Axell Polska

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 591 ocen.

Axell Polska
3 591

Opinie o Axell Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska

Dawny Pracownik

Ja bym tam z chęcią wrócił na Sode na Val i Hooge Mierde łezka się w oku kręci wspominając te czasy :D

Dawny Pracownik
@WciazAxell 02.07.2018 08:49

No jak z 2015/2016 to raczej na pewno :) Pozdrawiam:)

Holadia

Witam mieszkałem kiedyś na Klundert jest ok opiekunowie lokacji Pan Adam i Stanisław są ok konkretnie panowie tylko problem ze sprzątanie 2 razy w tygodniu to za mało mówiłem to Panu Adamowi powiedział że ma związane ręce i nic nie może zrobić. Bióro nie reaguje NATO skandal

Axell Employment
@Holadia 20.06.2018 15:03

Szanowny Panie, staramy się przywiązywać wagę do czystości w wynajmowanych przez naszych Klientów pomieszczeniach (sam Pan wspominał, że sprzątanie odbywa się dwa razy w tygodniu), ale to zależy nie tylko od administracji budynków, ale również od osób je zamieszkujących. Prosimy o szczegóły sprawy na adres mailowy p.swarlik@axell.pl, spróbujemy znaleźć wyjście z tej sytuacji. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia.

Marcin O

Pracowałem kiedyś dla Axell i z wielu agencji, jakie przerabiałem, ta jest całkiem ok. Raz mieszkałem prywatnie i kasa zawsze była na czas. Raz na Hooge Mierde i to faktycznie zadupie ale o agencji jako takiej złego słowa powiedzieć nie mogę. Z drugiej strony 90% gówna robicie tam sami, drodzy rodacy. Raz jeden pawian wyskoczył do mnie z nożem ale został szybko usunięty z parku i domku. Pracują tam koordynatorzy, których wasz los interesuje bardziej, niż w innych agencjach. Czasem coś może się rypnąć ale skoro sami sobą nie potraficie się zająć...

xxx
@Marcin O 03.04.2018 15:30

Też bylem w Axllu, może zależy jak kto trafi ale jak dla mnie było ok. mieszkałem w hotelu w Dorst, opiekun hotelu - Grzegorz fajny gość, koordynatorzy też super, moim był holender-polak, za holerę nie pamiętam imienia. to był 2008 rok. Ci co najbardziej narzekają to pewnie nieroby. zaznaczę że nie jestem pracownikiem Axell ani znajomym i pisze prawdę. myślę że to jedno z lepszych biur.

wycieńczony

Mieszane uczucia mam do tej agencji pracy , holenderski rynek pracy jest bardzo maly i pełno tam polaków nie miej jednak warunki obozowe , wypłaty tygodniowe , prace wykańczające. Szybko można wypalić się , brak pewności zatrudnienia , kiepski dostęp do informacji ale jak ktoś chce przeżyć przygody i nie ma pracy bo już lepiej za połowę mniej pracować w kraju niż męczyć się z wyjazdem. W Holandii nie można posiadać noży ale w hotelach/barakach był z tym problem ? Trzeba znać dobrze język albo silną motywację żeby tam przetrwać.

byly pracownik

koordynatorzy masakra, tygodniowki po 250 euro za 40 h

Jil

W Rakoniewicach w Axell w firmie to dopiero dziadostwo.Tam powinni wszystkich zwolnić z kierownictwa.Pracowałam tam ponad rok.Takiego bałaganu w żadnej firmie nie ma.Kretacze i gbury.

