Kompozyty

Stanowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 97 ocen.

Opinie o Kompozyty

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kompozyty

Neymar

Jeżeli ktoś jest zainteresowany pracą: polecam. Wypłata o czasie, benefity za 100% frekwencję w miesiącu, można dorobić sobie wdrażając drobne usprawnienia. Nadgodziny dobrze płatne. Jeżeli chodzi o rozmowę rekrutacyjną: podawana jest stawka brutto a połowa społeczeństwa ma problem w odróżnieniu brutto od netto - zwracajcie na to uwagę bo zginiecie w tym świecie. Pieniądze na start nie są duże ale tylko od Twojej pracy i zaangażowania zależy kiedy dostaniesz podwyżkę. Im lepszy jesteś w pracy tym szybciej odczujesz to w kieszeni. Jeżeli ciągle siedzisz na L4 udając chorobę lub obijasz się w zakładzie nie licz na zarobek. Może to niektórych zmartwi ale czasy socjalistyczne się skończyły i reguła "czy się stoi czy się leży 3 tysiące się należy" poszła w niepamięć. Jeżeli jesteś zainteresowany PRACĄ i szybko się uczysz zostanie to docenione.

Bążur
@Neymar 02.11.2017 16:50
Jeżeli ktoś jest zainteresowany pracą: polecam. Wypłata o czasie, benefity za 100% frekwencję w miesiącu, można dorobić sobie...

Nadgodziny dobrze płatne? Zostałem kiedyś tak doceniony, że za świąteczne nadgodziny, gdzie powinno być płacone +100% dostałem mniej, niż mam normalnej dniówki. Pomijamfakt, że są wypłacane na czarno. Tzw kompozytor pomysłów działa jak chce. Wrzucilem kilka wniosków i nie dostałem nawet informacji, czy ktoś je łaskawie odczytał. No i smród, przeszywający i na pewno bardziej szkodliwy, niż twierdzi kierownictwo. Socjal w porównaniu z innymi firmami ostatnimi czasy minimalnie się poprawił, ale konkurencja ma pod tym względem lepsze bonusy. Święta idą, zobaczymy jak nas docenią w tym roku :) Faktem jest, że kasa na czas i dają zarobić.

rw11

Czy ktoś może powiedzieć coś na temat pracy jako Operator CNC w Kompozytach, na czym polega, jakie zarobki ... ?

Aneta

@Szefu a co miałeś napisane na umowie? Jaka była tam stawka? Powinieneś na umowie mieć stawkę, którą uzgodniłeś na rekrutacji. Czy podpisując umowę sprawdziłeś to? Bo jeżeli masz inną kwotę na umowie niż dostałeś to masz prawo walczyć o swoje pieniądze.

Szefu
@Aneta 09.10.2017 12:10
@Szefu a co miałeś napisane na umowie? Jaka była tam stawka? Powinieneś na umowie mieć stawkę, którą uzgodniłeś na rekrutacji....

Aneta tam wszyscy mają zaniżone stawki brutto na umowie , wyrównanie jest w postaci premii i dodatków określonych w regulaminie wynagrodzenia .

Aneta

Może ktoś inny wypowie się na temat tych pensji na tych samych stanowiskach w Kompozyty? Czy ktoś pytał pracodawcy od czego zależy jej wysokość? Myślę, że powinno się najpierw udać do pracodawcy z takim zapytaniem, a potem pisać tutaj. Dajcie znać jak się wyjaśni, bo osoby zainteresowane pracą w Kompozyty na pewno będą czekać na wyjaśnienie.

Aneta

@Jarosław Pierwszy Wielki forum nie służy do obrażania, więc proszę jeżeli pracujesz w Kompozyty to opowiedz jak aktualnie praca wygląda z Twojej perspektywy. Czy pensje na tych samych stanowiskach mogą być różne, tak jak pisze @Szefu?

Aneta

@Szefu rozumiem, że warunki pracy w firmie wyglądały inaczej, niż te przedstawione podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Piszesz, że dopiero przy wypłacie okazało się coś innego. Jednak podczas podpisywania umowy, warunki pracy musiały być tam opisane. Czy oprócz wysokości wynagrodzenia, jeszcze coś Cię zaskoczyło po rozpoczęciu pracy?

andrzej
@Szefu 08.10.2017 08:26
Andrzej przychodzę do pracy ,Jest ta pani Agnieszka która jest odpowiedzialna za rekrutację pracowników . Oprowadza mnie po za...

To zapytaj pozostałych ziomków z obróbki ile zarabiaja. Jak kto szybko pracuje to spokojnie zarobi 2800-3000 netto . Porostu ich zapytaj i po problemie może coś za wolno pracujesz ?. Na tym polega premia .

Szefu
@andrzej 12.10.2017 16:42
To zapytaj pozostałych ziomków z obróbki ile zarabiaja. Jak kto szybko pracuje to spokojnie zarobi 2800-3000 netto . Porostu ic...

Ja nie muszę nikogo pytać bo ja tam nie pracuje . Już !! I wiem lepiej jak się tam zarabia . Ty napewno bardzo szybko pracujesz to na twoim miejscu spróbował bym na obróbce ???? a później bym się wypowiadał .

Szefu

Nie polecam tej firmy !!! Sama chemia i smród . Na początku pani która przyjmuje do pracy kłamie , podwyższa wynagrodzenie ile można zarobić a przy wypłacie okazuje się co innego !!! Oczywiście na niekorzyść pracownika . Nie dziwię się dlaczego tam żaden Polak nie chce pracować !!! Sama Ukraina

Aneta

A jak w firmie wygląda praca na stanowisku Spawacza? Czy zatrudniani są wyłącznie pracownicy z doświadczeniem, czy też osoby dopiero rozpoczynające pracę mogą liczyć tu na zdobycie umiejętności?

ciekawy

zapewniają transport

Aneta

Pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy. Jakie benefity zapewnia pracodawca?

Wietrzny
@Aneta 31.03.2017 10:10
Pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy. Jakie benefity zapewnia p...

Fajny jest parking na trawniku pod Bamą i bałagan na terenie zakładu. Można też zapalić papierosa na przerwie na ulicy, tylko trzeba uważać na tiry. Najlepszy to jest ten Rumcajs, co sprząta.

wielgus

Pracuje od 2 miesięcy więc może wielkiego doświadczenia nie mam ale mi całkiem odpowiada atmosfera. W poprzedniej pracy kasa była od przypadku do przypadku, kiedy szefowi się spodoba, tutaj mamy systematyczność. Ja polecam

Inny

Opinie w sieci są bardzo podzielone. Pracuję w kompozytach już od kilku lat i to jak praca wygląda obecnie w porównaniu do kiedyś zmieniło się bardzo. Praca jak wszystkie inne. Osobiście nie mam na co narzekać bo warunki są przyzwoite (zawsze dostępna jest woda, owoce itp), praca z innymi również przyjemna, niema żadnych problemów z innymi lub ludźmi z kard. Wypłata zawsze o czasie.

Nick

Jestem zadowolony z pracy w Kompozytach. Wypłaty terminowe, można pracować tyle ile się chce, bardzo dobra umowa - o pracę, niema problemu z wzięciem dnia wolnego. Kadry ok.

Hedwig

Pracuję tam od kilku lat. Warunki z roku na rok są coraz lepsze. Wcześniej pracowałem tam ze względu na brak innych możliwości zarobku, teraz jest naprawdę lepiej. Praca jak każda inna. Zarobki na spokojnie od 2 tys (nie robiąc nadgodzin) do 3 - 4 tysięcy.

Mateo

Praca nie najgorsza biorąc po uwagę zarobki, bonusy i ogólną atmosferę. Warunki pracy też ok biorąc pod uwagę jak jest w innych zakładach w tej branży.

Zibi

Praca fajna, niema co narzekać. W zakładzie zawsze jest jakieś darmowe jedzenie dla pracowników, woda itp. W poprzedniej pracy na wypłaty czekałem czasem nawet miesiąc w kompozytach zawsze są co do godziny co jest dla mnie dużym plusem. Cóż więcej mogę powiedzieć, jeśli ktoś nie boi się ciężkiej pracy to na pewno się u nas odnajdzie.

Marioox

Polecam. Wpłaty zawsze w terminie, co roku na święta dostajemy paczki, dla najlepszych bonusy. Można pracować tyle ile się chce co dla mnie jest dużym plusem bo jeśli mam zaplanowany jakiś wydatek mogę przycisnąć z nadgodzinami a nie czekać na kolejną wypłatę miesiąc. W firmie zostanę jeszcze na długoma

Radzio

Dziwie się że firma ma takie opinie. Pracuję od dłuższego czasu i naprawdę niema na co narzekać. Praca jest taka jaka jest, nikt nikogo do niej przecież nie zmusza. Ja tam jestem zadowolony, z nadgodzinami spokojnie można wyciągnąć sporą sumkę, umowa o pracę, ludzie z kadr nie robią problemów ze zwolnieniami l4 czy zwykłym dniem wolnym. Wypłaty są zawsze o czasie no i oczywiście jest też dużo bonusów które rzadko która firma oferuje swoim pracownikom

pracus

Adam kasa jest ok. Zobaczysz po roku czasu jak twoje płuca będą funkcjonować. Mimo to polecam kompozyty. Ja pracuje we Frankfurcie podobnej firmie warunki sa wzorowe. Klimatyzację i czystosc. Zarabiam 15 000 zł ;>

Adam

Odkąd zatrudniłem się w tej firmie mija już szósty miesiąc więc mogę co nieco powiedzieć. Na początku była przerażony złymi opiniami o firmie ale musiałem podjąć się w tej pracy ze względu na brak kasy. Wiadomo, kiedy człowiek jest spłukany bierze byle jaką robotę. Przez okres próbny średnio dostawałem około 1500 - 1800zł netto, pracowałem po 8-9h. Później, gdy się już przyzwyczaiłem do tej roboty po okresie próbnym postanowiłem zostać bo w sumie nie miałem lepszych ofert pracy. Obecnie jestem w stanie wyciągnąć spokojnie około 3-4 tysiące przy umowie o pracę co jest jak dla mnie naprawdę spoko. Z nagłym urlopem nie było żadnego problemu, wypłaty były zawsze na czas. Jeszcze mi się nie zdarzyło by źle policzyli nadgodziny. Przy pracy owszem, można się nieźle pobrudzić ale dajcie spokój to przecież nie jest posada w banku więc opinie na temat syfu są bezpodstawne. Rzeczywiście ludzie nowi często odchodzą, ale jeśli ktoś jest nauczony pracy to na pewno się odnajdzie.

Pracowenik
@Adam 25.11.2016 12:11
Odkąd zatrudniłem się w tej firmie mija już szósty miesiąc więc mogę co nieco powiedzieć. Na początku była przerażony złymi opi...

Wrxzuc swoja umowe i wykresl dane. Zobaczymy czy taka ok ta robota. Masz wiecej niz min9imalna stawka? Nadgodziny sa rozliczane ok, kadry sa spoko? Super :) UDOWODNIJ i podpisz sie naziwskiem zeby bylo mozna spradxzic czy taka osoba pracuje. Śmiłąo. Opinie piszesz, to tez wymaga odwagi, pra2wda? Czy same kadry sobie słodzą? Wpis dodany w trakcie godzin pracy - Na necie siedzisz zamiast zasuwać czy na wolnym dodajesz opinie?!

Zerg

Dobra robota z jasnymi zasadami. Zobaczymy jak będzie po nowym roku, póki co to zostaję.

welur

Naprawdę, niektórzy powinni ograniczyć kawę. Kompozyty to całkiem dobry pracodawca, no chyba że ktoś opisuje jakieś historie ze średniowiecza. Kasa na czas, jasne warunki. A że żywica to nie jest jedwab to już inna sprawa.

merkat

Na plus: bonusy za wyniki (ostatnio), bilety do kina drobne gifty jak owoce, umowa o pracę. Jak ktoś wspomniał wyżej- bez spiny, fajna atmosfera. Na minus: praca przy żywicy do "najczystszych" nie należy, trzeba lubić taką robotę, ja przy komputerze bym nie wytrzymał 8 godzin.

Darrek

Pracowałem tam kilka miesięcy i postaram się o obiektywną opinię bo widzę, że niektórzy używają mocnych epitetów czy wręcz wyzwisk. Nie ma roboty idealnej ale co ważne w przypadku Kompozytów to to, że im dalej w las to widać różnicę. Gdyby nie to, że musiałem wyjechać to pewnie bym został bo widać poprawę: pracownicy mają coraz lepiej, większość pracuje od 6 do 14, wypłata jest regularnie, można zarobić w pierwszy miesiąc 2000 zł netto, od razu umowa o pracę.

Mac

Księgowych tutaj zatrudniają na umowę o pracę podobno

Pracuś

Pierwszy miesiąc umowa zlecenie (ochrona firmy przed L4) później okres próbny trzy miesiące. Na start dają 1500 zł.Plusy miła atmosfera, jak się coś spartoli nikt nie robi awantury. Można swobodnie poruszać się po zakładzie jak pracy nie ma. Miła atmosfera nie ma rygorów jak w Electroluxe. Urlop dadzą jak potrzebujesz. Wady na start bardzo mała kasa po okresie próbnym na akord i nadgodziny można wyciągnąć 4 000 lub 5 000 zł. Brak zasad BHP ogólny syf pył i kurz. Praca dobra żeby sobie kupić auto lub parę groszy odłożyć. Na dłużej nie polecam laminat lakier i pyły wykończą płuca a za to wam nikt nie zapłaci. ZDROWIE NAJWAŻNIEJSZE !!!!!

On Air

Jeżeli chodzi o pracę na tzw. dziale obróbka to nie polecam.Praca odbywa się w ogromny zapaleniu na akord ale godzina pracy jest wyceniono na jakieś śmieszne 13 punktów.Pracowalem tam trochę i mogę powiedzieć,że nie warto podejmować tam pracy bo szkoda zdrowia i nerwów i do tego jeszcze Cie w konia zrobią za nadgodziny bo nagle się znajdzie socjal.A z kasą różnie bo na akord... Jest wiele firm oferujących pracę w lepszych warunkach. Pozdrawiam

ssss

Jestem pracownikiem magazynu w tym Auschwitz i ogólnie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wynagrodzenie spełnia wszystkich oczekiwania po 10 starcza do 12 później jem chleb z kaczkami na stawach , tak zwany mc donald ;)skarpetki musze cerować bo na nowe nie stać;)

Uchodzca

Ogólnie jakąś masakra, warunki szkodliwe, smród z telenu i laminatu, pył z obróbki w całej firmie, socjalu niema, zarobki na czas ale wielka niewiadoma kradną za nadgodziny i sami konfidenci ogólnie nie polecam!

PIESSs
@Uchodzca 14.10.2015 13:26
Ogólnie jakąś masakra, warunki szkodliwe, smród z telenu i laminatu, pył z obróbki w całej firmie, socjalu niema, zarobki na cz...

Praca w tej firmie to jeden wielki syf i śmród sami konfidenci lizodupy i psy na smyczy.Liderzy po rodzinie rozdaja lepsza robote co to ma być.Zabieraja zarobione pieniadze ,Jednym słowem musisz liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z jajami żeby mieć lepiej.

czesio

Możesz zarobić tyle na ile się dogadasz. A wypłata jest zawsze w terminie na koncie, nie ma z tym żadnych problemów. Nie słuchajcie tych patałachów co tylko narzekać potrafią, myślą że za pierwszy miesiąc 10000 zarobi. Praca jest spoko, na pewno lepsza niż na taśmie 8 godzin to samo w kółko i nawet do kibla nie wyjdziesz

rekin 007

witam chciałem zapytać jak wygląda praca w kompozyty jelcz?? widziałem jest ogłoszenie szukają pracowników produkcji ile tam można zarobić i jaka panuje tam atmosfera dziekuje za odp.

mały

To powiedz w jakim zakładzie więcej zarobisz?

czesio

Bardzo fajna, rozwojowa praca i super zarobki. POLECAM!!!

malutka

pracuje tam nie polecam masakra nad masakra to co pisza ludzie to swięta prawda wypłata co kot napłakał wszyscy nazekają wszystkie zakłady lepsze do okoła niz kompozyty

Ziomb

Nie polecam

detal

Pracowałem trochę na szlifierni i mogę coś na tem temat powiedzieć. Praca na 3 zmiany, robota na akord tzn. zarobisz tyle ile zrobisz. Ja tam dostawałem średnio 2k ale wyjadacze dostawali nawet po 3k. Małe układy tam isnieją. Pracownicy co się dogadają z majstrem mają lepszą robotę, więc więcej zarobią na pręmię z akordu. Kierownicy to ludzie bez kompetencji. Ogolnie atmosfera miła, nikt nie krzyczy i wiele uchodzi płazem. Największy minus to brak rozwoju i niesamowity....niesamokużwawity syf! pył, opary laminatu i całej tej tablicy mendelejewa tam używanej, że aż się żygać chce. Przyzwyczaić się można wkoncu ktoś tam pracuję ale czy warto? Myślę, że nie. ten syf widać już po pierwszym wejściu na hale i wtedy zapala się światełko. Jeszcze pracodawca ogólnie ma w dupie pracowników, BHP nie istnieje!!! (można udowodnić), brak wody do picia w upały! Niedostateczne zabezpieczenia przed pyłem, chemią i ogólna prowizorka! Podsumowując: zarobki średnie, czasem konkurencyjne. SYF! Brak rozwoju i utrata zdrowia w związku z powyższymi. NIE POLECAM!

wwo

witam, jakie zarobki na produkcji na start?

anonim

(usunięte przez administratora)

Dawid

Co ty pierd... jaka słaba płaca tyle kierownicy nie zarabiają co ludzie na produkcji po 5tyś nawet z nadgodzinami... Praca lajtowa prawie zero wysiłku fizycznego...

ed3572

Witam,powiem tylko tyle,jeżeli ktoś ma wybór to niech nie idzie do pracy do tej firmy,nieodpowiedni ludzie na stanowiskach kierowniczych,kasa taka że tylko płakać ,a robić trzeba ponad swoje siły,no i jeżeli ktoś szanuje swoje zdrowie to odradzam

kompoz

prawda!!! kase kroja na czym sie da i jak sie da... ndgodziny żal... trzeba chodzic i samemu sie upominac bo pani kadrowa zawsze powtarza "wszystko jest dobrze bo to system liczy" a zawsze są braki!! smród brud i ubóstwo... nie oszukujmy sie kariery tam sie nie zrobi rotacja ludzi jest tam ogromna miesiecznie srednio zwalnia sie i przyjmuje po 8 osob bo ludzie nie chca tam robic... Dobrze ze jest tam KOPYTKO ;) który rozwesela caly zaklad bo inaczej to klapa by byla... a pracuje sie jest bo jest... ale racja jak trafi sie cos lepszego to trzeba uciekac... odradzam ta prace... sory ale taka jest prawda... :( nasz zakład to tandeta... :(

Marian
@kompoz 14.04.2011 22:31
prawda!!! kase kroja na czym sie da i jak sie da... ndgodziny żal... trzeba chodzic i samemu sie upominac bo pani kadrowa zawsz...

Może ty źle coś podliczałeś. Pracuję już pół roku i nigdy nie ucinali mi żadnych nadgodzin, przeciwnie bo im lepiej i więcej pracujesz tym lepsze dostajesz bonusy. Zauważyłem że nowi ludzie zwalniają się bo liczyli że się nie narobią a zarobią. Bardzo dobrze ktoś powyżej wspomniał, że jest to zakład nie apteka. Myślę że i tak te trzy czy cztery tysiące są odpowiednią wypłatę za taką pracę.

anonim

ty chyba z choinki spadles i to z samego czubka i na dodatek cos ci sie z glowa porobilo o ile mi wiadomo to juz od roku jest chu... z grzybnia a ty chyba lysemu lep polerowales i dla tego tyle dostales

Mały

Praca w tym zakładzie jest praktycznie bezstresowa co tylko przekłada się na wyniki w niej osiągane nikt cię nie dołuje i nie krzyczy na ciebie.Nie ma tak zwanych układów pracownicy na siebie nie donoszą ale kobiety na laminacie no niestety są tak zwane grupki i nie raz byłem światkiem niemiłych docinek w stronę słabszej.Brygadziści są bardzo mili i żyje się z nimi w stosunkach koleżeńskich oprócz pana G który wprowadza niemiłą atmosferę wśród pracowników poprostu ta osoba nie powinna pracować na tym stanowisku ten człowiek nie umie obcować z ludzmi (Nie wiem dlączego ktoś mu jeszcze(usunięte przez administratora)e.Zarobki zależą tylko od ciebie i jest to od 1500 do 4000zł jeśli chodzi o szlifiernie kobiety maja tak 1500-2000zł

al paczino
@Mały 08.12.2009 00:08
Praca w tym zakładzie jest praktycznie bezstresowa co tylko przekłada się na wyniki w niej osiągane nikt cię nie dołuje i nie...

Jezeli ktos pisze ze tam jest fajnie nie pracował tam :) jestem pracownikiem obecnie kompozytow:) tylko kierownictwo zarabia :) pracownikow maja za nic ... obnizone zarobki wszyscy sie zwalniaja szkoda waszego czasu :) na okres probny bo po nim i tak nie zostaniecie tam!

al paczino
@Mały 08.12.2009 00:08
Praca w tym zakładzie jest praktycznie bezstresowa co tylko przekłada się na wyniki w niej osiągane nikt cię nie dołuje i nie...

Jezeli ktos pisze ze tam jest fajnie nie pracował tam :) jestem pracownikiem obecnie kompozytow:) tylko kierownictwo zarabia :) pracownikow maja za nic ... obnizone zarobki wszyscy sie zwalniaja szkoda waszego czasu :) na okres probny bo po nim i tak nie zostaniecie tam!

Zostaw opinię o Kompozyty - Stanowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kompozyty