Aluteam Polska sp.z.o.o

Biała Podlaska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 302 ocen.

Opinie o Aluteam Polska sp.z.o.o

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluteam Polska sp.z.o.o

Onn nl

Pracowalem od 1997do 2006 ciecie profili co slychac na tym dziale

Janusz mąż Grażyny.
@Onn nl tydzień temu
Pracowalem od 1997do 2006 ciecie profili co slychac na tym dziale

To samo. Jak cieli tak tną dalej tylko ekipa co raz się trochę wymienia. Poza tym to płyty do produkcji przyjeżdżają o jakości zero a nawet minus jeden i lakiernicy maja co robic. A i kobiety różnej narodowości tez pracują i się dzieje się aż związki małżeńskie upadają. Tylko wracać do pracy.

Brygadier

Panowie odpierdolta się od spawalni . To że macie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcji to nie nasza sprawa. A ten z Sielczyka niech tak nie krzyczy na nowego szefa bo nie dostanie urlopu . W niedzielę łazi i mu źle , zamknij się i nie pisz nic na spawalnię . Jak ci się nie podoba to mogłeś się nauczyć spawania i nie musiałbyś Sielczyku dachów składać i pieprzyć na nowego szefa i spawalnię . Widać za głupi jesteś aby być brygadzistą jesteś zastępcą i takim zostaniesz . Na lidera też piszesz głupoty i się śmiejesz z niego . Już od paru lat nikt cię nie lubi panie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

at

Wrucil klejo bedzie znowu wesoło. Jedna osoba zresztą już się cieszy

Lakiernik na mokro

Jestem za . Poproszę kobietę do lakiernika na mokro. Tylko jakąś ładną i młodą. Nie jakiegoś bazyliszka i paszteta po 30- tce. Wstawię łóżko i będziemy razem malować NA MOKRO . Wydajność też będzie he he he NA MOKRO.

Łysy

Dostaniecie po kobiecie na giętarkę, na załadunek,na magazyn płyt i żeby lakiernikom mokrym nie było smutno. Będzie się działo, będzie zabawa i będzie wydajnie.

Ja
@Łysy 2 tygodnie temu
Dostaniecie po kobiecie na giętarkę, na załadunek,na magazyn płyt i żeby lakiernikom mokrym nie było smutno. Będzie się działo,...

Jak już na każdym dziale będzie kobieta to zapomnij " Łysy" o wydajności he he he . Zamiast pracować płeć męska będzie się ślinić a kobiety ze 20 % wydajności zrobią tak jak robią na tych działach co są . Nie jestem przeciwny pracy kobiet ale niech pracują na pakowaniu . Tam sobie dobrze radzą bo na podległych działach to myślę że więcej jak 20 % wydajności nie robią . Ukraińcy też nie lepsi przyjechali tylko tu po kasę i rypią po 12 godzin 7 dni w tygodniu. Więc się pytam jaką wydajność taki Ukrainiec zrobi jak on jest przemęczony pracując 84 godzin w tygodniu i ponad 300 godzin w miesiącu ?

wacek

Pracownicy z Ukrainy tylko wódkę piją na nocnych zmianach a nikt z kierownictwa nawet nie chce w nocy wpaść z alkomatem i sprawdzić pijaków. Studenci też tylko człapali po zakładzie zamiast pracować . I przez nich ja nie mam premii. Ciekawy też jestem jak to jest z kobietami ????????? Jaką normę wyrabiają ??????? 30% ????????????????????? Tyram tu już ponad 8 lat , już siwieję przez tą pracę. Pójdę na zwolnienie i tyle będzie .

Kosiarz

Wychodzi na to że przez Ukraińców , studentów nie ma premii człowiek równo zasuwa w każdym miesiącu i zostaje ograbiony z premii nie ze swojej winy . totalny brak motywacji

V-vvv
@Kosiarz 2 tygodnie temu
Wychodzi na to że przez Ukraińców , studentów nie ma premii człowiek równo zasuwa w każdym miesiącu i zostaje ograbiony z premi...

Nie ma komu robić to nabrali studentów i Ukraińców. Jedni i drudzy pałętają się po zakładzie i nic nie robią . Klej tylko zbierają i myją . Rozmawiałem ze studentem i chwalił się , że to bardzo dobra praca bo nic nie robi się i kasę bierze za stanie i siedzenie na telefonie na facebook. Mówił , że za rok też do nas przyjdzie. Nowi ludzie przychodzą i szybko odchodzą widząc jaka jest atmosfera w pracy . Mało kto chce zostać tu na stałe. Kiedyś nie było żadnej wydajności a towaru wyjeżdżało dużo więcej . Parę lat temu z chęcią przychodziłem do pracy a teraz mam już tego powoli dość . Gdybym nie miał dzieci to bym rzucił ten Aluteam i wyjechał za granicę pracować za porządne pieniądze.

Spawacz

Suchy bądź elegancki i nie dawaj nazwiskami. Troche szacunku i bez perwersji.

Mistrz spawalnia

Ukraińcy wcale nie chodzą na spawalnie pić . Jakby przyszli toby zostali pogonieni . Ukraińcy chowają się po kiblach i tam piją . Po drugie u nas na spawalni nie ma Ukraińców . Ukraińcy są na ścianach i dachach. Wali wódą od nich na odległość a wszyscy udają że tego nie widzą , tylko nas ze spawalni się czepiacie . Dlaczego nie sprawdza się Ukraińców alkotestem ?

Spawacz

Co was boli spawalnia umiecie spawać to przychodźcie i śpijcie. A jak nie umiecie spawać to drapać klej i silikon. Tylko swoją robotę widzicie i kto z kim chodzi kto z kim pije kto z kim śpi. Jak stare moherowe berety.

suchy
@Spawacz 3 tygodnie temu
Co was boli spawalnia umiecie spawać to przychodźcie i śpijcie. A jak nie umiecie spawać to drapać klej i silikon. Tylko swoją...

Ty spawacz 80% to nie udaczniki jedynie łój sobie radzi 5

Byly

Witajcie jaka atnosfera panuje w Alu i co sie dzieje u was?

Benek

Thorgal - wydajność obchodzi lizusów , dupowłazów i podpierdzielaczy .

Pimpek

Wydajność to jedna wielka fikcja i pretekst żeby urwać premie.

Thorgal
@Pimpek 21.09.2017, 20:26
Wydajność to jedna wielka fikcja i pretekst żeby urwać premie.

A kogo obchodzi ta wydajność ? Pytam kogo ? Plan wykonany i wszystko gra i wszystko w temacie . Tylko aby ten plan planował ktoś z głową a nie jakiś nawiedzony ułomek nadający się do psychiatryka . Przez takie głupie myślenie odnośnie wydajności już przez aluteam przewinęło się pół Białej i nadal nie ma komu pracować ........ i nie będzie........ jak będzie taka a nie inna atmosfera w pracy. Nie powiem po odejściu pana Muzy... atmosfera w pracy jest o wiele lepsza ale pozostawia wiele do życzenia . Pracownik powinien do pracy przychodzić pracować a nie się stresować czy tyrać jak niewolnik. I za to odpowiada kierownictwo . Jak będzie taka a nie inne podejście do pracowników to naprawdę ludzie sami poodchodzą a nowych na pewno nie będzie . Kiedyś w tym zakładzie to był zaszczyt pracować a teraz ludzi do pracy nie można znaleźć . Odnośnie alkoholu się nie wypowiadam gdyż nie widziałem aby ktoś pił a sprawy damsko- męskie mnie nie interesują gdyż mam swoje życie i żonę którą kocham.

Najlepszy z najlepszych

Nie czytaj opinii tylko przyjdz i sie przekonaj. Jak masz męża to odradzam ale jak jestes sama to napewno ktos się Toba zaopiekuje :)

Stary pracownik

I co jest z tą wydajnością ? Dobra wola dyrektora he he. Jeszcze więcej kobiet zatrudniajcie to będziecie mieli wydajność . Kobiety zaniżają wydajność i nie ma co ukrywać . Na moim dziale nie ma kobiet to i wydajność jest . Byłoby dobrze jakby kobiety wyrabiały chociaż 50 % norny ale wydaje mi się że nawet 30 % nie wyrabiają na podległych działach . Nie mówię o pakowaniu tylko o normalnej pracy na dziale do , którego nalezą . Poza tym pewnie tylko klej czyszczą i tyle . Ale za to z jaką chęcią w niedzielę przychodzą he he .

suchy
@Stary pracownik 08.09.2017, 22:31
I co jest z tą wydajnością ? Dobra wola dyrektora he he. Jeszcze więcej kobiet zatrudniajcie to będziecie mieli wydajność . Ko...

napewno spawalnia, ale macie lewe czasy i to po pare tysięcy to w nocy śpicie trole

Myśliwy
@suchy 20.09.2017, 20:03
napewno spawalnia, ale macie lewe czasy i to po pare tysięcy to w nocy śpicie trole

Suchy racja śpią po nocach, robotę wysyłają na zewnątrz. Nie raz widziałem jak latają i pakują wysyłkę. Tam robią za kasę, a tu śpią za kasę

Człowiek rypa

Do Ostrowii szukam ludzi bo nie ma komu pracować. Dobrze że chociaż laser działa.

Lider

Nie wiem dlaczego ja nie zostałem koordynatorem na zastępstwo ? Jestem przecież jednym z najlepszych w Aluteam . Ostatnio zastępowałem brygadzistę na dachach . Moi ludzie opuścili dach z nieuwagi bo źle go spieli . Nie to że nie wystąpiłem o naganę dla winnych to jeszcze sam poprawiłem ten dach zostając po godzinach . Zawsze dbam o swoich ludzi . Jak byłem brygadzistą kiedyś to wszyscy moi ludzie mnie lubili , jak przestałem być brygadzistą to moi ludzie płakali po mnie i chcieli strajkować .... abym wrócił na to stanowisko

jAVO jAVO

No właśnie .. Dużo osób pije na nocnych zmianach a tylko z ukrainców się śmiejecie . Dwóch ukraińców się napiło i spali w kiblu ale to nie znaczy że wszyscy ukraińcy zasypiają na sedesie będąc zamroczeni wódką .

suchy
@jAVO jAVO 25.08.2017, 00:36
No właśnie .. Dużo osób pije na nocnych zmianach a tylko z ukrainców się śmiejecie . Dwóch ukraińców się napiło i spali w ki...

Reszta śpi na trzeżwo!!!

skrzypek

szybko zapominacie jak sami piliście , teraz to Ukraińcy piją ... najpierw oceniajmy samych siebie a potem innych :)

Brygadzista

Ukraińcy piją , ale jakbyście pracowali po 12 godzin to też byście coś wypili dla kurażu . Ja tam się nie dziwię że Ukraińcy piją alkohol . Piją i to dobrze chleją ale pracują po pijaku lepiej niż studenci , którzy nie piją . Ja jako brygadzista wolę pijanego Ukraińca niż trzeźwego studenta .

Niewidomy świadek.

Ale seksafera coś mocno przycichla. Czyżby zmiana bociana?

Korzeniewski

Jeśli masz mi coś do powiedzenia to przyjdź i powiedz a nie szastasz nazwiskiem na publicznym forum. Bohater w necie a pi ... da w realnym świecie?

Ludojad
@Niewidomy świadek. 19.08.2017, 21:13
Ale seksafera coś mocno przycichla. Czyżby zmiana bociana?

Nie zmiana bociana bociany ten sam tylko wije gniazdo. A ludzie się przyzwyczaili już tylko ty nie możesz żal ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska

gustawo

Może Ukraińcy nie przejęli kontroli nad firmą ale wypić to lubią he he . Ktoś tam napisał że piwo żłopią w szatni ale nie tylko . Zamykają się w kiblach i wódkę piją . Może i pracują dobrze ale wypić to lubią ostro he he . Wcześniejszy sort Ukraińców może nie pracował tak dobrze ale nie pili tak jak ci teraz . Ciekawe czy następny sort będzie tak tankował ? He he

Rowny

Och te dachy.

Mykyta Mykici.........

Dobrze prawisz LIDER !!!! Nie ma bata na tych Ukraińców !!!! Piją w pracy na potęgę . Na nocnej zmianie poszedłem do szatni do szafki . Między szafkami stał Ukrainiec i pił z puszki piwo . Nawet się nie speszył jak mnie zobaczył , uśmiechnął się tylko głupio i dalej doił piwko. Wypił do dna i nawet puszki nie wyrzucił do kosza tylko na szafkach postawił puszkę po Żywcu . Taki łysawy chyba ze ścian lub dachów .

Kocanka
@Mykyta Mykici......... 29.07.2017, 23:09
Dobrze prawisz LIDER !!!! Nie ma bata na tych Ukraińców !!!! Piją w pracy na potęgę . Na nocnej zmianie poszedłem do szatni do...

Ciekawe co na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i Ptasiory, myślę że spuszczą łby i gówno zrobią. Odegrają się na polakach podmuchają w alkomat i kogoś wywalą, a ukraińcom zrobią tylko loda???????????????? , ukraińcy przęjeli władzę w firmie i to stało się faktem

Lider

To że ukraińcy piją w pracy to nic dziwnego . Oni już mają to w genach że w pracy pije się alkohol . Czy to Ruski , Białorusin czy Ukrainiec dla nich to nic dziwnego że się chla wódę czy piwo podczas pracy. Pili u siebie w kraju pracując bo tam prawie wszyscy piją to i piją w Aluteam. Zobaczcie w jakich butach chodzą ci ukraińcy . W sportowych adidasach czy innych nike . Dlaczego nie przestrzegają przepisów BHP. Gdzie jest behapowiec i dziwne , że pozwala pracować ukraińcom w butach sportowych.

SABIN

Do vfff zaznaczam że nie zazdroszczę pracownikom z Ukrainy . Dla mnie mogą i pracować po 16 godzin . Ale nie masz racji kolego. Nie można pracować przez 12 godzin codziennie przez tydzień . Pod koniec tygodnia człowiek jest przemęczony i łatwo o wypadek. Co do picia piwa to się zgadzam z kolegą " Brygadier" nie raz wyczułem od pracowników z Ukrainy alkohol , nawet nie kryją się z tym piciem . Co do pracy to też nic do firmy nie wnoszą . Człapią jeden za drugim i tylko drobne prace mało odpowiedzialne robią. Już kobiety ciężej pracują i lepiej niż pracownicy z Ukrainy i nie piją jak nasi sąsiedzi za wschodniej granicy .

Brygadier

To co się dzieje w tej firmie to już jest przegięcie . Ukraińcy pracują po 12 godzin , 7 dni w tygodniu . Jak taki poważny zakład pracy może tak łamać prawo ? Od nas wymaga się efektów i wyrobienia normy i planu a tacy pracownicy z Ukrainy nic nie robią , chodzą jeden za drugim , piwo popijają w kiblu i jeszcze się śmieją że więcej od nas zarabiają . Wie może ktoś gdzie można zgłosić to , że Ukraińcy pracują po 12 godzin i nie mają przerwy odpowiedniej aby wypocząć ? To chyba trzeba interweniować aż w Lublinie . Od nas brygadzistów wymaga się dużo więcej i co ja mam powiedzieć swoim ludziom jak Ukraińcy tylko klej czyszczą i się plączą i przeszkadzają ?

vfff
@Brygadier 21.07.2017, 01:43
To co się dzieje w tej firmie to już jest przegięcie . Ukraińcy pracują po 12 godzin , 7 dni w tygodniu . Jak taki poważny zak...

kolego jak taki podpierducha jesteś i zawistny na kasę choć w sumie jak 99% osoby tej firmie to się doedukuj że Ukraińcy mają prawo tak pracować. AluTeam nie jest jedynym zakładem gdzie pracownicy zza wschodniej granicy pracują po 12h.gula pewnie skacze że więcej zarabiają haaha

V jak ....

Witam.Pytanie..czy związki zawodowe pracowników spełniają swoje funkcje?co zyskuję zapisując się do związków zawodowych i czy ponoszę jakieś opłaty i w jakiej wysokości?Czy prezes tych związków to jest ktoś godny zaufania i czy pracownicy go szanują...pytam,bo chcę się zapisać,ale nie wiem,czy warto,czy nie będzie jak w poprzedniej firmie gdzie pracowałem.Tam były bo były,prywata, ochrona wlasnej d..y i nic poza tym.A przewodniczący to był koleś ...a,nie chce się o tym nawet pisac,jełop totalny.Na hali nie pytam bo reakcje są różne,czasami lepiej być anonimowym.Pozdrawiam niektórych...

kombajnista

Wódz Shneider jest dumny ze swoich murzynow, oby tak dalej. Walczył zawziecie o mniejsze podatki zeby dac wam wymarzone podwyżki :D

Byłem w ZOMO

Ja przychodzę sobie w niedzielę kiedy chcę ! Na swoją zmianę i na inne zmiany też . Ma się układy to i się chodzi prawie w każdą niedzielę . I wpada 290 zł a to że pościemniam 8 godzin chowając się za płyty i suwnicą pojeżdżę w tył i w przód . Dodam jeszcze soboty i ponad 3000 zł na czysto się wyciąga. A wy nie macie znajomości i nie możecie chodzić prawie w każdą niedzielę buahahahahahah. I grosze zarabiacie buahahahahaha

elwin

Panowie co się robi na ścianach i dachach. Proszę o normalne odpowiedzi bo jestem zainteresowany.