Vlietjonge Staalhandel

Chciałbym wyrazić opinie na temat owego zakładu i pracy w nim poprzez Axell. Gdyby ktoś z państwa otrzymał ofertę pracy w tej firmie na obecnych warunkach-nie polecam. Pierwsze stanowisko jakie może być państwu zaoferowanie to "Picker". Stawka 11 euro,zbieranie zamówień czyli metalowych elementów długości od 6 do 12m,obsługa suwnicy,wózków typu heftruck. Praca głownie w dzień.Wypłaty za 40 godzin takiej pracy to około 250 euro.... Drugim stanowiskiem na którym pracuje i ja może być ładowanie ciężarówek. Praca polega na obsłudze suwnicy,wózka typu heftruck oraz poruszaniem się ciężarówką po hali ( Po uprzednim treningu z instruktorem,co nie zmiania faktu,że nie nauczą was jeździć tirem w godzinę lub półtorej ). Ponadto praca nie dość,że jest fizyczna,jest również umysłowa ponieważ tira trzeba załadować materiałem ( metalem o różnych wymiarach,wadze i długości dochodzącej do 16m ) w odpowiedniej kolejności co często jest trudne i wymaga wyobraźni. Praca odbywa się od godz 18 do 3,4,5 rano . Za pracę w nocy przysługuje nam dodatek nocny uwaga 12,5 %... Praca jest niebezpieczna,kilkutonowe paczki materiałów poruszające się blisko was oraz wiele innych groźnych sytuacji mogących się nagle wydarzyć. Praca nie warta swojej wypłaty,bólu pleców,dojazdów i tzw "użerania" się każdego dnia z nie wymiarowym materiałem w pracy... Wypłata za 40 godzin takiej pracy to koło 270 euro Więcej zarabia się na pomidorach nie uwłaczając nikomu bo to również nie łatwa praca aczkolwiek z pewnością dużo bardziej bezpieczna.. Opinię tą postanowiłem opublikować dla osób które w przyszłości otrzymają ofertę pracy w tej firmie :)

Axell Employment
@Vlietjonge Staalhandel 28.05.2018 15:46

Szanowny Panie, jeśli obecna praca nie jest dla Pana satysfakcjonująca, proszę wysłać swoje CV na adres p.swarlik@axell.pl . Postaramy się znaleźć ofertę, która spełni Pana oczekiwania. Zaproponujemy stanowisko z warunkami dostosowanymi do umiejętności i doświadczenia każdego naszego Kandydata.

anonymous

Ludzie o czym wy mówicie,Axell - poażka

Axell Employment
@anonymous 17.05.2018 19:11

Zawsze staramy się wspierać pracowników, którzy są zatrudniani przez naszą agencję i wychodzić naprzeciw ich oczekiwaniom. Postaramy się, aby zmienił Pan o nas zdanie. Prosimy o kontakt na p.swarlik@axell.pl . Pomożemy w Pana sprawie, zapraszamy do kontaktu.

Keraiw

Dlaczego w Axlu zostały same koordynatorki które mają wszystko w D takie jak Anna R I którą nie patrzy na staż pracownika w Axlu i danej holenderskiej firmie a chodzi o zakład Breda Confectie tylko przy redukcji w Zakładzie mnie wysadziła na wolne a byłem jednym z najstarszych pracowników w Breda Confectie a zostawia o wiele młodszych stażem nic nieumiejących takich jak Tyberiusz Rawiak brat koordynatorki z Axla a kiedy napisałem jej co o tym myślę to w ogóle mnie wysadziła i planista do mnie zadzwonił że niema dla mnie pracy ale na szczęście szybko po tym przestałem się z Axlem i już mam inne oferty z innych biur.Ja należę do FNV i złożę na Axla i na nią skargę jak tak jej tego olewającego podejścia do ludzi nie odpuszczę to skandal. Ludzie koordynatorki z Axla mają pracowników w (usunięte przez administratora) .

Lucky 90
@Holandia 21.04.2018 10:54

Powiem tak. Czytam te posty i widzę fale hejtu na pewnych pracowników. Akurat co do Pana Warka zgadzam się w 100 procentach ponieważ osoba ta nie była odpowiednio kompetentna i pracowita w dodatku teraz z tego co czytam widzę że umysłowo na poziomie podstawówki. Hejt na Pana Adama hmmm.....nie miałem z nim dużego kontaktu gdyż nie pracowałem z nim na zmianie ale z tego co słyszałem jest osobą wymagająca często uważająca się za szefa. Po części mogę to zrozumieć gdyż z tego co mi wiadomo długo pracuje w axlu i na wacie. Więc jakieś doświadczenie ma. Może ma i wady ale pamiętajmy że każdy z nas je ma. Co do Pana Sebastian nie rozumiem komentarza Franza że jest to osoba której produkcja nadaje się do kontenerów. Pracowałem 3 miesiące na jego zmianie i to co napisałeś FRANZ to nie prawda bo Sebastian uczy dokładnie jak się robi i Mimo to stara się jeszcze zrobić normę która od niego wymagają. Mimo że nie pracuje tak długo jak niektórzy to postawie go w jednym rzędzie z innymi. Bo pracowałem tam i widziałem jego zaangażowanie i szybkie uczenie się. A tak poza tym Franz to gdzie Ty teraz jesteś? Bo na wacie chyba nie a oni z tego co rozmawiałem dalej pracują. Pozdrawiam Pana Adama i Sebastiana.

ParadiseLost

Nie da się opisać holistycznie/ całościowo agencje pracy Axell ponieważ zależy gdzie się znajdziesz. Jesli najważniejsza jest dla Ciebie praca to agencja posiada dużo ofert. Jeśli najważniejsza jest dla Ciebie atmosfera i obyczaje w domkach to zależy gdzie trafisz ponieważ nie istnieje coś takiego jak rekrutacja -po prostu ściąga sie każdego wiec patologii dużo. Jesli chodzi o kontakt z koordynatorem to naturalnie zależy od osoby. Od pomocnego lub wyrażającego takowe chęci do nonszalanckiego,bezrefleksyjnego,nie dbającego,nie wiedzącego o niczym w firmie i o nikim z kim pracuje (sic!). Warunki mieszkaniowe -zależy. Axell posiada w miejscowościach dobre i złe. Od naprawde fajnych do koszmarnych. Traktowanie pracowników przez biuro ...miałem wrażenie,że do jakieś granicy/poziomu tzn. niezbędne informacje masz ale nie licz na pomoc w uzyskaniu czegoś lub głębsze/przenikliwe odpowiedzi na pytania,nie licz na inicjatywę,zaangażowanie w Twój problem. Mogę zgodzić się również z tezą jakoby zwrócenie uwagi na niedociągnięcia/świadome lub nie błędnie wypłacone payslipy/złe traktowanie w pracy etc. mogą skończyć się zdjęciem z planningu. Uczy to człowieka bierności,poddaństwa losowi,obdarcia z godności, jest upokarzające po ludzku i po prostu niesprawiedliwe. Widziałem ludzi upominających sie z przedstawieniem sprawy merytorycznie i konstruktywnie i cieszących sie uznaniem i powaga lecz dla koordynatorów byli to jakby potencjalnie ludzie którzy "znów czegoś chcą polaczki". Naturalnie nie wszyscy koordynatorzy są tacy - jak wspomniałem. CDN.

Axell Employment
@ParadiseLost 02.05.2018 01:12

Szanowny Panie, Dokładamy wszelkich starań, aby każdy problem naszych Klientów był rozwiązywany. Koordynatorzy naprawdę starają się rzetelnie podchodzić do swoich obowiązków i pomagać w trudnych sytuacjach w całym natłoku spraw. Jeśli pojawił się jakikolwiek problem natury finansowej czy organizacyjnej, proszę nas poinformować na e-mail: p.swarlik@axell.pl . Nie jesteśmy tu od bronienia kogolwiek, tylko od wsparcia i jak najszybszego rozwiązania spraw naszych klientów. Życzę spokojnego, długiego weekendu.

