Instytut Rachunkowości i Podatków

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o Instytut Rachunkowości i Podatków

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Rachunkowości i Podatków

Hanna

@sprzedawca szkoleń dzięki za wyjaśnienie. Te informacje przydadzą się nie jednej osobie na forum zainteresowanej pracą w Instytucie Rachunkowości i Podatków. A wiesz może czy szukają nowych osób do pracy?

Hanna

@analityk, @weteran czyli jak najbardziej polecilibyście pracodawcę Instytut Rachunkowości i Podatków? Powiecie jakie są mocne strony tej firmy? Dlaczego tak dobrze Wam się tam pracowało? Czy można było tam liczyć na umowę o pracę i socjal. Na portalu gowork.pl pracodawca zamieścił 2 ogłoszenia o pracę, więc informacje przydadzą się zainteresowanym.

sprzedawca szkoleń
@Hanna 25.08.2017 09:45
@analityk, @weteran czyli jak najbardziej polecilibyście pracodawcę Instytut Rachunkowości i Podatków? Powiecie jakie są mocne...

Warto się do nich zgłosić, ale wszystko zależy, czy zaczynasz od początku w sprzedaży, czy masz jakieś doswiadczenie? Jeśli od początku pierwszy miesiąc albo nawet 2 musisz się uczyć produktów i efektywnej sprzedaży szkoleń. Jeśli wiesz, jak to chodzi zgłoszenia są od razu, czyli minimalna podstawa i prowizja, dodatkowo możliwość ukończenia jakiegoś kursu, który organizują, co niej jest bez znaczenia (sporo zostaje w kieszeni, sama kończyłam). Powodzenia.

Hanna

@weteran, czyli bardzo polecasz Instytut Rachunkowości i Podatków?

doradca

Podzielam dobrą opinię o tej firmie. Z podziwem patrzę na ich aktywność. Współczuję też tym, którzy ich brzydko atakują. No cóż: ilość wrogów jest miarą sukcesu! Tak trzymać!

mitakowo

Słuchajcie, a jak wygląda u nich praca jako Konsultant ds. Sprzedaży, wiecie?

weteran
@urzędniczka 25.10.2016 21:51
Pracowałam u nich na tym stanowisku prawie 2 lata. Bardzo dużo się nauczyłam z zakresu podatków, rachunkowości oraz sprawozdawc...

Ja pracowałam dla nich prawie 10 lat. Nigdy już nie będę miała takiego kierownictwa i takiej atmosfery w pracy, niestety. Ps: znam dokładnie (z imienia i nazwiska) tych, którzy albo bardzo słabo pracowali, albo nie zrobili czegoś dla klienta i firma miała problemy i zdarza im się wylewać żale. Takim osobom żaden pracodawca nie pomoże.

analityk
@weteran 27.02.2017 15:38
Ja pracowałam dla nich prawie 10 lat. Nigdy już nie będę miała takiego kierownictwa i takiej atmosfery w pracy, niestety. Ps:...

Mam bardzo dobre odczucia ze współpracy z tą firmą. Tyle dobrego, ile oni zrobili dla sprawozdawczości i dobrych praktyk w raportowaniu nie zrobił chyba nikt. Brawo dla całego zespołu!

hanna

Witam, szanowna Pani prezes Gula nie płaci dostawcom, od sierpnia nie mogę odzyskać 1400zł za dostarczony towar. Dziwne, bo na stronie mają zapis :"Od listopada 2006r. Instytut Rachunkowości posiada Certyfikat Rejestracji uzyskany na zgodność z BS EN ISO 9001:2000. Certyfikat ten cieszący się uznaniem na całym świecie, jest świadectwem naszego zobowiązania do jakości i daje szansę na wytyczanie nowych dróg do przyszłych sukcesów ekonomicznych i dalszego rozwoju Firmy. W grudniu 2008 roku otrzymaliśmy również certyfikat "Przedsiębiorstwo Fair Play". Czego oni tam uczą?

anonim

(usunięte przez administratora)

współpracownik
@PP 07.12.2016 16:16
żaden audytor nie traciły czasu na pisanie na tym forum. Na bank te dobre komentarze pisze jeden z pracowników, może z "me...

Pracuję dla nich od 2007 roku i jestem zadowolony. Patrzę na wielu młodych ludzi, którzy tu przychodzą i odchodzą. Jedni są dobrzy, chcą pracować, uczyć się. Inni niekoniecznie. Wielu jest też takich, którzy szukają swojego miejsca w życiu. Ich wybór. Fakt jest następujący: większość menedżerów w tej firmie jest z awansu wewnętrznego. To o czymś świadczy.

dziennikarz
@współpracownik 07.12.2016 19:04
Pracuję dla nich od 2007 roku i jestem zadowolony. Patrzę na wielu młodych ludzi, którzy tu przychodzą i odchodzą. Jedni są dob...

Mam dobre zdanie o ich działalności: śledzą zmiany w prawie, promują dobre standardy w rachunkowości i sprawozdawczości finansowej. Aby mieć szansę u nich trzeba umieć dobrze sprzedawać usługi dla kadry zarządzającej. Większość ich pracowników zaczynała właśnie od sprzedaży szkoleń, czyli da się....?

anonim

(usunięte przez administratora)

były

Uczysz się obsługiwać bazę klientów i dają Ci jedną - dwie oferty do sprzedaży na początek. Pomagają we wszystkim, ale nie radzę się "obijać" ponieważ wtedy jest krótka piłka. Powodzenia.

ad vocem

konsultant ds. sprzedaży w firmie szkoleniowej z zakresu rachunkowości i podatków, to nie jest zwykły sprzedawca. Jeśli chcesz zarobić musisz się najpierw nauczyć ofert i klientów (bardzo w tym pomagają), ale sprzedawać trzeba samodzielnie i przykładać się do pracy - inaczej się da. Jeśli zauważą, że się starasz możesz nawet awansować. Wielu w tej firmie przeszło taki awans.

Niezadowolony

Bylem wykładowcą w terminie. Niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o wywiązywaniu się IRIP z umów. Płacą z wielomiesięcznym opóźnieniem po licznych upomnieniach. Do Prezes Guli nie można się dodzwonić. Księgowość milczy, a pracownicy udają zdziwienie, że przelew nie poszedł. Po czasie zakończyłem współpracę, a pozostałe należności egzekwowałem sądownie, bo innego bata na nich nie było. Szkoleniowcom/wykładowcom zdecydowanie odradzam.

kksia

Zamieszczam jeszcze raz ostrzeżenie dla wykładowców, trenerów: Instytut Rachunkowości i Podatków nie płaci za wykonaną pracę, trzeba iść do Sądu, żeby dostać pieniądze.

zaangażowany
@kksia 09.04.2016 18:38
Zamieszczam jeszcze raz ostrzeżenie dla wykładowców, trenerów: Instytut Rachunkowości i Podatków nie płaci za wykonaną pracę, t...

Pracuję dla tej firmy już dość długo. Jestem pracownikiem, któremu dano szansę i bardzo się z tego cieszę. Na tym portalu identyfikuję (z imienia i nazwiska) osoby, które nie miały takiej szansy. Przykro mi, ale same są sobie winne. Nie powód to jednak do żałosnych wpisów.

kksia
@zaangażowany 12.04.2016 19:50
Pracuję dla tej firmy już dość długo. Jestem pracownikiem, któremu dano szansę i bardzo się z tego cieszę. Na tym portalu ident...

