3.9/5

• Sławice
  • Górki
  • Folwark

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o Higma Service Sp. z o.o.

Opinie o Higma Service Opole

Nie przegap nowości o Higma Service Sp. z o.o.!

Aneta

22.09.2017 11:09

@DyZio czy miałeś zamiar aplikować do firmy Higma Service Sp. z o.o.? @Misio czy myślisz o podjęciu pracy w tej firmie? Aplikowałeś może na któreś ze stanowisk? Jeśli tak to czy opowiesz o procesie rekrutacji?

29.09.2017 14:40

Chciałem. Pogadałem z ludźmi z branży i już nie chciałem. Na zewnątrz wszystko super (piękne auta, o których już ktoś wspominał ;) i kreowanie wizerunku firmy proekologicznej, proludzkiej i każdej innej "pro" które jest właśnie modne) , a w środku - smutno - brak poszanowania pracownika. Pieniądze żadne, a wymagania wobec PH ogromne. Jeśli chcesz pracować w firmie, w której liczą się z twoim zdaniem do szukaj szczęścia gdzie indziej.

14.09.2017 23:26

Jesteście przekonani, że nie można napisać o Higma Service coś pozytywnego? Wszyscy wiemy, że nie ma idealnych firm, zawsze może się coś wyłożyć. Widocznie obecnie firma na gorszy czas i może warto zawalczyć o firmę a jednocześnie o stanowiska pracy dla ludzi?

16.09.2017 19:49

Zabrzmiało bardzo dramatycznie. Czy opinie o firmie na gowork mogą zaważyć na jej być albo nie być.? Aż tak nie pewnie się czujecie? To kiepsko. takie wpisy nikogo nie zachęcają do aplikacji. "Zawalczmy wspólnie o dobre imię i miejsca pracy" . Chyba nie tędy droga.

16.09.2017 19:50

Jajca na mientko :-)

11.09.2017 16:23

Problemem firmy nie jest brak handlowca w rejonie. Nawet jak się chętny znajdzie niczego to nie zmieni. Problemem jest polityka firmy rodem z wczesnych lat 90tych albo i jeszcze wcześniej ;-) Cóż... Niech tam sobie robią ten ich ''byznes'' ;-) NIe mój cyrk, nie moje małpy ;-)
    Maks

11.09.2017 10:13

Ale ja prawie nie widziałem nowych ofert pracy w Higma Service! Może ktoś ma więcej informacji i mógłby podzielić się z innymi na forum? Trochę smutne te wpisy.
    To są jakieś jaja ;-)

09.09.2017 17:10

Po odtrąceniu tych "benefitów" zostaje 1400 na rękę ;-) Zanim zaczniesz zbierać zamówienia minie do roku czasu ;-) Przez ten czas chyba pozostaje wcinać tynk ze ścian albo przytułek dla bezdomnych bo 1400 to nawet na opłacenie mieszkania nie wystaczy :-D Sory! Możesz mieszkać w samochodzie :-D Taki ładny przecież :-D Praca dla bogatych z domu gogusiów nie mających co robić z kasą starych(życie w trasie kosztuje więcej!) lub totalnych naiwniaków ;-)

11.09.2017 11:11

Widzę, że jesteś po rozmowie i sam doświadczyłeś tego co pisałem wcześniej ;) Także sami widzicie nikt tutaj nie owija w bawełnę, nawet sama firma HS zamilkła bo wiedzą że pojawiła się tutaj sama prawda :) Tak jak napisałeś... szukają naiwniaków.
    Aneta

05.09.2017 14:04

@NIE POLECAM na jaką umowę pracujesz? Wychodzi na to, że z samochodu można korzystać tylko w celach służbowych? Jest to trochę sprzeczne z ich ofertą pracy. @Po co? czy próbowałeś aplikować do firmy Higma Service Sp. z o.o.? A może zamierzasz? Jeśli tak to właśnie rekrutują na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Z oferty wynika, że oferują pracę w stabilnej i rzetelnej organizacji, narzędzia pracy tj. samochód służbowy, komputer osobisty, telefon służbowy, możliwość korzystania z samochodu służbowego do celów prywatnych, możliwość korzystania z benefitów pozapłacowych oferowanych przez firmę.
    Nie polecam

05.09.2017 16:32

Odnośnie rekrutacji na PH to właśnie z tego powodu ostatnio takie poruszenie na forum. Chyba nie do końca czytasz to co inni piszą. Chyba kolejna osoba z HS próbuje zrobić coś żeby firma odzyskała dobre imię. Niestety nie na Pomorzu.
    Krzych

07.09.2017 11:32

a ma "złe imię"?
    Po co?

04.09.2017 12:15

Cześć Krótko zwięzłe i na temat jaka jest podstawa . Bajki ze jest premia do wyrobienia mnie nie interesują , dzisiaj jest jutro jej nie ma. Trochę to słabe zeby ludzie z biur starali sie robić dobry pr bo efekt jak dl mnie jest odwrotny . Czasy już dawno sie skończyły zeby dobry handlowiec zarabiał mniej niz 3000 zł .
    NIE POLECAM

04.09.2017 12:23

Przeczytaj to co napisałem wyżej i dowiesz się jaka jest podstawa. Jeśli idziesz na rozmowę to pamiętaj żeby zapytać o dodatkowe sprawy typu korzystanie z samochodu w czasie wolnym od pracy, dodatkowe ubezpieczenie itp. Za to wszystko jeśli chcesz skorzystać masz potrącane z podstawy. Jeśli natomiast śledzisz ogłoszenia HS to wiesz że ostatnio pisali kwotę którą się zarabia...
    Mądrala

03.09.2017 21:32

Może nie powinniśmy tak oceniać firmy? Nie ma ideałów i każdemu może zdarzyć się błąd. Z pewnością taki dział HR powinien bardzo dbać o dokładność w informacjach.

29.08.2017 19:53

Seba właśnie dostałeś odpowiedź od samej firmy... Dla mnie jest to jakaś masakra w tych czasach. Rozumiem HS, że regionalnym dalej jest Pan M? Wracając do Seby... zmieniło się wszystko, a jeśli mówisz o premii hmmm na nią nie licz bo według kierownika regionalnego gdybym się zatrudnił to w tym roku raczej szans na premię bym nie miał. Także pozostaje podstawa o której już pisałem wcześniej. Jak masz jakieś jeszcze pytania bardzo proszę chętnie odpowiem.
    Seba

29.08.2017 23:00

Dzięki, już nie mam pytań. Nadinterpretacja że strony kolegi? Dla mnie żadne wytłumaczenie. Mam tylko nadzieję że coś znalazłeś i nie zostałeś na lodzie. Firmę będę omijać szerokim łukiem. Nie dziwie się że szukają stałe nowych ludzi. Myślalem, że tak prężnie się rozwijają coz jak się okazało to duza nadinterpretacja z mojej strony????. Powodzenia chłopie
    Seba

29.08.2017 23:00

29.08.2017 12:08

Szukając pracy robiłem mały wywiad i dowiedziałem się, że Higma Service to super pracodawca i dlatego aplikowałem. Może jednak ktoś podpowie kilka informacji?
    Ciekawy firmy HS

28.08.2017 18:34

Będę wdzięczny jeśli ktoś kto będzie już po rozmowie kwalifikacyjnej doda swoją opinię i opisze krótko warunki... wtedy dowiemy się jak działa firma. Ja pozwolę sobie odpowiedzieć na taką informację i wtedy będzie jasność co do HS. Pozdrawiam

25.08.2017 09:35

Aplikowałem do firmy i czekam na rozmowę. Szukając dobrej firmy trafiłem na Higma Service i teraz już wiem, że mają super opinię jako pracodawca. Nie dziwi więc, że tak mało piszecie na tym wątku. Ogólnie jak jest w firmie dobrze to jest cisza. Może mi sie uda?

29.08.2017 19:58

Teraz nie macie za co przepraszać ale to co się wydarzyło 3 dni przed moim planowym przyjazdem do Was do Opola to kpina. Tym bardziej, że miałem już ustalone firmy do których mogłem pojechać i pozyskać, i byłem po kilku rozmowach właśnie odnośnie współpracy z HS więc teraz to nie Wasza firma wyszła na minus tylko ja wyszedłem na idiotę.

30.08.2017 22:30

Higma Service chyba już za późno na przeprosiny. Wasz start na pomorzu to raczej falstart. Fama poszła po ludziach jaka to z was uczciwa firma. I to nie pierwszy raz- z uwagą przeczytalem informacje o rozmowie kwalifikacyjnej - oferta na specjalistę a finalnie zaoferowali staz!

09.08.2017 19:21

Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie wyposażenie dostaje do pracy przedstawiciel handlowy? Czy do pensji są jakieś dodatki, może coś socjalnego? Jakie wymagania na starcie stawia firma kandydatowi?

29.08.2017 13:29

Witamy, narzędzia pracy na stanowisku Przedstawiciel Handlowy to samochód służbowy, z możliwością korzystania prywatnego, komputer, telefon. Pensja składa się z kilku składników, na który mają wpływ zrealizowane cele. Funkcjonują premie zadaniowe i uznaniowe. Funkcjonują u nas benefity w postaci kart podarunkowych, możliwości prywatnej opieki medycznej oraz ubezpieczeń na życie- dla chętnych. Zatrudniamy na umowę o pracę. Szczegóły dotyczące warunków pracy i zatrudnienia przedstawiamy na rozmowie rekrutacyjnej. Pozdrawiamy, zespół Higma Service

Oferty pracy - Higma Service Sp. z o.o.

MAGAZYNIER

4806 - 5306 PLN / m

Pracownik Działu Logistyki

4806 - 5500 PLN / m

Pracownik Działu Marektingu

4800 - 9000 PLN / m

28.07.2017 22:00

Higma to bardzo fajna firma, pracuję tu i nie zamieniłabym na inną.
    Klaudia

03.08.2017 14:37

Marcel, widziałam ogłoszenia na PH. A na jakim stanowisku pracujesz?

26.07.2017 09:33

Praca fajna, młody zespół, spoko atmosfera w biurze. Firma dba o stały rozwój pracowników - organizuje cykl szkoleń kompetencyjnych.
    Mirek

05.07.2017 11:16

Co ciekawego dzieje się w firmie? Może jakieś nowiny mógłby ktoś wrzucić na forum. ? Byłem pracownikiem i z sentymentu interesuje się firmą! Jak sie pracuje?
    czeslaw

22.06.2017 15:31

Czy byl ktos na rozmowie kwalifikacyjnej w Gdansku na przedstawiciela na wojewodztwo Pomorskie ?
    Andrew

30.05.2017 11:43

Czy w tym roku będzie jeszcze nabór do programu Młody przedstawiciel handlowy w warszawie ?

31.05.2017 09:52

Zapraszamy do składania aplikacji.

31.05.2017 10:08

W tym roku nie planujemy rekrutacji do programu Młody Przedstawiciel Handlowy w rejonie Warszawy. Ale zgodnie z tym co napisano powyżej, zapraszamy do przesłania aplikacji na adres [email protected] Pozdrawiamy, zespół Higma Service Sp. z o.o.

21.05.2017 21:00

Higma Service to firma działająca na polskim rynku w rozwiązaniach dedykowanych branży utrzymania czystości.Słyszałem, że firma ciągle się rozwija i modernizuje, rozbudowano system informatyczny, wymieniono pojazdy, super.
    Melania

15.05.2017 08:11

Wiele dobrych opinii przeczytałam o firmie, jestem pracownikiem Higma Service i bardzo ciesze się z tego.
    Amelia

17.05.2017 07:33

A na jakim stanowisku? Biuro, PH?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Higma Service?

Michał

08.05.2017 23:10

Higma Service zasługuje na miano dobrej firmy. Kilkunastoletni staż zrobił swoje i firma jest uważana na rynku jako dobra.

09.05.2017 11:33

Michał, dziękujemy za kolejną pozytywną opinię. Chcemy zwrócić uwagę, że na pozytywną ocenę pracuje cały nasz zespół. Wszystkich chętnych zapraszamy do współpracy.
    Nowy

07.05.2017 21:43

Cześć, może mi ktoś przedstawić jak wyglada dzień przedstawiciela w Higma Service?:) A co do floty aut już wiemy ze są to peugeoty 208 hdi a o co chodzi z tym limitem kilometrów? Czy jeśli zatankuje do pełna to mogę jechać autem na urlop? Pozdrawiam

09.05.2017 11:38

Proponuję nawiązać kontakt bezpośredni z przedstawicielem lub zweryfikować nasze oczekiwania w trakcie rozmowy o pracę, na której będzie można porozmawiać również o zasadach wykorzystania samochodów służbowych do celów prywatnych. Tak jeździmy samochodami na wakacje :)
    Michał

01.05.2017 16:39

Higma Service nic dodać nic ująć, fajna firma, fajna praca.
    Tomek

23.02.2017 10:09

Higma ma 19 lat i wy pracowaną swoją markę. W firmie pracują młodzi ludzie. Super atmosfera. Firmę prowadzą młodzi ludzie. W HS byłem krótko . Miło zostłem przyjęty i miło zostałem pożegnany. Pozdrawiam
    Tomek

23.02.2017 10:09

Misza

21.02.2017 20:22

Praca w firmie jest dla mnie przyjemnością. Jeśli komuś nie odpowiada najlepiej zmienić ją i nie oskarżać firmy. Chyba, że to inspirowana przez konkurencję opinia?
    Szukamy optymistów

25.04.2017 10:27

Dokładnie. Jak jesteś rozczarowany w szczególności wysokością premii to odejdź i to jak najszybciej. Poszukiwani optymiści. :)

Kontakt - Higma Service Sp. z o.o.

Gosławicka 2 45-446 Opole

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

02.02.2017 16:01

Witamy, w chwili obecnej nie prowadzimy rekrutacji w regionie Wielkopolski, prosimy o śledzenie naszej strony www i mediów społecznościowych. Pozdrawiamy, zespół Higma Service Sp. z o.o.

13.01.2017 10:43

Mam same dobre opinie o firmie. Może czas na zmianę, czy ktoś wie o rekrutacji w Poznaniu?

27.12.2016 11:59

Wysokość premii określa Regulamin Wynagradzania. W ramach wynagrodzenia funkcjonuje premia regulaminowa, która w zależności od stanowiska wynosi od 25 do 75 % wynagrodzenia zasadniczego wynikającego z umowy o pracę. Dodatkowo pracownik może otrzymać premię uznaniową w wysokości maksymalnie 30% miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego oraz premię zadaniową. Premia za realizację sprzedaży jest wynikiem 3 składników: zrealizowanego obrotu, zrealizowanej marży, ilości aktywnych klientów Pozdrawiamy, zespół Higma Service
    Miła

21.12.2016 14:16

Jakiej wysokości są premie?
    Bolo

21.12.2016 13:55

Witam. Czy mógłby ktoś napisać jakiej wysokości są premie? I czy jest sens jechać na rozmowę kwalifikacyjną?
    gość

01.12.2016 07:58

Przepraszam, ale komu i czemu ma służyć ten wpis? Bo wartości merytorycznej tu za grosz. A obrażanie ludzi świadczy raczej o Twoich kompleksach.

04.12.2016 19:43

Wpis został usunięty, ponieważ uznaliśmy go za obraźliwy i niemerytoryczny. Pozdrawiamy, zespół Higma Service
    Rano

19.09.2016 12:43

Coś podejrzewam, ze przedstawiciel może mieć tyle podstawy jak piszecie te 1800zl ale do tego dochodzą tez pewnie dodatkowe pieniądze w postaci premie miesięcznej lub uznaniowej, przecież każdy ma określony limit do zrobienia za tyle ile zrobi ma jeszcze dodatkowo płacone?

18.09.2016 11:06

Tropiciel

19.09.2016 12:39

Aplikuj wiec kolego. Powodzenia!

14.09.2016 11:23

Informujemy, iż składniki wynagrodzenia na stanowisku Przedstawiciela Handlowego opisujemy w treści ogłoszenia. Pozdrawiamy, Dział Kadr

15.09.2016 16:08

1800 netto to niewiele. Zakładam, że z dodatkami i premią - jeśli się ją wypracuje - pensja wyniesie maks. 2300 netto. Szału nie ma. Dziękuję za odpowiedzi, lecz nie będę aplikować.

12.09.2016 13:18

13.09.2016 11:23

Higma Service Sp. z o.o. Zapraszamy do składania aplikacji przez portal GoWork.pl, bądź bezpośrednio na adres: [email protected]. Wszystkie aktualne ogłoszenia dostępne są w zakładce '' Oferty pracy ''. Pozdrawiamy, Dział Kadr

08.09.2016 09:49

12.09.2016 11:50

Poszukujemy kierownika na region północno-zachodni, podane w ogłoszeniach miasta min: Gdańsk, Gdynia, Sopot, Szczecin, Poznań, Gniezno, Piła wskazują na oczekiwane lokalizacje zamieszkania kandydatów. Oczywiście zapraszamy do składania aplikacji wszystkich zainteresowanych kandydatów w województw: pomorskiego, zachodnio-pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, wielkopolskiego, lubuskiego. Pozdrawiamy, zespół Higma Service

07.09.2016 23:59

Witamy, co do pojazdów firmowych: Przedstawiciele Handlowi Peugeot 208 HDI, w pełni wyposażony, 4 osobowy, z limitem kilometrów, z możliwością używania prywatnie Kadra Kierownicza Peugeot 308 HDI, w pełni wyposażony, 5 osobowy, z limitem kilometrów, z możliwością używania prywatnie To podstawa floty. W chwili obecnej pojazdy nie posiadają GPS w celu monitorowania przebiegu. Pozdrawiamy, zespół Higma Service

15.09.2016 16:03

Czy na pewno 4 osobowy jest 208?
    Szukajacy pracy

19.11.2016 18:58

Nie 4 lecz 5 osobowy. Bylem na rozmowie i tak mi powiedziano.

16.08.2016 11:12

06.09.2016 13:18

RKS: Jakie auto, GPS, czy do użytku prywatnego?
    Leszek

16.08.2016 04:56

Cześć. Jestem zainteresowany pracą na stanowisku Regionalnego Kierownika Sprzedaży. Mam odpowiednie doświadczenie na podobnym stanowisku. Czy mógłby ktoś opisać model sprzedaży w firmie Higma Service ?. Interesują mnie również warunki pracy, stabilność zatrudnienia itp. Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam.

Zostaw merytoryczną opinię o Higma Service Sp. z o.o.