Ja
@elwin 30.06.2017, 17:36
Panowie co się robi na ścianach i dachach. Proszę o normalne odpowiedzi bo jestem zainteresowany.

A skąd wiesz , że akurat trafisz na dział ściany lub dachy ? Możesz trafić np. do logistyki pod skrzydła słoika . A wtedy to już psychiatryk murowany . Lider wyrabia 250 % wydajności i mało kto mu dorówna. Lider ma zostać pracownikiem roku i 10-lecia . Wreszcie na logistyce zapanował ład i porządek jak lider zaczął dowodzić .

Elwin
@Ja 01.07.2017, 08:20
A skąd wiesz , że akurat trafisz na dział ściany lub dachy ? Możesz trafić np. do logistyki pod skrzydła słoika . A wtedy to j...

A gdzie indziej trafiaja mlodzi pracownicy jak nie dachy i sciany napewno. Jak slyszalem ze tam jest najgorszy dzial. Ale nie wiem co sie robi.

??????

Ha ha ha co za płytkie myślenie kierownictwa . Stał z alkotestem i sprawdzał trzeźwość przed pracą , przed 22 godziną. A później w nocy co niektórzy pili i się śmieli z niego . Wypili ze dwa czy trzy piwa i do rana wytrzeźwieli . Po drugie nie każdy dmuchał przed wejściem , jako stary pracownik nawet nie miałem zamiaru dmuchać i nie kazano mi ha ha ha ha Ale oczywiście byłem trzeźwy gdyż nie piję w pracy.

rybak
@?????? 29.06.2017, 12:45
Ha ha ha co za płytkie myślenie kierownictwa . Stał z alkotestem i sprawdzał trzeźwość przed pracą , przed 22 godziną. A późnie...

Szkoda że sami nie dmuchają, niektórzy byli nie świeży,banda cymbałów.

Pracownik

Co do ukraińców i studentów się nie wypowiem ale odkąd Muzyka nie ma to pracuje się lepiej. Wydajnośc jest placona i mniej stresu i zastraszania.

Nie napiszę ale każdy zna LIDERA i najlepszego pra

Jak byłem brygadzistą to nazywali mnie LIDEREM bo byłem najlepszy . Teraz jestem LIDEREM logistyki . Już niedługo będę całym szefem produkcji . Bardzo szybko pnę się po szczeblach kariery w Aluteam . Bo jestem bardzo inteligentny .

Opuj

I co mały rozdzielił we końcu parę że zmiany c

O

Niech pracownicy z Ukrainy pracują po tyle samo godzin co pracownicy z Polski i nie będzie spekulacji i podejrzeń . Proste jak drut . Ale widać komuś zależy na tym aby pracownicy z Ukrainy łamali polskie prawo pracy. I na złej opinii firmy.

Kocanka

Zrobiłem wpis i ktoś usunął

suchy
@Kocanka 19.06.2017, 17:18
Zrobiłem wpis i ktoś usunął

WITAM!! PORAZ KOLEJNY KTOŚ USUWA WPISY TO ZNACZY, ŻE BOJĄ SIĘ ŻE DYREKTOR DOWIE SIĘ O KOMBINACJACH Z CZASAMI PTASIOR I CIPEK DOPISUJĄ CZAY Z PALCA. JEŻELI MAIL ZOSTANIE USUNIĘTY WYŚLĘ MAILA DO DYREKTORA BĘDZIE BEKA

Emeryt

Jak pojedziecie do innego kraju na zarobek to też będziecie tak przepisowo patrzeć ?? Wiadomo że przyjechali tu jak najwięcej zarobić niech pracują sobie .

BU
@Emeryt 18.06.2017, 09:29
Jak pojedziecie do innego kraju na zarobek to też będziecie tak przepisowo patrzeć ?? Wiadomo że przyjechali tu jak najwięcej z...

ale po co. skoro cebulki i robole się buntuja już że Ukraińcy więcej zarabiają choć sami nie chcą przychodzić w niedzielę i jeszcze pretensje maja do innych że przyjdą. dachy i ściany to jak zawsze największe skupisko najgorszych robili i najbardziej problematycznych ludzi.

s

Co do Ukraińców to popieram wasze wpisy . Nie można pracować po 12 godzin. Ci ludzie są warunkowo zatrudniani i taka nielegalna ich praca po tyle godzin na pewno firmie nie przyniesie korzyści . Głowy polecą prędzej czy później . Inny temat chcę poruszyć . Jak się komuś nie podoba , że ktoś pracuje w niedzielę to niech zamknie mor...... to że wasz brygadzista nie umie załatwić swoim ludziom pracy w niedzielę to tylko świadczy o tym brygadziście , że nie dba o swoich ludzi i ma Was gdzieś . Więc po co te rozmowy i donoszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do brygadzisty proszę żale stosować a nie plotkować po zakładzie, chrzanić głupoty i rechotać się . Zmieńcie brygadzistę jak nie umie Wam załatwić pracy w niedzielę . A ten co najwięcej krzyczy to może miał aspirację na brygadzistę a tu nie dostał . żal pewnie go ściska . Niech lepiej posprząta po sobie a nie żuje zużytą gumę przez 8 godzin. Nawet na zastępcę brygadzisty nie nadajesz się ...... słoik już jest mądrzejszy od niego .

robol

Ptasiarom hahahaha kobity spierdzielily wszystko w Alu powiedzcie czy wy macie do siebie szacunek pracując w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Sielc...

Macie rację to jest plaga z tymi ukraińcami . 12 godzin kręcą się po zakładzie , nic nie robią , mało co umieją , powiem że nawet przeszkadzają. Tylko kłopot z nimi . Zgadzam się że pracując po 12 godzin nie przestrzegają kodeksu pracy . Mało tego , nawet w soboty i niedziele chodzą lub chcą przychodzić . Taki ukrainiec przyjeżdżając do Polski powinien przestrzegać polskiego prawa a nie łamać . Powinna być deportacja na ukrainę . Przyjeżdżając do Polski pracować nie można na dzień dobry łamać prawa.

Soverengin

Właśnie był program że pracownicy ukraińscy pracowali o wiele więcej godzin niż Polacy . Pracownik ukraiński z przemęczenia coś tam źle zrobił i ucięło mu rękę . Pracodawca dostał 3 lata bez zawieszenia za to że nie przestrzegał norm pracy dla pracowników ze wschodu .

S.D

Masz rację " Brygadier " sam się zastanawiam kto pozwolił Ukraincom pracować po 12 godzin. Od nas wymaga się wydajności a jaką wydajność ma taki Ukrainiec , który pracuje po 12 godzin? Toż on ledwo chodzi na nogach z przemęczenia pod koniec pracy . Powiadomić inspekcję pracy i tyle . Oni nawet kart nie biją przy wejściu . Cyrk na kółkach kuku na muniu .

Brygadier

W aluteam jest łamane prawo pracy. Pracownicy z Ukrainy pracują po 12 godzin . co dziennie . W tygodniu łącznie z sobotą wychodzi 72 godziny . Ciekawe kto na to pozwolił ? Dyrekcja czy koordynatorzy ? W razie wypadku z przemęczenia ktoś na pewno za to beknie . W razie wypadku ktoś z kierownictwa poleci z pracy . Jest to praca ciężka i niebezpieczna . Pracą po 12 godzin narażają siebie i innych na utratę zdrowia. Inspekcja pracy może się tą sprawą zainteresować a wtedy ktoś z kierownictwa na pewno poleci z pracy , ten co zezwolił na pracę po 12 godzin . Pracują nawet po 12 godzin w nocy co już jest przegięciem .

Mnich

Allah akbar

Florian

Agnieszka wrociła w "wielkim stylu" i smieje się Wam wszystkim w twarz

lokaj alutimu

to sa kpiny jezeli zostala zwolniona to powinna sie z tym pogodzic ta kobieta nie ma honoru agnieszko jestes nikim dajesz dupy teraz przychodzisz do pracy jakby nigdy nic o tobie ludzie gadaja apropo komu dalas albo zrobilas loda ze cie przyjeli klejnowski zebym byl dyrektorom to bym cie wyjebal z tej roboty jestes czlowiekiem tak jak twoja kochankw bez honoru

Pracownik

A co do majowki to nie przesadzaj. Fakt to ze niektorym nie dali urlopu 2 to wg. Mnie czysta zlosliwosc. Panowie koordynatorzy nie robcie tak, to zle wyglada. Czasami ktos by chcial skorzystac a wam 1-2 osoby z dzialu i tak roznicy nie zrobi. A 1 i 3 oj kolego chyba zapomniales ze bylo dla chetnych i zapomniales za jakie pieniadze pracowales. Ja tam bylem bo chcialem. Bylem zarobilem i nie marudze.

Pracownik

I jeszcze jedno kolego. Odnosnie Twojego komentarza, ja wcale nie powiedzialem ze w AluTeam zarabiamy dobrze. Osobiscie mysle ze powinnismy ok 50% wiecej, ale nie mow mi tez ze zle bo przy 200-220h moze ta magiczna 4 przekroczyc a to jak na Biala naprawde ok. Skoro Twoj brat ma taka fajna robote to cy Ty jeszcze w Alu robisz? Migun ja naprawde nie chce cie obrazic, tylko zapominacie po co jest to forum. Ludzie tu wchodza zeby sie czegos o AluTeam dowiedziec, od nas. A nie po to by naszych placzow sluchac. Twoj brat ok moze i zarabia 4000 ale przez ile? 6-7 miesiecy w roku. Na umowe ? Bo ja jestem pewny ze na czarno albo na zlecenie. Bez ubezpieczenia, urlopu, zwolnienia skladek emerytalnych itp. No tak zaraz mnie skwitujesz ze Ty emerytury i tak nie dozyjesz. A ja Ci odpowiem pytaniem a co bedzie jak dozyjesz? ? ? Placz bo dostaniesz 400zl. No i skoro on pracuje po 10 h napewno 6 dni w tyg to miesiecznie 240 nagina. Policz jak umiesz to dokladnie tyle samo ile w Alu jesli 30 dni pracujesz. A wtedy i jego pensja w tyle zostaje. A jeszcze to nasze slawne piwo zaczepie, jak Twoj brat po tym piwku z dachu spadnie ani zeta nie dostanie, a nie zazdrosze mu takze slonca i deszczu.

Nowa
@Pracownik 04.05.2017, 21:20
I jeszcze jedno kolego. Odnosnie Twojego komentarza, ja wcale nie powiedzialem ze w AluTeam zarabiamy dobrze. Osobiscie mysle z...

Czy polecił byś tą prace kobiecie ? I powiedz mi czy na umowie jest podstawa czy więcej ?. Mam propozycje pracy w tej firmie ale jak czytam co tu się dzieje to poważnie się zastanawiam

Pracownik

Kolego "Migun" . Co wy ciagle z tym piwem. Chlopaki czy wy naprawde nie potraficie wytrzymac 8h bez alkoholu? Jesli tak to zrozumcie wreszcie ze AluTeam juz nie jest firma dla takich ludzi. Zreszta nie tylko AluTeam czasy sie zmienily i czas najwyzszy to zrozumiec, zrobcie cos z tym zanim bedzie za pozno. Zanim wylecicie dyscyplinarnie a taki wpis cuz chcesz wiez chcesz nie ale w znalezieniu nowej pracy nie pomoze...

Migun

To skandal co się dzieje w tej firmie . Większość firm ma 2 maja wolne i tak zwany długi weekend a w aluteam jak zwykle nie ma długiego weekendu i trzeba pracować . Mało tego kierownictwo nie podpisuje urlopów na 2 maj . A przecież 2 maja do Białej przyjeżdża nasz ukochany Pan Prezes Jarosław Kaczyński na odsłonięcie pomnika Św. pamięci Pana Prezydenta Lecha i Marii Kaczyńskich. To wielkie święto dla Białej i jego mieszkańców . Każdy chciałby być w tej ważnej chwili przy pomniku a ...... aluteam nie daje wolnego swoim pracownikom na ten dzień. Dlatego w takiej chwili bierze się urlop na żądanie i nie idzie się do pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ps. do kolegi o nicku "Pracownik " z tą płacą to bym tak nie wychwalał tej firmy . Okres letni więc w budowlance i wykończeniach można wyciągnąć niezłą dniówkę . Brat pracuje jako dekarz i kryje dachy ..... ma 18zł na godzinę na rekę . Przy 10 godzinach dziennie może zarobić 180 zł . Tygodniowo więc wyciąga około 1000 zł . Miesięcznie wychodzi ponad 4000 zł . I piwko w pracy można legalnie wypić , zero stresu i nie ma żadnych norm i czasów .

Zostaw opinię o Aluteam Polska sp.z.o.o - Biała Podlaska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluteam Polska sp.z.o.o