@zaangażowany, nie wylewam tu frustracji, tylko piszę o faktach. Na ich poparcie dysponuję wyrokiem sądowym z klauzulą wykonalności. A piszę, by ostrzec innych trenerów. Sytuacja wyglądała tak, zwrócono się do mnie w czwartek, że na niedzielę potrzebują zastępstwa na studiach podyplomowych z dziedziny, w której specjalizuje się jeden z wykładowców w naszej firmie. Wykładowca expresowo przygotował się do wykładu, zrobił materiały, pojechał na wykład całodniowy do Wrocławia 190 km i potem jeszcze opracował pytania do egzaminu. Było to w końcówce 2013 roku, pieniędzy nie mam do dziś. Proces trwał długo, bo Instytut nie przesłał w oryginale obiecanej umowy, stąd nie mogłam korzystać z szybszego postępowania sądowego. Jak już miałam wyrok, czekałam na klauzulę. Dziś dopiero mogę złożyć wniosek do komornika. Nie muszę mówić, że wcześniej próbowaliśmy dosyć długo maili, telefonów i wysłaliśmy wezwanie do zapłaty. Czy w tej sytuacji byłbyś zadowolony? Nie chcę, by inni trenerzy byli narażeni na to samo. Tym bardziej, że w mojej ocenie zlecając nam ten wykład, nigdy nie mieli zamiaru nam zapłacić. Od początku numery w stylu: wysłaliśmy umowę pocztą, a nic nie wysłali itp. I tak jak napisał ktoś wyżej, do szefowej nie można się dodzwonić, pracownicy zdziwieni, że przelewu nie ma. Moja rada: kasa za szkolenia i wykłady tylko z góry.

xyz

Firma Krzak!!! nie polecam. Zapłaciłam im omyłkowo dwa razy za fakturę. Ponad rok walczę o zwrot pieniędzy i nic..

anonim

(usunięte przez administratora)

sprzedawca

Życzliwa atmosfera w pracy jest bardzo ważna, szczególnie, jeśli nic się nie umie i zaczyna od zera. Dodatkowo można się czegoś nauczyć i to z tematów trudnych, jak widzę. To jest dla mnie obiecująca informacja. Nie rozumiem tylko, jak mogli zatrudnić do sprzedaży osobę o tak niskiej kulturze osobistej, która sama o sobie mówi, że nie przykładała się do pracy? Powinni wystrzegać się takich ludzi w przyszłości.

anonim

(usunięte przez administratora)

szczery

możliwość awansu w kilkuosobowej strukturze firmy jest naprawdę 'imponująca', lokalizacja jest rzeczywiście dobra i w zasadzie tylko to jest prawdą, ps pozdrawiam serdecznie osobę, która pisze te jakże optymistyczne i zachęcające do pracy komentarze, szkoda tylko, że mija się z prawdą...

ja

Informacja dla wszystkich wykładowców,którzy nie otrzymali wynagrodzenia - należy założyć sprawę . Wczoraj otrzymałem z mojej kancelarii skan pisma o zajęciu komorniczym konta IRIP.

anonim

(usunięte przez administratora)

olaf

Organizują szkolenia twarde, głównie dla księgowych, podatkowców, audytorów itd. Żeby sprzedać szkolenie "Rachunkowość zabezpieczeń" musisz coś wiedzieć na ten temat. W przeciwnym razie niczego nie uda ci się sprzedać.

olaf

Musisz być dobrym sprzedawcą i szybko zdobyć informację o ofertach, które sprzedają. Wtedy masz szansę zarobić, nauczyć się i awansować. Innej drogi nie ma, ale warto, wiem coś o tym

liza

pracowałam tam na telefonie, praca 6,5 h dziennie, umowa zlecenie, podstawa + prowizja, ale nie słyszałam by ktoś z telemarketerów zarobił 2500 - 3000. Gdy pracowałam co chwile zmniejszała się ilość sprzedawców. Długo się czeka na wypłaty, ale w końcu płacą.

ola

Też uważam, że są dobrzy, wiele lat na rynku i niemało osiągnięć. Mają też konkurencję, niekoniecznie działającą fair,której trudno jest to zaakceptować, ale na tym polega wolny rynek

anonim

(usunięte przez administratora)

szczery

w tej firmie nie ma awansów, a o wynagrodzeniu 2500-3000 można pomarzyć...no chyba ze na stanowisku 'managera'

kenet

Mają dobrą atmosferę i rzetelne podejście do wykonywania obowiązków. Wejść może nie jest trudno, ale i pożegnać się z pracą też można szybko. Albo praca albo kombinowanie. Wybór jest prosty.

harry

Dostać się jest bardzo łatwo, problemów z urlopami nie robią. Przynajmniej tyle, bo na pieniądze średnio możesz liczyć :)

henio

Dobre miejsce żeby się czegoś nauczyć, ale nie zaczynaj rozmowy od urlopu. Żaden pracodawca tego nie lubi, ponieważ to oznacza, że słabo rokujesz, jako pracownik. Pracuje u nich już 2 lata i nie narzekam na płatności.

Terminus

Niestety wykładowcom i trenerom płacą z wielomiesięcznym opóźnieniem. Odradzam.

stażysta

Po finansach i rachunkowości tylko tam. W żadnej innej firmie nie śledzą tak dobrze zmian w prawie, jak u nich i to dla różnych branż. Jeśli wybierać staż bezpłatny w jakiejś kancelarii, w której z założenia pracuje się kilka miesięcy za darmo i jeszcze jest wyścig szczurów lepiej u nich. Przynajmniej można się czegoś nauczyć, ale kokosów nie należy się spodziewać, chyba, że się spodobasz.

anonim

(usunięte przez administratora)

harry

Po finansach i rachunkowości tam? Ta firma ma tylko nazwę taką piękną. Jeśli nawet się dostaniesz na jakiś staż i Cię zatrudnią, to nie będą wypłacać pensji :)

współpracownik

Współpracuje z nimi długo i dobrze. Najszybciej reagują na zmiany prawa i potrzeby klientów. Wiele można się nauczyć i warto, ale wymaga to pracy, czasu i cierpliwości. Trzeba też znać uwarunkowania zewnętrzne.

oszukany trener

Uwaga, jest to jedyna firma która nie płaci w terminie szkoleniowcom. Jestem tak zaskoczony ,że trudno mi uwierzyć, od 9 lat prowadzę szkolenia w sumie dla ponad 14 różnych podmiotów szkoleniowych i nigdy nie musiałem czekać na zapłatę. Tutaj mam przeterminowaną zapłatę o 30 dni i brak reakcji w sprawie. Temat oddaję prawnikom.

neutralny
@oszukany trener 21.05.2015 18:36
Uwaga, jest to jedyna firma która nie płaci w terminie szkoleniowcom. Jestem tak zaskoczony ,że trudno mi uwierzyć, od 9 lat pr...

Znam ich z bardzo dobrej strony. Wykazują się wiedzą i doświadczeniem. Dobrze monitorują rynek. Być może zdarzy im się słaby podwykonawca lub kontrahent. Jak w każdym biznesie. Dali zarobić bardzo wielu i pewnie jeszcze dadzą....

kolega

Robią dobrą robotę od ponad 10 lat. Żeby utrzymać się tak długo na rynku nie można być słabym. Czasami trafi im się nielojalny ekspert albo pracownik, jak w każdej branży. Obserwuje ich długo i wg mnie starają się.

Ja
@kolega 07.01.2015 09:57
Robią dobrą robotę od ponad 10 lat. Żeby utrzymać się tak długo na rynku nie można być słabym. Czasami trafi im się nielojalny...

Ciekawe w jaki sposób działają 10 lat, skoro firma powstała 02-02-2015 roku...?

kksia

Nie wiem jak pracownikom, ale wykładowcom nie płacą na pewno. Ja czekam na pieniądze od października 2013 roku. Tak więc ostrzegam potencjalne ofiary. A ewentualnych pracowników proszę o podpowiedź, co mogę zrobić, żeby wyciągnąć należne pieniądze. Bo na razie nic nie działa.

and
@kksia 30.12.2014 17:40
Nie wiem jak pracownikom, ale wykładowcom nie płacą na pewno. Ja czekam na pieniądze od października 2013 roku. Tak więc ostrze...

proponuję założyć sprawę o wynagrodzenie. Własnie otrzymałem nakaz sądowy zapłaty. Spodziewam się ,że będą się uchylali ale powalczymy z przyjemnością. Za pracę wykonaną należy zapłacić. Uwaga klakierzy ; spokojnej pracy :)

tomek
@and 03.11.2015 16:03
proponuję założyć sprawę o wynagrodzenie. Własnie otrzymałem nakaz sądowy zapłaty. Spodziewam się ,że będą się uchylali ale pow...

Oczywiście, ze dobry pracodawca. Warto się zaangażować i przyłożyć do wykonywania obowiązków a wtedy jest szansa dużo się nauczyć i zyskać. Niestety "niebieskim ptakom" stanowczo odradzam. Przechowalnia bagażu to nie jest - trzeba pracować.

kolega

Wiele dobrego o nich słyszałem. Branża jeste trudna ponieważ bazuje na zmianach prawa, a tych w ciagu ostatnich kilku lat nie ma dużo. Trzeba więc wykazać sie dużą kreatywnością i pracą.

znawca

Dobrze sobie radzą na trudnym rynku i w niełatwych czasach. Nie wszyscy ten rynek muszą znać i rozumieć, chociaż dobrze byłoby, aby wiedzieli o czym piszą...

fajnie że fajnie

firma ma fajne pomysły, a jak nie ma fajnych to też fajnie , ciekawe pomysły , ciekawi ludzie , wydaje się że te wszystkie wpisy robi i fajna i ciekawa jedna i ta sama osoba bo wpisy są do bólu podobne i ..... fajne

obserwator

Mają fajne pomysły i robią dużo ciekawych projektów, które są przedmiotem zazdrosci konkurentów i powodem do frustracji zwolnionych pracowników. Tak bywa, jeśli chce się prowadzić działalność w trudnych czasach. Ja ich cenię.

gość

Wiele dobrego o nich słyszałem. Mają fajne oferty do sprzedaży i można się z nimi dogadać,jeśli się chce. Wiem też, że potrafią się pożegnać ze sprzedawcą, kiedy ten nie przychodził do pracy i ci sprzedawcy nie potrafią się z tym pogodzić. No cóż...albo ktoś chce pracować albo nie...

Pani

Prosze omijac to miejsce wielkim łukiem, zarówno klienci jak i pracownicy, prosze mi wierzyc wiem co mówie, a nijaki Anonim - zapewne pracownik firmy, próbóje ratowac imie firmy,-o wynagrodzenie trzeba chodzic i sie prosic ;-)Jesli chodzi o Instytut Rachunkowości i Podatków to tylko tak pieknie i dumnie sie nazywa, nawet kawe trzeba swoja przynosic i herbate ;-)

byly pracownik

Firma jest jedną z najstarszych w Warszawie jeśli chodzi o szkolenia twarde. W tym roku z tego co wiem ma 10lecie istnienia. Czy można awansować w strukturach firmy? Podobno prawie każdy menadżer zaczynał jako telemarketer. Jeśli chodzi o płacę to w telemarketingu jest podstawa+prowizja+premia za wykonanie planu przez zespół. Są osoby, które pracują 5 dni i rezygnują, a są telemarketerzy, którzy pracują od 3-4 lata, mają już umowy na stałe i nie narzekają. Praca 6,5 godziny dziennie, pon-pt. Czasami można dorobić w weekend na obsłudze szkolenia, kursu czy studiów podyplomowych (jeśli się chce, nikt nie zmusza). Za 30 godzin tygodniowo też nie wiadomo ile nie można oczekiwać, ale jak ktoś umie sprzedawać to będzie zadowolony. Poza tym można się dużo dowiedzieć z zakresu różnych zagadnień biznesowych, księgowych czy rachunkowych. Kiedyś może się przyda?

Worker

Odradzam , pracowalem , wole zapomniec ten epizod

Anonimek

Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii:) dlatego takie fora informacyjne pomagają przed podjęciem współpracy z firmą.

były pracownik

Tej firmie nie trzeba szkodzić, sama to robi.

legal

Oj kolego, chyba przesadziłeś. Taki wpis może być podstawą do odszkodowania dla firmy (i powinien być). Bardzo łatwo zidentyfikować autora po IP. Żadna poważna osoba sobie na to nie pozwli. Takie działanie jest prawnie zabronione i bardzo kosztowne.

garow

Zdecydowanie odradzam współpracę. Firma, która mieni się Instytutem nie płaci podwykonawcom - prowadzącym na ich rzecz szkolenia. Pomijam już że mają na to 30 dni, zgodnie z umową - po ich upływie na łaskawe przypomnienia zaczynają się uniki, nie odbieranie telefonów, odpisywanie sms\'ami etc. Jednym słowem żenada. Od razu polecam wzywać i do sądu.

były pracownik

a ja jestem z listy byłych klientów. to co u Was otrzymałam za miesiąc teraz mam za tydzień swojej pracy (za 4 godz dziennie). jak widać można:) pozdrawiam

aa

Nie jestem z konkurencji. Jestem oszukanym pracownikiem. Poczytaj sobie wcześniejsze wpisy a zobaczysz, że to nie tylko moja opinia.

ktos

Pracyję w tej firmie kilka lat i nikt nigdy mnie nie oszukał. O czym ty mówisz człowieku? Sądzę, że rzeczywiście jesteś z konkurencji i to tej wyjątkowo wrednej.

33

Nieetyczne to jest oszukiwanie pracowników na rozmowach kwalifikacyjnych i podkradanie klientów współpracownikom.

he, he

he, he świadczy o tym, że jesteś na liscie płac konkurencji, a to oznacza, że z założenia masz złe zamiary. Natomiast organizacja wewnętrzna jest na tyle zdrowa i silna, ze doskonale broni się przed złymi pracownikami i takimi jak ty.. Zajmij się czymś pożytecznym a nie wsadzaniem \"palca między drzwi\". To nieetyczne!

ktoś

hehe widzę że komuś bardzo zależy na zachowaniu dobrej opinii tej firmy. ale to chyba nie od tej strony trzeba zacząć zmiany ale od wewnętrznej struktury itp firmy. jaki jest sens usuwania wpisów osób które się tu wypowiadają nieprzychylnie skoro i tak negatywów będzie przybywać. nie ode mnie to od kogoś innego. Pracodawco i pracownicy zmieńcie zachowanie to wtedy będą wpisy pozytywne.

anonim

Rzeczywiście trzeba być \"osłem\", zeby wylecieć z tej firmy i jeszcze się tym chwalić! Jesli nie nauczyczysz się dobrze pracować-wylecisz z każdej firmy. Trzymali Cię i tak 2 miesiace za długo. Dzisiaj nikt nikomu za darmo nie płaci. Weź się do roboty i nie oczerniaj nikogo niesłusznie. Żenujące jest pisanie takich tekstów i zamieszczanie ich w internecie. Bardzo źle świadczy o kulturze osobistej, wykształceniu osób piszacych i administrujacych dany portal. To nie opinie o pracodawcach a wypociny leni, którym nie chce się pracować. ŻENADA !!!!!!!!!!!

anonim

w takiej sytuacji powinnaś sprawe zgłosić do przełożonego i on by sprawe załatwił :)

Zostaw opinię o Instytut Rachunkowości i Podatków - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Rachunkowości i Podatków