Karmar S.A

Adres: Grójecka 208, 02-390 Warszawa

NIP: 5212500997 KRS: 0000135197

Karmar S.A
2 52 60 5 1

Opinie o Karmar S.A

Filtruj opinie po kryteriach:

Hamlet
 Opinia

Odradzam, firma nie inwestuje w pracowników, ludzie sie ze.soba kłócą i podgryzaja, dzial techniczny czyli wycen to banda niewykwalifikowanych ludzi przez ktorych projekry sa zle wycenione..zarzad.to pomylka prezes tylko wymienia ludzi zeby sie wybielic przed francuskimi szefami. Pani z hr z mezem.ktory pracuje w innym dziale rekrutuja ludzi pod siebie... no etyka na wysokkm.poziomie nie ma co.

Pomocna?
Tak2Nie
Piotr
 Opinia
@Hamlet 04.06.2019 17:56

Wspominając o braku inwestycji masz na myśli brak szkoleń podnoszących kwalifikacje zawodowe? Taki bałagan organizacyjny, o którym piszesz nie wpływa motywująco. Może można poprawić atmosferę poprzez spokojną rozmowę i lepsze zgranie się zespołu. Pomyśl o tym. Na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/karmar-s-a,8184 jest sporo interesujących ofert zatrudnienia. Warto tam zajrzeć i znaleźć pracę dla siebie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TREX
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Hamlet 04.06.2019 17:56

Witam Inżynier Poznań 05.10.2017 08:57 napisał: " Dyrektor Kontraktu wydał polecenie na naradzie aby pracować minimum codziennie od 7 do 17, plus dyżury ( często do 19-20 które rzekomo twierdził, że można odbierać ). Niestety w praktyce nikogo nie chciał zwalniać następnego dnia z pracy wcześniej. Pani z HR, gdy ktoś odchodził na karcie obiegowej wpisywała zapis : "oświadczam, że wszystkie należności otrzymałem i nie będę dochodził żadnych dodatkowych " Widocznie już mieli sprawy w Sądzie o niewypłacone nadgodziny ..." Pracowałem u tych k..sów i polecam szczerze : 1. Podpisywać się pod kartami pracy pracowników, to potem jest dowód w sądzie 2. Nie podpisywać tego zobowiązania pani z HR bo i tak to nic nie znaczy, niech ona ci podpisze zdanie laptopa i samochodu 3. Wynagrodzenie należy ci się jak psu kość, to oni muszą udowodnić w sądzie że coś zrobiłeś nie tak 4. Wiem co mówię bo wygrałem z nimi w sądzie Pracy, skulili ogonek i zapłacili wszystko bez szemrania 5. Tak z ciekawostek był kiedyś taki Pan którego Wizerunek bezprawnie wykorzystali na swoich plakatach ..... hmm jak to się dla nich skończyło :) zapłacili i to dużo.

Pomocna?
TakNie
Mateusz
 Opinia

Jestem świeżo upieczonym inżynierem i szukam czegoś na start? Sądzicie że Karmar to dobre miejsce? Jak wygląda temat benefitów? Jaka jest szansa zostania w Warszawie? Czy raczej trzeba się nastawić na delegacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotr
 Opinia
@Mateusz 09.04.2019 21:59

Jakiś czas temu byłeś zainteresowany pracą w firmie Karmar. Ciekawi mnie, czy finalnie mimo braku odpowiedzi na forum zdecydowałeś się wysłać tam swoje CV? Może brałeś udział w procesie rekrutacyjnym i mógłbyś napisać, jak on przebiegał? Napisz, proszę, jak potoczyło się dalej Twoje zainteresowanie tym pracodawcą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inżynier Poznań
 Opinia

Pracując jako inżynier w Poznaniu stawki wahały się od 2000 PLN do 4000 PLN Netto. Pani z HR na rozmowie kwalifikacyjnej twierdziła, że nadgodzin nie ma w f. Karmar. Dyrektor Kontraktu wydał polecenie na naradzie aby pracować minimum codziennie od 7 do 17, plus dyżury ( często do 19-20 które rzekomo twierdził, że można odbierać ). Niestety w praktyce nikogo nie chciał zwalniać następnego dnia z pracy wcześniej. Pani z HR, gdy ktoś odchodził na karcie obiegowej wpisywała zapis : "oświadczam, że wszystkie należności otrzymałem i nie będę dochodził żadnych dodatkowych " Widocznie już mieli sprawy w Sądzie o niewypłacone nadgodziny ... Sami Państwo oceńcie, kto jest oszustem.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wojtek K
 Opinia
@Inżynier Poznań 05.10.2017 08:57

Musisz zmienić zawód bo tak jest w każdej firmie budowlanej ,moze ginekologia itp

Pomocna?
Tak1Nie1
Szczery Walery
 Opinia
@Wojtek K 06.10.2017 17:52

Wojtek K Najlepiej Proktologia, często spotykana w korporacjach.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamillo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wojtek K 06.10.2017 17:52

Nie każdy chce być tanią dz@#$ ;) Nie znam firmy KARMAR, ale np. SKANSKA płaci nadgodziny, Miastoprojekt Wrocław płaci nadgodziny... :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pokrzywdzony
 Opinia

(usunięte przez administratora) nie odbierają relefonow.omijajcie szerokim łukiem.faktura wystawiona .po terminie dzwonie nuw odbiera .kaza sobie wysylac wiadomosci droga elektroniczną.zgroza totalna.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

Owszem, na portalu służącym do poszukiwania pracy, znalazłam kilka aktualnych ofert zamieszczonych przez Karmar. Obecnie firma rekrutuje na następujące stanowiska w Warszawie: Kierownik robót elektrycznych Kierownik Budowy Inżynier Budowy Kierownik Robót Kierownik Projektu Czy któreś z nich Cię interesuje? Jeśli odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, opisz nam proszę jak przebiegła. Będzie to cenna wskazówka dla innych użytkowników forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Podwykonawca
 Opinia

Biurokracja, biurokracja, biurokracja! Byłem na projekcie we Wroclawiu, żeby dostać protokół przerobowy to trzeba swoje wydreptac, dostać kaucję trzeba wydreptac,baaa nawet jak umowa była podpisywana to trzeba było wydreptac... Co do płatności jak już się udało złożyć fakturę z protokołem to szło w terminie, . Kierownik budowy mógłby bardziej pilnować swoich pracowników niż podwykonawców to byłoby już nuezle. Ogólnie to każdy GW ma jakieś wady, Karmar jeszcze nie najgorszy, przynajmniej płaci

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

@Krystian forum gowork służy prowadzeniu dyskusji o firmach pod kątem tego, jakimi są pracodawcami. Nie jest to dobre miejsce na publikowanie reklamy. Tego typu wpisy są niezgodne z regulaminem forum. Zapraszam do zapoznania się z nim: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

@marek & mariola, a jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Czy jej forma jest negocjowalna? Czy pracownikom Karmar stwarzane są możliwości rozwoju? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Karmar w Warszawie? Jak oceniacie tego pracodawcę i warunki, które oferuje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marek & mariola
 Opinia
@Lidia 17.05.2018 13:56

współpracujemy jako podwykonawca, więc z racji takiej racji umowy firmy Karmar z pracownikami nie są nam znane

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marek & mariola
 Opinia

Współpracujemy z Karmarem 12 lat i poza kryzysem w 2012 r. nie mam uwag. Oczywiście tak jak pisał wcześniej jeden z kolegów należy zrobić roboty zgodnie ze sztuką i je odebrać. Wiadomo, że na koniec budowy są dreszcze bo terminy poleciały a kasa się kończy ale tak jest też u innych GW a jeśli ktoś z Was potrzebuje adrenaliny to polecam Unibep SA - jeśli tylko mogą to na pewno nie zapłacą!!! Ale to dla hazardzistów....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

@MAriolka, a czy pracownikom firmy Karmar S.A przysługują jakieś dodatkowe benefity typu prywatna opieka medyczna lub dofinansowanie do karty Multisport? Jak atmosfera w tym miejscu pracy? @ja, czy możesz rozwinąć swoją opinię? W tym momencie niewiele mówi ona osobie zainteresowanej pracą w Karmar S.A

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MAriolka
 Opinia

Karmar to bardzo dobra firma, ale jedynie dla Prezesa i Zarządu. Reszta pracowników bez możliwości zarobków "na poziomie".

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AD-BŁYSK S.C.
 Opinia

tak czytam, czytam i zastanawiam się kto te śmieszne opinie pisze ... Współpracuję z firmą Karmar od półtora roku i nigdy nie zdarzyło mi się żadne opóźnienie w płatnościach, czy jakie kolwiek problemy ... jak ktoś spiepszy robotę i nie chwapi się , żeby coś z tym zrobić to może i ma problemy ... - protokoły przerobowe co miesiąc, płatności jak chcemy nawet przed upływem czasu płatności... * pseudo fachowcy to wszędzie mają problemy i ze wszystkim !!! Pozdrawiam : Monika

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszek
 Opinia
@AD-BŁYSK S.C. 24.12.2017 18:27

Zejdź kobieto na ziemię. Karmar nigdy nie płaci Przed terminem i w terminie chyba że ma w tym interes. Nie mydl oczu. Akurat zakres pracy twojej firmy znam więc nie za bardzo wiem co ma wspólnego z budownictwem!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Leszek 11.01.2018 22:47

raczej nie znasz mojego zakresu ! Jeśli prace gresiarskie nie mają nic wspólnego z budownictwem, to gratuluję wiedzy budowlanej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leszek
 Opinia
@anonymous 06.02.2018 15:37

Jak coś to glazurnicze mądrusiu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jasia
 Opinia

Karmar teraz rekrutuje na stanowisko Kontroler Finansowego do Katowic i Olkusza , czy ktoś może coś powiedzieć w tym temacie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja
 Opinia
@jasia 07.08.2017 11:27

Nie baw się w to

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zenon Zarobiony
 Opinia

Prawdziwym fachowcom polecam pracę bezpośrednio u zleceniodawcy nie u POŚREDNIKA. Karmar jak i reszta GW to tylko pośrednicy, dlatego zrezygnowałem. Gwoździem do trumny była "współpraca" z Dyrektorem Projektu M.Z. przy realizacji osiedla Młody Grunwald etap I

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia

Jak ktoś nie ma w głowie wiedzy oraz chęci do pracy to zawsze będzie niezadowolony z pracy. To jest wytłumaczenie tego biadolenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inżynier Poznań
 Opinia

Wojtek K 2017-10-06 17:52 , a pracowałeś w każdej firmie budowlanej ? Poza tym nie rozumiemy się. Wiem, że na budowach nadgodziny to normalność, ale jak pracujesz średnio po 60 godzin tygodniowo to każdy szanujący się pracodawca wynagradza je w ten lub inny sposób. Jeśli Inżynier po studiach zarabia tyrając po 11 godzin dziennie tyle co Pani na kasie w Biedronce to chyba coś nie tak ?

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wojtek K*****l
 Opinia
@Inżynier Poznań 06.10.2017 21:05

Kolego, Moge Ci zaproponować prace w jednej z największych firm budowlanych na świecie. Praca od 7 do 17 plus dyżur 1 lub 2 razy w tygodniu w zależności od ilości kadry do końca betonowania lub innych prac plus 1 lub 2 soboty pracujące w zależności jak wyżej. Pensja stała bez dodatkow i możliwości odbioru i wcale nie za wysoka ( Inż,kier robot itd) Nie musisz się zgadzać , CV leży cała sterta ,nie ty to kto inny Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan
 Opinia
@Inżynier Poznań 06.10.2017 21:05

A co Inżynier po studiach umie? Prawie tyle co Pani na kasie w biedronce. Podstawa to doświadczenie. Jestem u konkurencji, jak poszedłem do pracy to też nie zarabiałem wiele, bo żeby zarabiac to musisz mieć coś do zaoferowania pracodawcy. Teraz ludzie po studiach oczekują od razu kierowniczych stanowisk i to jest najwiekszy problem. Nic nie umie, ale kase to kazdy by chciał brac... Troche pokory

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
inzynier Poznań
 Opinia
@Jan 28.11.2017 20:18

Jan 28.11.2017 20:18 Z ciekawości spytam : gdzie kończyłeś studia ? Współczuje zakresu twojej wiedzy i umiejętności.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wojtek K*****l
 Opinia
@inzynier Poznań 01.12.2017 21:45

Nic nie znaczysz po studiach kolego, technik z doświadczeniem bije Cię na głowę

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierownik Paweł
 Opinia
@Wojtek K*****l 07.12.2017 23:06

Wojtek K*****l 07.12.2017 23:06 Wyczuwam nutę zazdrości w stosunku do inżyniera. Pewnie jesteś zwykłym pracownikiem, który ma problem z wybiciem się. Kolega po prostu ma ambicje i nie będzie tyrał po 12 godzin dziennie. Takie jest prawo, więc nie rozumiem twojego stanowiska Wojtek. Twoje tłumaczenie Wojtek nic nie wnosi piszesz, że każdy pracuje ponad normatywny czas bo tak jest w branży. To tak samo jak wytłumaczenie gwałtów np. w Indiach, morderstw w byłej Jugosławii lub obecnej wojny na Ukrainie. Wysoki sądzie zabiłem bo inni też zabijali. Gratuluje Wojtek K.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciuś Król
 Opinia

Witam Proszę Państwa chciałbym nadmienić, że Pan M.Z. został nominowany w kategorii "koleżeńska wtopa milenijna". W ramach informacji wyjaśnię, że to kolega osoby z zarządu M.Ż. i pewnie dlatego tak długo siedziała na stołku Karmaru.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawdomówny
 Opinia

Szanowni Państwo. Nie wiem gdzie Dyrektor M.Z. znalazł zatrudnienie ( po zasłużonym zwolnieniu z MG3 ). Aczkolwiek prawdą jest, że to totalna .... Pi..... Pi..... Pi.....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

@jasia - czy dowiedziałaś się szczegółów rekrutacji w Karmar S.A? Może sama udałaś się na rozmowę z pracodawcą? Warto podzielić się z innymi użytkownikami forum swoim doświadczeniem, które pomoże w jak najlepszym przygotowaniu się do rozmowy kwalifikacyjnej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lidia
 Opinia

@Jordannnnn jak wygląda rekrutacja na stanowisko Kontrolera finansowego? Jest w tym momencie aktywna oferta pracy w Katowicach. Możesz coś więcej napisać o warunkach zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jordannnnn
 Opinia

Współpracuje z Karmarm już ładnych pare lat. I co powiem? Raz lepiej, raz gorzej... Zależy jaki kierownik się trafi tak i można cokolwiek, bądź nic załatwić. Jak zależy im na Tobie, bo nikt nie chce z nimi umowy podpisać to nieba Ci uchylą, a inaczej bywa różnie. A płatności? Teraz podobno niebo lepiej, bo się pracownik od przelewów zmienił i chce mu się robić, odbierać telefon i pomóc, bo wcześniej to telefon widmo, jak w telegrze...Dzwonisz tygodniami i nic. A jak już CI sie udało to obiecanki- cacanki i niestwozone historie, ze przelew już wyszedł(i chyba nie wrócił). Problem często przy zwrocie kaucji, bo procedura taka, jakbys prosił o abdykacje conajmniej... Czy polecam? zależy jaki kierownik!!! ale z grubsza tak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mirbruk
 Opinia
@Jordannnnn 19.07.2017 22:12

Czy kierownik M.R jest godny zaufania ,mamndla nich robć drogi ,ale po tych opiniach się waham Możesz coś więcej opisać jak jest w tej chwili?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerzyce
 Opinia

Anka Dyr. M.Z. już nie pracuje w KARMARZE. Może i doświadczenie ma, ale niestety brak jakiejkolwiek współpracy i budowania zespołu wśród pracowników. I jest niestety bardzo nieszczery w negatywnym znaczeniu tego słowa. Np. Kierownikowi Budowy Bułgarska powiedział w ostatni dzień po południu, że już jutro nie pracuje tzn. że nie przedłuża mu umowy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mały
 Opinia

każdy podwykonawca co ma choć trochę szacunku i godności w życiu z nimi umowy nie podpisze...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerzyce
 Opinia

Z płatnościami różnie, to jest duża firma, ale słyszałem przypadki o przeciąganiu faktur nawet o wartości kilku tysięcy - jest to szczerze dziwne. Co do tematu Poznania to słyszałem, że zmienił się kierownik Projektu, więc szczerze nic Ci nie powiem Ja współpracowałem z Dyr. M.Z. I jeszcze jedno słyszałem od wielu osób między innymi z APP Projekt INI o słabym budżecie na Bułgarskiej i nierealnych terminach.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anka
 Opinia
@Jerzyce 15.12.2016 13:41

a może pan coś więcej napisać o dyr. M.Z.?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerzyce
 Opinia

Młody Grunwald Etap II, roboty wykończeniowe malowania i szpachlowania

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Opinia
 Opinia
@Jerzyce 01.12.2016 15:53

Mozna do ciebie nr tel gdyz mam oferte od karmaru murowania na blugarskiej w poznaniu. Niby mozna s konta nrac u nich ale jak z platnosciami

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerzyce
 Opinia

Ze mną Pan Dyrektor za roboty wykończeniowe nie rozliczył się pół roku po zakończeniu budowy. Śmieszne, jak On chciał współpracować z innymi ? Nie miałem pieniędzy żeby opłacić ZUS, ludziom dać na wypłaty. Człowieku przejrzyj na oczy - i co to miało być partycypacje w zwiększonych kosztach budowy ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TOM
 Opinia

Najlepszy był Projekt Menager z MG3 w Poznaniu :) Mistrz świata w nic nie robieniu, wymachiwał tylko palcem i wydawał polecenia. W końcu wszyscy odeszli, a jemu Karmar podziękował na końcu. Tak Bywa Panie Dyrektorze !

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bandit
 Opinia

Rotacja bierze się ze słabej organizacji robót na budowie w szerokim znaczeniu tego słowa. Brak kompetentnych wykonawców, z powodu śmiesznych stawek w budżetach. Brak wypłat pracownikom za nadgodziny - pracujesz za darmo bo Menager tak powiedział. Śmieszna przerwa godzinna na lunch w regulaminie pracy to fikcja, tylko dla wyzysku pracownika.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bandit
 Opinia

Wbrew temu co piszą Karmar ma probelmy z kadrą i płatnościami. Nie mają stałej kadry tylko ciągła rotacja - co daje bardzo zły obraz w oczach inwestorów. Nie potrafią zapłacić za materiały w terminie, płacą z opóźnieniem np 30 dniowym.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
qwerty
 Opinia

Dziadowska firma, robią ogłoszenia na pseudorekrutacje i nic, choćbyś miał idealnie dopasowane CV do ich wymagań. Zapewne chodzi o zwykły handel CV bo rekrutacje są dawno obstawione jak ma to miejsce w wielu im podobnym korpo. Chodzi tylko o pozory. Słowem - śmieć jakich pełno na krajowym rynku a nie firma. Nic dziwnego, że kontrahentom nie płacą i ich oszukują

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Karmar S.A - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej