Axell Polska

Adres: Rybickiego 41, 96-100 Gliwice

NIP: 8361750413 KRS: 0000218049

Axell Polska
3 601 1199 5 1

Opinie o Axell Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

To ms
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

(usunięte przez administratora)Omijać szerokim lukiem

Pomocna?
Tak4Nie
Fan
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@To ms 24.04.2019 13:27

Trochę jest nie zrozumiały przekaz :) ale można się domyślać że nie jest dobrze ;)

Pomocna?
Tak2Nie
Dominika
 Opinia
@Fan 30.04.2019 17:59

Częściowo należy się z Tobą zgodzić - przekaz zawarty w komentarzu użytkownika @To ms jest całkowicie niezrozumiały. Jednakże na jego podstawie nie powinieneś twierdzić, iż w Axell Polska nie dzieje się dobrze. A planowałeś może znalezienie pracy poprzez tę agencję? Jeśli tak, to odsyłam Cię tu: https://workataxell.nl/?page_id=5014 Na tej stronie znajdziesz wiele ciekawych ofert pracy - na pewno znajdziesz tę odpowiednią dla siebie. Spróbujesz zatem?

Pomocna?
TakNie1
Anonimowy Robol :)
 Opinia

Negatyw za negatywem..... A racja jak Du...A każdy ma swoją, biorąc pod uwagę ilość biur pośrednictwa pracy(która stale rośnie) oraz Rządowych "komórek"i instytucji zwalniających nieuczciwe agencje (czyt. Pośredników) Holandii. Nikt nikomu nie nakazuje wyjeżdżać tam do pracy. Każde Biuro Pośrednictwa jest stworzone do zarabiania pieniędzy.Nie do rozdawania. Niestety zdarzają się nieuczciwe agencje,ale z wieloletniego doświadczenia wiem kto pisze najwięcej negatywnych opinii min: Przyjeżdża osobnik x chce zarobić pracuje za zaproponowana stawkę bierze nadgodziny chodzi do pracy w weekendy odkłada kasę wysyła do polski rodzinie, nie jest lekko "zaciska"zęby cieszy się z tego co ma bo najważniejsza jest rodzina. Przyjeżdża osobnik Y -hmmm..Holandia kraj legalnej marihuany- idzie do pracy -praca za ciężka -stawka 9,5€-10€ za mała ,chcą żeby iść w sobotę -są poj.....ni, nie przyjechałem tu jako niewolnik,w sobotę ustawiłem się z kumplami na wyjazd do Coffa, do tego koleś ma przynieść "pixy" kupilimy już 2 zgrzewki browca, ugadalismy "dupeczki" - poniedziałek -"ziek"- nie idę do roboty mam kaca i" Bad Tripa"-'trzeba się leczyć dzwonię do kumpli, powtórka z weekendu. I tak 2-3dni ,Agencja mnie zwalnia nie mam na busa do pl. -telefon-mamo, tato -te złodzieje mnie wyrzucili nie wypłacili kasy nie mam jak wrócić do domu ratujcie.... Ktoś może napisać iż nie mam racji ze to nie prawda, że to wina agencji Ale z mojego 8 letniego doświadczenia w trakcie pobytu w NL oglądam to na codzień nadal pracuje przez agencje, rozwijam swoje "skille" aby był progres nie regres. (W Pl kupione mieszkanie,przyzwoite auto) Pije kiedy mam ochotę palę papierosy(nie nabijać nie skręcamy,nie zielsko) nie używam "dragow" stać mnie na godne życie rodzina nie narzeka na kwoty które wysyłam,oram 6 dni w tygodniu podatku płacę 180€ tygodniowo, czasem padam na pysk ze zmęczenia ale do póki zdrowie pozwala będę tutaj pracował,Jestem POLAKIEM jestem "Twardy" nie noszę rurek noszę bojówki nie używam żelu tylko krem do popękanych dłoni, Ja za kilka lat będę siedział w domu z rodzina (nie ważne czy w fotelu na kółkach czy zwykłym) ale niczego im nie bedzien brakowac. A Ty??? Mamy zabraknie nie będzie miał kto dać coś? Złodziejstwo albo stanie pod Biedronka i użalanie się nad sobą bo jakie jest zycie do du.....y nikt nic nie chce dać. A Axell jest pośrednikiem jak wielu innych gdzie pracujesz i u kogo to loteria dziś mają zlecenia od magazynu X jutro od firmy Agro na zrywanie pora i tak właśnie ludzie trafiają do danego sektora,brak kwalifikacji nie jest problemem można je podnosić. Ale jeśli ich nie macie lub nie znacie języka czy znacie to słabo nie wymagajcie od takiego biura aby wam dało posadę supervisora, managera. Zamiast pracownika produkcji. 8lat w Holandii,4 - agencje pośrednictwa pracy , uprawnienia na wszystkie możliwe wózki, VCA (wszystko Sam za własne pieniądze można odpisać od podatku) Jest progres. Z poważaniem dla ciężko pracujących Rodaków Anonimowy Robol. ps: wybaczcie za ewentualne "pomylone" wyrazy ale słownik w telefonie oszukuje:)

Pomocna?
Tak30Nie3
Mateusz
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

8 lat w NL i wciąż robisz przez agencje....? To wielkie gratulacje panie ciężko pracujący.

Pomocna?
Tak22Nie
ccc
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

wreszcie jakiś normalny, życiowy wpis ! piątka stary -święte słowa! kto chce pracować i zarabiać, pracuje i zarabia - można ? MOŻNA!!!!!

Pomocna?
Tak7Nie2
parówkowy skrytożerca
 Opinia
@Mateusz 22.09.2017 15:21

co w tym dziwnego człowieku.. poczytaj sobie np o fazie C i porównaj ja do jakiegokolwiek zwykłego vast contract . znaffca sie znalazł.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik Axell
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

Również pracowałem w Holandii przez firmę Axell. W całości zgadzam się z Tobą. Jeśli ktoś przyjechał tutaj zarobić to odłoży kasę, nawet jeśli masz tydzień bez nadgodzin np. wypłatę 250 euro to bez problemu odłożysz minimum 200 euro tygodniowo, przez miesiąc 800 euro, za 3 miesiące 2500 euro= 11000 zł na czysto po odliczeniu mieszkania, ubezpieczenia i wyżywienia- i to bez nadgodzin..... Gdzie w Polsce masz taką kasę na stanowisku produkcyjnym lub magazynowym? Niestety, 80 % ludzi przyjeżdża do Holandii zajarać zioło- koszt około 80-100 euro tygodniowo przy normalnym paleniu- niektórzy więcej, napić się piwka i to nie jednego tylko najlepiej 10 dziennie a potem zgłaszanie sick leava i w końcu zwolnienie z pracy. Jeśli wypłaty są w poniedziałek to we wtorek- środę telefon do rodziców, znajomych do Polski (ponieważ już wszystko przepite albo przepalone) typu: " Mamusiu agencja oszukała mnie na pieniądzach, nie mam co jeść, proszę prześlij mi pieniądze", rozłączenie połączenia i dalsze palenie.... Pierwsze pytanie większości młodych osób: "gdzie tutaj jest coffee shop?" - bez komentarza.... a potem takie osoby wylewają swoją frustrację na forum bo przez kilka miesięcy nic nie odłożone, często na powrót do Polski brakuje... Tak więc jeśli jesteś normalny, nie pijesz dużo i nie palisz zioła- to naprawdę w sezonie możesz odłożyć dużo pieniędzy... Jeśli natomiast jedziesz do Holandii oderwać się od rodziców i zapalić zioło oraz napić się alkoholu w jak największej ilości- znajdziesz tutaj mnóstwo potencjalnych znajomych- ale nie odłożysz pieniędzy-coś za coś...

Pomocna?
Tak10Nie2
Karol
 Opinia

Popieram

Pomocna?
Tak3Nie1
Jarek
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

Czasami nie jesteś z tego biura. Ale robisz super karierę. Buhaha

Pomocna?
Tak4Nie
Jacek
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

To co piszesz jest niedorzeczne i zabawne. Czy może jestes z biura.

Pomocna?
Tak3Nie
Anonimowy Robol :)
 Opinia
@Mateusz 22.09.2017 15:21

Tak bo to lepiej wyglada pod wzgledem finansowym, nadgodziny platne nie "czas za czas: zarabiam wiecej niz moi znajomi na "Vast-ach" i mam wieksza swobode do wybierania urlopow.Taki uklad jest dla mnie wygodny.

Pomocna?
Tak2Nie1
Anonimowy Robol :)
 Opinia
@Jacek 11.11.2017 09:59

Tak z Biura a doklanie jestem pracownikiem tymczasowym zatrudnionym w agencji pracy tyczasowej, zreszta w jednej z najwiekszych na swiecie, z Axell z Tilburga mialem okazje wspolpracowac, pracowalem w Syncreon. Teraz pracuje w innej "Agencji" w innej firme.

Pomocna?
Tak2Nie
Nie dla buraków
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 29.11.2017 23:23

Ale nisko upadłeś. I jeszcze oczerniasz innych. Typowy burak. To masz duze doświadczenie w oczernianiu ludzi.

Pomocna?
Tak3Nie
Nie dla buraków
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 29.11.2017 23:16

Typowy Polak w nl bohater jaki mało. Za 1 euro to innego by zaj..ał

Pomocna?
Tak9Nie
bad trip
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

jesli agencja nie wyplaca pensji na czas lub ich nie wyplaca wogule nie odbiera telefonow nie odpisuje na maile to jest to bardzo slaby posredniak poczekaj ciebie tez okradna zebys nie czul sie samotny

Pomocna?
Tak4Nie
szkodastrema
 Opinia
@Pracownik Axell 15.10.2017 11:38

a co ty jesz za te 50 ojro chleb tostowy z dzemem cały tydzien i wode z kranu zmieszana z przeterminowany syropem sodyshit ktory ktos ukradl i jest na domku

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szkodastrema
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

Góralu czy ci nie żal ,góralu wracaj do Tatr.Wracaj nasz patrioto jest praca w Polsce dla ciebie

Pomocna?
TakNie
twoj kochany tatuś
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

Pomylony to musisz być ty

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lalamido
 Opinia
@Pracownik Axell 15.10.2017 11:38

250 tygodniówki i odkładasz 200 czyli jedzenie to podbierasz kolegom z lodówki jak nie widza albo w nocy jak śpią i kranówa do picia ale nie bo ty żyjesz powietrzem ,miłością i nic jeść nie musisz.Coś za coś czyli nie jesz albo jesz produkty 2 kategorii czy może słoików z Polski na 3 miesiące zabierasz.

Pomocna?
Tak3Nie
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

Szanowni Państwo, jeśli mają Państwo jakieś zastrzeżenia do wykonywanej pracy, proszę o kontakt mailowy na jobs@axell.pl. Postaramy się znaleźć oferty spełniające w większym zakresie Państwa oczekiwania. Zawsze warto też skontaktować się z przydzielonym Państwu koordynatorem. W razie pytań zapraszam do kontaktu mailowego (jobs@axell.pl).

Pomocna?
TakNie1
asz
 Opinia
@Mateusz 22.09.2017 15:21

dokladnie-pisze ze wszystko ma ale na swoje mieszkanie czy pokoj to sie nie przeprowadzil...Typowy cwaniaczek i gdzie on to nie byl...Przerost tresci nad forma....

Pomocna?
Tak2Nie
asz
 Opinia
@szkodastrema 12.12.2018 20:02

ha dokladnie-zyjac za 50 euro tygodniowo zycze ci duzo zdrowia...a ponadto znawca od ziola sie znalazl...80-100 euro na ziolo na tydzien?HAHAHAHA ty to masz w glowie dopiero namieszane...Szkoda takiego komentowac a zwlaszcza jak pracowal przez axla i na syncreonie w miejscu gdzie jest mobbing...Co za cebula HAHAHAHA

Pomocna?
Tak3Nie
iza
 Opinia
@Pracownik Axell 15.10.2017 11:38

błagam 250 euro na tydzien?gdzie jeszcze tak płaca za przepracowanie całego tygodnia??no błagam 320 euro to standart juz prawie wszedzie

Pomocna?
Tak3Nie1
Arek
 Opinia
@iza 22.01.2019 22:48

https://docdro.id/6znuiE6 TEN LINK DO SALARISSA

Pomocna?
Tak3Nie
zadowolona
 Opinia
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

@Anonimowy Robol. Super slowa mam takie same odczucia po 5 latach pracy w NL co prawda nie w tej firmie ale o mojej tez slysze zle opinie od takich co im sie robic nie chce ja 5 lat jestem w Nl i jest ok i z godzinami i zpracom pomimo e nie mam kwalifikacji i nie znam jezyka.Pozdrowka

Pomocna?
Tak1Nie2
Damian
 Opinia

Praca 23:30 do końca paczek 3-4max ,dojazd godzine w jedną strone. Wypłata max 200e uwaga na Solarisy tworzą je raczej pod wpływem jakiś psychodelików nikt przy zdrowych zmysłach by nie wymyślił tylu specjalistycznych nazw dla kwot potrącanych z tygodni owki a patrząc ci w oczy zapewnial ze Solaris jest ok po czym dostawales 3-4 razy w tygodniu maile od Łukasza Górnego z Solarisami bądź z zeszłych tyg. lub z korektami korekt itp. Uwaga na Łukasza Górnego kordynatora UPS okrada na godzinach i mataczy że sprawdzi po czym unika kontaktów. Ja pracowałem od 44-48tyg. UPS Eindhoven do dziś zalegają mi za Niedzielę 8:30min. I wakacyjne urlop. Naszczeście mam screenshot y SMS gdzie Łukasz górny okłamuje Mnie w sprawie wynagrodzenia jak i maile.sprawe skierowałem już do związków . Pozdrawiam i odradzam

Pomocna?
Tak6Nie
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Damian 01.02.2019 04:06

Szanowny Panie Damianie, przykro nam z powodu Pańskich odczuć. Proszę skontaktować się z naszym holenderskim biurem - numer +31 13 507 5440. W trakcie rozmowy poza informacjami, które Pan opisał proszę podać także nazwisko. Otrzymałem zapewnienie, że nasze holenderskie biuro postara się Panu pomóc.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byłem to wiem
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Axell Employment (Bartosz) 01.02.2019 15:14

Nie dzwoń, naciągnąć Cię na dodatkowe koszta, zanim się dogadasz to już stracisz 50 zł, a jak nie pomoże i znowu będzie trzeba dzwonić. Każdy pracownik biura jest ziemnianinem i powinien wiedzieć co jest fer. Nie czym drugiemu co sam byś nie chciał zioommm. Ale z tymi związkami to spoko trzeba tak robić w wyjątkowych sytuacjach

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zorro
 Opinia
@Axell Employment (Bartosz) 01.02.2019 15:14

Lepiej sie nie ujawniac;) niby pomoga ... ale wszyscy o wszystkim beda wiedziec tak tam wszystko dziala. Powiedza kto na kogo cos powiedzial hehe

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonymouse
 Opinia

Szczerze odradzam pracę przez to biuro szczególnie przez firmę syncreon Dell w pierwszym tygodniu pracowałem aż 3 godziny w kolejnym tygodniu bez jakiegokolwiek przeszkolenia i poznania z obowiazkami teamlider stwierdził że jestem 2 dni i powinienem wiedzieć w dniu dzisiejszym zostałem zwolniony z 9 euro na koncie jakie mi przelali za 3 godziny pracy nie polecam generalnie nie ma godzin i za zakwaterowanie biorą 100€ tygodniowo zostawiając człowieka na lodzie jak przyjadę do Polski to pójdę z tym do gazety i do telewizji

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niemamocnych
 Opinia

Pani która siedzi w Axllu jest nie miła

Pomocna?
Tak6Nie
Paulina
 Opinia
@Niemamocnych 28.01.2019 11:53

To chyba nie jest problem, który należałoby tu rozpatrywać. Axell Polska to profesjonalna agencja pracy tymczasowej z wieloletnim doświadczeniem na rynku polskim i międzynarodowym. Należą do holenderskiej Grupy Axell, która operuje w obszarze zarządzania zasobami ludzkimi oraz w sektorze logistyki/spedycji. Nie ulega zatem wątpliwości, że sporo innych rzeczy można napisać o tym pracodawcy. Nadal zatrudniasz się poprzez tę agencję? Powiedz, czy oferują oni dostęp do bezpłatnej opieki medycznej?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szkodastrema
 Opinia

Ta agencja jest dla ludzi zdesperowanych bez jakiekolwiek przyszłości w Polsce.Musiałem zatrudnić się w faxlu bo potrzebowałem na szybko pracę w6ysłali mnie do szkodystrem.Krótko opisze co cię bedzię tam czekać : jak nie mieszkasz w holandi to pojedziesz cie do lokacji w lesie na wioskę patologii ok 6km do sklepu w pracy tj szkodastream od łysego dowiesz się że jak będzięsz dobrze pracował(czytaj zapier..) to może dostaniesz kontrakt-to chwyta kazdego, niejaki ale byle jaki kacperek i jego koleżka Fokita pod fałszywym uśmieszkiem powie ci że praca jest lekka i przyjemna i nic tylko pracuj.Jakkolwiek to zabrzmi to praca jest na akord musisz zrobić paleta w 3 albo 4 min co jest zapisywane i na koniec dnia rozliczane AKORD jak nic nie zrobisz normy lecisz.Jak nie masz pienieniedzy na chwile obecna a potrzebujesz pracy to trudno9 ale jak masz wybór omija t agencje z daleka

Pomocna?
Tak33Nie
Anonim
 Opinia
@szkodastrema 12.12.2018 17:27

Nie ma czegos takiego jak praca na AKROD w Holandii, ale moze szlyszles o czyms takim jak target? Jak nie wyrabiasz normy na ktora jest skalkulowana produkcja to nie licz, ze bedziesz zatrudniony, bo stac przy pracy i gadac o glupotach akzdy umie, ale firma juz niekoniecznie chce placic za opzinienia w termianch. Przyjedzie taki z polski do pracy, ale kropli potu sie stracha uronic.

Pomocna?
TakNie2
Jan Maria ROKITA
 Opinia
@Anonim 28.12.2018 11:12

Nie ma takiego AKORDU w Holandii ,ale jest w żydowskiej sodziestrem w siedzibą w Rijen.

Pomocna?
Tak4Nie
albinos
 Opinia
@Anonim 28.12.2018 11:12

Zgadza się w Holandii nie ma pracy na akord. W Holandii obowiązuje białych murzynów jak np Polacy tzw świński galop na wariackich papierach. Przecież pan Holender nie będzie pracował jak idiota za psi grosz od tego są biali murzyni ( Polacy ) itp. Najgorsze w całej sprawie jest to że największą świnią dla Polaka za granicą jest POLAK który dzięki lizaniu (usunięte przez administratora)panom Holendrom dostał funkcję wydziałowego poganiacza.

Pomocna?
Tak4Nie
Anonim
 Opinia

Jestem zadowolona z firmy tylko jeden minus jest. O tej porze roku zimno na domku grzejniki są letnie a ja pokój muszę dogrzewac suszarka. Internet I lokalizacja tez szału nie robi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Anonim 29.11.2018 20:32

Szanowna Pani, dziękuję za komentarz. Czy poinformowała Pani o kwestii ogrzewania lokalnego Hausmajstra? W razie jakichkolwiek problemów proszę o przesłanie wiadomości mailowej na adres jobs@axell.pl i o dołączenie informacji takich jak: nazwa lokacji, numer domku. Odnośnie pozostałych uwag, oczywiście przekażę je do odpowiednich osób.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
asz
 Opinia
@Axell Employment (Bartosz) 30.11.2018 09:45

internet to porazka od czasu jak u was pracowalem czyli 5 lat temu i nic sie nie zmienilo...typowa propagandowa gadka aby poprawic zalosny wizerunek tej pseudo-agencji...za 20 lat nic z internetem nie zrobicie bo po prostu macie gdzies pracownikow...ot cala prawda

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hoss
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zamknć agencje

Pomocna?
Tak15Nie
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@hoss 12.12.2018 20:56

Dzień dobry. Przykro nam z powodu Pańskich odczuć. Niestety trudno nam reagować dopóki nie dowiemy się o konkretnych powodach wyrażanych opinii. Jeśli to możliwe, proszę o przesłanie wiadomości mailowej na skrzynkę jobs@axell.pl z opisem sytuacji, które okazały się dla Pana problematyczne. Jeśli preferuje Pan kontakt telefoniczny, proszę o przesłanie drogą mailową numeru, pod którym moglibyśmy się z Panem skontaktować w tej sprawie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
asz
 Opinia
@Axell Employment (Bartosz) 13.12.2018 10:52

typowa propagandowa gadka-udac ze nie wie o co chodzi...o ta patologie co zatrudniacie do pracy ale jeszcze troche i sami bedziecie pracowac dla tej waszej zjeb...j agencji...Normalni ludzie uciekaja z holandi do belgi,francji,szwecji a patologia bez przyszlosci zostanie i dobze

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Reżyser Kina Akcji
 Opinia

Pracował ktoś w Eindhoven w ups? Jak lokacja?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@Reżyser Kina Akcji 11.01.2019 08:07

Dopiero planujesz aplikować do firmy, czy masz już za sobą rekrutację? Rozumiem, że chcesz skorzystać z usług pośrednictwa pracy świadczonych przez firmę Axell Polska - a wiesz może, czy firma zapewnia transport do pracy? Czy organizuje także zakwaterowanie? Napisz proszę, czy w ogłoszeniu wspominano o konieczności porozumiewania się w języku obcym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy pracuje ktoś przy ,,wycinaniu detali z wełny mineralnej'' jak z godzinami pracy jest i jakie są warunki zakwaterowania? Z góry dzięki za pomoc.

Pomocna?
Tak4Nie
Michal Mista
 Opinia

Kto kolwiek swiadomy jedzie na Hooogemierde mogl by jednoczesnie popelnic samobojstwo na lepsze by mu to wszylo.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Michal Mista 09.12.2018 15:59

Dzień dobry Panie Michale. Przekazałem Pański komentarz do odpowiednich osób i otrzymałem informację, że nasz pracownik skontaktował się z Panem, by porozmawiać o Pańskiej pracy i o warunkach mieszkalnych. Mam nadzieję, że zgłoszona przez Pana sprawa zostanie rozwiązana w satysfakcjonujący dla Pana sposób. Jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy, proszę kontaktować się z Pańskim koordynatorem lub wysłać nam kolejną wiadomość.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szkodastrema
 Opinia
@Michal Mista 09.12.2018 15:59

tak niestety jest jechac z ta agencja to jak strzelic sobie w glowe z noza

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lalamido
 Opinia
@Michal Mista 09.12.2018 15:59

hahaaha dobrze to nazwałeś 1000% prawda. Nie polecam tej agencji

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Annonimmmmm
 Opinia

Jeśli chodzi o agencje Axell to można podzielić na dwie grupy ludzi. Roboli - gdzie pracują za najniższą stawkę, dostają po 250e i są zadowoleni, mieszkają po 4 osoby w pokoju etc. Kolejna grupa to "elita" - tzn fachowcy. Jeśli coś umiesz, masz jakiś fach w ręku i znasz dobrze język to dostajesz dobrą pracę, np praca przy odzutowcach (serio) lub coś podobnego, wypłaty zaczynają się od 400-500euro. Mieszkasz w centrum Tilburga, w normalnym domu, gdzie KAŻDY ma jedynkę, plazmę na ścianę i własną lodówkę. Prosisz o rower nówkę z salonu to masz, nowe auto z 2015 z nawigacją? Jesteś fachowcem to dostaniesz. Osobiście polecam bo jestem z tej drugiej grupy. Jeśli chodzi o tą pierwszą grupę to jakie każdej agencji nie warto pracować. Ogólnie polecam :)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lotnik elitarny
 Opinia
@Annonimmmmm 17.11.2018 09:22

*odrzutowiec Panie fachowcu elitarny...

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Twó tato
 Opinia
@Annonimmmmm 17.11.2018 09:22

ale poleciałeś koleżko w przyszłym roku helikopter dla fachowców axell ale tylko jeden na pewno dla ciebie bo jeste pewno z tych fachowców od wykładania towaru na taśmę z prędkością światła aż ci pot z rowka leci.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fgdf
 Opinia

mieszkam na klundert i jest ok Poanowie "Hausi" są bardzo w porządku dbają o spokój na hotelu i nie ma takich problemów jak na innych lokacjach że ktoś sie nożami bawi, jak twoim problemem było to że ktoś nie chciał żebyś się połamał i dlatego rezygnujesz to zwykła ciota z Ciebie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik skór
 Opinia
@fgdf 20.10.2018 15:41

Ciota to jest z ciebie fgdf bo mieszkasz tam i wchodzisz im w (usunięte przez administratora) Jeśli lubisz żeby ktoś Tobą rządził to powodzenia. Typowy Polak w 100% Cie popieram. Najgorsi Hausmajstrzy jakich przerabialem w Holandi. Dobrze ze juz tam nie mieszkam.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
normalny
 Opinia
@fgdf 20.10.2018 15:41

fgdf-ciota i cebulakiem to ty jestes ...za pare marnych euro karmisz ta patologiczna agencje...Mialem jechac do pracy z ta gencja ale po przeczytaniu opini o tej agencji zrezygnowalem bo z patologia i kryminalistami nie bede mieszkal bynajmniej z takim odosobnionym przypadkiem jak ty fgdf...mieszkalem i pracowalem tam 3 lata temu i od tamtego czasu widze ze nic sie nie zmienilo...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
normalny
 Opinia
@fgdf 20.10.2018 15:41

kinga zglos ta sprawe do telewizji to naglosnisz ta patologiczna sytuacje i co najwazniejsze nie boj sie bo zaraz pewnie beda cie straszyc...Pozdrawiam i duzo zdrowia dla twojego chlopaka zycze

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kinga
 Opinia
@normalny 30.10.2018 16:59

Dziękuję Ci za ten wpis. Domyślam się, że zaraz dostanę różnego typu wiadomości o wiadomej treści. Ale prawda jest taka, że napisałam to głównie po to, żeby ludzie mieli świadomość, w co się pakują. Gdybym sama wcześniej wiedziała, co tam się naprawdę dzieje, udałoby nam się uniknąć tego, co się stało, bo mój chłopak po prostu by tam nie pojechał. Mam nadzieję, że uda mi się przestrzec innych, którzy naprawdę szukają pracy. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@kinga 02.11.2018 21:15

Dzień dobry Pani Kingo. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że opisane przez Panią zdarzenie wywołało spore emocje. Poważnie podchodzimy do kwestii bezpieczeństwa naszych pracowników - opisana sytuacja także nas mocno zasmuciła i wywołała niemały szok. Zapewniamy, że jednym ze skutków tego zdarzenia jest dodatkowe zaostrzenie środków bezpieczeństwa. Jako firma chcielibyśmy skontaktować się z Panią, by porozmawiać i omówić, co moglibyśmy dla Pani zrobić. Czy byłaby Pani uprzejma przesłać nam drogą mailową (jobs@axell.pl) telefon kontaktowy, który umożliwiłby nam rozmowę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polska
 Opinia
@Pracownik skór 23.10.2018 21:04

Jak są najgorsi to dlaczego panuje spokuj i nie ma w..........

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia

Witam. Pracuje ktoś przy Produkcji elementów plastikowych w Rijen? jak z godzinami pracy? jakie warunki zakwaterowania?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Tomek 01.11.2018 15:15

Dzień dobry Panie Tomaszu. Jeśli chciałby się Pan dowiedzieć czegoś więcej na temat oferowanych przez naszą agencję ofert pracy, zapraszam do kontaktu mailowego - jobs@axell.pl. Postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jola
 Opinia

Jedzie ktos w Wekend do pracy do Tilburga ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment (Bartosz)
 Opinia
@Jola 16.11.2018 16:47

Dzień dobry. Jeśli potrzebuje Pani dodatkowych informacji bądź wsparcia w związku z wykonywaną pracą, proszę o kontakt mailowy na skrzynkę jobs@axell.pl - postaramy się pomóc.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aska94
 Opinia

@kinga: wiesz co... mieszkam na hooge, to wiem jak bylo. twoj koles zostal zabrany z Hooge helikopterem do szpitala. nikt nie wiedzial do ktorego. nie mial przy sobie telefonu, wiec nie moza bylo do niego zadzwonic. poza tym, jak by chcial zeby sie ktos kontaktowal z jego rodzina, to mogl ta koordynatorke o tym poinformowac jak juz u niego byla w tym szpitalu. nikt nigdzie z automatu nie bedzie dzwonil, bo moze pacjent sobie tego nie zyczy. poza tym jak zaczynasz prace w agencji, to raczej nie podajesz numeru telefonu do mamusi... wiec gdzie mieli szukac tej rodziny? w ksiazce telefonicznej? ciekawi mnie bardzo jak osobę z przebitym płucem, gorączką, podejrzeniem sepsy i KRWIAKIEM wypuscili ze szpitala???? dosc nietypowe... no chyba ze wyszedl na wlasne zyczenie, a to juz inna bajka. masz problem, ze koles jezdzil busem przez 4h, ale juz nie masz problemu ze chwile pozniej wsiadl do nastepnego busa i pocisnal do PL... szybko sie lepiej poczul, czy jak? cala historia sie kupy nie trzyma, masz wkur** i tyle. niech ci cisnienie opadnie i wtedy napisz jeszcze jedna opinie.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@Aska94 31.10.2018 22:13

Proszę Cię o niestosowanie nieeleganckich i wulgarnych słów w komentarzach. Każdą opinię można wyrazić dbając o odpowiedni poziom używanego słownictwa. Wypowiadając się publicznie, powinno się respektować zasady kultury oraz regulamin serwisu, który możesz przeczytać pod adresem: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kinga
 Opinia
@Aska94 31.10.2018 22:13

To, że mieszkasz na Hooge, nie znaczy, że cokolwiek wiesz, oprócz niestworzonych historii, które sami wymyślaliście. Po pierwsze, jeśli tam pracujesz, powinnaś wiedzieć, że na początku wypełniasz formularz, w którym podajesz numer, pod który należy dzwonić w razie wypadku. W tym przypadku był to mój numer, pod który nikt nie zadzwonił. Podawanie numeru jest zrozumiałe, z wyjątkiem osób, które z jakiegoś powodu nie chcą, żeby ktoś ich znalazł. To normalny wymóg. Po drugie, mój chłopak poinformował koordynatorkę, w jakim jest szpitalu, właśnie stąd się o tym dowiedziała. Po trzecie, jechał do Polski busem, z którego odebrała go wysłana z Polski karetka i miał określony czas przebywania w tym busie. Dlatego wożenie go w kółko po Tilburgu było niebezpieczne i bezsensowne. Ze szpitala nie wyszedł na własne żądanie, tylko został wypisany,a ani ja, ani ,przynajmniej takie mam wrażenie,Ty - nie jesteśmy lekarzami, a ja nie wnikam w system opieki zdrowotnej w Holandii. Faktem jest, że koordynatorka miała zorganizować mu transport. A ja nie mam ,,ciśnienia'', w jakimkolwiek slangu by to było, tylko prawie kogoś straciłam i nie życzę Ci takiej sytuacji. W wiosce jest kilkadziesiąt domków i wiesz to, co usłyszałaś, albo wymyśliłaś. To, że Ty nie wiedziałaś gdzie został przewieziony, nie znaczy, że koordynatorzy nie wiedzieli. Wiedzieli, bo zostali poinformowani przez policję. Poza tym, z całym szacunkiem, bo naprawdę nie mam zamiaru nikogo obrażać, mam wrażenie, że należysz do grupy osób, które świetnie pasują do tego miejsca, także życzę Ci powodzenia. Napisałam prawdę po to, by ostrzec mniej wyluzowanych ludzi, niż Ty, bo niektórych jednak obchodzi, w jakim otoczeniu pracują. Naprawdę nie życzę Ci sytuacji, w której się znaleźliśmy. Rozumiem, że żyjecie tam plotkami, ale uszanuj to, że człowiek prawie zginął,a agencja zrobiła wszystko ,żeby to zatuszować i uświadom sobie, że to Ty ,albo ktoś z Twoich bliskich mógł być na miejscu mojego chłopaka. Wiem, że łatwo jest oceniać i się mądrować, ale wypadałoby mieć minimum empatii.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
normalny
 Opinia
@Aska94 31.10.2018 22:13

aska94-mam do ciebie pare pytan-gdybys ty zostala dzgnieta nozem nie pisalabys opini broniacych tego patologicznego miejsca zwanego hooge mierde...a ponadto kim ty jestes aby bronic psychola [inaczej tego typa co uzyl noza nie mozna nazwac ...jestes jego dziewczyna a moze pracownikiem agencji Axell ktora to probuje poprawic slaby wizerunek tej niby agencji...Po twoim wpisie widac ze tez jestes patolka i nie masz nic szacunku dla swoich rodzicow ale tak to juz jest w patologicznych rodzinach.Tak wiec spelniaj sie zawodowo w tej zenujacej agencyjce.Kinga nie pozwol sie zastraszyc i pozdrawiam Ciebie z calego serca

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
normalny
 Opinia
@Paulina 01.11.2018 14:49

Paulina komu ty to tlumaczysz?jakiejs patusce co ledwie nauczyla sie pisac?Ona nawet nie wie co to wogole jest regulamin...nie wspominajac juz o kulturze

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xoxo
 Opinia

Pracowałam długi czas na magazynie i bardzo miło wspominam pracę. Wesoła atmosfera a praca jak praca trzeba pracować.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
olo
 Opinia

Brawo Panie Kamilu

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamil
 Opinia

Moje sugestie dla Axell Polska: @ Aska94: Dziewczyno, weź się ogarnij. Też mieszkałem na hooge i wiem jak tam jest. Ludzie przeżyli piekło,a ty nie możesz się powstrzymać od głupich komentarzy. Nie rozumiem po co się wypowiadasz skoro nawet ich nie znasz i skąd ta potrzeba hejtu nawet w takich sytuacjach. Dziewczyna napisała prawdę, szacun że ogarnęła sytuacje. Agencja to kpina a takie rzeczy sa na porzadku dziennym,wlasnie dlatego szybko się zwinąłem.Napisała ze jej facet jest w szpitalu a ty się głupio pytasz czemu się sam nie wypowie. Jeśli pasuje ci to otoczenie to tam siedź,ale nie hejtuj ludzi, którzy chcą ostrzec innych. A chłopakowi życzę zdrowia i gratuluje dziewczyny Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ta firma to kpina. Zero zainteresowania, brak kompetencji,zero pomocy

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aska94
 Opinia

@Kinga: a moze by ten Twoj chlopak sie w koncu wypowiedzial? Slaby z Ciebie adwokat.... ci co go znaja, wiedza, ze sie za Ciebie watydzi...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
A.
 Opinia

Najgorsza agencja w jakiej pracowałam. Najniższe wypłaty a w oddziale w Tilburgu ignorujący wszystkkie problemy z bezpieczeństwem pracowników na czele koordynator (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment
 Opinia
@A. 18.10.2018 09:47

Szanowna Pani, przykro nam, że ma Pani takie odczucia. Koordynatorzy starają się rzetelnie podchodzić do własnych obowiązków i można liczyć na pomoc z ich strony. Są jednak często bardzo zapracowani, stąd kontakt z nimi może być utrudniony. Zapewniam, że jako firma zawsze staramy się zapewnić możliwie najlepsze warunki dla naszych pracowników. Jeśli obecna praca nie jest dla Pani satysfakcjonująca, proszę wysłać swoje CV wraz z wszelkimi dodatkowymi uwagami na adres b.badura@axell.pl. Postaramy się znaleźć ofertę, która spełni Pani oczekiwania oraz zajmiemy się zgłoszonymi uwagami po otrzymaniu szczegółów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
normalny
 Opinia
@Axell Employment 22.10.2018 11:09

Do axell employment-bla bla bla-4 lata temu mieszkalem na hoge i byla taka sama sytuacja z patologicznymi osobnikami i skoncz gosciu pierniczyc ze robicie co mozecie jak nic nie robicie,,,dobra proba ocieplenia waszego slabego wizerunku waszej agencjii...dobze ze nie pojechalem znow z wami a mialem oferte...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kinga

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

W związku z moim poprzednim wpisem, chciałabym umieścić sprostowanie. Robię to na proźbę koordynatorki, która zadzwoniła do mojego chłopaka (który jest w szpitalu po ciężkiej operacji), prosząc o wykasowanie, albo zmianę wpisu. Otóż faktycznie, po tym, jak mój chłopak skontaktował się ze mną dzięki policjantce i zadzwonił do biura, koordynatorka poinformowała go, że ,, nie mogła go znaleźć w szpitalu'' i po dwóch dniach przyszła go odwiedzić. Pożyczyła mu telefon, który nawet naładowała, za co najwyraźniej oczekuje pochwały. Były to jednorazowe odwiedziny. Niestety, nie poinformowała nikogo z jego rodziny o zaistniałej sytuacji. Obiecała, że pomoże mu w transporcie, ale poszła na urlop,a zastępujący ją koordynator powiedział mi, że nie wie o co chodzi. W ramach sprostowania dodaję, że przed przyjazdem do Polski, mój chłopak został zawieziony busem do szpitala. W trakcie jazdy przesiadał się trzy razy. Podróż trwała około czterech godzin, a kierowca nie miał pojęcia, że wiezie osobę z przebitym płucem, gorączką, podejrzeniem sepsy i całkowitym zakazem dłuższego przebywania w samochodzie. Poinformowałam koordynatora, że wieczorem chłopak ma busa do Polski, skąd wyjeżdża karetka, żeby go odebrać. Po wizycie w szpitalu czekaliśmy na busa ponad godzinę ,a kierowca poinformował nas, że będziemy jeździć jeszcze około trzech godzin. Wyjaśniłam mu,jak wygląda sytuacja i dzięki jego interwencji (pomógł nam zatrzymać transport do Polski) zdążyliśmy na busa. Dodam, że gdyby mój chłopak do niego nie wsiadł, w tej chwili odwiedzałabym zakłady pogrzebowe,ponieważ miał krwiaka, który w każdej chwili mógł się przemieścić i doprowadzić do uduszenia. Podsumowując, jestem pod wrażeniem szybkości, z jaką firma skontaktowała się z moim narzeczonym w momencie pojawienia się mojego wpisu. Jest to tym bardziej godne podziwu, że nie pofatygowali się, by skontaktować się z rodziną w momencie,kiedy mój chłopak był w stanie krytycznym. Ponad to dziękuję koordynatorce za to, że pożyczyła mu telefon. I zaznaczam, że dzięki koordynatorowi narzeczony jeździł bez sensu w trzech busach z zagrożeniem życia,a na koniec utrudnili mu jeszcze wyjazd do Polski. Podziwiam Pani tupet i nie życzę, żeby spotkało Panią to, na co naraziliście nas.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kinga24
 Opinia

Mój narzeczony był zatrudniony przez biuro Axel w Tilburgu i zakwaterowany w Hooge Mierde, największej zbieraninie patologii, jaką w życiu widziałam. Po dwóch miesiącach powiedział,że absolutie nie mogę przyjechać do tego miejsca.Po trzech miesiącach,dzięki uprzejmości policjantki, zadzwonił ze szpitala.Okazało się,że w jednym z domków został zaatakowany nożem i w stanie krytycznym trafił do szpitala.W agencji podawał numer kontaktowy ,na który należy dzwonić w razie wypadku,ale nikt się nie odezwał.Gdyby się nie obudził i nie dostał telefonu od policjantki,do tej pory nie wiedziałabym gdzie jest.Agencja miała zapewnić mu transport do Polski. Nikt go nie odwiedził,nie zadzwonił,a na pytanie o transport dostał odpowiedź,że ,,jeśli ma ochotę,to może sobie sam zorganizować busa''.Odebrałam go ze szpitala,gdzie trzy godziny czekaliśmy na kierowcę.Zaznaczam,że kierowcy nie mają nic do powiedzenia,bo w trakcie trasy dostają mnóstwo telefonów i muszą ją zmieniać.Tylko i wyłącznie dzięki opiekunowi domu w Hope nie zostaliśmy na uicy. Koordynator,którego znalazłam w biurze z uśmiechem na ustach powiedział, że jest nowy i nie wie o co chodzi. W tym momencie mój chłopak jest w szpitalu w Polsce,gdzie czeka go operacja płuca. Do tej pory nikt z agencji nie zadzwonił do rodziny,nikt też nie wie,czy chłopak który go zaatakował w ogóle żyje i gdzie przebywa. Jeżeli ktoś chce poprzebywać w otoczeniu narkomanów i kryminalistów,to Hooge jest idealnym miejscem.Natomiast jeśli ktoś szuka pracy,to radzę trzymać się jak najdalej.Pieniądze żadne, opieki zero,a w tej nieszczęsnej wiosce ,,opiekunowie'' nawet nie wychodzą z domku bo się boją.W tym momencie mój chłopak ma przed sobą rok rehabilitacji,a firma dostanie pozew. Uważajcie, to nie jest miejsce dla normalnych ludzi.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cezary
 Opinia
@kinga24 29.10.2018 09:32

Jak najbardziej sprawa powinna trafić na drogę prawną. Zazdroszczę takiej kobiety jak pani. Zdrowia dla chłopaka i satysfakcjonującego zakończenia sprawy życzę !

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ex Axell
 Opinia

Praca w Axell w Holandii nie ma nic wspólnego z tym co mówią panie w biuarach w Polsce , nie ma wystarczającej ilości pracy dla osób na miejscu , a firma ściąga non stop nowych ludzi z Polski żeby oppłacić domki i na tym zarabia. Za tydzień pracy (32 godziny) zarobiłem 170 euro , zdecydowanie odradzam, a na pozytywne opinie nie zwaracajcie uwagi, w większości są pisane przez osoby opłacone przez biuro

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment
 Opinia
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Axell Employment : Ex Axell, dziękujemy za komentarz. Rekruterzy agecji Axell przedstawiają Państwu opis pracy, wymagania oraz warunki proponowane przez holenderskich pracodawców . W razie niezgodności dotyczących przedstawianych ofert zapraszamy do kontaktu z biurem , które potwierdziło Państwa do konkretnej oferty . Jednocześnie pragnę poinformować, iż na stronie GoWork przedstawiciel Axell Employment wyłącznie odpowiada na Państwa zapytania oraz komentarze . Życzę miłego dnia oraz zapraszam do aplikowania na nasze oferty , nasz adres e-mail : praca.employment@axell.pl

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beny
 Opinia
@ex Axell 27.01.2017 15:33

Nie podpisze się pod tym. Nie prawda. Ja za pt i nd dostałem 251e wypłaty. Więc stanowczo nie moge sie zgodzić z tą opinią. Jest to moja pierwsza wypłata w tym biurze, i mam nadzieję że tak już pozostanie. Pozdrawiam Przemek.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@ex Axell 27.01.2017 15:33

To musiałeś się chyba spóźniać do pracy bo ja za 39 godzin tam zarobiłem 320 euro.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Typowy Polak 45
 Opinia

Witam Pracowałem w axlu prawie 10 miesięcy. Ogólnie agencja ok tylko jeden minus. Mieszkałem na Klundert a tam mamy dwóch panów Hausmajstrow (usunięte przez administratora) Panom chyba woda sodowa uderzyła do głowy i myślą że Hotele są ich własnością. 'Nie biegają po schodach' Masz zrobić tak a nie inaczej ' już piszę maila na Ciebie' to tylko jedne z nielicznych tekstów które Panowie mówią w trybie rozkazujacym. A Panowie nie znają się na niczym. Chciałbym Panom podkreślić że Hausmajster to po polsku Dozorca więc panowie są tylko od wydawania pokoi i aut i nie mają żadnej innej jak oni to mówią 'wladzy' na tych hotelach. Ja właśnie po części przez nich odszedłem z axla. Całe szczęście już mnie tam nie ma ale moim zdaniem powinni coś z nimi zrobić bo Panowie się nie nadają do bycia Hausmajstrami. Co do samej agencji nie miałem zastrzeżeń. Kasa na czas. Robota też. Akurat ja jeździłem wózkiem więc jeszcze pomogli papiery na wózki zdobyć. Agencje Polecam ale mieszkanie na ich lokacji Klundert stanowczo odradzam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Holandia
 Opinia
@Typowy Polak 45 08.10.2018 17:59

Witam ja tak samo mieszkałem na Klundert i uważam gdyby nie oni było by tam jak na Hoge. Ps wiesz dlaczego Ci zwracali uwagę że byś nieboegał po schodach bo już paru spadło z nich.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Typowy Polak 45 dziękuję za podzielenie się Twoimi przemyśleniami dotyczącymi pracy poprzez agencję Axell Polska. Niemniej jednak, muszę przypomnieć, że na forum nie wolno podawać imion pracowników. Jest to zakazane przez regulamin, w związku z ochroną danych osobowych. Administrator ma prawo usunąć komentarz, który łamie tę zasadę. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin O
 Opinia

Pracowałem kiedyś dla Axell i z wielu agencji, jakie przerabiałem, ta jest całkiem ok. Raz mieszkałem prywatnie i kasa zawsze była na czas. Raz na Hooge Mierde i to faktycznie zadupie ale o agencji jako takiej złego słowa powiedzieć nie mogę. Z drugiej strony 90% gówna robicie tam sami, drodzy rodacy. Raz jeden pawian wyskoczył do mnie z nożem ale został szybko usunięty z parku i domku. Pracują tam koordynatorzy, których wasz los interesuje bardziej, niż w innych agencjach. Czasem coś może się rypnąć ale skoro sami sobą nie potraficie się zająć...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ares
 Opinia
@Marcin O 03.04.2018 15:30

dobre z tym pawianem :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Marcin O 03.04.2018 15:30

Też bylem w Axllu, może zależy jak kto trafi ale jak dla mnie było ok. mieszkałem w hotelu w Dorst, opiekun hotelu - Grzegorz fajny gość, koordynatorzy też super, moim był holender-polak, za holerę nie pamiętam imienia. to był 2008 rok. Ci co najbardziej narzekają to pewnie nieroby. zaznaczę że nie jestem pracownikiem Axell ani znajomym i pisze prawdę. myślę że to jedno z lepszych biur.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julia
 Opinia
@xxx 14.06.2018 14:27

Hej Ja też byłam w 2008 na Dorście :) pracowałam na Rompie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Witam Agencja spoko praca też jest ok wiadomo że jadąc za granicę w celu zarobkowym nie jedzie się na wakacje tylko do pracy . Tylko dużym minusem są ludzie mieszkający a raczej koczujący w domkach którzy nie pracują a tam mieszkają i imprezują codziennie nie dając innym moc odpocząć przed praca . A także powoduje to że Niby domki są zamykane ale w każdej chwili mogą kogoś sobie przyprowadzić i rzeczy innych osób nie są bezpieczne. A ciężko się pracuje jeżeli człowiek się zastanawia czy ktoś mu czasem czegoś z pokoju nie zabiera bądź nie wyjadą jedzenia z lodówki. Według mnie agencja powinna większą uwagę przywiązywać do tego by takie osoby usuwać że swoich miejsc zakwaterowania.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
znowu zdesperowana matka
 Opinia

W dalszym ciągu nie mogę się pogodzić się z bezdusznością ludzką. Koordynator personalny nie tylko powinien dbać o dobro firmy ale również o dobro pracownika tym bardziej za granicą gdzie do lekarza i apteki jest kilkanaście kilometrów. A nie informować, że zwalnia pracownia dyscyplinarnie i daje termin do opuszczenia lokacji w kilka dni z przeszło czteroletnim dobytkiem w stanie prawie krytycznym. Proponuję tej Pani zapoznanie się z tematem czym grozi odwodnienie organizmu.Może w przyszłości zrozumie,że jeśli pracownik prosi o lekarza to należy traktować to poważnie. A na miejsce chorego należy poszukać zastępstwo i pokierować tak żeby wszyscy byli zadowoleni bo przecież na pensję jaką dostaje trzeba zapracować.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment
 Opinia
@znowu zdesperowana matka 18.09.2018 13:20

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
matka
 Opinia
@Axell Employment 19.09.2018 16:21

Myślę,że nie bardzo jest już co wyjaśniać. Mój syn jest już w domu, jest pod opieką lekarza i to jest w tej chwili najważniejsze. Powinnam jechać po niego pomóc się spakować i pomagać mu w podróży do Polski ale nie zawsze się tak da jeśli sprawuję się całodobową opiekę nad drugim niepełnosprawnym członkiem rodziny. Na szczęście natrafiłam na porządną firmę przewozową, która pomogła mu bardzo w trakcie podróży. Pomagali także pasażerowie którym bardzo dziękuję. Pani również dziękuję za dobre chęci wyjaśniania tej sprawy i pozdrawiam.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment
 Opinia
@matka 20.09.2018 10:43

Czy mimo wszystko mógłbym prosić o dodatkowy kontakt w tej sprawie? Jeśli nie otrzymamy od Pani kilku podstawowych informacji, bardzo trudno będzie wyciągnąć od konkretnych osób ew. konsekwencje, a chcielibyśmy w możliwie najlepszy sposób zabezpieczyć się przed podobnymi sytuacjami w przyszłości. Byłbym wdzięczny za wysłanie krótkiej wiadomości mailowej na adres b.badura@axell.pl. W odpowiedzi poprosiłbym Panią o podanie zaledwie kilku szczegółów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
matka
 Opinia

Nie mogę wypowiadać się na temat pracodawcy Axell bo nie jestem pracownikiem i nigdy nim nie byłam. Jestem matką jednego z pracowników i myślę,że mam całkowite prawo wypowiedzieć się na temat Pani koordynator.Mój syn potrzebował pilnej konsultacji lekarskiej przy zatruciu sarmonellą.Prosił tą Panią o to syn lecz owa Pani zaproponowała leżenie trzy dni bo samo mu przejdzie.Będąc w stałym kontakcie telefonicznym z synem kiedy już prawie tracił głos próbowałam ja skontaktować się z tą Panią lecz nie odbierała telefonów. Za kilka dni zadzwoniła do syna i oznajmiła,że zwalnia go dyscyplinarnie.Bakteria zrobiła w organiżmie nie małe spustoszenie i nie wiadomo co jeszcze w trakcie leczenia wyjdzie. Bardzo ale to bardzo dziękuję firmie przewozowej Prima bus i jej pracownikom, za wszelką pomoc jaką uzyskał w trakcie podróży do kraju. Poza tą Panią pozdrawiam wszystkich pracowników Axell.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Axell Employment
 Opinia
@matka 12.09.2018 09:43

Przykro nam z powodu opisanego przez Panią zdarzenia. Robimy co w naszej mocy, żeby osoby wyjeżdżające do pracy za granicę miały zapewnioną opiekę. Proszę o kontakt mailowy (b.badura@axell.pl) - chętnie pomogę w wyjaśnieniu tej sprawy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Axell Polska - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny