Dzień dobry.
Byłam jakiś czas temu na spotkaniu na stanowisko w dziale Jakości. (usunięte przez administratora)próbowała roztoczyć wizję międzynarodowej firmy z prężnie działającym oddziałem w Polsce, same słowa może i mogą robić wrażenie pomimo specyficzności tejże Pani, (usunięte przez administratora). Sama firma z zewnątrz, to jakiś wczesny (usunięte przez administratora), ale w sumie nie powinno się oceniać książki po okładce, natomiast dojazd do firmy to jakieś nieporozumienie, sądzę iż po tygodniu dojazdów do pracy zawieszenie w samochodzie do wymiany, taka rada na przyszłość – może warto zainwestować w wygląd zewnętrzny, skoro firma kreuje się na międzynarodową.
Co do samej pracy, lub bardziej jej opisu, pierwsze wrażenie, niby normalna praca jak każda. Natomiast po przejściu w środku firmy, można uznać że na zewnątrz wygląda naprawdę dobrze. Środek to dopiero nieporozumienie, (usunięte przez administratora). Zaczynając od podług, ściany i maszyny, wszystko zniszczone, widać że nie remontowane od lat i nikt o to nie dba, tak dla zobrazowania, po przejściu przez działy produkcyjne buty brudne jakby przechodzić po klepisku, (usunięte przez administratora) . Zastanawiam się jak firma dba o czystość produktu, ile zanieczyszczeń jest w środku, ale nikt na to nie zwraca uwagi, niespotykane podejście w obecnych czasach. Po firmie oprowadzał sam (usunięte przez administratora), specyficzna osoba, tak delikatnie określę, nie bardzo rozumiałam sens poznawania pracowników, skoro nie było jeszcze decyzji o podjęciu współpracy, może chciał się pochwalić swoja firmą, któż to wie, ale chwalić nie za bardzo jest się czym. Poznani ludzie, cóż mogę powiedzieć po 5 sekundowej rozmowie, nic, może sympatyczni i profesjonalni a może nie(usunięte przez administratora). Ogólne wrażenie, omijać szerokim łukiem, perspektyw żadnych, ani finansowego wow, technologicznego również, nic się nie nauczycie, no chyba że później chcecie pracować w muzeum przemysłu, ewentualnie coś na przetrwanie lub desperację, firma jak osoby w niej – specyficzna, to chyba najdelikatniejsze określenie. Życzę powodzenia w poszukiwaniach pracownika, choć sądzę iż mało kto ambitny zdecyduje się tam iść.