Drobimex

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 120 ocen.

Drobimex
2 120 6 1

Opinie o Drobimex

Agata

@RAYUGA, czy na każdym stanowisku zapach jest uciążliwy? Czy w związku z tym firma zapewnia maski ochronne? Rozumiem, że wysokość zarobków jest dla Ciebie wystarczająca, czy przysługują poza tym jakieś dodatki?

RAYUGA

Praca w drobimexie jest trochę trudna niż zakładzie animex z powodu zapachu ale jako zarobki som bardzo dobre ja jako mechanik 3lat doświadczeniem To bym miał na ramkę od 3,2k do 4,2k zł

Agata

@Dagmara, czy udało Ci się gdzie indziej uzyskać odpowiedzi na pytania? Zdecydowałaś się ostatecznie na wzięcie udziału w rekrutacji? Może ktoś z Drobimex już się z Tobą kontaktował? Napisz, proszę, jak wygląda aktualna sytuacja.

Dagmara

Miało być fakturzystki:) z góry dziękuję za odpowiedź

Dagmara

Planuje złożyć cv na stanowisko fajturzystki, chciałam sie dowiedziec jakiej płacy mogę się spodziewać? Benefity? Atmosfera w pracy?

Agata

@Marta, widzę, że masz inne zdanie w kwestii zarobków, jak to wygląda w rzeczywistości? Czy według Ciebie pracownicy otrzymują wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy? Czy obecnie można liczyć na nadgodziny i tym samym wyższą wypłatę? Podziel się, proszę, swoją opinią odnośnie do tego pracodawcy.

dajcie znać jak jest

Napiszcie jak jest teraz z zarobkami? Ja tylko mogę powiedzieć od osoby, która tam pracuje, że jest gruby zaap****, że z wolnego ściągaja jak już z łaski się dostanie, ale wyciąga 4000 "na rękę", a przed świętami jak się zap*** po 114-18 godzin przez 31 dni pod rząd, to wyciągnęła 10.000 z nadgodzinami. Może po prostu większość tutaj marudzących, to nie znające swojej wartości ludzie, którzy na wstępie zgodzili się na takie niskie zarobki i przez to są wykorzystywani przez pracodawcę, bo często jest tak, ile wynegocjujesz na samym początku będziesz przy tym trwać przez wiele lat z łaską o jakąś podwyżkę

Marta
@dajcie znać jak jest 25.07.2017 21:59

10.000 ciekawe za ile miesięcy chyba 4.Hihihi

Agata

@Kasia, Twoje przypuszczenia są niesłuszne, jestem moderatorem tego wątku opiniowego i jednym z moich zadań jest pomoc użytkownikom forum. Czy Ty pracujesz lub pracowałaś w Drobimex? Jakie jest Twoje zdanie na temat atmosfery? @Agata, czy rozmawiałaś na ten temat z pracodawcą? Może zaszło jakieś nieporozumienie? Opowiedz proszę nieco więcej o swoich doświadczeniach. Czy dostrzegasz jakieś plusy zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Może miałaś dostęp do zniżek pracowniczych?

Agata

@Może jesteś zdecydowany na złożenie aplikacji do Drobimex? Daj znać na forum, czego konkretnie chciałbyś się dowiedzieć na temat pracy jako brygadzista w tym zakładzie. Konkretne pytania pozwolą na szybsze i lepsze jakościowo odpowiedzi. Będą tez pomocne dla innych kandydatów, którzy poszukują obecnie zatrudnienia w Drobimex.

Zamor
@Agata 19.06.2018 09:34

A co mozesz napisac o zarobkach brygadzisty na magazynie w drobimexie? Obecnie moje zarobki to 2600 na reke jako operator wózka.Czy oplaca mi sie zmieniac pod kątem pieniedzy?

ktoś
@Zamor 19.06.2018 12:35

wg mojej wiedzy brygadzista na magazynie zarabia 3000 podstawy z premiami na ręke plus nadgodziny to bedzie troszkę wiecej, :xD

Nelly
@Zamor 19.06.2018 12:35

Lepiej pracować jako operator wózka jeżeli brygadystem na tym "zakladzie pracy". Odnoszenie do ludzi jak do świń, takiego można się doczekać od brygadystow zwykłe????

Agata

@Tedi, czy aktualnie jesteś zatrudniony w firmie? Jeśli tak, to czy zdradzisz, jakie stanowisko zajmujesz? Możesz powiedzieć, dlaczego uważasz, że kadra zarządzająca działa na szkodę przedsiębiorstwa? Co Twoim zdaniem powinno się zmienić?

Deveel
@Agata 12.07.2018 14:14

Jak każdy pracodawca, firma ma pewnie swoje plusy i minusy. Zarobki faktycznie nie są na produkcji rewelacyjne, ale żeby tam pracować nie potrzeba kompletnie żadnego wykształcenia. Połowę (chyba) pracowników stanowią Ukraińcy, często spotykam ich pod firmowym sklepem, jak odpoczywają po pracy i nie widać żeby nie byli zadowoleni. Ja sam jestem luźno związany ze spółką, robię dla nich usługi zewn., ale znam tam mnóstwo fajnych ludzi, którzy pracują tam od wielu lat i nie słyszałem, żeby pracowali z przymusu bo nie mają co do garnka włożyć. A tego dyra co nim ktoś tam dzieci straszył to też chyba posunęli parę miesięcy temu... jak to na stołkach....

Tedi

Widać że to typowy JENIECKI (usunięte przez administratora). Co na tak fatalne opinie Zarząd firmy ? Przecież oni działają na jej szkodę !

Agata

@Zamor niestety nie jestem związana z firmą Drobimex i nie posiadam wiedzy o zarobkach na stanowisku brygadzisty. Myślę jednak, że osoby zainteresowane tym wątkiem, mogą pomóc Ci odpowiadając na to pytanie. Jeśli jesteś zainteresowany zmianą stanowiska, na takie na wyższym szczeblu swojej kariery, myślę, że możesz dopytać użytkowników, także o inne istotne kwestie, nie związane z wynagrodzeniem.

Kasia
@Agata 25.06.2018 14:10

Jakraz jesteś związana z tą firmą. Podejzam że jesteś brygadystką

Karol

Jesteście pewni, że mogłoby zmienić się parę spraw w firmie żebyście dobrze mogli pisać?

Może

Jak obecnie wyglada sytuacja na stanowisku brygadzisty? Ktoś coś wie?

Agata

@Magda, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mogłabyś jeszcze dodać, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Drobimex? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Drobimex? Jak oceniacie tego pracodawcę i warunki, które oferuje? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Agata
@Agata 14.05.2018 16:07

A powiem że nie było żadnej umowy. Dziwne? Też myślę, że tak

Agata

@Anonimus, a czy Ty pracujesz w Drobimex w Szczecinie? Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i warunkach, które oferuje? @Nick, jak to? Czyli pracujesz przez miesiąc bez żadnej umowy i dopiero po tym czasie podpisujesz stosowne dokumenty? Czy właśnie to miałeś na myśli? @Magda, a długo pracowałaś w Drobimex? Dlaczego masz takie zdanie o firmie?

Magda
@Agata 21.04.2018 22:53

Długo tam mogą pracować ludzie, którym brakuje pieniędzy i chyba nie mają rodziny żeby chociaż jakiś spędzać z ną. Mam takie zdanie, bo pracowałam w zeszłym miesiącu tam. Ale zdanie jasne że zależne jeszcze będzie od tego, na jakim procesie być oraz ile czasu dziennie tam spędzać

Magda
@Agata 21.04.2018 22:53

Napisałam tylko to, co tam było. Może chyba nie wszystko,ale

Mika

Czy ktoś z kadry zarządczej może się wypowiedzieć? Lubię produkty tej firmy, ale te negatywne wypowiedzi ............ Jest aż tak źle?

Magda
@Mika 07.11.2015 10:47

Ja nigdy nie będę używać tych produktów. Po pracy tam

Agata

@Xxxx ale nie podpisałeś żadnej umowy? Ciekawi mnie, jak to wyglądało w praktyce - czy to nieporozumienie, czy też faktycznie firma prowadziła nadal rekrutacje i to zachowanie może wydać się nieprofesjonalne, chociaż coraz częstsze. W zasadzie pracownicy poszukując pracy, też czasami obierają podobna praktykę. A więc to było jedyne wyjaśnienie, jakie Ci przedstawiono?

Xxxx
@Agata 19.09.2017 07:39

Powiedzieli mi ,że zapraszają mnie za15 dni na obchód po zakładzie i podpisanie umowy.No ale dzień przed zadzwonili i podziękowali heh.Umowy nie podpisałem.Przedstawione warunki mi odpowiadały,zgodziłem się na pensję.Widocznie znaleźli kogoś taniej.????

Nick
@Agata 19.09.2017 07:39

To prawda, umów tam nie podpisują. Chyba za jakiś miesiąc albo więc

.........

coraz mniej praw mają polscy pracownicy a coraz więcej praw ukraińcy

Nick
@......... 07.03.2018 14:06

Zobacz, tam ogólnie praw nie mają pracowniki

vitalii

Здравствуйте..подскажите номер телефона..для связи с координатором Украинцев..на Дробимексе..Марика или Агата....Мы ищем работу на птицефабрике..+380958859727..vitalii...

Наташа
@vitalii 09.03.2018 06:57

Можу дати номер до координаторів. Всяких там інших не маю

Agata

Jak aktualnie wygląda sytuacja w Drobimex? Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy, ale może ktoś ma informacje o nowych, nieopublikowanych jeszcze ofertach? A może ktoś mógłby napisać, jak wygląda praca w Drobimex? Jakie warunki oferuje ten pracodawca?

Anonimus
@Agata 19.03.2018 11:09

Tak szukają pracowników, wiem na pewno. Dziesiątków ludzi nie starcze, nawet nie mają czasu normalnie wyrabiać produkcie

Zgadniesz kim jestem,nie robot

Poje*a praca, przepraszam. Za te pieniędzy które tam płacą, bardzo lepiej pojechać gdzieś do innego zakladu. Który nie ma stosunku do ubóstwa kurczaków. Ludzie brzydkie, nie wszyscy, ale większość. Pracować większe normy dziennie oni zmuszeni bo nikt normalnie nie pozwala. Sztrafy za wszystko (niedługo i za chłodzenie do toalety będzie ) no jasne że tylko kiedy coś zobaczą, a w innym przypadku nic nie będzie, to jasne. Brygadysty na żal nie umieją rozmawiać z ludźmi. Dla nich po prostu ludzie nie istnieją tam, chyba niewolniki

Administrator

Wiarygodne opinie osób, które pracowały w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób rozważających zatrudnienie w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzenia w Drobimex? Podzielcie się tymi informacjami.

Zainteresowana

Czy jest jakiś powód takiej ciszy na forum?

Agata

@Xxxx albo może zmieniły się plany firmy? Nie wiem, trudno mi jest się odnieść do tej sytuacji, ale faktycznie - zachowanie nie wydaje się być profesjonalne. Czy zaprosili Cię chociaż do udziału w innych rekrutacjach, przeprosili? Takie sytuacje mogą mieć miejsce, pytanie - czy firma potrafiła się w niej odpowiednio zachować?

xxxx
@Agata 04.10.2017 16:06

oczywiście,że nie zaprosili :) słabe zachowanie,tym bardziej,że na rozmowę przejechałem ponad 100 km ;))

Agata

@Xxxx a jak wyglądała ta rekrutacja na to stanowisko? Czy też miałeś awansować po prostu w strukturach firmy? Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Xxxx
@Agata 05.09.2017 19:49

Najpierw miałem sie uczyć od któregoś zmianowego,potem mialem dostać swoją zmianę po rozbudowie.

Xxxx

Miałem byc kierownikiem zmiany,byłem po rozmowie, dwa dni przed przyjazdem dowiedziałem się,że mam nie przyjeżdżać bo znaleziono juz kogoś,pozdrawiam ????

Agata

Jak widać każdy ma inne odczucia @lejeń, więc warto pamiętać, żeby tutaj na forum podawać przede wszystkim fakty dotyczące zatrudnienia. W ten sposób każdy będzie mógł ocenić Drobimex własną miarą.

Agata

Na pewno jest w tym trochę prawdy, że na początku trzeba negocjować jak najlepsze warunki @dajcieznaćjakjest, ale czy później naprawdę, żadna podwyżka nie jest możliwa? Nawet wtedy kiedy pracodawca widzi postęp w pracy pracownika?

Agata

Pisałeś ten komentarz już dawno tego @gośćnieproszony ale może mógłbyś odnieść się do pracy w Drobimexie też teraz? Jak wygląda sytuacja z ofertami pracy i czy zmieniło się coś w kwestii szefa?

Zostaw opinię o Drobimex - Szczecin

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobimex