Firma Handlowa Export-Import Sebastian Onka

Dobrzyń nad Wisłą

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Firma Handlowa Export-Import Sebastian Onka

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Handlowa Export-Import Sebastian Onka

Joanna

Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? W wakacje pojawiły się informacje w prasie internetowej, że właściciel firmy prosił władze lokalne o zwolnienie z opłat podatkowych. Właściciel firmy wskazywał w tym czasie, na plany restrukturyzacyjne firmy. Czy coś w tym temacie już wiadomo? W jakim kierunku zmieniać się będzie firma?

Joanna

Jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Chętnie dowiemy się więcej od jej aktualnych pracowników.

Robol

Takie cuda tylko we Włocławku

marcelo

niestety ale robicie za miske ryzu 300zł jak z opieki widocznie wam starcza i z uśmiechem na twarzy pobieracie wypłatę :)

marcelo

skoro pasuje wam ten zakład niewolniczy sami zgadzacie się na takie traktowanie i ponizanie i pracowanie za grosze dziwicie się potem .... jak można pracować za 600 zł czy 200 ludzie to czyste niewolnictwo gdzie najnizsza krajowa ???? w dodatku w mrozie bez zadnej umowy chociaż daja tam ciepły posiłek czyste złodziejstwo ! niech robia mu ukraincy za takie pieniądze darmowa siła robocza niestety ale taka prawda .... bez umowy nie dostaniecie nawet kasy bo nie macie podstaw go dac do sadu wiec madrzy tam nie pracują .

Onka złodzieje

Niestety firma nie płaci swoim kontrahentom

Jeleń

Bardzo szczodra firma jeżeli chodzi o ilość zatrudnionych osób i firm - podwykonawców, szkoda tylko ,że właściciel jest oszustem i nie płaci ani pracownikom ani firmom wykonującym zlecenia . Szkoda,że urzędnicy którzy wypłacili firmie OLBRZYMIE dotacje nie mogą cofnąć czasu...

Woj

Mi też wisi kasę i już minął drugi rok i jeszcze w sądach się nie skończyło.

staszek

Jak ściągnąć dług od gościa? Wisi nam pieniądze. Ciagle się miga. Ma jakieś inne firmy, konta? Gdzieś musi ukrywać pieniądze. Pomóżcie proszę!

?????
@staszek 15.07.2016 13:31
Jak ściągnąć dług od gościa? Wisi nam pieniądze. Ciagle się miga. Ma jakieś inne firmy, konta? Gdzieś musi ukrywać pieniądze....

????? a jak sie ztoba skontaktowac bo na tym forum nie da sie nic napisac,zaraz usuna

madzia

Ta firma jest jedyna taka w okolicy,skupuje od okolicznych rolników owoce i warzywa,zalega za zeszly rok z płatnościami za truskawki itp. Ludzie pracują na polu często bez umów. Wiem bo pracowałam u niego dwa lata z rzędu w czasie sezonu zbioru rabarbaru i malin. Zalega za wyplaty,nieslowny. Nikt nic nie wie. A Pan właściciel tylko auta zmienia. Żeruje na ludziach. Umowy i ubezpieczenie to maja tylko ci co w biurze pracują lub na halach,na taśmach przy przebieraniu towaru lub moze kierowcy.

eeeetaaaam

Niestety prawda jest taka,że Pan Onka o ile daje pracę,to bardzo często wielu ludzi pracuje tam na czarno,nie dostają żadnych umów zwłaszcza ci którzy pracują na polu przy zbiorze rabarbaru,malin,pomidorów itp,tam przychodzi każdy i zapisują na listy,wypłacają tygodniówki-A TERAZ TO WOGÓLE NIKOMU PRAWIE NIE PŁACĄ-zalegają z pieniedzmi ludziom na skupach,nie wypłacone za zeszłoroczne truskawki ani porzeczki.Firma która wykorzystuje to ze jest jedyna w okolicy,nie ma nikogo innego kto by skupował owoce i warzywa,ani zatrudniał tak wiele osób. Z przykrością muszę stwierdzić,że nie polecałabym tego miejsca nikomu do pracy.

xxx

chciałem tu podjąć prace jako maszynista chłodniczy ale jak poczytałem o tej firmie to pierdziele to

diabelik

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacają pieniędzy na czas, kompetencja tych ludzi z biura, niższa niż zero, czego można się spodziewać po takiej firmie, nikt nic nie wie, żeby cokolwiek się dowiedzieć pół zakładu trzeba przedzwonić,

były pracownik

Nie polecam nikomu tej firmy to jest najgorszy zakład w jakim pracowałem. Marne pieniądze na które trzeba czekać do 2-tygodni po terminie. Stawka niby 9zl za godzine a przy wypłacie okazuje się ze 6,20 za godzine. Umowa na zlecienie oczywiście, składki smieszne. Do tej onki to szukają ludzi non stop bo wszyscy co tam pójdą odchodzą po jakimś czasie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie normalna praca w Polsce.

anonim

(usunięte przez administratora)

ZOMBI

Zastanawiałem się czemu Komitet Obrony Kierasa zakończył swoją działalność . Taki news troszkę mi temat wyjaśnił .

pracowita

A pracują tam Ukraińcy?

niunia

Zgadzam sie!!! Moze wyplaca wszystko ale ile trzeba czekac!!! A szlachetne panie z biura chyba po podstawowce bo logika ich myslenia jest rowna z mysleniem mojego 6letniego syna przez ta firme mamy same klopoty i nie przyjemnosci jedyne co moge dobrego powiedziec to to ze pracuja tam fizycznie bardzo mili ludzie i nie zasluguja na takie traktowanie

kala

Boze czlowieku trzymaj sie od tej firmy z dala nie placi kretacz oszust !!!!!

pracowita

Ja tylko szukam jakich kolwiek informacji na temat tej chłodni, bo nie wiem czy warto podejmować tam pracę.

xxx2

Prośba o kontakt z biurem we Włocławku pod numerem tel 54 2316971

pracowita
@xxx2 24.02.2016 10:40
Prośba o kontakt z biurem we Włocławku pod numerem tel 54 2316971

Jeśli ktoś boi się na forum napisać jak to jest z wypłatami to może napisze mi na maila

Avatar
@pracowita 24.02.2016 12:17
Jeśli ktoś boi się na forum napisać jak to jest z wypłatami to może napisze mi na maila

Zaniemówili

pracowita

Chciałabym podjąć tam pracę ale nie wiem jak to jest z wynagrodzeniem.Czy jest płatne na czas? Czy wypłacalne jest całe wynagrodzenie?

xxx2

daj namiary jeśli jesteś zainteresowany zmianą pracy

xxx

kontakt na forum

xxx

maszynista chłodniczy szuka pracy czekam na kontakt

jdisj

Nie wierzę Ci, że nie pracujesz w tej firmię

jdisj

Ja się nie boję, możemy spotkać się nawet jutro.

jdisj

Widzę, że ZOMBI ma na forum swojego adwokata;-0

ZOMBI
@jdisj 14.02.2016 16:21
Ochrona danych osobowych? A sam zacząłeś pisać o Staśku. Nie rozmawia się o nieobecnych, a Ty cały czas coś miałeś do powiedzen...

Forum jest dostępne dla wszystkich więc ten Pan też może sobie poczytać . Nie zacząłem o nim pisać lecz tylko nie zgodziłem się z opinią forumowicza Bołda , więc tematu nie podniosłem . Powtarzam nie pracuję w tym zakładzie więc poleceń też nie możesz mi wydawać . Przykro mi że ranie Twoje uczucia ale tego gościa nigdy nie polubię .

ZOMBI
@jdisj 14.02.2016 16:23
Ogarnij komory GIZBERCIE razem ze swoim kolegą Avatarem-ADRIANEM.

Na tym forum zostałem pomówiony o tchórzostwo , więc 26 lutego w piątek jestem gotowy bronić swojej wypowiedzi twarzą w twarz . Nie spodziewaj się jednak sensacji , Pan S. nie jest T.W. Bolkiem z zapisków Kiszczaka . Nie jest też członkiem mafii ani żadnym innym przestępcą, temat dotyczy relacji z pracownikami . Gdzie mam się stawić ? Liczę również na obecność zainteresowanego . Nie będę uzbrojony i przybywam w pokoju , he he taki żarcik . Pozdrawiam

Avatar

Przecinkami szastasz jak Bill Gates dolarami .

YETI
@Avatar 09.02.2016 20:13
Przecinkami szastasz jak Bill Gates dolarami .

Ojj Avatar, nie produkuj się, wiem co gdzie się stawia. Akurat przecinki w tych miejscach są wskazane, chyba nie słuchałeś na lekcjach, to przykro mi :(

jdisj

Ok nie ma problemu. Jak będziesz dostępny/a daj znać. Zgadamy się.

ZOMBI

Wnioskuję że mam do czynienia z kobietą więc postaram się być taktowniejszy . Chętnie z Tobą porozmawiam i ocenisz sama czy kogoś oczerniam . Jednak w terminie który podałaś jest to niemożliwe . Jeśli Ci będzie odpowiadało to ostatni tydzień lutego jestem do Twojej dyspozycji .

ZOMBI

Zaszedł na skórę ? coś intelekt Cię zawiódł . Zdanie które napisałeś jako ostatnie pozbawione jest sensu , chyba że rozwiniesz wątek . Na koniec mojego wypracowania muszę Cię zmartwić , jeśli próbowałeś mnie obrazić to szkoda Twojego czasu na takie wypociny . Natomiast nazywając ten zakładzik firmą pomniejszasz znaczenie tego słowa .

ZOMBI
@YETI 09.02.2016 21:30
Nie używaj słów, których nie rozumiesz człowieku :) Tak, to powinno być forum o FIRMIE SEBASTIAN ONKA Eksport- Import, i masz r...

Tracisz panowanie nad sobą i nie odpowiadasz na pytania , w jakim celu użyłeś tej partykuły ? Czy to takie trudne . Może podeprzyj się Google .

YETI
@ZOMBI 09.02.2016 21:40
Tracisz panowanie nad sobą i nie odpowiadasz na pytania , w jakim celu użyłeś tej partykuły ? Czy to takie trudne . Może podepr...

Jestem bardzo spokojnym człowiekiem i nie tracę tak szybko panowania nad emocjami. Czytaj ze zrozumieniem, proszę Cię :) i nie neguj swoich słów, tu się pisze o FIRMIE. Koniec.

nowaxxx

Witam chciałabym się dowiedzieć jak aktualnie jest w tej firmie, pracowałam wcześniej ale jednak musiałam zrezygnować i znów chciałabym tam wrócić, a nie mam z nikim kontaktu. Jak się przedstawią sprawy finansowe, wypłaca na czas ?

jdisj

co wy sie tak uczepiliscie tego kierownika? tego ze brygadzistki i pani kasia sie wydzieraja to nie widzicie?

ZOMBI
@jdisj 09.02.2016 17:42
Aha jeszcze sprecyzuj mi czego mam się dowiadywać?

To wynika z mojego postu , ale Ci sprecyzuje skoro intelekt znowu Cię zwiódł . Dowiaduj się kiedy będziesz mógł ze mną porozmawiać ponieważ teraz to niemożliwe ze względów technicznych , i jeszcze jedno nie pochlebiaj sobie pisząc że ktoś może się bać rozmowy z Tobą .

jdisj
@ZOMBI 09.02.2016 18:02
To wynika z mojego postu , ale Ci sprecyzuje skoro intelekt znowu Cię zwiódł . Dowiaduj się kiedy będziesz mógł ze mną porozmaw...

Jeśli zauważyłeś nic o Twoim intelekcie nie wspomniałam . Nie muszę się dowiadywać kiedy z Tobą porozmawiać bo możemy to uczynić od 6 do 14. Nie pochlebiam sobie tylko stwierdzam, że nie masz odwagi rozmawiać twarzą w twarz.

maria

ciekawe kto pisze te opinie chyba sam wlasciciel.firma placi pracownikom w ratach i kiedy chce a rolnikom nie wyplacil za 2014 rok a nawet wczesniej -oszustwo

Avatar
@maria 26.01.2016 20:39
ciekawe kto pisze te opinie chyba sam wlasciciel.firma placi pracownikom w ratach i kiedy chce a rolnikom nie wyplacil za 2014...

Jak to kto ? , Pan Stasiu pisze.

aneta

Jak pracuje się w dziale księgowości w tej firmie?

ZOMBI
@aneta 12.01.2016 17:44
Jak pracuje się w dziale księgowości w tej firmie?

Generalnie jak wszędzie , kupa roboty.Jednak atmosfera jest bardzo dobra . Szczególnie miły jest Pan Stasiu . Miły i zdolny, nawet do wszystkiego .

ANONIMOWY

Nie rozumiem czemu takie jednostki jak URZĄD PRACY czy OHP, kierują ludzi do takich pracodawców, którzy zalegają z płatnościami. Przecież powinni bezrobotnym ludziom pomagać a nie pozwalać na ich wykorzystywanie! Poza tym lepiej traktują w tej firmie Ukraińców i to pod każdym względem, nawet płacy.

Kompost

a w szczegolnosci Adriana :)

Bołda

Witam. Pracuje w firmie Sebastian Onka eksport-import.Wszyscy tak narzekają a ja myślę że nie jest aż tak źle . Bardzo miła atmosfera , miły kierownik Pan Stasiu niektóre brygadzistki i sam Pan Onka a jeżeli komuś się nie podoba to tylko wina ludzi którzy psuja atmosferę i niepotrzebnie wszczynają dyskusję . Pozdrawiam szefa i wszystkich mechaników .

Kompost
@Bołda 13.07.2015 19:24
Witam. Pracuje w firmie Sebastian Onka eksport-import.Wszyscy tak narzekają a ja myślę że nie jest aż tak źle . Bardzo miła atm...

zgadzam sie z powyzsza opinia i rowniez pozdrawiam mechanikow z tej firmy :)

ZOMBI
@Kompost 23.07.2015 14:51
zgadzam sie z powyzsza opinia i rowniez pozdrawiam mechanikow z tej firmy :)

Z tym panem Stasiem to ostrożnie. Ma złe nawyki .

Nowy

Czy ktoś jeżdzi w tej firmie, jak wygląda sytuacja,system pracy i płaca?

kancelaria prawna

Zajmuję się odzyskiwaniem należności dla poszkodowanych od firmy S.Onki. www.langeipartnerzy.pl

Marcin

Zajmuję się odzyskiwaniem należności dla poszkodowanych od firmy S.Onki. ( usunięte przez administratora )

Były pracownik

Pracodawca to oszust, pracowałem tam i nie wypłacił mi pieniędzy za wykonaną pracę. Tylko umowa zlecenie, niezbyt przyjemne warunki pracy. Nie polecam w każdym przypadku, kto się zatrudni, prawdopodobnie tego będzie żałował poźniej tak jak ja.

legarus
@Były pracownik 16.12.2014 11:18
Pracodawca to oszust, pracowałem tam i nie wypłacił mi pieniędzy za wykonaną pracę. Tylko umowa zlecenie, niezbyt przyjemne war...

Czy mógł by Pan podać do siebie jakiś adres mail lub telefon? Poszukujemy osób pokrzywdzonych przez firmę ONKA. Legarus sp. z o.o. www.legarus.com spółka Legarus sp. z o.o.

marles 27

Dzien Dobry,jest ogloszenie na stanowisko Sortowanie,pakowanie owocow i warzyw.Prosze mi napisac,czy to ciezka praca i czy wlasciciel jest rzetelny. Pozdrawiam

gość

Jak to co sie dzieje,to samo od kilku lat.Nie płaci ludziom za towar,to kończy się windykacją

Marcin Lange

Windykacja należności od dłużników z tytułu wystawionych faktur Vat, faktur Vat RR, zawartych kontraktów, udzielonych pożyczek, uzyskania odszkodowania. BRAK OPŁAT WSTĘPNYCH za przekazanie sprawy. Kancelaria Prawna Lange i Partnerzy Marcin Lange (usunięte przez administratora)

ss

Mi za wykonaną pracę nie zapłacił od 2 lat . I wykonanego produktu nie odebrał .

prajczar

jak komuś nie pasuje to niech założy własny biznes, zatrudnia ludzi, płaci super kasę i na polu czy w warsztacie niech do wszystkich się uśmiecha. Powodzenia!

xxx

tak jasne wszyscy narzekaja na (usunięte przez moderatora)a i tak kazdy leci tam pracowac bo w naszym rejonie z praca krucho tak jak i wszedzie.ale coz ludziom nigdy nie dogodzi.zgadzam sie ze na polu jest naprawde prowadzony porzadek o co dbaja panie brygadzistki.a co do szefa to kazdy potrafi gadac za plecami a jak go widza to robia potulne miny...

Pracownik z pola

Hmm....ja tam nie wiem jak jest na zakładzie ale pracowałem na polu i nie było na co narzekac tylko czasami spuzniał sie z wypłatami i tak kiedys chyba brakowało 5 zł do wypłaty ogulnie raz miałem taka sytuacje ze pracujac na polu gdzie naszej brygadzistki (usunięte przez moderatora)k nie było i była i inna pani zapomniała mnie wpisac i dostałem wypłate mniejsza o 60 zł to było na cukini ale nasza wspaniała (usunięte przez moderatora) dobra kobieta postarała sie o to był nalezne te pieniądze dostał jakby kazda brygadzistka taka była to ludziom w pracy było by lepiej ogulnie atwosfera tez spoko była na polu ale obecnie teraz nie jezdze bo mi autobusy nie pasuja z włocławka ale takto chetnie bym jezdził zarówno (usunięte przez moderatora)sa w pozadku najlepiej z dojazdami miałem na cukinie w Nasiegniewie bo 6 jezdziłam.Sam własciciel to tam nie wiem jaki jest on tylko sie rozejrzy po polu i z brygadzistka rozmawia heh raz sie przyczepił jak nie równa sadzilismy labarbar a takto gut fakt ze tylko 6 zł na godzine ale nie ma co narzekac lepszy ryc jak nic ogólnie nie ma na co narzekac na polu...a jesli chodzi o zakład to nie wiem pozdrawiam

MAREK

Zgadzam się w 100% i potwierdzam to co opisał "Pracownik"............

Zostaw opinię o Firma Handlowa Export-Import Sebastian Onka - Dobrzyń nad Wisłą

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Handlowa Export-Import Sebastian Onka