PSS „SPOŁEM”
3 51 6 1

Opinie o PSS „SPOŁEM”

Zeta

Czy firma oferuje pracownikowi jakiś socjal typu bony świąteczne karty sportowe wczasy pod grusza ? Proszę o informacje jaki socjal oferuje

Mała
@Zeta 06.10.2018 21:42

Tak. Co roku na święta są bony do wykorzystania w naszych sklepach. Kart sportowych nie ma. Wczasy pod gruszą dla początkujących co dwa lata. Ogólnie socjalne bardzo dobre. Dodatki za pracę na stoisku mięsnym. Tylko wypłaty ogólnie co miesiąc małe. Mogli by się bardziej postarać bo zaraz będą musieli sklepy zamykać.

Zeta
@Mała 10.10.2018 19:25

Dzięki za informacje. A czy prawdą jest ze na starcie najniższa krajowa jak długo się pracuje na takiej stawce ile m-c z premią można wyciągnąć. Szkoda ze nie ma kart sportowych bo teraz to standard w każdej firmie. Widzę dużo opinii negatywnych o tej firmie a to jednak odstrasza potencjalnych pracowników

Mała
@Mała 10.10.2018 19:25

Cały czas lecisz na najniższej krajowej. To co Państwo co roku podnosi to dostajesz i tyle.

Zuzanna

@Benny hill czemu nie zwróciłeś uwagi tej Pani? Może to nie jest wina pracodawcy jakim jest PSS „SPOŁEM”, a samego pracownika, który nie przestrzega zasad sanitarnych. @NORMALNY na forum nie można nikogo obrażać. Takie wpisy są zgłaszane do administratora i mogą zostać usunięte. Odsyłam do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Benny hill

Dzisiaj podczas robienia zakupów tym sklepie zauważyłem jak pani wykładająca wędliny robiła to bez rękawi,gołymi rękoma więc chyba nie warto kupować wędlin w tym sklepie bo nie wiadomo co ta pani robiła wczesniej

NORMALNY
@Benny hill 04.09.2018 11:08

(usunięte przez administratora)idź do tesco robić zakupy po kiego grzyba piszesz pierdoly nie wiesz że spolem oszczedza dlaczego kobieta zarabiajaca najniższą krajową ma inwestować w relikt PRL zastanow się ????

NORMALNY
@Benny hill 04.09.2018 11:08

Brawo....w rękawiczkach ...można używać do woli na pobocznych uliczkach....w czasach PRL w Kaskadzie...jestem ciekawa czy idąc do restauracji (usunięte przez administratora) patrzysz na ręce kucharskie ...opamietaj się lub z konsultuj się z psychiatra lub najbliższym lekarzem rodzinnym to ci da skierowanie do specjalisty

Zuzanna

@anonymous skoro firma PSS „SPOŁEM” potrzebuje ludzi do pracy to możesz powiedzieć jakie to są stanowiska i gdzie można aplikować? Najlepiej przez stronę internetową czy może osobiście? Czy przy okazji masz jakieś rady dla kandydatów?

biegalska1

Najgorszy sklep na osiedlu Kaliny . Sprzedawczynie sa okropne ignoruja klieta , mają za intruza .Najgorsza ocena dla pań sprzedawczyń .

anonymous
@biegalska1 30.01.2017 10:47

Od lat tak właśnie myślę.Ten personel to żenada.Nie chodzi o wiek personelu ale o podejście do klienta.

anonymous
@anonymous 11.05.2018 11:40

zapraszam do pracy u nas

Witek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

Irena
@Witek 20.04.2018 21:44

Tak potrzebuja ale odradzam,w sklepach spolem panuje mobing ,pip powiniem sie o tym dowiedziec ,i zrobic z tym porzadek

anonymous
@Witek 20.04.2018 21:44

tak potrzebuje

Zuzanna

@Szary rozumiem, że w takim razie tego problemu nie mogą zgłosić kierownikowi. Ale kierownik też ma swoich przełożonych. Może jest możliwość zasygnalizowania kierownikowi regionalnemu taki, niesprawiedliwy przydział zadań w PSS „SPOŁEM”?

Zuzanna

@Biały a kto przydziela im te zadania w sklepach PSS „SPOŁEM”? Czy robią to pracownicy starsi stażem? Jeżeli tak, to powinny te młode osoby zgłosić to swojemu przełożonemu. Dajcie znać, czy to coś zmieniło.

Szary
@Zuzanna 02.08.2018 13:56

Nie, robią to kierownicy.

Zuzanna

@Czarny uważasz, że młode osoby wykonują zawsze najcięższe obowiązki w sieci sklepów PSS „SPOŁEM”? Nie ma szans na to, by były kasjerami? Czy to reguła czy Ciebie ta sytuacja dotknęła? Może jest ku temu jakieś uzasadnienie. Zastanawiałeś się nad tym?

Biały
@Zuzanna 27.07.2018 11:28

Uważam,że jest to wykorzystywanie młodego.

Zuzanna

@Ktoś, dziękuję za przybliżenie atmosfery pracy w firmie PSS „SPOŁEM” Możesz napisać czy często do pracy w tej firmie przyjmowane są osoby młode i bez doświadczenia? Jeżeli tak to czy takie osoby przeważnie zostają na dłużej w tej firmie? Czy może są to krótkie kilku miesięczne epizody? Napisz proszę coś na ten temat.

Czarny
@Zuzanna 26.06.2018 09:08

Osoba młoda może robić jedynie za tanią siłę roboczą. Obsługa warzyw, napojów i mrożonek na wielkim sklepie, sprzątanie, przerzucanie palet i to wszystko najlepiej zrobic w 15 minut. Jeśli ktoś mlody w CV chce napisac wyrzucanie przeterminowanych produktow z 2016 roku i wyrzucanie ziemniaków to polecam.

Ktoś

Jeżeli chodzi o atmosferę to była ona bardzo gęsta.Im dluzej pracuje sie w takich warunkach,tym większa rosnie frustracja wśród pracowników. W takiej sytuacji o dobrej atmosferze nie ma mowy. Zauważyłam, że w spolem pracują kobiety starsze, zostają na stanowiskach bo wychodzą z założenia, że niczego nie znajdą bo są starsze. Młodym osobom trudno będzie się przyzwyczaić do pracy w spolem bo to firma,w której pozostal duch komunizmu.

Zuzanna

@Ktoś, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie PSS „SPOŁEM”. Czy możesz swoją opinię uzupełnić o kwestię atmosfery panującej pomiędzy pracownikami zatrudnionymi w tej firmie? Jak ocenisz współpracę pomiędzy kadrą pracowniczą? Polecisz tą pracę dla osób młodych bez doświadczenia, które dopiero poszukują miejsca gdzie mogą zdobyć cenne doświadczenie zawodowe? Zachęcam do dalszej dyskusji na ten temat.

Ktoś

Witam Wszystkich. Na początku napiszę, że jestem byłym pracownikiem Społem. Chciałam pozostawić obiektywną opinię na temat tej pracy,ponieważ mam kilkanaście lat pracy w handlu za sobą to mam też porównanie. Na pewno każdy sklep jest inny, wiec nie oceniam wszystkich sklepów jednakowo. Praca wyglądała tak... Wypłata na czas,zgodna z umową,wolne dni zgodnie z kodeksem pracy,wydawane urlopy.Pranie rzeczy roboczych w zakładzie pracy. Brak świadczeń socjalnych,mała ilość załogi przez co o przerwie można było tylko pomarzyć o skorzystaniu z toalety zresztą tak samo. Odpowiedzialność materialna (mimo iż nie podpisuje się odpowiedzialności materialnej) Pierwszą zmianę zaczyna się 15 minut wcześniej,czyli grafik 6.00 ale pracuje się już o 5.45 oczywiście za darmo,godziny również nie są oddawane. W sobotę siłą rzeczy zostaje się dłużej o godzinę ponieważ trzeba wszystko pochować,rozliczyć kasę,zrobić mięso i garmażerkę,niedziela wygląda identycznie. Czyli praca charytatywna. A najgorsze w tym wszystkim jest to,że pracownicy sklepu pokrywają inwentaryzację z własnej kieszeni! W ciągu roku to niemała kwota. Przypominam sklepy są samoobsługowe i pracownicy nie mogą spłacać inwetaryzacji. Po drugie to kierownictwo ewentualnie może pokryć braki jeżeli mają podpisaną umowę powierzonego mienia! Ale w tym zakładzie pracownicy takiej umowy nie podpisują a mimo wszystko są obarczeni kosztami. Pierwszy raz miałam do czynienia z takimi warunkami pracy i z nieprzestrzeganiem kodeksu pracy. Dziękuję.

Zuzanna

@Zbyszek, dlaczego akurat w 90%? Możesz opisać z czym nie zgadasz się odnośnie opinii o której piszesz? Podziel się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie PSS „SPOŁEM”. @Aga, możesz podzielić się z nami informacjami jakie posiadasz na temat pracy w firmie PSS „SPOŁEM”? Każda potwierdzona i uzasadniona informacja będzie pomocna dla osób, które poszukują informacji na temat tego pracodawcy.

Aga

Słyszałam dobre opinie o firmie, zaskoczona jestem niektórymi wpisami!

Zuzanna

@Irena, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że zarzucanie pracodawcy PSS „SPOŁEM” mobbingu to poważne zarzuty pod adresem tej firmy? Mobbing w świetle polskiego prawa jest przestępstwem, więc przypominam, że każda zamieszczona informacja na forum publicznym powinna być potwierdzona i mieć przełożenie na rzeczywistość. Czy mogłabyś coś więcej na ten temat napisać? Bardziej szczegółowo wyrazić swoją opinię? @anonymous, dziękuję za opinię na temat pracy w firmie PSS „SPOŁEM”, czy mógłbyś coś więcej napisać na temat Twojego ogólnego zadowolenia z zajmowanego stanowiska i powierzonych zdań? Co mógłbyś przekazać osobom, które dopiero zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej firmie?

Zbyszek
@Zuzanna 20.05.2018 10:01

Zgadzam się z Teresa

Zbyszek
@Zuzanna 20.05.2018 10:01

Zgadzam się z Teresa ma w 90 procentach rację

anonymous

To co się wyrabia na. Ul pokoju w SPOŁEM 43 to nie do opisania panie sprzedające tam pracujące przychodząc do pracy to chyba za karę najważniejsze to piwo wymiana butelek a jeśli ktoś obsługuje to z wielką łaską. Koszmar. (picie pod sklepem i sprzedaż osobą w upojeniu alkoholowym lub nie sprzedajemy dziś wędlin tylko piwo dodając że lodówka zaslonieta jest białym papierem)

Arek

Może w sytuacji braku fachowców firma zacznie podnosić wynagrodzenia?

anonymous

Jedyny minus jaki, niestety, jeszcze do tej pory mi doskwiera to zarobki. Szału nie ma. W ciągu 5 lat dostałem jedną stałą podwyżkę (150 zł brutto) ale są 2 uznaniówki w roku (na rękę zależnie od stażu od 300 zł w górę). Poza tym bony na święta bez terminu ważności do wykorzystania w swoich sklepach oczywiście, więc obiektywnie pisząc jest to dość konkurencyjny pakiet w Szczecinie. Dla dzieciaków są też paczki ze słodyczami na święta. Zakres obowiązków jest z góry ustalony i nikt nad Tobą nie siedzi i Cię nie kontroluje, bo wychodzą z założenia że skoro przyjęli Cię do tej pracy, to potrafisz ją wykonać. Więc nie ma trzymania za rączkę, są jednak oczekiwania i raz na jakiś czas kontrole jeśli gdzieś Ci się powinie noga. Załoga - wspaniała, przyjaźnie na lata, niektóre osoby z wyższych stanowisk mogą wydawać się "straszne" ale o każdym można powiedzieć równy gość/równa babka. No, prawie każdym.

Jolka
@anonymous 11.05.2018 16:26

Uznaniówki o czym mówisz czy w każdym społem tak jest

Krzysztof500

Mieszkam w dzielnicy Skolwin i sklep społem jest bardzo żle zaopatrzony . Towaru nie ma przez kilka dni już nie piszę o jakości bo to jest druga sprawa .Kierownictwo z tego sobie nic nie robi a może kierowniczka ma pod sobą drugi sklep przy ul . Zamknietej i nie daje sobie rady to jest brak mobilności a może czas na zmiany . Dziękujcie że na Stołczynie i Skolwinie nie ma konkurencji jak Biedronka lub Netto to dawno by was nie było i poszlibyście z torbami i było by lepiej.

fryta84@o2.pl
@Krzysztof500 09.04.2018 16:57

JA TEŻ JESTEM KLIJENTKĄ I NIE ZGADZAM SIĘ Z PANA OPINIĄ ZAWSZE MOŻNA TU MOŻNA ZROBIĆ DOBRE ZAKUPY I MYŚLĘ ŻE PAŃSKA OPINIA TO TYLKO CZYSTA ZŁOŚCLIWOŚĆ SKLEP JEST ZAWSZE DOBRZE ZOAPATRZONY A PRODUKTY MAJĄ DOBRĄ WYSOKĄ JAKOŚĆ POZDRAWIAM :) ALE ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KOMU COŚ NIE BĘDZIE PASOWAĆ

Radek22
@Krzysztof500 09.04.2018 16:57

Ciężko zaopatrzyć sklep o powierzchni 100 metrów w taki asortyment jak w biedronce nawet nie ma co porównywać. Jestem klientem od dawna i zawsze znajdę to co potrzebuję A jeżeli czegoś nie ma to przemiła Pani kierownik przywozi właśnie z drugiego sklepu myślę że kieruje panem czysta złośliwość. Pozdrawiam.

Iza
@Krzysztof500 09.04.2018 16:57

Krzysztodgff500 Zawsze mozesz sie przyjąć i być pracownikiem,kierownikiem i zobaczysz jaki zapierdziel za pare groszy i jak to jest jak góra wymaga a ty sie starasz ,brak ci lojalnościbi pokory

Filip

Tesli praca w handlu nie jest ulubionym zajęciem to lepiej nie próbować. Firma oczekuje zaangażowania

Naptak

A ja spróbuje pracy w Spolem..Zaczynam jutro.Trzeba przyznać że w tych sklepach nie ma takiej rotacji jak w innych.Napisze jak mi tam.Pozdrawiam.Beata.

Dzidzia
@Naptak 01.03.2018 22:23

Jak tam praca w BSS ach? Można wytrzymać?

Była pracownica społem

Praca w społem to koszmar. Mobbing na porządku dziennym, kierownictwo nie szanuje personelu. O urlopach można zapomnieć, kierowniczka urlopy planuje, a pracownik nie ma nic do gadania. Nikogo nie obchodzi że w tym terminie nie chcesz,albo pójdziesz jak ci każą albo wcale. Jak potrzebujesz wolne to słyszysz "a co mnie to obchodzi". 1 dzień wolnego dostaniesz po przepracowaniu 8-12 dni. Pensja żenująca, najniższa krajowa. Robisz nadgodziny za które nie płacą. Zmiana 1 od 6 do 14. Przychodzisz 50 minut przed otwarciem a wychodzisz o 14.30 przy czym płacą tylko za 8 godzin, a siedzisz ponad 9. Ukrainki nie robią nic a potrafią zarobić 1000 zł więcej od polskiego pracownika ( to jest chore). Nie polecam w ogóle.

Iwona
@Była pracownica społem 15.01.2018 16:38

Społem nie przestrzega bhp

xxx
@Była pracownica społem 15.01.2018 16:38

w pelni zgadzam sie z Pani opinia i zazdroszcze odwagi opuszczenia tego bagna. To co dzieje sie w niektorych sklepach to totalna masakra. My nie mamy przerw sniadaniowych bo nie ma czasu a Ukrainki maja pol godziny wykladajac tylko towar bo nawet nie szkola ich na kase zenada ba i zarabiaja wiecej,chorowac tez nie mozna tak jak nasze dzieci. Umowy zart po dwoch latach umowa na 11miesiecy. opieka nad dzieckiem 100zl mniej premii. Kierownictwo jak cos spieprzy to zwala na nas i juz po premii,a klienci czasem traktuja nas jak roboty,ktore nie moga nawet wyjsc do toalety a gdzie sniadanie??????????????? pozdrawiam

Renia
@Była pracownica społem 15.01.2018 16:38

Wyzysk w biały dzień ,firma w której panuje bałagan ,

Grażyna

Jestem stałą klientką sklepu osiedlowego przy ul.Chobolańskiej i bardzo sobie cenię sąsiedztwo tego sklepu, jest tylko jedno ale:personel pozwala na picie alkoholu okolicznym pijaczkom , przesiadują na oknach tegoż sklepu, balaganią, zostawiają puste butelki po wypitym alokoholu, opakowania po papierosach.panie udają , że tego syfu nie widzą, straż miejska też, Skandal , klimaty rodem z lat 70

Waldi

Fajna firma, normalna praca. Jeśli ktoś myśli o leżeniu w pracy to faktycznie niech szuka innej firmy.

Iga

Odradzam odradzam ja wlasnie odchodze nikt nie bedzie pracował za, najniższa krajową bez premii ,chory nie możesz wziąść chorobowego ,o urlopie zapomnij !! Ja mam 30 dni zaległego ,bo nigdy nie można ,pora by pip się tym zajął ,ulge czuje że odchodzę

Pracownica Społem

A Ja bym powiedziała, że nie każda osoba nadaję się do pracy jako sprzedawca. Niektóre osoby myślą że jak przyjdą pracować do sklepu, założą firmowy fartuszek i przeplatają się całą zmianę. Nic podobnego takie myślenie trzeba Sobie wybić z głowy. Wiele razy spotkałam się że przychodziły osoby do sklepu pracować i myślały że będą Sobie bimbać a tu niestety wielkie rozczarowanie. A co do kierowniczki? To trzeba wiedzieć że odpowiada za sklep tak że porządek musi trzymać.

E.T.
@Pracownica Społem 25.09.2015 12:34

Jest ważne.

pss spolem
@Pracownica Społem 25.09.2015 12:34

a co do fartuszkow to wszystkie sa obcięte , to gdzie tu jest higiena

Sprzedawczyni

Garsonkę zamieniłaś na zielony fartuszek z pomarańczowym kołnierzykiem. Zresztą nasze mundurki są super.

pss spolem
@Sprzedawczyni 08.12.2015 16:50

nie na zielony fartuszek tylko na bialy fartuch

Zuzanna

@Niewdzięcznicy na forum nie można nikogo obrażać. Przed przystąpieniem do wystawienia komentarza zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/ @Renata czy na rozmowie nie było mowy o godzinach pracy i wolnych dniach? Czy rozmawiałaś z pracodawcą chociaż o zamontowaniu monitoringu? Pracownicy nie powinni płacić za ludzi, którzy kradną ze sklepu.

Ts
@Zuzanna 07.09.2017 16:05

Inaczej się o nich nie da mówić. I tak to było łagodne.

Niewdzięcznicy

ODRADZAM WSZYSTKIM, OMIJAJCIE TĄ MAFIĘ SZEROKIM ŁUKIEM. Pracowałam dwa lata, skończyło się płaczem i zgrzytaniem zębami, z resztą jak i w trakcie pracy. Wypłata jak dla psa, z nadgodzinami, dwoma wolnymi dniami w miesiącu wynosi 1600-1800zł. Firma nie ma zamiaru montować kamer w sklepach, monitoringiem jest sprzedawca, musi pilnować, czy nikt nie kradnie, niekiedy szarpać się, by wyrwać coś złodziejowi z rąk, bo przecież ochrona z drugiego końca miasta jedzie GODZINĘ, nie spieszą się. Ogólnie ma się w nosie pracownika, jak ktoś tylko napomknie, że chce iść na przerwę coś zjeść, wtedy się patrzy na niego jak na bandytę i ostatniego zwyrodnialca. Wyzysk, niewdzięczność. Ostatecznie kończysz z długiem u nich, (średnio około 1000zł) bo inwentaryzacje wychodzą koszmarnie przez nierozgarniętych, niewyuczonych kierowników, którzy dostali stołek po znajomości. TYLE W TEMACIE O TYCH ZŁODZIEJACH.

Renata
@Niewdzięcznicy 13.08.2017 21:22

Zdgadzam sie z ta opinia powyzej ,dziwne zasady ,praca po 8 dni pod rząd i upragnione wolne ,trzeba płacić za złodziei a monitoringu I ochrony brak ,

Zostaw opinię o PSS „SPOŁEM” - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PSS „SPOŁEM”