Axell Polska

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 595 ocen.

Axell Polska
3 595 6 1

Opinie o Axell Polska

A.

Najgorsza agencja w jakiej pracowałam. Najniższe wypłaty a w oddziale w Tilburgu ignorujący wszystkkie problemy z bezpieczeństwem pracowników na czele koordynator (usunięte przez administratora)

Typowy Polak 45

Witam Pracowałem w axlu prawie 10 miesięcy. Ogólnie agencja ok tylko jeden minus. Mieszkałem na Klundert a tam mamy dwóch panów Hausmajstrow (usunięte przez administratora) Panom chyba woda sodowa uderzyła do głowy i myślą że Hotele są ich własnością. 'Nie biegają po schodach' Masz zrobić tak a nie inaczej ' już piszę maila na Ciebie' to tylko jedne z nielicznych tekstów które Panowie mówią w trybie rozkazujacym. A Panowie nie znają się na niczym. Chciałbym Panom podkreślić że Hausmajster to po polsku Dozorca więc panowie są tylko od wydawania pokoi i aut i nie mają żadnej innej jak oni to mówią 'wladzy' na tych hotelach. Ja właśnie po części przez nich odszedłem z axla. Całe szczęście już mnie tam nie ma ale moim zdaniem powinni coś z nimi zrobić bo Panowie się nie nadają do bycia Hausmajstrami. Co do samej agencji nie miałem zastrzeżeń. Kasa na czas. Robota też. Akurat ja jeździłem wózkiem więc jeszcze pomogli papiery na wózki zdobyć. Agencje Polecam ale mieszkanie na ich lokacji Klundert stanowczo odradzam.

Holandia
@Typowy Polak 45 08.10.2018 17:59

Witam ja tak samo mieszkałem na Klundert i uważam gdyby nie oni było by tam jak na Hoge. Ps wiesz dlaczego Ci zwracali uwagę że byś nieboegał po schodach bo już paru spadło z nich.

Paulina

@Typowy Polak 45 dziękuję za podzielenie się Twoimi przemyśleniami dotyczącymi pracy poprzez agencję Axell Polska. Niemniej jednak, muszę przypomnieć, że na forum nie wolno podawać imion pracowników. Jest to zakazane przez regulamin, w związku z ochroną danych osobowych. Administrator ma prawo usunąć komentarz, który łamie tę zasadę. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

ex Axell

Praca w Axell w Holandii nie ma nic wspólnego z tym co mówią panie w biuarach w Polsce , nie ma wystarczającej ilości pracy dla osób na miejscu , a firma ściąga non stop nowych ludzi z Polski żeby oppłacić domki i na tym zarabia. Za tydzień pracy (32 godziny) zarobiłem 170 euro , zdecydowanie odradzam, a na pozytywne opinie nie zwaracajcie uwagi, w większości są pisane przez osoby opłacone przez biuro

Axell Employment
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Axell Employment : Ex Axell, dziękujemy za komentarz. Rekruterzy agecji Axell przedstawiają Państwu opis pracy, wymagania oraz warunki proponowane przez holenderskich pracodawców . W razie niezgodności dotyczących przedstawianych ofert zapraszamy do kontaktu z biurem , które potwierdziło Państwa do konkretnej oferty . Jednocześnie pragnę poinformować, iż na stronie GoWork przedstawiciel Axell Employment wyłącznie odpowiada na Państwa zapytania oraz komentarze . Życzę miłego dnia oraz zapraszam do aplikowania na nasze oferty , nasz adres e-mail : praca.employment@axell.pl

Beny
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Nie podpisze się pod tym. Nie prawda. Ja za pt i nd dostałem 251e wypłaty. Więc stanowczo nie moge sie zgodzić z tą opinią. Jest to moja pierwsza wypłata w tym biurze, i mam nadzieję że tak już pozostanie. Pozdrawiam Przemek.

Marcin O

Pracowałem kiedyś dla Axell i z wielu agencji, jakie przerabiałem, ta jest całkiem ok. Raz mieszkałem prywatnie i kasa zawsze była na czas. Raz na Hooge Mierde i to faktycznie zadupie ale o agencji jako takiej złego słowa powiedzieć nie mogę. Z drugiej strony 90% gówna robicie tam sami, drodzy rodacy. Raz jeden pawian wyskoczył do mnie z nożem ale został szybko usunięty z parku i domku. Pracują tam koordynatorzy, których wasz los interesuje bardziej, niż w innych agencjach. Czasem coś może się rypnąć ale skoro sami sobą nie potraficie się zająć...

ares
@Marcin O 03.04.2018 15:30

dobre z tym pawianem :)

xxx
@Marcin O 03.04.2018 15:30

Też bylem w Axllu, może zależy jak kto trafi ale jak dla mnie było ok. mieszkałem w hotelu w Dorst, opiekun hotelu - Grzegorz fajny gość, koordynatorzy też super, moim był holender-polak, za holerę nie pamiętam imienia. to był 2008 rok. Ci co najbardziej narzekają to pewnie nieroby. zaznaczę że nie jestem pracownikiem Axell ani znajomym i pisze prawdę. myślę że to jedno z lepszych biur.

Julia
@xxx 14.06.2018 14:27

Hej Ja też byłam w 2008 na Dorście :) pracowałam na Rompie

Pracownik

Witam Agencja spoko praca też jest ok wiadomo że jadąc za granicę w celu zarobkowym nie jedzie się na wakacje tylko do pracy . Tylko dużym minusem są ludzie mieszkający a raczej koczujący w domkach którzy nie pracują a tam mieszkają i imprezują codziennie nie dając innym moc odpocząć przed praca . A także powoduje to że Niby domki są zamykane ale w każdej chwili mogą kogoś sobie przyprowadzić i rzeczy innych osób nie są bezpieczne. A ciężko się pracuje jeżeli człowiek się zastanawia czy ktoś mu czasem czegoś z pokoju nie zabiera bądź nie wyjadą jedzenia z lodówki. Według mnie agencja powinna większą uwagę przywiązywać do tego by takie osoby usuwać że swoich miejsc zakwaterowania.

znowu zdesperowana matka

W dalszym ciągu nie mogę się pogodzić się z bezdusznością ludzką. Koordynator personalny nie tylko powinien dbać o dobro firmy ale również o dobro pracownika tym bardziej za granicą gdzie do lekarza i apteki jest kilkanaście kilometrów. A nie informować, że zwalnia pracownia dyscyplinarnie i daje termin do opuszczenia lokacji w kilka dni z przeszło czteroletnim dobytkiem w stanie prawie krytycznym. Proponuję tej Pani zapoznanie się z tematem czym grozi odwodnienie organizmu.Może w przyszłości zrozumie,że jeśli pracownik prosi o lekarza to należy traktować to poważnie. A na miejsce chorego należy poszukać zastępstwo i pokierować tak żeby wszyscy byli zadowoleni bo przecież na pensję jaką dostaje trzeba zapracować.

Axell Employment
@znowu zdesperowana matka 18.09.2018 13:20

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

matka
@Axell Employment 19.09.2018 16:21

Myślę,że nie bardzo jest już co wyjaśniać. Mój syn jest już w domu, jest pod opieką lekarza i to jest w tej chwili najważniejsze. Powinnam jechać po niego pomóc się spakować i pomagać mu w podróży do Polski ale nie zawsze się tak da jeśli sprawuję się całodobową opiekę nad drugim niepełnosprawnym członkiem rodziny. Na szczęście natrafiłam na porządną firmę przewozową, która pomogła mu bardzo w trakcie podróży. Pomagali także pasażerowie którym bardzo dziękuję. Pani również dziękuję za dobre chęci wyjaśniania tej sprawy i pozdrawiam.

Axell Employment
@matka 20.09.2018 10:43

Czy mimo wszystko mógłbym prosić o dodatkowy kontakt w tej sprawie? Jeśli nie otrzymamy od Pani kilku podstawowych informacji, bardzo trudno będzie wyciągnąć od konkretnych osób ew. konsekwencje, a chcielibyśmy w możliwie najlepszy sposób zabezpieczyć się przed podobnymi sytuacjami w przyszłości. Byłbym wdzięczny za wysłanie krótkiej wiadomości mailowej na adres b.badura@axell.pl. W odpowiedzi poprosiłbym Panią o podanie zaledwie kilku szczegółów.

matka

Nie mogę wypowiadać się na temat pracodawcy Axell bo nie jestem pracownikiem i nigdy nim nie byłam. Jestem matką jednego z pracowników i myślę,że mam całkowite prawo wypowiedzieć się na temat Pani koordynator.Mój syn potrzebował pilnej konsultacji lekarskiej przy zatruciu sarmonellą.Prosił tą Panią o to syn lecz owa Pani zaproponowała leżenie trzy dni bo samo mu przejdzie.Będąc w stałym kontakcie telefonicznym z synem kiedy już prawie tracił głos próbowałam ja skontaktować się z tą Panią lecz nie odbierała telefonów. Za kilka dni zadzwoniła do syna i oznajmiła,że zwalnia go dyscyplinarnie.Bakteria zrobiła w organiżmie nie małe spustoszenie i nie wiadomo co jeszcze w trakcie leczenia wyjdzie. Bardzo ale to bardzo dziękuję firmie przewozowej Prima bus i jej pracownikom, za wszelką pomoc jaką uzyskał w trakcie podróży do kraju. Poza tą Panią pozdrawiam wszystkich pracowników Axell.

Axell Employment
@matka 12.09.2018 09:43

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

Anonimowy

Ogółem spoko jednak zmieniłam bym jedna rzecz płacę 100 euro tygodniowo za mieszkanie i jeszcze mam Limitowany internet 5 GB na dzień człowiek po pracy nie może nawet sobie włączyć filmu online trochę przesada bo w dzisiejszych czasach abonament za internet nie jest drogi. To tylko moja mała sugestia. Poza tym jest spoko

Maciej

Nie polecam. Zapewniają lokal pracowniczy, ale 100 euro za pokój czteroosobowy z aneksem kuchennym to lekka przesada. Zapewniają dojazd do pracy, ale potrafi się on spóźnić 4 razy w ciągu tygodnia, w tym dwa razy o godzinę (!). Oczywiście godzina spóźnienia dla Ciebie to znaczne potrącenie z wypłaty, mimo że nie jest to Twoja wina. Nikt Ci za to nie odda. Mają tam też jeden wielki bałagan. Nie potrafią dobrze skierować ludzi do działu, nie odpisują na emaile, koordynatorzy albo nic nie wiedzą albo nie da się do nich dodzwonić. Do tego problemy z wypłatami. Nie było tygodnia żeby wszystko się zgadzało. Zawsze przelewali za mało. Nie polecam zdecydowanie.

miś
@Maciej 07.09.2018 21:32

A jeszcze nie wiesz kogo dostaniesz do pokoju, często zdarza się (usunięte przez administratora) i musisz spać z portfelem w majtach a i tak Cię okradną.A

Grzegorz Grzywacz

Wiem ze nie kazdy jest szczesliwy ze wspolpracy z Axell.Napisze swoja opinie.Moja koordynatorka Aneta Zebrowska nie dosc ze jest piekna mloda pomocna to przede wszystkim inteligetna to samo tyczy sie mojej pani w polsce p.Katarzyny Skrzyneckiej.Nie narzekam na agencje.Daja mieszkanie jakie daja ale udalo mi sie dostac dobrego wspollokatora.Agencja kasuje prawie 100 euro za pokoj ale w zamian mam auto do pracy nie martwie sie o paliwi itd.Opiekunowie na mieszkaniu sa ok.Jesli ktos twierdzi ze pieniadze ma male to jest to moze wina jego zbyt duzych oczekiwan.Ja prace mam dobra nie musze sie martwic o urlop poniewaz jestem na tyle dobrym pracownikiem ALDI ze ida mi z urlopami na reke zawsze kiedy chce.Zanim zaczniecie narzekac na agencje zrewizujcie swoje oczekiwania i potrzeby.Poniewaz agencja tak jak kazda firma na swiecie szuka zyzkow kosztem czegos.Pozdrawiam Grzegorz Grzywacz

lecznica
@Grzegorz Grzywacz 30.07.2018 15:27

pracujesz w mroźni ? umowa Axell to śmieciówka , dziś masz pracę jutro nie . Holandia skończyła się dawno ale jak ktoś nie jest wymagający i lubi gdy obcy chłop z chłopem śpi Miejmy nadzieję że was nie rozłączą wkrótce co często zdarzało się Na początku dali dobre warunki mieszkaniowe żeby nikt nie uciekła ale później było coraz gorzej , pracownicy w brudnych ciuchach chodzili bo taki był dostęp do pralek. Szkoda gadać trzeba to przeżyć , latem jeszcze jest ok ale niedługo jesień Jeden znalazł dziewczynę której inni już nie chcieli i tyle w temacie. Holandia to ćpalnia niektórzy zmieniali pokój aby razem zaciągać się i w nocy po pokojach chodzić próbując kogoś oskubać żeby mieć na kolejny towar gdy powypadkowy ból w kościach. Do lekarza będziesz jechał do Polski to kawałek

Axell Employment
@lecznica 30.07.2018 15:38

Przykro nam, że miał Pan takie doświadczenia. Zawsze warto w takich sytuacjach skontaktować się z koordynatorami lub bezpośrednio z nami (p.swarlik@axell.pl). Zawsze staramy się sprostać oczekiwaniom i szybko reagować. Gdyby chciał Pan zmienić pracę lub warunki mieszkalne, spróbujemy zaproponować coś innego. Nikogo nie zostawimy bez pomocy.

lecznica
@Axell Employment 31.07.2018 15:44

Nie odradzam nikomu ani nie polecam waszej agencji bo jesteście dobrze wypłacalni oraz macie hausmajstrów którzy pilnują porządku. Wasze zachowanie od początku było tragiczne ale dało się przeżyć własną zaradnością. Bo brak informacji o czymkolwiek jest przytłaczający. Na wakacje wystarczy , pojedzie się autem to zarobi się albo pozwiedza jak będzie mało pracy. Jedne prace są dobre , inne tragedia . Istna loteria tymczasowa.

Axell Employment
@lecznica 02.08.2018 16:57

Od dawna robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Zawsze można zwrócić się do nas (p.swarlik@axell.pl), a my będziemy reagowali i kontaktowali się z koordynatorami oraz administracją, żeby wyjaśnić wszelkie problematyczne kwestie. Obsługujemy dziesiątki ludzi, aby im pomóc. Warto najpierw skontaktować się z nami, wsparcie naszych klientów to dla nas priorytet.

appollo
@Axell Employment 31.07.2018 15:44

Ja zatrudniony byłem przez Axell, już jakiś czas.Pracowałem w Heros.Współpracowałem z kilkoma koordynatorkami i zawsze było o.k. Ale obecna Pani koordynator Pani Asia wykończyła mnie psychicznie. Ostatnio potraktowała mnie jak śmiecia.Potrzebowałem lekarza miałem bakterie w najprawdopodobniej po zjedzonym ciastku z kremem.Strasznie się męczyłem i nie otrzymałem żadnej pomocy z jej strony. Pomimo ,że byłem dobrym pracownikiem i nikt nie miał do mnie zastrzeżeń oprócz Pani Asia zrobiła ze mnie,która bardzo często nawet nie odbiera telefonów strasznie się zawiodłem .Mimo wszystko serdecznie dziękuję wszystkim za współpracę.

w-11
@appollo 03.09.2018 22:53

A co panią Joannę obchodzi, że Ty jesteś chory?Ona ma to gdzieś że Ty cierpisz sam na lokacji.Przecież dobrze wszyscy wiedzą,że nawet nie potrafi komputera obsługiwać bo przyjedzie zawsze z panią, która za nią to robi. Dla niej najważniejsze jest aby miała obsadzone stanowiska na dany dzień bez żadnego wysiłku z jej strony. Nawet nie odbiera telefonów a potem ma pretensje,że nie jesteś w stanie przyjść do pracy bo jesteś chory.Pracuję już dosyć długo ale to jest najbardziej niekompetentna koordynatorka z jakimi współpracowałem. Czasami postempuje z nami jak by robiła nam łaskę a zapomina, że to dzięki nam ma pracę. Ale na marginesie współpraca z Axelem nie jest aż ta zła da się wytrzymać ale to wszystko zależy od koordynatora. Inaczej nie pracował bym tyle lat w tej firmie.

lolo
@w-11 04.09.2018 22:33

Ja wiem chyba o kogo chodzi to jest ta Pani co zażyczyła sobie zdjęcia z pogrzebu lub stypy na którym brałem udział. Więc o jakiej pomocy koordynatorki tu mowa. Pozdrawiam.

lolo
@lolo 05.09.2018 13:41

Dodam że owe zdjęcia miały być usprawiedliwieniem przedłużenia o dwa dni urlopu w Polsce.

Bogumił

Pracowałem w czasie mojego ostatniego pobytu w Holandii dla czterech agencji i tylko jedna nie próbowała mnie oszukać (nie licząc bodajże 15 E za klucz od domu który podałem przez współpracownika i do nich nie dotarł) i był to właśnie Axell tym bardziej podkreślę fakt że pracowałem tydzień i cztery godziny i zapłacili mi całość chociaż porzuciłem tą pracę. Śmiem sądzić po moich doświadczeniach z innymi agencjami że z 90% innych agencji w NL miał bym problem z wypłaceniem tych pieniędzy. Nie mam w zwyczaju pisania opinii ale polecam tą agencję.

Grzegorz Grzywacz

Jezdzac do polski na urlop mam okazje wracac z ludzmi ktorzy pracuja dla innych agencji i slyszac w jakich warunkach mieszkaja i pracuja to agencja Axell jest porzadna agencja.Zapewniaja darmowy dojazd do pracy a nie jak inne agencje kasuja po 5 euro w jedna strone za dojazd do pracy.Pokoje sa dwuosobowe a nie jak w innych agencjach po kilka osob w jednym pokoju na pietrowych lozkach.Piszecie ludziska ze wykonujecie ciezka nisko platna prace.Ale czego sie coniektorzy spodziewaja jadac za granice do pracy bez znajomosci jezyka i bez zadnych kwalifikacji?Mieszkam na lokacji np z wykwalifikowanymi spawaczami ktorzy maja po 16 euro na godz i nikt nie narzeka.Pierwsza rzacza to trzeba miec fach w rekach a potem mozna negocjowac i ewentualnie narzekac.Narzekacie ze picker ma 11 za godz.Bo wykonuje najprostrza prace wiec czego ma sie spodziewac?I najwazniejsza sprawa.Skoro jest tak zle to dlaczego przy waszym polocie inteligencji wyksztalceniu itd nie zmienicie agencji tylko narzekacie na forum nie majac odwagi uzyc swojego imienia i nazwiska?

Pracownik

Ogólnie zaczalem prace jakiś czas temu W firmie UPS. Warunki mieszkaniowe są słabe. Place nie całe 100e mam pokój dzielony z gościem w którym jest bardzo mało miejsca może jakieś 5mkwadratowych powierzchni chodliwej, w cenie mieści się również kuchnia w której zupełnie nic nie ma. Na temat pracy UPS czy to w Tilburgu czy Eindhoven widoczne jest wykorzystanie ludzi teamleaderzy i menadżerzy to w c**** z Turcji dla nich masz tylko zapie**** a co do pieniędzy nie dadzą ci zarobić bo pracując na nockach możesz mieć max 30+h tyg i ok plus minus 250$tyg na czysto z tym że praca jest naprawdę ciężka, i niektórym naprawdę dała się we znaki :) jeśli chodzi o inne to wiem że w firmie . ID Logistic też za ciekawie nie jest. Jeśli chodzi o firmę axell to jak w większości "uitzendbureau" gdzie przemiał ludzi jest ogromny brakuje również organizacji w zarządzaniu, i ciężko może być czasami z dogadaniem się czy porozumieniem z kordynatorem ponieważ ma ona/on pod sobą 100 innych pracowników i twój problem może nie być wystarczająco ważny lub istotny.

Axell Employment
@Pracownik 22.07.2018 19:41

Szanowny Panie, przykro nam, ze ma Pan takie odczucia. Proszę zgłosić się do nas drogą mailową: (p.swarlik@axell.pl), postaramy się zaproponować inne warunki mieszkalne. Co do pracy koordynatorów, to starają się rzetelnie podchodzić do własnych obowiązków i można liczyć na pomoc z ich strony. Niestety są bardzo zapracowani, więc kontakt z nimi może być utrudniony. Proszę skontaktować się z nami, pomożemy w szybszym rozwiązaniu Pana problemów. Staramy się nigdy nie zostawiać ludzi samych z ich problemami.

Van holland
@Axell Employment 26.07.2018 09:33

Co do koordynatorow to akurat nie powiem sa pomocni,mieszkanie jak na agencję ujdzie,ale zgadZam sie co do pracy w ups ,praca nie oplacalna,non stop nocki i nie ma nic wspólnego z sortowaniem paczek tylko z rozladunkiem naczep,z powodu braku pracowników liderzy nie dają chwili odpoczynku musisz robić rozładunek nieraz w pojedynkę i na różnych dokach,przerwy tez sa oszukane ; ma być o 6 i 15 minut ,a jest często po 7 i 10 minut,bo wchodzi lider na kantyne i każe wracać do pracy,poza tym do ups trafia sporo osób które miały pracować w innych zakładach,z niewiadomych przyczyn trafiają od razu po przyjeździe do ups( mimo ze miały obiecana prace w innej firmie) jedyny plus to to ze o 11w dzień juz sie jest po pracy ale za to kasa slabiuśka,ogólnie nie mam nic ani do axell ani koordynatorow,ale odradzam prace w ups,przynajmniej za takie pieniądze ,rzędu 250euro max

Jacek
@Van holland 30.07.2018 08:49

Siemka.Ja właśnie miałem jechać w tym tygodniu.Na UPC Tilburg.Nie wiedziałem że można pracować tylko 30h.Jak taki zajob to może po prostu więcej nie da się rady hahaha.Chyba dam sobie spokój z UPS i axell.pozdr

Vlietjonge Staalhandel

Chciałbym wyrazić opinie na temat owego zakładu i pracy w nim poprzez Axell. Gdyby ktoś z państwa otrzymał ofertę pracy w tej firmie na obecnych warunkach-nie polecam. Pierwsze stanowisko jakie może być państwu zaoferowanie to "Picker". Stawka 11 euro,zbieranie zamówień czyli metalowych elementów długości od 6 do 12m,obsługa suwnicy,wózków typu heftruck. Praca głownie w dzień.Wypłaty za 40 godzin takiej pracy to około 250 euro.... Drugim stanowiskiem na którym pracuje i ja może być ładowanie ciężarówek. Praca polega na obsłudze suwnicy,wózka typu heftruck oraz poruszaniem się ciężarówką po hali ( Po uprzednim treningu z instruktorem,co nie zmiania faktu,że nie nauczą was jeździć tirem w godzinę lub półtorej ). Ponadto praca nie dość,że jest fizyczna,jest również umysłowa ponieważ tira trzeba załadować materiałem ( metalem o różnych wymiarach,wadze i długości dochodzącej do 16m ) w odpowiedniej kolejności co często jest trudne i wymaga wyobraźni. Praca odbywa się od godz 18 do 3,4,5 rano . Za pracę w nocy przysługuje nam dodatek nocny uwaga 12,5 %... Praca jest niebezpieczna,kilkutonowe paczki materiałów poruszające się blisko was oraz wiele innych groźnych sytuacji mogących się nagle wydarzyć. Praca nie warta swojej wypłaty,bólu pleców,dojazdów i tzw "użerania" się każdego dnia z nie wymiarowym materiałem w pracy... Wypłata za 40 godzin takiej pracy to koło 270 euro Więcej zarabia się na pomidorach nie uwłaczając nikomu bo to również nie łatwa praca aczkolwiek z pewnością dużo bardziej bezpieczna.. Opinię tą postanowiłem opublikować dla osób które w przyszłości otrzymają ofertę pracy w tej firmie :)

Axell Employment
@Vlietjonge Staalhandel 28.05.2018 15:46

Szanowny Panie, jeśli obecna praca nie jest dla Pana satysfakcjonująca, proszę wysłać swoje CV na adres p.swarlik@axell.pl . Postaramy się znaleźć ofertę, która spełni Pana oczekiwania. Zaproponujemy stanowisko z warunkami dostosowanymi do umiejętności i doświadczenia każdego naszego Kandydata.

Jack
@Vlietjonge Staalhandel 28.05.2018 15:46

Masz rację. Lepiej pracować pod dachem i zarobić praktycznie tyle samo niż ryzykować zdrowię i życie. Pracowałem przy stali,ciężki kawałek chleba.

Dawny Pracownik

Ja bym tam z chęcią wrócił na Sode na Val i Hooge Mierde łezka się w oku kręci wspominając te czasy :D

WciazAxell
@Dawny Pracownik 01.07.2018 22:44

Ejj Soda i Hooge. Pewnie się znamy:)

Dawny Pracownik
@WciazAxell 02.07.2018 08:49

No jak z 2015/2016 to raczej na pewno :) Pozdrawiam:)

wczasy z lumpami
@Dawny Pracownik 01.07.2018 22:44

to na co czekasz że nie wróciłeś tylko zrezygnowałeś z tej śmiesznej agencji Za mało na domku nasiedziałeś się

Dawny Pracownik
@wczasy z lumpami 20.07.2018 14:06

Pracę miałem przez 7mc non stop, a na domku siedziałem tylko w Niedzielę :) Z lumpami też nie mieszkałem :) Było mineło stare dzieje po co ten żal w komentarzu :) Ot napisałem sobie z sentymentu że było fajnie bo było :D

Mati
@Dawny Pracownik 22.07.2018 15:26

Haha i co tam ci się podobało na tym hooge?To że mieszkałeś w lesie dojezdzsles do pracy zapewne nie mniej niż 50km?

Dawny Pracownik
@Mati 22.07.2018 19:10

Wszystkie części American Pie przeżyte na żywo przez każdy dzień pobytu na Sodzie i HogeMierde Sex, drugs & rock'n'roll maan:D Jak ja kocham internetowe trolle na forach :D P.S jak dalej nie wiesz o co kaman to zapytaj swoją kobietę :D

Dawny Pracownik
@Mati 22.07.2018 19:10

A byłbym zapomniał w Danii jest za ciekawie żeby tracić czas w tym miejscu więc krzyż na drogę życzę powodzenia. END TOPIC :)

Holadia

Witam mieszkałem kiedyś na Klundert jest ok opiekunowie lokacji Pan Adam i Stanisław są ok konkretnie panowie tylko problem ze sprzątanie 2 razy w tygodniu to za mało mówiłem to Panu Adamowi powiedział że ma związane ręce i nic nie może zrobić. Bióro nie reaguje NATO skandal

Axell Employment
@Holadia 20.06.2018 15:03

Szanowny Panie, staramy się przywiązywać wagę do czystości w wynajmowanych przez naszych Klientów pomieszczeniach (sam Pan wspominał, że sprzątanie odbywa się dwa razy w tygodniu), ale to zależy nie tylko od administracji budynków, ale również od osób je zamieszkujących. Prosimy o szczegóły sprawy na adres mailowy p.swarlik@axell.pl, spróbujemy znaleźć wyjście z tej sytuacji. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia.

wycieńczony

Mieszane uczucia mam do tej agencji pracy , holenderski rynek pracy jest bardzo maly i pełno tam polaków nie miej jednak warunki obozowe , wypłaty tygodniowe , prace wykańczające. Szybko można wypalić się , brak pewności zatrudnienia , kiepski dostęp do informacji ale jak ktoś chce przeżyć przygody i nie ma pracy bo już lepiej za połowę mniej pracować w kraju niż męczyć się z wyjazdem. W Holandii nie można posiadać noży ale w hotelach/barakach był z tym problem ? Trzeba znać dobrze język albo silną motywację żeby tam przetrwać.

byly pracownik

koordynatorzy masakra, tygodniowki po 250 euro za 40 h

Jil

W Rakoniewicach w Axell w firmie to dopiero dziadostwo.Tam powinni wszystkich zwolnić z kierownictwa.Pracowałam tam ponad rok.Takiego bałaganu w żadnej firmie nie ma.Kretacze i gbury.

anonymous

Ludzie o czym wy mówicie,Axell - poażka

Axell Employment
@anonymous 17.05.2018 19:11

Zawsze staramy się wspierać pracowników, którzy są zatrudniani przez naszą agencję i wychodzić naprzeciw ich oczekiwaniom. Postaramy się, aby zmienił Pan o nas zdanie. Prosimy o kontakt na p.swarlik@axell.pl . Pomożemy w Pana sprawie, zapraszamy do kontaktu.

Keraiw

Dlaczego w Axlu zostały same koordynatorki które mają wszystko w D takie jak Anna R I którą nie patrzy na staż pracownika w Axlu i danej holenderskiej firmie a chodzi o zakład Breda Confectie tylko przy redukcji w Zakładzie mnie wysadziła na wolne a byłem jednym z najstarszych pracowników w Breda Confectie a zostawia o wiele młodszych stażem nic nieumiejących takich jak Tyberiusz Rawiak brat koordynatorki z Axla a kiedy napisałem jej co o tym myślę to w ogóle mnie wysadziła i planista do mnie zadzwonił że niema dla mnie pracy ale na szczęście szybko po tym przestałem się z Axlem i już mam inne oferty z innych biur.Ja należę do FNV i złożę na Axla i na nią skargę jak tak jej tego olewającego podejścia do ludzi nie odpuszczę to skandal. Ludzie koordynatorki z Axla mają pracowników w (usunięte przez administratora) .

bezrobotny
@Keraiw 13.03.2018 11:02

Ale Ty jestes gluuuuuuuuuuuuupi ...

Prezes 67
@Keraiw 13.03.2018 11:02

Panie Wiaroslawie niestety to że pracował pan tak długo na wacie nie odzwierciedlalo Pana umiejętności bo pa Tyberiusz robił krócej a więcej od Pana się nauczył i jego siostra nie miała nic wspólnego. Trzeba poprostu dużo więcej wkładać zaangażowania w pracę jak choćby Pan Mateusz Sieradzki Pan Adam Kaczmarek i Pan Sebastian Koziel. Sądzę że moja odpowiedź na Pana post jest wystarczająca.

Franz
@Keraiw 13.03.2018 11:02

Witam.Pracowalem z panem Wiarkiem i to co napisał prezes 67 jest prawdą jeśli chodzi o tego pana,nie zgadzam się z opinią o panu Adamie K jest to osoba która coś by chciała zrobić ale słabo to wychodzi chodź stara się kreowana na tzw operatora linii z zapędami dyktatora. Natomiast pan Sebastian K to człek które lata biega poprawia abibtak wszystko w jednym kierunku czyli do kontenera na odpady się nadaje ale obrazek fajny jak śmieją się z niego jego liderzy ogólnie jest tak że panowie Polaczki ze sobą konkurują(ile palet zrobił Adam K 26 no to my 28 ) ai tak do bolu.Jedyna osoba od której idzie się coś nauczyć to Mateusz S wytłumaczy powie co nie tak robisz a te dwa imbecyle to tylko pakuj i najlepiej się nie odzywaj.Ps Cieszyć się że mnie już tam niema

Holandia
@Franz 18.04.2018 21:37

Nie zgadzam się z tym uważam że Adam K to osoba konkretną. Ona pracuje a ty gdzie, ty jesteś

Lucky 90
@Holandia 21.04.2018 10:54

Powiem tak. Czytam te posty i widzę fale hejtu na pewnych pracowników. Akurat co do Pana Warka zgadzam się w 100 procentach ponieważ osoba ta nie była odpowiednio kompetentna i pracowita w dodatku teraz z tego co czytam widzę że umysłowo na poziomie podstawówki. Hejt na Pana Adama hmmm.....nie miałem z nim dużego kontaktu gdyż nie pracowałem z nim na zmianie ale z tego co słyszałem jest osobą wymagająca często uważająca się za szefa. Po części mogę to zrozumieć gdyż z tego co mi wiadomo długo pracuje w axlu i na wacie. Więc jakieś doświadczenie ma. Może ma i wady ale pamiętajmy że każdy z nas je ma. Co do Pana Sebastian nie rozumiem komentarza Franza że jest to osoba której produkcja nadaje się do kontenerów. Pracowałem 3 miesiące na jego zmianie i to co napisałeś FRANZ to nie prawda bo Sebastian uczy dokładnie jak się robi i Mimo to stara się jeszcze zrobić normę która od niego wymagają. Mimo że nie pracuje tak długo jak niektórzy to postawie go w jednym rzędzie z innymi. Bo pracowałem tam i widziałem jego zaangażowanie i szybkie uczenie się. A tak poza tym Franz to gdzie Ty teraz jesteś? Bo na wacie chyba nie a oni z tego co rozmawiałem dalej pracują. Pozdrawiam Pana Adama i Sebastiana.

ParadiseLost

Nie da się opisać holistycznie/ całościowo agencje pracy Axell ponieważ zależy gdzie się znajdziesz. Jesli najważniejsza jest dla Ciebie praca to agencja posiada dużo ofert. Jeśli najważniejsza jest dla Ciebie atmosfera i obyczaje w domkach to zależy gdzie trafisz ponieważ nie istnieje coś takiego jak rekrutacja -po prostu ściąga sie każdego wiec patologii dużo. Jesli chodzi o kontakt z koordynatorem to naturalnie zależy od osoby. Od pomocnego lub wyrażającego takowe chęci do nonszalanckiego,bezrefleksyjnego,nie dbającego,nie wiedzącego o niczym w firmie i o nikim z kim pracuje (sic!). Warunki mieszkaniowe -zależy. Axell posiada w miejscowościach dobre i złe. Od naprawde fajnych do koszmarnych. Traktowanie pracowników przez biuro ...miałem wrażenie,że do jakieś granicy/poziomu tzn. niezbędne informacje masz ale nie licz na pomoc w uzyskaniu czegoś lub głębsze/przenikliwe odpowiedzi na pytania,nie licz na inicjatywę,zaangażowanie w Twój problem. Mogę zgodzić się również z tezą jakoby zwrócenie uwagi na niedociągnięcia/świadome lub nie błędnie wypłacone payslipy/złe traktowanie w pracy etc. mogą skończyć się zdjęciem z planningu. Uczy to człowieka bierności,poddaństwa losowi,obdarcia z godności, jest upokarzające po ludzku i po prostu niesprawiedliwe. Widziałem ludzi upominających sie z przedstawieniem sprawy merytorycznie i konstruktywnie i cieszących sie uznaniem i powaga lecz dla koordynatorów byli to jakby potencjalnie ludzie którzy "znów czegoś chcą polaczki". Naturalnie nie wszyscy koordynatorzy są tacy - jak wspomniałem. CDN.

