perffarma

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o perffarma

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie perffarma

maniek

Czy ktoś wie jak się teraz tam pracuję??? Czy to praca na rok tylko?

szukający pracy

Szkoda czasu i benzyny na dojazd na rozmowę ! Firma w bloku ! - Czekaja na rozmowę zostałem zaproszono do pomieszczenie w którym : 1- rolety zwalone - zepsute leżą na parapecie 2- pod stoliczkiem butelki alkoholu - zubróweczke, martini etc 3- Obok mnie sterty pudeł i śmieci Nie wiedziałem czy uciekać czy zostać.. ale skoro już jechałem do wawy zostałem.. Pani E.H -bardzo miła osoba, uśmiechnięta.. natomiast jej koleżanka druga E - zadufana w sobie, nieuprzejma. Firma nie wie czego chce. Firma bez perspektyw. Zapytajcie w pierwszej lepszej aptece czy ją kojarzą i jakie maja produkty :D

kuaja

Ago, a próbowałaś tam dzwonić? wydaje mi się, że nie tylko staż, co praktyki wchodzą w grę

Nigdy nie

Ludzie to ta prowizorka jeszcze funkcjonuje ?

Był

Ludzie jakie doświadczenie ? Jak ktoś zdobył doświadczenie w innej firmie to ta firmę omijał bedzie szerokim łukiem. Dajcie spokój.

Ex

Dajcie sobie spokój żenada nie firma

pk

Narzędzia pracy ? bilet miesięczny, karta sim i kalkulator :-)

życie

Widzę piękną cenzurę, cały czas usówacie mniej pochlebne lpmentarze. Ewa Koordynatorko z Żywcaa nie ośmieszaj się więcej taka obra rada.

fakt

I zgadzam się z moim szanownym przedmówcą. Powinno oddzielać się te dwie sprawy. W tym przypadku zostały one precyzyjnie połączone ku efektywności zarządzania "własną marką" i stąd decyzja o "rezygnacji" z literki R.

Prawda

Firma Perffarma poszukuje darmowej siły roboczej. W dzisiejszych czasach kiedy pracownik działu handlowego firmy farmaceutycznej zna swoją wartość firma Perffarma idzie pod prąd i proponuje niskie ( jak na warunki branży ) warunki płacowe. Jakiś czas temu szukali na stanowisko Młodszego Konsultanta poniewaz takiemu można zapłacić mniej. Ale widzę ze teraz szukając stażystów chcą płacić jeszcze Mniej. Swoją droga zastanawiam sie czy w tej firmie pracuje jeszcze pani Ewa H.R. Kto zna ten wie jak można z eurofiran stać sie najważniejszym człowiekiem w firmie ( zaraz po panu Jacku) .

Fakt
@Prawda 31.08.2015 23:10
Firma Perffarma poszukuje darmowej siły roboczej. W dzisiejszych czasach kiedy pracownik działu handlowego firmy farmaceutyczne...

Potwierdzeniem wyjątkowych zdolności zarządczych - obecnie panny z odzysku E.H jest zgubienie lub pozbycie się drugiej części nazwiska czyli "R".

Prawda
@Fakt 10.09.2015 22:24
Potwierdzeniem wyjątkowych zdolności zarządczych - obecnie panny z odzysku E.H jest zgubienie lub pozbycie się drugiej części n...

A to bardzo ciekawe, to dla mnie nowa informacja. Dlaczego mnie to nie dziwi. Kto by z taką osobą wytrzymał ?

xlkol

BARDZO PRZYJEMNA REKRUTACJA. RZECZOWO, NA TEMAT, BEZ ZBĘDNEGO GADANIA, KULTURALNIE. JEDYNA FIRMA Z KTÓREJ DOSTAŁEM TELEFONICZNĄ ODPOWIEDŹ Z WYNIKIEM DRUGIEGO ETAPU. MOŻE I NEGATYWNĄ (PODZIĘKOWALI MI) ALE DOBRE WRAŻENIE ZOSTANIE NA DŁUGO.

mcv

Rynek lokalny a nie caly kraj ? Czy ktos zartuje ? Na rynku sa firmymy o zasiegu globalnym. Wiec rynek lokalny to Polska a nie województwo. Perffarma ma produkty pokroju lizaki Plusssz z pelnym szacunkiem dla Plusssza.

Kwiatek

Średniej wielkości firma to .......10-12 przedstawicieli?

feliks

Jak wygląda rozwój na stanowisku takiego przedstawiciela? czy poszukują ludzi z wielkim doświadczeniem oraz umiejętnościami, czy poczatkujący w branży także sa mile widziani. Jak tu ze szkoleniami, czy aby przypadkiem nie robią tylko wstepnych, czyli podstawowe techniki sprzedażowe i szkolenie produktowe i na tym koniec.