PracującynakontrakciewNL

Drodzy Panowie i Panie polscy koordynatorzy pracownicy holenderskich oszustów i naciągaczy zwanych agencjami pracy tymczasowej. Nie pomagacie swoim rodakom chociażby dlatego bo nie macie na to czasu, gdyż siedzicie ciągle na na necie żeby czytać jakie opinie o was piszą. Co tu doskonale widać. A opinie piszą "piękne". Trudno mi uwierzyć żeby to była nieprawda, gdyż gorycz, rozczarowanie, poniżenie, upokorzenie bije tutaj z prawie każdej wypowiedzi jak smród z najgorszego szamba w które wasze polskie oddziały ich wpędziły. A ci którzy chcą wyjechać do Holandii do pracy obowiązkowo powinni obejrzeć reportaż Anity Gargas na ten temat, który był emitowany w TVP a który można znaleźć na necie. Gwarantuje że zastanowicie się wiele razy zanim was zwerbują, bądź jeszcze lepiej - NIE

Axell Employment
@PracującynakontrakciewNL 01.04.2018 03:06

Przykro nam, jeśli spotkały Pana nieprzyjemne sytuacje związane z pracą zagranicą. Prosimy jednak nie generalizować wszystkich agencji pracy i nie obwiniać nas za wszystkie przykre historie, które spotykają pracujących w Holandii. Nasi rekruterzy starają się sumiennie przedstawić każdą ofertę pracy i warunki w jakich przyjdzie przebywać zatrudnionemu, łącznie ze stawką, którą samą akceptuje. Zawsze istnieje też możliwość zmiany lokalizacji, jeśli nie spełnia oczekiwań. Oczywiście zdarzają się nieścisłości i nieporozumienia przy wypłacaniu zaległych pieniędzy. Wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy, ale każdy otrzyma z pewnością swoje zaległości po korekcie. Prosimy o przedstawienie konkretnych, nieprzyjemnych zdarzeń drogą mailową (p.swarlik@axell.pl) i wtedy wyjaśnimy to z koordynatorami.

Jozek

Nie kierujcie żadnych skarg do polskich koordynatorów którzy niby maja nam pomagać bo pomocy nie uzyskacie jedynie co umieją robić to zamieść wszystkio pod dywan!!!!! I to wychodzi im najlepiej!

Axell Employment
@Jozek 27.03.2018 23:35

Szanowny Panie, nie zostawimy nikogo bez wsparcia. Proszę przesłać szczegółowy opis Pana przypadku drogą mailową: p.swarlik@axell.pl . Postaramy się wyjaśnić sprawę i pomóc w kontakcie z koordynatorami. Życzymy spokojnych Świąt.

Szadziu

(usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) trzymają ludzi na tym Hoogemierde jak w jakimś obozie dla narkomanów,toalety obrzygane jak w jakimś filmie o ćpunach....i za to płaci się 100 euro tygodniowo...pomnożyć to przez 4 tygodnie razy 6 osób na domku to wychodzi 2400 euro....za takie pieniądze to bym miał miesiąc wakacji w ciepłych krajach dla dwóch osób ....

Karol Nowacki
@Szadziu 05.01.2018 08:35

Oczywiscie ludzie z biura przyjechali "obrzygali" toalety?? Oni robia balaga w mieszkaniach. Pracuje w innej agencji ale dostalem propozycje od Axell. Czytam wasze opinie i sa bardzo glebokie, tak jak w agencji w ktorej pracuje jeden praowal kilka lat dla nich pozniej jest "be" drugi nie moze sie skontaktowac z koordynatorem wiec d****y osobiscie do biura nie ruszy wazne jest tylko ze napisze emaila(ktory przewaznie jesli korzystasz z polskich portali pocztowych trafia do spamu) Z tego co wiem Axell zatrudnia kilkaset osob opinie jak widas wiec procentowo jest dobrze. w Nl jestem zaledwie rok ale juz nie jedno widzialem i wiem jak dziala "srodowisko opiniotworcze" wiec powiem wprost niektorzy z was sa zalosni. Pozdrawiam

Filip

Zostalem wywieziony w nocy siłą (złamany nos) przez trzech pracowników Axlla (Jeden z nich to Housmyster Michal na Hooge Mierthe) którzy wsadzili wszystkie moje zeczy do workow na smieci i wywieziony do obcego miasta o 1 w nocy w deszcz i zostawiony na ulicy bez żadnej pomocy. 5 godz po tym jak dostałem tel o rezygnacji. Teraz Axell nie odpisuje na moje maile. Powodzenia Wam.

Wspollokatorka Filipa.
@anonymous 13.12.2017 16:26

Filipie. Widzialam ,bylam tam po zaatakowaniu w/w pracownikow Axell ktorzy zostali wezwani na nasza prosbe (wspollokatorow) sam paowales swoje rzeczy do workow i zrobiles awanture o kradzierz "rolek" ktore miales kupione za "250 jurkow" a pozniej przyznales ze mieles dopiero je kupic wiec piszac takie pierdoly pisz prawde. Przez pol godziny panowie prosili ciebie abys spakowal swoje rzeczy i oni zawioza Cie gdzie sobie zazyczysz niestety byles tak nacpany ze nie byles w stanie skonstuowac jakiegokolwiek rozsadnego zdania mowiles tylko ze cie okradziono. A konsole z grani ktora sam spakowales do worka pamietasz?? Oni nawet nie dotykali twoich rzeczy zeby nie bylo wymowki ze cos zniszczyli lub ukradli. A sam mowiles ze pojdziesz na "cpn" ktory byl 80 m od mieszkania kupisz benzyne i spalisz nas wszystkich.Ponadto chciales bardzo aby jeden z nich zrobil ci "laske" ale nie byl zaiteresowany twoimi preferencjami sexualnymi i podkreslal ze jest Heterosexualny. Pozdrawiam Wspollokatorka

Hubert

Ja pie.... Dobrze że,odwiedziłem gowork. Miałem jechać,do pracy z tą agencją teraz na pewno tego nie zrobię!

Axell Employment
@Hubert 20.03.2018 12:01

Panie Hubercie, ludzie wyjeżdżają do pracy za granicę za pośrednictwem naszej agencji i zostają tam na lata. Oczywiście zdarzają się błędy. My też jesteśmy ludźmi, ale zawsze staramy się rozwiązywać problemy naszych klientów. Nie zostawiamy ludzi samych z ich problemami, szczególnie w przypadku zaległych wypłat, na które ciężko zapracowali. Postaramy się przekonać Pana do pracy za pośrednictwem naszej agencji. Proszę wysłać swoje CV na adres e-mail: p.swarlik@axell.pl . Nasi rekruterzy skontaktują się z Panem i odpowiedzą na wszystkie wątpliwości.

Brzydki,zły i szczery

Jedna z najgorszych agencji z jaka miałem nieprzyjemność współpracować, Brak godzin, nie ogarnięci koordynatorzy, ćpuny na lokacjach, lokacje w oplakanym stanie, a najgorsze ze biuro wymaga podpisania incasso (tj. dostęp do Twojego konta bankowego) dzięki czemu może pobierać Ci pieniądze z konta kiedy im się tylko podoba, okradają ludzi z ich prywatnych pieniędzy, oraz oszukują na salariach(paskach wypłat) każdy pracownik w Holandii otrzymuje tak zwany ET-uitrit czyli dofinansowanie do zakwaterowania, ktore agencja i tak odbiera. Niekompetentni ludzie, którzy zyskali posadę poprzez znajomości. Szczerze odradzam współpracy z tą agencja.

Axell Employment
@Brzydki,zły i szczery 16.03.2018 12:55

Prosimy o szczegółowy opis sytuacji na e-mail p.swarlik@axell.pl . Wyjaśnimy wszelkie kwestie związane z problemami w wypłatach oraz spróbujemy znaleźć lepsze warunki mieszkaniowe. Dołożymy wszelkich starań, żeby naszych klientów nie zostawiać samych z problemami.

Andrzejek

Nie polecam agencji mieszkania to zwykła patologia

Kinga

firma ma wiele kłopotów i spraw w sondzie za niewypłacanie wynagdrodzen i zastraszanie i tolerowanie przemocy na zakwaterowanich ,mi tesz są zalegli 2 000 euro itesz oddałam sprawę do sondu . jak najdalej odtych dzikusów !

Axell Employment
@Kinga 06.03.2018 09:18

Pani Kingo, przykładamy ogromną wagę do tego, żeby każda osoba pracująca za pośrednictwem naszej firmy otrzymała co do złotówki ciężko zarobione pieniądze. Dlatego z pewnością otrzyma Pani swoją wypłatę. Co do pozostałych spraw, jeśli są one prawdziwe, proszę skontaktować się z nami za pośrednictwem e-maila (p.swarlik@axell.pl). Wyjaśnimy każdy problem i nie zostawimy Pani bez wsparcia.

anonim

(usunięte przez administratora)

klaver

Skoro było panu tak źle to trza było worek na ramię założyć i do poland wracać a nie myśleć ,że za granicą to jedzie się pochlać i po bajerować???

anonim

(usunięte przez administratora)

Axell Employment

Zawsze staramy się pomóc osobom, które wyjeżdżają do pracy za pośrednictwem naszej firmy. Proszę wysłać nam swoje dane i opis sprawy na adres e-mail: p.swarlik@axell.pl . Zapewniamy, że nie zostawimy tej sprawy bez reakcji.

Wojtek

W Polsce kłamią, że jest praca 40h tygodniowo, a po przyjeździe okazuje się, że się pracuje 2 lub 3 dni po to bym im lokację opłacić, czyli standard. Lokacja Hoogemierde zdala od jakiejkowiek cywilizacji, jeden drogi polski sklep, a housmaister Michał to jakaś prażka - nic nie ogarnia, trzeba o wszystko błagać i wydzwaniać, po to by ostatecznie być olanym i zdanym na siebie. Jeśli będziesz jeździł GTV to spodziewaj się, że często nikt po ciebie nie przyjedzie i będziesz kwitł pod zakładem czekając na busa. Jedyne co to wyplaty terminowe (ale co z tego jak na przeżycie ledwo wystarcza mając

Axell Employment
@pikej 17.02.2018 23:48

Prosimy o wysłanie szczegółów Pana sprawy drogą mailową (p.swarlik@axell.pl). Zaproponujemy wyjście z sytuacji, które pozwoli rozwiązać problem.

anty złodziej

gorzej być nie może bardzo niepolecam przezyłem wtym kołchozie biede w rynsztoku bardzo niepolecam bo wtej firmie u tego naganiacza tyrajoc 4 dni wtygodniu po odliczoniu zakwaterowania (o standardzie wyjętym wprost z ukrainy czyli w pokoju masz tylko zniszczone i zaszczane łużko !!! za ogromne pieniądze )zarabisz 40 euro to nie zart i tyrasz jak wół ODRADZAM MOCNO

Axell Employment
@kamill 07.02.2018 18:23

Prosimy o wiadomość ze szczegółowym opisem sytuacji drogą mailową na p.swarlik@axell.pl w celu wyjaśnienia sprawy.

Były pracownik

Zdecydowanie odradzam myła się w każdej wypłacie mówiąc ze to poprosi pomyłka (oczywiście na nie korzyść pracowania) później można tygodniami próbować się porozumieć aby oddali zarobione pieniądze a i tak się dalej mylą i tak 3 miesiące! Kontakt z koordynatorami tylko przed wyjazdem i przez pierwszych pare dni później jakby nie istnieli, biuro nic nie pomaga bo mówią ze to nie ich działka a przekierować wyżej nie chce po czasie bronią się tym ze i tak nie porozmawiasz po holendersku bo nagle staje się to jedyny język kogoś powyżej kto ma wpływ na nasze pieniądze... ODRADZAM AXELL !

Axell Employment
@Były pracownik 07.02.2018 10:43

Przepraszamy za opóźnienie w wypłacie. Proces wypłacania należności jest skomplikowany i zależy od wielu czynników (urlop pracownika, chorobowe, zakończenie współpracy). Może być Pan pewny, że otrzyma Pan swoje zaległe środki pieniężne. Prosimy o kontakt na adres e-mail: p.swarlik@axell.pl . Niezwłocznie zajmiemy się Pana sprawą, aby maksymalnie skrócić czas oczekiwania.

Prawda

Po reportażu TVN, ta agencja zacznie powoli zanikać z rynku. Koniec oszustw.

kuppo
@xxxxxxx 27.10.2017 15:39

Nie Axidus, tylko Axipack :P

Rudy

Macie państwo jakieś oferty pracy na teraz już?

Axell Employment
@Rudy 29.01.2018 11:05

Proszę zerknąć na oferty zawarte w linku: https://axell-employment.com/pl/oferty-pracy/?job-keyword= . Być może któraś z naszych propozycji Pana zainteresuje. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w procesie rekrutacji.

Anonymus

Jakim cudem, dwie osoby,. które brutalnie pobiły młodego mężczyznę około 2 miesięcy temu (złamanie nosa i wstrząśnienie mózgu) nadal pracują w Axell?

Poszkodowany
@Axell Employment 25.01.2018 13:11

Wysłałem maila na podany adres, mam nadzieję, że Axell się tym zajmie.

Anonimowy Robol :)

Negatyw za negatywem..... A racja jak Du...A każdy ma swoją, biorąc pod uwagę ilość biur pośrednictwa pracy(która stale rośnie) oraz Rządowych "komórek"i instytucji zwalniających nieuczciwe agencje (czyt. Pośredników) Holandii. Nikt nikomu nie nakazuje wyjeżdżać tam do pracy. Każde Biuro Pośrednictwa jest stworzone do zarabiania pieniędzy.Nie do rozdawania. Niestety zdarzają się nieuczciwe agencje,ale z wieloletniego doświadczenia wiem kto pisze najwięcej negatywnych opinii min: Przyjeżdża osobnik x chce zarobić pracuje za zaproponowana stawkę bierze nadgodziny chodzi do pracy w weekendy odkłada kasę wysyła do polski rodzinie, nie jest lekko "zaciska"zęby cieszy się z tego co ma bo najważniejsza jest rodzina. Przyjeżdża osobnik Y -hmmm..Holandia kraj legalnej marihuany- idzie do pracy -praca za ciężka -stawka 9,5€-10€ za mała ,chcą żeby iść w sobotę -są poj.....ni, nie przyjechałem tu jako niewolnik,w sobotę ustawiłem się z kumplami na wyjazd do Coffa, do tego koleś ma przynieść "pixy" kupilimy już 2 zgrzewki browca, ugadalismy "dupeczki" - poniedziałek -"ziek"- nie idę do roboty mam kaca i" Bad Tripa"-'trzeba się leczyć dzwonię do kumpli, powtórka z weekendu. I tak 2-3dni ,Agencja mnie zwalnia nie mam na busa do pl. -telefon-mamo, tato -te złodzieje mnie wyrzucili nie wypłacili kasy nie mam jak wrócić do domu ratujcie.... Ktoś może napisać iż nie mam racji ze to nie prawda, że to wina agencji Ale z mojego 8 letniego doświadczenia w trakcie pobytu w NL oglądam to na codzień nadal pracuje przez agencje, rozwijam swoje "skille" aby był progres nie regres. (W Pl kupione mieszkanie,przyzwoite auto) Pije kiedy mam ochotę palę papierosy(nie nabijać nie skręcamy,nie zielsko) nie używam "dragow" stać mnie na godne życie rodzina nie narzeka na kwoty które wysyłam,oram 6 dni w tygodniu podatku płacę 180€ tygodniowo, czasem padam na pysk ze zmęczenia ale do póki zdrowie pozwala będę tutaj pracował,Jestem POLAKIEM jestem "Twardy" nie noszę rurek noszę bojówki nie używam żelu tylko krem do popękanych dłoni, Ja za kilka lat będę siedział w domu z rodzina (nie ważne czy w fotelu na kółkach czy zwykłym) ale niczego im nie bedzien brakowac. A Ty??? Mamy zabraknie nie będzie miał kto dać coś? Złodziejstwo albo stanie pod Biedronka i użalanie się nad sobą bo jakie jest zycie do du.....y nikt nic nie chce dać. A Axell jest pośrednikiem jak wielu innych gdzie pracujesz i u kogo to loteria dziś mają zlecenia od magazynu X jutro od firmy Agro na zrywanie pora i tak właśnie ludzie trafiają do danego sektora,brak kwalifikacji nie jest problemem można je podnosić. Ale jeśli ich nie macie lub nie znacie języka czy znacie to słabo nie wymagajcie od takiego biura aby wam dało posadę supervisora, managera. Zamiast pracownika produkcji. 8lat w Holandii,4 - agencje pośrednictwa pracy , uprawnienia na wszystkie możliwe wózki, VCA (wszystko Sam za własne pieniądze można odpisać od podatku) Jest progres. Z poważaniem dla ciężko pracujących Rodaków Anonimowy Robol. ps: wybaczcie za ewentualne "pomylone" wyrazy ale słownik w telefonie oszukuje:)

bad trip
@Anonimowy Robol :) 22.09.2017 10:32

jesli agencja nie wyplaca pensji na czas lub ich nie wyplaca wogule nie odbiera telefonow nie odpisuje na maile to jest to bardzo slaby posredniak poczekaj ciebie tez okradna zebys nie czul sie samotny

Brak wypłaty

Miałem dobrą opinie o Axell dopóki nie zakończyłem pracy i od 3 tygodni czekam już na moje pieniądze,ostatniej wypłaty brak,wypłaty za święta brak, bonusu brak, kontaktu brak. O ile praca była w porządku lokacje też to brak wypłaty jest karygodny. Dodatkowo nie można uzyskać żadnej informacji kiedy można się doczekać swoich ciężko zarobionych pieniędzy.

Axell Employment
@Tomek 24.01.2018 15:36

Panie Tomaszu, jesteśmy gotowi niezwłocznie wyjaśnić również Pana kłopot. Proszę opisać swoją sytuację na adres e-mail p.swarlik@axell.pl i na pewno nie pozostawimy Pana samego z problemem.

anonymous

Napisałem tylko moja historię.. ale ogólnie praca była okej zakwaterowanie firmowe chyba najlepsze jakie spotkałem w Holandii. Agencje mogę polecić z czystym sumieniem tylko ta akcja z rowerem niestety..

Axell Employment
@anonymous 24.01.2018 15:36

Dziękujemy za cenne, miłe słowa i żałujemy, że przytrafił się Panu ten przykry incydent. Gdyby w przyszłości zdecydowałby się Pan na ponowny wyjazd do Holandii, służymy wszelką pomocą.

anonymous

A ja na początku jeździłem do pracy busem po tyg kazali mi jeździć rowerem prawie 20km w jedną stronę. To się spakowałem i pojechałem do Polski.

Axell Employment
@anonymous 23.01.2018 16:28

Staramy się zapewnić każdemu naszemu pracownikowi właściwe warunki pracy, jak i transportu do niej. Proszę podesłać na adres e-mail: p.swarlik[at]axell.pl opis Pana sytuacji. Niezwłocznie wyjaśnimy tą sprawę.

Zostaw opinię o Axell Polska - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Axell Polska