MBF Sp. z o. o.
4 131 6 1

Opinie o MBF Sp. z o. o.

max

najgorsza firma w Tczewie i okolicy, najgorsze zarobki, robota masakra.

anonymous
@max 04.09.2018 08:19

Pogieło cię do reszty.Nie dajesz rady,praca dla ciebie zaciężka,do przeczkola z tobą,ja pracuję 13 lat i nie ma mowy o zmianie zakładu pracy.

Tolek
@anonymous 04.09.2018 17:46

Pracujesz 13 lat to stażowe masz dość wysokie, i jeszcze zależy na jakim stanowisku. Bo podejrzewam że nie na nadrukach na maszynie albo pakowni lub produkcji (linia) Bo ja bym nie był zadowolony będąc doświadczonym pracownikiem a zbierając taką samą wypłatę jak nowa osoba. trochę to chore, zakład ten nie docenia doświadczonych pracowników, bo gdyby doceniał to nie dochodziło by do odchodzenia takich właśnie ludzi. Ucieka coraz więcej ludzi, i chyba dyrekcji o to chodzi, doprowadzić ludzi do przejścia na pełny etat by zniewolic ludzi dniami które trzeba dorobić do etatu. niech podniosą wynagrodzenia to będą mieli i jakośc i ilośc, nie tylko w obsadzie stanowisk!

anonim
@max 04.09.2018 08:19

smutna prawda

Czarna
@max 04.09.2018 08:19

To prawda nie polecam nikomu tego zakładu pracy

Beti
@max 04.09.2018 08:19

Byłam na rozmowie. Fanie, pięknie ale później się okazało co to za firma. Ludzie nie idziecie tam. Szkoda czasu i nerwów.

Pracownik
@max 04.09.2018 08:19

Oj tam oj tam

Pracownik
@Tolek 04.09.2018 21:49

No i tak docenili starych pracowników że ho ho ze teraz wyszlo na zero po zabraniu naszego stazowego a mlody nie doswiadczony pracownik zyskał

MBF
@Pracownik 05.01.2019 22:44

Zgadzam sie dobry pracownik to zadowolony pracownik

Dorota
@Pracownik 05.01.2019 22:44

Czy mógłbyś proszę sprecyzować swój wpis i podać więcej szczegółów na temat zmian w firmie MBF, o których mówisz w swoim komentarzu? Niestety na chwilę obecną niewiele on mówi wszystkim potencjalnym kandydatom. Czy zabranie dodatku stażowego zostało w jakiś inny sposób zrekompensowane starszym stażem pracownikom? Może w związku z tym podstawa wynagrodzenia została wyrównana wszystkim pracownikom do tego samego poziomu? Jak ta kwestia wygląda obecnie?

Dominik
@MBF 06.01.2019 22:52

A zadowolony pracownik przynosi większe zyski dla firmy. I koło się zamyka.

zmęczony
@Dorota 30.01.2019 14:50

Po zmianach najstarsi stażem pracownicy dostali Obniżki(!), firma nie docenia ich doświadczenia, robi wszystko żeby się ich pozbyć. Najwięcej dostali młodzi, zieloni pracownicy, często nie wiadomo za co(?!). Firma przed zmianami zapowiadała zróżnicowane wynagrodzenia w/g umiejętności, zaangażowania i chęci nauki nowych czynności, wyszło jak zawsze. Wrzucenie wszystkich do jednego worka pomimo różnych umiejętności raczej nie działa motywująco! Wniosek jest prosty: nie warto się dla firmy rozwijać, starać i edukować bo finalnie i tak dostaniesz te same pieniądze co te osoby które mają to gdzieś! Atmosfera bardzo zła, kolejni pracownicy zapowiadają zwolnienie a kierownictwo nic sobie z tego nie robi. Nie warto tracić nerwów na ten cyrk gdzie dobrze mają tylko ci co donoszą i boją się powiedzieć prawdę w oczy gdy coś jest nie tak! Ostatni gasi światło!

Kami123
@MBF 06.01.2019 22:52

A jakie są w ogóle zarobki ile na godz. ?

Dorota
@Kami123 30.01.2019 22:58

Takie pytanie oznacza, że bardzo poważnie rozważasz aplikowanie do MBF. Niektórzy użytkownicy poruszali już tu temat zarobków. Dlatego proponuję, żebyś spokojnie poszukał wpisów, które dotyczą tej kwestii. Na jednym z dosyć znanych portali z ofertami pracy widziałam ostatnio, że firma ta poszukuje Operatora produkcji oraz Customer Service Specialist. Czy któraś z tych posad byłaby dla Ciebie odpowiednia?

Pracownik
@Dorota 06.02.2019 15:45

Oczywiście zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią Pani ludzie już są zmęczeni tym wszystkim żal trochę tej pracy ale nikt nas nie słucha porażka na całej linii jak kierowana jest ta firma

Jan
@Pracownik 16.02.2019 18:29

Nasz Prezes powinien porównać minimalną pensję w Belgi Niemczech i tu w Polsce i zadać sobie pytanie czy my za tą ciężką pracę jesteśmy godnie wynagrodzeni raczej nie

Pracownik

Miało być tak dobrze a wyszlo jak zwykle :(

Pracownik

WIGILIA JEDNA WIELKA PORAŻKA PYTANIE TYLKO DLACZEGO? Dziś przy podpisywaniu aneksow mamy odpowiedz aby do wiosny i sami będą pracować

Pakowacz

Nie wiem czemu wy piszecie takie rzeczy o tym zakładzie ja tam pracuje i nie jest źle i proszę nie pisać takich rzeczy ponieważ połowa z tego forum nie pracowała w Belbal i nie wiedzą jak tam na prawdę jest:) Lubię atmosferę w MBF Sp. z o. o. za: Duża Pakownia,Średnia

BP04
@Pakowacz 03.11.2018 22:59

Trzeba było się uczyć

Pracownik
@Pakowacz 03.11.2018 22:59

Oczywiście że tam wszystko gra super kierownik działu i wszystko pod kontrolą

Pracownik

Na nadrukach totalny haos brak podziału zadań nic nie gra nic nie jest robione według jakiegoś schematu zakładasz zlecenia troche pomalujesz trzeba zdjąć brak balonów musisz te maszyny na okraglo myc dużo czasu schodzi jak jedno zlecenie jest zakladane kilka razy balagan nic nie przemyslane brak nad tym wszystkim kontroli tylko my coraz bardziej umeczone druga sprawa niesprawne te maszyny niby naprawiane a nic nie chodzi jak powinno nad mechanikami też brak kontroli to że P R... raz na dzień się pokaże nie znaczy że wszystko gra powinien tu być z nimi na miejscu i mieć wszystko na oku miejmy nadzieje że w tym nowym systemie będzie lepiej ale jakoś czarno to widze

Z miłości do balona

Najgorsze w balonikach jest to, że dałny (usunięte przez administratora) się nigdy nie nauczą jak porządnie wykonywać swoje obowiązki, za 2000 cebulionow powinni bardzie przykładać się do pracy ????????

Pracownik
@Z miłości do balona 30.11.2018 07:35

Każdy powinien się przykładać do pracy, której się podejmuje. Jesteś więźniem skierowanym do pracy przymusowej, czy podpisałeś umowę?

Tczewianka

Dokładnie, jedno co dobre to system pracy, 6 dni do pracy i 4 dni wolnego, zarobki - masakra, trzeba zapieprzać za psi grosz. W okresie zatrudnienia co chwilę słyszałam że ktoś się zwalnia, wgl nie doceniają pracowników .

Zara do dom

Jedyne co jest dobre w tej firmie to ze jak przychodzisz na 6 do roboty to zara idziesz do dom bo to już zleci jak wejdziesz do baloników. A co do firmy to jest dobra pieniądz tez jest dobry i balon tez jest dobry

hahaha
@Zara do dom 22.10.2018 19:35

zarobki najlepsze hahahahaha

Tolek

Ludzie się zwalniają, nie ma komu pracować, bo kto chce tyrać jak wół za grosze. Oscienne firmy dają o wiele więcej niż tylko najniższa krajowa. A tu człowiek nie może zarobić na utrzymanie rodziny godnych pieniędzy. Prawda co piszą. Dyrekcja niczego się nie nauczyła po ucieczce ludzi, doświadczonych pracowników. Jeśli nie podniosą znacznie wynagrodzeń to pracownicy biur będą musieli obsługiwać linię by sprostać zamówieniom.

Pracownik
@Tolek 21.08.2018 07:22

Zgadzam się z tą opinią tamta Dyrekcja szanowała ludzi nagradzała za cieżką prace premie były na czas ja się pytam gdzie nasze premie za pierwe półrocze?

Miła
@Tolek 21.08.2018 07:22

Sama Ukraina tam pracuje masakra.

anonymous
@Pracownik 21.08.2018 16:13

No doczekaliśmy z 3 miesiecznym opóźnieniem ale są

Pracownik
@Tolek 21.08.2018 07:22

Oj Dyrekcjo obudź się fajna ta nasza firma są ludzie którzy lubią swoją pracę pracujemy trochę czasu szkoda opuszczać tę firmę ale niestety średnia krajowa to trochę za mało oscienne firmy pobierają nam pracowników z doświadczeniem

Bbb
@Pracownik 30.09.2018 16:38

najniższa krajowa a nie średnia...

Ona
@Tolek 21.08.2018 07:22

Tam pracuje sam pleps

Pracownik
@Ona 11.10.2018 20:34

Sam jesteś PLEBS trochę czasu tu pracuję i jak dla mnie jest ok

anonymous

Żadna ściema ty chyba liczyć nie umiesz 2100 podstawy 500 stażowe i 600 premi to jest 3200 brutto więc na rękę około 2200 i nie żadny zarobek w 2020.

marianna
@anonymous 23.08.2018 00:27

Skoro niby jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?! Tempo w jakim pracownicy odchodzą z tej firmy jest chyba najlepszym świadectwem, czy się mylę? Dodam, że nawet jeżeli stawka na linii produkcyjnej jest podobna jak w innych zakładach to mając do wyboru czystą i lekką pracę np w PanLink a ciężką harówkę w balonach, to chyba oczywiste co każdy wybierze...

anonymous
@anonymous 23.08.2018 00:27

No nie wszyscy mają 600 premi polowa zakłafu ma 500

anonymous
@anonymous 23.08.2018 18:24

Na pełen etat jest 600. na 11/13 mniej - 500.

anonymous

600 premi ma pełny etat za średnio 168/176 godzin na miesiąc , 500 premi ma 11/13 etat za 144 godziny w miesiącu to chyba sprawiedliwe że ja pracuję więcej godzin i mam większą premię.Możesz przejść na pełny etat i zwiększysz sobie premię a tym samym zwiększysz podstawę i na angażu dostaniesz 2700 brutto a nie 2400.

anonymous
@anonymous 25.08.2018 07:04

Mniemam że Pani pracuje w biurze bo my na halach pelen etet ma wyjsciowej 2100 a 11/13 1800 i nijak nam niw wychodzi taka pensja o której Pani pisze z poważaniem droga Pani

annamanna
@anonymous 25.08.2018 07:04

Tylko frajerzy przejdą na pełen etat i tylko frajerzy będą chodzić na dodatki po tej obniżce stawki. Ten zakład schodzi na psy, aż wstyd!

anonymous
@annamanna 25.08.2018 16:35

Brama otwarta ,droga wolna,nikt nikogo do niczego nie zmusza .

anonymous
@anonymous 26.08.2018 18:21

Brawo no i słoma wyszła !!!!!

zniesmaczona

Teraz to się dopiero zacznie rzucanie wypowiedź... Brawo zarząd, brawo... Sami jajogłowi!

K..f_________

Pracuje od trzech lat w balonach nie jest łatwo. Ja tam widzę pozytywy.To wy koleżanki i koledzy tak jak się mówi o Polakach lubicie narzekać i być zawistni bo Polak chyba tak ma a czemu? Pokaższmy że jest inaczej.

MBF
@K..f_________ 21.08.2018 20:39

Jak się ma super szefową jak na pakowni i sortowni to może i tak !!!!!

Gość
@MBF 22.08.2018 21:55

KOŃCZCIE JUŻ TU DYSKUSJE BO ODSTRASZACIE POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW!!!!!!!!!!

anonymous

Każdy jest dorosły i wie co robi na szacunek trzeba sobie zasłużyć ,zawsze początki są trudne ,moje też takie były.Pracuję w balonach od 2015 i oczywiście jestem na najniższej krajowej ale nikt tu nie mówi że do tej stawki mamy dodatki takie jak stażowe ,premię miesięczną i premię pólroczną oczywiście jak się zasłuży-brak chorobowego i wydajna praca.Tak więc moja pensja to nie najniższa krajowa a ponad 3 tys. a jak są nadgodziny to nawet 4 tys. ale trzeba chcieć pracować bo za darmo nic nie ma.

marianna
@anonymous 22.08.2018 16:20

buahaha ???? może 8 tys? ludzie się zwalniają hurtowo i to jest najlepsza miara tego jakie są warunki!

kto to napisał
@anonymous 22.08.2018 16:20

jak pracujesz od 2015 to stażowego nie masz, więc trochę powyżej 1700zł wyciągniesz, zrobisz 10 dodatków w miesiącu to będzie ok, za to w domu będą się pytali kim jesteś...

anonymous
@anonymous 22.08.2018 16:20

Oj sciema sciema jak ktoś trafnie zauważył to stażowe jest po 5 latach a te zarobki co podajesz to naprawde z kosmosu ha ha więc ty dostaniesz w 2020 to moze tyle zarobisz

anonymous
@anonymous 22.08.2018 16:20

Sprostowanie od 2005 a nie 2015 zwracam honor

anonymous

Upał na hali dochodzi do 40 na nadrukach ale żaden boss nie zainteresuje sie pracownikami wstyd "szefowie wstyd " a my ledwo żyjemy tylko zwolnienia brać!!!!!!!

Pracownica
@anonymous 11.08.2018 15:22

Nie zgadzam się z powyższą opinią przecież dyrekcja wstrzymała produkcję na nadrukach w największym upale kilka razy. Opinie powinny być wiarygodne. Czy nie to jest ważne w opiniach?

anonymous
@Pracownica 21.08.2018 20:20

Oczywiście wstrzymala po naciskach pracowników i to jest miarodajne droga koleżanko!!!

Pracownik

Długi i bob.... I wszystko jasne...

Rysiu????

Hmmm... Ujmę to w ten sposób, przybywa nam elektro-mechanikow, czy technicznych, z tygodnia na tydzień jest ich coraz wiecej. Chyba są potrzebni do akcji T-Mobile "pomoc mierzona kilometrami". Ogólnie coraz mniej osób z doświadczeniem, a zarazem co najlepsze nawet brak nowych mordek do pracy... Ale co tu się dziwić jak firma pensjie pracowników ma gdzieś, tylko liczy się "dyrekcja", "znajomości" i "rodzinka".

John Doe

Ilu ludzi jeszcze musi się z tej firmy zwolnić żeby ktoś z dyrekcji w końcu otworzył oczy? Jeszcze trochę i sami będą robić w tym upale, smrodzie i brudzie...

Mario
@John Doe 18.08.2018 17:31

dokładnie! szukają nowych pracowników a swoich nie potrafią zatrzymać! o czymś to świadczy! tu się nie docenia ludzi, jesteś tylko pionkiem na planszy, twoje doświadczenie, wiedzą i umiejętności nie mają znaczenia, wolą rotację ciągle nowych ludzi a wszystko odbija się na jakości, obawiam się że z taką polityką to ten zakład wkrótce upadnie!

Jan
@Mario 19.08.2018 14:45

Zgadzam sie jakość balonów strasznie spadła np na nadrukach te maszyny teraz to porażka Brak fachowca do ich naprawy

Pracownik

O urllop wypracowany w ciagu całego roku bardzo trudno ledwo dadzą 6 dni i to nie w tym czasie kiedy nam odpowiada lecz kierownikom rozumiem specyficzny rodzaj pracy latrm nawał ale mamy dzieciaczki które chcałyby być choć trochę z rodzicami

pracownik MBF

firma MBF jest na etapie wielkich zmian - na lepsze :)

magda
@pracownik MBF 06.09.2017 15:20

zmiany tylko na gorsze

Filip
@pracownik MBF 06.09.2017 15:20

No nie widać zmian na lepsze wszyscy doświadczeni i wartosciowi pracownicy odchodzą jak płace SIĘ nie zmienią to widzę to kiepsko a inne zakłady kuszą i cieszą się z tak sumiennych pracowników

abc

od kiedy jest nowy dyrektor i paru innych, praca wre

@
@abc 05.09.2017 10:02

zgadzam się z tobą abc

Gość
@abc 05.09.2017 10:02

Tylko administracji coraz wiecej a robić nie ma komu !!!!!

Gepard

Ludzie tam a nawet pracownicy nie mają szacunku dla siebie nawzajem. Każdy na każdego gada. To była najgorsza praca w moim życiu. A przepracowałam prawie 30 lat na szczęście w lepszych warunkach. Nigdy tam niewrócę. A wy nawet niezaczynajcie w balonach.

Bogdan

@JBELBAL dlaczego jesteś niezadowolony z pracy w MBF? Chodzi o pensję, atmosferę w zespole, podejście do pracownika? Można liczyć na jakieś benefity pozapłacowe? Warto mówić o takich rzeczach, każda szczera opinia wiele wnosi dla przyszłych pracowników.

Gość
@Bogdan 25.07.2018 22:24

Pensja na czas tyle ile srednia krajowa atmosfera taka sobie podejscie do pracownika kiepskie benefity jak w kazdym tak duzym zakladzie

wiadro
@Gość 26.07.2018 21:23

średnia krajowa?! hahaha bardzo bym chciała żeby tak było, niestety jest zdecydowanie gorzej i nie zanosi się żeby miało być lepiej!!!

Iza

Konkurencja inspiruje do pisania?

Tomil
@Iza 11.07.2018 12:44

to raczej życie

Sowa

Nie szanują pracowników, nie polecam. Wiecie kiedy w tej firmie będzie lepiej? Lepiej już było!

Julia

Ma ktoś może numer do tej zmianowej ? Bo dziś mnie nie będzie :)

Ściągacz balonów

Pracuje tam 8 dni i zmusili mnie do ściągania 10 rzędów. Powiem tyle KHHHHH TFU !

JBELBAL

Pracowałem w Belbalu miesiąc i mogę jedynie powiedzieć tak: TFU na tą robotę.

Czarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

anonymous

Czym sie różni młodszy operator od starszego ano tym że siedzi na czterech literach i kasa ta sama a może i lepsza dobrze ze ja wymiksowalam się z tej ciężkiej pracy znalazłam lepszą mniej stresująca lżejsza lepiej płatną odwagi dziewczyny szkoda życia a szacunku za grosz

Zostaw opinię o MBF Sp. z o. o. - Tczew

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBF Sp. z o. o.