NOWA FRANCE

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 290 ocen.

Opinie o NOWA FRANCE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOWA FRANCE

Agata

Do toruńskiego oddziału NOWA FRANCE poszukiwany jest kandydat na stanowisko przedstawiciela handlowego. Aby ubiegać się o tę posadę niepotrzebne jest wykształcenie wyższe, wystarczy mieć doświadczenie w branży elektrotechnicznej. Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie i m.in. pakiet świadczeń socjalnych. Co wchodzi w skład takiego pakietu?

ojciec to debeściak

Co tam słychać w firmie , dalej kierownikiem jest Tomeczek co sweterki sobie na rynku kupuje ? fika jeszcze do ludzi jak kiedyś czy już ktoś mu cytryne rozkwasił ?? Pozdro dla kumatych

ziom
@ojciec to debeściak 05.11.2017 09:27
Co tam słychać w firmie , dalej kierownikiem jest Tomeczek co sweterki sobie na rynku kupuje ? fika jeszcze do ludzi jak kiedyś...

A (usunięte przez administratora) cie to obchodzi

ziomal
@ojciec to debeściak 05.11.2017 09:27
Co tam słychać w firmie , dalej kierownikiem jest Tomeczek co sweterki sobie na rynku kupuje ? fika jeszcze do ludzi jak kiedyś...

Hahahah dobre, dobre:)

Konkret

No i to jest konkretna odpowiedź

Agata

Napiszcie coś więcej niż tylko nieoparte na niczym stwierdzenia, ''nie polecam'' , dlaczego nie polecacie? Z czego nie jesteście w takim razie zadowoleni? Co byście zmienili? Forum czyta wiele osób zarówno i kandydatów chcących aplikować do firmy. Dla takich osób to bardzo ważne uwagi.

Bronek
@wesoly traktorzysta 25.07.2017 10:32
Pensja, podejście do pracownika, brak jakiegokolwiek bhp, nieumiejetne kierowanie zespołem przez "kadre menedzerska",...

Weź kredyt, zmień pracę...

wt
@Bronek 28.07.2017 20:57
Weź kredyt, zmień pracę...

Podnieś kwalifikacje to tez będziesz mogl:)

Muniek

W takim razie dzięki panowie.

nick

Masakra jest, nie polecam

nick
@pracownik 16.06.2017 23:37
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Wszędzie lepiej niż tu:)

Krzysiek W.
@nick 24.06.2017 12:57
Wszędzie lepiej niż tu:)

Potwierdzam, wszędzie lepiej niż tu.

:D

niezle :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Wiem co nie co

Kubanek gdzieś za granicą podobno siedzi.

Marian

Dawno mnie tu nie było. To jeszcze dwie plotkary andzej i Andrzej nadal pracują ? Wow. Słyszałem że jeden miał stan przedzawalowy ok alkoholu. Jakieś nowe potomstwo się urodziło? No proszę, na bogato. Heh.

hahhahaha

z perspektywy nie tak dawnych wydarzen i ogolnych, wysmiewanie maczki czy innych przez pewne osoby to totalny zart, typ nie zauwazyl nawet ze wysmiewa tez kogos ze swojej rodziny!! zajmij sie "facecie" robota a nie wysmiewaniem, obgadywaniem, plotkowaniem czy podobnymi pierdolami. a zrobic bachora to kazdy potrafi ale nie kazdy potrafi zapewnic mu fajne zycie, tylko debilni rodzice zostawiaja wiekszosc bachorkow na pastwe losu, np wlasnie myslac ze smieszne studia w plu zapewnia im dobra prace a pozniej po studiach takie niedojdy zapierdalaja po produkcjach i magazynach i pewnie z wiekszoscia bachorkow bedzie podobnie bo tatus ktory nie mial nigdy i nie ma zadnych zainteresowan bedzie mogl tylko zalatwic prace na magazynie w nowej w gronie takich samych zalosnych plotkarzy z ktorymi praca to meczarnia..

Tyn po studiach

Jo jus ni wiem , w "Nowej" lipa w " Grodnie" lipa i innych tys lipa wrocom do prawdziej roboty -przy przezocaniu gnoju - ni mo lipy -Panocki !!! HEJ !!!

poinformowany

Andrzejek vel Mączka zawsze był lamusem a to dziecko to mu Tomek (ojciec) zrobił

hahhahaha

andrzejek jak czytam twoje wpisy to jestem zdziwiony. byloby ci wstyd? nie chojrakuj, przeciez sam na garnku u matki gniles do grubo po 30stce no i te teksty o dziecku :D dziecko to robia ci co im sie nudzi chyba i nie maja co robic z pieniedzmi. przeciez to same dodatkowe niemale wydatki, obowiazki i problemy oraz zero przyjemnosci. najlepsze jednak przed toba za jakis czas jak pojdzie do szkoly :) powodzenia a no i zapomnialbym napisac o falszywych "kumplach". no to przeciez oczywiste ze kazdy kazdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia wszedzie wiec myslenie ze ma sie dobrych kumpli jest smieszne, tym bardziej w polsce. nie mowiac o prawdziwych przyjaciolach :D nie warto angazowac sie blizej w zadne znajomosci! bo predzej czy pozniej nastapi wielkie rozczarowanie, np wtedy kiedy poprosisz o cos, nagle czasu moze zabraknac no ale jak samemu sie prosilo o cos to sie bylo najlepszym przyjacielem na swiecie, brak slow! nara

spedycja

Elektrowyzysk.pl!!!!

Aj

Akurat jeśli chodzi o księgowość to jest raczej wszystko w porządku, tak mi przynajmniej mówią ziomeczki @kandydat, ogólnie jeśli się znasz na robocie to podołasz

kandydat

proszę o informację jak wygląda praca w księgowości w tej firmie w Sadach?

Gość

Czy ktoś się orientuje kto obecnie jest kierownikiem oddziału w Warszawie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Były

Serio pensja? Właśnie ze względu na pensję radziłbym szukać pracy w innym miejscu...

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Na ich stronie w zakładce "kariera" znajdziesz oferty pracy. Na stanowisko handlowca poszukują raczej kogoś kto chce przyjść z innej firmy z branży - tak, żeby ściągnął za sobą klientów.

yo

Żadnej jasnej perspektywy rozwoju, zero perspektyw. Zdobądź doświadczenie i s..... gdzie to doświadczenie będzie sprawiedliwie opłacone.

Ktoś
@yo 22.07.2016 00:32
Żadnej jasnej perspektywy rozwoju, zero perspektyw. Zdobądź doświadczenie i s..... gdzie to doświadczenie będzie sprawiedliwie...

Dokładnie tak jak piszesz, w innych hurtowniach elektrycznych dają na "Dzień Dobry" więcej kasy niż oni po kilku latach pracy

Echo

Szczecin zamkniety, koledzy nie musielismy dlugo czekac na kolejny oddzial.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pro

Rozumiem ze jestes kims z rodzinki,bo hadlowcy i magazynierzy napewno zadowoleni nie sa.Swiadczy o tym liczba zwalniajacych sie osob

Q

"Korzenie firmy sięgają 1946 roku, kiedy to powstał łódzki ELMET – przedsiębiorstwo handlu artykułami technicznymi..." - czyli zanim urodził się prezes Marian Nowak już miał firmę? kto wymyśla takie bzdury?

Lee

Czytajac to wszystko chyba najepszym rozwiazaniem bedzie zasilenie szeregow konkurencji bo NF niema juz czego szukac...

Olo

Opole zamkniete. Dzis szanowny zarzad zamknal oddzial Opole.W swoim stylu przyjechali w piatek z wypowiedzeniami dla pracownikow.Koledzy podzielcie sie informacja kto czynil honory zamkniecia.To juz chyba 5 oddzial zamkniety,takze firma rozwija sie tylko na swojej stronie internetowej.Coz sztuczne koszty zbieraja kolejne zniwo.

Nico

Pomijając [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy się tu wypowiadają i za 8 godzin chcieli by "kokosy" Po 5 latach pracy w obecnej N.E.zaczynając od "0" nie jest łatwo,ale powiedzcie,no proszę powiedzcie !!!gdzie obecnie teraz możecie sobie pozwolić na "normalne " życie " ,TU SIĘ DA !!!Podajcie firmę konkurencyjną !!! "Zatkao kakao" !!! A widzicie Dla tych którzy mają odrobinę chęci i kreatywności ta firma -dużo daje ,mimo tylu słów krytyki poczucie bezpieczeństwa finansowego i niezależności, mogę spać spokojnie. Naprawdę dasz coś z siebie ,będziesz doceniony ,będziesz chciał tylko brać bay,bay ! Decyzja należy do Was. Co Wam szkodzi wejdźcie do oddziału porozmawiajcie z kierownikiem lub dyrektorem -chcesz zarobić -zarobisz! Oni Ci dadzą ,jak Ty im coś dasz nie inaczej-WEŹ TO POD UWAGĘ W SWOJEJ FIRMIE SAM NIE ZATRUDNIŁ BYŚ NIEROBA ! szary pracownik N.E.

ramram

nie sprecyzowałem, ale właśnie miałem na myśli na jakich zasadach można tego auta używać. Chociaż różnie z tym bywa, bo czasem na weekendy auta się nie ma. Zastanawiam się także czy aplikować, jeśli docelowo można zarobić 3 tys. to byłaby ciekawa oferta.

ramram

Czy ktoś może zdradzić ile można zarobić jako przedstawiciel handlowy? Czy spotkania samemu się umawia, czy jest jakieś wsparcie telemarketingu? oraz czy auta służbowego można używać prywatnie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nico

Jak czujesz że dasz radę to nie czekaj aż coś wystawią tylko idź i złóż im propozycję.

Dbomb

Ta firmę polecilbym tylko tym co nie maja innego wyjścia. Albo są w trakcie szukania innej pracy. Praca często ponad 8h. Nikt się nie przejmuje że 7 osób na zmianie nie jest w stanie przygotować towaru. Lepiej niech 2 razy w tygodniu pracują po 9-10h. Bo jak nie pasuje to tam są drzwi... Zero szkoleń, zero BHP. Rzucają cię na magazyn i tam ktoś się tobą zajmie. Po miesiącu możesz dowiedzieć się że jesteś bezużyteczny, bo nie potrafisz obsługiwać skanera, którego nikt nigdy ci nie dał do ręki. Pensja nawet 1700 + 500 premii (aby to osiągnąć trzeba uświadomić sobie że kolega obok to twój wróg i trzeba go sprzedać kierownikowi. Inaczej niema z ciebie pożytku) ,a realnie to 1500 +200 +święty spokój. Jeżeli trafisz na spedycje to wspolczuje. Dział kompletnie nie przygotowany do wysyłki takich ilości towaru. Praca od 10 do... No właśnie często 19 lub 20 Po 10 latach pracy na magazynie masz szansę na awans do biura. I wtedy wracasz do domu, i zastanawiasz się czy warto było nie wrócić na kolację. Wracać autobusem o 23, albo i na pieszo bo już nic nie jedzie za zawrotne 100 zł więcej niż na magazynie.

portier
@Dbomb 28.12.2015 08:54
Ta firmę polecilbym tylko tym co nie maja innego wyjścia. Albo są w trakcie szukania innej pracy. Praca często ponad 8h. Nikt s...

Weź się do pracy to zaczniesz zarabiać.

Dziwne

Skoro kierownicy są tak słabi i są na stanowiskach to reszta załogi jest mniej niż zero to dopiero muszą być słabiaki. Cud, że z trudem bo z trudem ale coś piszą po 7 klasach podstawówki to nie jest proste. Weźcie się do roboty nygusy.

anonim

(usunięte przez administratora)

bezrobotny

Widzę, że Kierownik Zmiany poważnie traktuje swoje obowiązki i skutecznie się z nich wywiązuje. Negatywne wpisy tylko to potwierdzają.

daniel

Witam. Napisze ktoś coś na temat pracy na magazynie w firmie NF w Zgierzu w kilku zdaniach? jaka jest płaca ITP.pozdrawiam

ojciec

ja tam sie o nic nie boje pisałem samą prawde

szukam pracy

Są jakieś nowe przyjęcia do firmy Novej France w Zgierzu ? słyszałem że ludzie stamdąd sie zwalniają ...(usunięte przez administratora) to prawda ??????

anonim

(usunięte przez administratora)

handel

Staże są płatne, a jeśli się sprawdzić to przechodzisz na normalną umowę o pracę. pracuje od dwóch lat i jest spoko.

kurier

O rekrutacji to ściema. Podobno mają być wybory. Magazynierzy będą głosować i wybierać sobie Kierownika.

portier

Też tak słyszałem. Podobno jest prowadzona rekrutacja wśród magazynierów.

ja

Ludzie wypisujecie takie bzdury że się słabo robi. To jest forum o firmie a nie o pracownikach. Powinno się pisać jakie są zarobki jaki socjal itp. A nie jechać po innych jak po szmatach. Może coś o sobie jeden z drugim niech napisze. Piszecie że tomek jest taki zły. To jaki problem się zwolnić. Na takich jak wy pewnie inne zakłady tylko czekają. .

anonim

(usunięte przez administratora)

kurier

Widzę, że kierownik trzyma krótko całe towarzystwo. Odważni mogą sobie pofikać na forum. Natomiast w pracy ogonki podkulone i cisza.

Heniu

Nowa jako miejsce pracy dorywczej ok., jednak po dłuższym pobycie zaczyna być wyczuwalny smród..

anonim

(usunięte przez administratora)

obiektywny

Nowa France jest firmą, którą pracownicy chętnie polecają znajomym. To chyba najlepsza rekomendacja.

Ptaszek na S.

Czytam te wszystkie bzdury powyżej i odnoszę wrażenie, iż firma NOWA FRANCE próbuje ratować swoją i tak złą opinię wśród obecnych i dawnych pracowników.. Większość ostatnich wpisów nie wnosi niczego nowego a tworzony obraz jałowej i mętnej dyskusji ma zadanie zmylić potencjalnych nowych pracowników. Prawda jest jednak dość bolesna tym bardziej, gdy wróci się pamięcią do dawnych lat świetności firmy pod wodzą Szefa. Pozdrawiam forumowiczów oraz dział public relations firmy NOWA FRANCE. PS. Nie dajcie się zmylić, oczekujcie lepszych czasów, może wreszcie Szef wróci do sterów..

anonim

(usunięte przez administratora)

doświadczony pracownik

Może pozwolisz aby inni sami ocenili. Swoje subiektywne oceny zostaw dla siebie.

sylwek

Dziękuję bardzo. Liczyłem na normalną odpowiedź. Jesteście dziwni. Mam nadzieję że was wszystkch zwolnią. Wtedy też będzie wam do śmiechu.

Prawo

Prawodawca nie wprowadził odrębnych, wyraźnych regulacji określających sposób postępowania w stosunku do pracowników używających środków psychotropowych lub substancji odurzających (narkotyków) w czasie pracy. Jedyny wyjątek odnosi się do pracowników kierujących pojazdami, którzy mogą być poddani badaniom na zawartość zabronionych substancji w organizmie. Pracodawca, który ma wątpliwości czy stan pracownika pozwala na bezpieczne kierowanie pojazdem, może zwrócić się o pomoc do policji, która przeprowadzi stosowną procedurę w celu ustalenia czy pracownik pozostaje pod wpływem niedozwolonych substancji.Gdy pracodawca podejrzewa podwładnego o wzięcie środka odurzającego, powinien go niezwłocznie odsunąć od wykonywanych obowiązków. Jednak musi powiadomić pracownika o przyczynach jego odsunięcia. Warto zaznaczyć, że za czas odsunięcia pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. W sytuacji podejrzenia o użycie niedozwolonych substancji wskazane byłoby również przeprowadzenie testu na obecność narkotyków. Na rynku dostępne są testy wykrywające obecność niedozwolonych środków w ślinie czy też moczu (dobrze jeśli mają odpowiednie atesty). Możliwe jest również zlecenie wykonania profesjonalnej ekspertyzy toksykologicznej przez wyspecjalizowane ośrodki. Trzeba jednak pamiętać, że co do zasady pracownik nie ma obowiązku poddania się takim badaniom. Odmowa poddania się badaniu nie ratuje pracownika przed konsekwencjami grożącymi pracującym w stanie po użyciu narkotyków. Wyniki badań nie są bowiem jedynymi dowodami, które pozwalają na określenie stanu, w jakim pracownik znajdował w chwili odsunięcia od pracy. Pracodawca może posłużyć się innymi środkami dowodowymi np. zeznaniami świadków.

Kodeks Karny

Art. 190a Kodeksu Karnego § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Kodeks Karny

„Art. 190a § 1. Kto przez uporczywe n ę kanie innej osoby lub osoby jej najbli ż szej wzbudza u niej uzasadnione okoliczno ś ciami poczucie zagro ż enia lub istotnie narusza jej prywatno ść , podlega karze pozbawienia wolno ś ci do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywaj ą c si ę pod inn ą osob ę , wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrz ą dzenia jej szkody maj ą tkowej lub osobistej. § 3. Je ż eli nast ę pstwem czynu okre ś lonego w § 1 lub 2 jest targni ę cie si ę pokrzywdzonego na własne ż ycie, sprawca podlega karze pozbawienia wolno ś ci od roku do lat 10. § 4. Ś ciganie przest ę pstwa okre ś lonego w § 1 lub 2 nast ę puje na wniosek pokrzywdzonego.”

Mączka

Przyjąłem TETETETETEplasta

Jacyków

Mączka to wygląda gorzej niż te żule spod sklepu.W lumpexie sie chyba ubiera , w tych spodniach co on do roboty przyjeżdzał całą zime to chłopaki na warsztatach w szkole w takich robili i te jego białe odblaski zaciągniete na te spodnie ...hahaha A te fajki to chyba razem z tym niebieskim atramentem jarał , widziałem że nie raz było dolane do nich dobrze.

Zostaw opinię o NOWA FRANCE - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOWA FRANCE