Witam.
Jestem byłym pracownikiem NFOŚiGW w DI (Departament Informatyki).
Osobiście nie polecam pracy w tej firmie. Na rozmowie kwalifikacyjnej otrzymałem informację, że pracuje się w godzinach 7:30-15:30 z możliwości przejścia później z rozpoczęciem pracy od godziny 7:00. Jak wyszło? Praca od godziny 8:00 do 16:00, bo ktoś z helpdesku musi być do godziny 16:00. Starzy pracownicy nawet nie są brani pod uwagę z pracą do 16:00, gdyż moim zdaniem "mają już poukładane życie" i Ty nowy musisz siedzieć.
Dostajesz do roboty wszystko na "przynieś, podaj, pozamiataj", czyli każda przeprowadzka jest Twoja, bo inni nie będą sobie rąk brudzić, i też trzeba oczywiście w ciągu dnia coś zjeść, porzucać się papierkami itd, i to Ty musisz wykonywać robotę.
Jesteś pod.... do przełożonego za coś czego nie zrobiłeś, ale w tej firmie nie ma nikogo, kto by Ci powiedział w twarz, że ta i ta osoba coś otwarcie do Ciebie ma. A jak już sam zgłosisz do przełożonego coś na kogoś innego, to ten pracownik (tzw stary pracownik - który długo pracuje) dostaje pełne info, kto powiedział, co powiedział itd. ale "totalne 0" wyciągania konsekwencji.
Jak otrzymałem informację "Tutaj są tak duże powiązania, że nie wiesz, kto ma jakich znajomych poza Funduszem".
Klikam wewnątrz DI - helpdesk jest tak patologiczny, że ciężko będzie nowej osobie wytrzymać dłużej niż 3y miesiące. Chyba, że lubisz być kopany itd to wtedy to miejsce jest dla Ciebie.