HFG Heerema

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 78 ocen.

HFG Heerema
3 78 6 1

Opinie o HFG Heerema

Dawid

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Czarek

Czyżby ktoś szedł do pracy żeby się poobijać i dlatego nie wytrzymał długo?

mys...
@Czarek 18.07.2018 12:05

obijacie się to wy w biurze,probujesz wybielac choć nigdy na hali nie bylas i tylko pierdzisz w stolek,ewentualnie ciągniesz pawlusowi w ramach przerwy jak wy wszyscy w biurze plus ta (usunięte przez administratora) doreng...w nl (usunięte przez administratora)

WELDER
@Czarek 18.07.2018 12:05

Czarek! Co ty możesz wiedzieć o pracy jako spawacz? Kolega mys. ma rację. Przepracowalem w hfg swój okres ( tylko w Holandii bo w Polsce max wytrzymałem marne parę tygodni) i z mojego doświadczenia wiem że ty i wasze całe biuro nie zrobiło by nawet jednego procentu tego co my zrobiliśmy, wiadomo że chodzi o spawaczy i monterke . Dzięki naszej pracy i tym co przeszliśmy ( wysłuchanie tego popier.... Sekretariatu i całego pseudo zespołu zarządzającego całą firmą w Polsce) macie to co macie. Te samochody i mieszkania. Bo jedyne co potraficie to ruch... wszystkich w tył ciała. Mobing, zastraszanie, śmieszne kary nawet finansowe to wszystko jest nie dopuszczalne, kiedyś ktoś za to się weźmie i po hfg Polska zostanie tylko wspomnienie pracowników którzy wchodzą głęboko w zad wszystkim w biurze. P.s. Słyszałem że urząd Holenderski dobiera się powoli do tyłka byłym pracownikom HFG Opole, za to że wszystkie składki odprowadzane przez nich w Holandii są trefne. Osób przybywa i w końcu wszytko się uzbiera tak że Pana prezesa plus cały ten gang olsena zamkną w miłym miejscu. Do byłych pracowników, pamiętacie jak dostaliście od HFG na konto pieniążki o kilkanaście stowek za dużo (1000/3000 zł) a później kazali wam je oddać bo niby błąd systemy albo błąd księgowej. Gów... prawda, zwykłe pranie pieniędzy lewe przelewy plus łapówki. Z mojej strony to tyle i dziękuję.

Cezary
@Czarek 18.07.2018 12:05

Czarek nie podszywaj się pod innych bo ktoś pomyśli że to ja biorę udział w dyskusji a ja mam na to (usunięte przez administratora) ,Cezary Król

Weronika

@Pracownik jeśli zniknęły jakieś wpisy, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Zapoznałeś się dokładnie z jego treścią? Znajdziesz ją tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin W tym przypadku warto zwrócić uwagę szczególnie na §4. Zasady korzystania z Serwisu.

Pracownik
@Weronika 15.11.2017 10:43

Znam regulamin i nic nie zostało naruszone, takie opisy każdy zagłady na którego są wypisywane opinie może usunąć. Moje opinie są czysto i wyraźnie opisane zgodnie z prawem, nie piszę żadnych Nazwisk i szczegółowych danych. Znam się na tym co robię i teraz wiem że od dnia kiedy nie pracuje w firmie w końcu mogę robić to co zawsze chciałem. HFG OPOLE miało swoich ludzi dla których robiła wszystko a ci ludzie nie mieli pojęcia i czym kolwiek. Jeśli ktoś będzie miał pytania zawsze z miłą chęcią odpowiem.

larsen
@Pracownik 24.11.2017 12:31

witam dostalem oferte przyjazdu na zrobienie prubek ale czytajac wasze opinie glemboko sie zastanawiam czy tam wogule jechac .Co to ma byc te cyrografy na 10 lub 20 tys o co chodzi moze ktos napisac co to za firma

tomek
@larsen 14.02.2018 23:14

daj spokoj z tym (usunięte przez administratora),byłem,zrobiłem probki,przepracowałem 2 tygodnie i nigdy więcej tam...(usunięte przez administratora),mobing i dużo by jeszcze pisać,i to wszystko za az 2000brutto

Weronika

@Welder, pracujesz obecnie w HFG? Możesz powiedzieć coś więcej o swoich wrażeniach, co nie odpowiada Ci w tej pracy? Może istnieją też jakieś pozytywne aspekty, którymi mógłbyś się podzielić w tym wątku. Co masz na myśli pisząc, że praca tylko na krótki okres?

Administrator

Napiszcie, jak dziś wyglądają warunki zatrudnienia w tym przedsiębiorstwie!

Welder
@Administrator 17.03.2018 08:26

Warunki były takie jak dawniej, czyli nic się nie zmieniło. A i pracy może z tego co wiem to na krótki okres więc kolego nie daj się nabrać na obiecanki cacanki.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w HFG Heerema? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

colop

prawda jest taka, ze jest tu duza cenzura dbajaca aby pewne fakty nie widzialy swiatla dziennego :)

Monter

Mam zamiar aplikować i trochę zaniepokoiły mnie wasze opinie. Czy sytuacja się jakość uspokoiła?

seba

Zwalniaja nawet starych pracowników.Ciekawe czy szefostwo w Holandii wie co wyprawia pseudo-dyrektor w Opolu.W lutym rusza robota w Holandii i będą chcieli pracowników z Opola,ciekawe co im zaproponuje Dyrektor-(usunięte przez administratora) ?

colop

@ Pracownik, dzieki kolego za info, mam nadzieje ze pracownicy dojda swoich praw

colop

ciekawe jak sie przyszlosc bedzie malowac.... kolego, a mozesz powiedziec jakie sprawy sa w tym sadzie?

Pracownik
@colop 04.10.2017 12:05

Jasne że powiem: uszczerbki na zdrowiu, chorobowe które było nie prawnie wypłacane i wyliczane według własnych zasad, nie prawne wystawianie dyscyplinarnych zwolnień. Heerema nie ma pracy i to jest potwierdzone

Pracownik

A co to za usuwanie komentarzy??? Prawda na temat Heeremy boli?! Napisałem że Heerema się kończy, sprawy w sądzie i roboty coraz mniej! Biuro przeczytało ten komentarz i wykasowali go bo wiedzą że to prawda! No niestety ale tak jest, karma istnieje i teraz wszystko się obraca przeciwko Heeremie Opole. Sami podstępem wyrzucili pracowników żeby im tylko odprawy nie płacić, a teraz nie mają rąk do pracy. Heeremo Opole zapamiętajcie jedno, że życie to nie bajka i was też dopadnie bezrobocie!

rado

nie znalazłem bo ich nie ma i watpie czy kiedykolwiek beda

Weronika

@rado, a czy przez te kilka dni, kiedy byłeś zatrudniony w firmie znalazłeś jakieś pozytywne strony pracy?

mysiur

Nastepna sprawa w sadzie...Koordynatorka zapłaci z własnej kieszeni za zaniedbanie czy pracownicy ?

Mys......

UNIKAC...Szerokim lukiem,tym bardziej niby koordynatorki w NL która czuje się Prezesem HFG a jest nikim...jak i my pracownicy HFG,bo tak jesteśmy traktowani przez HFG Opole

anonim

(usunięte przez administratora)

JOLKAS

Porzadny pracodawca nigdy nie prowadzi rekrutacji na okraglo,ma swoich pracowników i dba o nich.W HFG jest na odwrot,zwolnic zasłużonych i przyjąć nowych za najnizsza.Najnowszy pomysl Dyrektora...posiłkujemy się firmami zewnętrznymi czyli...zrobcie to i do widzenia.Zwalniam moich pracowników bo firma zawnetrzna jest...zrobić co zrobić i do następnego...swoich musze trzymać nawet jak nie ma pracy i placic im az 1800 btutto/miesiąc.Chora firma

milion
@JOLKAS 20.10.2016 02:25

Pracowałem tam jako podwykonawca i nas traktują jak maszyny, ponieważ zmuszają nas do pracy po 12 godzin zarówno w dzień jak i w nocy a po 12 godzinnej nocy z piatku na sobotę wymagają abyśmy przyszli jeszcze na godzuinę 14 w sobote na 8 godz, Chory układ zrezygnowałem z tego .

JOLKAS
@milion 23.10.2016 16:59

Dobrze zrobiles...szkoda ze jeszcze nie napisales na jakich warunkach pracuje podwykonawca czyli,urlop za pre groszy,chorobowe za pare groszy,skladki emerytalne...strach się bac.Reasumujac...nie pchac się do H.F.G. Opole

anonim

(usunięte przez administratora)

Mys......

Wariata robisz z siebie czy z ludzi ? Kto na szkolce siedzi po trzy miesiące i klepie to samo?

Mys......

akie oferty ? Podchodzisz pod zakład i pracujesz,przyjmuja każdego z otwartymi rekami. Nikt tam nie chce pracować z fachowcow wiec biora piekarzy,sklepowych a ostatnio nawet pracowników Tesco którzy nawet spawarki na oczy nie widzieli.Nie ma się co dziwic,na hali atmosfera jak w obozie,kamery sledza cie na każdym kroku,cos zawalisz to od razu majster podsuwa ci papier do podpisania ze to twoja wina i jesteś ukarany zabraniem premii której nomen omen i tak nigdy nie dostaniesz ale nie ma czego zalowac bo to tylko 10% z sumy brutto.Spoiny badane US jak bys nie zrobil to zawsze wspanialy Uesowiec cos ci znajdzie bo jak sam kiedyś przyznal w prywatnej rozmowie musi cos znalezsc bo musi tez wykazac efekty swojej pracy.W 99% poprawki sa fikcyjne,zlobisz i nie znajdujesz wady.W firmie sa układy i układziki.Duzo by tu pisać...Spolki czyli obce firmy na zakładzie...historia na co najmniej 3 godziny pisania na klawiaturze.Ogolnie wrogowi bym nie polecil tej agencji pracy.Prosze się nie sugerować tutaj pozytywnymi wpisami bo to pisza pracownicy kadr.Negatywne komentarze sa usuwane przez GOWORK także widać nawet tutaj desperacje Heeremy.Przyjdz i mamy cie

anonim

(usunięte przez administratora)

Mys......

wpisz w gogle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Opole lub holania ,anglia wyjazd przez HFG Opole a znajdziesz....

colop

Dlaczego moj komentarz zostal usuniety? Nie bylo w nim zadnych wulgaryzmow oraz nazwisk? Zapytalem dlaczego administrator usuwa komentarze, ktore sa wyrazone w sposob niepochlebny w stosunku do HFG?

seba

Jakie oferty ? Podchodzisz pod zakład i pracujesz,przyjmuja każdego z otwartymi rekami. Nikt tam nie chce pracować z fachowcow wiec biora piekarzy,sklepowych a ostatnio nawet pracowników Tesco którzy nawet spawarki na oczy nie widzieli.Nie ma się co dziwic,na hali atmosfera jak w obozie,kamery sledza cie na każdym kroku,cos zawalisz to od razu majster podsuwa ci papier do podpisania ze to twoja wina i jesteś ukarany zabraniem premii której nomen omen i tak nigdy nie dostaniesz ale nie ma czego zalowac bo to tylko 10% z sumy brutto.Spoiny badane US jak bys nie zrobil to zawsze wspanialy Uesowiec cos ci znajdzie bo jak sam kiedyś przyznal w prywatnej rozmowie musi cos znalezsc bo musi tez wykazac efekty swojej pracy.W 99% poprawki sa fikcyjne,zlobisz i nie znajdujesz wady.W firmie sa układy i układziki.Duzo by tu pisać...Spolki czyli obce firmy na zakładzie...historia na co najmniej 3 godziny pisania na klawiaturze.Ogolnie wrogowi bym nie polecil tej agencji pracy.Prosze się nie sugerować tutaj pozytywnymi wpisami bo to pisza pracownicy kadr.Negatywne komentarze sa usuwane przez GOWORK także widać nawet tutaj desperacje Heeremy.Przyjdz i mamy cie

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Możesz jechać albo do Zwijndrecht, vlissingen bądź do Anglii ale tylko 6/6 rotacja

Dany

Moją usługę wykonywałem dla tej firmy na morzu północnym projekt Dolwin Alpha-rozbudowa. w czerwcu. Nie powiem złego słowa.Ale na pewno nie ma co dyskutować,kiedy wykonuje się prace przez jednego pośrednika a nie przez dziesięciu.Kurtyna powietrzna przy wbijaniu pali w dno morskie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mys......

