Hicron

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Hicron Sp. z o.o.

Opinie o Hicron Wrocław

Nie przegap nowości o Hicron Sp. z o.o.!

Maku

29.12.2021 21:00

Niech nie zwiedzie Was blask budynku w momencie otrzymania oferty pracy. Kiedy będziecie mieli okazję poznać prawdziwe oblicze, będzie już za późno..

09.10.2021 18:11

Czy w Hicron Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?
    b2b

17.12.2021 16:52

tak

10.12.2020 15:24

Czy Hicron Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?
    ktoś

10.02.2021 13:35

Tak, za 150zł
    Aaa

03.08.2021 14:21

koszt dla pracownika to 50zł, 150 zł jest w przypadku kiedy do multisporta chcemy dodatkowo kogoś dopiąć

30.06.2021 18:23

Jakie godziny pracy obowiązują w Hicron Sp. z o.o.?
    Aaa

03.08.2021 14:20

wszystko zależy od działu (czy są grafiki pracy) i od dogadania z przełożonym. niektórzy pracują 7-15, niektórzy 10-18
    Tom

10.12.2020 00:04

Jakiś czas temu trafiłem do tej firmy, skuszony tym, że sprawiała dość dobre wrażenie na zewnątrz (PR). Zarobki, ze znajomością języków obcych i doświadczeniem w branży, jak na kasie w dyskoncie. Pewnie, moja wina, że się na to zgodziłem, ale po prostu mi w tamtym momencie zależało na rozwoju i liczyłem na uczciwe podejście. Podejście do zarządzania typowo polskie (traktowanie pracowników przez szefa jak nieodpowiedzialne dzieci i "grożenie palcem" na zapas), jakaś dziwna mentalność i nazywanie ludzie "załogą". Szybko się stamtąd zawinąłem.

02.11.2019 14:48

Na jakie benefity można liczyć w Hicron Sp. z o.o.?
    Inna

10.12.2019 06:55

Dodatki takie jak medicover, dofinansowanie do okularów, multisport, świeże owoce raz na jakiś czas, komputer i telefon służbowy w standardzie. Wewnątrz też się dzieje dużo akcji. M.in. rywalizacje sportowe za które można zgarniać bony pieniężne.
    Arqan

04.12.2018 15:21

Żenujące podejście do kandydata w procesie rekrutacji. Po pierwszej (wewnętrznej) rozmowie technicznej zostałem skierowany na rozmowę techniczną z ich klientem. Kilka dni później otrzymałem odpowiedź, że mam za długi okres wypowiedzenia (o którego długości doskonale wiedzieli). Następnie zostałem powiadomiony, że mają innego klienta, który może poczekać i obejdzie się bez kolejnej rozmowy rekrutacyjnej. Dwa dni później dowiedziałem się, że jednak musiałbym po raz trzeci (!?) przechodzić rozmowę rekrutacyjną, po czym dałem sobie spokój. Całość "rekrutacji" od pierwszej rozmowy zajęła praktycznie miesiąc. Jedyne informacje jakie w tym czasie dostawałem pochodziły od zewnętrznego rekrutera, ponieważ firma nie była łaskawa sama o niczym informować.
    ja

10.07.2018 14:55

Atmosfera w firmie dobra, pracowałem już jakiś czas temu, dobrze wspominam. Warunki pracy elastyczne, do dogadania wszystko, czasem trzeba zostać dłużej, a innym razem wyjść wczesniej. Jako IT rozmawiałem z większością firmy personalnie i na samą pracę niewiele osób narzekało, raczej na jednostki(niektóre już nie pracują z tego powodu), ale nigdzie nie jest idealnie. Wszelkie nieporozumienia dało się przedyskutować, o mobbingu nie było mowy. Tak, jak się postarasz to można otrzymać kilka nieprzyjemnych słów i a czasem nawet spontaniczne wypowiedzenie. Zarząd wyluzowany, choć też czasem popełnia błędy. Urok polskiej firmy. Trzeba robić swoje, a firma będzie o ciebie dbała. Jak dla mnie w dziale IT pieniądz się nie zgadzał, więc po zrobieniu swojego poszedłem się gdzieś sprzedać drożej.
    Ona

14.08.2018 09:37

Cześć, możesz napisać gdzie poszedłeś sprzedać się drożej?... może być na priv.
    Torn

04.09.2017 17:02

Czy ktoś ma informację na temat tego jak wygląda rekrutacja/praca w dziale programistów Java? Jest sporo ogłoszeń, ale bardzo ogólnych. Wiadomo jakie projekty robią, w jakich technologiach itd?
    Starter

22.03.2017 01:39

Pytanie o zarobki dla Młodszy Konsultant SAP ABAP bez doświadczenia. Drugie pytanie jak wygląda praca Młodszego Konsultanta? Pozdrawiam
    Były_pracownik_usa

26.05.2017 11:22

Naprawdę spoko stawki, zawołaj jakieś 3-4 netto i negocjuj potem w miarę nabywania doświadczenia. Super firma żeby poznać abapa.
    Edyta

25.08.2017 15:13

Tez bardzo chętnie dowiem się coś więcej na temat rekrutacji i początków w firmie :) czy osoby bez doświadczenia są tam mile widziane i jak ten brak doświadczenia jest odczytywany przez innych? Chętni do pomocy? Pozdrawiam
    normalny

03.02.2017 00:29

Nie wytrzymam , ludzie ! Ogarnijcie się ! Czego wy się spodziewacie ? Że ktoś nad wami będzie się pochylał i wszystko na talerzu podawał ? To jest branża IT ! Tu trwają projekty z terminami ! Tu leci SLA na serwisie ! Nikt niema czasu na młodą gimbazę specjalnej troski lub zużywających się psychicznie "doświadczonych roszczeniowców" .... Mobing ? upokorzenia ? chyba ktoś jest przewrażliwiony !!! nacisk kierowników projektu lub serwisów na pracownika to chleb powszedni w każdej firmie IT. Szukacie wyluzowanych "kierasów" ze sweet focią na fejsie, gdzie za przekroczone SLA i ryzyko zerwania umów z klientem poklepią po ramieniu ?? Powodzenia :) kopa i (usunięte przez administratora) br /> Pracowałem w IBM, HPE, Itteligence, od 2008 jestem w "branży" .... w Hicron jest całkiem umiarkowanie. Firma jak firma, zasady proste a ludzie robią swoje. PS. Obecnie na liście mailingowej jest 268 osób, to że jednego dnia widziałeś/aś 40 -50 osób to znaczy że reszta jest na projektach lub HO (home office ). PS2. Jeżeli zostałaś/eś "upokorzony" "oszukany" itp. to idź do sądu pracy, lub nie hejtuj bezpodstawnie.

05.09.2016 18:24

ale masz na myśli to ze jest teraz spora rekrtuacja?

02.09.2016 15:26

Ta firma to porażka - pracowałam bardzo krótko i zdążyłam doświadczyć mobbingu, nieprzyjemności, próby oszustwa. Zdecydowanie nie polecam!!! Lepiej trzymać się od tej firmy z daleka...

25.08.2016 19:06

Hicron-Zespół HR

05.09.2016 15:54

Hej! Cały czas szybko się rozwijamy: jest nas ponad 200 osób w trzech lokalizacjach jednocześnie, stąd aż kilkanaście jednocześnie otwartych rekrutacji. Rotacja, jak w każdej firmie na wymagającym rynku IT i Consultingu jest, ale to naturalna kolej rzeczy :) Serdecznie zapraszamy na http://www.hicron.com/kariera/oferty-pracy. A jeśli masz dodatkowe pytania – napisz na [email protected]

26.10.2016 23:08

Przetłumaczę wpis Hicron-Zespół HR: "Hej! Jeżeli jesteś zdesperowany i wiele nie oczekujesz od pracy to przyjdź do nas. Szybko uświadomimy Tobie jakim jesteś id iotą. Nieserdecznie zapraszamy" Hahaha 200 osób... zapewniam wszystkich - nie pracuje tam 200 osób :) Kłamstwo w tej firmie zaczyna się już w ogłoszeniu. Warto pójść tam tylko z jednego powodu - aby zobaczyć w jaki sposób nie pracować i jak nie zachowywać się w pracy :)

25.08.2016 14:40

firma nieprofesjonalna z bardzo nieprzyjemnym nastawieniem do pracownika, zdecydowanie nie polecam, z każdej strony mobbing i próba upokorzenia pracownika.

07.06.2016 10:58

Firma nieprofesjonalna, obiecują co innego, niż w rzeczywistości. Atmosfera nieprzyjemna, jeśli czegoś nie wiesz i pytasz to jesteś na przegranej pozycji albo Cię zwalniają. Dodatkowo firma nieprzewidywalna finansowo. Zdecydowanie nie polecam.
    maximus

25.04.2016 22:42

Tak jak wcześniej zauważył "nieznany" - praca idealna dla osób które lubią być poniżane. Ludzie w tej firmie w ogóle boją się odzywać jakby byli zastraszeni i patrzą tylko w monitor. Jak ktoś się odezwie to jest dziwnie postrzegany. Czasami zabrzmi żart kierowników, którzy próbują być śmieszni na siłę, a w rzeczywistości to gbury niesamowite. Co tu dużo mówić - Ci ludzie są po prostu tempi. Nie polecam, czytając negatywne opinie o tej firmie przekonałem się, że nie biorą się one z palca i warto się dobrze zastanowić zanim wdepnie się w takie szambo.
    zadowolony

05.05.2016 11:18

praca dla osób które lubią być poniżane? zastraszeni ludzie? patrzący w monitor? dziwnie postrzegani? To ja chyba pracuję w jakimś innym Hicronie. Bo takiej dobrej atmosfery i relacji na luzie wg mnie nie ma co szukać gdzie indziej. Ja tu pracuję już dłuuuugo i fakt, są rzeczy które mi średnio odpowiadają. Ale na atmosferę nie mogę narzekać - ja się tu czuję świetnie. I z tego co mówią mi inne osoby, nie tylko ja tak uważam.
    maximus

11.05.2016 00:12

Przypuszczam, że jesteś z marketingu i masz odgórnie nakazane, żeby prostować negatywne komentarze lub nigdy w życiu nie pracowałeś w innej firmie. Masowo zwalniający się pracownicy na pewno nie świadczą o tym jak to w tym kołchozie jest super :)

Kontakt - Hicron Sp. z o.o.

Gwiaździsta 62 53-413 Wrocław

REGON:02023106600000

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT
    nickos

24.08.2015 11:27

Ja również uważam, że firma bardzo fajna. Super atmosfera, pomimo ciągłego rozwoju i dużej ilości osób nie ma korporacyjnej atmosfery. Na własnym przykładzie się przekonuję, że po prostu trzeba rozmawiać, jak pojawi się jakiś problem to najlepiej zgłosić go przełożonemu. Zawsze można dojść do porozumienia. A co do doceniania - wszystko jest w porządku, ceni się pracownika, każdy ma wkład w firmę i to się czuje. Na pewno nie jest się anonimowym, każdy w firmie coś znaczy a jak ma dobry pomysł to zawsze może się z nim przebić dalej!
    fish

21.08.2015 08:07

fish

21.08.2015 08:07

a ja polecam, właśnie w oddziale Poznań. Świetni ludzie, świetna atmosfera. Obóz pracy? Na pewno nie w moim przypadku. Pracuję tu już ponad 5 lat. Dlaczego? bo jak jest się docenianym, ma się tak dobrą ekipę i dużo ciekawych wyzwań w robocie to się nie myśli o zmianach!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hicron?

Konsul

23.06.2015 11:47

SAP/ABAP chciał kolega chyba napisać.
    do kert

13.02.2015 20:27

na stanowisko SAB/ABAB aplikujesz? A co to takiego ten SAB/ABAB? ;)
    Janek

10.02.2015 09:08

Świetna firma polecam
    gabon

07.02.2015 15:59

jeżeli rzeczywiście poszukujecie pracy w Hicronie to nic prostszego jak tylko znaleźć oferty do ich firmy w internecie. I tak jest tu duży przekrój stanowisk na którye można aplikować, od konsultantów przez analityków do programistów. Każdy znajdzie coś dla z tej branży dla siebie .życzę powodzenia .
    mecenas

17.12.2014 13:30

Jak ja przyszedłem na staż to zarabiałem jako programista bez wcześniejszego doświadczenia zawodowego ok. 11/12zł/h netto. Potem przeszedłem na umowę o pracę i już tak pracuje ponad 3lata. Jeśli się rozsądnie podchodzi do pracy, to można liczyć na podwyżki w okolicach 20% rocznie, czy nie najgorzej. Mi się podoba i póki co nie zamierzam zmieniać pracy.
    szołen

29.11.2014 03:37

o to super , że nawet na stażu są jakieś pieniądze. Od razu bardziej szanuje takie firmy po których widać , że finansowo potrafią docenić swojego pracownika już przy pierwszym kontakcie z nim. Jeśli to nie problem i jeśli posiadacie taką wiedzęto napiszcie na jakiej wysokości stawki właściwie można u nich liczyć

25.11.2014 11:22

Hej, Rekrutacja jest dwu etapowa, a przynajmniej ja tak miałem. Z tego co wiem to na bezpłatne staże nie przyjmują, zawsze jakaś kasę dostajesz. Ja zacząłem jako programista ABAP, oczywiście nie znając ABAPa. Wcześniej programowałam w Javie. Nowy

15.11.2014 00:32

vojan

24.11.2014 09:15

Hej Igor, Nie wiesz jak ta rekrutacja trzypoziomowa wygląda? O Co pytają najczęściej? Vojan
    Dario

29.07.2014 21:45

słyszałem że szukają sprzedawcy - może ktoś wie jakie tam są zarobki w sprzedaży?
    kert

16.07.2014 18:53

Wiadomo że zawsze znajdą się wady jak w każdej pracy, ja szanuje Hicron za prefesjonalizm i porządne podejście do klienta. Różnie może się dziać w firmie ale na zewnątrz tego nie widać a to ważne. Ja właśnie aplikuję na stanowisko Konsultant SAB/ABAB i wymagania są dość spore (letnie doświadczenie na podobnym stanowisku, znajomość co najmniej dwóch z wymienionych technologii: ALE/EDI, WDA, migracja danych, technologie wydruków, PI, BC; Podstawowa znajomość dwóch obszarów funkcjonalnych SAP ERP) a do tego jeszcze 2 języki, to pokazuje że generalnie trzeba mieć pojęcie o tym co się robi. wie ktoś cos moze o zarobkach?
    kolo

16.07.2014 15:29

Nie polecem!
    alonso

25.06.2014 23:09

Hej, a mozecie powiedziec o zarobkach ? Senior konsultant logistyczny/ abap w serwisie na ile moze liczyc brutto (bez premii). Dzięki
    barry

30.05.2014 18:02

Ja pracowałem w dziale serwisu tejże firmy i ok, zgadzam się co do niektórych "wad" serwisu, ale nie przesadzajcie. Jak to się mówi: szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego". Ja swoje niejedno przeszedłem i w niejednej firmie pracowałem i to szefostwo wcale nie jest takie złe. Wystarczy otwarcie pogadać, po ludzku argumentować swoje zdanie i na wszystko znajdzie się rozwiązanie. Jak tak robiłem i nie miałem na co narzekać. Co prawda już tam nie pracuję, ale nie ze względu na tą niby złą szefową
    strw

01.06.2014 23:31

"szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego"..(usunięte przez administratora)

07.02.2014 11:07

Firma ok, serwis nieporozumienie(usunięte przez administratora)
    Miu

25.06.2013 11:32

Co dolega serwisowi w Hicron? Marketingowo stoją dobrze - w tym również serwis...

Zostaw merytoryczną opinię o Hicron Sp. z o.o.