Korona

Wieluń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 549 ocen.

Korona
3 549 6 1

Opinie o Korona

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

@pracownik @Jebus Wasze wypowiedzi w dalszym ciągu nie mają wiele wspólnego z wyrażaniem opinii o pracodawcy, jakim jest firma Korona. W związku z tym nie pomagają innym użytkownikom forum. Jeśli zatem posiadacie jakieś aktualne informacje dotyczące na przykład warunków pracy tam, to zachęcam do podzielenia się nimi.

kulawy Czesiek
@Samanta 26.07.2018 08:07

Samanty to na roxie stojom. po stówie za numerek robiom. Nadajrsz sie hyba po wpisach sondzonc...

Anna

Przepraszam czy to forum erotyczne.... Sądząc po w pisach o ruchaniu... Wackach i innym (usunięte przez administratora)

JARY-bo-NIE-stary
@Anna 26.07.2018 08:10

Ale jak ci knota brakuje to pisz na forum. Jakiś dziadzio na niebieskich tabletach cie Z PRZYJEMNOŚCIA przybije do palety swoim gowzidziem...

Janusz

Może napisze ktoś jaką macie atmosferę w pracy? Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Sylwester.

Nic się tam nie zmieniło z tego co czytam. Może poza datą w etykieciarce.

GrubyTwarrdyProstySoczystyKNOT
@Sylwester. 17.07.2018 22:22

Jak bylo tak jest. nic nie ma zmian laski skaczom na knota. wystarczy niedużo. pogadać i twoja. a niekture zajebi%%%ste biore jak swoja. ehh zeby tylko siły wiecej bylo.

Kuba

Jak przedstawia się sytuacja w firmie po sprzedaży?

major

Wiadomo już coś o procesie Pawła i Grażyny bo coś ucichło ?

Maja

@kulawy Czesiek @Nowy Przystojniak Proszę, abyście na forum publicznym używali stosownego języka, gdyż w przeciwnym razie Wasze wpisy mogą zostać usunięte przez administratora. Jak chcecie dopowiedzieć coś (kulturalnie) o firmie Korona Candles, to zachęcam. @Arnold Ciebie również upominam o tym, iż tutaj należy używać stosownego słownictwa. Uważam, że tutaj również warto wypowiadać się o danym pracodawcy, bo to może realnie wpłynąć na czyjąś decyzję o ewentualnym zatrudnieniu się tam.

Arnold

Może z owijarek

Nowy Przystojniak
@Jebus 15.06.2018 20:37

Ta z nocki taka soczysta oczy ku......i mega tatuaże oj zapne Cie chcesz tego koledzy czy ktorys ha juz mial czy ja bede pierwszy?

Arnold

Hej Maja przestań pieprzyć głupoty posłuchaj lepiej ogłoszeń w radiu i zastanów się dlaczego one tam są . Dlaczego firma nie potrafi utrzymać pracowników bo to chory zakład widzi ludzi jak potrzebuje a potem kopa w (usunięte przez administratora) za najniższą krajową śmiech. Proszę nie udzielaj się już bo jak to czytam to mi się chce zygac się

Krzyzstof P.

OGŁOSZENIE!!! Sprzedam ś***eczki! HURT-DETAL Ceny niższe niż u producenta! (Przy zamówieniach paletowych rabat 20%) Oferta ważna aż do wyczerpania zapasów!

pracownik
@Krzyzstof P. 26.05.2018 22:38

to chyba spod wiaty s

Maja

@Jebus Twoja wypowiedź odbiega od głównego tematu tego wątku, czyli od opinii na temat pracodawcy, jakim jest Korona Candles. W związku z tym nie mówi nic osobom, które wchodzą tutaj po to, by zaczerpnąć informacji o nim. Jeśli jednak masz coś merytorycznego do przekazania, to zachęcam.

Maja

@To forum rządzi Zapewniam Cię, że jestem moderatorem forum, ale nie z Korony. Jeszcze raz upominam Cię, byś przestrzegał regulaminu Gowork. Jeśli masz coś merytorycznego do dodania o pracy w Koronie - zachęcam. @Krzyzstof P. Do czego odnosi się Twój post? Masz coś do powiedzenia użytkownikom forum o wyżej wymienionym pracodawcy?

Maja

@to forum rządzi! Twój komentarz nie ma nic wspólnego z głównym tematem tego wątku, czyli z opiniami na temat pracy w Koronie. Jeśli masz coś do powiedzenia odnośnie tego pracodawcy - to bardzo Cię do tego zachęcam. Twoje uwagi mogą okazać się pomocne dla innych.

To forum rządzi
@Maja 24.05.2018 15:02

Dobra dobra. Pani "moderator" z Korony. Pasujesz do tej roboty jak bat do d**py. NAWET jesli jestes moderatorka na TYM forum- na twoum miejscu wstydzilabym sie przyznac do tego znajomy. A co dopiero rodzinie. Lepiej mow ze jestes bezrobotna i starszy pan cie utrzymuje w zamian za towarzystwo- mniejsze zlo, mniejszy wstyd

Maja

Upominam niektóre z osób wypowiadających się poniżej, że komentarze nie mające związku z rzeczową dyskusją na temat pracy w Korona, a pisane w wulgarnym i obraźliwym tonie, mogą być zgłoszone do administratora forum i usunięte. Wasze wypowiedzi, ich forma i treść, są niedopuszczalne. Jeśli ktoś z Was zechciałby podzielić się swoją merytoryczną i rzeczową opinią na temat pracy w Korona w Wieluniu - zachęcam.

to forum rządzi!
@syf 19.05.2018 19:02

Hahaha!! Tamtych wpisów nie usuneli ale za to twój ocenzurowali!! Śmiech na hali hahaha!!! Hulaj dusza piekła nie ma

GALA KERZEN

Wiodący producent świec Korona Candles ma nowego właściciela. Jeden z największych pracodawców w Wieluniu został przejęty przez niemiecką grupę Gala Kerzen.- Zachowamy daleko idącą samodzielność – zapewnia prezes spółki Andrzej Wróbel. - Przejęcie nas nie ma absolutnie nic wspólnego ze skupowaniem podupadłych zakładów i prób ich reanimacji. Korona była i jest w dobrej kondycji finansowej. -Nie przewiduje się zmian w profilu produkcji zakładu przy ulicy Fabrycznej. Korona Candles zatrudnia ok. 1000 osób i ten poziom zostanie utrzymany. -Pozycja Korony jest w tej chwili silna, a w grupie będzie silniejsza. http://wielun.naszemiasto.pl/ TRZYMAMY ZA SŁOWO P. WRÓBEL

GalaKoro
@pracownik 08.05.2018 21:14

Pracownik: sam jestes tuk. Co innego zmiana nazwy z korona s.a. na korona candles s.a. a co innego wykupienie udzialow przez niemieckie konsorcjum czy inny holding. Niewazne czy sprzedajesz, samochod czy "swietnie prosperujaca firme". Zapamietaj swiete slowa: DOBREGO NIKT NIE SPRZEDAJE. Pracuje tam od wielu wielu lat i nie jedno juz widzialem. Ten kibel juz dawno zalalo g...em. Zeby nas tylko niemcy w nim nie potopili.

jjjjjjjjjjjjjj

żałosne

DEUTSCHER LORD

JA! JA! JA! WIR MACHEN ZU KORONA DEUTSCH ORDNUNG!!! JA WOHL!!!! POLEN ZU ARBEITEN SCHNELLA SCHNELLA JA WOHL!!! ARBEIT ARBEIT SPRECHEN NICHT! JA! JA! JA!

ogier89

...Ale warto było...

Jebus
@ogier89 15.04.2018 19:52

643

zniesmaczona

Szkoda, że z tego forum niektórzy robią rynsztok a później dziwią się że ich wpis usunięto!!!

Jebus
@Ja123 20.04.2018 23:01

Luzik taka prawda jest i byla

ogier89

żywy79 A ja jednej wsadziłem język do ci*ki a palec do du*y. Albo odwrotnie... Chyba odwrotnie, bo palec miałem mokry a język brązowy... :(

Jebus
@Jebus 22.04.2018 22:55

Moj kaliber ja dojdzie

FX-one

Ja to mam ubaw z mojego operatora. Co 30 min słyszę jak liderka drze się wołając go po imieniu. Nazwę go Męczennikiem. Bo tak jego praca jak i wszystkich operatorów tu wygląda. Sami muszą się doliczać wszystkiego. Wypraska, szkło, pigmenty, parafiny itp. Gdyby nie operatorzy to już by dawno wszyscy polecieli. Męczennik czasem mi opowiada jak to jest. Osobiście jak bym nie mogła tak pracować. Stres, nacisk, nacisk, i jeszcze raz nacisk z góry. Zarząd się zmienił. Nowi dyrektorzy i nowe zasady. Nie spełniasz ich zabrana jest premia lub drą się i maja pretensję wszyscy. Moim zdaniem nowy dyrektor powinien dostać szczotkę i sprzątać tam gdzie jest kurz. Żeby wiedział jak to jest zanim dosięgło się stanowiska nad stanowiskami. I tak z zwykłego pracownika na operatora potem na lidera dalej na kierownika aż trochę liznąć technologi i do celu. Niech popracuje po dwa miechy na każdym stanowisku. Męczennik mówił że gdyby dali czas i odpowiednio organizowali wszystko z zleceniami to nie było by problemów a tak to Męczennik codziennie wychodzi z pracy idzie wypić dwie sety i wraca do domu. Praca jest stresująca i daleko od norm psychologicznych. Mówię mu żeby odszedł z pracy ale ma rodzinę. Zarabia 2500 zł. i cała wypłata idzie na rachunki i kredyt. Jego żona ma 1800 zł. Dwójka dzieci i ciągną ledwo. Jest mi przykro jak patrze na niego. Ta praca nie jest tego warta. Tacy ludzie powinni mieć o wiele więcej płacone. Życzę mu by znalazł inna robotę.

Rocco
@FX-one 01.02.2018 13:33

Wole cos na boku liznac

ogier89

Lody: Do tej studentki to końcówkę numeru mi podaj, bo chyba o tej samej rozmawiamy, bo ostatnio "podobno" transport zmieniła. Ale cała reszta pasuje- gała po królewsku- wiadomo. Kiedyś młodego studenta z konfekcji podwoziłem do korony i taka sama sytuacja... Ale chłopaki to już nie na moje zdrowie... Ci młodsi z liceum to jeszcze-jeszcze ale studenty to już hardkor. Odkurzacz nawet przy nich wsiada...

zaciekawiony

Witam ! Myślę przyjąć się na jakieś stanowisko biurowe, jak tam z pensjami ? Na ilę można liczyć ? Jak atmosfera w pracy ? Ludzie skaczą sobie do gardła czy raczej pracują jak zespół ? Proszę o pomoc w decyzji.

Obserwator
@Pracownik 05.01.2018 22:45

Kisiel dziolchy mota w majtach az czuc ble

żywy79

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie było super można było popatrzeć na fajne pupy a nawet złapać sobie za pierś.Nadal pracują tam takie fajne panie na owijaniu palet.

Jebaka
@Jebaka 12.04.2018 22:39

A maz na innej hali a ona chetna na mojego wacka oj ciagla miodzio

lolla

w Sieci jest fajny filmik o firmie Candellana. zatrudniają tylko 20 osób a 93 procent świeczek exportują, z czego 50% na rynek stanów zjednoczonych, do znanych zespołów i gwiazd estrady. korona to ogromny zakład pracy w porównaniu do tej małej firemki a jednak Candellana się rozrasta w expressowym tempie, ma rynek zbytu i świetnie pomnaża kapitał. Korona jednak nie ma aż takich kontaktów, dojść, monopolu. Chyba ci zza szyby kiepsko w tych biurach pracują, skoro właściciel Candellany sam zajmuje się sprzedażą i świetnie się rozwija. Nie zatrudnia bóg wie jakich projektantów tylko mu drukarka 3D tworzy formy hehhehehe. i robią elementy świeczek RĘCZNIE! w Koronie nie, choć zatrudnia kilkadziesiąt razy więcej ludzi. PS czy da się w Koronie na produkcji zarobić 3 ooo z nadgodzinami i weekendami czy nie? dużo jest możliwości nadgodzin i weekendów czy mało i pensja stała?

Maja

@żywy79, Twoja wypowiedź jest zupełnie nie na miejscu. Komentarze w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą akceptowane na naszym forum. @anonimowy, najlepiej chyba będzie, jak osobiście skontaktujesz się z firmą. Powodzenia! :)

i Jo

Słyszeliście coś o procesie Pawła i Grażyny bo coś cicho się zrobiło na zakładzie?

Coca cola light super life
@i Jo 11.03.2018 21:14

Grażyny albo Pawła się zapytaj.z biura ci tu nic nie napiszą to jest info tajne i poufne jak skład coca coli ????

anonimowy

mam pytanie czy oferuja prace na wakacje dla maturzystow

FX-one
@anonimowy 26.02.2018 20:33

Z tego co wiem to studentów biorą na konfekcje. Iść do kadr i zostawić cv z legitymacją. Każdego biorą bo zwykle na wakacje jest praca.

anonim

(usunięte przez administratora)

Znicze podkarpacie

Wlasnie jego pomysly.....niektore bezpojecia...

migota

Witamy, czekamy, na dzień dobry przynieś placek ten co zawsze do kawusi :)

Zostaw opinię o Korona - Wieluń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona