ZNTK Paterek

Paterek

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o ZNTK Paterek

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZNTK Paterek

Alicja

@stary pracownik w nowej funkcji czyli w zasadzie tę premię uznaniową przyznaję tylko i wyłącznie brygadzista, tak? Możesz napisać, czy w takim razie takie ucinanie punktów to częsta sytuacja?

stary pracownik w nowej funkcji

premia uznaniowa to jest śmieszne. ludzie ( usunięte przez administratora ) całe dnie a wystarczy ze się dobrze zna brygadzistę i dostanie sie dwie stówki więcej za zamiatanie rejonów. do tego ocena pracowników. kiedś sie ją podpisywało. a teraz jak brygadzista chce cię( usunięte przez administratora ) to ci obniży punkty i pozmiatane. bo nie wiesz co ci wystawił.

Alicja

Dziękuje za wytłumaczenie @Jegomość, wiadomo, że główną motywacją do pracy jest wynagrodzenie, jeśli ono nie jest zadowalające to chęci do pracy spadają i to bardzo. Zastanawiam się jak ZNTK Paterek reaguje na prośby o podwyżki, były takie inicjatywy?

Alicja

@jegomość czy sam zdecydowałeś się na odejście z firmy? Które aspekty według Ciebie w perspektywie czasu wygkdają coraz gorzej? Możesz napisać więcej szczegółów? To one pomagają forumowiczom w podejmowaniu rożnych decyzji zawodowych.

Jegomość
@Alicja 17.08.2017 07:28
@jegomość czy sam zdecydowałeś się na odejście z firmy? Które aspekty według Ciebie w perspektywie czasu wygkdają coraz gorzej?...

Głównie chodzi o zarobki, gdyż są tragiczne. Kiedyś również były złe, ale dla chcącego praca była zawsze, można było chodząc w soboty podciągnąć sobie trochę do wypłaty i była premia od sprzedaży a teraz nie ma tyle pracy żeby chodzić w soboty a premia jest uznaniowa i za każdy dzień urlopu czy też przepustkę itd zabierają jej część. A najgorsza sprawa to organizacja pracy jak i samych zleceń, oraz przepływ informacji... Człowiek chcę pracować nawet ciężko pracować ale i zarobić godne pieniądze lecz w tym zakładzie można tylko to pierwsze. Pozdrawiam

Jegomość

Witam wszystkich. Jestem pracownikiem ZNTK w Paterku od 2008 roku i stwierdzam fakt, iż z roku na rok jest coraz gorzej. Nie chcę nikomu ubliżać, ani nikogo obrażać, poprostu piszę na forum, aby każdy kto nie pracuje w tym zakładzie w ogóle nie myślał nawet o tym aby tu zaglądać. Wszystko co napisali koledzy powyżej jest prawdą i dodam od siebie, że zmarnowałem kupę lat w tym " Majdanku " gdyż myślałem cały czas, że w końcu coś się ruszy, będzie lepiej a tak naprawdę okłamywałem samego siebie. Najlepsze jest to, że mam przed sobą wypowiedzenie, które właśnie wypisuje ???? (czuję radość). Pozdrawia Jegomość

Alicja

@ZNTK to dno jesteś pracownikiem ZNTK Paterek? Możesz opowiedzieć o systemie motywacyjnym, jaki (o ile) funkcjonuje w firmie? To aktualnie duży trend wśród wielu pracodawców.

Majster z wagonówki 23.06.27

Czego wy chcecie ? W opiniach są same negatywy o firmie. A to, że jest 6 dyrektorów (Mirosław, Juraj, Igor, Kinga, Ryszard, Sławomir), że biorą duże pieniądze, a wy małe. Ludzie dla wszystkich nie starcza !!! To jest ich firma , a nie wasza - wy jesteście robolami. Zrozumcie tłumoki, że oni kupili firmę by zarabiać duże pieniądze ! Im nie chodzi o was. Wy macie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak nie to won z zakładu. Na wasze miejsce przyjdą Ukraińcy za tańsze pieniądze. Zrozumieliście tłumoki co piszę. Jeśli zrozumiecie będzie wam lżej. Taki jest los obecnej demokracji o którą walczyliście. Pocałujcie ją teraz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Można było podskakiwać za komuny. Krytykować, że za mało budowało się darmowych mieszkań na osiedlu mieszkaniowym. Że żle funkcjonowała przychodnia, stołówka, że dyr. Pawłowicz rzadko rozmawia i słucha ludzi i td., itd,

ZNTK to dno
@Majster z wagonówki 23.06.27 23.06.2017 22:56
Czego wy chcecie ? W opiniach są same negatywy o firmie. A to, że jest 6 dyrektorów (Mirosław, Juraj, Igor, Kinga, Ryszard, S...

Dlatego jeszcze z 2 lata i ta firma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak wszyscy pracownicy pójdą na emerytury to nie będzie miał kto "jebać" na tych dyrektorów. Młodego pracownika się tam nie zobaczy, a jak się spotka to tylko przez pomyłkę się tam zatrudnił. Ukraińcy? Robią przez zewnętrzną firmę i mają o niebo lepsze stawki niż spawacze z ponad 20 letnim doświadczeniem w tej firmie. Jak rozmawiałem z niektórymi to mówili, że stawka dobra, ale w tym syfie nie chcą długo pracować.

Były spawacz

Przepracowałem tam lekko ponad rok, to chyba mogę się wypowiedzieć na temat tej firmy. Atmosfera w pracy zależna jest od tego do jakiej brygady Cię przypiszą. Jako początkujący spawacz najlepiej jest jak przypiszą do brygady Pana D. Małka, przy nim można się wiele nauczyć (znajomy był przypisany do innej brygady to ( usunięte przez administratora )tylko i wyłączenie na szlifierce, a spawaczem był bardzo dobrym). Jak dla mnie praca w tej firmie była bardzo fajna, tylko, że zarobki już nie były takie fajne, 13 brutto dla spawacza, to bardzo słabe wynagrodzenie jak na te czasy, a byli również tacy co za 12 robili. Starzy spawacze nawet jakiś wysokich stawek nie mieli, także to jest jeden z największych minusów tej firmy. Słuchy mnie doszły, że aktualnie nie mają tam kompletnie roboty, pracownicy myją okna, zamiatają hale itd. a cały czas potrzebują ludzi (jak dla mnie bardzo dziwne) mają poważne problemy finansowe, więc na chwilę aktualną chyba nie warto się przyjmować tam do pracy...

Alicja

Widzieliście nowe ogłoszenia? http://www.zntk-paterek.pl/aktualnosci.php Zaciekawiło Was któreś stanowisko? ;)

xxx....

Witam serdecznie W Paterku zostawilem 7 lat mojego zycia . Zatrudniajac sie w tej firmie na poczatku zarabialem najnizsza krajowa, po tym okresie wszedlem na tak zwany Akord , po czym czlowiek wiedzial za co robi placono nam od wykonanej roboty i naprawde byly to dobre pieniadze. Jak wspominam Paterek ? Mozecie sie ze mnie smiac ale to byly najlepsze lata mojej pracy . Swietna atmosfera, duza brygada, duzo mlodych ludzi w podobnym wieku. Robilo sie naprawde przyjemnie i chialo sie chodzic do tej pracy :) . Jednak po jakims czasie wszystko co dobre zaczelo sie konczyc , pensje malaly z miesiaca na miesiac , ludzie sie wykruszali po 7 latach i ja sie wykruszylem :) pracowalem w prawie wszystkich Brygadach , w jednych czulem sie lepiej w drugich gorzej . Czy polecam ten zaklad ? Jak ktos chce pracowac i zaczc w ogole przygode z praca to jest ok gdzies trzeba wystartowac , ale nie jest to praca przy ktorej ssie dorobisz czegokolwiek , rynek jest jaki jest i nic na to nie poradzimy . Pozdrawiam Wszystkich chopakow z mojej pierwszej Brygady "NYGUSA" oraz Chlopakow z Piaskarki !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

ho

pojawiły się.Premia motywacyjna jest,ale za byle co jest zabierana lub obcinana.jedni dostają parę groszy,a przydu..pasy nawet po kilka stówek.

...

Pracowałem tam, prawie 3 lata.Starałem się, zapieprzałem za 2. Zacząłem od tzw. DHCzek, później wózki, podwozia, 2 lata na przygotowaniu u Maliny, na koniec 2 miesiące na zaworowni. warunki były, jakie były, ale nie było dobrze. Ludzie z którymi pracowałem byli super. wracając do zaczętego wątku, po prawie 3 latach starania sie, prób bycia docenionym, dalej robiłem za najniższą. Do czasu aż zmieniłem pracę. Po tym czasie nie żałuję tylko i wyłącznie tego, czego przez te niecałe 3 lata się nauczyłem

...P.P.
@... 20.05.2016 22:48
Pracowałem tam, prawie 3 lata.Starałem się, zapieprzałem za 2. Zacząłem od tzw. DHCzek, później wózki, podwozia, 2 lata na przy...

I to nie tak, jak wygląda, że się żale czy coś. Chcę tylko ostrzec tych, którzy chcą zacząć pracę w ZNTK Paterek. Nie starajcie się. Nie wychylajcie się. Nie róbcie tak jak ja, nie myślcie, że nadgorliwość sie wam opłaci, nie w tej firmie, wiem, bo sam tak próbowałem sobie tym zasłużyć, na coś lepszego. No chyba, że cos się zminiło od lipca 2015

jasiu

Prawda jest taka ze faktycznie ostatnio bardzo zle kadra zarządzął kiedys było 2 dyrektórów i starczyło teraz jest ich od cholery i może wiecej kazdy dział ma prawie po 2 dyrektórów zaopatrzenie marketing produkcja i pełno jakis doradców specjalistów i innych osób zarzadzajacych a ludzie ida juz chyba rok bez premi ani niczego zarobki małe sytuacja miedzy ludzka okropna sami podpindalacze i przydupasy. Gdy pozmieniano kierownictwo np u elektrykach i tm i zaopatrzeniu odrazu kilka osób sie uspokoiło ale i pojawili sie tacy co latają i poprostu uprzejmie donoszą i sie podlizują. Gdybym nie znał tych ludzi 20 lat powiedziałbym ze to całkiem inne osoby. Teraz zakład jest w tak opłakanej sytuacji pozostawiony prez pana Dyrektora K...... z nakła i Pana dyrektora Kle..... ze szok podobno zostali wywaleni z zakładu bez odpraw ani nic mimo tego zostawili po sobie ponad 10 mln długu gdzies tam cos wyciągnietego nie obrazajac nikogo ani posadzajac bo to są oczywiscie "przypuszczenia" ha ha ha panowie tak nie wolno. Co z pracownikami co z ich rodzinami. Przecież pan k..... chodzi mieszka w nakle jakim trzeba byc człowiekiem albo i nie człowiekiem zeby móc patrzec tym osobom w oczy swoim byłym pracownikom. skonczyło sie robienie długów jezdzenie dzipami kupowanie paliwa za zakłodwe wyjazdy delegacje wczasy. Teraz przyszło prawdziwe zycie i trza jezdzic małym koreanskim cooooltem.

ktoś

Nadrobić straty powstałe na wskutek złego gospodarowania kadry zarządzającej? Dlaczego to ten zwykły pracownik ma być wszystkiemu winny i odpowiadać za błędy innych? Co powiesz dzieciom w domu? Że przez najbliższe dwa czy ile tam lat będą jadły chleb ze smalcem bo tatuś jest samarytaninem i będzie pracować za najniższą krajową dla dobra firmy. Gdy w tym czasie prezesi i dyrektorzy dalej będą pławić się w luksusach i się z ciebie śmiać. To właśnie przez takich ludzi jak Ty w tym zakładzie i całym kraju jest tak jak jest.Pewnie zostało Ci niewiele do emerytury i będziesz trzymał się rękoma i nogami żeby jakoś przetrwać,ale są jeszcze młodzi ludzie z małymi dziećmi na utrzymaniu. Postaw się w ich sytuacji i później się wypowiadaj.

...P.P.
@ktoś 11.03.2016 11:15
Nadrobić straty powstałe na wskutek złego gospodarowania kadry zarządzającej? Dlaczego to ten zwykły pracownik ma być wszystki...

zacząłęm tam pracować zaraz po szkole, nigdy się nie opieprzałem, miałem jakieś poczucie tego, że robie to dla dobra firmy, a co za tym idzie, reszty pracowników, którzy na to zasłużyli, bo zapieprzali równie ciężko. fakt, zdarzają się takie "przypadki" o których wspominasz, ale są zaraz ganieni przez współpracowników, albo mistrzów. Najwazniejsze jest to, że ludzi, którzy ciężo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wykazują się tylko i wyłacznie po to, zeby wyrobic premie dla zakładowej "elity", samemu nie majac z tego korzysci, sie nie docenia

Pracownik

Jeżeli nie znasz sytuacji firmy to sje lepiej nie udzielaj jak przyjda tacy gowniarze co nie wiedza co to praca tylko najlepiej SMS im wychodzą a za to nikt wyplaty nie dostanie macie narabane w glowach. Ktos cos powie i od razu plotka leci na cala firmę. Może sytuacja nie jest najlepsza ale firma stara sie funkcjonować i chociaz po części starają sie wszyscy to nadrobic i naprawic a jezeli ktos nie chce tam rabac i ma zamiar tylko d**** obrabiac na forum bo nie na odwagi powiedziec wprost to juz wasz problem. Lepiej sie zastanowcie co gadacie.

Pracownik

Zntk najlepsze zarobki w okolicy nawed 9,50 brutto czyli na rękę nawed najniższej niema a atmosfera super dzikusy i nic więcej brygadzisci dbają o swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ty się nie liczysz masz robić i koniec a kierownik pierwsza klasa na niczym się niezna wogole płakać i uciekać z tego syfu

jarecy

jak sie pracuje u nowych szefów?pewnie jest lepiej ,mam nadzieje ze odcieli tego kretacza kle...od decyzji bo tej człowiek ciagnie was na dno,ja na szczescie juz nie musze sie tym denerwoawac, tylko mało mało , norma nie wyrobiona zle sie pracowało

gapa

a ja tam spawam i mnie słowacy nie obchodza nie rozkradna całe ja narazie spawam a jak zabraknie kasy na elektrody to sie zwolnie i pójde do małspawu to jest dopiero firma płaca nie krecca wałków i sa mili tam pojde niech sie tylko zntk rozwali pozdrawiam gapa.

ktos inny

jeszcze w tym zntku nie dosc ze nie płaca to jeszcze rózne códa robia to teraz juz tam jest słowackie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozbiorą jak swoje. razem z panem bielajew

jacek

zakład sprzedany byli helichopterem prezes odwołany i prokurent pan sławek k tez boze boze co z nami bedzie

jacek

ale was wali lepszego dyrektora w zntk nie było i nie bedzie juz . mam info ile zarabiał taj a ile nowy dyrektor ma trzy koma 1 raza wiekszą niz stary zarząd pan kaczy i taj mieli po 6 tys nowi maja po 17 główny 22 tys. to sa dopiero wałki rozwalanie firmy branie słabych zlecen i wprowadzenie firmy krismar do zntku litwinów i ukrainców. teraz bedzie tylko lepiej w "" bo teraz zarzad ma chyba 6 dyrektórów i kazdy bierze po grubo ponad 20tys zł to czego wy taj zazdroscicie ze 30 lat robił w zntk i zaczynał od krajalni ze był majstrem kierownikiem zastepca i potem dyrektorem. odszedł bo zostali zwolnieni decyzja nowego prezesa odszedł z panem kaczy i kierna. a nie za przekrety wałki widelce i szklanki jak pisza jacys debile. jezeli macie jakies dziwne podejrzenia dajcie sprawe na prokurature jezeli wiecie trzeba doniesc . ludzie jak mozna krecic na materiale gdzie w jednej i 2 firmie sa działy zakupów i działy ksiegowosci i rozliczen zlecen i to w kazdym po 5 osob co byli w zmowie ja kradło 25 ludzi zastanówcie sie. pewnie sami z zntk wynosicie farbe łozyska miedz i owijacie sie kablami . zycze wam idzcie na studia potem na magisterke potem zacznijcie pracowac jak i oni moze po 25 latach tez dojdziecie do tego co oni. afera z blacha była ale to inne nazwiska i kwota na 35 tys to chyba smieszne co jak za 30 tys kupic 2 domy i takie fury. pozdrawiam was. pomyslcie co piszescie nam pan t bardzo pomógł i napewno nie chodził sie z nami kompac nie patrzył czy jeszcze pijemy kawe i nie obciazał nas za straty. teraz to dopiero pijemy kawe po kontach chowamy ja w szafkach w czasie sniadania siedzimy jak krety po ciemku az ktos sie zabije bo wpadnie do kanału i skreci kark. wtedy nagle pan klew zapali swiatło. z tego co wiem to pan t ma problemy przez jakis wypadek w zakładzie w którym juz nie pracował a ciagaja chłopa. przeciez ten pracownik co pracował chyba na tokarni to był pod wpływem i robił bez osłon.

jacek

ale was wali lepszego dyrektora w zntk nie było i nie bedzie juz . mam info ile zarabiał taj a ile nowy dyrektor ma trzy koma 1 raza wiekszą niz stary zarząd pan kaczy i taj mieli po 6 tys nowi maja po 17 główny 22 tys. to sa dopiero wałki rozwalanie firmy branie słabych zlecen i wprowadzenie firmy krismar do zntku litwinów i ukrainców. teraz bedzie tylko lepiej w "" bo teraz zarzad ma chyba 6 dyrektórów i kazdy bierze po grubo ponad 20tys zł to czego wy taj zazdroscicie ze 30 lat robił w zntk i zaczynał od krajalni ze był majstrem kierownikiem zastepca i potem dyrektorem. odszedł bo zostali zwolnieni decyzja nowego prezesa odszedł z panem kaczy i kierna. a nie za przekrety wałki widelce i szklanki jak pisza jacys debile. jezeli macie jakies dziwne podejrzenia dajcie sprawe na prokurature jezeli wiecie trzeba doniesc . ludzie jak mozna krecic na materiale gdzie w jednej i 2 firmie sa działy zakupów i działy ksiegowosci i rozliczen zlecen i to w kazdym po 5 osob co byli w zmowie ja kradło 25 ludzi zastanówcie sie. pewnie sami z zntk wynosicie farbe łozyska miedz i owijacie sie kablami . zycze wam idzcie na studia potem na magisterke potem zacznijcie pracowac jak i oni moze po 25 latach tez dojdziecie do tego co oni. afera z blacha była ale to inne nazwiska i kwota na 35 tys to chyba smieszne co jak za 30 tys kupic 2 domy i takie fury. pozdrawiam was. pomyslcie co piszescie nam pan t bardzo pomógł i napewno nie chodził sie z nami kompac nie patrzył czy jeszcze pijemy kawe i nie obciazał nas za straty. teraz to dopiero pijemy kawe po kontach chowamy ja w szafkach w czasie sniadania siedzimy jak krety po ciemku az ktos sie zabije bo wpadnie do kanału i skreci kark. wtedy nagle pan klew zapali swiatło. z tego co wiem to pan t ma problemy przez jakis wypadek w zakładzie w którym juz nie pracował a ciagaja chłopa. przeciez ten pracownik co pracował chyba na tokarni to był pod wpływem i robił bez osłon.

zenon

ktos pisał o panu taj............. robili z materiału zntk to prawda ale fakturowali jak za swój pamietasz jak sie młody tajk......ten z lubaszcza panoszył po zakladzie??? kto brał najlepsze zlecenia??? my czy pom lubaszcz? pamietasz afere z blachami???? dom i suepr auto ma młody a nie pisalismy o starym tajk..... chociaz lody krecili obaj i to DUZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEE

magazynier
@zenon 02.03.2015 14:07
ktos pisał o panu taj............. robili z materiału zntk to prawda ale fakturowali jak za swój pamietasz jak sie młody taj...

pamietam te czasy złote czasy dla panów taj.... a zwałszcza dla tego cwaniaczka z lubaszcza miło się pracowało na materiale z znkt a kase brało jak za swój złodz.......... co z tego ze starty tajk.....znał sie na robocie wałki miał lepiej opanowane........

spawacz

zakład sprzedany byli helichopterem prezes odwołany i prokurent pan sławek k tez boze boze co z nami bedzie

jez

byli nowi staży kupcy zntku

sprzedany

hej hej http://www.tatravagonka.com

janek

Co teraz firma juz padła czy padapodobno mówią ze ma ich wykupic Tatra wagonika z Słowacji z Popradu. Ale to i tak smierdzi ta cala akcja. To tylko zmiana zarządu pewnie taki myk podatkowi finansowy. Czy Ktos to może potwierdzić bo my ludzie hali nie wiemy co będzie z nami.

jacw

Ktoś pisał o tajkowskim ładne lody kręcił z synkiem z pomu oni robili z materiału zntk i nikt nic nie wiedział a synek nowa chat fajny samochód nieźle kradli i ty mu życzysz powodzenia?

spawacz 25 letnim stazem
@jacw 13.12.2014 20:02
Ktoś pisał o tajkowskim ładne lody kręcił z synkiem z pomu oni robili z materiału zntk i nikt nic nie wiedział a synek nowa...

zawsze było robione z materiału zntk bo lubaszcz był tylko podwykonawcą zlecen zntk na które zgode wyrazał zarzad pan prezes . lubaszcz zawsze robił z materiału zntk . lubaszcz otrzymywał zapłate tylko za usługe spawania i transport a piaskowanie zakup materiału malowanie i cynkowanie zawsze było po stronie zntk osle . wynika to z tego ze zntk jako duzy zakład miał rabaty na zakup materiału w hucie . a pan tajkowski był super jako fachowiec i człowiek. choc teraz sobie zobacz jaka pensje maja dyrektorzy auta słuzbowe oraz mieszkania w paterku bo obecny zarzad jest z pod warszawy. widzales kiedys pana t w aucie słuzbowym mieszkaniu słuzbowym i wogóle nie . chyba ich nie znaszz a głupoty człowieku piszesz chyba ci podpadł . jednak my wiemy ile mu zawdzieczamy w trudnych czasach mu i giminskiemu. a (usunięte przez administratora) no cóz ciezka i za kredytyt na 30 lat dom wybudował a ze na auto starczyło to znaczy ze dobrze zarzadza.

ib

no to po firmie spółki spółeczki zwolnienia tak robione zeby nie grupowo bo po co dac odprawy płac i kasy brak

j
@ib 27.11.2014 12:25
no to po firmie spółki spółeczki zwolnienia tak robione zeby nie grupowo bo po co dac odprawy płac i kasy brak...

gdzie jest inspekcja pracy

pracownik

Kolesi ostro jakieś firmy podwykonawców bez sprzętu .z pracownikami co im się wszystko klei do rak kolesie pana kle..... szok

spawacz

jednak jak był dyrektor tajkowski który znał sie na swojej pracy bo zaczynał ja ponad 30 lat temu w firmie makrum i pracpował od początku w zntk przeszedł wszystkie szczeble zaczynał od mistrza krajalni znał sie na rysunkach robocie i wykazywał sie typowo techniczna jak i praktyczną wiedzą . nie był osobą wsadzoną po znajomości na jakies stanowisko. robota szła całkiem inaczej oni mysleli o zakładzie a nie o prywatach. i mieli całkiem inne podejscie do ludzi do spawaczy serdeczne co dziennie robił obchod po chali witał sie z pracownikami . szło z nim załatwic urlop opiekę zgodę na wyjazd w ciezszych czasach do niemiec czy gdzies puszczał nas na urlopy bezpłatne załatwiał podwyzszki małe bo małe ale załatwiał. teraz zapomnijcie o podwyzszkach o miłym usmiechu wasatego dyrektora o urlopie bezpłatnym teraz tylko szukaja powodu tylko zeby zwolnic obciązyć za byle co. Panie były dyrektorze serdecznie pana pozdrawiamy i zyczymy sukcesów w dalszym zyciu zawodowym.

yttynaad

niczego poza opierdalaniem sie i piciem kawy sie tam nie nauczysz do tego niskie premie i zarobki, nie polecam.

ROZCZAROWANY
@yttynaad 10.07.2014 11:17
niczego poza opierdalaniem sie i piciem kawy sie tam nie nauczysz do tego niskie premie i zarobki, nie polecam....

firma stoi bardzo dobrze dlatego pieniędzy na premie ostatnio wystarcza tylko dla tak zwanej góry. pracownicy fizyczni za ostatni miesiąc mimo obiecanych płatnych nadgodzin nie zobaczyli ich bo zakład ma problemy finansowe. układy dyrektora K. z firmą KRISMAR też są nie jasne. Cóż zakład pewnie nie długo zostanie zamknięty a dyrekcja przeniesie się pewnie do Częstochowy co podobno bardzo podkreśla dyrektor na spotkaniach mistrzów i brygadzistów. TAKA JEST POLSKA TU MOŻNA PRZEJĄĆ STERY FIRMY A POTEM JA ROZPIER....IĆ. POSZUKAJCIE TAKICH CIEKAWOSTEK W INTERNECIE.

Pracownik ZNTK Paterek S.A.

Pracuje w tej firmie wiele lat...jak to w zyciu..wiele rzeczy mi sie nie podoba...i jak to moi przedmowcy napisali że to fatalna firma....tak...jezeli ta zła firma od ponad 30 lat zawsze co miesiąc placi pensje...jeżeli ta frma..od ponad 30 lat zawsze placi zusy...premie...zima daje darmowe zupy regeneracyjne...latem zimne napoje...do pracy pracownicy maja ok. 15 min spacerkiem....to ja juz niczego nie rozumiem...porozmawiajcie jak sie pracuje w innych firmach..np w bydgoskiej pesie...niby europejska firma....a wewnetrznie czlowiek tam nie wiele znaczy...wiec wszyscy ktorzy tam pracowaliscie..i nadal pracujecie.....zmiencie zaklad...i znow zaczniecie zycie marudera..pozdrawiam ..maruderow bez szacunku:)

spawaczyk
@Pracownik ZNTK Paterek S.A. 15.06.2014 18:53
Pracuje w tej firmie wiele lat...jak to w zyciu..wiele rzeczy mi sie nie podoba...i jak to moi przedmowcy napisali że to fataln...

Placi co miesiac? Bo musi... Odprowadza ZUS? Bo musi... Daje zupy i wode? Bo musi... Malo tego, wyplaca "talony" z socjalnego, bo tez musi. Co robi czego nie musi - NIC! Powiedzmy cos wiecej o tym co napisales... Powiedzmy ile placi. Z okolo 10 letnim stazem mam 12/h minus podatek i to jest taka srednia zarobkow na produkcji. Ile to jest wiecej o tego ile firma MUSI zaplaci? Zupy powiadasz w poprzednim okresie zimowym pracownikom na hali produkcyjnej przyznano je lacznie moze przez 1 miesiac - WOW! Powiedzmy wiecej, temperatura na hali w zimnym okresie (okolo 4 miesiace) zadko przekracza 10 stopni, a czesro spada do 0. Jednak wszyscy wiedza ze na halach produkcyjnych nie powinna byc nizsza niz 14! Piszesz, ze firma odprowadza ZUS? Mamy byc jej za to wdzieczni? Niech ta firma bedzie wdzieczna ludzia na gilotynie (i nie tylko) ze za 9 zlotych minuscpodatek przerzucaja tony blach! Masz jeszcze jakies superlatywy w zanadrzu? Nie wiem na jakim dziale pracujesz ale napewno nie na produkcji... Jurek czy Waldek? Bo komentarz mi was przypomina... Krew mnie zalala jak czytam Twoj komentarz!

S.

To ciekawe, ja pracuję w KRISMARZE od 7 miesięcy i kasę mam na czas. Trzeba umieć spawać nie pić na kwaterze i jest ok. Tylko pracownicy ZNTK Paterek cały czas rzucają kłody pod nogi.

...

Mi zaproponowali 10,50 brutto jako spawaczowi i mialem najnizsza krajowa.. A wogole tam nie spawalem a robilem pol roku.. W firmie krismair pracuja ludzie z calej Polski nawet z Ukrainy jest paru robia po 12scie godzin(usunięte przez administratora)na miesiac gpowinni dostac wyplaty 3600zl a dostaja po 1500zl bo nie maja pieniedzy zeby wyplacic.. Nie ma za duzo co gadac o tej firmie(usunięte przez administratora)

patras84

Ale w jakim sensie oszusci, proponowali mi 15zl na czysto jako spawaczowi ale na umowie mialem najnizsza krajowa, wyplaty 10 i 20 mialy byc , powiedzcie cos wiecej o KRISMARZE

patras84

A zna ktos firme KRISMAR ktora tam jest chyba podwykonawca?

janusz8

Drodzy pracownicy Paterka. Jeżeli macie możliwość zmiany pracy to nie wahajcie się. [usunięte przez moderatora] przychodzą tylko aby "zgasić światło" Nie będą rozwijać firmy tylko pogrążać ją w jeszcze większe długi. Tak zrobili z ZNTK MM i tak będzie i u was.

ech

piszecie o piaskarce i innych bolączkach tej firmy i co to da?tak robią co chcą.w tej firmie to się coś zmieni jak ją zamkną-nie wczesniej!

kot

Witam, pracuję w paterku i mogę powiedzieć tylko tyle że jeszcze troche i ta firma upadnie dzięki Klewkowi, Prezesowi i ich kolega, w zakładzie jest fatalnie, nie ma na nic pieniędzy, ludzie w biurach siedza i się opiepszają, podczas gdy ludzie na hali muszą zasuwać, w dodatku są gonieni i pracuje się tam z wariatami, ci co najwięcej robią to mało zarabiają, piaskarka powinna być zlikwidowana a i tak chodzi, nie polecam

Niemiec

Zgadzam się z tym, [usunięte przez moderatora] to pomyłki, zatrudnili w dodatku kordynatora i drugiego dyrektorka ( znajomośći ), nie mają zielonego pojęcia o niczym, udają że się znaja, a guwno wiedzą, przyszli tylko sie nachapać, coraz częściej nie ma premii, gonią ludzi bez przerwy, od kiedy są w tym zakładzie jest coraz gorzej

Mińsk Maz.

Jestem pracownikiem ZNTK Mińsk Maz. Obecny prezes Paterka nie jaki [usunięte przez moderatora] tak źle zarządzał firmą że ZNTKMM do tej pory ma długi, jest niedofinansowany i nierentownym przedsibiorstwem. Jego koleżka niejaki Klewek to całkowita pomyłka. Zle podejscie do ludzi i nie zna sie na robocie. Ogolnie w Paterku macie teraz ludzi ktorzy mysla bardziej o prywacie niz o firmie.

robal

Atmosfera 4/5 Kierownik 0/5 Dyrektor 2/5 Kadry 3/5 BHP 1/5 Wynagrodzenie: średnia stawka na produkcji 10 zł/h brutto

rafcio

warunki pracy fatalne wystarczy spojzec na ciuchy pracownikow Brygadzisci co niektorzy to wydaje sie ze sa bogami ,ludzi maja za nic... zarobki najnizsza krajowa,niepolecam

Zostaw opinię o ZNTK Paterek - Paterek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZNTK Paterek