woker z TG20.11.2018 12:30
Teraz TFK, Selam, Galana, Ochrona , RAMI, WZP i inne firmy słupy należące do rodziny Kucharzewskich-Ziębińskich będą zmuszone do ogłoszenia upadłości. Są sobie sami winni tej sytuacji. Przez wiele lat oszukiwali swoich pracowników finansowo. Zatrudniali na pół etatu a reszta godzin rozliczali jako umowy zlecenia aby ominąć składki ZUS. A nawet od umów o pracę składki były płacone tylko w części. Obecnie z tego powodu w Sądzie Okręgowym w Częstochowie w Wydziale Pracy trwają sprawy sądowe pomiędzy TFK i ZUSem ponieważ odwołali się od kar finansowych które ZUS na nich nałożył właśnie za zaległe składki i zastępowanie umów o pracę umowami zlecenia. Ja na szczęście w czerwcu 2016 roku odszedłem z tej firmy kończąc te wieczne oszukiwanie mnie finansowo. Zaraz po tym złożyłem bardzo rozległy donos do Państwowej Inspekcji Pracy oraz do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Dołączylem do nich bardzo wiele dowodów na wszelkie moje zarzuty dotyczące łamania praw pracowników i oszukiwanie ich finansowo m.in. właśnie poprzez niepłacenie w pełni składek ZUS oraz zastępowanie umów o pracę umowami zlecenia. Sprawa sądowa trwa już od wiosny obecnego roku i być może potrwa jeszcze dłuższy czas ponieważ wciąż na wierzch wychodzą nowe brudy. Tak więc możecie mnie drodzy pracownicy nienawidzić za to że być może stracicie pracę ale jest szansa ze Konsalnet wam zaproponuje przejście do nich. A gdy zakończą się sprawy sądowe, sami się przekonacie jak bardzo TFK was przez lata oszukiwało i o ile przez nich mieliście mniejsze zarobki co miesiąc i jak bardzo obniżoną emeryturę w przyszłości