Starotec GmbH

Erfurt

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 6 ocen.

Starotec GmbH
5 6 6 1

Opinie o Starotec GmbH

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Wojtek

Słyszałem, że firma jest bardzo dobra. Może podpowiecie jaka umowę się podpisuje i system zapłaty?

Team Starotec
@Wojtek 13.08.2018 12:37

Pozwole sobie udzielic odpowiedzi w imieniu firmy Starotec. Jako niemiecki pracodawca stosujemy umowy o prace wylacznie w oparciu o niemieckie prawo pracy i naturalnie na niemieckich warunkach. Jezeli w danym roku kalendarzowym pracowal Pan juz w Niemczech na niemieckiej umowie o prace umowa zawierana jest na czas nieokreslony. W przeciwnym przypadku stosowana jest umowa na czas okreslony z opcja na przedluzenie na czas nieokreslony. Wyplata wynagrodzenia nastepuje zawsze z dolu do dnia 15 nastepnego miesiaca, przy czym z reguly pieniadze sa juz na koncie bankowym pomiedzy 10 a 15. Jezeli pracownik zyczy sobie zaliczek, sa one automatycznie przelewane przez ksiegowosc bezplatnie na konto bankowe w srody. Jezeli ma Pan dodatkowe pytanie, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: +49 (0) 361 301 14 18. Pozdrawiamy.

Leszek

Jak wygląda sprawa mieszkań dla pracowników, wiecie coś?

Team Starotec
@Leszek 23.07.2018 11:02

Hallo leszek, we wpisach pracownikow Starotec Gmbh i Starotec Erfurt znajdzie Pan posrednio informacje dot. zakwaterowania. Dla przejrzystosci informuje, ze zalatwiamy pracownikom kwatery 1- lub 2-osobowe (w zaleznosci czy jedzie Pan sam, czy z kolega). Z reguly taka kwatera wyposazona jest w mozliwosc przygotowania cieplych posilkow i w miare mozliwosci w WiFi. Zaznaczam, ze na terenie Niemiec zasieg WiFi jest dosyc zroznicowany, na co nie mamy zadnego wplywu. Kwatere oplaca bezposrednio pracownik na co spokojnie pozwalaja otrzymywane przez niego diety. Na wyjazd koniecznym jest posiadanie pewnej kwoty w euro, gdyz wielu wynajemcow zada zaplaty za tydzien z gory. Zaznaczam, ze firma Starotec GmbH moze przelewac zaliczki na konto bankowe pracownika juz po trzech dniach od daty rozpoczecia pracy. Mam nadzieje, ze moja odpowiedz jest wyczerpujaca. W razie dodatkowych pytan prosze o kontakt telefoniczny pod numerem 0049 (0) 361 301 14 18. Z pozdrowieniami.

Wiktor

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Team Starotec
@Wiktor 11.07.2018 19:00

Jestesmy mocno zakorzeniona i nadal ekspandujaca firma na niemieckim rynku pracy. Tak wiec stale poszukujemy wykwalifikowanych pracownikow ze znajomoscia jezyka niemieckiego. Prosimy skontaktowac sie z nami telefonicznie pod numeren +49 (0) 361 301 14 18 lub mailowo przeslac aktualne CV na adres k.kuerschner@starotec.de

Cassini

Właśnie pobiłem nowy rekord. Zaczynam piąty miesiąc pracy na moim trzecim zleceniu. Jak na dziesięć miesięcy pracy w firmie Starotec to chyba niewiele. Poprzednie zlecenie zakończyło się w końcu lutego, gdyż firma w tym czasie nie miała zleceń (silne mrozy były w tym czasie w Niemczech). Mimo dobrej opinii, którą firma mi wystawiła w mailu do firmy Starotec to byli zmuszeni mnie pożegnać. Poprzednia zeitfirma w której pracowałem zmieniała mi zlecenia co tydzień, góra dwa trzy tygodnie. Jeżeli do tego dodać że wynagrodzenia jak i zaliczki wypłacane są w terminie, to firmę Starotec mogę każdemu polecić. Na koniec chciałbym podzielić się taką uwagą. Nasz opiekun Pan Krzysztof raz w miesiącu do mnie dzwoni z zapytaniem czy wszystko jest w porządku, czy nie mam jakiś problemów. Widać że interesuje się ludźmi którzy są do pracy wysyłani. W poprzedniej firmie nie interesowano się nawet tym czy szczęśliwie na miejsce dojechałem, a pokonywałem odległości rzędu 400-500 km. Jeszcze raz firmę polecam

Team Starotec
@Cassini 01.07.2018 17:36

Hallo Cassini, panska opinia o firmie bardzo nas cieszy. Duzo zalezy od postawy pracownika, a oceniamy, ze panska postawa w pracy jest bardzo pozytywna. Punktualne i zgodne z przepracowanymi godzinami platnosci, czy to zaliczki, czy tez wyplata sa podstawa. Generalnie dajemy pracownikowi duzo swobody w miejscu pracy, ale od czasu do czasu chcemy sie upewnic, czy wszystko jest w porzadku i czy ma on jakies problemy lub potrzeby. Pozdrowienia z Erfurtu :)

Cloud

Witam, pracuje w Starotecu i bardzo polecam wszystkim. Jest uczciwa firma z porzadnym rekruterem, ktory mi duzo pomaga. W poprzedniej firmie mialem problem z klasa podatkowa i wynagrodzeniem a tutak tego nie ma. Otrzymalem 1 klase podatkowa od pierwszego miesiaca i kasa tez jest zawsze na czas i zawsze sie zgadza.

Team Starotec
@Cloud 24.06.2018 15:18

Dziekujemy za mila, a rzetelna ocene naszej pracy. Wykonujemy po prostu nasze obowiazki, tak jak sie nalezy.

Patryk

Na jaka umowę można liczyć na początek? Czy jakiś socjal macie?

Adam

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Team Starotec
@Adam 14.06.2018 10:59

Starotec GmbH Erfurt poszukuje hydraulikow, elektrykow, spawaczy, slusarzy oraz operatorow CNC. Chetnie mobilnych. Warunkiem jest jednak znajomosc jezyka niemieckiego, conajmniej na poziomie A2. Jezeli jest Pan zainteresowany praca w naszej firmie to prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy. Namiary znajdzie Pan na naszej stronie internetowej.

Team Starotec

@Wydymany przez starotec 12.06.2018 16:58 Jestesmy mocno zaskoczeni panskim wpisem. Przez caly okres panskiej pracy w naszej firmie wychodzilismy na przeciw panskim potrzebom i problemom, ktore w zadnym z przypadkow nie powstaly przez nasze zawinienie. Jezeli natomiast nadal pozostaly u Pana jakiekolwiek niejasnosci zapraszamy albo do odwiedzenia siedziby nasze firmy, albo do podjecia bezposredniego kontaktu z nami, by te niejasnosci usunac.

Team Starotec

@MW swietokrzyskie cieszymy sie, ze jest Pan zadowolony z pracy w naszej Firmie. Zawsze traktujemy naszych pracownikow po partnersku. W koncu mamy wspolne cele i interesy. Bardzo dziekujemy za sympatyczna opinie.

Wydymany przez starotec

Witam wszystkich zainteresowanych firma starotec erfurt. I od razu wszystkich oszczegam!!! Wszystko ładnie na papierze potem w życiu ale jak juz człowieku zachorujesz lub podniesiesz glos od pana z polskim językiem (k... k....) to gościu to koleś zaczyna czuć sie ja wasz ojciec. A jeśli juz ktoś zdecyduje sie na zmianę pracy w tedy zrobią tak ze pozbeda ciebie wypłaty chociaz jej polowy. Tak jak bylo u mnie krótko mówiąc (usunięte przez administratora) i.... Sami zdecydujcie. Ale nigdy wiecej nikomu tej firmy nie polece i proszę wszystkich 100 razy sie zastanowcie nim wejdzie cie w tą kupe. A bajeczek o premii to juz w ogóle nie wierzcie.

MW świętokrzyskie.

Witam wszystkich,gorąco polecam jako pracodawcę firmę Starotec,miła przyjazna atmosfera,nie przesadze napewno jeśli napiszę koleżeńska.Pracuje w tej firmie stosunkowo krótko i jestem pozytywnie zaskoczony,żadnych problemów w każdej chwili pracownicy biura w gotowości do pomocy czuję się tam troskę o pracownika.Wyplaty czy też zaliczki wypłacane na czas bez stresu czy obaw o co kolwiek.Jesli szukacie pracy w Niemczech A trochę się obawiacie to lepiej nie moglibyście trafić.Ja sam przeszedłem do Starotec z innej niemieckiej firmy i żałuję tylko że tak późno.Pozdrawiam przy okazji cały personel firmy. M.W

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowymi informacjami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem, warunkami zatrudnienia czy benefitami pozapłacowymi.

anonymous

Pracuję w firmie Starotec od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony.Wypłaty i zaliczki zawsze w terminie,żadnych problemów.Firma dba o pracowników,bardzo dobry kontakt telefoniczny i mailowy. Kto chce spokojnie pracować i być zadowolony znajdzie to w Starotec !

Team Starotec
@anonymous 16.04.2018 16:46

Dziekujemy za te dobra opinie o nas. Po prostu traktujemy naszych pracownikow jak kolegow.

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 1-dniowej przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat nowej sytuacji w firmie Starotec GmbH?

Arcas

Firma godna polecenia. Z niczym nie ma problemów. Dobry kontakt. Kasa na czas, zaliczki dostępne. A do biura wcale nie trzeba koniecznie jechać bo praktycznie wszystko może odbywać się mailowo lub pocztą tradycyjną. Złego słowa nie powiem, poukładana firma, tak trzymać.

Team Starotec
@Arcas 26.11.2017 21:09

Dziękujemy za pozytywne opinie. Staramy się wyciągać wnioski z błedów popełnianych przez innych i ich nie powielać.

Cassini

W firmie pracuję od 15 sierpnia. Wcześniej pracowałem w innej Zeitfirmie z Erfurtu. Tamtej nie poleciłbym najgorszemu wrogowi. Zlecenia były bardzo krótkie i dosyć odległe od siebie. Tutaj jest to moje drugie zlecenie i tak bliskie poprzedniemu że nawet kwatery nie musiałem zmieniać. Wynagrodzenia też otrzymuję wcześniej. Powinno być na moim koncie 15-go, faktycznie jest parę dni wcześniej. Do tego co tydzień przelewane są na konto zaliczki, niezależnie od tego czy w danym tygodniu była wypłata. Dobrze zrobiłem że z tamtą firmą się rozstałem.

PiterSkier

Napisałem ze powiem jak było z kasom. Pieniondze przyszły punktułalnie do banku.. Wszyściutko sie zgadzało. I nawet podatek był od razu z pierwszej klasy. Nie tak jak było w innej fimie gdzie mnie liczyli z szustej. To byl wałek! Zaliczki dajom też co tydzień i bez proszenia żem zgłosił tylko jeden raz i oni przesyłali co tydzień. Ja mam troszku doświadczeń z takimi lajfirmami ale tutaj jest inaczej. Tylko pokuj żem musiał zmienić bo wifi nie było a wieczorm nudy ale mi też załatwili bez marudzenia. Teraz mam skajpa i moge z kobitom pogadać. Szacun!

PiterSkier

Przed nie całym miesiącem dostałem robote w Starotecu z Erfurtu. Tą firmę polecił mi niemiecki kumpel co z nim kieryś razem robiłem na budowie.Troche miałem pietra bo leitfirma i o firmie nic nie mogłem w necie wyczytać a ich stronka jest po niemiecku. Od razu dostałem fuche na bajerach i siedze tam do dzisiaj bo robota jest dobra. Nie szprecham zbyt dobrze, ale jakoś moge się dogadać i to jest tu bardzo ważne. Zaliczki daja regularni i nie musze się prosić tylko zadzwonić i jest dobrze. Zobacze jak będzie z wypłatom. Płacić mają do 15 sierpnia. Z biurem też się można dogadać. Tam jest jeden polak co mocno pomaga. Dobrze że mi powiedział cobym wzioł troche kasy na początek i nie miałem problemu. Jedyne, że trzeba na poczontkujechac do tej firmy do Erfurtu żeby podpisać umowe. Oni chcą każdego montera widzieć ale dali dobrą kawke (ha,ha,ha). A stamtąd pojechałem odrazu do roboty. Kwatere już miałem załatwionom. Pokuj jest okaj i robota mi się widzi. Narazie mi sie tu podoba. Jak będe więcej wiedział to napisze znowu

Team Starotec
@PiterSkier 31.07.2017 20:02

Hallo PiterSkier...Bardzo dziekujemy za pozytywną opinie! :) Naszym mottem jest : „Technika spotyka ludzkie podejście“. Od dobrych 15 lat pracujemy z ludźmi...i dla ludzi. Zatrudniamy fachowców na montażach, w utrzymania ruchu i przy pracach konserwacyjnych. Pracujemy profesionalnie, nieskomplikowanie i z pełnym zaangażowaniem. Oferujemy atrakcyjne warunki zatrudnienia i ciekawe, stabilne stanowiska pracy, stosując absolutnie uczciwe stawki godzinowe, gdyż w naszym przekonaniu doceniani i odpowiednio wynagradzani pracownicy są bardziej zmotywowani, a przez to osiągają lepsze wyniki. I tego się trzymamy! Pozdrowienia dla PiterSkier i wszystkich naszych pracowników! Team Starotec Erfurt GmbH

Zostaw opinię o Starotec GmbH - Erfurt

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Starotec GmbH