Drobimex

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 119 ocen.

Drobimex
2 119 6 1

Opinie o Drobimex

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobimex

Agata

@Kasia, Twoje przypuszczenia są niesłuszne, jestem moderatorem tego wątku opiniowego i jednym z moich zadań jest pomoc użytkownikom forum. Czy Ty pracujesz lub pracowałaś w Drobimex? Jakie jest Twoje zdanie na temat atmosfery? @Agata, czy rozmawiałaś na ten temat z pracodawcą? Może zaszło jakieś nieporozumienie? Opowiedz proszę nieco więcej o swoich doświadczeniach. Czy dostrzegasz jakieś plusy zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Może miałaś dostęp do zniżek pracowniczych?

Agata

@Magda, dziękuję za Twoją odpowiedź. Mogłabyś jeszcze dodać, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Drobimex? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Drobimex? Jak oceniacie tego pracodawcę i warunki, które oferuje? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Agata
@Agata 14.05.2018 16:07

A powiem że nie było żadnej umowy. Dziwne? Też myślę, że tak

Agata

@Zamor niestety nie jestem związana z firmą Drobimex i nie posiadam wiedzy o zarobkach na stanowisku brygadzisty. Myślę jednak, że osoby zainteresowane tym wątkiem, mogą pomóc Ci odpowiadając na to pytanie. Jeśli jesteś zainteresowany zmianą stanowiska, na takie na wyższym szczeblu swojej kariery, myślę, że możesz dopytać użytkowników, także o inne istotne kwestie, nie związane z wynagrodzeniem.

Kasia
@Agata 25.06.2018 14:10

Jakraz jesteś związana z tą firmą. Podejzam że jesteś brygadystką

Agata

@Może jesteś zdecydowany na złożenie aplikacji do Drobimex? Daj znać na forum, czego konkretnie chciałbyś się dowiedzieć na temat pracy jako brygadzista w tym zakładzie. Konkretne pytania pozwolą na szybsze i lepsze jakościowo odpowiedzi. Będą tez pomocne dla innych kandydatów, którzy poszukują obecnie zatrudnienia w Drobimex.

Nelly
@Zamor 19.06.2018 12:35

Lepiej pracować jako operator wózka jeżeli brygadystem na tym "zakladzie pracy". Odnoszenie do ludzi jak do świń, takiego można się doczekać od brygadystow zwykłe????

Agata

@Tedi, czy aktualnie jesteś zatrudniony w firmie? Jeśli tak, to czy zdradzisz, jakie stanowisko zajmujesz? Możesz powiedzieć, dlaczego uważasz, że kadra zarządzająca działa na szkodę przedsiębiorstwa? Co Twoim zdaniem powinno się zmienić?

Deveel
@Agata 12.07.2018 14:14

Jak każdy pracodawca, firma ma pewnie swoje plusy i minusy. Zarobki faktycznie nie są na produkcji rewelacyjne, ale żeby tam pracować nie potrzeba kompletnie żadnego wykształcenia. Połowę (chyba) pracowników stanowią Ukraińcy, często spotykam ich pod firmowym sklepem, jak odpoczywają po pracy i nie widać żeby nie byli zadowoleni. Ja sam jestem luźno związany ze spółką, robię dla nich usługi zewn., ale znam tam mnóstwo fajnych ludzi, którzy pracują tam od wielu lat i nie słyszałem, żeby pracowali z przymusu bo nie mają co do garnka włożyć. A tego dyra co nim ktoś tam dzieci straszył to też chyba posunęli parę miesięcy temu... jak to na stołkach....

Tedi

Widać że to typowy JENIECKI (usunięte przez administratora). Co na tak fatalne opinie Zarząd firmy ? Przecież oni działają na jej szkodę !

Karol

Jesteście pewni, że mogłoby zmienić się parę spraw w firmie żebyście dobrze mogli pisać?

Może

Jak obecnie wyglada sytuacja na stanowisku brygadzisty? Ktoś coś wie?

Agata

@Anonimus, a czy Ty pracujesz w Drobimex w Szczecinie? Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i warunkach, które oferuje? @Nick, jak to? Czyli pracujesz przez miesiąc bez żadnej umowy i dopiero po tym czasie podpisujesz stosowne dokumenty? Czy właśnie to miałeś na myśli? @Magda, a długo pracowałaś w Drobimex? Dlaczego masz takie zdanie o firmie?

Magda
@Agata 21.04.2018 22:53

Napisałam tylko to, co tam było. Może chyba nie wszystko,ale

Mika

Czy ktoś z kadry zarządczej może się wypowiedzieć? Lubię produkty tej firmy, ale te negatywne wypowiedzi ............ Jest aż tak źle?

Magda
@Mika 07.11.2015 10:47

Ja nigdy nie będę używać tych produktów. Po pracy tam

Agata

@Xxxx ale nie podpisałeś żadnej umowy? Ciekawi mnie, jak to wyglądało w praktyce - czy to nieporozumienie, czy też faktycznie firma prowadziła nadal rekrutacje i to zachowanie może wydać się nieprofesjonalne, chociaż coraz częstsze. W zasadzie pracownicy poszukując pracy, też czasami obierają podobna praktykę. A więc to było jedyne wyjaśnienie, jakie Ci przedstawiono?

Nick
@Agata 19.09.2017 07:39

To prawda, umów tam nie podpisują. Chyba za jakiś miesiąc albo więc

.........

coraz mniej praw mają polscy pracownicy a coraz więcej praw ukraińcy

Nick
@......... 07.03.2018 14:06

Zobacz, tam ogólnie praw nie mają pracowniki

vitalii

Здравствуйте..подскажите номер телефона..для связи с координатором Украинцев..на Дробимексе..Марика или Агата....Мы ищем работу на птицефабрике..+380958859727..vitalii...

Наташа
@vitalii 09.03.2018 06:57

Можу дати номер до координаторів. Всяких там інших не маю

Agata

Jak aktualnie wygląda sytuacja w Drobimex? Czy firma poszukuje aktualnie pracowników? W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy, ale może ktoś ma informacje o nowych, nieopublikowanych jeszcze ofertach? A może ktoś mógłby napisać, jak wygląda praca w Drobimex? Jakie warunki oferuje ten pracodawca?

Anonimus
@Agata 19.03.2018 11:09

Tak szukają pracowników, wiem na pewno. Dziesiątków ludzi nie starcze, nawet nie mają czasu normalnie wyrabiać produkcie

Zgadniesz kim jestem,nie robot

Poje*a praca, przepraszam. Za te pieniędzy które tam płacą, bardzo lepiej pojechać gdzieś do innego zakladu. Który nie ma stosunku do ubóstwa kurczaków. Ludzie brzydkie, nie wszyscy, ale większość. Pracować większe normy dziennie oni zmuszeni bo nikt normalnie nie pozwala. Sztrafy za wszystko (niedługo i za chłodzenie do toalety będzie ) no jasne że tylko kiedy coś zobaczą, a w innym przypadku nic nie będzie, to jasne. Brygadysty na żal nie umieją rozmawiać z ludźmi. Dla nich po prostu ludzie nie istnieją tam, chyba niewolniki

Administrator

Wiarygodne opinie osób, które pracowały w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób rozważających zatrudnienie w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzenia w Drobimex? Podzielcie się tymi informacjami.

Zainteresowana

Czy jest jakiś powód takiej ciszy na forum?

Agata

@Xxxx albo może zmieniły się plany firmy? Nie wiem, trudno mi jest się odnieść do tej sytuacji, ale faktycznie - zachowanie nie wydaje się być profesjonalne. Czy zaprosili Cię chociaż do udziału w innych rekrutacjach, przeprosili? Takie sytuacje mogą mieć miejsce, pytanie - czy firma potrafiła się w niej odpowiednio zachować?

xxxx
@Agata 04.10.2017 16:06

oczywiście,że nie zaprosili :) słabe zachowanie,tym bardziej,że na rozmowę przejechałem ponad 100 km ;))

Agata

@Xxxx a jak wyglądała ta rekrutacja na to stanowisko? Czy też miałeś awansować po prostu w strukturach firmy? Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Xxxx
@Agata 05.09.2017 19:49

Najpierw miałem sie uczyć od któregoś zmianowego,potem mialem dostać swoją zmianę po rozbudowie.

Xxxx

Miałem byc kierownikiem zmiany,byłem po rozmowie, dwa dni przed przyjazdem dowiedziałem się,że mam nie przyjeżdżać bo znaleziono juz kogoś,pozdrawiam ????

Agata

Jak widać każdy ma inne odczucia @lejeń, więc warto pamiętać, żeby tutaj na forum podawać przede wszystkim fakty dotyczące zatrudnienia. W ten sposób każdy będzie mógł ocenić Drobimex własną miarą.

Agata

Na pewno jest w tym trochę prawdy, że na początku trzeba negocjować jak najlepsze warunki @dajcieznaćjakjest, ale czy później naprawdę, żadna podwyżka nie jest możliwa? Nawet wtedy kiedy pracodawca widzi postęp w pracy pracownika?

dajcie znać jak jest

Napiszcie jak jest teraz z zarobkami? Ja tylko mogę powiedzieć od osoby, która tam pracuje, że jest gruby zaap****, że z wolnego ściągaja jak już z łaski się dostanie, ale wyciąga 4000 "na rękę", a przed świętami jak się zap*** po 114-18 godzin przez 31 dni pod rząd, to wyciągnęła 10.000 z nadgodzinami. Może po prostu większość tutaj marudzących, to nie znające swojej wartości ludzie, którzy na wstępie zgodzili się na takie niskie zarobki i przez to są wykorzystywani przez pracodawcę, bo często jest tak, ile wynegocjujesz na samym początku będziesz przy tym trwać przez wiele lat z łaską o jakąś podwyżkę

Agata

Pisałeś ten komentarz już dawno tego @gośćnieproszony ale może mógłbyś odnieść się do pracy w Drobimexie też teraz? Jak wygląda sytuacja z ofertami pracy i czy zmieniło się coś w kwestii szefa?

Skazany na śmierć

Jak jesteście ciekawi jak jest w firmie i się chcecie czegoś dowiedzieć to przed firmą zawsze po 14 stoją pracownicy i czekają na autobusy :D jeśli chcecie znać prawdę to pytajcie zwykłego pracownika nie brygadzistę albo kierownika :) tyle w temacie :D

raja

W sumie cały czas pokazują się u nich jakieś oferty pracy, ale mnie by najbardziej interesowało ogłoszenie na specjalistę ds. procesów, bo o stabilne zatrudnienie wcale nie jest trudno.

anonim

(usunięte przez administratora)

@ciekawy@
@@ciekawy@ 07.05.2016 17:58

na jakim stanowisko szukasz pracy ?

anonim

(usunięte przez administratora)

@ciekawy@

niskiego ? tzn? jakieś cyfry ?

hue hue

a 2 zastraszają pracowników bo każdy się boi z tego względu ze zatrudniają na ich miejsce inne narodowsci i mowia ze jeśli nie pasuje to się zwolnij albo jak nie przyjdziesz na tzw" sobata dla ochotnikow a ta sobota jest niby dla chętnych ale sprobowalo by się nie rzyjsc to już kaplica" a oni zatruniaja np. robia tam czeczeni jest nawet mongol i moldawia ukraina i gruzja nawet jeden tatar jest a im placa ochlapy a oni wala po 12 a polacy się buntują i dlatego jest jak jest

Huehue

Jestem bylym pracownikiem pracowałem tam 4 lata. :) jedynie czego mi szkoda to ludzi których tam poznałem bo sa naprawdę zajebisci i mam kontakt z wieloma do tej pory :) ale to nieliczne osoby bo dużo jest wrednych i podpier.... żeby tylko się podlizać praca ciezka o godzinie 13 50 10 min przed fajrantem mowia ze zostajesz na nocke albo ze w sobote do pracy bądź nadgodziny praca na akord kasa slaba ciężko dostać podwyzke bo ludzie pracujący tam mieli mniej niż ja a ja tez nie miałem dużo ogolnie rzecz biorac jeśli masz do zrobienia 3 tony mowia ze mało było by dobrze jakby poszlo 5 jak się postarasz i zrobisz te 5 to mowia ze mało masz 7 i tak w kolko az się będzie robilo tysiące ton a oni ze mało im wiecznie mało kierownictwo wredne nie maja pojęcia o niczym kierowniczka się mnie ytala ile jest towaru na magazynie choć sprawdzala nie dostaniesz wolnego nawet gdy by się umieralo a kierownictwo bierze urlopy bo ma np. katar o wolne jest ciezkoo najlepiej jest brac zwolnienie jak ma się już lepsza umowę czysty wyzysk rzecz mowiac kiedyś zwolnili chłopaka bo nie mieli dla niego obuwia odpowiedniego szkoda gadac i pisać z reszta

Zostaw opinię o Drobimex - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drobimex