Instytut Rachunkowości i Podatków

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 63 ocen.

Instytut Rachunkowości i Podatków
3 63 6 1

Opinie o Instytut Rachunkowości i Podatków

Hanna

@Nela, możesz powiedzieć jak wyglądała rozmowa od początku do końca? O co byłaś pytana? A może wiesz jakie pracodawca ma wymagania co do stanowiska na które chciałaś aplikować? Twoja kolejna wypowiedź może być pomocna dla osób, które są zainteresowane pracą w Instytucie Rachunkowości i Podatków.

Adam
@Hanna 01.10.2018 15:17

Zauważyłem, że regularnie zadajesz pytania, dotyczące pracy w Instytucie. Chyba najlepiej złożyć aplikację i przekonać się osobiście. Wyrabianie sobie zdania na podstawie portali internetowych, gdzie często są skrajne opinie, bo albo ktoś jest niezadowolony, bo podziękowano mu za pracę albo ktoś ma dobre zdanie ponieważ widzi projekty edukacyjne, ekspertów z najwyższej półki, partnerów biznesu etc., nie jest najlepszą drogą. Jeśli rzeczywiście chcesz pracować i uczyć się nowych rzeczy każda firma Cię doceni. Warto spróbować.

Kontrola
@Adam 02.10.2018 20:29

Hanna nie jest Hanną , jest to właścicielka firmy.

Hanna
@Kontrola 03.10.2018 12:43

Nie jestem właścicielką firmy, ani nie współpracuję z Instytutem Rachunkowości i Podatków. Jestem moderatorem forum Gowork. Moim zadaniem jest aktywność na forum, poprzez zadawanie pytań. W ten sposób forum Gowork staje się zbiorem rzetelnych informacji o pracy i osoby, które szukają zatrudnienia mogą znaleźć w tym miejscu wiele cennych dla siebie informacji.

Nela

Byłam nie dawno na rozmowie rekrutacyjnej u nich na stanowisko Specjalista ds. sprzedaży telefonicznej. Nie polecam-nie zdecydowałam się na prace u nich, chciaż Pan do mnie dzwonił z propozycją. Według mnie to (usunięte przez administratora). Trzeba wykonać 60-90 telefonów dziennie, aby były jakieś sprzedaże, a do tego wysłać jeszcze ok. 60 maili z ofertami. Uważam, żeby to wykonać to trzeba się mocno narobić. No i jak wyrobisz plan to prowizja rzędu 400-600 brutto! Suma sumarum 3 tyś netto tam się nie da zarobić przy tak intensywnej pracy. Pan zresztą bardzo podkreślała jaka to fantastyczna jest u nich atmosfera, co muszę przyznać wydawało mi się mocno podejrzane, bo mam za sobą wiele rozmów o pracę i pierwszy raz spotkałam się z tak silnym podkreślaniem tej "fantastycznej atmosfery". Według mojej oceny jest tam także duża rotacja.

Hanna

@przyjaciel, rozumiem, a czy w Instytucie Rachunkowości i Podatków jest możliwość rozwoju? Czy są organizowane szkolenia? Jeśli masz jakieś informacje na ten temat to zachęcam do wypowiedzi.

Radek

Idealnych firm nie ma ale najgorzej jak ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i później narzekają!

Hanna

@Pracownik, zachęcam Cię do tego, abyś rozwinął swoją wypowiedź. Napisz proszę, jak oceniasz warunki zatrudnienia i atmosferę pracy. Będą to pomocne informacje dla osób, które chcą podjąć pracę w Instytucie Rachunkowości i Podatków. @Witold, na stronie internetowej Instytutu są aktualne oferty pracy - na stanowisko konsultanta ds. sprzedaży telefonicznej oraz płatne praktyki studenckie. Ten link przekieruje Cię na stronę, gdzie znajdziesz więcej informacji na ten temat: https://www.irip.pl/pracuj-z-nami Czy będziesz aplikować do Instytutu Rachunkowości i Podatków?

przyjaciel
@Hanna 03.07.2018 12:52

Warto do nich aplikować, chociaż osobom z humanistycznym wykształceniem łatwo nie jest ponieważ sprzedają szkolenia twarde dla dużych firm i jednostek budżetowych. Jeśli nic na ten temat nie wiesz trzeba się szybko nauczyć. Wtedy jest dopiero satysfakcja, bo 2-3 semestry na uczelni ekonomicznej przerabiasz w tempie przyśpieszonym. Tym, którzy zaczynają od benefitów i socjalu zdecydowanie odradzam. U nich trzeba zapracować na swoją pozycję. Ja jestem bardzo zadowolony.

Witold

Czy instytut prowadzi może jakąś rekrutacje?

Administrator

A czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o pracę w firmie Instytut Rachunkowości i Podatków? Czy firma zapewnia benefity?

Pracownik
@Administrator 28.04.2018 09:21

Zero benefutów... Więcej minusów niż plusów pracy w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

audytor

To dobra firma. Znam ją od ponad 10 lat. Jeśli się starasz i masz wyniki masz też satysfakcję i uznanie. Jeśli jesteś obibokiem lub kombinatorem, nic ci nie pomoże. Żadne złośliwe uwagi tego nie zmienią. W każdej firmie trzeba pracować. Może w urzędzie jest trochę inaczej.

PP
@audytor 06.12.2016 09:35

żaden audytor nie traciły czasu na pisanie na tym forum. Na bank te dobre komentarze pisze jeden z pracowników, może z "menadżerów". Pracowałam tam i uważam ,że to największa strata czasu w moim życiu.

współpracownik
@PP 07.12.2016 16:16

Pracuję dla nich od 2007 roku i jestem zadowolony. Patrzę na wielu młodych ludzi, którzy tu przychodzą i odchodzą. Jedni są dobrzy, chcą pracować, uczyć się. Inni niekoniecznie. Wielu jest też takich, którzy szukają swojego miejsca w życiu. Ich wybór. Fakt jest następujący: większość menedżerów w tej firmie jest z awansu wewnętrznego. To o czymś świadczy.

dziennikarz
@współpracownik 07.12.2016 19:04

Mam dobre zdanie o ich działalności: śledzą zmiany w prawie, promują dobre standardy w rachunkowości i sprawozdawczości finansowej. Aby mieć szansę u nich trzeba umieć dobrze sprzedawać usługi dla kadry zarządzającej. Większość ich pracowników zaczynała właśnie od sprzedaży szkoleń, czyli da się....?

Kontrola
@audytor 06.12.2016 09:35

Jakie mocne słowa: obibok i kombinator. Brzmią jakoś znajomo....

Hanna

@analityk, @weteran czyli jak najbardziej polecilibyście pracodawcę Instytut Rachunkowości i Podatków? Powiecie jakie są mocne strony tej firmy? Dlaczego tak dobrze Wam się tam pracowało? Czy można było tam liczyć na umowę o pracę i socjal. Na portalu gowork.pl pracodawca zamieścił 2 ogłoszenia o pracę, więc informacje przydadzą się zainteresowanym.

sprzedawca szkoleń
@Hanna 25.08.2017 09:45

Warto się do nich zgłosić, ale wszystko zależy, czy zaczynasz od początku w sprzedaży, czy masz jakieś doswiadczenie? Jeśli od początku pierwszy miesiąc albo nawet 2 musisz się uczyć produktów i efektywnej sprzedaży szkoleń. Jeśli wiesz, jak to chodzi zgłoszenia są od razu, czyli minimalna podstawa i prowizja, dodatkowo możliwość ukończenia jakiegoś kursu, który organizują, co niej jest bez znaczenia (sporo zostaje w kieszeni, sama kończyłam). Powodzenia.

Student
@sprzedawca szkoleń 13.09.2017 18:45

Dobry pracodawca. Jestem studentem, pracującym od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Nauczyłem się myśleć i działać sprzedażowo i mam pracę dostosowaną do planu zajęć. Czego chcieć więcej na tym etapie życia?

siekiera
@Hanna 25.08.2017 09:45

Socjal w Instytucie?? Absolutnie nie ma czegoś takiego. Nawet kawa, czy herbata we własnym zakresie. Ewentualnie jak zostanie po szkoleniu. Umowa o pracę jest. Czemu zakładasz, ze się dobrze pracowało? Skoro ktoś odszedł to znaczy, ze nie do końca było w porządku.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie prezentuje się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Warszawa.

Hanna

@sprzedawca szkoleń dzięki za wyjaśnienie. Te informacje przydadzą się nie jednej osobie na forum zainteresowanej pracą w Instytucie Rachunkowości i Podatków. A wiesz może czy szukają nowych osób do pracy?

Hanna

@weteran, czyli bardzo polecasz Instytut Rachunkowości i Podatków?

doradca

Podzielam dobrą opinię o tej firmie. Z podziwem patrzę na ich aktywność. Współczuję też tym, którzy ich brzydko atakują. No cóż: ilość wrogów jest miarą sukcesu! Tak trzymać!

mitakowo

Słuchajcie, a jak wygląda u nich praca jako Konsultant ds. Sprzedaży, wiecie?

urzędniczka
@mitakowo 18.10.2016 10:09

Pracowałam u nich na tym stanowisku prawie 2 lata. Bardzo dużo się nauczyłam z zakresu podatków, rachunkowości oraz sprawozdawczości różnych jednostek sprzedając oferty szkoleń i innych produktów. Mogłam dodatkowo dorobić obsługując szkolenia. Pochopnie zmieniłam pracę i żałuję. Ale w czasie mojego zatrudnienia były też osoby, którym zwyczajnie nie chciało się pracować. Osobiście uważam, że to kwestia nastawienia. Zależy od Ciebie......

weteran
@urzędniczka 25.10.2016 21:51

Ja pracowałam dla nich prawie 10 lat. Nigdy już nie będę miała takiego kierownictwa i takiej atmosfery w pracy, niestety. Ps: znam dokładnie (z imienia i nazwiska) tych, którzy albo bardzo słabo pracowali, albo nie zrobili czegoś dla klienta i firma miała problemy i zdarza im się wylewać żale. Takim osobom żaden pracodawca nie pomoże.

analityk
@weteran 27.02.2017 15:38

Mam bardzo dobre odczucia ze współpracy z tą firmą. Tyle dobrego, ile oni zrobili dla sprawozdawczości i dobrych praktyk w raportowaniu nie zrobił chyba nikt. Brawo dla całego zespołu!

anonim

(usunięte przez administratora)

były

Uczysz się obsługiwać bazę klientów i dają Ci jedną - dwie oferty do sprzedaży na początek. Pomagają we wszystkim, ale nie radzę się "obijać" ponieważ wtedy jest krótka piłka. Powodzenia.

ad vocem

konsultant ds. sprzedaży w firmie szkoleniowej z zakresu rachunkowości i podatków, to nie jest zwykły sprzedawca. Jeśli chcesz zarobić musisz się najpierw nauczyć ofert i klientów (bardzo w tym pomagają), ale sprzedawać trzeba samodzielnie i przykładać się do pracy - inaczej się da. Jeśli zauważą, że się starasz możesz nawet awansować. Wielu w tej firmie przeszło taki awans.

kksia

Zamieszczam jeszcze raz ostrzeżenie dla wykładowców, trenerów: Instytut Rachunkowości i Podatków nie płaci za wykonaną pracę, trzeba iść do Sądu, żeby dostać pieniądze.

zaangażowany
@kksia 09.04.2016 18:38

Pracuję dla tej firmy już dość długo. Jestem pracownikiem, któremu dano szansę i bardzo się z tego cieszę. Na tym portalu identyfikuję (z imienia i nazwiska) osoby, które nie miały takiej szansy. Przykro mi, ale same są sobie winne. Nie powód to jednak do żałosnych wpisów.

kksia
@zaangażowany 12.04.2016 19:50

@zaangażowany, nie wylewam tu frustracji, tylko piszę o faktach. Na ich poparcie dysponuję wyrokiem sądowym z klauzulą wykonalności. A piszę, by ostrzec innych trenerów. Sytuacja wyglądała tak, zwrócono się do mnie w czwartek, że na niedzielę potrzebują zastępstwa na studiach podyplomowych z dziedziny, w której specjalizuje się jeden z wykładowców w naszej firmie. Wykładowca expresowo przygotował się do wykładu, zrobił materiały, pojechał na wykład całodniowy do Wrocławia 190 km i potem jeszcze opracował pytania do egzaminu. Było to w końcówce 2013 roku, pieniędzy nie mam do dziś. Proces trwał długo, bo Instytut nie przesłał w oryginale obiecanej umowy, stąd nie mogłam korzystać z szybszego postępowania sądowego. Jak już miałam wyrok, czekałam na klauzulę. Dziś dopiero mogę złożyć wniosek do komornika. Nie muszę mówić, że wcześniej próbowaliśmy dosyć długo maili, telefonów i wysłaliśmy wezwanie do zapłaty. Czy w tej sytuacji byłbyś zadowolony? Nie chcę, by inni trenerzy byli narażeni na to samo. Tym bardziej, że w mojej ocenie zlecając nam ten wykład, nigdy nie mieli zamiaru nam zapłacić. Od początku numery w stylu: wysłaliśmy umowę pocztą, a nic nie wysłali itp. I tak jak napisał ktoś wyżej, do szefowej nie można się dodzwonić, pracownicy zdziwieni, że przelewu nie ma. Moja rada: kasa za szkolenia i wykłady tylko z góry.

xyz

Firma Krzak!!! nie polecam. Zapłaciłam im omyłkowo dwa razy za fakturę. Ponad rok walczę o zwrot pieniędzy i nic..

anonim

(usunięte przez administratora)

sprzedawca

Życzliwa atmosfera w pracy jest bardzo ważna, szczególnie, jeśli nic się nie umie i zaczyna od zera. Dodatkowo można się czegoś nauczyć i to z tematów trudnych, jak widzę. To jest dla mnie obiecująca informacja. Nie rozumiem tylko, jak mogli zatrudnić do sprzedaży osobę o tak niskiej kulturze osobistej, która sama o sobie mówi, że nie przykładała się do pracy? Powinni wystrzegać się takich ludzi w przyszłości.

anonim

(usunięte przez administratora)

szczery

możliwość awansu w kilkuosobowej strukturze firmy jest naprawdę 'imponująca', lokalizacja jest rzeczywiście dobra i w zasadzie tylko to jest prawdą, ps pozdrawiam serdecznie osobę, która pisze te jakże optymistyczne i zachęcające do pracy komentarze, szkoda tylko, że mija się z prawdą...

ja

Informacja dla wszystkich wykładowców,którzy nie otrzymali wynagrodzenia - należy założyć sprawę . Wczoraj otrzymałem z mojej kancelarii skan pisma o zajęciu komorniczym konta IRIP.

anonim

(usunięte przez administratora)

olaf

Organizują szkolenia twarde, głównie dla księgowych, podatkowców, audytorów itd. Żeby sprzedać szkolenie "Rachunkowość zabezpieczeń" musisz coś wiedzieć na ten temat. W przeciwnym razie niczego nie uda ci się sprzedać.

olaf

Musisz być dobrym sprzedawcą i szybko zdobyć informację o ofertach, które sprzedają. Wtedy masz szansę zarobić, nauczyć się i awansować. Innej drogi nie ma, ale warto, wiem coś o tym

liza

pracowałam tam na telefonie, praca 6,5 h dziennie, umowa zlecenie, podstawa + prowizja, ale nie słyszałam by ktoś z telemarketerów zarobił 2500 - 3000. Gdy pracowałam co chwile zmniejszała się ilość sprzedawców. Długo się czeka na wypłaty, ale w końcu płacą.

ola

Też uważam, że są dobrzy, wiele lat na rynku i niemało osiągnięć. Mają też konkurencję, niekoniecznie działającą fair,której trudno jest to zaakceptować, ale na tym polega wolny rynek

anonim

(usunięte przez administratora)

szczery

w tej firmie nie ma awansów, a o wynagrodzeniu 2500-3000 można pomarzyć...no chyba ze na stanowisku 'managera'

kenet

Mają dobrą atmosferę i rzetelne podejście do wykonywania obowiązków. Wejść może nie jest trudno, ale i pożegnać się z pracą też można szybko. Albo praca albo kombinowanie. Wybór jest prosty.

harry

Dostać się jest bardzo łatwo, problemów z urlopami nie robią. Przynajmniej tyle, bo na pieniądze średnio możesz liczyć :)

henio

Dobre miejsce żeby się czegoś nauczyć, ale nie zaczynaj rozmowy od urlopu. Żaden pracodawca tego nie lubi, ponieważ to oznacza, że słabo rokujesz, jako pracownik. Pracuje u nich już 2 lata i nie narzekam na płatności.

Terminus

Niestety wykładowcom i trenerom płacą z wielomiesięcznym opóźnieniem. Odradzam.

Zostaw opinię o Instytut Rachunkowości i Podatków - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Rachunkowości i Podatków