Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

Biała Podlaska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 30 ocen.

Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe
2 30 6 1

Opinie o Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe

Tomasz

@anonymous, Twoi poprzednicy maja rację, że próbują negocjować warunki zatrudnienia i wynagrodzenia. Pracownik ma do tego prawo. Firma, która się rozwija inwestując w pracownika, inwestuje w siebie. Dobrze zmotywowany pracownik lepiej pracuje i podnosi pracodawcy zyski. Piszesz, że znasz tą firmę, pracowałeś tam i możesz coś konkretnego powiedzieć o warunkach pracy? Jeśli tak, dodaj obiektywna opinię.

anonymous
@Tomasz 23.06.2018 19:17

Pełna inwigilacja w tej firmie. Pracownik, nawet mając wpisane na wizytówce stanowisko związane z zarządzaniem nie ma nic do gadania, handlowcy czy jak oni się tam RMS nazywają muszą się tłumaczyć z każdego kilometra i z każdej minuty samochodem firmowym, zapomnijcie o prywatnych wyjazdach np, do działu handlowego dzwonią dziwne telefony z pytaniami o produkty firmy, nie wiesz na następny dzień lądujesz u właściciela na dywaniku, jak pracujesz w terenie dostajesz rupiecia i20 z kratką a lata z po 1/3 Polski, zapomnij o karcie paliwowej, tylko fv, kasa? Ten człowiek chętnie płacił by jak najmniej, najlepiej najniższa krajowa i masz resztę płaconą pod stołem .... Przykładów jest wiele, ale w (usunięte przez administratora) Mam tą firmę...

K.

Tylko osoby, które nie potrafią walczyć o swoje i boją się otworzyć buzię, żeby coś z szefem wynegocjować niczego nie będą w stanie osiągnąć. Jeżeli nie podoba Ci się w firmie po co tam pracować ? Idź dalej szukać szczęścia w życiu. Moim zdaniem idzie się dogadać z Panem TK. Pamiętajcie - to wy dyktujecie warunki nie szef.

anonymous
@K. 19.06.2018 09:21

Hahaha pracowałem tam przez pewien czas i znam tą firmę i tego szefa. Tam bąka nikt nie puści bez jego wiedzy i zgody, a takie wybielanie się na forum na siłę też dobrze o firmie nie świadczy

Endrju

Też uważam jak moj przedmówca. Trzeba negocjować warunki. Jeżeli Ci nie odpowiadają, nie przyjmij oferty pracodawcy. Firma się rozwija kupiła nowe maszyny do produkcji okien, ma sporo innowacyjnych projektów. Kasa mogłaby być większa Ale jak na ścianę wschodnią biedy nie ma.

Tomasz

@anonymous, oczywiście każdy pracodawca próbuje oszczędzać, ale oszczędzanie na pracowniku w dłuższej perspektywie nie wychodzi firmie na dobre. Użyj dobrych argumentów i spróbuj negocjować wynagrodzenie. To Twoje prawo, jeśli się nie uda, chociaż będziesz wiedział, że zrobiłeś wszystko by poprawić swoje warunki pracy. Daj znać jak Ci poszło.

Tomasz

@S_Saw, dzięki za Twoją szczerą wypowiedź. Gdybyś mógł dodać, czy prócz wynagrodzenia obowiązują też premie, dodatki za nadgodziny, bonusy w postaci solidnego pakietu socjalnego? @anonymous, Ty masz inne zdanie na temat pracy w tej firmie. Jeśli pracując tam, nie do końca zgadzałeś się z warunkami wynagrodzenia, czemu nie zgłosiłeś tego do przełożonego i nie próbowałeś wynegocjować wyższej pensji? Niedogodności w pracy zawsze można próbować wyjaśnić i dzięki temu zmienić na bardziej nam odpowiadające.

anonymous
@Tomasz 11.06.2018 12:59

Bo właściciel tej firmy uważa że im mniej się zapłaci ludziom tym lepiej haha

S_Saw

Widzę, że niektórym coś (usunięte przez administratora) ściska . Nie chcesz ,nie pracuj. Ktoś Cię trzyma w tej firmie, ktoś Cie zmusza do pracy tutaj? Zmieniłeś pracę , to rozumiem , że już jesteś szczęśliwy - że wszystko jest zaje... więc żyj swoim życiem , powodzenia. Osobiście pracuję w tej firmie i się tego nie wstydzę i nie narzekam. Podobnie jak Jaro (pozdrawiam- swego czasu pracowaliśmy razem) pracuję na produkcji, odszedłem na 2 lata , znajomy miał pomysł na biznes miało być super - nie wyszło. Poszedłem do firmy budowlanej, pieniądze większe , ale dojazd 140km, wszystkie soboty i nieraz niedziele pracujące , za to w zimę siedzenie bez kasy w domu... wróciłem i nie żałuję ! Rozstaliśmy się w dobrej atmosferze, z powrotem nie miałem problemów. Na kasę nie narzekam , jak trzeba zaliczkę dostaje każdy w każdej chwili, pieniądze na czas i szczerze..... nie rozumiem o co Wam chodzi.

anonymous

Chyba była jakaś zorganizowana akcja w VIKKINGu żeby się wybielić na tym forum. Ja i tak podtrzymuję swoje zdanie po przepracowaniu tam pewnego okresu: SZKODA CZASU

Fun
@anonymous 05.06.2018 20:16

Ooooo Prezes robi nacisk na dobre opinie....Ludzie czy Wy nie macie swojego zdania!!!!Najlepsze, że mają nowego dyrektora do spraw finansowych....heheh a człowiek wypłaty nie dostawał na czas....

anonymous
@Fun 05.06.2018 22:18

Najlepsza to jest ocena pracodawcy tutaj, na tym forum. 6/6 ja bym wolał tak jak w piosence: Mniej niż zero :-)

Tomasz

@Jaro, dziękuję za Twoją opinię. Czy pracując na produkcji miałeś elastyczny grafik? Czy praca była na akord? A premie za nadgodziny wchodziły w grę? Interesuje mnie też pakiet socjalny, czy był zadowalający? Napisz coś więcej.

Jaro

Pracowałem w tej firmie ponad 8 lat, zrezygnowałem ponieważ poznałem kobietę i wyprowadziłem się do Lublina. Bardzo dobrze wspominam pracę i chętnie bym tam wrócił. Osobiście pracowałem na produkcji , atmosfera bardzo dobra, szefowa naprawdę w porządku , można się dogadać w każdej sprawie, myślę że jak ktoś chce pracować i szuka stabilnej pracy na dłużej to warto.

Tomasz

Witam, co możecie powiedzieć o firmie Vikking KTS? Jakim jest pracodawcą? Jaka atmosfera panuje w firmie? Czy warto składać tam swoją kandydaturę? Zapewniają jakiś system premiowy? Każda odpowiedź może komuś pomóc w decyzji o podjęciu tutaj pracy. @Marek mógłbyś przybliżyć warunki pracy w tej firmie i napisać coś bardziej szczegółowego?

<>

Ja się u nich zatrudniłem jakiś czas temu i jestem zadowolony. Dobrze płacą, plan do wyrobienia. Traktowanie pracowników z szacunkiem.

Marek
@<> 23.05.2018 13:39

Potwierdzam te słowa, ja u nich pracowalem zaraz po studiach i przede wszystkim byla dobra kasa jak dla niedoświadczonej osoby. Ogólnie mi się podobało. No ale poszedłem sie rozwijac i pracować w swoim zawodzie. Tak czy siak polecam wszystkim.

Administrator

Jak od czasu dodania ostatniej opinii o Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe zmieniły się warunki zatrudnienia w niej? Napiszcie, jak aktualnie wygląda praca w firmie.

Adrian

Czy wie ktos jakiego rzedu zarobkow mozna sie spodziewac na stanowisku handlowca w tej firmie kilka miesiecy temu zastanawialem sie nad aplikowaniem na to stanowisko, teraz widze ze znowu szukaja

anonymous

haha nie myslalem ze sa jeszcze takie miejsca gdzie handlowiec zarabia minimalna krajowa, srednio slysze 4000 netto plus premie

anonymous
@Adrian 06.02.2018 15:52

Szkoda Twojego czasu, szkoda Twoich pieniędzy żeby tam na rozmowy jeździć. Nic nie osiągniesz, nie zostaniesz doceniony, a z byle powodu opiernicz dostaniesz. Tam jest jeden decyzyjny, gość który pieniędzy nie lubi wydawać. Także zapomnij o porządnych zarobkach, zapomnij o wygodnym i bezpiecznym samochodzie. Nie polecam

Ulubieniec
@anonymous 21.02.2018 13:39

To prawda.Szkoda Waszego czasu.Wyciągnięcie sami wnioski.Skoro co 3 miesiące zmienia się handlowiec,świadczy o tym jaki to "dobry" pracodawca.....:( Poważnie nie polecam.

Zainteresowany

Jestescie pewni, że nie można napisać jakichś pozytywów firmy?

Ekonom

Sprzedaję drzwi Vikkinga i muszę powiedzieć, że zainteresowanie tymi drzwiami jest duże, owszem zdarzają się wpadki, ale jedno muszę przyznać, można się dogadać, nawet jeśli coś zostanie potwierdzone, to na każdym etapie jak zadzwonię i poproszę o zmianę(bo wiadomomo jacy są klienci) to jeśli tylko jest to możliwe, zawsze zmienią, jak trzeba zrobią w 4 dni,myślę że nie mam się co czepiać.

marek
@Ekonom 12.02.2018 10:13

ile zarabiasz

anonymous
@marek 12.02.2018 21:29

na tym forum chodzi raczej o podejście pracodawcy do pracownika a nie o to co się sprzedaje. Można zapałki sprzedawać i z tego nieźle żyć, a w Vikkingu atmosfera, zarobki i podejście właściciela do ludzi jest kiepskie lekko mówiąc

ix

I znowu szukają Regionalnego...niech ktoś w końcu wytłumaczy właścicielowi że zmiany handlowców nie są właściwą droga. hahahahaha

anonim

(usunięte przez administratora)

zenek

no no widzę że sam zięć tu głos chyba zabrał.....zaraz po tym jak spie....olił od teścia swego pracodawcy wielkiego :-)

wielbiciel

No to kolejne już ogłoszenie na stanowisko handlowca......widać jak się poprawiło.....hehehe

Rozmawiający

Bardzo dziwna firma. Miałem "przyjemność" być u nich kiedyś (nie napiszę z wiadomych powodów kiedy) na rozmowie o prace na stanowisko handlowca czy jak oni to nazywają Regionalnego Menadżera Sprzedaży. Jak na firmę, która chce sprzedawać drogie produkty to nie wygląda to za dobrze. teren pracy 1/3 Polski, kasa śmieszna (właściciel wychodzi chyba z założenia że tanim kosztem można zbudować porządną markę), (usunięte przez administratora)

wacus

I jak tam Vikkingi? Poprawiło się? :)

Obserwator

A ja uważam , że VIKKING robi naprawdę dobre drzwi, ale dla klienta który wie co chce . Jedni jeżdżą fiatami , inni mercedesami - serwisy tych aut tez bardzo różnie kosztują. Firma jest generalnie bardzo innowacyjna , pracownicy są non stop doszkalani. Pracowałam tam i wiele sie nauczyłam . To firma dla ludzi twardych w której nie ma miejsca na sentymenty. Podejście Prezesa do ludzi jest takie jakie jest bo pewnie i jego życie nie rozpieszczało nigdy i wymaga tego od swoich pracowników .....ale ogólnie robią bardzo dobry produkt , który nie każdy po prostu może mieć- ja mercedesem tez nie jeżdżę a chciałabym ;) Pomimo , że też pozostał mi niesmak po rozstaniu z firmą, winię za to tylko siebie , bo mogłam pewne rzeczy przewidzieć. Vikkingowi jednak życzę jak najlepiej ! Powodzenia! P.S. a jak ktoś nie umie sprzedawać ich drzwi to tylko świadczy o tym , że handlowiec z niego żaden !

XXX

zgadzam się w 100% ....

Bobo

Tak poszukują średnio co 3 miesiace.

Arek
@Bobo 14.09.2016 19:58

Ale tylko na jednym rejonie.

Maniek

Handluje ich drzwiami od jakiegos czasu. Zaczyna mnie irytowac ta rotacja na tym stanowisku. Co chwile nowy handlowiec. Probuj jesli aktualne jeszcze ale tylko handlowcy z tej firmy tak sie zmieniaja. U innych dostawcow wieksza stabilnosc. Powodzenia.

Mika

Witam Proszę o opinie na temat tej firmy. Widzę że poszukują regionalnego managera sprzedaży. Czy warto tam startować, czy firma godna polecenia itd. ? Pozdrawiam

admin

Pracowałeś w firmie Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe? Czekamy na Twój komentarz. Nasze forum, Twoja szczerość.

Zostaw opinię o Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe - Biała Podlaska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vikking KTS Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Wielobranżowe