Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 91 ocen.

Schrack Technik Polska Sp. z o.o.
2 91 6 1

Opinie o Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

Robert

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują aktualnie pracowników?

Paulina

@Pracownik mógłbyś w kilku zdaniach opisać swoją przygodą z firmą Schrack Technik Polska, czy rzeczywiście jest tak źle pod kątem zarobków? W dzisiejszych czasach firmy dynamicznie zmieniają stawki dla swoich pracowników, może od tego czasu coś się zmieniło?

Handlowiec
@Paulina 27.03.2018 18:19

Schrak i dynamicznie zmienianie stawki? Żart. Statyczna jest zasada by pracownik zarabial jak najmniej.

Andrzej

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Pati
@Andrzej 10.07.2018 15:56

Stara prawda, wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma...

Prawda
@Pati 11.07.2018 07:45

Święta racja! wszędzie indziej jest lepiej...

Bartek

Dlaczego tak oceniacie firmę?

Rozwielitka

Rozmowa o pracę - porażka. Nie dość że się spóźniają albo opuszczają rozmowę, to jeszcze zadają bardzo dziwne pytania, np dotyczące stanu cywilnego, liczby posiadanych dzieci i planów na najbliższe lata z tym związanych... byłam w szoku.

TeżByłemNaRozmowie
@Rozwielitka 04.06.2018 21:57

Oni są mentalnie w PRLu więc się nie dziw.

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Administrator

Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje o Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Zawsze warto dzielić się z użytkownikami fajnymi ciekawostkami z życia firmy.

Aplikant

Na temat samej pracy w Schracku się nie wypowiem, bo nie pracowałam. Natomiast byłam na rozmowie. W handlu mam ca.11 lat doświadczenia, w branzy elektrotechnicznej ponad 5 lat. A Schrack mimo tego, proponuje "na początek" - uwaga - 2500 zł brutto podstawy. W pierwszej pracy 15 lat temu miałam więcej. Oczywiście od tego są premie....czyli nie dajemy nic, bo ci nie ufamy, na pewno jesteś leniwy i nie będziesz pracował, mamy marchewkę i damy, ale....jak zrobisz 300.000 obrotu na mc, to wg wyliczeń rekrutera mogłabym liczyć na 3500 brutto podstawy, no szał po prostu, i uwaga, premia wtedy to chyba nawet 5000 brutto! Czyli jak przyniesz 300 tys i wszyscy klienci zapłacą to może 5000 zarobisz po jakimś czasie. Co ciekawe, jeśli chodzi o benefity, które dzisiaj są standardem, tam nie ma nic. Mało tego, na pytanie o bony na święta, Schrack odpowiada "Nie mamy na to czasu" na pytanie o tzw.dodatek urlopowy wypłacany przecież z FŚS, usłyszałam, że socjalizm się skończył. Drogi Schracku, krwiożerczy kapitalizm, też już się skończył :-) Lata 90' skończyły się 18 lat temu. Co do samej rozmowy, tak potwierdzam, testy z wiedzy sprzedażowej, technicznej itp. Generalnie rozmowa powiedzmy na poziomie, choć nie brakło pytań o stan cywilny, majątkowy, dzieci itp. Natomiast co być może dla niektórych istotne, Schrack sprzedaje bezpośrednio na inwestycje do inwestora, omija hurtownie elektrotechniczne, stąd w hurtowniach opinie ma bardzo złe.

Pracownik
@Aplikant 02.03.2018 09:59

Mają fundusz na wakacje ale trzeba dłużej pracować. Co do zarobków jest bieda bez perspektyw na podwyżki. Aplikuj gdziekolwiek indziej.

anonymous
@Pracownik 03.03.2018 23:35

Dluzej czyli ile? Po roku czy krocej sie dostanie?

Administrator

Jak na ten moment wygląda sytuacja w Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami informacjami?

TyleWtemacie
@Administrator 13.02.2018 08:37

Ludwig von Mises powiedział: "Pracownik nie jest winien swojemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Niestety w Schracku jest odwrotnie, pożal się wypłata jest wg kierownictwa łaską. Masz się cieszyć, że nie obetną Ci premii. Jak nie jesteś służalczy to nie licz na nic więcej.

Jakub

Czy tak dobrze się pracuje, że nie ma chętnych do pisania?

Zbychu
@Jakub 11.01.2018 11:29

Kolejni odchodzą więc miejsce się znajdzie, jeśli nie szkoda Ci nerwów.

Paulina

@PIM piszesz, że warunki są beznadziejne, z czego byłaś najbardziej niezadowolona pracując w firmie Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Co byś dokładnie w niej zmieniła? Dzieląc się tymi informacjami pomagasz osobom, zastanawiającym się nad aplikowaniem do Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

AKtualnyDoradcaHandlowy
@Paulina 29.09.2017 13:56

Zastanawia mnie kto wymyślił hasło kompetencja łączy , bo akurat w tej firmie brak kompetencji to codzienność. Ciężkie warunki do pracy na stanowisku handlowca. kompletny brak wsparcia, duży chaos i słaba decyzyjność. Płaca jest żenująca. Brak możliwości awansu, premie są ucinane a nie przyznawane. Zaciskam zęby i szukam pracy gdzie indziej. Jak tylko trafi się okazja uciekam z tej firmy.

Paulina

@Karyna jak długo pracowałaś w Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? I na jakim stanowisku? Pamiętajmy, że na każdym stanowisku są inne warunki pracy i inne możliwości. Czy ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w firmie?

PIM
@Paulina 20.09.2017 20:19

Pracowałam wystarczająco długo by poznać firmę i nie polecać jej nikomu. Warunki są beznadziejne.

Paulina

@expracownik dlaczego nie polecasz? Czy są jakieś dodatkowe premie lub szansa na podwyżkę w firmie Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? @AKtualnyDoradcaHandlowy a czy jest możliwość awansu na wyższe stanowisko pracownicze? To ważne informacje dla osób nowo zatrudniających się.

Karyna
@Paulina 30.08.2017 10:57

Nie ma szans na premie ani na awans. Lepiej odpuścić tę firmę. Szkoda czasu.

expracownik

Dobrze pracować mało zarabiać priorytet firmy i prezesa. Nie polecam uważam że to stracony czas.

roman

Płaca żenująca, podwyżek nie ma od 5 lat, tylko raporty, raporciki i pseudo szkolenia, pomocy od PM żadnej. drobnymi kroczkami do tyłu.

Ellin
@roman 18.07.2017 15:26

Widziałem ogłoszenie, że szukają ludzi Doradca techniczno Handlowy w Warszawie, czy ktoś może podać jakie są tutaj średnie zarobki na takim stanowisku? Mam 6 letnie doświadczenie u jednego z renomowanych producentów.

AKtualnyDoradcaHandlowy
@Ellin 02.08.2017 18:52

Daruj sobie, zarobki są bardzo niskie z brakiem perspektyw na podwyżki.

Pracownik

@Paulina, rekrutacje wewnętrzne są stosowane, również na stanowiska kierownicze, niemniej jednak zależy to od działu, że nie wspomnę o zapotrzebowaniu.

Czesio Wyniesio
@Pracownik 03.04.2017 13:49

Człowieku, co ty pleciesz... Jakie rekrutacje wewnętrzne? Chyba, że z magazyniera na dział sprzedaży w Wawie :) Kierowniki już wszystkie obstawione, więc nie ma szans na taki awans. Trzymają się stołków, raportują grzecznie i po cichutku kręcą swoje lody na boku :]

Pracownik
@Czesio Wyniesio 24.04.2017 22:04

Witam, w sumie racja, jeżeli marzy się awans z magazyniera na prezesa, to takich nie ma... A mówię nie tylko a Wawie. Era Kopciuszków minęła ;)

Paulina

@Pracownik, a czy firma chętnie stosuje rekrutacje wewnętrzne?

Szymon

Witam, Czy możecie coś powiedzieć o oddziale w Kielcach? Ogłoszenie o pracę pojawia się cyklicznie od jakichś 6 miesięcy albo nawet dłużej. I nie wiem czy tam jest aż taka rotacja, czy coś nie halo jest z tą robotą, skoro tak długo szukają. Pozdrowienia Sz

Pracownik
@Szymon 23.02.2017 17:41

W Kielcach rotacji w zasadzie nie ma, po kilku dobrych latach odszedł jeden z pierwszych pracowników. Ciężko jest znaleźć na tym terenie osobę, która zna się na rzeczy, dlatego rekrutacja trochę się przedłuża. Ponadto rozwijamy biuro kieleckie, stąd też rekrutacja rozpoczęła się zanim ww. pracownik odszedł.

Fuck the system

Charakterystyki głównych bohaterów-Schrack Technik Warszawa od (A do Z) już niedługo: Ogólny opis osób pracujących w tej firmie . Fuck the system...

NickName
@Fuck the system 23.12.2016 20:19

Czekam

grs

Bardzo niska płaca bez perspektyw na podwyżki. Ludzie po latach odchodzą z tej firmy przez to właśnie.

4r

no aled jak to wiadomo ze kazda praca ma swoje plusy i minusy cos za cos tak na dobra sprawę to chyba nie istnieje firma która by każdemu dogodzila i wszystko byłoby idealnie to fizyczna niemoziwlsc jest treba po prostu doceniać to co się ma i tyle..

wcj

Dobre warunki pracy, umowa, dobry samochód i inne narzędzia, ładne biura, dobre produkty, sprawna logistyka i know how z Austrii ... ale skandaliczne niskie zarobki, znikome prowizje, brak możliwości rozwoju i awansu, archaiczna struktura i sposób zarządzania, rywalizacja każdy z każdym, słabe kierownictwo średniego szczebla. Dobra praca na początek dla zdobycia doświadczenia. Większość kumatych po jakimś czasie odchodzi do konkurencji.

dawid

a wiecie cos jakie testy z elektryki prowadza na rozmowie rekrutacyjnej?? bo nie wiem co sobie mozna powturzyc.

Klient

Ten czarny PROSTOKĄT co jako magazynier pracuje to jakiś idiota czy psychiczna osoba która nie chce się leczy.Typowy dekiel kto go tam zatrudnił ,rodzina kogoś!!! jakiś kierownik zamieszania.Jak ci ludzie z nim wytrzymują ciągle tą mordę drze ,liczyć nie potrafi jak wydaje towar to zawsze telefon .

obiektywny

Dla spostrzegawczych. O dobrych firmach nie pisze się źle, nikt nie musi ich bronić, dobre firmy nie szukają non-stop pracowników, o dobrych firmach mało kto wypowiada się tutaj.Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

123

Tu wszyscy handlowcy mają takie stanowisko (DT-H). Brzmi dumnie ale tak naprawdę to najzwyklejszy przedstawiciel handlowy. Pensja to podstawa + premia od obrotu. A proces rekrutacji to już majstersztyk w ich wykonaniu. Rekrutacja jak na kierownika promu kosmicznego NASA.

Caban

Najlepszy jest Wyszogród cała familiada –Kaban kierownik wie jak zarządzać ,no cóż zawsze ma coś $....

Zoldan Driżoj

Oszczędźcie sobie swój cenny czas, zdrowie, nerwy i dobre samopoczucie.. Nie jesteś " swój " i nie masz układów z " wielce rządzącymi w szraku " ? - zapomnij o karierze i rozwoju za dobre pieniądze. Poza tym ludzie czytajcie wpisy od początku - ile jest pozytywów? Dwa ? Przedział finansowy.. dwa tysie brutto, ot masz @Nel przedział finansowy na start.. Sukcesów życzę !

Krzysztof Krawczyk

Trzeba przyznać pensję wypłacają na czas to ważne,ale za to stawki mizerne.Firma pracuje sprawnie? Takiego bałaganu i zamieszania długo szukać. A pracowników którzy pracują tam od wielu lat jest kilku, większość to pracownicy ze stosunkowo krótkim stażem.Pracują bo zmusza ich do tego sytuacja na rynku pracy i tyle.Sposób w jaki traktuje się tam ludzi to koszmar.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

hmmm.... Problemem jest chyba tylko to, ze "najnowszy chłopiec" we Wrocławiu pracuje tylko 3 lata... Pewno masz racje "Anty...", toć to nówka sztuka. Widzę, że konkurencja też szuka nowych pracowników "podobno"

Zostaw opinię o Schrack Technik Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schrack Technik Polska Sp. z o.o.