Rawicom (dawniej Rawicom Sp. K.)

3.4/5

• Smerzyn
  • Rzywno
  • Lubostroń

3. Opinie o pracodawcach Łabiszyn
  5. Opinie o Rawicom Spółka Akcyjna (dawniej Rawicom Sp. z o.o. Sp. K.)

Opinie o Rawicom (dawniej Rawicom Sp. K.) Łabiszyn

Nie przegap nowości o Rawicom Spółka Akcyjna (dawniej Rawicom Sp. z o.o. Sp. K.)!

07.11.2023 09:15

Pracuję w firmie RAWICOM od 8 lat i jestem naprawdę zadowolony. RAWICOM to miejsce, które ceni i wspiera swoich pracowników na każdym etapie ich kariery. Oto kilka powodów, dla których uważam, że nasza firma to wspaniałe miejsce do pracy: 1. Rozwój zawodowy: Firma oferuje szkolenia i programy rozwoju zawodowego, a także wyjazdy na tragi branżowe, które pozwalają pracownikom rozwijać swoje umiejętności i awansować w karierze. To miejsce, gdzie naprawdę można się rozwijać. 2. Elastyczność: Firma jest elastyczna jeśli chodzi o harmonogram pracy i pozwala na dostosowanie go do indywidualnych potrzeb pracowników. To sprawia, że praca i życie prywatne można skutecznie zrównoważyć. 3. Świadczenia: Nasza firma oferuje konkurencyjne wynagrodzenie i atrakcyjne świadczenia socjalne np. karta multisport, medicover. 4. Społeczna odpowiedzialność biznesu: Nasza firma aktywnie zaangażowana jest w działania społeczne i charytatywne, co daje nam szansę uczestniczyć w projektach mających pozytywny wpływ na społeczność. 5. Współpraca zespołowa: Praca w zespole jest tu wyjątkowo dobrze zorganizowana, a współpraca między działami układa się sprawnie. Wspólnie osiągamy wiele sukcesów i realizujemy ambitne projekty. W ciągu tych 8 lat widziałem, jak firma dynamicznie się rozwijała i utrzymywała doskonałe standardy. Jestem dumny, że jestem częścią tego zespołu i mam nadzieję na dalszą owocną współpracę. Nasza firma naprawdę dba o swoich pracowników i tworzy inspirujące środowisko pracy.

Cinek

21.07.2026 14:57

Pracownicy tragedia brygadziści tragedia szefostwo tragedia praca tragedia a finanse skargi albo brak albo opóźnione płatności faktury itd płace dla pracowników po 8-9-10 ogólnie cyrk i (usunięte przez administratora) lepiej omijać z daleka

Zainteresowana

21.01.2026 15:30

Dlaczego w ogłoszeniu o pracę na rekrutera jest informacja o zmianie lokalizacji na Rynarzewo za kilka miesięcy, jak podobno firma już się tam znajduje?

22.01.2026 09:10

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość i czujność! Rzeczywiście w naszym ogłoszeniu o pracę wkradł się błąd. Aktualne miejsce wykonywania obowiązków na tym stanowisku zlokalizowane będzie w Rynarzewie w Centrum Badawczo-Rozwojowym RAWICOM. Zgłosiliśmy już aktualizację tej informacji do zarządzającego portalem ogłoszeniowym. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]

10.10.2025 08:11

Wspieramy lokalne inicjatywy - ZHP Łabiszyn

Gmina Łabiszyn to dla nas nie tylko miejsce na mapie, czy siedziba naszej firmy – to ludzie, którzy tworzą jego wyjątkowy charakter [img=16x16]https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tf4/1/16/2728.png[/img] Dlatego z dumą wsparliśmy Łabiszyńską Drużynę Harcerską "Niewidzialna Ręka" – młodych, pełnych pasji harcerzy, którzy uczą współpracy, odpowiedzialności i zaangażowania.

ZHP Szczep Łabiszyn otrzymał od nas nowe chusty – symbol wspólnoty i harcerskiej drogi, które z dumą noszą na zdjęciach. Cieszymy się, że możemy być częścią tej historii! [img=16x16]https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png[/img]
    News image
    Zainteresowana

27.07.2025 20:42

Witam, widziałam ofertę pracy na stanowisku Kadrowej w siedzibie w Rynarzewie. Niestety brak informacji o wynagrodzeniu co uważam za podejrzane. Warto składać papiery czy lepiej odpuścić? Zależy mi na fajnym pracodawcy, dobrej atmosferze i wynagrodzeniu. Proszę o informację

28.07.2025 10:06

Witaj HR Manager, dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy na stanowisko ds. kadrowych. Do kwestii wynagrodzenia podchodzimy elastycznie, uwzględniając takie aspekty jak staż, doświadczenie zawodowe i kwalifikacje. Oczywiście na rozmowie kwalifikacyjnej odpowiemy na wszystkie nurtujące pytania w tym zakresie. Zapraszamy do złożenia aplikacji. Z pozdrowieniami Zespół RAWICOM
    Karollina

29.04.2025 19:42

Rekrutowałam się do tej firmy, dostałam pozytywny feedback po 1 etapie, jednak po prośbie zmiany proponowanej daty (tak naprawde prośbe wspólnego ustalenia) na spotkanie w ramach 2 etapu nie dostałam żadnej odpowiedzi. Rekruter nie odbierał, nie odpisywał na sms i maile.

06.05.2025 09:42

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację – oczywiście nie powinna mieć miejsca. Rekruterka odpowiedzialna także za kontakt przebywała w tym czasie na urlopie, stąd opóźnienie. Skontaktujemy się z Panią niezwłocznie po jej powrocie.
    Monter

14.11.2024 08:32

Pracuję jako monter i nie narzekam. Wypłata jest na czas, ekipy są zgrane. Sprzęt w porządku, narzędzi nie brakuje, więc robota idzie sprawnie. Jak ktoś szuka uczciwej pracy, warto spróbować.
    znam firmę

29.12.2024 16:43

Wszystko prawda tylko z tą wypłatą to nie do końca tak że taka terminowa a i zarobki jak za 10-12 (latem) godzin dziennie i 6 dni w tygodniu średnio atrakcyjne dla Polaka , dlatego większość pracowników jest ze wschodu . Wśród Polaków na montażach rotacja ogromna , przerwy bezpłatne i brak rozliczenia ile godzin co i jak ile za co i tylko na wyraźną prośbę otrzyma się info ile w danym miesiącu na wypłatę a biuro żyje własnym życiem czasem ma się wrażenie że siedzą piją lulki palą - ale da się przeżyć przygodę życia , taka to firma
    były pracownik

25.09.2023 15:13

Szanowni panowie i panie, Chcę wam opowiedzieć o tym, co przeżyłem, pracując w firmie Rawicom. Trzeba o tym mówić, żebyście wiedzieli, na co się piszecie. No więc, moje doświadczenia w Rawicom były taaakie negatywne. Właśnie taaakie, że aż miło wspominać to po fakcie. Zacznijmy od tego, że brak szacunku ze strony szefów to norma. Tam to codzienność, no wierzcie mi. Wyrzucanie przekleństw, manipulacje i kłamstwa to był chleb powszedni. I nie tylko to. Nie szanowali naszego prywatnego czasu. Pracowaliśmy od rana do wieczora, robiliśmy darmowe nadgodziny, nawet na urlopie czy na zwolnieniu lekarskim. Normalnie przemęczenie i wypalenie zawodowe na porządku dziennym. A teraz co do komunikacji - kompletny chaos. Informacje o zmianach w projektach albo planach dowiadywaliśmy się w ostatniej chwili albo i wcale. Trudno było ogarnąć, co się dzieje i jakie mamy zadania. A organizacja pracy? Co to za bajka. Procesy i procedury? Chyba śnię. Często zdarzało się nam szukać kogoś, kto ma robić coś tak podstawowego, że aż głowa boli. A co do sprzętu - krzesła do biurek były w opłakanym stanie. Niektóre nawet rozlatywały się na kawałki, obdarte z każdej strony. I nie były to krzesła biurowe, tylko jakieś dziwne krzesła jak do stołu. A żeby mieć lepsze krzesło, to musiałeś sobie kupić własne z własnej kieszeni. Aha, i zapomnijcie o komunikatorach służbowych. W Rawicom to (usunięte przez administratora) rządzi. A teraz coś mocniejszego - płynność finansowa firmy to kpina. Wynagrodzenia były wypłacane z opóźnieniem, nie było wody, ogrzewania, karty paliwowe nie działały, a faktury się nie płaciło. Serio. I (usunięte przez administratora) A cóż to za firma, gdzie nie wyśmiewają cię ani nie plotkują za plecami? Każdy kto coś próbował zmienić albo zgłosić problem, miał gorzej. Na koniec - bezpieczeństwo i higiena pracy. W niektórych biurach smród jak w śmietniku, sufity przeciekają, a myszy biegają po biurach. Firma obiecuje nową siedzibę od wieków, ale z budową jakoś krucho. Podsumowując, moja przygoda w Rawicom były po prostu koszmarem. Firma nie dba o pracowników, warunki pracy są żenujące, a atmosfera nie do zniesienia. Ostrzegam was, żebyście się dwa razy zastanowili, zanim podejmiecie pracę w tej firmie.
    Zadowolony

13.10.2023 14:27

Łatwo jest narzekać po, zamiast być dobrym doradcą w trakcie. Wylewanie, mijających się z prawdą, żali nie sprawi, że coś się zmieni. P.S. nową siedzibę firmy można już zobaczyć i odwiedzić.
    ciekawy

17.10.2023 15:29

A to krzesło co sobie sam kupiłeś to zostawiłeś w firmie to czy zabrałeś je ze sobą czy zapłacili ci za nie :) Czym zajmowałeś się w tej firmie bo z tego co napisałeś nie można zrozumieć same frazesy i ogólniki byłeś projektantem zajmowałeś się obsługą projektów czym ? Czy źle było w każdym dziale

27.09.2023 12:09

Jestem zadowolona z pracy w naszej firmie. To miejsce, które naprawdę dba o swoich pracowników i stara się tworzyć przyjazne środowisko pracy. Nasza firma stawia na rozwijanie naszych umiejętności zawodowych. Wyjazdy zagraniczne na targi branżowe są nie tylko inspirujące, ale także pozwalają nam być na bieżąco z najnowszymi trendami i innowacjami w naszej dziedzinie. To ogromna wartość dodana dla naszych karier zawodowych.Kolejną rzeczą w naszej firmie, są regularnie organizowane spotkania integracyjne. Dzięki nim mamy okazję bliżej poznać naszych współpracowników i budować jeszcze silniejsze relacje zespołowe. To nie tylko świetny sposób na oderwanie się od pracy, ale również na zacieśnienie więzi między nami. Nie można zapomnieć także o korzyściach pozapłacowych, takich jak karta MultiSport, opieka medyczna MediCover czy ciepły posiłek każdego dnia. Co więcej, atmosfera w firmie jest naprawdę otwarta i przyjazna. Zawsze możemy porozmawiać o wszelkich problemach czy pomysłach, a nasze opinie są naprawdę słyszalne. Firma stara się również dostarczyć wszystkie niezbędne narzędzia i wsparcie, aby każdy pracownik mógł wykonywać swoją pracę z sukcesem. Podsumowując, pracując w naszej firmie czuję się doceniona. To miejsce, które nie tylko oferuje atrakcyjne korzyści, ale także stawia na nasz rozwój zawodowy i osobisty. Mam wrażenie, że negatywne opinie, które czasem można znaleźć, pochodzą głównie od osób, które niestety nie zdołały znaleźć wspólnego języka z zespołem lub nie były w stanie wywiązać się ze swoich obowiązków w sposób satysfakcjonujący dla firmy i zostały zwolnione. Polecam przelać frustracje na bardziej konstruktywne rzeczy.
    Mistrzu

29.08.2023 17:11

Dla pracowitych i chcących się uczyć, jest praca i to dobrze opłacana. Miałem problemy z kierownikiem ale zmienili mi go i teraz nie mam juz na co narzekać moze jedynie ze duzo w trasie jestem, ale co zrobić.
    krzychu

02.06.2023 09:59

jak sie nie chce pracowac, to mozna byc niezadowolonym. duzo zlecen, duzo wyjazdow to i duzo pracy. jak sie nie chce robic to mozna wybrac inna firme
    jarek

27.07.2023 15:44

witam. Na jaką stawkę można liczyć zagranicą ? na rękę na godzinę? Pozdrawiam

31.07.2023 12:42

zależy od Twoich umiejętności i doświadczenia.

23.11.2022 10:18

Czy w RAWICOM Sp. z o.o. Sp.K Elektrownie Słoneczne jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    tom

26.07.2023 14:29

witam. Jaka jest stawka za godzinę pracy np w Niemczech? =+/- netto?

27.06.2023 12:15

Na jakie wsparcie w RAWICOM Sp. z o.o. Sp.K Elektrownie Słoneczne mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?

04.07.2023 15:05

Tak, RAWICOM dba o etykę w pracy to trzeba im oddać i chcą, żeby każdy czuł się komfortowo.
    Hej

01.06.2023 09:31

Nic złego nie powiem. kasa na czas, praca fajna
    Tomek

31.05.2023 11:56

Jestem bardzo zadowolony z tej pracy. Uważam, że Rawicom jest najlepszym pracodawcą, jakiego do tej pory miałem. Jestem szanowany, a moje zdanie i kompetencje są doceniane. Polcam

18.03.2023 11:15

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie RAWICOM Sp. z o.o. Sp.K Elektrownie Słoneczne? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?

05.04.2023 21:20

W tej firmie pojęcie nadgodzin nie istnieje!

17.03.2023 21:10

22.03.2023 12:37

Wypłaty były na czas. Problemy mają tylko Ci co piją w pracy i do niej nie przychodzą, a później są zwalniani.
    Maciek

22.02.2023 17:08

Kasa w porządku i robota też w porządku jak kto chce pracować. Zwłaszcza zagranica można ładnie sobie zarobić, tylko to trzeba do roboty wstawać a nie pić i udawać
    Łukasz

22.02.2023 11:30

Kasa do tej pory była w porządeczku i w terminie. W tym miesiącu 3 dni po 10 - mam nadzieję, że to jednorazowa akcja. Roboty nie brakuje ale tylko dla pracowitych
    Ksawery

17.02.2023 15:27

Atmosfera ok i kasa się zgadza , ale dużo wyjazdów - ciężko życie na miejscu sobie poukładać
    Tomek

14.02.2023 05:22

Pracowałem jako monter Belgia Holandia Niemcy. Było ok - fajne nowe busy, duże projekty. Ekipa tez spoko ale nie mogłem doprosić się osobnego pokoju w hotelu a to dla mnie ważne .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rawicom (dawniej Rawicom Sp. K.)?

Kontakt - Rawicom Spółka Akcyjna (dawniej Rawicom Sp. z o.o. Sp. K.)

Szubińska 10 89-210 Łabiszyn

07.02.2023 07:33

HR

13.02.2023 17:06

Szanowny Panie nie wiem co Pan robił na targach i bardzo mnie martwi co Pan pisze Skoro firma Panu zaufała i wysłała Pana na targi zagraniczne oznacza że bardzo wierzyła w Pana kompetencje a to ze nie poświęcił się Pan pracy tylko zabawie oznacza ze (usunięte przez administratora) nas Pan. Zawsze oceniamy nie tylko wyksztalcenie, ale także zaangażowanie, wiedze i pracowitość a tego Panu zdecydowanie brakowało a pójście na chorobowe świadczy tylko o Panu Życzymy wielu sukcesów

10.01.2022 09:30

Wiecie, czy RAWICOM Sp. z o.o. Sp.K Elektrownie Słoneczne udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    tak

10.01.2022 15:56

tak
    Jack

12.05.2020 11:16

Firma jest z Łabiszyna, a nie z Wrocławia

16.01.2020 17:35

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w RAWICOM Sp. z o.o. Sp.K Elektrownie Słoneczne?
    [p

04.03.2020 10:15

o jakie narzędzia ci chodzi? Wszystko zależy na jakie stanowisko startujesz i co będziesz robił. Nie dostaniesz komputera jak masz pracować na dachu i nie dostaniesz wiertarki jak będziesz pracował w biurze :) chociaż tam wszystko jest możliwe :) im bardziej jesteś elastyczny tym więcej osiągniesz i więcej zadań dostaniesz a jak powalczysz to i więcej zarobisz Oczywiście nie możesz dać wejść sobie na głowę Ale jeśli jesteś ogarnięty możesz dobrze się tu ustawić
    S

22.05.2019 15:22

Nie wiem czemu narzekacie na to kiedy wypłacają pieniądze, ja pracuje ponad rok i zawsze dostaje na czas. szef traktuje nas po ludzku a nie jakbyśmy byli maszynami. według mnie firma warta polecenia. Wiadomo, chcesz pracować jako monter to musisz wiedzieć, że jest to robota wyjazdowa, nie dla mamisynków i panieniek. nie będzie cię trochę w domu bo jeździmy po polsce i europie, ale zawsze też można się dogadać. Za to kasiora i cała reszta jest dobra.
    pracus29

13.05.2019 13:54

Jak szukasz pracy jako instalator to w Rawicomie bedziesz mial duzo ciekawej roboty… Na instlacjach jest fajne towarzystwo i super atmosfera, nikt nie stoi nad toba z batem. Czasami zdarzaja sie ze trzeba jechac troche dalej niz normalnie i podroze bywaja meczace ale wedlug mnie jest to wytrzymania i wypłata to wynagradza… Jak bedziesz dobrze pracowal i sie nie obijal to bedziesz zadowolony z pieniedzy. Pozdro
    maly

07.05.2019 11:23

Tutaj pracuje juz jakis czas jako instalator paneli i jestem zadowolony z pracy. Najbardziej podoba mi się atmosfera w zespole. Zawsze mozna sie posmiac przy robocie. Zarobki sa na niezłym poziomie. Co tu ludzie wypisujecie na temat kontaktow z szefem to nie mam pytan. Jezeli sie przykladasz do pracy to z zadnym kierownikiem nie ma bedziesz mial problemow ;)
    Monter z doświadczeniem.

30.04.2019 09:41

Pracuje jako instalator i jeżeli chcecie dobrze zarobić, to dobrze trafiliście. Nie mogę narzekać na nadmiar wolnego czasu. Jest tutaj dużo roboty, brak przestojów więc nie wrócicie do domu z pustymi rękoma ;) Jeżeli chcecie, to można też robić nadgodziny i dodatkowo dorobić. Dobra atmosfera i wypłacalny pracodawca. Polecam!
    Nowy

19.04.2019 10:28

W Rawicomie pracuje od 4 miesięcy. Według mnie są to dobrze spędzone miesiące. Do pracy przyszedłem bez doświadczenia (co nie stanowiło problemu). Uczę się od kolegów z ekipy i pracuje się coraz szybciej. Trzeba się przygotować, że pracy jest dużo. Początkowo miałem niższą stawkę niż koledzy, ale jak nabrałem wprawy, to dostałem podwyżkę. Kasa wypłacana na czas. Jeszcze nie miałem żadnych problemów. Jak chcesz zarobić, ale nie masz doświadczenia, to idź śmiało, nauczą Cię. Pozdrawiam.
    Zainteresowany

20.01.2019 16:39

Witam wszystkich, Znalazłem takie oferty pracy z tej firmy (usunięte przez administratora) Czy mógłbym ktoś podzielić się informacjami na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda kwestia umowy o pracę? Czy widniejace w ogłoszeniu stawki są realne i na umowie? Czy są suma wynagrodzenia za pracę i innych rzeczy jak np dieta itd? I czy jest wypłacane terminowo? Na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba nie mają doświadczenia w takiej pracy? Co jaki czas są zjazdy z delegacji do domu i na jaki czas? Pozdrawiam serdecznie.
    obecny pracownik

30.10.2018 12:00

Pracuje już ponad pół roku zagranicą. Stawka ok, wypłaty na czas. Czasami jest zamieszanie z hotelami i musimy się przenosić, ale tragedii nie ma. Jeśli chce się pracować i nie ma się nałogów (picie) to ze wszystkim się da dogadać.

23.03.2018 22:31

ATS

22.09.2018 20:11

Przepraszam, że zapytam, ale jestem ciekaw - do jakiego to kraju Państwo wysyłacie pracowników, że diety jest tylko 25 Euro? Z tego co się mniej więcej orientuję, to dieta zagraniczna w zależności od kraju, w którym się świadczy pracę oscyluje raczej ok.45Euro (oczywiście kwota ta jest odpowiednio pomniejszana jeśli pracodawca zapewnia posiłki). I teraz moim zdaniem najważniejsze - proszę nie wypominać pracownikom diety jako dodatkowego źródła dochodów, bo nim nie jest !!! Dieta jest przeznaczona na wyżywienie i inne niezbędne rzeczy do egzystencji poza domem. To, że ktoś sobie ją zaoszczędzi żrąc pasztety, serki topione i zupki chińskie to już jest tylko i wyłącznie jego sprawa ! To nie jest dodatkowa super płaca ani żadna premia !!!
    Zeed

21.08.2018 10:40

Dzień dobry. Jestemnzainteresowany pracą w tej firmie. Może mi ktoś powiedzieć jak długie są wyjazdy ?! Jakie zarobki na początku ?!
    Nie posłuchałem opinii

11.08.2018 17:31

Jakiś czas temu sie tutaj zatrudnilem, ogolnie praca ok. Wydaje mi sie ze duzo zalezy do jakiego zespolu sie trafi, szefostwo ok.
    piotr

18.05.2018 16:19

Czy są jakieś wymagania odnośnie znajomości języków?
    Plus i minus

16.05.2018 13:02

Opinia opinii nie równa. Jedne prawdziwe, drugie fałszywe. To zależy, w które się wierzy. Ja to wierzę w te pozytywne, bo sam tam pracowalem. Bylo bardzo ok. Zarobki, atmosfera, terminowosc wyplat, szacunek do pracownika. To wszystko na plus.
    marek

16.05.2018 11:45

Ja jak sie tu zatrudilem to nie bylem nastawiony na dluzsza wspolprace. Po prostu chcialem sie tak zatrudnic przelotemr bo potem i tak mialem w zaplanowany wyjazd do Niemiec. Pojechalem do tych Niemiec ale troche nie pyklo, rozczarowalem sie mocno. Wrocilem do Polski i wrocilem do Rawicomu bo uznalem ze w sumie to mi sie tu podobalo. Teraz pracuje juz 5 miesiac i wiem ze dobrze zrobilem.
    Mamma mia

15.05.2018 10:06

Ja akurat jestem wykwalifikowanym pracownikiem więc i pensje mam dobrą. Nie wiem jak Ci ''niższego szczebla''. Ale pod względem szacunku do pracowników też jest tu przyzwoicie więc wydaje mi się, ze wszyscy są tak traktowani. W każdym razie ja polecam.
    Pracownik niższego szczebla

15.05.2018 12:55

Melduje sie jako pracownik nizszego szebla chociaz to brzmi fatalnie moim zdaniem hehe. I potwierdzam ze zle nam tu nie jest! ;)
    najmondrzejszy

14.05.2018 15:47

PRACODAWCA DOBRY I ELO Serio mi sie tu podoba a juz w swoi zyciu trafilem na wieku skur******* wiec wiem ze tutaj jest na prawde okej wyplatki na czas szef luz czlowiek
    Adamowicz

10.05.2018 12:08

Firma, firmie nie jest równa, dlatego lepiej przekonać się samemu. Tą, w której ja pracuję (czyli Rawicom) bardzo sobie chwalę. Zarobki i atmosfera w pracy bardzo spoko.

Zostaw merytoryczną opinię o Rawicom Spółka Akcyjna (dawniej Rawicom Sp. z o.o. Sp. K.)