Kwiatek
@feliks 14.01.2015 19:14
Jak wygląda rozwój na stanowisku takiego przedstawiciela? czy poszukują ludzi z wielkim doświadczeniem oraz umiejętnościami, cz...

Odpowiedź na Twoje pytania znajdują się we wcześniejszych wpisach, chociażby z 27.09.2014.

Młody

Kto ich zastąpi ? Napeno nie pracownicy Perffarmy. Ta firma nie uczy pracowników niczego. To, że byli pracownicy tej frmy radzą sobie na rynku pracy poważnej farmacji to jest to tylko i wyłącznie ich zasługa. Ich determinacja,samoedukacja i chęć zaistnienia w branży powodują, że stają się lepszymi pracownikami. Perffarma ich tego ni uczy, nie ułatwia im. To nie o metody pracy tu chodzi. Farmacja poprzez ustawę refundacyjną stała się bardzo wymagająca. Szanse mają tylko Ci, którzy dzięki swojej inteligencji i elastyczności potrafią wykorzystać socjotechniki podczas wizyty w gabinecie. Promocja leków to już nie jest klepanie regółek na wizycie w gabinecie. To coś znacznie więcej.

Młody

Dziś kiedy branża farmaceutyczna się kurczy nie ma miejsca dla niedoświadczonych pracwników. Wiele firm "okroiło" swój sales force, a skoro dalej ktoś zatrudnia osoby bez doświadczenia to powinien być sygnał dla osoby starającej sie o tą pracę. Nie ma możlowości w poważnej firmie zatrudnić się bez doświadczenia. Nic nie astąpi wiedzy praktycznej. Uważam, że Perffarma zatrudnia takie osoby ponieważ nie płaci zbyt dużo pieniędzy, choć trzeba obiektywnie powiedzieć, że da się u nich zarobić nawet dwa razy więcej niż w Biedroncce ( z całym szacunkiem dla praconików Biedronki. W poważnej farmacji grę wchodzą inne stawki.

Zgoda

"Dawno ale prawda" trafiłeś w 10. Ta firma nie wiele ma wspólnego z prawdziwą branżą farmaceutyczną ( nie licząc nazwy). Nieuczyli nas co to jest mktsh, penetracja, evolucja, geo share, delta evolucji i penetracji a to podstawowe wskaźniki na podstawie których powinniśmy planować. Ale co planować może REP skoro jego przełożona nie ma zielonego pojęcia. Czy nie zastaanawiało Was dlaczego oni zatrudniają bez doświadczenia ? Ponieważ kto wie na czym polega farmacja wypunktował by ich szybko. I tego obawiali się najbardziej. "Dawno ale prawda" kiedy pracowałeś/aś w Perffarmie i jak długo ? może pracowaliśmy razem ?

Dawno ale prawda

Akacja czy ty czasem nie jesteś koordynatorką lub była koordynatorką teraz na innym szczeblu ze tak zaciekle atakujesz ludzi którzy obiektywnie wyrażają swoją opinie ? Firma jest zmienna i nie konsekwentna w działaniu. Argument ? Proszę bardzo: za czasów Enterolu wszystkie probiotyki -suplementy diety były wg Was do kitu. Jedyny Enterolu zarejestrowany jako lek był dobry. A poźniej co ? Suplementy diety okazały sie dobre ponieważ sami zaczęliście promować suplement =środek spożywczy. Co do korporacji typu Sandoz, Abott to nawet ich nie wymawiaj ponieważ Perffarma nie ma organizacyjnie i strukturalne nic wspólnego z firmą farmaceutyczną przez duże F. Pamiętaj promocja leków to nie klepanie wyuczonych na blachę regułek. To elastyczność i kreatywność każdego przedstawiciela i nieustanna walka intelektów. Wiesz co to jest metoda SOKRATES ? 3 xP ? Twarde zamknięcie ? Lejek truizmów ? wiesz jakie są struktury wizyty promocyjnej i jak elastyczniej przez nie przejść? W firmie eurofirany pewnie Cię tego nie nauczyli wiec i ty w Perffarmie nie nauczysz tego nikogo. Żeby sprzedawać trzeba rozumieć sprzedaż. Poczytaj w tym zakresie trochę.

akacja

kolego "konkurencja" nie znasz trendów panujących w tej firmie a jednocześnie znasz sprzedaże i wszystko co z tym związane??? skoro analizujesz rynek to dziwne, że w tym aspekcie nie jesteś kompetentny. A może inaczej jesteś osobą z którą firma się pożegnała a dalej uważasz, że jesteś taki wspaniały ( ALBO RACZEJ WSPANIAŁA ) i jak to wszystkie duże korporacje się o Ciebie biją co ?? ciekawe tylko czy tam sobie poradziłaś/eś czy już Cie po raz kolejny odstawili? Abott, Sandoz, co teraz za wielka firma? może czas w końcu zejść na ziemię i zająć się sobą co .... a nie mieć tak wybujałej wyobraźni....

Konkurencja

Nowa czasu nie tracę to jest moja praca analiza rynku farmaceutycznego stąd moje dobre informacje na temat firm sprzedaży . Niestety nie znam osobiście trendów panujących w tej firmie tak więc nie pomogę znam sytuację tylko z wpisów na go worku i z tego co ludzie powiedzą z terenu a nie mówią za dobrze o tej firmie i w sumie to co przeczytałem i ludzie powiedzieli pokryło się Powodzenia w staraniach

Nowa

Kolego Konkurencja po co tracić czas na analizę sprzedaży firmy, w której się nie pracuje? Schodząc z tego tematu, chcę tam dostać pracę, może dasz jakieś wskazówki jak przekonać dyrekcję, na co zwracają uwagę i jak się tam utrzymać ? Będę wdzięczna ;-)

konkurencja

Nowa nie kompromituj się takimi wpisami i czytaj ze zrozumieniem ja tylko stwierdziłem fakty obiektywnie ani słowa nie napisałem że komuś odradzam każdy ma swój rozum i jak jest choć trochę inteligentny to po przestudiowaniu poprzednich wpisów sam zdecyduje czy chce spróbować czy nie w danej firmie A ja uchowaj Boże nie jestem pracownikiem Perffarma tak więc żadna konkurencja dla ciebie . Dodam tylko jeszcze na marginesie że niektórzy bohaterowie z poprzednich wpisów jeszcze pracują dalej i o zgrozo coraz lepiej się mają ( do Stini to jest dopiero nie pojęte )

konkurencja

Nie są konkurencją tak jak mówiłem jedyne co jakoś się sprzedaje to Preparat do czyszczenia uszu . Probiotyk porażka , antyprespirant porażka paznokcie włosy porażka Pylera Mega porażka dalej nie będę wymieniał innych porażkach np strata jedynego co miało wartość enterolu i uwierz mi że mógłbym jeszcze spektakularnych niepowodzeń przytoczyć tak więc nie jest Perffarma konkurencją

nowa
@konkurencja 21.06.2014 00:29
Nie są konkurencją tak jak mówiłem jedyne co jakoś się sprzedaje to Preparat do czyszczenia uszu . Probiotyk porażka , antypres...

Panie pod nickiem konkurencja czy pracujesz jeszcze w tej firmie ? Wiesz bardzo dużo o firmie. Wiec pewnie w niej pracujesz i odradzasz wszystkim innym w niej prace ponieważ obawiasz się, że przyjdą nowi którzy będą lepiej sprzedawać od Ciebie ! ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

konkurencja

Żartujesz Perffarma nie ma konkurencji dlatego że Perffarma nie stanowi dla nikogo konkurencji ma tak małą sprzedaż we wszystkich swoich "działach" poza audisprayem ktory jest watościowo liderem (ale co z tego jak i tak nikt nie wie że to jest tej przeszczelonej firmy , może i dobrze bo przestaliby kupować ) reszta preparatów ilości sprzedawane nie zauważalne dla konkurencji

***

Hej "były", a skąd jesteś?

dżon rambo

haaaaa haaaa haaaa !!!

były

Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą(usunięte przez administratora)Organizacyjnie smo dno, niekompetencja razi z kilometra. żenada.

kajtek

wiecie coś może o rekrutacjach na województwo pomorskie i kujawsko pomorskie ?

?

Niestety nic nie rozumiesz, z tego co sam piszesz. Prowadzenie bloga za darmo dla firmy, to jest właśnie Twoja wyobrażnia zawodowa....

temat zastępczy

Człowieku/kobieto nie prowadż bloga - tematy zastępcze - prosta sprawa: telefon do firmy, a przepisy chyba znasz posiadając działalność gospodarczą. Jeśli to jest prawdziwy temat/warunek podjęcia pracy w firmie, to gratuluję wyobrażni zawodowej.

art

aleś ty naiwny... a musisz mieć taki długi ozór i wszystko im powiedzieć???

diana

prowadzą gdzieś teraz rekrutacje? na jakie rejony?

Rozum

Chyba już uzyskałeś odpowiedz powyżej co do rodzaju wynagrodzenia? Szanse na płeć tzw. piękna?!

beczka_

dramat !

Info

Zanim złożysz aplikacje, sprawdż w najbliższej aptece, czy znajduje się w sprzedaży "coś" z reklamowanych na stronie internetowej firmy produktów. Może okazać się, że będziesz walczył z wiatrakami.

zual

hej czy ktoś może składał ostatnio aplikacje do tej firmy( widziałem ogłoszenia na różne rejony ) - odezwali się do kogoś, były jakieś rozmowy?

PM

Pisze tutaj ponieważ czasu zmarnowanego w tej firmie nikt mi nie zwróci. Doświadczenie mam jak najbardziej negatywne. Piszę też ku przestrodze innych, aby nie tracili czasu, zapału i energii dla tej para firmy.

jaś_wędrowniczek

co Wy tutaj wypisujecie? to jest wspaniała firma :) a najlepszą szefową pod słońcem była (usunięte przez administratora) Pomocna, inteligentna, pracowita i mądra :)

Ku przestrodze

Ku przestrodze innych..... Czas i umiejętności inwestować w innym miejscu dla innych ludzi.

oserwująca

Ludzie czemu nie zainteresujecie się własnymi osobami i swoimi celami w pracy jak i w życiu . Pracujesz już w innej firmie po co wracasz pamięcią do przeszłości tym bardziej że po twojej wypowiedzi wynika że jest Ci teraz bardzo dobrze w korporacji . Każdy kiedyś gdzieś swoje miejsce znajdzie . Po co zaszłości komentować . Pozdrawiam

spoko

Zaczyna być widać

motyle

klick - 2012-09-14 21:25:47 Czy to prawda, ż firma wypuści nowe leki? CZy będzie się rozwijać? Macie jakieś wiadomości czy warto tam startować?Dosłownie wypuści nowe \"motyle\". Bo jej leków nie znajdziecie ani w najbliższej ani w dalszej aptece. Sam sprawdż, sam przekonasz się!

hm

jasne, że warto. Ci frustraci, którzy tu się wyżywaja najwidoczniej nie umieją żyć bez tej firmy, tyle lat bez niej, a ciągle takie żywe reakcje? nie macie innych zajęć/hobby/upodobań/tamatów/znajomych/pracy??? Chyba tak. Żenujące. Albo inaczej - chore. Pozdrówka!

klick

Czy to prawda, ż firma wypuści nowe leki? CZy będzie się rozwijać? Macie jakieś wiadomości czy warto tam startować?

art

zdzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] _z_budowy - 2012-08-09 07:25:47 co tam pracusie ? jakieś wieści o naszej kochanej firemce ? czy już nie istnieje ?a co nudzi ci się?, czy sensacji szukasz (usunięte przez administratora)...???

zdzichu_z_budowy

co tam pracusie ? jakieś wieści o naszej kochanej firemce ? czy już nie istnieje ?

nikon

HR - ER - 2012-07-02 15:45:40 W każdej bajce oraz plotce jest zawsze ziarno prawdy. Zatem \"rzekoma osoba\" powinna zdawać sobie sprawę z przepływu informacji w branży niezależnie od tych zapisków na tej stronie. Niech weźmie też pod uwagę, że może się spotkać z kimś na rozmowie, ale w innej roli. To ONA będzie starać się o pracę. Życie lubi płatać niespodzianki, tym najbardziej pewnym siebie!dobrze napisane "życie płata figle" :)

HR - ER

W każdej bajce oraz plotce jest zawsze ziarno prawdy. Zatem \"rzekoma osoba\" powinna zdawać sobie sprawę z przepływu informacji w branży niezależnie od tych zapisków na tej stronie. Niech weźmie też pod uwagę, że może się spotkać z kimś na rozmowie, ale w innej roli. To ONA będzie starać się o pracę. Życie lubi płatać niespodzianki, tym najbardziej pewnym siebie!

art

Wielce Szanowny PM... nie jestem w stanie się z Tobą zgodzić,ale cóż, każdy może się mylić..., widać , że nie masz zbyt dużego doświadczenia w tym temacie i dlatego można Ci wybaczyć..., powiem tylko tyle , że choć sam tego nie doświadczyłem, to znam wiele osób , które podzieliły taki los, notabene właśnie jeden z moich przyjaciół wyleciał z dnia na dzień z firmy w której pracował 9 lat!!! i miał 3 wyniki w Polsce!!!, takie miejsce0czytaj FORUM- jest po to by takich firm unikać, i prowokować zmiany, które o dziwo następują...!!! , bo jak ostatnio rozmawiałem z panią z Hay\\\'s w sprawie oferty, to usłyszałem , że zdarza im się naciąć na rezygnację kandydata z choćby pierwszej rozmowy z powodu złej reputacji firmy... wiec oby tak dalej!!!!

PM

to co tutaj wypisujecie jest żenujące, sami doskonale wiecie, że nie wylatuje się z pracy za to, że się jest najlepszym. Myślę, że te wszystkie opinie są po to, aby zniszczyć osobę o której wypisujecie te wszystkie bzdury. Trzeba umieć zakończyć współpracę z twarzą, bo nigdy nie wiadomo czy kiedyś znowu się nie spotkacie na rozmowie w innej firmie... Nie ma sensu palić za sobą mostów, trochę pokory kochani :)

Zostaw opinię o perffarma - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie perffarma