MBF Sp. z o. o.

Tczew

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 126 ocen.

MBF Sp. z o. o.
4 126 6 1

Opinie o MBF Sp. z o. o.

Tolek

Ludzie się zwalniają, nie ma komu pracować, bo kto chce tyrać jak wół za grosze. Oscienne firmy dają o wiele więcej niż tylko najniższa krajowa. A tu człowiek nie może zarobić na utrzymanie rodziny godnych pieniędzy. Prawda co piszą. Dyrekcja niczego się nie nauczyła po ucieczce ludzi, doświadczonych pracowników. Jeśli nie podniosą znacznie wynagrodzeń to pracownicy biur będą musieli obsługiwać linię by sprostać zamówieniom.

Pracownik
@Tolek 21.08.2018 07:22

Zgadzam się z tą opinią tamta Dyrekcja szanowała ludzi nagradzała za cieżką prace premie były na czas ja się pytam gdzie nasze premie za pierwe półrocze?

Miła
@Tolek 21.08.2018 07:22

Sama Ukraina tam pracuje masakra.

anonymous
@Pracownik 21.08.2018 16:13

No doczekaliśmy z 3 miesiecznym opóźnieniem ale są

Pracownik
@Tolek 21.08.2018 07:22

Oj Dyrekcjo obudź się fajna ta nasza firma są ludzie którzy lubią swoją pracę pracujemy trochę czasu szkoda opuszczać tę firmę ale niestety średnia krajowa to trochę za mało oscienne firmy pobierają nam pracowników z doświadczeniem

Bbb
@Pracownik 30.09.2018 16:38

najniższa krajowa a nie średnia...

Ona
@Tolek 21.08.2018 07:22

Tam pracuje sam pleps

Pracownik
@Ona 11.10.2018 20:34

Sam jesteś PLEBS trochę czasu tu pracuję i jak dla mnie jest ok

max

najgorsza firma w Tczewie i okolicy, najgorsze zarobki, robota masakra.

anonymous
@max 04.09.2018 08:19

Pogieło cię do reszty.Nie dajesz rady,praca dla ciebie zaciężka,do przeczkola z tobą,ja pracuję 13 lat i nie ma mowy o zmianie zakładu pracy.

Tolek
@anonymous 04.09.2018 17:46

Pracujesz 13 lat to stażowe masz dość wysokie, i jeszcze zależy na jakim stanowisku. Bo podejrzewam że nie na nadrukach na maszynie albo pakowni lub produkcji (linia) Bo ja bym nie był zadowolony będąc doświadczonym pracownikiem a zbierając taką samą wypłatę jak nowa osoba. trochę to chore, zakład ten nie docenia doświadczonych pracowników, bo gdyby doceniał to nie dochodziło by do odchodzenia takich właśnie ludzi. Ucieka coraz więcej ludzi, i chyba dyrekcji o to chodzi, doprowadzić ludzi do przejścia na pełny etat by zniewolic ludzi dniami które trzeba dorobić do etatu. niech podniosą wynagrodzenia to będą mieli i jakośc i ilośc, nie tylko w obsadzie stanowisk!

anonim
@max 04.09.2018 08:19

smutna prawda

Czarna
@max 04.09.2018 08:19

To prawda nie polecam nikomu tego zakładu pracy

Beti
@max 04.09.2018 08:19

Byłam na rozmowie. Fanie, pięknie ale później się okazało co to za firma. Ludzie nie idziecie tam. Szkoda czasu i nerwów.

Pracownik
@max 04.09.2018 08:19

Oj tam oj tam

anonymous

Żadna ściema ty chyba liczyć nie umiesz 2100 podstawy 500 stażowe i 600 premi to jest 3200 brutto więc na rękę około 2200 i nie żadny zarobek w 2020.

marianna
@anonymous 23.08.2018 00:27

Skoro niby jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?! Tempo w jakim pracownicy odchodzą z tej firmy jest chyba najlepszym świadectwem, czy się mylę? Dodam, że nawet jeżeli stawka na linii produkcyjnej jest podobna jak w innych zakładach to mając do wyboru czystą i lekką pracę np w PanLink a ciężką harówkę w balonach, to chyba oczywiste co każdy wybierze...

anonymous
@anonymous 23.08.2018 00:27

No nie wszyscy mają 600 premi polowa zakłafu ma 500

anonymous
@anonymous 23.08.2018 18:24

Na pełen etat jest 600. na 11/13 mniej - 500.

anonymous

600 premi ma pełny etat za średnio 168/176 godzin na miesiąc , 500 premi ma 11/13 etat za 144 godziny w miesiącu to chyba sprawiedliwe że ja pracuję więcej godzin i mam większą premię.Możesz przejść na pełny etat i zwiększysz sobie premię a tym samym zwiększysz podstawę i na angażu dostaniesz 2700 brutto a nie 2400.

anonymous
@anonymous 25.08.2018 07:04

Mniemam że Pani pracuje w biurze bo my na halach pelen etet ma wyjsciowej 2100 a 11/13 1800 i nijak nam niw wychodzi taka pensja o której Pani pisze z poważaniem droga Pani

annamanna
@anonymous 25.08.2018 07:04

Tylko frajerzy przejdą na pełen etat i tylko frajerzy będą chodzić na dodatki po tej obniżce stawki. Ten zakład schodzi na psy, aż wstyd!

anonymous
@annamanna 25.08.2018 16:35

Brama otwarta ,droga wolna,nikt nikogo do niczego nie zmusza .

anonymous
@anonymous 26.08.2018 18:21

Brawo no i słoma wyszła !!!!!

zniesmaczona

Teraz to się dopiero zacznie rzucanie wypowiedź... Brawo zarząd, brawo... Sami jajogłowi!

K..f_________

Pracuje od trzech lat w balonach nie jest łatwo. Ja tam widzę pozytywy.To wy koleżanki i koledzy tak jak się mówi o Polakach lubicie narzekać i być zawistni bo Polak chyba tak ma a czemu? Pokaższmy że jest inaczej.

MBF
@K..f_________ 21.08.2018 20:39

Jak się ma super szefową jak na pakowni i sortowni to może i tak !!!!!

Gość
@MBF 22.08.2018 21:55

KOŃCZCIE JUŻ TU DYSKUSJE BO ODSTRASZACIE POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW!!!!!!!!!!

anonymous

Każdy jest dorosły i wie co robi na szacunek trzeba sobie zasłużyć ,zawsze początki są trudne ,moje też takie były.Pracuję w balonach od 2015 i oczywiście jestem na najniższej krajowej ale nikt tu nie mówi że do tej stawki mamy dodatki takie jak stażowe ,premię miesięczną i premię pólroczną oczywiście jak się zasłuży-brak chorobowego i wydajna praca.Tak więc moja pensja to nie najniższa krajowa a ponad 3 tys. a jak są nadgodziny to nawet 4 tys. ale trzeba chcieć pracować bo za darmo nic nie ma.

marianna
@anonymous 22.08.2018 16:20

buahaha ???? może 8 tys? ludzie się zwalniają hurtowo i to jest najlepsza miara tego jakie są warunki!

kto to napisał
@anonymous 22.08.2018 16:20

jak pracujesz od 2015 to stażowego nie masz, więc trochę powyżej 1700zł wyciągniesz, zrobisz 10 dodatków w miesiącu to będzie ok, za to w domu będą się pytali kim jesteś...

anonymous
@anonymous 22.08.2018 16:20

Oj sciema sciema jak ktoś trafnie zauważył to stażowe jest po 5 latach a te zarobki co podajesz to naprawde z kosmosu ha ha więc ty dostaniesz w 2020 to moze tyle zarobisz

anonymous
@anonymous 22.08.2018 16:20

Sprostowanie od 2005 a nie 2015 zwracam honor

anonymous

Upał na hali dochodzi do 40 na nadrukach ale żaden boss nie zainteresuje sie pracownikami wstyd "szefowie wstyd " a my ledwo żyjemy tylko zwolnienia brać!!!!!!!

Pracownica
@anonymous 11.08.2018 15:22

Nie zgadzam się z powyższą opinią przecież dyrekcja wstrzymała produkcję na nadrukach w największym upale kilka razy. Opinie powinny być wiarygodne. Czy nie to jest ważne w opiniach?

anonymous
@Pracownica 21.08.2018 20:20

Oczywiście wstrzymala po naciskach pracowników i to jest miarodajne droga koleżanko!!!

Pracownik

Długi i bob.... I wszystko jasne...

Rysiu????

Hmmm... Ujmę to w ten sposób, przybywa nam elektro-mechanikow, czy technicznych, z tygodnia na tydzień jest ich coraz wiecej. Chyba są potrzebni do akcji T-Mobile "pomoc mierzona kilometrami". Ogólnie coraz mniej osób z doświadczeniem, a zarazem co najlepsze nawet brak nowych mordek do pracy... Ale co tu się dziwić jak firma pensjie pracowników ma gdzieś, tylko liczy się "dyrekcja", "znajomości" i "rodzinka".

John Doe

Ilu ludzi jeszcze musi się z tej firmy zwolnić żeby ktoś z dyrekcji w końcu otworzył oczy? Jeszcze trochę i sami będą robić w tym upale, smrodzie i brudzie...

Mario
@John Doe 18.08.2018 17:31

dokładnie! szukają nowych pracowników a swoich nie potrafią zatrzymać! o czymś to świadczy! tu się nie docenia ludzi, jesteś tylko pionkiem na planszy, twoje doświadczenie, wiedzą i umiejętności nie mają znaczenia, wolą rotację ciągle nowych ludzi a wszystko odbija się na jakości, obawiam się że z taką polityką to ten zakład wkrótce upadnie!

Jan
@Mario 19.08.2018 14:45

Zgadzam sie jakość balonów strasznie spadła np na nadrukach te maszyny teraz to porażka Brak fachowca do ich naprawy

Pracownik

O urllop wypracowany w ciagu całego roku bardzo trudno ledwo dadzą 6 dni i to nie w tym czasie kiedy nam odpowiada lecz kierownikom rozumiem specyficzny rodzaj pracy latrm nawał ale mamy dzieciaczki które chcałyby być choć trochę z rodzicami

pracownik MBF

firma MBF jest na etapie wielkich zmian - na lepsze :)

magda
@pracownik MBF 06.09.2017 15:20

zmiany tylko na gorsze

Filip
@pracownik MBF 06.09.2017 15:20

No nie widać zmian na lepsze wszyscy doświadczeni i wartosciowi pracownicy odchodzą jak płace SIĘ nie zmienią to widzę to kiepsko a inne zakłady kuszą i cieszą się z tak sumiennych pracowników

abc

od kiedy jest nowy dyrektor i paru innych, praca wre

@
@abc 05.09.2017 10:02

zgadzam się z tobą abc

Gość
@abc 05.09.2017 10:02

Tylko administracji coraz wiecej a robić nie ma komu !!!!!

Gepard

Ludzie tam a nawet pracownicy nie mają szacunku dla siebie nawzajem. Każdy na każdego gada. To była najgorsza praca w moim życiu. A przepracowałam prawie 30 lat na szczęście w lepszych warunkach. Nigdy tam niewrócę. A wy nawet niezaczynajcie w balonach.

Bogdan

@JBELBAL dlaczego jesteś niezadowolony z pracy w MBF? Chodzi o pensję, atmosferę w zespole, podejście do pracownika? Można liczyć na jakieś benefity pozapłacowe? Warto mówić o takich rzeczach, każda szczera opinia wiele wnosi dla przyszłych pracowników.

Gość
@Bogdan 25.07.2018 22:24

Pensja na czas tyle ile srednia krajowa atmosfera taka sobie podejscie do pracownika kiepskie benefity jak w kazdym tak duzym zakladzie

wiadro
@Gość 26.07.2018 21:23

średnia krajowa?! hahaha bardzo bym chciała żeby tak było, niestety jest zdecydowanie gorzej i nie zanosi się żeby miało być lepiej!!!

Iza

Konkurencja inspiruje do pisania?

Tomil
@Iza 11.07.2018 12:44

to raczej życie

Sowa

Nie szanują pracowników, nie polecam. Wiecie kiedy w tej firmie będzie lepiej? Lepiej już było!

Julia

Ma ktoś może numer do tej zmianowej ? Bo dziś mnie nie będzie :)

Ściągacz balonów

Pracuje tam 8 dni i zmusili mnie do ściągania 10 rzędów. Powiem tyle KHHHHH TFU !

JBELBAL

Pracowałem w Belbalu miesiąc i mogę jedynie powiedzieć tak: TFU na tą robotę.

Czarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

anonymous

Czym sie różni młodszy operator od starszego ano tym że siedzi na czterech literach i kasa ta sama a może i lepsza dobrze ze ja wymiksowalam się z tej ciężkiej pracy znalazłam lepszą mniej stresująca lżejsza lepiej płatną odwagi dziewczyny szkoda życia a szacunku za grosz

Bogdan

@Szczesciara każda opinia, która jest prawdziwa i merytoryczna pozostaje na forum, niezależnie od tego czy chwali pracodawcę czy nie. Natomiast mam pytanie odnośnie kwestii, którą podjęłaś, a która dotyczy atmosfery w pracy. Mobbing to przestępstwo. Art. 94 §2 Kodeksu Pracy mówi, że: "mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Jest to poważny zarzut, w związku z tym proszę o informację czy w MBF występują sytuacje, które są opisane w cytowanym paragrafie.

zxc
@Bogdan 15.06.2018 12:05

To powiedz mi czemu opinia z dnia 28.08.2017 21:36 została usunięta? Zaraz mogę Ci skopiować jej treść i zobaczysz, że była prawdziwa i merytoryczna. Była tam opisana rzeczywista sytuacja w zakładzie, jednak tak się ona nie podobała kierownictwu, że pewnie zadziałali w kierunku jej usunięcia. Widać aż tak i prawda zabolała.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aa

Jaki jest ten system dni.slyszalam ze sobota i niedziela tez pracują

Tom
@Aa 06.06.2018 13:51

Świątki, piątki i niedziele!

Gość
@Aa 06.06.2018 13:51

Tak praca na 11/13 etatu 6 dni pracy 4 dni wolne

Szczesciara

Zgadzam się z tym wszystkim. Ciekawe kiedy tylko ta opinia zostanie usunięta? Tak jak poprzednie opisujące prawdę o tym kołchozie. Wszystkich nas trzyma tu te 4 dni wolnego. Gdyby nie to, nikt by tam nie pracował. Mobbing, stres i marna wyplata... Nie polecam.

Kleopatra

Nie narzekac tylko pracowac, a jak ktos sb nie radzi to pisze negatywne opinie, Bo ma problemy jakies najwyrazniej, a jezeli zarobki sie nie podobaja polecam wyjechac za granice.

Simao
@Kleopatra 15.01.2018 22:21

najpierw sama wyjedź za granicę .. swojej głupoty , w tym mieście nie ma gorszego bagna od balonów , wiem co mówię ;)

Bogdan

@Mariusz a jaka jest Twoja opinia? Jesteś lub byłeś pracownikiem MBF? Jak możesz opisać atmosferę i warunki tam panujące? Każda merytoryczna wypowiedź na temat pracy w tym miejscu będzie wskazówką dla tych użytkowników forum, którzy chcieliby podjąć tam zatrudnienie.

Filip

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

Mariusz
@Filip 22.05.2018 22:09

to chyba tylko ty

Bogdan

@sobi, a są jakiekolwiek szanse na podwyżkę? Skoro pracujesz już trzy lata to może warto samemu się o to postarać i dać do zrozumienia swoją pracą, że tego potrzebujesz. To w ogóle jest tutaj osiągalne?

Grześ

Za żadne skarby nie chciałbym tam wrócić pracowałem tam dwa tygodnie i o te dwa tygodnie za dużo. (usunięte przez administratora) Omijajcie ten zakład szerokim łukiem

Zostaw opinię o MBF Sp. z o. o. - Tczew

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MBF Sp. z o. o.