Axell Employment
@ParadiseLost 02.05.2018 01:12

Szanowny Panie, Dokładamy wszelkich starań, aby każdy problem naszych Klientów był rozwiązywany. Koordynatorzy naprawdę starają się rzetelnie podchodzić do swoich obowiązków i pomagać w trudnych sytuacjach w całym natłoku spraw. Jeśli pojawił się jakikolwiek problem natury finansowej czy organizacyjnej, proszę nas poinformować na e-mail: p.swarlik@axell.pl . Nie jesteśmy tu od bronienia kogolwiek, tylko od wsparcia i jak najszybszego rozwiązania spraw naszych klientów. Życzę spokojnego, długiego weekendu.

PracującynakontrakciewNL

Drodzy Panowie i Panie polscy koordynatorzy pracownicy holenderskich oszustów i naciągaczy zwanych agencjami pracy tymczasowej. Nie pomagacie swoim rodakom chociażby dlatego bo nie macie na to czasu, gdyż siedzicie ciągle na na necie żeby czytać jakie opinie o was piszą. Co tu doskonale widać. A opinie piszą "piękne". Trudno mi uwierzyć żeby to była nieprawda, gdyż gorycz, rozczarowanie, poniżenie, upokorzenie bije tutaj z prawie każdej wypowiedzi jak smród z najgorszego szamba w które wasze polskie oddziały ich wpędziły. A ci którzy chcą wyjechać do Holandii do pracy obowiązkowo powinni obejrzeć reportaż Anity Gargas na ten temat, który był emitowany w TVP a który można znaleźć na necie. Gwarantuje że zastanowicie się wiele razy zanim was zwerbują, bądź jeszcze lepiej - NIE

Axell Employment
@PracującynakontrakciewNL 01.04.2018 03:06

Przykro nam, jeśli spotkały Pana nieprzyjemne sytuacje związane z pracą zagranicą. Prosimy jednak nie generalizować wszystkich agencji pracy i nie obwiniać nas za wszystkie przykre historie, które spotykają pracujących w Holandii. Nasi rekruterzy starają się sumiennie przedstawić każdą ofertę pracy i warunki w jakich przyjdzie przebywać zatrudnionemu, łącznie ze stawką, którą samą akceptuje. Zawsze istnieje też możliwość zmiany lokalizacji, jeśli nie spełnia oczekiwań. Oczywiście zdarzają się nieścisłości i nieporozumienia przy wypłacaniu zaległych pieniędzy. Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy, ale każdy otrzyma z pewnością swoje zaległości po korekcie. Prosimy o przedstawienie konkretnych, nieprzyjemnych zdarzeń drogą mailową (p.swarlik@axell.pl) i wtedy wyjaśnimy to z koordynatorami.

Jozek

Nie kierujcie żadnych skarg do polskich koordynatorów którzy niby maja nam pomagać bo pomocy nie uzyskacie jedynie co umieją robić to zamieść wszystkio pod dywan!!!!! I to wychodzi im najlepiej!

Axell Employment
@Jozek 27.03.2018 23:35

Szanowny Panie, nie zostawimy nikogo bez wsparcia. Proszę przesłać szczegółowy opis Pana przypadku drogą mailową: p.swarlik@axell.pl . Postaramy się wyjaśnić sprawę i pomóc w kontakcie z koordynatorami. Życzymy spokojnych Świąt.

Szadziu

(usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) trzymają ludzi na tym Hoogemierde jak w jakimś obozie dla narkomanów,toalety obrzygane jak w jakimś filmie o ćpunach....i za to płaci się 100 euro tygodniowo...pomnożyć to przez 4 tygodnie razy 6 osób na domku to wychodzi 2400 euro....za takie pieniądze to bym miał miesiąc wakacji w ciepłych krajach dla dwóch osób ....

Karol Nowacki
@Szadziu 05.01.2018 08:35

Oczywiscie ludzie z biura przyjechali "obrzygali" toalety?? Oni robia balaga w mieszkaniach. Pracuje w innej agencji ale dostalem propozycje od Axell. Czytam wasze opinie i sa bardzo glebokie, tak jak w agencji w ktorej pracuje jeden praowal kilka lat dla nich pozniej jest "be" drugi nie moze sie skontaktowac z koordynatorem wiec d****y osobiscie do biura nie ruszy wazne jest tylko ze napisze emaila(ktory przewaznie jesli korzystasz z polskich portali pocztowych trafia do spamu) Z tego co wiem Axell zatrudnia kilkaset osob opinie jak widas wiec procentowo jest dobrze. w Nl jestem zaledwie rok ale juz nie jedno widzialem i wiem jak dziala "srodowisko opiniotworcze" wiec powiem wprost niektorzy z was sa zalosni. Pozdrawiam

Filip

Zostalem wywieziony w nocy siłą (złamany nos) przez trzech pracowników Axlla (Jeden z nich to Housmyster Michal na Hooge Mierthe) którzy wsadzili wszystkie moje zeczy do workow na smieci i wywieziony do obcego miasta o 1 w nocy w deszcz i zostawiony na ulicy bez żadnej pomocy. 5 godz po tym jak dostałem tel o rezygnacji. Teraz Axell nie odpisuje na moje maile. Powodzenia Wam.

czapik
@Filip 12.12.2017 15:01

A nie pamietasz Filipie jak groziles wspollokatorom, ze ich spalisz, a takze inne grozby?

anonymous
@czapik 13.12.2017 13:16

:D Spaliłem nie raz :D. Dawaj te wszystkie "inne". W ogóle termin "grożby karalnie" wyszedł tam ode mnie w odp. na groźby i przemoc do mnie. Od tąd lubicie się nim podpierać, ze strachu. Lepiej oddajcie mi pieniądze jakie pobraliście za. mieszkanie w lokum z którego w poniedziałek mnie przemocą wytargaliście i zostawiliście samego w nocy na pustej ulicy. Zwykli bandyci i łobuzy. Czekam na reszte. Ludzie sami sobie ocencie.

Jurek S.
@Filip 12.12.2017 15:01

Musisz iść na policję i zgłosić przestępstwo. Nie pozwól, żeby tacy bandyci pozostali bezkarni. Tobie złamali nos, pomyśl co mogą zrobić następnej osobie???

Ruda
@anonymous 13.12.2017 16:26

Nie wierze co sie dzieje w tej agencji. Co za wstyd

Axell Employment
@Filip 12.12.2017 15:01

Panie Filipie, Współlokatorzy z Pana lokacji prosili pracowników naszej firmy o pomoc i interwencje, bo czuli się zagrożeni - groził im Pan podpaleniem całej lokacji. Wcześniejsze Pana zachowanie wskazywało, że prośby mogłyby zostać przez Pana uskutecznione. Został Pan tym samym poproszony o opuszczenie tej lokacji i nasi pracownicy zaproponowali Panu zakwaterowanie w innej lokacji bądź odwiezienie w inne, wskazane przez Pana miejsce. Została przez Pana wybrana ta druga opcja. Przez kilka miesięcy znajdowaliśmy dla Pana zatrudnienie u kolejnych pracodawców, gdyż poprzedni z pewnych powodów nie chcieli kontynuować Pana zatrudnienia. Bardzo wiele osób z naszej firmy rozmawiało z Panem, zarówno telefonicznie jak i mailowo, wiele osób było zaangażowanych w pomoc i rozwiązanie Pana problemów. Przykro mi, że nie udało nam się Panu pomóc.

Vandame
@Filip 12.12.2017 15:01

Zebrac ekipe wjechac po gosci w bagola do lasu i tam zalatwic z nimi sprawe jak trzeba

Wspollokatorka Filipa.
@anonymous 13.12.2017 16:26

Filipie. Widzialam ,bylam tam po zaatakowaniu w/w pracownikow Axell ktorzy zostali wezwani na nasza prosbe (wspollokatorow) sam paowales swoje rzeczy do workow i zrobiles awanture o kradzierz "rolek" ktore miales kupione za "250 jurkow" a pozniej przyznales ze mieles dopiero je kupic wiec piszac takie pierdoly pisz prawde. Przez pol godziny panowie prosili ciebie abys spakowal swoje rzeczy i oni zawioza Cie gdzie sobie zazyczysz niestety byles tak nacpany ze nie byles w stanie skonstuowac jakiegokolwiek rozsadnego zdania mowiles tylko ze cie okradziono. A konsole z grani ktora sam spakowales do worka pamietasz?? Oni nawet nie dotykali twoich rzeczy zeby nie bylo wymowki ze cos zniszczyli lub ukradli. A sam mowiles ze pojdziesz na "cpn" ktory byl 80 m od mieszkania kupisz benzyne i spalisz nas wszystkich.Ponadto chciales bardzo aby jeden z nich zrobil ci "laske" ale nie byl zaiteresowany twoimi preferencjami sexualnymi i podkreslal ze jest Heterosexualny. Pozdrawiam Wspollokatorka

Hubert

Ja pie.... Dobrze że,odwiedziłem gowork. Miałem jechać,do pracy z tą agencją teraz na pewno tego nie zrobię!

Axell Employment
@Hubert 20.03.2018 12:01

Panie Hubercie, ludzie wyjeżdżają do pracy za granicę za pośrednictwem naszej agencji i zostają tam na lata. Oczywiście zdarzają się błędy. My też jesteśmy ludźmi, ale zawsze staramy się rozwiązywać problemy naszych klientów. Nie zostawiamy ludzi samych z ich problemami, szczególnie w przypadku zaległych wypłat, na które ciężko zapracowali. Postaramy się przekonać Pana do pracy za pośrednictwem naszej agencji. Proszę wysłać swoje CV na adres e-mail: p.swarlik@axell.pl . Nasi rekruterzy skontaktują się z Panem i odpowiedzą na wszystkie wątpliwości.

Brzydki,zły i szczery

Jedna z najgorszych agencji z jaka miałem nieprzyjemność współpracować, Brak godzin, nie ogarnięci koordynatorzy, ćpuny na lokacjach, lokacje w oplakanym stanie, a najgorsze ze biuro wymaga podpisania incasso (tj. dostęp do Twojego konta bankowego) dzięki czemu może pobierać Ci pieniądze z konta kiedy im się tylko podoba, okradają ludzi z ich prywatnych pieniędzy, oraz oszukują na salariach(paskach wypłat) każdy pracownik w Holandii otrzymuje tak zwany ET-uitrit czyli dofinansowanie do zakwaterowania, ktore agencja i tak odbiera. Niekompetentni ludzie, którzy zyskali posadę poprzez znajomości. Szczerze odradzam współpracy z tą agencja.

Axell Employment
@Brzydki,zły i szczery 16.03.2018 12:55

Prosimy o szczegółowy opis sytuacji na e-mail p.swarlik@axell.pl . Wyjaśnimy wszelkie kwestie związane z problemami w wypłatach oraz spróbujemy znaleźć lepsze warunki mieszkaniowe. Dołożymy wszelkich starań, żeby naszych klientów nie zostawiać samych z problemami.

Andrzejek

Nie polecam agencji mieszkania to zwykła patologia

Zostaw opinię o Axell Polska - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska