Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Ostrów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 341 ocen.

Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"
2 341 6 1

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Zorro

Co tam w ekk ?

Karolina
@Zorro 21.11.2018 10:20

Rozumiem, że piszesz z pozycji byłego pracownika Europejskiego Konsorcjum Kolejowego "Wagon". Jak wygląda Twoja sytuacja i jak wyglądała praca w tym miejscu w czasie, kiedy byłeś z nim związany zawodowo? Może ktoś inny również mógłby napisać, jak obecnie wygląda sprawa z Europejskim Konsorcjum Kolejowym "Wagon"?

Xxx

I co 10 i gdzie te "pełne" wyplaty? Powtórka z rozrywki jak zawsze od kilku lat.

Karolina
@Xxx 10.10.2018 20:49

@Xxx, rozumiem, że piszesz o zaległościach w wypłatach wynagrodzeń. Czy jeszcze o czymś innym? Jak obecnie wygląda sytuacja w Europejskim Konsorcjum Kolejowym "Wagon"? Daj znać, czy firma rozliczyła się już ze swoimi pracownikami.

Yyy

Swietłana przyszłość EKK to pełne wypłaty na czas fundusz socjalny i podwyżki Powodzenia!!!

Karolina

@Morgi, @Obserwator, do niczego Was przecież nie zmuszam. Jak to podaję się za kogoś innego? Jestem moderatorem forum i pisałam już, że można rozpoznać nas po szarych nickach, a o naszej roli przeczytasz więcej w regulaminie: https://www.gowork.pl/regulamin . Pozdrawiam i życzę uśmiechu! @Yyy, o czym dokładnie mowa? Mógłbyś przybliżyć nam nieco ten temat?

Yyy

Co sądzicie o świetlnej przyszłości EKK ? Tak przynajmniej wynika z informacji na tablicach ogloszeniowych

Karolina

@inna, dajcie znać, jak coś będzie już na pewno postanowione i wyjdzie jakaś oficjalna informacja od pracodawcy! @Morgi, czyli pracownicy Europejskiego Konsorcjum Kolejowego "Wagon" póki co normalnie przychodzą do pracy i wykonują swoje obowiązki, tak? Może firma miała tylko jakieś przejściowe problemy i niebawem wszystko będzie z powrotem OK.

Morgi
@Karolina 02.10.2018 21:59

Nie odpowiem bo podajesz się za kogoś innego niż moderator tej strony! I polecam innym nie odpowiadać tej Pani!!!

Obserwator
@Morgi 03.10.2018 20:05

Popieram!!!

Morgi

Uwaga uwaga! W Ekk święto! Wypłacono resztę za lipiec i kilkanaście procent za sierpień. Oby tak dalej i może niby firma wyjdzie na prostą.

Ad

TO JUŻ KONIEC!!!

Inna
@Ad 02.10.2018 16:55

Czemu tak myślisz? Ze koniec? Skąd wiesz?

Yyy

EKK WAGON OSTRÓW. WLKP ???????????????????????????? Tyle. niewiadomych Jak z tego wybranąc ???????????????????????

adam
@Yyy 01.10.2018 10:41

każdy jest kowalem własnego losu albo ujmując to w inny sposób jak sobie pościelisz tak się wyśpisz , ale to każdy indywidualnie będzie musiał podjąć jakąś decyzje minęły już czasy zbiorowych protestów robotniczych a świetność związków zawodowych już dawno wygasła

Xxx

No to jak tam załoga pracuje i godzi sie na wszystko a zarząd robi co chce mówiąc że jak się nie podoba to można się zwolnić . Za wszystko "zapłaci " zaloga a firma skończy źle.

Morgi
@Xxx 30.09.2018 17:27

Masz rację...załoga godzi się na wszystko. Nawet na to,że jutro 1 październik a za lipiec nie wszystko wypłacone. Zarząd musiał skutecznie uciszyć takich krzykaczy jak Pan W.M. i innych. Tylko dziwię się czemu zgadzają się na darmową pracę. A zarząd i związkowcy...robią co chcą. A ciemny lud kupuję to wszystko.

Karolina

@Inna, i jak aktualnie wygląda sytuacja? Czy coś się zmieniło w Europejskim Konsorcjum Kolejowym "Wagon"? @anonymous, skąd masz takie informacje? Czy są one w jakiś sposób potwierdzone? @adam, czy plotki o upadłości firmy mają jakieś potwierdzenie w rzeczywistości? Odpowiedzi na te pytania mogą pomóc użytkownikom.

inna
@Karolina 26.09.2018 16:17

o upadlosci nic nie wiadomo bo nikt nic nie wie a sytuacja bez zmian

Morgi
@inna 26.09.2018 17:31

Sytuacja bez zmian a ludzie pokornie robią na zakład i długi. Koniec września i brak całej wypłaty za lipiec! Upadłości nie będzie. Bo jak by miała być,to już by to dawno nastąpiło.

inna
@Morgi 26.09.2018 19:07

za lipiec zostalo 8 procent ale jeszcze jest sierpien

Jaś

Podobno koło Metchemu na Ks. Jolanty szukają ludzi do pracy. Może komus coś...

Olo

Czy Ostrów pracuje? Jakie są plany związków zawodowych w sprawie zaległych pensji i dalszej działalności firmy? Jak długo to ma jeszcze trwać i jaki w tym cel doprowadzając pracowników i firme do coraz większego zadłużenia .Czy wreszcie znajdzie się ktoś kto przedstawi sytuacje firmy.

Yyy

Ostrów wegetuje kasy brak a jak tam metchem?

inna
@Yyy 26.09.2018 09:07

w metchemie miesiac nie ma pradu kasy tez za sierpien brak za lipiec jeszcze 8 procent i nadal nikt nic nie wie

Karolina

@Obserwator, nie rozumiem, czemu zwracasz się do mnie w ten sposób. Kto będzie chciał, odpowie na moje pytania. Pisałam już, że jestem moderatorem forum i ich zadawanie jest między innymi moją rolą. Nie rozumiem, co widzisz w tym złego? @Inna, mam nadzieję, że wszystkie zaległości zostaną jak najszybciej uregulowane! Wygląda na to, że wszystko jest na dobrej drodze.

Inna
@Karolina 20.09.2018 16:13

Mam taka nadzieje

Inna
@Inna 20.09.2018 19:10

Nadal nie ma prądu w metchem kalisz nie wiadomo co dalej chcialabym bardzo żeby firma dzwignela się życzę firmie wszystkiego dobrego

anonymous
@Inna 20.09.2018 19:13

Przewidziana likwidacja firmy, Brak środków finansowych na dalszą działalność !Odpowiedzialność za zaistniałą sytuację poniosą pracownicy firmy nie świadomi swojej nie wiedzy opartej wobec swoich przełożonych.

adam
@anonymous 20.09.2018 22:29

" sytuację poniosą pracownicy firmy nie świadomi swojej nie wiedzy opartej wobec swoich przełożonych " czytałem to zdanie kilka razy i od przodu i od tyłu i za diabła nie wiem o co chodzi autorowi tego komentarza

Inna
@adam 21.09.2018 19:06

Chodzi o to ze pracownicy dalej nie wiedzą co z firmą? Bo nikt nic nie mówi co dalej będzie

Morgi
@Karolina 20.09.2018 16:13

Pytaj dalej,to może sama wyjdziesz na prostą. Bo jako moderator jesteś zielona jak trawa na łące ????

Zorro

W ekk ostrów miała być dzisiaj TV czy była?

Inna
@Zorro 21.09.2018 16:14

Nic niewiadomo

Karolina

@Pit, a kiedy może się to stać? Jak duże są już opóźnienia z wypłatami i czy ktoś wie, ile mogą jeszcze potrwać? Czy firma starała się w jakiś sposób uprzedzić o tym lub "ubezpieczyć" swoich pracowników? Informujcie nas na forum na bieżąco, jak wygląda sytuacja w Europejskim Konsorcjum Kolejowym "Wagon"!

Inna
@Karolina 14.09.2018 15:05

Zaczęły się wypłaty za lipiec zostało 31 procent ale zostanie jeszcze za sierpien

Obserwator
@Karolina 14.09.2018 15:05

Kobieto ty jesteś niereformowalna. Albo nie jesteś tym za kogo się podajesz, albo jesteś ......... sama sobie odpowiedz.

Morgi

Ludzie zadowoleni. Wystarczy popatrzeć na FB na profile pracowników. Na zdjęciach uśmiechnięci zadowoleni. A co tam,że wypłaty nie ma. Ważne,że jest postojowe, że w pracy można pościemniać i tak do przodu. Zero ambicji i samozaparcia żeby odejść z tej niby fabryczki. A co na to Pani Karolina?

Obserwator
@Morgi 12.09.2018 23:56

Masz racje, ale komu tam ma zależeć jak to prawie sami emeryci. Mają to gdzieś, nie tu to może "gdzieś ". Postojowe jest to jakoś to bedzie. A reszta niech się sama martwi o siebie. Brak słów:-(

Inna
@Morgi 12.09.2018 23:56

Za lipiec jeszcze tylko 31 procent zostało to coś się dzieje to i za sierpień tez będzie wypłata a ludzie czekają i maja nadzieje ze kryzys minie i będzie dobrze

Jasnowidz

No to juz nie ma co "zgadywać" ponownie postojowe i wyplaty brak.

oko
@Jasnowidz 12.09.2018 14:20

Jasnowidz jesteś i zgadujesz to do (usunięte przez administratora) jesteś

Jasnowidz
@oko 12.09.2018 15:30

Naucz sie czytac ze zrozumieniem.

Pit
@Jasnowidz 12.09.2018 14:20

Wolne do końca miesiąca z przedłużeniem klauzuli ! Wypłaty odwołane do zakończenia przekształcenia firmy.

Yyy

Co będzie się działo w poniedziałek w ekk? Zapraszam do zabawy : zgaduj - zgadula

anonymous
@Yyy 07.09.2018 10:10

Do 30 września wolne.

Przedstawiciel
@Yyy 07.09.2018 10:10

Firma rozwiązała swoją działalność !!!

Obserwator
@Yyy 07.09.2018 10:10

Ale mi zabawa! Hihi Wiesz coś to powiedz?

mario
@Yyy 07.09.2018 10:10

Nic nie będzie się działo. Nastepne 5 wagonow to wam wpłynie 20 procent

Inna
@Yyy 07.09.2018 10:10

Nic się nie będzie działo nadal nie będzie prądu i firma zamknięta bedzie

Inna
@Yyy 07.09.2018 10:10

Kalisz jutro do pracy

Karolina

@Obserwator, przypominam więc, że forum służy wymianie opinii na temat pracodawców, a nie komentarzy od osób postronnych. Jeśli nie pracowałeś w Europejskim Konsorcjum Kolejowe "Wagon", to nie rozumiem, dlaczego wypowiadasz się w wątku. @Przedstawiciel, jak to? Możesz napisać coś więcej na ten temat? To bardzo istotna kwestia!

Obserwator
@Karolina 07.09.2018 20:39

Ponownie "czytanie ze zrozumieniem " @Przedstawiciel tylko "zgaduje"@ Yyy, a może ty coś wiesz? A propos komentarzy - kłania się "demokracja", mam tam kolegów, znajomych . Pozdrawiam

Pracownikow umyslowych jest o
@Karolina 07.09.2018 20:39

Powiem ci. Związki zawodowe to kpina. Czy pracownicy z białego domku stanęło obok nas????NIGDY. Zapraszam ich na tory - wózki i na srutownie.

mario

Nieprawda jest ze wlasciciel firmy jest winny obecnej sytuacji. Malo tego nawet niejest winny prezes czy dyr. P.Winni sa pracownicy którzy dali się omamic zwiazkom zawodowym i Panu M.

Morgi
@mario 06.09.2018 13:01

Trochę masz racji,bo rzeczywiście pracownicy dali się omamić tzw związkom i Panu M. A co do właściciela- może tylko jest na papierku. Pracownicy sami już upadli godząc się na to,że nie ma kasy. Więc do nikogo nie mogą mieć pretensji. A gdzie jest Pani Karolina? Skończyły się pytania?

mario
@Morgi 06.09.2018 21:54

Wiesz jaki jest najwyższy procent wieku tych którzy pracują na hali ? A dom zarządu większość mlodziez. Nie liczę tu emerytów umyslowych którzy sa niezastapieni. To sa kleszcze idlatego karzdy fizol ma półtora garba na który mosi zarobić.

mario
@Morgi 06.09.2018 21:54

Pani Karolina to może być pan dyr. P?

adam

ekk wagon ostrów od jutra znowu postojowe , a co dalej to nawet jasnowidz Jackowski tego nie wie

Morgi
@adam 03.09.2018 18:43

Mylisz się. Są osoby które wiedzą co będzie,tylko grają z jakiegoś powodu na zwłokę. Podziwiam ludzi w tej niby już fabryce. Nie ma jedności jak w 2003 roku.Utrzymujcie nadal ekk,róbcie tak dalej!

Tolek
@adam 03.09.2018 18:43

Co tam ostrów pracuje, prądu nie wyłaczyli? O kasę pewnie nie pytać .A gdzie pani prezydent Ostrowa swoje zrobiła???

Inna
@Tolek 05.09.2018 21:03

Kasy nie ma w metchemie nadal brak prądu to chyba już koniec ekk

mario
@Inna 06.09.2018 16:57

Inna napisal tak jakby Metchem był filarem i podpora Ekk. Dziwne

mario

Ekk nie pracuje. Ekk umiera

Inna
@mario 06.09.2018 12:50

W Metchemie pusto

Oki
@Inna 06.09.2018 16:54

Upadłość firmy!!!

Yyy

Ostrów postuj

Olo

Wie koto czy Ostrów pracuje

olo

Wiadomo kiedy w Kaliszu będzie prąd

Inna
@olo 31.08.2018 18:14

W poniedziałek kalisz do pracy

Yyy
@Inna 31.08.2018 20:52

Odebrać wypowiedzenia ???!!!

Inna
@Yyy 02.09.2018 09:09

A tego to niewiem

Karolina

@Morgi, @Obserwator, piszecie o dość niepokojących kwestiach. Czy faktycznie takie sytuacje mają miejsce w Europejskim Konsorcjum Kolejowym "Wagon"? Były podejmowane jakieś kroki/rozmowy w tej sprawie? @Pit, skąd masz takie informacje? Czy są one potwierdzone? Jestem ciekawa, czy w firmie były jakieś przesłanki ku temu, o czym piszesz.

Obserwator
@Karolina 30.08.2018 20:12

Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nie pisze o " kwestiach" bo ich nie znam tylko czytam opinie. Nie jestem moderatorem ale czytając opinie nie zastanawialbym się nad "zatrudnieniem "w tej firmie.

Morgi
@Karolina 30.08.2018 20:12

Karolina jest tak zakręconym moderatorem jakiego jeszcze nigdy nie spotkało się ????. Pozdrawiam Karoline ????

Zorro

Cisza w eterze czyżby w ekk zagrało?

Inna
@Zorro 30.08.2018 12:09

Cisza bo się nic nie zmieniło co tu więcej pisac

anonymous
@Zorro 30.08.2018 12:09

cisza przed burzą

Morgi
@Inna 30.08.2018 16:56

Rzucili kilkanaście procent wypłaty za lipiec ,to cisza.

Inna
@Morgi 30.08.2018 19:09

Co tu więcej pisac brak słów

Pan
@Zorro 30.08.2018 12:09

Kasę puścili wszyscy zadowoleni będą nadgodziny ....

Morgi

Wypłaty nie ma,a ludzie w sobotę chodzą na nadgodziny. Przecież to czysta paranoja! Gdzie Ci krzykacze co po kątach tylko potrafią ujadać?! Jak można godzić się na to,że nie ma wypłaty i robić tam jeszcze. Nie wspomnę o kobietach które są molestowane przez Pana- wiadomo którego.

Obserwator
@Morgi 27.08.2018 23:55

No to firma godna polecenia, wypłaty nie ma, warunków do pracy nie ma i jeszcze to molestowanie kobiet przez ".... Pana- wiadomo..." Co na to Karolina?

inna
@Obserwator 28.08.2018 18:13

ostrow pracuje pomimo ze nie ma wyplaty metchem kalisz wolne do piatku bo jeszcze nie ma pradu

Kaliszak
@inna 28.08.2018 18:35

Sprostowanie Kalisz ma wolne od środy a nie od piątku.

Pit
@Morgi 27.08.2018 23:55

Od 1 września upadłość firmy!

Inna
@Pit 29.08.2018 08:11

A skąd takie wiadomości pozdrawiam

Zostaw opinię o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" - Ostrów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"