy sposób zabezpieczyć się przed podobnymi sytuacjami w przyszłości. Byłbym wdzięczny za wysłanie krótkiej wiadomości mailowej na adres b.badura@axell.pl. W odpowiedzi poprosiłbym Panią o podanie zaledwie kilku szczegółów.

matka

Nie mogę wypowiadać się na temat pracodawcy Axell bo nie jestem pracownikiem i nigdy nim nie byłam. Jestem matką jednego z pracowników i myślę,że mam całkowite prawo wypowiedzieć się na temat Pani koordynator.Mój syn potrzebował pilnej konsultacji lekarskiej przy zatruciu sarmonellą.Prosił tą Panią o to syn lecz owa Pani zaproponowała leżenie trzy dni bo samo mu przejdzie.Będąc w stałym kontakcie telefonicznym z synem kiedy już prawie tracił głos próbowałam ja skontaktować się z tą Panią lecz nie odbierała telefonów. Za kilka dni zadzwoniła do syna i oznajmiła,że zwalnia go dyscyplinarnie.Bakteria zrobiła w organiżmie nie małe spustoszenie i nie wiadomo co jeszcze w trakcie leczenia wyjdzie. Bardzo ale to bardzo dziękuję firmie przewozowej Prima bus i jej pracownikom, za wszelką pomoc jaką uzyskał w trakcie podróży do kraju. Poza tą Panią pozdrawiam wszystkich pracowników Axell.

Axell Employment
@matka 12.09.2018 09:43

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

Anonimowy

Ogółem spoko jednak zmieniłam bym jedna rzecz płacę 100 euro tygodniowo za mieszkanie i jeszcze mam Limitowany internet 5 GB na dzień człowiek po pracy nie może nawet sobie włączyć filmu online trochę przesada bo w dzisiejszych czasach abonament za internet nie jest drogi. To tylko moja mała sugestia. Poza tym jest spoko

Maciej

Nie polecam. Zapewniają lokal pracowniczy, ale 100 euro za pokój czteroosobowy z aneksem kuchennym to lekka przesada. Zapewniają dojazd do pracy, ale potrafi się on spóźnić 4 razy w ciągu tygodnia, w tym dwa razy o godzinę (!). Oczywiście godzina spóźnienia dla Ciebie to znaczne potrącenie z wypłaty, mimo że nie jest to Twoja wina. Nikt Ci za to nie odda. Mają tam też jeden wielki bałagan. Nie potrafią dobrze skierować ludzi do działu, nie odpisują na emaile, koordynatorzy albo nic nie wiedzą albo nie da się do nich dodzwonić. Do tego problemy z wypłatami. Nie było tygodnia żeby wszystko się zgadzało. Zawsze przelewali za mało. Nie polecam zdecydowanie.

miś
@Maciej 07.09.2018 21:32

A jeszcze nie wiesz kogo dostaniesz do pokoju, często zdarza się (usunięte przez administratora) i musisz spać z portfelem w majtach a i tak Cię okradną.A

Grzegorz Grzywacz

Wiem ze nie kazdy jest szczesliwy ze wspolpracy z Axell.Napisze swoja opinie.Moja koordynatorka Aneta Zebrowska nie dosc ze jest piekna mloda pomocna to przede wszystkim inteligetna to samo tyczy sie mojej pani w polsce p.Katarzyny Skrzyneckiej.Nie narzekam na agencje.Daja mieszkanie jakie daja ale udalo mi sie dostac dobrego wspollokatora.Agencja kasuje prawie 100 euro za pokoj ale w zamian mam auto do pracy nie martwie sie o paliwi itd.Opiekunowie na mieszkaniu sa ok.Jesli ktos twierdzi ze pieniadze ma male to jest to moze wina jego zbyt duzych oczekiwan.Ja prace mam dobra nie musze sie martwic o urlop poniewaz jestem na tyle dobrym pracownikiem ALDI ze ida mi z urlopami na reke zawsze kiedy chce.Zanim zaczniecie narzekac na agencje zrewizujcie swoje oczekiwania i potrzeby.Poniewaz agencja tak jak kazda firma na swiecie szuka zyzkow kosztem czegos.Pozdrawiam Grzegorz Grzywacz

lecznica
@Grzegorz Grzywacz 30.07.2018 15:27

pracujesz w mroźni ? umowa Axell to śmieciówka , dziś masz pracę jutro nie . Holandia skończyła się dawno ale jak ktoś nie jest wymagający i lubi gdy obcy chłop z chłopem śpi Miejmy nadzieję że was nie rozłączą wkrótce co często zdarzało się Na początku dali dobre warunki mieszkaniowe żeby nikt nie uciekła ale później było coraz gorzej , pracownicy w brudnych ciuchach chodzili bo taki był dostęp do pralek. Szkoda gadać trzeba to przeżyć , latem jeszcze jest ok ale niedługo jesień Jeden znalazł dziewczynę której inni już nie chcieli i tyle w temacie. Holandia to ćpalnia niektórzy zmieniali pokój aby razem zaciągać się i w nocy po pokojach chodzić próbując kogoś oskubać żeby mieć na kolejny towar gdy powypadkowy ból w kościach. Do lekarza będziesz jechał do Polski to kawałek

Axell Employment
@lecznica 30.07.2018 15:38

Przykro nam, że miał Pan takie doświadczenia. Zawsze warto w takich sytuacjach skontaktować się z koordynatorami lub bezpośrednio z nami (p.swarlik@axell.pl). Zawsze staramy się sprostać oczekiwaniom i szybko reagować. Gdyby chciał Pan zmienić pracę lub warunki mieszkalne, spróbujemy zaproponować coś innego. Nikogo nie zostawimy bez pomocy.

lecznica
@Axell Employment 31.07.2018 15:44

Nie odradzam nikomu ani nie polecam waszej agencji bo jesteście dobrze wypłacalni oraz macie hausmajstrów którzy pilnują porządku. Wasze zachowanie od początku było tragiczne ale dało się przeżyć własną zaradnością. Bo brak informacji o czymkolwiek jest przytłaczający. Na wakacje wystarczy , pojedzie się autem to zarobi się albo pozwiedza jak będzie mało pracy. Jedne prace są dobre , inne tragedia . Istna loteria tymczasowa.

Axell Employment
@lecznica 02.08.2018 16:57

Od dawna robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Zawsze można zwrócić się do nas (p.swarlik@axell.pl), a my będziemy reagowali i kontaktowali się z koordynatorami oraz administracją, żeby wyjaśnić wszelkie problematyczne kwestie. Obsługujemy dziesiątki ludzi, aby im pomóc. Warto najpierw skontaktować się z nami, wsparcie naszych klientów to dla nas priorytet.

appollo
@Axell Employment 31.07.2018 15:44

Ja zatrudniony byłem przez Axell, już jakiś czas.Pracowałem w Heros.Współpracowałem z kilkoma koordynatorkami i zawsze było o.k. Ale obecna Pani koordynator Pani Asia wykończyła mnie psychicznie. Ostatnio potraktowała mnie jak śmiecia.Potrzebowałem lekarza miałem bakterie w najprawdopodobniej po zjedzonym ciastku z kremem.Strasznie się męczyłem i nie otrzymałem żadnej pomocy z jej strony. Pomimo ,że byłem dobrym pracownikiem i nikt nie miał do mnie zastrzeżeń oprócz Pani Asia zrobiła ze mnie,która bardzo często nawet nie odbiera telefonów strasznie się zawiodłem .Mimo wszystko serdecznie dziękuję wszystkim za współpracę.

w-11
@appollo 03.09.2018 22:53

A co panią Joannę obchodzi, że Ty jesteś chory?Ona ma to gdzieś że Ty cierpisz sam na lokacji.Przecież dobrze wszyscy wiedzą,że nawet nie potrafi komputera obsługiwać bo przyjedzie zawsze z panią, która za nią to robi. Dla niej najważniejsze jest aby miała obsadzone stanowiska na dany dzień bez żadnego wysiłku z jej strony. Nawet nie odbiera telefonów a potem ma pretensje,że nie jesteś w stanie przyjść do pracy bo jesteś chory.Pracuję już dosyć długo ale to jest najbardziej niekompetentna koordynatorka z jakimi współpracowałem. Czasami postempuje z nami jak by robiła nam łaskę a zapomina, że to dzięki nam ma pracę. Ale na marginesie współpraca z Axelem nie jest aż ta zła da się wytrzymać ale to wszystko zależy od koordynatora. Inaczej nie pracował bym tyle lat w tej firmie.

lolo
@w-11 04.09.2018 22:33

Ja wiem chyba o kogo chodzi to jest ta Pani co zażyczyła sobie zdjęcia z pogrzebu lub stypy na którym brałem udział. Więc o jakiej pomocy koordynatorki tu mowa. Pozdrawiam.

lolo
@lolo 05.09.2018 13:41

Dodam że owe zdjęcia miały być usprawiedliwieniem przedłużenia o dwa dni urlopu w Polsce.

Bogumił

Pracowałem w czasie mojego ostatniego pobytu w Holandii dla czterech agencji i tylko jedna nie próbowała mnie oszukać (nie licząc bodajże 15 E za klucz od domu który podałem przez współpracownika i do nich nie dotarł) i był to właśnie Axell tym bardziej podkreślę fakt że pracowałem tydzień i cztery godziny i zapłacili mi całość chociaż porzuciłem tą pracę. Śmiem sądzić po moich doświadczeniach z innymi agencjami że z 90% innych agencji w NL miał bym problem z wypłaceniem tych pieniędzy. Nie mam w zwyczaju pisania opinii ale polecam tą agencję.

Grzegorz Grzywacz

Jezdzac do polski na urlop mam okazje wracac z ludzmi ktorzy pracuja dla innych agencji i slyszac w jakich warunkach mieszkaja i pracuja to agencja Axell jest porzadna agencja.Zapewniaja darmowy dojazd do pracy a nie jak inne agencje kasuja po 5 euro w jedna strone za dojazd do pracy.Pokoje sa dwuosobowe a nie jak w innych agencjach po kilka osob w jednym pokoju na pietrowych lozkach.Piszecie ludziska ze wykonujecie ciezka nisko platna prace.Ale czego sie coniektorzy spodziewaja jadac za granice do pracy bez znajomosci jezyka i bez zadnych kwalifikacji?Mieszkam na lokacji np z wykwalifikowanymi spawaczami ktorzy maja po 16 euro na godz i nikt nie narzeka.Pierwsza rzacza to trzeba miec fach w rekach a potem mozna negocjowac i ewentualnie narzekac.Narzekacie ze picker ma 11 za godz.Bo wykonuje najprostrza prace wiec czego ma sie spodziewac?I najwazniejsza sprawa.Skoro jest tak zle to dlaczego przy waszym polocie inteligencji wyksztalceniu itd nie zmienicie agencji tylko narzekacie na forum nie majac odwagi uzyc swojego imienia i nazwiska?

Pracownik

Ogólnie zaczalem prace jakiś czas temu W firmie UPS. Warunki mieszkaniowe są słabe. Place nie całe 100e mam pokój dzielony z gościem w którym jest bardzo mało miejsca może jakieś 5mkwadratowych powierzchni chodliwej, w cenie mieści się również kuchnia w której zupełnie nic nie ma. Na temat pracy UPS czy to w Tilburgu czy Eindhoven widoczne jest wykorzystanie ludzi teamleaderzy i menadżerzy to w c**** z Turcji dla nich masz tylko zapie**** a co do pieniędzy nie dadzą ci zarobić bo pracując na nockach możesz mieć max 30+h tyg i ok plus minus 250$tyg na czysto z tym że praca jest naprawdę ciężka, i niektórym naprawdę dała się we znaki :) jeśli chodzi o inne to wiem że w firmie . ID Logistic też za ciekawie nie jest. Jeśli chodzi o firmę axell to jak w większości "uitzendbureau" gdzie przemiał ludzi jest ogromny brakuje również organizacji w zarządzaniu, i ciężko może być czasami z dogadaniem się czy porozumieniem z kordynatorem ponieważ ma ona/on pod sobą 100 innych pracowników i twój problem może nie być wystarczająco ważny lub istotny.

Axell Employment
@Pracownik 22.07.2018 19:41

Szanowny Panie, przykro nam, ze ma Pan takie odczucia. Proszę zgłosić się do nas drogą mailową: (p.swarlik@axell.pl), postaramy się zaproponować inne warunki mieszkalne. Co do pracy koordynatorów, to starają się rzetelnie podchodzić do własnych obowiązków i można liczyć na pomoc z ich strony. Niestety są bardzo zapracowani, więc kontakt z nimi może być utrudniony. Proszę skontaktować się z nami, pomożemy w szybszym rozwiązaniu Pana problemów. Staramy się nigdy nie zostawiać ludzi samych z ich problemami.

Van holland
@Axell Employment 26.07.2018 09:33

Co do koordynatorow to akurat nie powiem sa pomocni,mieszkanie jak na agencję ujdzie,ale zgadZam sie co do pracy w ups ,praca nie oplacalna,non stop nocki i nie ma nic wspólnego z sortowaniem paczek tylko z rozladunkiem naczep,z powodu braku pracowników liderzy nie dają chwili odpoczynku musisz robić rozładunek nieraz w pojedynkę i na różnych dokach,przerwy tez sa oszukane ; ma być o 6 i 15 minut ,a jest często po 7 i 10 minut,bo wchodzi lider na kantyne i każe wracać do pracy,poza tym do ups trafia sporo osób które miały pracować w innych zakładach,z niewiadomych przyczyn trafiają od razu po przyjeździe do ups( mimo ze miały obiecana prace w innej firmie) jedyny plus to to ze o 11w dzień juz sie jest po pracy ale za to kasa slabiuśka,ogólnie nie mam nic ani do axell ani koordynatorow,ale odradzam prace w ups,przynajmniej za takie pieniądze ,rzędu 250euro max

Jacek
@Van holland 30.07.2018 08:49

Siemka.Ja właśnie miałem jechać w tym tygodniu.Na UPC Tilburg.Nie wiedziałem że można pracować tylko 30h.Jak taki zajob to może po prostu więcej nie da się rady hahaha.Chyba dam sobie spokój z UPS i axell.pozdr

Vlietjonge Staalhandel

Chciałbym wyrazić opinie na temat owego zakładu i pracy w nim poprzez Axell. Gdyby ktoś z państwa otrzymał ofertę pracy w tej firmie na obecnych warunkach-nie polecam. Pierwsze stanowisko jakie może być państwu zaoferowanie to "Picker". Stawka 11 euro,zbieranie zamówień czyli metalowych elementów długości od 6 do 12m,obsługa suwnicy,wózków typu heftruck. Praca głownie w dzień.Wypłaty za 40 godzin takiej pracy to około 250 euro.... Drugim stanowiskiem na którym pracuje i ja może być ładowanie ciężarówek. Praca polega na obsłudze suwnicy,wózka typu heftruck oraz poruszaniem się ciężarówką po hali ( Po uprzednim treningu z instruktorem,co nie zmiania faktu,że nie nauczą was jeździć tirem w godzinę lub półtorej ). Ponadto praca nie dość,że jest fizyczna,jest również umysłowa ponieważ tira trzeba załadować materiałem ( metalem o różnych wymiarach,wadze i długości dochodzącej do 16m ) w odpowiedniej kolejności co często jest trudne i wymaga wyobraźni. Praca odbywa się od godz 18 do 3,4,5 rano . Za pracę w nocy przysługuje nam dodatek nocny uwaga 12,5 %... Praca jest niebezpieczna,kilkutonowe paczki materiałów poruszające się blisko was oraz wiele innych groźnych sytuacji mogących się nagle wydarzyć. Praca nie warta swojej wypłaty,bólu pleców,dojazdów i tzw "użerania" się każdego dnia z nie wymiarowym materiałem w pracy... Wypłata za 40 godzin takiej pracy to koło 270 euro Więcej zarabia się na pomidorach nie uwłaczając nikomu bo to również nie łatwa praca aczkolwiek z pewnością dużo bardziej bezpieczna.. Opinię tą postanowiłem opublikować dla osób które w przyszłości otrzymają ofertę pracy w tej firmie :)

Axell Employment
@Vlietjonge Staalhandel 28.05.2018 15:46

Szanowny Panie, jeśli obecna praca nie jest dla Pana satysfakcjonująca, proszę wysłać swoje CV na adres p.swarlik@axell.pl . Postaramy się znaleźć ofertę, która spełni Pana oczekiwania. Zaproponujemy stanowisko z warunkami dostosowanymi do umiejętności i doświadczenia każdego naszego Kandydata.

Jack
@Vlietjonge Staalhandel 28.05.2018 15:46

Masz rację. Lepiej pracować pod dachem i zarobić praktycznie tyle samo niż ryzykować zdrowię i życie. Pracowałem przy stali,ciężki kawałek chleba.

Dawny Pracownik

Ja bym tam z chęcią wrócił na Sode na Val i Hooge Mierde łezka się w oku kręci wspominając te czasy :D

WciazAxell
@Dawny Pracownik 01.07.2018 22:44

Ejj Soda i Hooge. Pewnie się znamy:)

Dawny Pracownik
@WciazAxell 02.07.2018 08:49

No jak z 2015/2016 to raczej na pewno :) Pozdrawiam:)

wczasy z lumpami
@Dawny Pracownik 01.07.2018 22:44

to na co czekasz że nie wróciłeś tylko zrezygnowałeś z tej śmiesznej agencji Za mało na domku nasiedziałeś się

Dawny Pracownik
@wczasy z lumpami 20.07.2018 14:06

Pracę miałem przez 7mc non stop, a na domku siedziałem tylko w Niedzielę :) Z lumpami też nie mieszkałem :) Było mineło stare dzieje po co ten żal w komentarzu :) Ot napisałem sobie z sentymentu że było fajnie bo było :D

Mati
@Dawny Pracownik 22.07.2018 15:26

Haha i co tam ci się podobało na tym hooge?To że mieszkałeś w lesie dojezdzsles do pracy zapewne nie mniej niż 50km?

Dawny Pracownik
@Mati 22.07.2018 19:10

Wszystkie części American Pie przeżyte na żywo przez każdy dzień pobytu na Sodzie i HogeMierde Sex, drugs & rock'n'roll maan:D Jak ja kocham internetowe trolle na forach :D P.S jak dalej nie wiesz o co kaman to zapytaj swoją kobietę :D

Dawny Pracownik
@Mati 22.07.2018 19:10

A byłbym zapomniał w Danii jest za ciekawie żeby tracić czas w tym miejscu więc krzyż na drogę życzę powodzenia. END TOPIC :)

Zostaw opinię o Axell Polska - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska