Korona

Wieluń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 546 ocen.

Korona
3546

Opinie o Korona

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona

Maja

Upominam niektóre z osób wypowiadających się poniżej, że komentarze nie mające związku z rzeczową dyskusją na temat pracy w Korona, a pisane w wulgarnym i obraźliwym tonie, zostaną usunięte przez administratora forum. Wasze wypowiedzi, ich forma i treść, są niedopuszczalne. Jeśli ktoś z Was zechciałby podzielić się swoją merytoryczną i rzeczową opinią na temat pracy w Korona w Wieluniu - zachęcam.

to forum rządzi!
@syf 19.05.2018 19:02

Hahaha!! Tamtych wpisów nie usuneli ale za to twój ocenzurowali!! Śmiech na hali hahaha!!! Hulaj dusza piekła nie ma

GALA KERZEN

Wiodący producent świec Korona Candles ma nowego właściciela. Jeden z największych pracodawców w Wieluniu został przejęty przez niemiecką grupę Gala Kerzen.- Zachowamy daleko idącą samodzielność – zapewnia prezes spółki Andrzej Wróbel. - Przejęcie nas nie ma absolutnie nic wspólnego ze skupowaniem podupadłych zakładów i prób ich reanimacji. Korona była i jest w dobrej kondycji finansowej. -Nie przewiduje się zmian w profilu produkcji zakładu przy ulicy Fabrycznej. Korona Candles zatrudnia ok. 1000 osób i ten poziom zostanie utrzymany. -Pozycja Korony jest w tej chwili silna, a w grupie będzie silniejsza. http://wielun.naszemiasto.pl/ TRZYMAMY ZA SŁOWO P. WRÓBEL

GalaKoro
@pracownik 08.05.2018 21:14

Pracownik: sam jestes tuk. Co innego zmiana nazwy z korona s.a. na korona candles s.a. a co innego wykupienie udzialow przez niemieckie konsorcjum czy inny holding. Niewazne czy sprzedajesz, samochod czy "swietnie prosperujaca firme". Zapamietaj swiete slowa: DOBREGO NIKT NIE SPRZEDAJE. Pracuje tam od wielu wielu lat i nie jedno juz widzialem. Ten kibel juz dawno zalalo g...em. Zeby nas tylko niemcy w nim nie potopili.

jjjjjjjjjjjjjj

żałosne

DEUTSCHER LORD

JA! JA! JA! WIR MACHEN ZU KORONA DEUTSCH ORDNUNG!!! JA WOHL!!!! POLEN ZU ARBEITEN SCHNELLA SCHNELLA JA WOHL!!! ARBEIT ARBEIT SPRECHEN NICHT! JA! JA! JA!

Arnold

Może z owijarek

Jebus
@Arnold 29.04.2018 19:45

Ta ruda ma kur.........ki w oczach

ogier89

...Ale warto było...

Jebus
@ogier89 15.04.2018 19:52

643

zniesmaczona

Szkoda, że z tego forum niektórzy robią rynsztok a później dziwią się że ich wpis usunięto!!!

Jebus
@Ja123 20.04.2018 23:01

Luzik taka prawda jest i byla

ogier89

żywy79 A ja jednej wsadziłem język do ci*ki a palec do du*y. Albo odwrotnie... Chyba odwrotnie, bo palec miałem mokry a język brązowy... :(

Jebus
@Jebus 22.04.2018 22:55

Moj kaliber ja dojdzie

FX-one

Ja to mam ubaw z mojego operatora. Co 30 min słyszę jak liderka drze się wołając go po imieniu. Nazwę go Męczennikiem. Bo tak jego praca jak i wszystkich operatorów tu wygląda. Sami muszą się doliczać wszystkiego. Wypraska, szkło, pigmenty, parafiny itp. Gdyby nie operatorzy to już by dawno wszyscy polecieli. Męczennik czasem mi opowiada jak to jest. Osobiście jak bym nie mogła tak pracować. Stres, nacisk, nacisk, i jeszcze raz nacisk z góry. Zarząd się zmienił. Nowi dyrektorzy i nowe zasady. Nie spełniasz ich zabrana jest premia lub drą się i maja pretensję wszyscy. Moim zdaniem nowy dyrektor powinien dostać szczotkę i sprzątać tam gdzie jest kurz. Żeby wiedział jak to jest zanim dosięgło się stanowiska nad stanowiskami. I tak z zwykłego pracownika na operatora potem na lidera dalej na kierownika aż trochę liznąć technologi i do celu. Niech popracuje po dwa miechy na każdym stanowisku. Męczennik mówił że gdyby dali czas i odpowiednio organizowali wszystko z zleceniami to nie było by problemów a tak to Męczennik codziennie wychodzi z pracy idzie wypić dwie sety i wraca do domu. Praca jest stresująca i daleko od norm psychologicznych. Mówię mu żeby odszedł z pracy ale ma rodzinę. Zarabia 2500 zł. i cała wypłata idzie na rachunki i kredyt. Jego żona ma 1800 zł. Dwójka dzieci i ciągną ledwo. Jest mi przykro jak patrze na niego. Ta praca nie jest tego warta. Tacy ludzie powinni mieć o wiele więcej płacone. Życzę mu by znalazł inna robotę.

Rocco
@FX-one 01.02.2018 13:33

Wole cos na boku liznac

ogier89

Lody: Do tej studentki to końcówkę numeru mi podaj, bo chyba o tej samej rozmawiamy, bo ostatnio "podobno" transport zmieniła. Ale cała reszta pasuje- gała po królewsku- wiadomo. Kiedyś młodego studenta z konfekcji podwoziłem do korony i taka sama sytuacja... Ale chłopaki to już nie na moje zdrowie... Ci młodsi z liceum to jeszcze-jeszcze ale studenty to już hardkor. Odkurzacz nawet przy nich wsiada...

zaciekawiony

Witam ! Myślę przyjąć się na jakieś stanowisko biurowe, jak tam z pensjami ? Na ilę można liczyć ? Jak atmosfera w pracy ? Ludzie skaczą sobie do gardła czy raczej pracują jak zespół ? Proszę o pomoc w decyzji.

Obserwator
@Pracownik 05.01.2018 22:45

Kisiel dziolchy mota w majtach az czuc ble

żywy79

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie było super można było popatrzeć na fajne pupy a nawet złapać sobie za pierś.Nadal pracują tam takie fajne panie na owijaniu palet.

Jebaka
@Jebaka 12.04.2018 22:39

A maz na innej hali a ona chetna na mojego wacka oj ciagla miodzio

lolla

w Sieci jest fajny filmik o firmie Candellana. zatrudniają tylko 20 osób a 93 procent świeczek exportują, z czego 50% na rynek stanów zjednoczonych, do znanych zespołów i gwiazd estrady. korona to ogromny zakład pracy w porównaniu do tej małej firemki a jednak Candellana się rozrasta w expressowym tempie, ma rynek zbytu i świetnie pomnaża kapitał. Korona jednak nie ma aż takich kontaktów, dojść, monopolu. Chyba ci zza szyby kiepsko w tych biurach pracują, skoro właściciel Candellany sam zajmuje się sprzedażą i świetnie się rozwija. Nie zatrudnia bóg wie jakich projektantów tylko mu drukarka 3D tworzy formy hehhehehe. i robią elementy świeczek RĘCZNIE! w Koronie nie, choć zatrudnia kilkadziesiąt razy więcej ludzi. PS czy da się w Koronie na produkcji zarobić 3 ooo z nadgodzinami i weekendami czy nie? dużo jest możliwości nadgodzin i weekendów czy mało i pensja stała?

Maja

@żywy79, Twoja wypowiedź jest zupełnie nie na miejscu. Komentarze w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą akceptowane na naszym forum. @anonimowy, najlepiej chyba będzie, jak osobiście skontaktujesz się z firmą. Powodzenia! :)

i Jo

Słyszeliście coś o procesie Pawła i Grażyny bo coś cicho się zrobiło na zakładzie?

Coca cola light super life
@i Jo 11.03.2018 21:14

Grażyny albo Pawła się zapytaj.z biura ci tu nic nie napiszą to jest info tajne i poufne jak skład coca coli ????

anonimowy

mam pytanie czy oferuja prace na wakacje dla maturzystow

FX-one
@anonimowy 26.02.2018 20:33

Z tego co wiem to studentów biorą na konfekcje. Iść do kadr i zostawić cv z legitymacją. Każdego biorą bo zwykle na wakacje jest praca.

anonim

(usunięte przez administratora)

Znicze podkarpacie

Wlasnie jego pomysly.....niektore bezpojecia...

migota

Witamy, czekamy, na dzień dobry przynieś placek ten co zawsze do kawusi :)

Maja

@Prawda w oczy kole Jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.

Maja

@jaaa, odpisuje zgodnie z prawdą i przepraszam za przeoczenia, to chyba nie jest nic złego? @ciekawski, tak jak pisałam pełnię tutaj rolę moderatora i pomagam innym, więc nie widzę tutaj związku. Mogę tylko zapytać, jaki był wynik i czy pracownicy Korony są po wszystkim usatysfakcjonowani?

aaa
@Ziobro 31.10.2017 11:44

jakie były wyroki? napiszcie coś więcej bo na zakładzie cisza i nik nic nie wie

produkcja

A co to się stało ze kierownik W 1 dostał wypowiedzenie.

aga
@produkcja 31.05.2017 22:35

nareszcie!!!!

pracownik

Ciekawski, co to się stało, że już nie gościsz na forum ?

Pracownik

A co mnie obchodzą wyroki bylo minęło życie toczy sie dalej

Maja

Dla jasności, jestem zatrudniona przez serwis gowork i moje stanowisko jest oficjalne. Moim zdaniem jest pomoc osobom, które poszukują pracy, znaleźć rzetelne informacje na tym forum. Oczywiście nie mam możliwości ich sprawdzenia ale jeśli ktoś podaje argumenty i uzasadnienie, to zwyczajnie to widać (np. odnosi się do rodzaju umowy, czasu pracy, socjalu, urlopów, szkoleń, itp.) Co do numeru IP, przepraszam rzeczywiście ze względu na to, że były napisane małe litery, nie zrozumiałam pytania. Oczywiście jest to forum publiczne, więc odpowiedź sama się nasuwa.

Ziomal
@Ciekawski 12.09.2017 21:08

Ciekawski jak byłeś przy kory_cie to Ci to nie przeszkadzało a jak od kory_ta Cię odsuneli to takie wylewny się zrobiłes?

Maja

@Pracownik, jak pisałam, jestem moderatorem więc nie mam możliwości sprawdzenia na własnej skórze warunków panujących w Korona. Nie mam nic przeciwko negatywnym opiniom - podaj tylko fakty i konkretne przykłady, tak żeby były one wiarygodne. @Ja o jakie numery chodzi?

jaaa
@Maja 30.08.2017 11:35

Moderator i nie wie co to jest numer ip?

Pracownik

A czemu z biura mają takie r-je zgaszone?

jaaa

Maja jaka jest szansa ze jak coś się napisze to pracodawca nie dostanie numeru ip?

Nowaosoba

Witam, odbiegne od tematu. Jak jest z praca na konfekcji? Jestem osoba uczaca sie i chcialabym sie zatrudnic przy pakowaniu swiec

Brak slow
@Nowaosoba 23.08.2017 13:40

Maja,to przestaje już być zabawne.Czy ty uważasz,że pracownicy Korony,obecni i byli,to są ludki cichociemne???Zmień chociaż styl babo Jago.Nie wiem jak w Warszawie,ale w Wieluniu to absolwent gimnazjum rozpoznał by z kim tańczy.

Maja

Pytam ze względu na to, że na forum Korony brakuje takich informacji @Muchozol. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i pełnię rolę moderatora, w żaden sposób tego nie ukrywałam i staram się pomóc innym poszukującym pracy w uzyskaniu konkretów na temat pracy w firmie.

Pracownik
@Maja 22.08.2017 10:37

Przyjdź sama popracuj miesiąc i wyrób sobie opinie,zdanie, po czym opisz swoje wnioski na forum . Najlepszy sposób!!!!! może jeszcze byś otrzymała mega słynna, wypasiona wypłatę ???? Zapraszamy drzwi od hali stoją dla Ciebie otworem!!!!!

Spocony pracownik

Jaka moze byc atmosfera w pracy gdy na hali jest 40 stopni przezyc 8 h w takiej atmosferze to dopiero hardcore

Muchozol
@Pracownik 15.08.2017 23:55

Zapytajcie Maję co zrobić:) Ona na pewno Wam podpowie,bo przecież pyta o atmosferę w pracy,o stosunki miedzyludzkie,to ona na pewno jest jak balsam na nasze ciała:) Płatna, upierdliwa komarzyca, niczym mędoweszka:)

Zostaw opinię o Korona - Wieluń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona