novol

Włocławek

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o novol

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie novol

nikt

masakra firma bylem tam na rozmowie o prace , rekrutowaly mnie dwie kobity i jakis kurdupel...:) nawet nie oddzwonili szkoda na nich czasu ostrzegam......,

Barbara

Zresztą nie dziwię się Czarnej Smolince. Bea jest przedstawicielem pracowników. Może wszystko. Wybrana została na 5 lat a to już siódmy rok jej idzie. Do emerytury. A potem ochronka przez 5 lat. Jest nie do ruszenia. Pracodawca ją bardzo lubi. I pracownicy też. Łapka w górę jeśli jest inaczej.

Aneta

@Barbara rozumiem, że jesteś niezadowolona z pracy w novol z powodu niskich zarobków i atmosfery w pracy, natomiast pamiętaj, że nie możesz nikogo obrazić na tym forum. Zapoznaj się z regulaminem http://www.gowork.pl/regulamin Na forum ważne są wypowiedzi na temat pracy, a nie obgadywanie innych pracowników.

Aneta

@Zawiedziony co masz dokładnie na myśli mówiąc brak szacunku do pracowników? Czy ktoś jeszcze pozostawi swoją opinię na temat pracy w novol? Jeśli pozostawiacie opinie to są one pomocne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w novol.

Aneta

@mówiący poważnie rozumiem, że dla większości pracowników nie ma możliwości rozwoju. A jak wyglądają inne kwestie? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym, jak wygląda praca w firmie?

Zawiedziony
@Aneta 18.07.2017 10:19
@mówiący poważnie rozumiem, że dla większości pracowników nie ma możliwości rozwoju. A jak wyglądają inne kwestie? Mógłbyś pow...

Inne kwestie... przerażające są chore ambicje „młodych” kierowniczków, brak szacunku do pracownikow!!!No cóż kierownikiem się bywa...

Potwierdzacz
@Zawiedziony 30.09.2017 22:36
Inne kwestie... przerażające są chore ambicje „młodych” kierowniczków, brak szacunku do pracownikow!!!No cóż kierownikiem się b...

Potwierdzam. Ale to wynika z braku wiedzy, predyspozycji i bania się o swój tyłek .... Tak to jest jak awansuje się nie zrobiwszy nic a okazywanie w ten sposób władzy doprowadzi, że za chwilę nikt tam nie będzie pracował.

mówiący poważnie

Brak możliwości rozwoju mimo chęci rozwoju pracownika, blokowane są stanowiska przez układy, ludzi niekompetentnych, pensje lepsze mają tzw. przytakiwacze, nic nie wnoszący dla dobra firmy a donoszący jedynie na innych.

Aneta

Jakie możliwości rozwoju/szkolenia oferuje novol swoim pracownikom? Chętnie również dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w firmie.

Hisz,,,,,,,

Firma chemiczna na dodatek obecny Włocławek,co to dla was oznacza że jako wy pracujecie w raju z tym jak macie i zarabiacie,po prostu nie wiecie otym co wie I jak was wiedzi wasz szef, Podczas identycznego produktu nie na taką skalę ilości ton wy tutaj to certyfikaty europejskie zezwolenia próby systemy Wy tutaj stanowicie to oczym nie macie pojęcia,A ludzie i tony produktu tej firmy to nie wasze dzieło,To tego typu produkcja wykonana w ludzi wprost niewolników którzy nie mają czasu narzekać,gdzieś w ubogich krajach a wy wobec nich zarabiacie fortuny w komfortowych warunkach a w tego typu finalnych produktach fabrykach biednych kraj nie przepracował byście jednej zmiany,bez względu na wykształcenie ta technologia to tylu ludzi ile składników reszta to siła robocza.Po co po studiach nie założysz firmy małej w kraju a potężnej w biednym kraju.Boś tak douczony aby innym przeszkadzać tym zdolniejszym.Czy widzieliście potężne firmy założone przez ludzi bez wykształcenia którzy zatrudniają po 100 i więcej inżynierów setki robotników produkcji po studiach lub nie wlutować bezpiecznik czy wrzucić coś do młyna może każdy.Po studiach w takiej robocie to obciach biznes to ziemia obiecana.Ja bez studiów zarabiałem po 100euro tysięcy rocznie zatrudniałem kelnerów kucharzy nigdy do nikogo nie poszedł bym do pracy.

pracownik novosmrodka

Straszny smród rozpuszczalników i innej chemii na zakładzie. Przypłaciłem chorobą płuc a oni twierdzą że to nie ich wina. Oddałem im zdrowie za 1600 zł miesięcznie a teraz mam za swoje. Zwalniam się i szukam normalnej pracy.

fazji
@pracownik novosmrodka 24.02.2017 10:42
Straszny smród rozpuszczalników i innej chemii na zakładzie. Przypłaciłem chorobą płuc a oni twierdzą że to nie ich wina. Oddał...

Zawsze można podać do sądu za utratę zdrowia

Fazji
@pracownik novosmrodka 24.02.2017 10:42
Straszny smród rozpuszczalników i innej chemii na zakładzie. Przypłaciłem chorobą płuc a oni twierdzą że to nie ich wina. Oddał...

Pewnie bhp-owiec leń i nic nie kontroluje tylko zbija bąki przez cały dzień

Korniszon

A jak ogórek

Frank

Ja o novol nie mam wielkich informacji, ale też nie moge powiedziec, abym nie miał wcale, generalnie firma jest na coraz lepszej drodze do perfekcji..

Xaow

Novol Sp z o.o. z Komorników zajmują się farbami i lakiernictwem, to spora firma o dużym zasięgu. Jednak nie mogę połapać się w ich stronie internetowej. Strasznie jest chaotycznie utworzona. Orientujecie się może gdzie mogę znaleźć jakieś ogłoszenia o pracy dla tej firmy albo ogólne infromacje na jej temat ?

panpędzel

mam już lekkie doświadczenie w pracy w farbach i lubię tą pracę chociaż wiem że nie zawsze jest kolorowo. natomiast jeśli podjąłbym się zatrudnienia w novol to na jakie wynagrodzenie netto mogę liczyć i jakie jestem w stanie wynegocjowac? przede wszystkim zależy mi jednak na długoterminowej umowie o pracę, zyskam ją u nich?

dojrzały

Novol to firma która kara za nieposłuszność, niezależność, odwagę osobistą i ... mówienie prawdy. Liczy się tylko Wódz i jego świta (bierna ale wierna). Zastanawiam się tylko nad jednym - kiedy Wódz spojrzy za siebie i zrozumie ilu oddanym i dobrym pracownikom wyrządził zła - jak ich skrzywdził. Może zrozumie swoje błędy i je naprawi. Ciekawe jest tylko to, czy skrzywdzeni przez niego ludzie przyjmą jego ekspiację.

killer
@dojrzały 24.09.2014 14:47
Novol to firma która kara za nieposłuszność, niezależność, odwagę osobistą i ... mówienie prawdy. Liczy się tylko Wódz i jego ś...

jak zawsze dopiero nad samym grobem sie kapnie hehe

jędrek

Teraz jest szansa, novol wystawiło ogłoszenie, że poszukuja pracownika do aboratorium badawczo - rozwojowego, także można aplikować.

Patryk

Dobra, co produkuje novol to sobie kazdy może dowolnie sprawdzić, powiedzcie lepiej jak się dla nich pracuje i czy w ogóle jest szansa się załapać.

adik

Nie tyle co lakiernictwem, tylko novol produkuje lakiery, farby, szpachlówki i tym podobne asortymenty.

lolek

jak wam sie tam pracuje ??

gnomek

a co to jest premia?

Ja

Chyba się wam poprawiło we Włocławku bo nic nie piszecie (dostaliście większą premie) ;)

z3

dobry kawał! bardzo mi się spodobał! Faktycznie jaki prezes taka zapłata. Novol to kolesiowo pana prezesa i jego [usunięte przez moderatora]! ciekawe kiedy się to skończy. czy prezesowie z Poznania ockną się dopiero jak już nawet nie będzie czego zamykać?!!

pipka

i po co tu zaglądacie po komentarze? Czytać to by się chciało a pisać ni ma komu

mek

a co powiecie na temat spółki Elektrol s.j.elektryczna z Włocławka?

novolek :)

I po imprezce czyli jak wydać łatwo i przyjemnie kase na zachcianke, ciekawe czyją???, darmowe chlanko i wyżerka a pracownikom powiedzieć: kryzys jest a Wy chcecie więcej zarabiać haha, niepoważni czy co a kto fundnie następną imprezę. Jestem ciekaw co tak naprawde o tym wszystkim myśli prezes [usunięte przez moderatora]. Przeprowadzek w firmie ciąg dalszy widać, teraz mający manie wyższości troll siedzi i liczy czasy ludziom, no bo w sumie co ma innego do roboty poza knuciem oczywiście.

yaycaż

he he, to lepsze niż ankieta BS ciekawe czy ktoś podejmie temat rękawic

olej

[usunięte przez moderatora] , a kto ci powiedział że firma ma przynosić NAM zyski. Nie znasz złotej zasady ? - " zasady ustala ten kto ma złoto "

anonim

Obecnie mamy komplet , ale jak cos to jest ogloszenie dla ciebie " ZOO- zatrudni zrecznego do czyszczenia akwarium piranii - umowa od reki

Jerry

Ludzie zróbcie w końcu porządek z tym Novolem bo firma mogłaby przynosic zyski i naprawde dobrą jak na włocławek wypłate!!!!!!Przyjmijcie ludzi z wykształceniem a nie ze znajomościami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Poznań tego nie widzi !!!!

ciekawa

nie potrzebujecie do pracy czasami?

verona

Dyrektor pewnej Włocławskiej firmy zebrał swoich pracowników - Zbliża się integracja naszej firmy. Trzeba Ja zorganizować tak, żeby cały Włocławek o niej mówił. Jednocześnie należy zredukować koszty do minimum. Trzeba też pamiętać, że jubileusz wam, pracownikom, musi przynieść wiele radości. Są jakieś pomysły? - Tak! - słychać głos gdzieś z tyłu - Musi pan, prezesie, skoczyć z mostu. Cały Włocławek się o tym dowie, koszt będzie niewielki... A co do zadowolenia pracowników...Z pozdrowieniami :)

cynik

chyba nawet znam twoje inicjały: .... Jak ktoś 3 na początku wypłaty za nic nierobienie, (a jak trzeba coś zrobić to wzywa firmę zewnętrzną) to nie ma prawa narzekać

Ona

Młody wiem o jakiego pana ci chodzi i cie bardzo dobrze znam:)Masz całkowitą racje odnośnie ,,kluczowego pana z produkcji ".Dużo osób pracujących tu ma podobną sytuacje lecz nie bezpośrednią.Jak wiemy mamy duże bezrobocie w Polsce i trudno się przeciwwstawić osobie która jest odpowiedzialna za końcowy wyrób,przez okres kilku miesięcy na stanowisku którym byłeś przewinęło się kilka osób dlaczego???Odpowiem ci tak on sam na siebie bata nie ukręci.Zawsze stara się pozbyć tzw ucznia po to żeby nie stracić nadgodzin, być nietykalnym itp Ale nie ma ludzi nie zastąpionych, kiedyś to się na nim zemści!!!!!!!Swoją postawą (spokojem, opanowaniem, pomocą innym )udowodniłeś że jesteś bardzo inteligentny nie boisz sie wyzwań i każde powierzone ci zadanie spełniałeś bez zarzutu, i ta ręka do lakierowania :):):) takich właśnie pracowników jak ty ta firma potrzebuje tym bardziej ze z tego co wiem to masz potwierdzone umiejętności szkoleniami...Naprawdę byłeś oki:)chyba jedyny że tak powiem z ,,ulicy"...Dużo osób pracujących tu jest po zasadniczej szkole zawodowej a mają wysoko zajmowane stanowiska tak nie powinno być moim zdaniem !!!!Stawiają na doświadczenie tak???Nabyte w zakładzie obok !!!!!ciekawe czy pracownicy w Komornikach też są przyjmowani według doświadczenia nabytego w nobilesie a nie wykształcenia i wiedzy na dzień obecny????POZDRAWIAM

Młody

Pracowalem przez jakis czas w firmie novol włocławek.Praca nie byla zła nawet fajna:) jak dla mnie prezes [usunięte przez moderatora] był dobra osoba.Odnosnie wynagrodzenia to cos takiego bylo jak ktos wczesniej napisal ze pesja byla jak na okresie próbnym po rozmowie z szefem powiedzial mi ze on moze wniosowac o podniesienie po pewnym czasie:)Zwolnilem sie ze wzgledu na pewna osobe z produkcji która moim zdaniem miala przerost ambicji nad trescia i nie tylko moim bo wiekszosci pracowników tam pracujacych lecz niestety to jest osoba kluczowa:):):)Dla firmy Novol i wykorzystuje sytulacje.Reszta załogi to bardzo mili inteligentni ludzie którzy zawsze pomogą w potrzebie gorąco pozdrawiam

novolek :)

Zaczynając mój monolog na wstępie pragne zaznaczyć, że większość negatywnych opinii o firmie ma potwierdzenie w rzeczywistości. Nie narzekają na pensję "starzy" pracownicy, a nowych mami się obietnicami, z których nic nie ma. Pieniądze są na wszystko tylko nie dla pracowników. Jest na kolejną impreze integracyjną, która nie kosztuje mało. Prezes faktycznie zajmuję się bardziej mieszaniem, niż zarządzaniem firmą, a nie które osoby wręcz w bezczelny sposób traktują ludzi i śmią twierdzić nawet, że to "ona" tu rządzi, a prezes o wielu rzeczach nie ma pojęcia. Być może przez to właściciele traktują tą firmę w taki, a nie inny sposób. Czyli ogólnie rzecz ujmując zmiany w firmie nie idą ku dobremu. Pracując w dotychczasowych warunkach w niedługim czasie będzie to praca za jałmużnę dla sporej części załogi. Chcę pogratulować pomysłu głownego kierownictwa, które w myśl zasady "więcej za mniej" oczekuje tylko zwiększonej wydajności. Od dłuższego czasu wymaga się - wręcz wymusza się tylko więcej, nic w zamian nie dając. Można powiedzieć, że " z lekkim " poważaniem. Pozdrawiam !

X

Jedynie o tym, że te osoby zajmują się nie swoimi sprawami...

cl

A Ty byś chciał, żeby lepiej to byli twoi znajomi?

zzz

Firma nie jest po to, by wszyscy byli szczęśliwi, lecz po to by wynajęci za pieniądze pracownicy wykonywali rzetelnie swoje obowiązki, tak by firma sprawnie realizowała swoje cele gospodarcze - czyli sprzedawała klientom DOBRE produkty.

anonim

trawka - 2010-05-15 11:18:09 anonim nie jest źle?To co powiesz tym osobą które czekają za premią tzw uznaniową, za podwyżką którą mieli obiecaną przy zatrudnianiu się do firmy?Ja osobiście znam sześć takich osób i same mówiły o tym problemie!!!!!!Rozmawiały z szefem, prezesem i wszystkim im powiedziano to samo!!!!!!! A pieniądze na zatrudnianie kierowników z Nobilesu którzy grzebią w nosie z nudów oczywiście są!!!!!!!!!! bha bha bha tu mocy nabiera to przysłowie "Jakbyś nie pracował, zawsze się znajdzie jakiś [usunięte przez moderatora], który pracuje mniej, a zarabia więcej." Pozdrawiam :)

Wyrocznia

Mam nadzieje że czytają to Poznaniacy i dojdą do wniosku że coś jest nie TAK !!!!!!!!!!!!!!!! a wszystko za sprawą pana prezesa !! nie jedna osoba już się tu wypowiedziała !!! co czymś świadczy!!

niejadek

w tej firmie występuje [usunięte przez moderatora] i powinna się tą firmą zająć prokuratura! Może w tedy się nauczą że znajomości to nie wszystko!

Suchy

To co powiecie na to że pracownicy na wyższych stanowiskach od stanowisk fizycznych nie maja wykształcenia odpowiedniego do zajmowanego stanowiska i występuje np sytuacja że osoba np po zawodówce wydaje polecenia komuś kto jest po studiach wyższych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To na takiej zasadzie prosperuje duża firma?????Panie Prezesie jest chyba coś nie tak!!!!!!!

trawka

anonim nie jest źle?To co powiesz tym osobą które czekają za premią tzw uznaniową, za podwyżką którą mieli obiecaną przy zatrudnianiu się do firmy?Ja osobiście znam sześć takich osób i same mówiły o tym problemie!!!!!!Rozmawiały z szefem, prezesem i wszystkim im powiedziano to samo!!!!!!! A pieniądze na zatrudnianie kierowników z Nobilesu którzy grzebią w nosie z nudów oczywiście są!!!!!!!!!!

anonim 2

Ja jestem takiego zdania, że jak ktoś mi za przeproszeniem szcza na głowę to nie będę mówił ze to deszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Novol Włocławek klita z Nobilesu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

maciej - 2010-05-14 13:43:34 A ja miałem starać się o prace w tej firmie,ale jak widzę,wasze wypowiedzi ty chyba szkoda mojego czasu nie przesadzajmy nie jest aż tak źle, w każdym zakładzie jest zawsze ale...

anonim

maciej - 2010-05-14 13:43:34 A ja miałem starać się o prace w tej firmie,ale jak widzę,wasze wypowiedzi ty chyba szkoda mojego czasu nie przesadzajmy nie jest aż tak źle, w każdym zakładzie jest zawsze ale...

maciej

A ja miałem starać się o prace w tej firmie,ale jak widzę,wasze wypowiedzi ty chyba szkoda mojego czasu

tina

Panie Prezesie zatrudnijmy jeszcze kilka osób z zakładu obok ,na pewno znajdzie się jeszcze kilak Nowych stanowisk dla znajomych z pokaźną pensją

Driver

xxx - 2010-02-21 18:13:14 dopóki był prezes P.O. było ok., obecnie nie jest dobrze, atmosfera przestaje być przyjazna, a prezes szkodzi pracownikom....do domu Panie prezesie.... Panie Prezesie, może czas zacząć redukować stanowiska z osób tzw umysłowych na pracowników fizycznych ponieważ na tak dużą firmę 4 osoby fizyczne na na zmianie produkcyjnej to jest bardzo mało, w stosunku do osób umysłowych, gdzie np w miejsce zatrudnionego kierownika laboratorium x z zakładu obok, który się nudzi, moglibyście mieć dwie osoby pracujące, bo jego pensja nie jest mała:):):):)

tropic

ogólnie lipa Polecam !! [usunięte przez administratora]

anonim

firma rodzinna....hmmm.... czyli też układy, ciocia, wujek, mąż, żona, brat, siostra, kuzyn, kuzynka....każdy ma swoje!!!każdy patrzy pod siebie, może czas skonczyć z tymi układami i uczciwie samemu poszukać pracy, a nie opierać się na czyiś plecach, prezes w tym wypadku jest usprawiedliwiony, co niektórzy w tej firmie nie mają wiedzy, ale mają plecy m..a, no cóż !!!!

Zostaw opinię o novol - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie novol