Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno

Szepietowo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno
3 36 6 1

Opinie o Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno

Kierowca

Witam. Pokazało się ogłoszenie kierowca betoniarki- Kruklin. Ile można zarobić na tym stanowisku? I jak się pracuje w firmie.

Edek
@Kierowca 12.10.2018 18:20

Praca od rana do nocy stawka 14 zł za godzinę. Ustawiane są normy na paliwo po przekroczeniu ich pracodawca odcina ci pieniądze z wypłaty. Brak jakiś dodatkowych premii. Samochody w stanie delikatnie mówiąc słabym. Brak przerw i pilnowania godzin pracy. Chociaż przy Giżycku mogą być bardziej pilnowane niż na pozostałych wytwórniach. To nie jest ocena pracodawcy ani opinia poprostu prawda o sytuacji na firmie. Nie oceniam jestem tylko narratorem pisze o tym co jest bez wątpienia chore.

Kierowca
@Edek 12.10.2018 18:37

A w ogłoszeniu stawka dla kierowcy 15-20 zł. Po której stronie prawda? Ile godzin średnio w miesiącu się pracuje?

Edek
@Kierowca 12.10.2018 18:50

Kwoty są prawdopodobnie w brutto podane. Po drugie nikt ci nie broni zajść porozmawiać a średnia godzin to w okolicach 300 miesięcznie.

MANN
@Edek 12.10.2018 21:15

300..? A co tacho na to?

Edek
@MANN 12.10.2018 23:55

Wiesz jak to jest jazda na magnesie albo władanie karty w połowie dnia. W sezonie te 12 - 15 godzin to norma wiadomo nie cały czas jezdzisz, czekasz na kurs, naprawy aut, czekanie na budowie na rozładunek. Jeśli ktoś szuka normalnej pracy nie polecam a jak ktoś chce na siłę zarobić i nie ma problemu z pracą od rana do wieczora i ciągłą presją to może spróbować.

MANN
@Edek 14.10.2018 20:14

Ludzie chyba nie wiedzą jak boli odwalanie lipy z tacho.

Kloc
@Kierowca 12.10.2018 18:20

Ok 3500 netto bedziesz miał prawie zawsze bo sam tyle zarabiam jako kierowca

Kierowca
@Kloc 31.10.2018 17:56

Za ile godzin pracy??

YOKO
@Kierowca 05.11.2018 18:38

3500 netto to przy tylu godzinach ze Cie ani matka ani żona w domu nie widzi - wychodzisz śpią, wracasz śpią. A te "prawie zawsze" to nie zimą, zimą to najnizsza z możliwych. I teraz do @Kloc pytanie: przy tych 3500netto od jakiej sumy masz składki płacone? Bo ludzie nic nie myśla, nawet o tym że w razie wypadku chorobowe zależy od tego od jakiej sumy mieli składki odprowadzane, tak samourlop wypoczynkowy.

Sąsiad Stefana

Super firma, trochę tam pracowałem w między czasie sąsiad szukał pracy i mówię mu dawaj Stefan do nas( Pol Kruszu). Poszedł, dostał pracę popracował, przychodzi do mnie w niedzielę (bo to jedyny wolny dzień w tygodniu, a wizyty po pracy czyli po 22 są nie kulturalne) i mówi : wiedziałem że mnie nie lubisz ale żeby aż tak naplul mi na buty i odszedł.

Bud

Beton dobry robią?

Magda Gessler
@Bud 23.10.2018 21:34

Jak coś jest nie dobre to wystarczy ketchupem polać i będzie smaczne. Beton bolecam tylko z drobnym kruszywem nie trzeba tak długo gotować po 20 minutach kamienie same się rozplywaja analogicznie sprawa się wydłuża za kruszywem 8/16 a już o 16/32 nie powiem doby ci zabraknie.

Dexter

Witam, widziałem ogłoszenie na stanowisko kierownika betoniarni Giżycko/ Kruklin. Jak wyglądają warunki pracy na tym stanowisku, jak wyglądają zarobki? Co to jest ten "ekstra bonus za lojaność"? Dzięki za informacje wszelakie

Archanioł Michał
@Dexter 11.10.2018 12:54

W skrócie będziesz pracował od rana do wieczora i tak od poniedziałku do soboty. Oceniany będziesz przez ilość wywiezionych metrów i oczerniany w sezonie zimowym że jest ich mało bo co się buduje w zimę? Tylko chyba iglo a iglo nie jest z betonu. Kontrolowany będziesz przez Parnika prawo rękę szefa to samo którą podciera sobie (usunięte przez administratora) Ekstra bonus to poprostu jakaś dodatkowa kasa za np przepracowanie roku a uwierz mi mało który kierownik wytrzymuje nawet rok. I rotacja nie jest tylko na stanowisku kierownika ale na każdym. Po roku czasu masz dość pracy od świtu do nocy ciągłych pretensji i pensji nie proporcjonalnej do strat. To tyle jeśli chodzi o plusy to Szef jest nawet miły ale cóż samo bycie miłym człowiekiem nie zakryje minusów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Parnikus Pospolitus

Jak Ci nie pasuje to się nie zczytuj A najlepiej się zwolnij i daj już spokój z jakimiś tam ustawami. W każdym zakładzie panują jakieś zasady i albo się im dostosowujesz albo spadasz nikt nikogo na siłę nie trzyma jeśli u Zbigniewa W Ci źle to szukaj szczęścia u drugiego pracodawcy. Mówiłem to ja Parnikus Pospolitus

kp
@Parnikus Pospolitus 01.03.2018 20:02

Poza obowiązującymi w zakładach pracy "zasadami", czy bardziej zakładowym regulaminem pracy, jest Kodeks Pracy - i to z nim spójne muszą być postanowienia wynikające z regulaminu wewnątrzzakładowego.

Dwa palce i trzeci na dopchci.

Co tu dużo mówić a mówię to jaką osoba która tutaj trochę popracowala wyzysk ludzi co z tego że ktoś zarobi 4-5 tysięcy jak nie ma życia praca od rana do wieczora i trzeba prosić o dzień wolny i się tłumaczyć że bierzesz wolne tak samo z sobotami zawsze usłyszysz że jesteś potrzebny i wolnego nie będzie. W zimę wiadomo wolne na przymus. I jeszcze te prywatne audiencje z właścicielem po co to komu potrzebne kasa w kopertę i tyle nie musimy nawet rozmawiać bo i o czym o nowoczesnej flocie aut? Jak auta są nowe nie psują się wypłaty są ogromne to nie ma nawet na co ponarzekac. Oczywiście ironia. Narka szparka.

faraon

@Witek te kolejki to nie po pracę ;p tylko z wypowiedzenieniami ;p Jak ktoś wcześniej pracował w normalnej firmie, z normalnym czasem pracy, z pełnym wynagrodzeniem na umowie, i przychodzi tu, to dopiero szoku doznaje ;p powodzenia ;p

Witek

Witam odrazu mówię że nie pracuje w waszej firmie ale mam codziennie problem dostać się do swojej pracy. Muszę minimum godzinę stać w korku przez ludzi którzy robią kolejkę żeby dostać się do was do pracy. Czy mozna było by coś zrobić w tej sprawie? Może postawienie świateł wybudowanie ronda lub jakiegoś objazdu by pomogło wiem obwodnica miasta bardzo by się przydała. Pozdrawiam i ściskam cieplutko.

Ta

Pracowałam w biurze w jednym z oddziałów. Praca nie była najcięższa, normalne, biurowe czynności. Szef zawsze pogadny, uśmiechnięty, jednak wielokrotnie trzeba było zostawać po godzinach za nic. Podpisywanie wniosków urlopowych inblanco to norma a wynagrodzenie zawsze było niespodzianką raz lepszą, raz gorszą. Dziś wiem, że pracownik w ue ma nie tylko pracować ale ma też swoje prawa co do czasu pracy, jej warunków i dni wolnych.

Karny
@Ta 28.02.2018 18:45

PIP mialaby robote, tarczki sprawdzic, ewidencje czasu pracy porownac, i wz fv. W ue sprawdzaja, dlatego nieuczciwych pracodawcow jest mniej.

Kolno

Ile dostanę jako kierowca gruszki przy NORMALNYCH godzinach pracy (okolo tych 8h na dobę) a ile płacą za nadgodziny? Czy może od wywiezionego metra placa? Z góry dzięki za konkretne info.

Marek
@Kolno 30.08.2018 16:41

w Mrągowie jak płacą?

Orzeł
@Kolno 30.08.2018 16:41

Tu nie ma czegoś takiego jak "normalne godziny pracy" Bardziej to wygląda na "elastyczne godziny" ze wskazaniem na korzyść oczywiście kierownictwa. Ps. dostępność pod telefonem kierowcy muszą być 24 godziny na dobę wszystkie dni oprócz niedzieli i świąt(ufff).

Kolno
@Orzeł 01.09.2018 00:14

Orzeł dzięki za odzew w temacie. Jak płacą? Jak za nadgodziny, za nocną pracę? Dostępność pod telefonem 24h na dobę nawet jak ma kierowca urlop, wolne?? A jak ktoś ma coś zaplanowane, wyjazd?

Umiem jeść pałeczkami
@Kolno 01.09.2018 18:54

Płacą dobrze godziny też są wszystkie do uzgodnienia dają wyjść wcześniej jak sytuacja tego wymaga (pogrzeb np twój) jest ogólnie gites majonez i do tego szczypiorek na górze.

kazik
@Kolno 30.08.2018 16:41

Nie warto. W normalnej firmie masz wyplate albo w kopercie albo na konie z kwitkiem ile godzin ile premii za co. A tu wlasciciel zawsze do reki placi i nigdy nie wiesz do konca ile, czy urwie za przepal czy za cos innego. I do tego dodaj wieczne kablowanie i jeszcze kazda plota zyje wlasnym zyciem. Chory klimat.

Zenek Martynik

Nie rozumiem jak to się dzieje ze Pol Krusz w głowie mi szaleje. Beton mi da posadzkę zaleje. Ooooo gdy patrzę na ciebie oooo to w głowie wszystko kręci się jak mieszadło na węźle oooo dopóki nie zje**ę się.

Bob

"Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa najbogatsi byliby niewolnicy."

Radosny poeta z okolic Mrągowa

Gdy Parnik spuści z kija to uśmiech nie znika mu z ryja.

Witek

Tylko mowa o pieniądzach o kasie o mamonie. Nikt nie mówi o samorealizacji i sukcesie zawodowym. Powiem obrazowo kiedyś nawet na bułkę mnie nie było stać a teraz od kąd tu pracuje chleb cały kupię a w sezonie to dupki z obu stron wyrzucam bo mnie stać w zimę już tak nie szaleje.

Pompa
@Witek 07.08.2018 19:43

Albo krówki oleckie

Merc
@Witek 07.08.2018 19:43

Tą "samorealizacją" kredytu na dom nie spłacisz ;)

TikTak

Dla jednych chleb suchy, dla innych miód. Co kto lubi. W tej firmie szeregowy pracownik nie ma co myśleć o samorealizacji czy sukcesie zawodowego. Pracowałem tu, i nigdy nie mogłem mieć poczucia że firma dba o mnie bo ja dbam o nią. Robisz na czyjś zad. Radzę poszukać pracy gdzie będzie i na pączka stać. Są takie.

Maja

Właśnie @Witek, może wiesz czy przez takie robienie nadgodzin da się w Pol-Kruszu wyciągnąć więcej niż przeciętna stawka w branży? To bardzo ważna informacja dla osób, które chcą się w przyszłości w firmie zatrudnić i sprawdzić czy warunki pracy się opłacają.

Radosny poeta z okolic Mrągowa

Strata czasu można porównać pracę tam do rzucia gumy dopóki jesteś slodziutki i ładnie pachniesz zachwalaja cię i każdy jest miły w momencie kiedy tracisz smak a godziny pracy (średnio po 15 dziennie) cię dobijaja i zaczynasz się buntowac odrazu widzą problem tylko i wyłącznie w tobie ładują w papierek i wyrzucają do kosza. Jeśli kogoś ciśnie sytuacja życiowa i musi więcej zarobić owszem polecam ale na dłuższą metę jak ktoś szuka strata czasu chyba że nie masz własnego życia.

Witek
@Radosny poeta z okolic Mrągowa 13.07.2018 22:05

Jaką stawkę płacą za nadgodziny i soboty?

BONO

Jeśli kogoś nie stać na zatrudnienie ludzi, to niech ich nie "zatrudnia".

Sprzedam mazde

Witek pytasz o stan techniczny aut jeśli mógł bym porównać to do stanu człowieka podczas wypadku słowo KRYTYCZNY pasowało by w obu przypadkach

Monika Kruklin

Pracowałam w tej firmie półtora roku , na dwóch różnych stanowiskach , zero wyzysku i nadgodzin, wypłata zawsze na czas , otrzymywałam też premie , pracodawcy bardzo mili i ludzcy , empatyczni, rozumiejący ludzkie problemy , nie jednokrotnie widziałam jak pomagali ludziom w kłopotach choć wcale nie musieli tego robić , mi również , ale ludzie są ludzie zawsze szukają tylko dziury w całym , jak tak komu źle to wypad za granicę ciułać funty , albo do innej firmy żeby wykłócać się o każdy grosz i drżeć czy wypłata będzie na czas.Pozdrawiam

Archanioł Michał
@Monika Kruklin 16.07.2018 22:23

Opuściła Pani ten Eden z własnej woli ? Na opuszczenie Edenu jest jednen sposób trzeba zerwać trujące jabłko pozdrawiam.

Hehe
@Monika Kruklin 16.07.2018 22:23

Przez półtora roku dorobiła się tyle że do końca życia nie będzie musiała pracować hehe :D albo sama wyjechała ciulac funciaki ludzie to jednak bez mózgi trzecia opcja to że chce wrócić z powrotem do pracy i przez to podaję swoje dane i slodzi firmie Kuroń się skończył hehe

Poeta

Gdy zdenerwujesz Parnika eksmisja już cię wita. Papier masz na stole podpisuj i narka koleś. Możesz prosić błagać to nic nie da musisz płakać krzyczeć i liczyć na litość tego człowieka. A żeby historia zatoczyla koło karma wróci masz moje słowo.

Witek

Witam, warto tam składac papiery na kierowcę? Jak z wypłatą?W jakim stanie auta?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Grucha

Przeglądy dalej na lewo robią czy już nie mają jelenia?

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych ciekawostek o Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno jako pracodawcy.

Bąkisz

szukam pracy

Boro
@Bąkisz 13.04.2018 21:45

Praca od czapy po jaja tzw targanie paly,praca dla ludzi wytrwalych i ciekawych finalu.

Doradca smaku

Rada na dziś : Czego Parniczek się nie nauczy tego Parnik nie będzie wiedział .

TREP

Każdy może zmienić Firmę w której pracuje. Wolny rynek. Natomiast firmie, w której "góra" widzi skutki choroby, a nie jej przyczyny - niczego dobrego nie wróżę.

Marek

Jak się pracuje? Trochę zaniepokoiłem sie atmosferą a miałem zamiar aplikować.

Jan Brzechwa poeta z Mazur

Gdy Parniczek był malutki to był bardzo okrąglutki. Lubił bardzo sobie zjeść nie odmawiał sobie bez. Teraz jest już chlopcem dużym radzi, prawi , dużo mówi. Powie ci jak zarobić , się dorobić , zna techniki na pieniążek i na to żeby spuścić z kija za pomocą rączek. Morał tej historii jest piękny i wszystkim znany walenie konia zniszczy twoje stawy.

Zostaw opinię o Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno - Szepietowo

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Krusz Firma Handlowo-Usługowa Zbigniew Wojno