Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

Adres: Staniewicka 5, 03-310 Warszawa

NIP: 5240018605 KRS: 0000031694

Schrack Technik Polska Sp. z o.o.
2 94 73 5 1

Opinie o Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Robert
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują aktualnie pracowników?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Pracownik mógłbyś w kilku zdaniach opisać swoją przygodą z firmą Schrack Technik Polska, czy rzeczywiście jest tak źle pod kątem zarobków? W dzisiejszych czasach firmy dynamicznie zmieniają stawki dla swoich pracowników, może od tego czasu coś się zmieniło?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Handlowiec
 Opinia
@Paulina 27.03.2018 18:19

Schrak i dynamicznie zmienianie stawki? Żart. Statyczna jest zasada by pracownik zarabial jak najmniej.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Pomocna?
TakNie2
Pati
 Opinia
@Andrzej 10.07.2018 15:56

Stara prawda, wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawda
 Opinia
@Pati 11.07.2018 07:45

Święta racja! wszędzie indziej jest lepiej...

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek
 Opinia

Dlaczego tak oceniacie firmę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozwielitka
 Opinia

Rozmowa o pracę - porażka. Nie dość że się spóźniają albo opuszczają rozmowę, to jeszcze zadają bardzo dziwne pytania, np dotyczące stanu cywilnego, liczby posiadanych dzieci i planów na najbliższe lata z tym związanych... byłam w szoku.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TeżByłemNaRozmowie
 Opinia
@Rozwielitka 04.06.2018 21:57

Oni są mentalnie w PRLu więc się nie dziw.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kuba
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje o Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Zawsze warto dzielić się z użytkownikami fajnymi ciekawostkami z życia firmy.

Pomocna?
TakNie
Aplikant
 Opinia

Na temat samej pracy w Schracku się nie wypowiem, bo nie pracowałam. Natomiast byłam na rozmowie. W handlu mam ca.11 lat doświadczenia, w branzy elektrotechnicznej ponad 5 lat. A Schrack mimo tego, proponuje "na początek" - uwaga - 2500 zł brutto podstawy. W pierwszej pracy 15 lat temu miałam więcej. Oczywiście od tego są premie....czyli nie dajemy nic, bo ci nie ufamy, na pewno jesteś leniwy i nie będziesz pracował, mamy marchewkę i damy, ale....jak zrobisz 300.000 obrotu na mc, to wg wyliczeń rekrutera mogłabym liczyć na 3500 brutto podstawy, no szał po prostu, i uwaga, premia wtedy to chyba nawet 5000 brutto! Czyli jak przyniesz 300 tys i wszyscy klienci zapłacą to może 5000 zarobisz po jakimś czasie. Co ciekawe, jeśli chodzi o benefity, które dzisiaj są standardem, tam nie ma nic. Mało tego, na pytanie o bony na święta, Schrack odpowiada "Nie mamy na to czasu" na pytanie o tzw.dodatek urlopowy wypłacany przecież z FŚS, usłyszałam, że socjalizm się skończył. Drogi Schracku, krwiożerczy kapitalizm, też już się skończył :-) Lata 90' skończyły się 18 lat temu. Co do samej rozmowy, tak potwierdzam, testy z wiedzy sprzedażowej, technicznej itp. Generalnie rozmowa powiedzmy na poziomie, choć nie brakło pytań o stan cywilny, majątkowy, dzieci itp. Natomiast co być może dla niektórych istotne, Schrack sprzedaje bezpośrednio na inwestycje do inwestora, omija hurtownie elektrotechniczne, stąd w hurtowniach opinie ma bardzo złe.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Aplikant 02.03.2018 09:59

Mają fundusz na wakacje ale trzeba dłużej pracować. Co do zarobków jest bieda bez perspektyw na podwyżki. Aplikuj gdziekolwiek indziej.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Pracownik 03.03.2018 23:35

Dluzej czyli ile? Po roku czy krocej sie dostanie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Jak na ten moment wygląda sytuacja w Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami informacjami?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TyleWtemacie
 Opinia
@Administrator 13.02.2018 08:37

Ludwig von Mises powiedział: "Pracownik nie jest winien swojemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem." Niestety w Schracku jest odwrotnie, pożal się wypłata jest wg kierownictwa łaską. Masz się cieszyć, że nie obetną Ci premii. Jak nie jesteś służalczy to nie licz na nic więcej.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia

Czy tak dobrze się pracuje, że nie ma chętnych do pisania?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbychu
 Opinia
@Jakub 11.01.2018 11:29

Kolejni odchodzą więc miejsce się znajdzie, jeśli nie szkoda Ci nerwów.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@PIM piszesz, że warunki są beznadziejne, z czego byłaś najbardziej niezadowolona pracując w firmie Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? Co byś dokładnie w niej zmieniła? Dzieląc się tymi informacjami pomagasz osobom, zastanawiającym się nad aplikowaniem do Schrack Technik Polska Sp. z o.o.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AKtualnyDoradcaHandlowy
 Opinia
@Paulina 29.09.2017 13:56

Zastanawia mnie kto wymyślił hasło kompetencja łączy , bo akurat w tej firmie brak kompetencji to codzienność. Ciężkie warunki do pracy na stanowisku handlowca. kompletny brak wsparcia, duży chaos i słaba decyzyjność. Płaca jest żenująca. Brak możliwości awansu, premie są ucinane a nie przyznawane. Zaciskam zęby i szukam pracy gdzie indziej. Jak tylko trafi się okazja uciekam z tej firmy.

Pomocna?
Tak20Nie
Paulina
 Opinia

@Karyna jak długo pracowałaś w Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? I na jakim stanowisku? Pamiętajmy, że na każdym stanowisku są inne warunki pracy i inne możliwości. Czy ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PIM
 Opinia
@Paulina 20.09.2017 20:19

Pracowałam wystarczająco długo by poznać firmę i nie polecać jej nikomu. Warunki są beznadziejne.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@expracownik dlaczego nie polecasz? Czy są jakieś dodatkowe premie lub szansa na podwyżkę w firmie Schrack Technik Polska Sp. z o.o.? @AKtualnyDoradcaHandlowy a czy jest możliwość awansu na wyższe stanowisko pracownicze? To ważne informacje dla osób nowo zatrudniających się.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karyna
 Opinia
@Paulina 30.08.2017 10:57

Nie ma szans na premie ani na awans. Lepiej odpuścić tę firmę. Szkoda czasu.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
expracownik
 Opinia

Dobrze pracować mało zarabiać priorytet firmy i prezesa. Nie polecam uważam że to stracony czas.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
roman
 Opinia

Płaca żenująca, podwyżek nie ma od 5 lat, tylko raporty, raporciki i pseudo szkolenia, pomocy od PM żadnej. drobnymi kroczkami do tyłu.

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ellin
 Opinia
@roman 18.07.2017 15:26

Widziałem ogłoszenie, że szukają ludzi Doradca techniczno Handlowy w Warszawie, czy ktoś może podać jakie są tutaj średnie zarobki na takim stanowisku? Mam 6 letnie doświadczenie u jednego z renomowanych producentów.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AKtualnyDoradcaHandlowy
 Opinia
@Ellin 02.08.2017 18:52

Daruj sobie, zarobki są bardzo niskie z brakiem perspektyw na podwyżki.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

@Paulina, rekrutacje wewnętrzne są stosowane, również na stanowiska kierownicze, niemniej jednak zależy to od działu, że nie wspomnę o zapotrzebowaniu.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesio Wyniesio
 Opinia
@Pracownik 03.04.2017 13:49

Człowieku, co ty pleciesz... Jakie rekrutacje wewnętrzne? Chyba, że z magazyniera na dział sprzedaży w Wawie :) Kierowniki już wszystkie obstawione, więc nie ma szans na taki awans. Trzymają się stołków, raportują grzecznie i po cichutku kręcą swoje lody na boku :]

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Czesio Wyniesio 24.04.2017 22:04

Witam, w sumie racja, jeżeli marzy się awans z magazyniera na prezesa, to takich nie ma... A mówię nie tylko a Wawie. Era Kopciuszków minęła ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Pracownik, a czy firma chętnie stosuje rekrutacje wewnętrzne?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szymon
 Opinia

Witam, Czy możecie coś powiedzieć o oddziale w Kielcach? Ogłoszenie o pracę pojawia się cyklicznie od jakichś 6 miesięcy albo nawet dłużej. I nie wiem czy tam jest aż taka rotacja, czy coś nie halo jest z tą robotą, skoro tak długo szukają. Pozdrowienia Sz

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Szymon 23.02.2017 17:41

W Kielcach rotacji w zasadzie nie ma, po kilku dobrych latach odszedł jeden z pierwszych pracowników. Ciężko jest znaleźć na tym terenie osobę, która zna się na rzeczy, dlatego rekrutacja trochę się przedłuża. Ponadto rozwijamy biuro kieleckie, stąd też rekrutacja rozpoczęła się zanim ww. pracownik odszedł.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fuck the system
 Opinia

Charakterystyki głównych bohaterów-Schrack Technik Warszawa od (A do Z) już niedługo: Ogólny opis osób pracujących w tej firmie . Fuck the system...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NickName
 Opinia
@Fuck the system 23.12.2016 20:19

Czekam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
grs
 Opinia

Bardzo niska płaca bez perspektyw na podwyżki. Ludzie po latach odchodzą z tej firmy przez to właśnie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
4r
 Opinia

no aled jak to wiadomo ze kazda praca ma swoje plusy i minusy cos za cos tak na dobra sprawę to chyba nie istnieje firma która by każdemu dogodzila i wszystko byłoby idealnie to fizyczna niemoziwlsc jest treba po prostu doceniać to co się ma i tyle..

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wcj
 Opinia

Dobre warunki pracy, umowa, dobry samochód i inne narzędzia, ładne biura, dobre produkty, sprawna logistyka i know how z Austrii ... ale skandaliczne niskie zarobki, znikome prowizje, brak możliwości rozwoju i awansu, archaiczna struktura i sposób zarządzania, rywalizacja każdy z każdym, słabe kierownictwo średniego szczebla. Dobra praca na początek dla zdobycia doświadczenia. Większość kumatych po jakimś czasie odchodzi do konkurencji.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dawid
 Opinia

a wiecie cos jakie testy z elektryki prowadza na rozmowie rekrutacyjnej?? bo nie wiem co sobie mozna powturzyc.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient
 Opinia

Ten czarny PROSTOKĄT co jako magazynier pracuje to jakiś idiota czy psychiczna osoba która nie chce się leczy.Typowy dekiel kto go tam zatrudnił ,rodzina kogoś!!! jakiś kierownik zamieszania.Jak ci ludzie z nim wytrzymują ciągle tą mordę drze ,liczyć nie potrafi jak wydaje towar to zawsze telefon .

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obiektywny
 Opinia

Dla spostrzegawczych. O dobrych firmach nie pisze się źle, nikt nie musi ich bronić, dobre firmy nie szukają non-stop pracowników, o dobrych firmach mało kto wypowiada się tutaj.Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123
 Opinia

Tu wszyscy handlowcy mają takie stanowisko (DT-H). Brzmi dumnie ale tak naprawdę to najzwyklejszy przedstawiciel handlowy. Pensja to podstawa + premia od obrotu. A proces rekrutacji to już majstersztyk w ich wykonaniu. Rekrutacja jak na kierownika promu kosmicznego NASA.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Caban
 Opinia

Najlepszy jest Wyszogród cała familiada –Kaban kierownik wie jak zarządzać ,no cóż zawsze ma coś $....

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zoldan Driżoj
 Opinia

Oszczędźcie sobie swój cenny czas, zdrowie, nerwy i dobre samopoczucie.. Nie jesteś " swój " i nie masz układów z " wielce rządzącymi w szraku " ? - zapomnij o karierze i rozwoju za dobre pieniądze. Poza tym ludzie czytajcie wpisy od początku - ile jest pozytywów? Dwa ? Przedział finansowy.. dwa tysie brutto, ot masz @Nel przedział finansowy na start.. Sukcesów życzę !

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysztof Krawczyk
 Opinia

Trzeba przyznać pensję wypłacają na czas to ważne,ale za to stawki mizerne.Firma pracuje sprawnie? Takiego bałaganu i zamieszania długo szukać. A pracowników którzy pracują tam od wielu lat jest kilku, większość to pracownicy ze stosunkowo krótkim stażem.Pracują bo zmusza ich do tego sytuacja na rynku pracy i tyle.Sposób w jaki traktuje się tam ludzi to koszmar.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

hmmm.... Problemem jest chyba tylko to, ze "najnowszy chłopiec" we Wrocławiu pracuje tylko 3 lata... Pewno masz racje "Anty...", toć to nówka sztuka. Widzę, że konkurencja też szuka nowych pracowników "podobno"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Schrack Technik Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej