Flexidea Sp. z o.o.
3 85 6 1

Opinie o Flexidea Sp. z o.o.

BBP

Witam nie polecam agencji, Dziewczyny pracujace w agencji sa aroganckie, Czytac dokladnie umowe chcialem zrezygnowac to wystawili mi fakture na 500zł kary, prace jakie proponowali był niezgodne z BHP bez zadnych ubran przystosowanych do prac. NIE POLECAM

Łukasz
@BBP 11.10.2018 13:40

Ja właśnie rezygnowałem z pracy i nie miałem, żadnych kar. Co Ty za bajki wypisujesz.

Flexidea Sp. z o.o.
pracodawca
@BBP 11.10.2018 13:40

Jedyne kary jakie stosowane są we Flexidea to kary cielesne:) Nie umniejszając wartości pięciuset złotych ale w Hajsowicach Wielkich to żaden pieniądz - faktury wystawiamy na wyższe kwoty :)

Zenek
@Flexidea Sp. z o.o. 15.10.2018 15:21

od takich ładnych pan od rekrutacji mogę przyjmować kary cielesne ;o)

Studentka

Witam. Byłam ostatnio na rozmowie o pracę wakacyjną przez Flexidea i muszę powiedzieć, że czuje się oszukana. Pani, która przedstawiała mi ofertę pracy, mówiąc kolokwialnie nawciskała mi kitów, bylebym tylko się zgodziła. Dopiero podczas rozmowy w firmie, do której aplikowałam, okazało się, że nic co mi mówiono w Flexidei nie było prawdą. Rozumiem, czegoś nie powiedzieć albo się pomylić, zdarza się to każdemu. Ale to zdecydowanie nie była pomyłka. ;) Oczywiście, nie chce zostawiać negatywnej opinii na samym początku, po zakończonej współpracy postaram się uzupełnić swoją wypowiedź o jakiś pozytyw. Zastanawiam się tylko, ile mi zabiorą pieniędzy? ;)

Flexidea Sp. z o.o.
pracodawca
@Studentka 04.08.2018 14:30

Dzień dobry, Czy mogłaby Pani podać konkretne argumenty w jakich obszarach Pani oszukana? Czego dotyczyły niedomówienia i dlaczego zdecydowała się Pani na współpracę z klientem Flexidea dla którego prowadziliśmy rekrutację? . Jeśli chodzi o sprawy finansowe to również nie rozumiemy... Nie pobieramy ABSOLUTNIE ŻADNYCH OPŁAT od kandydatów, działamy zgodnie z Polskim Prawem od początku działalności. Dziękujemy za Pani głos, wierzymy zaistniała sytuacja to nieporozumienie które wspólnie wyjaśnimy. Dobre relacje z kandydatami i pracownikami są dla nas największą wartością. Pozdrawiamy Flexidea.

Anka Widzew
@Flexidea Sp. z o.o. 10.08.2018 17:09

Drogi pracodawco, o czym Ty mówisz? Jakie relacje z kandydatami i pracownikami? To co Państwo nazywacie relacjami ja nazwałabym stwarzaniem pozorów dla zwabienia nieświadomych kandydatów. Przy każdym kolejnym spotkaniu Państwa firma wypada niestety coraz gorzej. Sytuacja opisana przez użytkownika Studentka nie jest nieporozumieniem a standardem. Mnie oraz mojej koleżance z którą aplikowałam do firmy na Widzewie za Państwa pośrednictwem również nawciskano "kitu". Premie frekwencyjne, świąteczne, zwolnienia chorobowe bez problemu, nie ma nadgodzin, praca spokojna .... same dobre strony, nic tylko brać. Dopiero spotkanie z menadżerką pierwszego dnia pracy otworzyło nam oczy poza dodatkami za prace nocną nic takiego o czym mówiła Pani rekruter nie miało miejsca. Po powrocie do Flexidei z pytaniami dlaczego zostały nam przedstawione zupełnie inne warunki pracy Pani rekruter nie chciała z nami rozmawiać twierdząc że nie ma czasu i już się nami nie zajmuje. Zostałyśmy odesłane do opiekunki umowy p.J. Była równie niemiła co poprzednia, a na dodatek arogancka. Odprawiła nas z kwitkiem do domu bez odpowiedzi na nurtujące pytania. Tak nie zachowuje się firma która dba o pracowników.

Paweł
@Anka Widzew 14.08.2018 10:22

Podpisuje się rekami i nogami pod komentarzem Anki Widzew. Dodatkowo zapomnijcie o stałym zatrudnieniu. Flexidea najlepiej potrafi wykorzystywać pracowników. Pracowałem w Indesicie prawie 2,5 roku, umowa była przedłużana co miesiąc. Straciłem prace z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia. poszedłem normalnie na dyżur ale nie było już dla mnie umowy. Na świadectwo pracy czekałem ponad 2 tygodnie... Relacje z pracownikami to kpina.

Kicia
@Studentka 04.08.2018 14:30

Na tym polega rekrutacja czego się spodziewałaś po BPO ? Pracy marzeń?

Jarek
@Paweł 20.08.2018 14:00

Witam też pracowałem w indesicie i potwierdzam.jak obcialem palca ale byłem w stanie pracować było ok ale jak wziąłem 2 dni na pogrzeb dowiedziałem się że mi podziękowali

Tymon

Kartoflisko nie hajsowice. 14,50 za pracę jak w kopalni, mało tego warunki w biurze odstraszają nawet huliganow kamienica stara nigdy nie wiesz czy dostaniesz cegłą przy wyjściu, litery logo odpadają podłoga tez, jedna toaleta a w niej śmierdzi, blondynka z recepcji nie umiała obsłużyć ksero. Masakra.

Flexidea Sp. z o.o.
pracodawca
@Tymon 16.09.2018 14:56

Dzień dobry, w ostatnim czasie biuro Flexidea zostało zalane. Aktualnie pomieszczenia są osuszane i przygotowywane do remontu. Stad też wszystko o czym Pan wspomniał, w tym odpadające litery loga. Informowaliśmy o zdarzeniu na naszych kanałach online. W lokalu przy ul. Wólczanskiej prowadzimy nadal obsługę administracyjną a biuro rekrutacyjne zostało przeniesione na ulicę Strugę 16. Zapraszamy do odwiedzenia siedziby już po remoncie :)

Romek

Tymon to prawda hahahaha

Piotr

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma

Zuzanna

@Miro Tak już niestety bywa. Może w związku z tym Ty napisałbyś nam coś konkretnego na temat pracy w Flexidea? Może orientujesz się przy okazji, czy poszukują nowych pracowników? @Dawid Wnioskuję, że Twoja współpraca z tą firmą okazała się owocna. Może zatem powiedziałbyś nam coś więcej na temat warunków pracy tam?

Miro

Niektórym najlepiej wychodzi narzekanie?

Adel
@Miro 16.07.2018 18:14

Byłam, pracowałam, widziałam.... teraz cieszę się że już nie muszę współpracować z tą agencją. Większość niepochlebnych opinii jest prawdą. Niestety najbardziej daje się we znaki zakompleksiony (jak mniemam) personel samej agencji, który leczy chore ego brakiem szacunku dla pracowników tymczasowych. Zdawkowe odpowiedzi, obiecanki bez pokrycia, wiecznie odwoływane dyżury, słabe stawki, finalnie przy wypłacie na koniec miesiąca zawsze było coś ucięte bez wcześniejszej informacji, umowy podpisywane po terminie. Nie wiem czy wynika to z braku kompetencji czy może stresu i napięcia które aż kipi z pracownic obsługi administracyjnej. Nie chodzi o narzekanie lecz o przestrogę dla innych ( po ten portal został stworzony). Moim zdaniem szkoda marnować czas i nerwy na "użeranie" się z niekompetentną obsługą. Flexidea jest najbardziej chaotyczną agencją z jaką przyszło mi dotychczas pracować.

Darcki

Szukam opini na temat pracy ale nie przez tą firmę a w tej firmie. Idę na rozmowę na specjalistę. ds. rekrutacji i zastanawiam się czy warto

Mik
@Darcki 14.02.2018 11:34

Zdecydowanie nie. Chyba, że masz nadmiar wolnego czasu i robisz nadgodziny za free

anonymous
@Mik 22.02.2018 18:38

również nie polecam, jedno mówią drugie robią, najlepiej szerokim łukiem tą firmę omijać

X
@Darcki 14.02.2018 11:34

Nie polecam. Rekrutacja ż łapanki wykonujesz. Oferty pracy te same. Stawki te same. Dostaniesz umowę o pracę że stawka ok 2300 netto lub2500 a resztę będziesz robić na zlecenie. Jak dobrze pójdzie to dostaniesz premie mac 1000 brutto. Ale się natyrasz gorzej jak na produkcji. Atmosfera w biurze fatalna. I ciągle pytanie ile masz już osób zrwkrutowanych. Zarobki podobne jak twoi zrekrutowani na produkcji.

Fil
@Darcki 14.02.2018 11:34

Szkoda czasu. Pracownicy są aroganccy i przekonani o swojej nieomylności, na każdym kroku robią głupków z pracowników produkcji, chociaż sami nie potrafią udzielić najprostszych odpowiedzi. Prawo pracy dla nich nie istnieje, co 3 może przeczytał ustawę o pracownikach tymczasowych. Jeśli nie znasz alfabetu, polecam.

Tracz

Praca oki, jaką jest taka jest. Nie polecam przez obsługę. Chaos i bałagan. Arogancja. A szkoda.

anonymous
@Tracz 05.08.2017 10:07

zgodzę się , że mają tam bałagan

Marzena Teofilow
@Tracz 05.08.2017 10:07

Dokładnie, najbardziej rzuca się w oczy chaos arogancja i totalna niekompetencja. Każde pytanie jest traktowane jak atak a najczęściej nie znają na nie odpowiedzi. Obsługa jest tragiczna.

Pracownik produkcji

To najgorsza agencja z jaką kiedykolwiek miałem doczynienia. Sama praca na produkcji była ok, ale otoczka jaka towarzyszyła zatrudnieniu to istna droga przez mękę. Obsługa administracja jest po prostu do bani, wieczny problem z jakimiś brakującymi dokumentami bo panie zapominają... źle naliczane urlopy a do tego brak szacunku dla pracowników. Krótkie umowy i wieczne pretensje. Szczerze nie polecam!

Dawid

Firma jest dobra i myślę, że negatywne opinie piszą osoby , które nie poradziły sobie z pracą w firmie.

produkcja_z_ widzewa

Myślę, że wiele osób ma podobne problemy z róznymi agencjami pracy ale w sumie najwazniejsze w jakim zakładzie się pracuje. Ja przez Flexidea dostałem sie do Drahtzuga i po 3 mesiącach dali mi umowę na stałe bezpośrednio w zakładzie, dlatego nie moge narzekać. Jak jestem cały miesiąc to ze 2300 na ręke wyciągnę. Agencja jak każda pewnie, ale niektóre oferty mają niezłe.

Realista
@produkcja_z_ widzewa 08.08.2017 09:26

Miałaś szczęście że przejął Cię zakład i nie musiałaś się męczyć z tą agencją, ale to nie jest zasługa Flexidei tylko Dratzuga

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Flexidea Sp. z o.o. o opisanie świeżej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Olek

Czy tylko narzekać możecie na firmę? Może trzeba spojrzeć na swoja pracę??

Zuzanna

Gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy? Czy prowadzą Państwo program stażowy/praktyk dla studentów lub absolwentów? Czym Flexidea wyróżnia się na tle innych pracodawców w branży? Na te i więcej pytań odpowiedź znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliła dla nas przedstawicielka firmy Flexidea. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,14484,wywiad-eliza-sikorska Zachęcam do zapoznania się z jego treścią.

były
@Zuzanna 31.03.2017 10:09

no i na tym stażu nauczysz się alfabetu i przekładania papierków. ewentualnie pozwolą posiedzieć na recpecji;) jak ktoś pójdzie na urlop

Obecna
@były 21.07.2017 14:56

Nie wiem jakie masz doświadczenia ze stażu w tej firmie ale ja mam całkiem dobre. Po 3 miesiącach zaproponowano mi stałe zatrudnienie, choć pracy w administracji uczyłam się w zasadzie od podstaw. Jestem zadowolona ale rozumiem, że Ty możesz nie być, bo nie zawsze było kolorowo i niektóre zadania na stażu nie były super ambitne.

zazenowana
@Zuzanna 31.03.2017 10:09

a to co ta pani pisze w wywiadzie to guzik prawda plecie trzy po trzy

Bylyh pracownik
@Obecna 26.07.2017 15:10

Dlatego jest chaos i bałagan. Za profesjonalistów się placi.

Kamińska
@Zuzanna 31.03.2017 10:09

Artykuł sponsorowany hehehe

anka 85

byłam ostatnio na rozmowie. babka mnie przemaglowałą tak jakbym startowała na stanowisko księgowej a nie na produjce. prace dostałam, umowa na czas. ale obsluga pozostawia wiele do życzenia. wiecznie czegoś nie wiedzą. zastanawiam się nad zmiana chyba że mnie zakłąd przjemie lepsze to niż agencja

nie polecam
@anka 85 17.07.2017 14:51

nawet na zwykłego darmowego studenta- praktykanta maglują prawie godzinę, obiecują złote góry a potem odwracają kota ogonem. Zdecydowanie nie polecam!

Paweł

Zastanawiam się czy tak dobrze pracuje się wam w firmie, że nie piszcie? Szkoda, nowi chętni do pracy szukają info!

Administrator

Czy są na forum użytkownicy, którzy sami szukali odpowiedzi na własne pytania? Jeżeli znacie jakieś odpowiedzi na pytania odnośnie pracy w Flexidea Sp. z o.o. to moglibyście podzielić się nimi z innymi użytkownikami?

Tracz

Praca oki, jaką jest taka jest. Nie polecam przez obsługę. Chaos i bałagan. Arogancja. A szkoda.

Mis

Najgorsza agencja w Łodzi. Ciągle szukają ludzi umawiaja sie na rekrutacje we firmie po czym nic z tego nie ma i nie dochodzi do realizacji. Kompromituja ludzi tak naprawde brak slow szkoda czasu na taka agencje....

produkcyjny górna

Nieprofesjonalna firma. Kiedyś byłą zdecydowanie fajniejsza jakieś 2 lata temu. Przyszło mi na powrót do tej agencji. Wcześniejsza obsługa bez porównania. Przyanjmniej były mili i cierpliwi teraz wiecznie nie mają czasu. Obsługa leży..... zastanawiam się nad zmianą agencji! Ciekawe czy koment zostanie skasowany

Anka

Zgadzam się z opinią Ferdka jeżeli chodzi o pracownice tam rekrutujące , byłam tam niedawno na umówionej rozmowie i po prostu MASAKRA!!! . Do profesjonalistek to te dziewczyny raczej nie należą a mianowicie przyszłam na umówioną godzinę i po wpisaniu się do zeszytu zaprowadzono mnie do osobnego pokoju gdzie czekałam dobrych kilkanaście minut i wreszcie zjawiła się dziewczyna z przyniesionym moim CV sprzed dwóch lat zresztą chociaż umawiając się na rozmowę zapewniała że nie muszę przynosić CV bo wydrukuje to które przysłałam mejlem (widać łatwiej było wygrzebać to stare) no i oczywiście zaczęła od uzupełniania moich danych a potem oświadczyła mi że aktualnie mają rekrutację zamkniętą tam gdzie aplikowałam i jak coś będzie wiadomo to mnie poinformują . Ręce po prostu opadają! ! Wyszłam stamtąd po prostu wściekła i raczej nie będę więcej korzystać z usług tej firmy . Tam by należało najpierw wymienić personel to może będzie ok.

TADWEDO

Wszystko to lipa , za pośrednictwo zakłady pracy płacą daninę i to ciężką Ci którzy liczą że będą mieli stałe zatrudnienie są w błędzie. Kilku dniowe umowy pracy, a następnie personel nabiera wody w usta i jak uczeń w szkole nie ma odwagi powiedzieć prawdy ze to już koniec . I tak za sprawą takich agencji mamy co raz mniejsze bezrobocie i oto chodzi. Ma to się w majestacie prawa wszystko ok. Tacy pośrednicy dobrze się kamuflują. Ni jak uzyskać dostęp do kierownictwa takich agencji. Porządne firmy są od struktur administracyjnych od A do Z uwidocznione dla wszystkich, mowa o szefostwie. Ale dobrze że są jeszcze mas-media a tam dociekliwi dziennikarze którzy za zgłoszenie nieprawidłowości przekopią jak kret to zbutwiałe drzewo. Czekam na reakcję Pani Justyno!

mira

Posiadanie odpowiedniego doświadczenia jest raczej oczywiste, bo oczekują profesjonalizmu nie tylko od swoich kandydatów, ale również to się przekłąda na wynagrodzenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Witek

Pracowałem u nich kilka miesięcy temu i było tak, jak napisali na stronie. Ja nie miałem zadnych problemow ale ty musisz sam sprobować. Wybierz sie tam, pogadaj, zobaczysz co ci powiedza. Najwyrzej sie nie zdecydujesz.

Witek

Pracowałem u nich kilka miesięcy temu i było tak, jak napisali na stronie. Ja nie miałem zadnych problemow ale ty musisz sam sprobować. Wybierz sie tam, pogadaj, zobaczysz co ci powiedza. Najwyrzej sie nie zdecydujesz.

Witek

Nie wiem jakie macie doświadczenia w pracy z innymi agencjami, ale ja na prawdę nie mogę im nic zarzucić. Umowy na czas, to co powiedzieli na rekrutacji znalazło się potem na papierze. Kasa co miesiąc w terminie + sms z powiadomieniem. Nie było na prawdę żadnego problemu. Pracowałem w Pabianicach, praca jak praca ale nie narzekam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ferdek

Można i tak, wegetować u nich, a w międzyczasie szukać czegoś lepszego...

12345677389

Świetną obsluga,oraz rewelacyjne doradztwo pozdrawia firmę Flexsidea z wolczqnskiej

bania

czekam na zaświadczenie o wysokości zarobku do PUP i czekam

preply

Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy preply! Najlepsze oferty pracy (usunięte przez administratora)Oferty pracy dla nauczycieli chiński Łodz Pracowałem z nimi przez ponad rok i zdobyłem cenne doświadczenie! Polecam.

Zostaw opinię o Flexidea Sp. z o.o. - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flexidea Sp. z o.o.