Wicar Taxi

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 113 ocen.

Wicar Taxi
3 113

Opinie o Wicar Taxi

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wicar Taxi

Natalia

Zachęcam do nowych komentarzy w tym wątku obecnych pracowników firmy Wicar Taxi, chętnie poznamy najświeższe informacje dotyczące rozwoju tej firmy! Kwestie nowych rekrutacji także będą w tym temacie bardzo istotnymi wiadomościami, zapraszam Was jeszcze raz do odświeżenia tego wątku nowymi wpisami!

   
Piotr

Jestem stałym klientem wicar taxi, od około 5 lat. I dziś niestety przydarzyła się bardzo nie przyjemna sytuacja. Jako, że często jeżdżę na lotnisko i lot mam wcześnie rano, taksówkę zamawiam dzień wcześniej, aby nie było problemów. I tak też było wczoraj. Taksówkę zamówiłem na dziś, na 5.10 rano. A o 5 z min dzwoni kierowca że spóźnia się o około 30 min. Bo się nie wyrobi... Jestem osobą spokojną i wyrozumiałą, więc dzwonię na dyspozytornie, czy mają jakąś inny samochód, który podjedzie wcześniej. Pani mówi, że tak i będzie o 5.15... Myślę super! Więc czekam.... I niestety nikt nie przyjechał.!! Po około 20 paru min opóźnienia, przyjechał pierwszy kierowca, który nie patrząc na bezpieczeństwo klienta, jak i innych uczestników ruchu, dowiódł mnie na miejsce na styk. Straciłem zaufanie do tej firmy. NIE POLECAM!!! Chyba, że ktoś lubi tego typu emocje...

   
Natalia

Pracujesz aktualnie w firmie Wicar Taxi, a może byłeś związany z tym pracodawcą w przeszłości? Zachęcam Cię do podzielenia się z nami informacjami dotyczącymi zatrudnienia w tej firmie, najnowsze wieści dotyczące warunków pracy oraz obecnych postępów tej firmy będą w tym temacie bardzo pomocne dla innych użytkowników!

   
Mk

Do (usunięte przez administratora) z tą taxi stali klijenci są traktowani nie najlepiej zamòwiłam taxi o godzinie 20 na 1.30 na lotnisko a coim tam pòł godziny pòżniej no przecież stały klijent niech stoi

   
Natalia

@Jelow, jeśli posiadasz najnowsze informacje o postępach firmy Wicar Taxi, to podziel się nimi w tym wątku. Zapraszam także inne osoby związane z firmą Wicar Taxi do nowych komentarzy, chętnie dowiemy się jak wy oceniacie współprace z tym pracodawcą!

   
Niezadowolony

Kierowca Taxi o nr bocznym 2782 prowadzący toyote auris kombi białą zajeżdża drogę innym uczestnikom ruchu po czym hamuje by przyblokować po beszczelnemu mówiąc ja go nauczę narażając mnie moją żonę To szczyt hamstwa Nie Polecam!!!

   
XxX

Dyspozytorzy w Wicar taxi zarabiają 9zł/godz. przez 12 godzin przyjmują średnio 400zleceń na osobę , stawka poniżej normy jakiejkolwiek za stres , odpowiedzialność za niepunktualność taksówek,klienci zwyczajnie ich opieprzają jakby to do nich należała sytuacja dot. korków w tym mieście.Ukraińcy więcej zarabiają, wstyd jak na jedną z tak dużych korpo we Wrocławiu.WSTYD

   
Jelow
@XxX 27.04.2018 16:12

Nikt sila cie nie ciagnie do pracy, Proste jak ci nie pasuja warunki to idziesz do innej pracy np. do zabki tam zarobisz! A NIE OCZERNIASZ!

   
Natalia

@XxX, rozumiem, że pracujesz w Wicar Taxi, tak? Jak wygląda specyfika pracy w tym miejscu? W jakim trybie się pracuje? Widzę, że większość poniższych opinii pochodzi od klientów firmy - są one również ważne, bo też składają się na obraz firmy, ale może któryś z pracowników firmy także zechciałby podzielić się swoim zdaniem na temat pracodawcy, jakim jest Wicar Taxi z Wrocławia?

   
Paweł

Taksówka zamówiona z godzinnym wyprzedzeniem nie przyjechała na czas.Co wydało się bardzo smiesznym dla Pani operator z którą w tej sprawie kontaktowałem się.Wstyd. Wynik – spóźniłem się na pociąg. Bardzo nie polecam!

   
XxX
@Paweł 25.04.2018 09:32

normalne, klientów im nie brakuje, a dyspozytor zarabia 9zł /godz. więc co się Pan dziwi, jaka płaca taka praca :)

   
Michasia130599

Otóż zamówiliśmy z narzeczonym taksówke. Przyjechała młoda dziewczyna o imieniu Jagoda. Podjechaliśmy pod hotel by zapłacić za nocleg ( ja poszłam zapłacić a narzeczony został w aucie) , a podczas mojej nieobecności SZ.P. JAGODA podrywała MOJEGO narzeczonego i chciała się z nim umówić na piwo . To jest niedorzeczne.

   
Andrzej
@Michasia130599 07.03.2018 23:28

To zmiwn narzeczonego

   
Patryk

Już tak nie narzekajcie bo zawsze sobie każdy radzi doskonale!!

   
OstatniRazWicaren

Pan nie umiał trafić na wyznaczone miejsce pomimo posiadanej nawigacji długi kurs drogi!!

   
NAJSZYBSZY KIEROWCA KLAKIER

BLA BLA BLA ZARABIAM 250-300ZL 8H-10H DZIENNIE CZYLI MINIM. 5500 MISIECZNIE + WEEKEND PT I SB OK 800. ROBIAC 2 WEEKENDY DAJE 1600 DODATKOWO 7100 JAKOS - 600 ABONAMENT - PALIWO 4600. CHYBA DOBRE ZAROBKI ?? WIEDZ SKACZCIE PIER.....LIĆ.... JAK SIEDZICIE W DOMU TO JAK CHCECIE ZAROBIC??

   
Natalia

Widzę, że większość poniższych opinii pochodzi od klientów firmy - są one oczywiście także ważne, choć forum z zasady ma służyć wymianie opinii o pracodawcach na linii pracownik->pracodawca. @S, czy planujesz się związać z Wicar Taxi na dłużej? Co Twoim zdaniem jest największym plusem pracy w tej firmie?

   
ottanna

Od grudnia 2015 musiałam często korzystać z taxi,wybrałam '' Wicar ''nigdy się nie skarżyłam zawsze na czas i płaciłam tyle co wybijało.np15 40,6 zl,8zł.najczęściej 9,60! Dziś trafiłam na pana Marcina nr.rej.dw262yh-wybiŁo 7 20 zażądał 10 zl. Zapytałam dlaczego??....dla mnie jest nie uczciwy i mnie oszukał!! dzięki niemu nigdy więcej nie skorzystam z tej firmy !jestem zawiedziona!!Przez 1 taksówkarza cała Firma cierpi,zawyża rachunek!!W mojej firmie by GO ZWOLNILI!!

   
Taksówkarz
@ottanna 13.01.2016 15:43

Przez takiego klienta cierpa cała firma traci, na szczęście już nikt nie zrobi 4-5km dolotu żeby za 9zl pojechać

   
Niezadowolony klient

Nie polecam Wicar Taxi! Po zamówieniu kursu i otrzymaniu smsa z informacją o cenie przejazdu, marce samochodu i godzinie o której będzie taksówka, natychmiastowo zadzwonił gorączkujący się kierowca (o bardzo niskiej kulturze osobistej). Był sporo przed czasem, po czym wymagał zapłaty również za czas oczekiwania, mimo to, że ja byłam punktualnie. Kurs który miał kosztować 14,00zł nagle wzrósł do 30,00zł. Nie pozdrawiam kierowcy oszusta.

   
Syala.klientka
@Niezadowolony klient 06.01.2018 13:30

Jezdze od ponad roku taxi wicar i nigdy nie bylo problemow. Taxi zamawiam przewaznie z kilkugodzinnym wyprzedzeniem.Zdaza sie, ze jest przed czasem, ale na pewno bym ani grosza za to nie zaplacila. Niby z jakiej racji?? Co za bzdury !

   
Zadowolony klient

Świetny zapach cytryny w taksówce nadał bardzo przytulną i komfortową atmosferę.

   
Stala.klientka.
@Zadowolony klient 19.01.2018 15:16

To zazdroszczę, bo ja dzisiaj mialam, na moje szczescie krotki kurs, w smierdzacej taxi, gdzie mialam wrazenie ze przygruby pan, nie myl sie ze trzy dni...Powinny gdzies byc mozliwosci wystawienie takim osobom oceny..Fuj...

   
anonymous

Pomimo tego że spóźniliśmy się 5 min i zapłaciliśmy za dodatkowy czas oczekiwania Pan był zdecydowanie niemiły miał do nas pretensje że w tym czasie mógł wziąć inny kurs . Żenada

   
S

Wicar Taxi. Polecam szczerze. Możecie pisać co tam chcecie ale prawda jest taka że firma rozwija się szybko, przejmuje hotele, podpisują umowy z firmami itd. Pracuje od 3lat zaczynałem od zera jeżdżąc stara dacia. Dzisiaj jeżdżę nową Toyota (stać mnie na ratę leasingu) splacam kredyt na mieszkanie , Pracuje kiedy chce nikt mnie do niczego nie zmusza a PWC widuje raz w miesiącu. Pracowałem w podobnych korporacjach we Wro i wiecznie było coś nie tak. Moja opinia polecam jako pracownik Oraz klient. S.

   
Wicar były kierowca

Wicar dla Klienta ok ! Staraliśmy się, śmigaliśmy po Klientów, Klienci zadowolenie, niewiele za te kursy kasowaliśmy ( w porównaniu na co można trafić na mieście ? ), profesjonalnie, zawsze za 2.4 / km, na czas. Pracowałem tam jeszcze w styczniu, potem coś się zepsuło i mojego szefa wywalili z korporacji, a było Nas wielu. Coś komuś na górze się nie spodobało, i szef stracił kontrakt. Tak mówili , że jakaś P. Małgosia .L próbuje go wygryźć, i miała kwity na niego. Siedzi gdzieś w biurze i robi lody na siebie. Ma swoje auta w Wicarze, (7123,7050) i lepsze zlecenia dostaje, rozmawiałem z chłopakiem z jej skody, zawsze miał pełno i dalekie kursy, co spadały mu nagle. Za ułatwienie wejścia do Wicara po 2 tys. z własnym autem kasuje podobno, by przepchnąć, jej mąż też w Wicarze bije kokosy. Takie układy szemrane, gdzieś na górze dzielą tort pracownicy centrali. A taxi na mieście ok, dużo zleceń, rozsądni Klienci i zadowoleni, bo jakość ponadprzeciętna ! Szkoda, że traktują w firmie osoby jako zamienniki, bo inni czekają !

   
Lakierek

Konkluzją tego mojego wywodu jest prosty przekaz - zacznijcie się szanować ludzie !!! Prostytutki na ulicach pod dworcem też kiedyś stały i dawały po 50 zł i co ? Długo tak pożyły ? Minęło parę lat rozsypały się, zapijaczyły, zaćpały i już nie stoją. To samo będzie z wami....

   
Dfr
@Lakierek 14.10.2016 17:38

Teraz dają za 250 a agencjach. Kiedyś były speluniarskie pijalnie piwa dziś są puby.

   
oszukana

Piszecie że tanie taxi bez ukrytych opłat?! To dlaczego pan taksówkarz przy koszcie 7.10 wydaje mi z 10 zł tylko 2zl. Czy resztę bierze w kieszeń?To nie 1 raz jak nie oddają reszty. Nie jestem aż tak pijana aby nie umieć liczyć. Nie pozdrawiam Pana z Ukrainy.

   
Asr
@oszukana 26.05.2016 17:42

Taka biedna jesteś że żal tobie 2.80 na napiwek. Wstyd by mi było czekać na resztę.

   
Prawda

To po kiego jeździcie dalej w tym dziadostwie i dezelujecie na własne życzenie swoje auta za grosze.... Trzeba być bezmózgiem, aby przy tylu szanowanych firmach taksówkarskich we Wrocławiu jeździć w największym "zsypie" i to jeszcze po śmiesznych stawkach.... Ludzie policzcie swoje koszty działalności (zus, podatek, amortyzacja, odkładanie na nowe auto). A następnie ze swoich obrotów odejmijcie to wszystko plus paliwo. Jak macie mózg i nie uciekaliście z lekcji matematyki wyjdzie wam na to, że zarabiacie co miesiąc na ratę następnego auta które zmuszeni będziecie kupić po 1-2 latach przy takich końskich przebiegach.... Jazda po takich stawkach to błędne koło. Już nie mówiąc, że mając koguty taxi stoicie po krzakach bo macie zakazy na postoje. To smutne ale prawdziwe.... P.S. Dowiedziałem się, że płacicie 650 zł ryczałtu co miesiąc.... W najlepszej Wrocławskiej firmie taxi płaci się połowe z tego co miesiąc i to już jest max ;] To jest jakaś groteska... Właściciele dymają was jak się da, a wy zamiast masowo stamtąd (usunięte przez administratora), nastawiacie swoje dupska na dokładkę........

   
roko
@Prawda 05.12.2012 01:45

Masz świętą racje ale oni wszyscy na wydre jeżdżą bez licencji bez zus itd....

   
malaga

czy kierowcy /przynajmniej niektórzy/ w Vicar taxi nie maja licencji a jezdżą na taxi??

   
roko
@malaga 16.01.2017 11:02

oczywiście tak jak w rybie matoły słoiki nie mający licencji i nie znający miasta

   
Marek

Bardzo dobrze, że jest taka firma. Wolny rynek tylko ustabilizuje opłaty za korzystanie z taksówek.

   
Aneta

Punktualność. Profesjonalizm:)super ceny

   
Fick

Nie polecam firmy WICAR!!! W ubiegłą sobotę po zamówieniu taksówki, okazało się, że kierowca przyjechał dużo szybciej, poinformowaliśmy go, że przyjechał za szybko że musi chwilę poczekać. Po chwili oddzwonił i poinformował, że musimy zadzwonić do centrali ponownie, ponieważ jest rezygnacja z trasy ... Pozostawię to bez komentarza! Zostaliśmy bez transportu i oczywiście mieliśmy zagwarantowane godzinne spóźnienie. Szok...! I to jest pełen profesjonalizm !!! Pozdrawiam.

   
Kierowca

Ludzie po co wsiadacie do wicara skoro nic wam nie pasuje,Może kierowcy mają wam płacić że mogą was wozić,następnym razem idźcie na pystanek tramwajowy albo autobusowy i dajcie spokój z tym narzekaniem bo najwidoczniej żadna firma transportowa wam nie dogodzi

   
Robin Hood

Ludzie to nad czym tutaj się zastanawiać, uciekajcie od niego do normalnych firm... Przecież zamysł jego jest taki, aby z was zrobić niewolników z leasingami do podpisywania wszystkich papierków i jazdy gdziekolwiek on sobie zażyczy.... Kolejny jego krok to będą tylko i wyłącznie auta służbowe i jazda na marnym procencie. Polityka Wicara i Ryby działa do takiego "standardu", tylko czekają aż zamiotą konkurencje pod dywan, aby potencjalny kierowca nie miał innej alternatywy ucieczki... Dlatego Panowie jeżdżąc w dwóch powyższych firmach sami kopiecie sobie grób i budujecie ich siłę, nie swoją... Bo jak przyjdzie wam pracować po 12h dzień w dzień na 20% procentach to raz, że zarobicie tyle co kot napłakał to jeszcze doprowadzicie się do jakiegoś choróbska bo normalnie człowiek nie jest przystosowany do takiej pracy... Proponuje póki jeszcze jest czas ucieczkę do firmy jeżdżącej po normalnych stawkach. Każdy z was zasługuję, aby w nocy, niedziele, święta zarabiać więcej jeżdżąc na 2 taryfie. Szanujcie siebie i własne zdrowie !!! P.S. Nie jest to żadna agitacja z mojej strony, mimo że jestem taksówkarzem, mam etat w innej pracy i szczerze przestałem się martwić o ten rynek, jak to w końcu j.....bnie to zawieszę licencje i mam to gdzieś....

   
Marcin
@Robin Hood 11.04.2017 14:36

Nie kupuj coca coli, pepsi, liptona, nie rób zakupów w TESCO, LIDLU i Biedronce itd - jeszcze bardziej wspierasz inne kapitały - obce

   
Młody

Usunąć z miast wicara !!! Wszystkie miasta powinny wspierać swoich ludzi a nie wpuszczają obce osoby i firmy !!! Prezydenci dajcie zarabiać swoim ludziom którzy na was głosowali i was wspierali a wy co robicie ??? Dajcie szansę swoim ludziom którzy mają rodziny i tylko z tego próbują utrzymać rodziny !!! Precz z wicar taxi !!! Dajcie dofinansowania na nowe auto to 80% taksówkarzy kupi nowe hybrydowe auta !!! I zwolnijcie z licencji taksówkarzy którzy ledwo na oczy widza i narażają klientów na ryzyko po czym psują oni reputację innych młodych i innych taksówkarzy którzy dbają o swoje auta w których pachnie a nie śmierdzi januszami jak w niektórych starociach emeryckich!!!!

   

Zostaw opinię o Wicar Taxi - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wicar Taxi