Tylko dlaczego nie możecie znalezsc fachowcow? Oglaszacie się na bieżąco a macie jedynie malolatow na szkolce którzy wchodząc na hale nie maja pojęcia o spawaniu.Skad te kłamstwa o zatrudnienie na umowę o prace? Umowy na miesiąc,nastepnie na trzy miesiące i.t.d. za 2000 brutto.W biezacym roku odeszlo od was co najmniej pieciu fachowcow,ludzie zaczynają w końcu otwierac oczy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mys......

Pracownik HFG...następny podszywający się z kadr ? Zalecam ci wizyte u dobrego specjalisty bo wlasnie tak Hereema wykańcza ludzi psychicznie,jestes tego zywym przykładem,musisz spiewac jak oni tancza .Sadami nie strasz nierozwoju bo najpierw niech wygrają obecna sprawę a skoro jak piszesz jesteś długoletnim pracownikiem to wiesz ze przegrali pare spraw o brak zaplaty o nadgodziny,rozlaki i.t.d. Chwila...teraz to będzie afera...skończy się wspolpraca z Holendrami,cierpliwosci...

spawacz

Moim jedynym celem jest uświadomienie ludzi którzy planują podjąć prace w HFG Polska jak wygląda owa firma od wewnątrz. Przytoczę kilka sytuacji i przykładów po których sami stwierdzicie czy pogrążacie swój szacunek i honor i zaczniecie tam pracować, czy jednak poszukacie czegoś innego. Pracuję w tej firmie od 2012 roku i do tego czasu wydarzyło się wiele ciekawych rzeczy. -dyrektor wychodzi z założenia, że co roku dla "odświeżenia krwi będzie zwalniał 10% załogi -spawacze są szantażowani i ostatecznie zmuszani do podpisywania nie swoich wad (lub dostają propozycje, że kierownik jednak nie zabierze im załęj premii uznaniowej) -istnieje premia frekwencyjna 10% oraz uznaniowa 10% i o ile premię frekwencyjną dostaje się na rzeczywiście przepracowane dni w tygodniu to o uznaniowej można zapomnieć -produkcja w firmie jest sinusoidalna. albo jest ogromna ilość pracy gdzie pracujemy po 7 dni w tygodniu czasem po 12 godzin (nadgodziny "obowiązkowe"), lub nie ma jej w ogóle i nadchodzi czas zwolnień i zastraszania lub szantażowania -do niedawna była możliwość wyjazdu za granicę do innych jardów w Holandii i Anglii. teraz to już obowiązek jechać na warunki jakie Ci łaskawie dadzą. inaczej dostajesz naganę lub rozwiązanie umowy -są zajęcia z angielskiego. w czasie ostatniego przestoju na produkcji dyrektor poinformował że wszyscy pracownicy HFG Polska będą mieli zajęcia zawieszone. oczywiście 4-5 osób z kadr nadal miało regularne zajęcia na terenie firmy, jedna osoba nawet w czasie swojej pracy -presja, nacisk i brak szacunku w czasie pracy.. zero dowartościowania i pochwały -sprzętu jest mało i jest niewystarczający na prace jakie są wykonywane na hali - są oszczędności (chodź samochody służbowe biura się zmieniają na bieżąco) -brak kompetencji i doświadczenia ze strony technologów i kontroli -wszystko wygląda idealnie gdy przyjeżdża wizytacja.. wtedy produkcja się nie liczy. trzeba się pokazać -kantyna ogólnie jest zamknięta ze strony hali (biuro ma do niej dostęp z innej strony) i otwierana jest tylko na czas przerwy -socjal nie istnieje. nie ma "wczasów pod gruszą", świątecznego, karty multisport, dofinansowania dojazdów. Są za to dwie grube imprezy. na majówkę ponieważ przyjeżdża zarząd i trzeba dobrze wypaść oraz "wigilia pracownicza" na której frekwencja jest oczywiście niska. -nie ma u nas związków zawodowych. każdy taki pomysł mógłby się wiązać z wojną pomiędzy pracownikami z produkcji a dyrektorem -dobrym powodem dla ucięcia praktycznie całej premii jest wyrzucona butelka do odpadów ogólnym. traktuje się wszystkich jak dzieci i kara się i razem. mógłbym przytaczać jeszcze więcej przykładów lecz nie będę sobie psuł krwi. oczywiście są nieliczne dobre strony tej firmy, lecz zapomnijcie o godnym traktowaniu w tej pracy. pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

seba

co ty czleku pierniczysz z podwyżkami,ludzie pracujący po 7 lat dostają co roku po 15 centow podwyżki,przestan mydlic oczy ludziom bo siedzisz w biurze,grzejesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na stolku i wypisujesz głupoty.Zajmij się swoimi sprawami a nie wpier...się w ludzi którzy na ciebie pracują bądź chcą pracowac

pracownik

Tu się wszystko kończy na obiecankach. Jeśli chcesz się przyuczyć do zawodu zrobić uprawnienia to jest to idealne miejsce dla Ciebie (wez pod uwagę to ze dużych pieniędzy nie dostaniesz 2 patyki +- 20%) Wysokie stawki maja tylko osoby które zatrudniły się kilka lat temu kiedy jeszcze była rozumna osoba za to odpowiadająca. Atmosfera w pracy wg mnie jest bardzo dobra jeśli oczywiście masz wyje***e na ploty i grymasy osób odpowiedzialnych za ten zakład. Praca sama w sobie jest dokładna nie można nasrać nawalić i zostawić, niestety bardzo mało wymagająca ciągle klepane są bardzo podobne elementy głównie blachy na pachwiny czasami jest parę styków, spontanicznie pojawi się parę rurek. Jeśli choć trochę przykładasz się do pracy to wysyłają na delegacje do holandi tam już praca lepsza bardziej urozmaicona (co do zarobków to tak jak wyżej jak nie pracujesz od prawie początku firmy to raczej dostaniesz bardzo niską stawkę) Kierownictwo jeśli chodzi o sektor produkcyjny jest bardzo w porządku jak robisz swoje, nie obijasz się nadmiernie to idzie się z nimi porozumieć. Robiąc uprawnienia w firmie podpisujesz umowę lojalnościowa na 2 lata na aż 10tyś zł! Podsumowując: liczysz na dobre zarobki? Jak nie dostaniesz ich na papierze 1dnia podpisując umowy to nic albo dużo więcej nie zobaczysz (-+ 10% w skali roku) Polecam firmę jeśli przychodzisz tutaj uczyć się spawać (panowie instruktorzy/inspektorzy ze szkółki spawalniczej na bardzo wysokim poziomie) Dyrektor wpadający w jakiś obłęd ciągle wymyśla jakieś nowe zakazy, nakazy myśląc, że poprawi tym wydajność pracy (?) (domyślam się ze o to chodzi). Nie ma w ogóle szacunku do pracowników, mówi to co mu odpowiada w danej chwili po czym robi swoje ("to wszystko jest dla nas") hehe Porównując do innych firm z tego typu produkcją beznadziejne zarobki.

MM

Ja pracuję w HFG już ponad 4 lata! To co tu piszecie to jest śmieszne. Piszecie takie bzdury że atmosfera jest ch....a, że płaca jest mała i.t.p. To nie jest PRAWDA!. Ludzie opamiętajcie się!!! Jeśli uważacie że mało zarabiacie to jest tylko wasza wina! Nie macie odpowiednich kwalifikacji zawodowych i doświadczenia do większych zarobków! Pracuję z osobami które są już w tej firmie parę dobrych lat i nikt nie narzeka. I Ja mam zamiar popracować jeszcze dobrych parę lat. Dzięki HFG zdobyłem duże doświadczenie w branży jaką wykonuję! Do wszystkich co piszą te negatywy! LUDZIE, POSZUKAJCIE SOBIE LEPIEJ PRACY NA WASZYM POZIOMIE A NIE WPISUJCIE TAKIE BZDURY!!!!!!!

Zostaw opinię o HFG Heerema - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HFG Heerema