Wicar Taxi

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 119 ocen.

Wicar Taxi
3 119 6 1

Opinie o Wicar Taxi

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ikar

przyjechał cieć wpisywał adres 10 minut waliło fajami nie polecam nr taxi 1396 a w tym (usunięte przez administratora) 7187 i jeszce jakoś gibie jak je...y rezus ciekawe czy przedł badania

drops

U was to jakieś dziadowsto jest. U nas w Warszawie mamy tanie-taxi 666 666 1,30za km i mamy najlepsze opinie na gogle maps. A was ludzie nie lubią czytając forum .. 1,30zł jakby ktoś chciał. Ogarnijcie się w tym Wrocławiu.

Robert
@drops 14.07.2018 18:28

A ile w Warszawie jest za godzinę stania w korkach? Jeśli 25zł to można jeździć za 1.3 km. Bo to wyjdzie na to samo albo więcej niż w Wicarze.

Natalia

Wicar Taxi prowadzi obecnie we Wrocławiu rekrutację na dwa stanowiska: - Dyspozytora Taxi - Kierowcy Taxi Szczegóły ogłoszenia znajdziecie na stronie internetowej firmy: http://www.wicartaxi.pl/praca.html Czy ktoś z Was planuje spróbować? A może na wątek zagląda ktoś, kto pracuje jako dyspozytor? Do tej pory nikt nie pisał jak wyglądają realia pracy w tym charakterze.

Uwolniony

Dodatkowo dobre zlecenia wydawane na telefon bezpośrednio do konkretnego kierowcy, kierowcy umawiajacy i rozdajacy swój numer klientom kompletny brak transparentnosci i uczciwości w firmie.

Uwolniony

Firma w firmie tak to niestety trzeba nazywać po imieniu, kto ma jeździć ten jeździ natomiast reszta zazwyczaj zamiata kursy po 10 zł i to po nie małym dolocie, obowiązkowe dyżury i ludzie którzy nie szanują kierowców. Całe szczęście mnie już to nie dotyczy i z czystym sumieniem mogę NIE POLECIĆ, Chyba że ktoś lubi robić za beduina...

Natalia

@uokik @oszukany konsument @PiS przypominam, że na forum gowork regulamin zabrania podawania imion i nazwisk pracowników firm. Wynika to z ochrony danych osobowych. Takie komentarze są zgłaszane do administratora serwisu i mogą zostać usunięte. W przypadku niejasności, zapraszam do zapoznania się ze wspomnianymi zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

uokik

Przez haniebne i niegodne polaka zachowanie Dariusza 7040 (prawdziwy polak by się tak brzydło nie zachowywał wobec rodaka) radzę by każdy na telefonie nagrywał film lub dźwięk z podróży z taksówkarzami WicarTaxi, a w razie wykrycia nieprawidłowości od razu filmy wysyłał do prezesa Marka Niechciała z UOKIK na email: uokik@uokik.gov.pl , a także publikował nagrania z których wynika wprost złamanie praw konsumenta na facebookowej grupie Wrocław Sorry Że nie W Temacie aby ostrzec innych konsumentów.

oszukany konsument

Odradzam kursy z WicarTaxi numer boczny 7040 imie Dariusz. Pan wyjątkowy gbur, niemiły, z wielkim fochem wykonuje swoje obowiązki służbowe. Męczy klientów, wyzywa klientów, obraża klientów, narzeka na kursy, narzeka na swojego pracodawcę. Generalnie wysyłam pisemną skargę do urzedu miasta o zastosowanie procedury administracyjnej wobec tego taksówkarza, jak i jego pracodawcy, w celu wykrycia faktycznej skali nieprawidłowości, a także kieruję skarge do UOKiK (w razie wykrycia przez urzedników UOKiK np. w ramach "tajemniczego klienta" postępowania pracowników przedsiębiorcy w sposób naruszający zbiorowe interesy konsumentów lub wykrycia zachowań niezgodnych z dobrymi obyczajami na przedsiębiorstwo prezes Marek Niechciał z UOKiK może nałożyc karę w wysokości do 10% przychodów wykazanych w minionym roku fiskalnym, czyli np. sprawozdaniu finansowym do KRS czy Urzędu Skarbowego za rok 2017. Wszystko to dzieje się z winy Dariusza 7040.

Zadowolony klient

Świetny zapach cytryny w taksówce nadał bardzo przytulną i komfortową atmosferę.

Stala.klientka.
@Zadowolony klient 19.01.2018 15:16

To zazdroszczę, bo ja dzisiaj mialam, na moje szczescie krotki kurs, w smierdzacej taxi, gdzie mialam wrazenie ze przygruby pan, nie myl sie ze trzy dni...Powinny gdzies byc mozliwosci wystawienie takim osobom oceny..Fuj...

PiS
@Stala.klientka. 12.03.2018 15:50

Mozna wustawic www.opinie.wicartaxi.pl/7040 Ten numer, to numer kierowcy, znajduje sie na kazdym aucie i zagłowkach

Niezadowolony klient

Nie polecam Wicar Taxi! Po zamówieniu kursu i otrzymaniu smsa z informacją o cenie przejazdu, marce samochodu i godzinie o której będzie taksówka, natychmiastowo zadzwonił gorączkujący się kierowca (o bardzo niskiej kulturze osobistej). Był sporo przed czasem, po czym wymagał zapłaty również za czas oczekiwania, mimo to, że ja byłam punktualnie. Kurs który miał kosztować 14,00zł nagle wzrósł do 30,00zł. Nie pozdrawiam kierowcy oszusta.

Syala.klientka
@Niezadowolony klient 06.01.2018 13:30

Jezdze od ponad roku taxi wicar i nigdy nie bylo problemow. Taxi zamawiam przewaznie z kilkugodzinnym wyprzedzeniem.Zdaza sie, ze jest przed czasem, ale na pewno bym ani grosza za to nie zaplacila. Niby z jakiej racji?? Co za bzdury !

PiS
@Niezadowolony klient 06.01.2018 13:30

Czy to aby nie Dariusz 7040 ?

Dariusz 7040

Jestem sam sobie Panem, robię co chce, klientów traktuje jako konieczna hołotę, takie ma standardy i co mi zrobicie ? a nic hehehehe, jak się nie podoba to z buta łazić , skargi, uwagi mam w głębokim poważaniu, bo nic to nie obchodzi mojego pracodawcy.

KULSON66

Piszę tu, bo może ktoś z zarządu tu zagląda i sie zainteresuje swoimi pracownikami, ich zachowaniem, niekompetencją, cwaniactwem i wręcz chamstwem. Ogolnie jeżdze z wicar taxi od kilku lat i wiekszosć kierowcow jest świetna, ale trafiają sie czarne owce, które nic sobie nie robia z zastrzezen do ich zachowania, nic sobie nie robią ze skarg, tu akurat im sie nie dziwię, bo mam wrażenie ze nikt z tymi skargami nic nie robi, wręcz bezczelnie parskają śmiechem, jak slyszą ze bedzie złożona na nich skarga. Chyba trzeb składac skargi do odpowiednich urzędów państwowych i też tak zaczynam robić. Co pan na to 7040 ?

7262

Przejaz z tym kierowca to istny koszmar . Dzwoni przed czasem , w aucie nie przyjemny zapach co utrudnia przebywania drogę w dodatku nie miły z humorami . NIE POLECAM :(

Stała do dziś klientka

zamawiając taksowke na daną godzinę kierowca czekał może na mnie z 10 minut kurs miał wynieść 14 zł a wyszło 25 bo przyjechał przed czasem i zaliczył sobie dodatkowe 10 zł za czekanie ? Jak to powiedział że byl juz 10 minut przed czasem. Nie polecam Meganki WE 018SE

Natalia

Zachęcam do nowych komentarzy w tym wątku obecnych pracowników firmy Wicar Taxi, chętnie poznamy najświeższe informacje dotyczące rozwoju tej firmy! Kwestie nowych rekrutacji także będą w tym temacie bardzo istotnymi wiadomościami, zapraszam Was jeszcze raz do odświeżenia tego wątku nowymi wpisami!

Piotr

Jestem stałym klientem wicar taxi, od około 5 lat. I dziś niestety przydarzyła się bardzo nie przyjemna sytuacja. Jako, że często jeżdżę na lotnisko i lot mam wcześnie rano, taksówkę zamawiam dzień wcześniej, aby nie było problemów. I tak też było wczoraj. Taksówkę zamówiłem na dziś, na 5.10 rano. A o 5 z min dzwoni kierowca że spóźnia się o około 30 min. Bo się nie wyrobi... Jestem osobą spokojną i wyrozumiałą, więc dzwonię na dyspozytornie, czy mają jakąś inny samochód, który podjedzie wcześniej. Pani mówi, że tak i będzie o 5.15... Myślę super! Więc czekam.... I niestety nikt nie przyjechał.!! Po około 20 paru min opóźnienia, przyjechał pierwszy kierowca, który nie patrząc na bezpieczeństwo klienta, jak i innych uczestników ruchu, dowiódł mnie na miejsce na styk. Straciłem zaufanie do tej firmy. NIE POLECAM!!! Chyba, że ktoś lubi tego typu emocje...

Natalia

Pracujesz aktualnie w firmie Wicar Taxi, a może byłeś związany z tym pracodawcą w przeszłości? Zachęcam Cię do podzielenia się z nami informacjami dotyczącymi zatrudnienia w tej firmie, najnowsze wieści dotyczące warunków pracy oraz obecnych postępów tej firmy będą w tym temacie bardzo pomocne dla innych użytkowników!

Mk

Do (usunięte przez administratora) z tą taxi stali klijenci są traktowani nie najlepiej zamòwiłam taxi o godzinie 20 na 1.30 na lotnisko a coim tam pòł godziny pòżniej no przecież stały klijent niech stoi

Natalia

@Jelow, jeśli posiadasz najnowsze informacje o postępach firmy Wicar Taxi, to podziel się nimi w tym wątku. Zapraszam także inne osoby związane z firmą Wicar Taxi do nowych komentarzy, chętnie dowiemy się jak wy oceniacie współprace z tym pracodawcą!

Niezadowolony

Kierowca Taxi o nr bocznym 2782 prowadzący toyote auris kombi białą zajeżdża drogę innym uczestnikom ruchu po czym hamuje by przyblokować po beszczelnemu mówiąc ja go nauczę narażając mnie moją żonę To szczyt hamstwa Nie Polecam!!!

XxX

Dyspozytorzy w Wicar taxi zarabiają 9zł/godz. przez 12 godzin przyjmują średnio 400zleceń na osobę , stawka poniżej normy jakiejkolwiek za stres , odpowiedzialność za niepunktualność taksówek,klienci zwyczajnie ich opieprzają jakby to do nich należała sytuacja dot. korków w tym mieście.Ukraińcy więcej zarabiają, wstyd jak na jedną z tak dużych korpo we Wrocławiu.WSTYD

Jelow
@XxX 27.04.2018 16:12

Nikt sila cie nie ciagnie do pracy, Proste jak ci nie pasuja warunki to idziesz do innej pracy np. do zabki tam zarobisz! A NIE OCZERNIASZ!

Natalia

@XxX, rozumiem, że pracujesz w Wicar Taxi, tak? Jak wygląda specyfika pracy w tym miejscu? W jakim trybie się pracuje? Widzę, że większość poniższych opinii pochodzi od klientów firmy - są one również ważne, bo też składają się na obraz firmy, ale może któryś z pracowników firmy także zechciałby podzielić się swoim zdaniem na temat pracodawcy, jakim jest Wicar Taxi z Wrocławia?

Paweł

Taksówka zamówiona z godzinnym wyprzedzeniem nie przyjechała na czas.Co wydało się bardzo smiesznym dla Pani operator z którą w tej sprawie kontaktowałem się.Wstyd. Wynik – spóźniłem się na pociąg. Bardzo nie polecam!

XxX
@Paweł 25.04.2018 09:32

normalne, klientów im nie brakuje, a dyspozytor zarabia 9zł /godz. więc co się Pan dziwi, jaka płaca taka praca :)

Michasia130599

Otóż zamówiliśmy z narzeczonym taksówke. Przyjechała młoda dziewczyna o imieniu Jagoda. Podjechaliśmy pod hotel by zapłacić za nocleg ( ja poszłam zapłacić a narzeczony został w aucie) , a podczas mojej nieobecności SZ.P. JAGODA podrywała MOJEGO narzeczonego i chciała się z nim umówić na piwo . To jest niedorzeczne.

Dfh
@Michasia130599 07.03.2018 23:28

Gdyby tą opinie napisał Pani narzeczony, to może bym w to nawet uwierzył :-)

Andrzej
@Michasia130599 07.03.2018 23:28

To zmiwn narzeczonego

Patryk

Już tak nie narzekajcie bo zawsze sobie każdy radzi doskonale!!

OstatniRazWicaren

Pan nie umiał trafić na wyznaczone miejsce pomimo posiadanej nawigacji długi kurs drogi!!

NAJSZYBSZY KIEROWCA KLAKIER

BLA BLA BLA ZARABIAM 250-300ZL 8H-10H DZIENNIE CZYLI MINIM. 5500 MISIECZNIE + WEEKEND PT I SB OK 800. ROBIAC 2 WEEKENDY DAJE 1600 DODATKOWO 7100 JAKOS - 600 ABONAMENT - PALIWO 4600. CHYBA DOBRE ZAROBKI ?? WIEDZ SKACZCIE PIER.....LIĆ.... JAK SIEDZICIE W DOMU TO JAK CHCECIE ZAROBIC??

Natalia

Widzę, że większość poniższych opinii pochodzi od klientów firmy - są one oczywiście także ważne, choć forum z zasady ma służyć wymianie opinii o pracodawcach na linii pracownik->pracodawca. @S, czy planujesz się związać z Wicar Taxi na dłużej? Co Twoim zdaniem jest największym plusem pracy w tej firmie?

ottanna

Od grudnia 2015 musiałam często korzystać z taxi,wybrałam '' Wicar ''nigdy się nie skarżyłam zawsze na czas i płaciłam tyle co wybijało.np15 40,6 zl,8zł.najczęściej 9,60! Dziś trafiłam na pana Marcina nr.rej.dw262yh-wybiŁo 7 20 zażądał 10 zl. Zapytałam dlaczego??....dla mnie jest nie uczciwy i mnie oszukał!! dzięki niemu nigdy więcej nie skorzystam z tej firmy !jestem zawiedziona!!Przez 1 taksówkarza cała Firma cierpi,zawyża rachunek!!W mojej firmie by GO ZWOLNILI!!

Taksówkarz
@ottanna 13.01.2016 15:43

Przez takiego klienta cierpa cała firma traci, na szczęście już nikt nie zrobi 4-5km dolotu żeby za 9zl pojechać

anonymous

Pomimo tego że spóźniliśmy się 5 min i zapłaciliśmy za dodatkowy czas oczekiwania Pan był zdecydowanie niemiły miał do nas pretensje że w tym czasie mógł wziąć inny kurs . Żenada

Zostaw opinię o Wicar Taxi - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wicar Taxi