TechMedia Anna Kurowska

Siedlce

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 9 ocen.

TechMedia Anna Kurowska
4 9

Opinie o TechMedia Anna Kurowska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TechMedia Anna Kurowska

ObecnyPracownik

Kiedyś trafiłam na ogłoszenie w sprawie pracy w TechMedia i bez zastanowienia wysłałam CV. Odezwali się po kilku dniach i zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną. Dzień przed wyznaczoną datą postanowiłam poczytać opinie na temat firmy i... już chciałam odwołać spotkanie. Pomyślałam jednak, że co mi zależy, spróbuję :) Spróbowałam i zostałam. Nie mam zamiaru tutaj bronić firmy, polecam po prostu przyjść i pozwolić sobie na samodzielne wyrobienie opinii. Owszem, wszyscy widzimy jakie w tym momencie są warunki lokalowe, jednak nie każdy wie, że to jest sytuacja przejściowa. Wiecie dlaczego tak jest? Ponieważ ten lokal jest dostosowany dla osób niepełnosprawnych, co było jednym z warunków koniecznych do spełnienia, a przymus natychmiastowej wyprowadzki nie pozwolił wybrzydzać. Myślę również, że sama gdybym weszła pierwszy raz do takiego miejsca, to nie miałabym najlepszej opinii. Jednak szczerze zachęcam do rozmowy z kimkolwiek, kto tu pracuje dłużej niż 3 miesiące, aby porównać zdanie, a najlepiej wyrobić sobie swoje własne!

ObecnyPracownik
@Rozważający 07.06.2018 22:24

Tak, ale to jest ogłoszenie do sklepu detalicznego dla klientów indywidualnych, nie do agencji :) Poza tym tu nie ma sprzedawców, bo bardziej opłaca się być handlowcem ;)

Emilia

Byłam na stażu w Tech-Media i wg mnie negatywne opinie o firmie są mocno przesadzone. Owszem, lokal nie zachwyca, mógłby być ładniejszy i bardziej nowoczesny, ale z tego co wiem jest to przejściowa sytuacja i za kilka miesięcy lokal ma się zmienić. Poza tym warunki tam naprawdę nie są złe. Jest wszystko to co potrzeba, stanowiska pracy są w porządku, miejsca jest wystarczająco, jest też pokój na zapleczu z wyposażeniem kuchennym. Atmosfera w firmie jest bardzo przyjazna i bezstresowa. Przez 2 miesiące kiedy byłam w firmie nie spotkałam się z żadną nieprzyjemną sytuacją, ani wobec mnie ani wobec żadnego innego stażysty czy pracownika. Ponad to firma angażuje się w różne działalności społeczne i jest bardzo otwarta na zatrudnianie osób niepełnosprawnych. Sama poruszam się na wózku i szef zrobił wszystko żebym mogła odbyć tam staż, stąd między innymi taki a nie inny lokal. Ja nie żałuję że poszłam do tej firmy na staż i polecam samemu sprobować i przekonać się jak tam jest :)

Wojciech

@byłypracownik, Twoja opinia dość mocno odbiega od pozostałych, piszesz, że byłeś na praktykach a później pracowałeś w firmie. Co skłoniło Cię do tego, by się tam zatrudnić, i dlaczego później odszedłeś? Czy możesz powiedzieć kilka słów o atmosferze? Czy w TechMedia pracownicy mają możliwość skorzystania z benefitów? Jakie są szanse rozwoju w strukturach przedsiębiorstwa?

byłypracownik

Pracowałem tam jakiś czas, wcześniej byłem na praktykach i szczerze NIE POLECAM. Jako świeżo upieczony student nauczyłem się wielu złych praktyk, nabrałem negatywnego doświadczenia. Czuję, że to był zmarnowany czas. Płaca to najniższa krajowa - dla studenta zawsze coś, ale jeśli ktoś poważnie myśli o karierze specjalisty, to nie tutaj. Tu się oczekuje bezmyślnego wypełniania rozkazów, a nie samodzielnego myślenia. Odejście z tej firmy pod koniec 2017 to najlepsza decyzja w moim życiu.

grzybek
@byłypracownik 12.05.2018 11:52

Eee wieje wałkiem, pod koniec 2017 nikt od nas nie odszedł

skullcandy02

Firma reklamuje się jako agencja reklamowa, a zajmuje się sprzedażą chińskiego badziewia. Będąc na stażu wielokrotnie słyszałam, że pracownicy nie są zadowoleni z tego, co robią. Firma nie jest wcale innowacyjna ani nowoczesna, co widać choćby po tym na czym pracują tu ludzie.

Ann

Okropne warunki pracy. Dużo osób pracują w małym pokoju, sprzęt dla grafika komputerowego - po prostu tragedia, nie widziałam czegoś takiego jeszcze. No i cały czas szukają nowych pracowników, ciekawie dlaczego.

grzybiarz_jagodziarz
@Ann 28.04.2018 16:47

Fakt, Wersal to to nie jest, ale na łeb nie kapie, grzybem nie wieje, syfu nie ma. Pomieszczenie nie imponuje wielkością, ale ergonomia pracy jest zachowana, każdy ma miejsca tyle, że drugie tyle osób by weszło pomiędzy nas jeszcze :P Nie siedzimy jeden na drugim, nie pukamy się łokciami. Zdarzyło mi się migrować z firmą kilka razy i bez znaczenia było, czy ściany były zielone czy z gołą cegłą, czy na podłodze była terakota czy wykładzina, a w drzwiach pozłacane klamki czy zwykłe tandetne - atmosfera cały czas jest idealnie fantastyczna.

Wojciech

@Były Pracownik, rozumiem, że nie pracujesz już w firmie? Może od tego czasu coś się zmieniło? Jeśli macie informacje na temat aktualnego wynagrodzenia i warunków pracy, podzielcie się opinią! Jaka atmosfera panuje w TechMedia? Czy pracodawca zatrudnia także osoby bez doświadczenia, oferuje im umowę o pracę?

Błyskawica
@Wojciech 24.04.2018 00:00

Ja niedawno skończyłam tam praktyki i z tego co widziałam, atmosfera jest taka, że było mi żal odchodzić. Co do wynagrodzenia - niestety nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale jeśli chodzi o otwartość na osoby bez doświadczenia - kilak tygodni nauczyło mnie sporo praktycznych rzeczy :) Pozdrawiam

Były Pracownik

Biorą na 3 miesiące płacą 2000 zł netto na rękę dla specjalisty (serio takie zarobki były 5 lat temu może) później nie przedłużają umowy pod pretekstem braku funduszy i słabej sytuacji na rynku skoro nie stać dlaczego prowadzą nabór ???, masa stażystów, ich mają przecież za darmo, nowych pracowników 0 średnie zarobki od 2000-3000 zł bez szału (tragedia jak na taką branże tyle mogą zarabiać ludzie bez doświadczenia) a wymagania jak by mieli płacić tyle co w warszawie 8000-15000 zł Masa kompetentnych i najlepszych ludzi już odeszła powód tragiczne zarobki ! 2-3 lata pracy zero podwyżki zatrzymania pracownika (idź sobie nie będziemy Ci psuć kariery przecież zdają sobie sprawę). Jak ktoś chce tracić swój cenny czas Polecam! A dla ludzi który myślą poważnie o swojej karierze, rodzinie, niczego nowego się nie dowiecie. Spodziewałem się poważnej firmy ale w Siedlcach co 2 jest taka sama! Dobrze się zastanówcie ustalcie warunki jakie was interesują, podjęcie złej decyzji skutkuje 3 miesięcznym świadectwem pracy, na co później trochę słabo patrzą inni pracodawcy ale jak masz talent przyjmą Cię do pracy. Tyle..

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w TechMedia Anna Kurowska? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

Bartek

Dużo dobrego słyszałem o firmie. Mam pytanko czy firma potrzebuje pracowników?

Student

Możecie sobie gadać, pluć, wypisywać bzdury - to świadczy tylko o Was i się nie dziwcie, że Was nie chcieli zatrudnić. Ja byłem na stażu 3 miesiące i jak tylko skończę studia będę składał do TM aplikację.

Tylko ja
@sieci neuronowe 22.10.2017 21:11

Masz rację kolego jest rotacja. 2 lata temu w firmie było 10 osób teraz jest ponad 20. Tak rotuje nasz zespół. Jeśli Ci to przeszkadza wpadnij do nas na kawę omówimy wspólnie dalsze działania i podpowiesz nam co robimy źle. Może chciałbyś się włączyć w naszą działalność na rzecz lokalnej społeczności?

Tomasz Oleksy

Pracuje krótko ale napiszę kilka słów. Rozmowa o pracę - przyjemna, rzeczowa, kulturalna w sympatycznej atmosferze. Pierwsze dni to wdrażanie się do zespołu. Poszło szybko i bezboleśnie. Zespół tworzą konkretni i komunikatywni ludzie. Wykonuję zadania i pracę określoną w założeniach z rozmowy kwalifikacyjnej. Otwarta przestrzeń do pracy, do dyspozycji kuchnia z wyposażeniem, spokojne miejsce do pracy. Kiedy w trakcie rozmowy zapytałem o te negatywne opinie, zaproponowano abym sam się przekonał i porozmawiał z pracownikami, którzy tam są od 15 lat i od 3 miesięcy. Tak też zrobiłem i nie żałuję decyzji. A inna sprawa, jaka firma w Siedlcach nie ma negatywnych opinii w sieci lub na mieście. Celowo zostawiam swoje imię i nazwisko. Potrzebujecie prawdziwej opinii - piszcie. tomasz.oleksy@gmail.com

informatyk

Haha Kurowscy sami sobie dodali opinnię widzę. Na nic wam to, ludzie już wiedzą jaka to dziadowska firma z ciągłą rotacja jak zakład zatrudniający z 1000 osób. Haha śmiech na sali :))

programista
@Student 22.10.2017 20:58

I znowu właściciele firmy w natarciu hahaha

Anonim

Fakt nie jest łatwo się do nich dostać. Ja próbowałem 3 razy. Teraz jak pracuje już wiem dlaczego. Takich ludzi nie spotkałem wcześniej w żadnej firmie. Tu wszyscy decydują czy chcą z Tobą pracować. Imprezy firmowe to bajka. Mówcie co chcecie zazdrośnicy.

TM Team

Jak widzisz dzisiaj nie tak łatwo znaleźć wyjątkowych ludzi. Ja pracuję w TM już 15 lat i nie narzekam. Fakt przez pierwsze 3 miesiące rotacja jest spora, bo nie każdy jest w stanie wpasować się w nasz zespół. Jednak w trzonie firmy, który stanowi ponad 20 osobowy team nie ma zmian od lat. Powodzenie w szukaniu pracy i śledź dalej naszą rekrutację.

Rob
@TM Team 05.10.2017 08:53

15 lat? Przecież ta firma tyle nie istnieje :D

Filozof

Zaprawdę powiadam wam, niektórzy nie potrafią odróżnić ziarna od chwastu, a podpłomyka od łajna osła. Bo choć uważają się za mędrców, są tylko zwykłymi matołami.

wowwow

kolejne "oferty" z urzędu pracy w Siedlcach: 29 czerwiec 2017 - Księgowa 29 czerwiec 2017 - Specjalista d/s marketingu i reklamy.

wowwow

19 czerwiec 2017 - szukają na identyczne stanowiska jak 17go maja 2017 szkoda, że na stronie urzędu pracy nie da się zostawiać opinii

wowwow

17 maja 2017 szukają front-end developera, sprzedawcy i grafika 24 maja 2017 szukają programisty php, informatyka, asystenta handlowca ...i tak co jakiś czas w kółko celująco

dawnotemu

Kiedyś tam aplikowałem, w 80% spełniałem wymagania, fakt trochę przesadziłem w CV w jednej linijce ale na rozmowie potraktowano mnie bez wyrozumiałości mimo, że nie miałem złych intencji. (pewnie miałem nie ten kolor oczu)

beataK

Opinia techpupy jest trafna i prawidłowa. Firma Tech-Media niestety oszukuje tych, którzy wierzą w normalność, uczciwość i szacunek dla drugiego człowieka. Stanowczo odradzam. Szukajcie tam, gdzie zapłacą Wam za wykonaną pracę. Byłam, wiem i żałuję, że spotkałam takich ludzi na swojej drodze. Pozdrawiam.

racja

absolutna racja, potwierdzam

jest super!

mi sie wszystko spodobalo! polecam . mam swietne prezenty dla bliskich i kolezanek w pracy

techpupa

[usunięte przez moderatora] firma syf w galopie a śmieszni ludzie tam rządzący to [usunięte przez moderatora]

Zostaw opinię o TechMedia Anna Kurowska - Siedlce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TechMedia Anna Kurowska