2.2/5

• Mysłów
  • Nowa Kuźnica
  • Markowice

3. Opinie o pracodawcach Koziegłowy
  5. Opinie o Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Opinie o Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o. Koziegłowy

Nie przegap nowości o Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.!

30.04.2026 17:27

Drodzy Użytkownicy portalu GoWork,

Dziękujemy za wszystkie opinie dotyczące pracy w Fabryce Armatury Hawle. Każda z nich, zarówno pozytywna, jak i krytyczna, jest dla nas ważnym źródłem informacji, które pomagają nam rozwijać organizację i jeszcze lepiej odpowiadać na potrzeby naszych pracowników.

Zależy nam na otwartej i rzeczowej komunikacji, dlatego zachęcamy do dzielenia się opiniami w sposób merytoryczny i oparty na faktach. Każdy głos traktujemy poważnie i analizujemy go wewnętrznie. Pragniemy również zaznaczyć, że treści niemerytoryczne, niezgodne z faktami lub obraźliwe mogą podlegać moderacji zgodnie z regulaminem portalu.

Jednocześnie chcemy podkreślić, że poza portalem GoWork nasi pracownicy mają do dyspozycji kilka sposobów zgłaszania swoich uwag, pomysłów czy trudności — zarówno bezpośrednio, jak i anonimowo. Obejmuje to m.in. kontakt z działem kadr, anonimową skrzynkę sugestii oraz możliwość przekazywania spraw za pośrednictwem brygadzisty lub przedstawiciela załogi.

Zachęcamy do korzystania z tych form kontaktu, ponieważ pozwalają nam szybciej reagować i na bieżąco wyjaśniać pojawiające się kwestie.

Zespół Fabryki Armatury Hawle
    Kolega

28.06.2025 21:39

Ludzie... Zarobki też nie są złe, jak się zrobi rekonesans po okolicznych firmach.

22.07.2026 11:54

"Filar Działu Jakości, niezrównany profesjonalista, który z zaangażowaniem czuwa nad kontrolą szczelności armatury oraz jakością każdej powłoki, a przy tym otwarty i koleżeński człowiek, na którego zawsze można liczyć”.

Takimi słowami koledzy z zespołu Zarządzania Systemem Jakości opisują Waldemara Paszkiewicza, który obchodził jubileusz 25-lecia pracy w Fabryce Armatury Hawle.

W ciągu 25 lat pracy w naszej firmie Waldemar zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. Dziś, jako Specjalista ds. Kontroli Jakości, łączy szeroką znajomość procesów z precyzją i odpowiedzialnością za najwyższe standardy naszych produktów.

Prywatnie jest miłośnikiem motoryzacji, podróży krajoznawczych oraz polskiego stylu retro.

Waldemarze, serdecznie gratulujemy jubileuszu! Dziękujemy za Twój profesjonalizm, zaangażowanie i wkład w rozwój naszej firmy. Życzymy Ci dalszych sukcesów, satysfakcji zawodowej oraz wielu powodów do dumy — zarówno w pracy, jak i poza nią.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6

Zdjęcie 0Zdjęcie 1

22.07.2026 11:39

W Światowy Dzień Ochrony Lasów warto przypomnieć, że lasy są nie tylko domem dla wielu gatunków roślin i zwierząt. Są również jednym z najważniejszych elementów wspierających bezpieczeństwo wodne.

Znaczenie lasów dla zasobów wodnych jest szczególnie istotne w obliczu zmian klimatu. Jednocześnie około 80% światowej populacji doświadcza problemów związanych z bezpieczeństwem wodnym, co pokazuje, jak ważne jest odpowiedzialne zarządzanie zarówno zasobami wodnymi, jak i terenami leśnymi.

Jako producent armatury wodociągowej uczestniczymy w budowaniu infrastruktury, która wspiera bezpieczne i efektywne zarządzanie wodą. Wierzymy, że ochrona zasobów wodnych wymaga współpracy wielu elementów systemu. Istotną rolę odgrywają zarówno naturalne ekosystemy, takie jak lasy, jak i nowoczesna infrastruktura wodociągowa.

Bezpieczeństwo wodne zaczyna się znacznie wcześniej, niż odkręcenie kranu.

Źródło: https://www.fao.org/in-action/forest-and-water-programme/en/
    News image
    Ciekawski

13.11.2025 14:19

Ktoś coś może powiedzieć o pracy w dziale ofert/sprzedaży?

01.07.2026 13:08

Rozumiemy, że poziom wynagrodzenia oraz zakres obowiązków należą do najważniejszych elementów oceny miejsca pracy. W naszej firmie wysokość wynagrodzenia zależy między innymi od stanowiska, doświadczenia, kwalifikacji, zakresu odpowiedzialności oraz standardu świadczonej pracy. Bez znajomości konkretnej sytuacji trudno rzetelnie odnieść się do wskazanej kwoty. Pracownicy są również objęci systemem premiowym, a w ubiegłych latach wszyscy otrzymali podwyżkę uwzględniającą co najmniej poziom inflacji. Ponadto każda osoba, która zakończy okres próbny, uzyskuje dostęp do pakietu benefitów pracowniczych. Benefity nie stanowią części wynagrodzenia zasadniczego, ale są dodatkowym elementem całego pakietu oferowanego pracownikom. Nie jest naszym celem oczekiwanie, aby jedna osoba wykonywała obowiązki kilku pracowników. Jeżeli ktoś odczuwa nadmierne obciążenie pracą lub uważa, że zakres powierzonych zadań nie jest adekwatny do warunków zatrudnienia, zachęcamy do zgłoszenia tego bezpośredniemu przełożonemu lub działowi HR. Każdy taki sygnał traktujemy poważnie i analizujemy indywidualnie. Pomaga nam to również lepiej planować przyszłe rekrutacje oraz dostosowywać wielkość zespołów do rzeczywistych potrzeb organizacyjnych. Zespół Fabryki Armatury Hawle

01.07.2026 13:14

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią oraz za miłe słowa o naszej firmie. Doceniamy zarówno pozytywne komentarze, jak i konstruktywną krytykę, ponieważ każda taka informacja jest dla nas ważna. :) Zespół Fabryki Armatury Hawle
    Konstruktor_kandydat

11.09.2025 18:48

Szukają konstruktora z tego co widzę. Czy jest mi ktoś powiedzieć jak z warunkami? Jest elastyczny czas pracy? Ile w miesiącu można pracować zdalnie? Jakieś premie na święta? Jak z pieniędzmi? W Bolechowie w autobusach niecałe 9tys netto, 50% miesięcznie home office, elastyczny czas pracy, na święta 75% pensji dodatkowo, ale już tu 6 lat przesiedziałem. Da się coś lepiej w Hawle pociągnąć?
    ReviewModeratorIcon
    Borys

12.12.2025 12:18

Sami ich tutaj uważacie za mało rynkowych finansowo, to nie wiem jaki jest wtedy sens robić tutaj, zwłaszcza z polecenia. Zresztą, czy oni coś płacą za polecenie pracownika do pracy, jak inne firmy robią?
    Codzienność

12.12.2025 14:49

Tak, 1000 zł o ile zostanie przedłużona umowa
    ReviewModeratorIcon
    Jadwiga

17.09.2025 16:39

A w kadrach wiadomo ile płacą, z sześć na rękę chociaż będzie? Może jakaś pani która pracowała mogłaby napisać przecież to nie jest żadna też tajemnica, zwłaszcza że niedługo te zarobki będą już jawne no błagam.
    ...

22.09.2025 09:05

To jest skomplikowane. Trzeba to zobaczyć aby zrozumieć,bo niby wszystko jest ok, ale jednak nie jest. Z tym działem nie ma relacji. Może nowa osoba coś zmieni.
    Śmiech na sali

01.10.2025 18:07

W kadrach pracują dwie panie i to one najlepiej wiedzą o zarobkach. Pani z kadr jest jednak nieprzyjemna, pasywno-agresywna każdego dnia. To nie jest firma, która dobrze płaci.

30.08.2022 15:40

Na produkcji pracuje kilka kobiet ale moim zdaniem praca przy armaturze przemysłowej jest typowo dla mężczyzn.
    Jaś z za**pia

27.07.2024 10:06

Równo-uprawnienie jest ale do momentu gdy coś jest zbyt ciężkie, zbyt skomplikowane lub wymagające kreatywności to już nie dobrze XD
    Czarownica

28.06.2025 21:45

Kreatywnie, to z palca wyssałeś tę opinię. Szkoda, że nie napiszesz, jak dziewczyny na produkcji wykonują kawał dobrej pracy, że pracują dokładnie i rzetelnie. W niczym nie ustępują chłopakom. Każdy przykłada się do swoich zadań.
    UserGroupIcon

o nas

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

O nas Woda to życie.  Jaki to ma związek z Tobą?  Partnerstwo długoterminowe Wystarczy odkręcić kran, aby napić się świeżej wody lub zanurzyć się w gorącej kąpieli w chłodny, zimowy wieczór. Dla większości z nas to codzienna oczywistość. Rzadko jednak zastanawiamy się, jak długą drogę musi przebyć woda, zanim bezpiecznie dotrze do naszych domów. Właśnie na tym etapie kluczową rolę odgrywają rozwiązania Hawle, które umożliwiają dostarczanie wody w czystych i bezpiecznych warunkach – od źródła aż po odbiorcę końcowego.

Jam

16.04.2025 11:57

Jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu?szukają kogoś ?
    KARO

16.01.2024 15:26

CZY PRZYJMUJA KOBIETY DO PRACY I CZY SA 2 ZMIANY
    Alicja

01.02.2023 12:41

Mój facet znalazł ofertę na montera armatury do tej firmy. Tylko dziwi nas to, że piszą tam, że cv nie jest wymagane. To nie trzeba mieć doświadczenia w temacie? Jest jakieś szkolenie na początek żeby wiedzieć co i jak?
    Ciekawe

06.02.2023 14:11

Może im mniejsze wymagania tym mniejsza pensja? Nie wiadomo. Swoją drogą sam jestem ciekaw w jakich granicach kształtuje się wynagrodzenie na produkcji. Coraz mniej ofert pracy pojawia się z podanym minimalnym wynagrodzeniem.

05.06.2023 19:40

Na rozmowie wstępnej jest weryfikowane cv, na pewno dobrze jest mieć doświadczenie w pracy przy produkcji.
    real

30.09.2018 16:09

Czy w Hawle pracują także kobiety na produkcji?Jeśli tak to jakie stanowiska pracy?
    ja

25.10.2018 16:33

umysłowe maja stanowiska

01.11.2022 19:54

Nie tylko umysłowe, kobiety także pracują i to nielekko przy produkcji.
    Antek

14.04.2020 14:16

Firma z ogromnym doświadczeniem, działa od 2003 roku a do tego wypracowała sobie dobre opinie.
    pp

09.12.2020 11:20

No nie do końca od 2003, polski oddział założono w 1994 r. a zakład produkcyjny w Koziegłowach oddano do użytku w 1998. Sama firma globalnie istnieje od 1947 (Austria)
    ja

14.02.2020 18:31

jakie zarobki są na stanowisku RKS ?
    co

27.01.2018 10:45

pojawiła się nowa oferta pracy na mazowsze, czy możemi ktoś powiedziec jak się praacuje w tej firmie? z moich obserwacji wynika że w przeciagu 5 lat pracowało 4 handlowców na tym regionie
    iii

11.12.2016 23:57

Na stronie Hawle jest napisane ze na stanowiskach biurowych zatrudnia się osoby ze znajomością języków. Niestety jest to nieprawda bo kierownicze stanowiska zajmują osoby które nie znają języków ale także nie mają studiów.

13.07.2016 19:06

@jajo jak istnieje to nie wiesz czy kogos szukaja?

najczęściej zadawane pytania

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Najczęściej zadawane pytania Jak wygląda czas i godziny pracy w Hawle? W Hawle obowiązuje standardowy czas pracy – 8 godzin dziennie i 40 godzin tygodniowo, w pięciodniowym tygodniu pracy. Pracownicy biurowi i handlowi pracują w elastycznych godzinach rozpoczęcia i zakończenia pracy – zazwyczaj między 7:00 a 8:30 (start) oraz 15:00 a 16:30 (koniec). Jednocześnie dbamy o to, aby w każdej komórce organizacyjnej zapewniona była obecność w godzinach 8:00–16:00.

13.05.2016 22:10

jajo

13.07.2016 10:48

istnieje
    Olon

25.02.2015 04:34

Firma zajmuje się armaturą, chociaż zastanawiam się czy czasami konkurencja ich nie wykańcza. Trzeba przyznać, że nie są największym polskim producentem tego typu rzeczy. Mimo wszystko odnoszę wrażenie, że świetnie dają sobie radę na rynku, potrafią się odnaleźć i trafić do klienta. Duża zasługa w tym wszystkim handlowców!

24.04.2014 21:18

Uważam, że to sprawa wtórna czy "ktoś" musi się postarać aby odebrano mu premie czy nie. Pracownik powinien być poinformowany w trakcie rekrutacji, że gwarantowane wynagrodzenie będzie pomniejszone o kwotę 20% na poczet "premii". Z drugiej strony dziwi mnie pewność kolegi oraz stan wiedzy, że "trzeba było się postarać" aby nie otrzymać premii. Czy w Hawle powszechnie ogłaszano kto nie dostał premii? No właśnie. Chyba tylko osoby których doświadczyła "kara" wiedzą jak często i kiedy odbierano premie....
    marcin

30.03.2014 14:42

Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby napisać jaki jest system pracy, czy się pracuje w święta i weekendy, i jakie są zarobki? Jestem potencjalnym kandydatem na pracownika i chciałbym wiedzieć w co się pcham. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    mucha 69

03.02.2014 22:03

Dlaczego jest tyle opinii i nie ma konkretnych przykładów? Pracowałeś i się zawiodłeś -napisz ,pracujesz i Ci się nie podoba powiedz! gdzie jakieś numery telefonów albo nazwiska ...napiszcie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.?

03.01.2014 22:47

Czytajcie ze zrozumieniem, 1000 to tylko przykład. Prawdą jest iż stosuje się w Hawle myk z 20% premią. Ale trzeba się baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno postarać aby tą premię stracić. Pracowałam tam kilka lat i na palcu jednej ręki mogę policzyć przypadki gdzie odebrano ją pracownikowi.
    ktos

15.12.2013 17:31

Chyba ktoś zapomniał dodać 1000 do tych 800, pracuje 13 lat w Hawle i nie słyszałem żeby ktoś zarobił 800 zł, chyba że sprzątaczka która pracuje trzy godziny dziennie.
    gość3

02.10.2013 20:11

W firmie Hawle ojców "sukcesu" jest wielu. W obliczu porażki szuka się kozła ofiarnego. Kontakt z przełożonym prowizoryczny- dużo kurtuazji mało szczerości, konkretów i wsparcia. Z pracownikami podobnie. Hawle stosuje kilka mało eleganckich chwytów np. umawiasz się na rozmowie kwalifikacyjnej z przełożonym, że twoje wynagrodzenie podstawowe wynosić będzie np. 1000 zł brutto. W dniu podpisania umowy okazuje się już, że "podstawa to 800 zł brutto a 200 zł brutto otrzymasz w ramach premii uznaniowej, którą mogę ci przyznać bądź nie (w zależności od tego jak bardzo ma cię "władza" w 4 literach i jak głęboko jesteś im stanie tam wejść). O umowie "przedwstępnej" nie ma mowy. Co prawda w Wawie to już standard ale Poznań (przepraszam Koziegłowy) to jednak prowincja i patrząc na ludzi którzy tam pracują tą prowincję czuć znakomicie..... Kumoterstwo, kumplostwo, zachłanność oraz zaściankowość to znakomite określenia kadry pracowniczej Hawle.. A branżowców ( z wykształcenia choćby) ze świeczką szukać...

18.02.2013 14:36

W bardzo prosty sposób. Oryginalne modele tworzono i dokumentację 2D tworzono w Catia V4. Póżniej firma przeszła na system V5, który nie obsługuje modeli z V4. Hawle współpracując z odlewniani tworzyło na nowo i modyfikowało modele w systemie V5 i wysyłało je do odlewni żeliwa. Rysunek stworzony w V4 pozostawał bez zmian do operowano bryłami. W ten prosty sposób dokumentacja 2D i 3D "rozjeżdżała się"...

Kontakt - Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Piaskowa 9 62-028 Koziegłowy

spec

07.02.2013 21:38

O rysunkach 2D to totalna bzdura, powstają z modeli 3D więc jak mogą się różnić. Wiem co mówię, bo znajomy pracuje w Hawle.
    gość2

01.10.2012 23:18

O tej twórczości pana dyrektora ds marketingu oraz handlu słyszałem od znajomka, który pracował w Hawle. Koleś jest jakiś nie tego. Nie ma zielonego pojęcia o pracy menedżera działu handlowego w firmie produkującej armaturę. Facet gdzieś tam kiedyś robił w \"fajkach\" i był \"na produkcji\" czy coś w tym stylu. Według mojego znajomego to koleś który pracę doradcy handlowego, który zajmuje się sprzedażą inwestycyjną, kojarzy na poziomie PH jeżdżącego z gumą Orbit na pace bądź napojem \"Grześ\" do spożywki. Nie znam firmy do końca ale chyba odradzam.
    Gość

08.09.2012 12:01

Prawdopodobnie tak... Przecież projektowanie i produkcja tak zawansowanych technologicznie (szczególnie w porównaniu z nie przymierzając takimi turbinami gazowyni) wyrobów jak trzpienie do zasuw stanowi nie lada wyzwanie... Stary... Jeszcze raz - kultura organizacyjna na poziomie straganu z warzywami
    On

27.08.2012 14:47

Co stary, nie dałeś rady w Hawle? Cieniutko z Tobą...

Zostaw merytoryczną opinię o Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

kariera

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Kariera Razem szukamy najlepszych rozwiązań Naszym pracownikom pragniemy umożliwić realizację kreatywnych i nieszablonowych pomysłów. Wraz z zespołem pasjonatów opracowujemy, produkujemy i sprzedajemy produkty, które zapewniają bezpieczne zaopatrzenie w wodę pitną. Łączymy tradycję z nowatorskim podejściem do pracy w międzynarodowej firmie.

kontakt

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Kontakt ul. Piaskowa 9 62-028 Koziegłowy tel: +48 61 811 14 01 Faks: +48 61 81 11 413 Adres e-mail: [email protected]

media społecznościowe

Media społecznościowe

realizacje

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Realizacje Armatura Hawle w Polsce i za granicą Sprawdź, jak nasza armatura wodociągowa, kanalizacyjna, przeciwpożarowa oraz przemysłowa sprawdza się w praktyce – w realnych inwestycjach realizowanych w Polsce i za granicą. Prezentujemy konkretne realizacje, w których rozwiązania Hawle wspierają niezawodność sieci, bezpieczeństwo eksploatacji oraz długoterminową trwałość infrastruktury. Zainspiruj się naszymi realizacjami i zobacz, jak każdego dnia wspieramy projekty infrastrukturalne w branży wod-kan. Dołącz do zespołu Hawle i realizuj projekty, które mają realne znaczenie.

benefity

Zapowiedź profilu firmy Fabryka Armatury Hawle Spółka z o.o.

Benefity Dobrowolny pakiet prywatnej opieki medycznej LUX MED Dostępny pakiet podstawowy za drobną dopłatą dla pracownika i rodziny   Dobrowolne grupowe ubezpieczenie na życie UNUM Dostępne ubezpieczenie za drobną dopłatą dla pracownika i rodziny

JobSearchIcon
    CallReceivedIcon