Glob Cab Taxi

Adres: ul. Jagiellońska 69, 03-303 Warszawa

NIP: 5252029193 REGON: 016048276

Glob Cab Taxi
2 49 6 1

Opinie o Glob Cab Taxi

Filtruj opinie po kryteriach:

milki789
 Opinia

Z doświadczenia wiem, że jak ktoś lubi narzekać to i powód sie znajdzie ;) Normalna robota, a pieniądze jak na tą okolicę są okej.

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia

HALO TAXI ZATRUDNI KIEROWCÓW TAXI Oferujemy możliwość zatrudnienia na umowę zlecenie lub z własną działalnością gospodarczą na umowę o współpracę. Dla kierowców nie posiadających własnych aut atrakcyjne warunki wynajmu przygotowanego do pracy samochodu. RÓŻNICA MIĘDZY GLOBEM TO RAPTEM 0,20gr 1,60ZŁ/KM Halo 1,80ZŁ/KM Glob KIEROWCO! W HALO TAXI: nie ma bazy, płacisz tyle ile sam wypracujesz, posiadasz prawo do urlopów i dni wolnych, gwarantujemy bardzo dużo stałych zleceń, płacisz tylko 2,50 zł za każde zrealizowane zlecenie, za przystąpienie do grupy Halo Taxi nie ponosisz żadnych kosztów. KONTAKT: Staniewicka 18 03-310 Warszawa (22) 380 53 53 karolina.giers@halotaxi.pl biuro@halotaxi.pl

Pomocna?
Witold Trzęsidzida
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Karolina 12.03.2019 08:43

Taaaa idzcie do Halo, a wasze zycie będzie jak w B(P)ajce...przez gamonia ludzie (w tym również ja) pouciekali z Globa, teraz jak widac probuje kręcić intrygi pod nowym szyldem. Stare (usunięte przez administratora) w nowym wydaniu. W ogloszeniu brakuje tylko zapisu "stań sie nic nie wartym śmieciem, którego wydoimy z ostatniego grosza juz za jedyne 2.50 od zlecenia na które będziesz czekał cały dzień..." Tacy ludzie się nie zmieniają. Chcecie bajki, o to bajka Janusz zarządzania - Leszek Fajka

Pomocna?
Alfredo
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Super firma i dużo zlecen , jak jest ktoś zablokowany a tak czasem się zdarza to jest masa klubów + hotel Moje sugestie dla Glob Cab Taxi: Super firma , dożo zlecen pomimo ze pan Pałka odszedl:) Lubię atmosferę w Glob Cab Taxi za: Odejście Pałków i tej francy Ani

Pomocna?
kierowca
 Opinia
@Alfredo 19.03.2019 12:58

jezdze w tej firmie od kilku lat ale juz do konca miesiaca, nie ma pracy jest coraz gorzej. A gdzie te kluby??? bzdura tutaj nic nie ma. Firma jest na wykonczeniu i wszyscy wiedza dzieki komu!!!!!!!!!!!!!!!!!! dalej zatrudniajcie rodzine - panie prezesie

Pomocna?
...
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Alfredo 19.03.2019 12:58

na podwózkę Prezesa na rehabilitacje

Pomocna?
TakNie
nonyiae
 Opinia

Ja jeżdżę i bywało różnie, ale nie zamierzam zmienić pracy. Zawsze trawa jest bardziej zielona u sąsiada i kilka razy se o tym boleśnie przekonałem.

Pomocna?
TakNie
Kierowca
 Opinia

HALO TAXI ZATRUDNI KIEROWCÓW TAXI Oferujemy możliwość zatrudnienia na umowę zlecenie lub z własną działalnością gospodarczą na umowę o współpracę. Dla kierowców nie posiadających własnych aut atrakcyjne warunki wynajmu przygotowanego do pracy samochodu. RÓŻNICA MIĘDZY GLOBEM TO RAPTEM 0,40gr 1,60ZŁ/KM Halo 2,00ZŁ/KM Glob KIEROWCO! W HALO TAXI: nie ma bazy, płacisz tyle ile sam wypracujesz, posiadasz prawo do urlopów i dni wolnych, gwarantujemy bardzo dużo stałych zleceń, płacisz tylko 2,50 zł za każde zrealizowane zlecenie, za przystąpienie do grupy Halo Taxi nie ponosisz żadnych kosztów. KONTAKT: Staniewicka 18 03-310 Warszawa (22) 380 53 53 karolina.giers@halotaxi.pl biuro@halotaxi.pl

Pomocna?
Dark
 Opinia

Firma już upada ledwo dyszy...Co mogą odczuć kierowcy.Ciągłe kary zleceń mało max 2 w nocy nie da rady zarobić na opłaty.Ciężko dobić do utargu 200zł dziennie ja jestem już winny łukaszkowi 230zł z tygodniówki i mnie nie wyrzuca...dlatego bo nie ma komu jezdzić w tej firmie. Odchodzi po 10 osób w tygodniu do samego HALO Taxi odeszło 30 kierowców.

Pomocna?
Nokerman
 Opinia
@Dark 11.03.2019 08:29

Ilu? Chyba nie wiesz co mowisz... 3 to się zgodzę, ale nie 30...

Pomocna?
Karolina
 Opinia

HALO TAXI ZATRUDNI KIEROWCÓW TAXI Oferujemy możliwość zatrudnienia na umowę zlecenie lub z własną działalnością gospodarczą na umowę o współpracę. Dla kierowców nie posiadających własnych aut atrakcyjne warunki wynajmu przygotowanego do pracy samochodu. RÓŻNICA MIĘDZY GLOBEM TO RAPTEM 0,20gr 1,60ZŁ/KM Halo 1,80ZŁ/KM Glob KIEROWCO! W HALO TAXI: nie ma bazy, płacisz tyle ile sam wypracujesz, posiadasz prawo do urlopów i dni wolnych, gwarantujemy bardzo dużo stałych zleceń, płacisz tylko 2,50 zł za każde zrealizowane zlecenie, za przystąpienie do grupy Halo Taxi nie ponosisz żadnych kosztów. KONTAKT: Staniewicka 18 03-310 Warszawa (22) 380 53 53 karolina.giers@halotaxi.pl biuro@halotaxi.pl

Pomocna?
Karol
 Opinia
@Karolina 11.03.2019 20:52

Glob jeździ po 2.00. Warto się dowiedzieć, zanim coś się napisze.

Pomocna?
Janek
 Opinia
@Karol 13.03.2019 10:59

Jezdził chyba :-) Ja jeżdzę i nie jest 2zł

Pomocna?
W szoku
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dzisiaj wiózł mnie pijany jak bela taksówkarz. Warszawa, Praga południe, samochód Multipla, starszy Pan. Masakra. Zgłosiłem do centrali.

Pomocna?
lob
 Opinia

dosc ze czlowiek placi 850zl bazy to placi 10% od platnosci karta to teraz firma kosztem kierowcy robi promocje i od zlecenia 10% czyli placisz 850zl i - 20% od zlecen zenada to juz w mytaxi lepiej bo placisz sam % od zlecen juz zadnej bazy. firma lamie prawo pobiera od kierowcow procent za planosc karta np z 3000zl odciaga 300zl i to sa koszty kierowcy dlaczego firma nie chce wystawic faktury?? to sa przeciez straty kierowcy ktore powinien wrzucic w koszt prowadzenia dziaownosci.

Pomocna?
Kierowca nr. 60
 Opinia

Przestrzegam wszystkich aby nie podejmowali pracy w tej korporacji. Na rozmowie obiecują złote góry, a tak naprawdę chodzi tylko o to żeby wyciągnąć od was 150 zł za dobę za korzystanie z ich auta. Średni obrót przy dziesięciu godzinach pracy to max 200 zł. Rachynek jest prosty 200-150 samochod minus paliwo,może zostanie Wam ze 20 zł,a i z karami za jakieś głupoty też musicie sie liczyć. Ta girma to jedna wielka sciema.

Pomocna?
zwiazek zawodowy
 Opinia

ta firma to jakis zart 3 zlecenia od godziny 6 do 12 zarobiona kwota 60zl minus paliwo i zus i inne oplaty po godzine 19 zlecen brak, przy takim obrocie sytucaji doliczajac platnosci kartami po 3dniach pracy nie masz nawet za co samochodu zatankowac, wszystkie dobre(powyzej 30zl) zlecenia ida pod stolem wpraktyce wychodzi tak ze czekasz po 1-2godz na zlecenie za 10-15zl oczywsicie karta zeby jeszcze (usunięte przez administratora)z tego ochłapu mial 10% prowizji tak wyglada selekcja zlecen. Prawda jest taka ze z tego co zarobisz ledwo wystarcza na oplaty zwiazane z ta dzialanoscia przezyc przezyjesz z napiwkow stolujac sie w tesco... a czesto jest dylemat czy zatankowac za 50zl czy lepiej za 20zl a 80zl zostawic sobie na wydawanie z tym ze zatankaujesz za 20zl trafia ci sie 3kursy na karte i musisz znowu zatankowac np za 30zl i juz ci zostaje 50zl na wydawanie i tak po 3 dniach jestes pusty az wstyd wracac do domu i spojrzec rodzinie w oczy. Podsumowujac jezeli kreci cie praca po 12godzin tylko po to zeby miec za co zjesc obiad w tesco to zapraszamy drzwi stoja otworem i nawet sie nie zamykaja taka jest rotacja.... jeszcze planuja zmienic system na taki jak w mytaxi i to bedzie poczatek końcia tej firmy.

Pomocna?
bik
 Opinia
@zwiazek zawodowy 07.02.2019 12:57

tak jest w kazdej korporacji tylko w my i Itaxi jest normalnie bez walkow ale za to placisz wieksza baze jak sobie wszystko zliczysz w globie dostajesz ochlapy bo dobre zlecenia musza miec ci ktorzy placa kupe kasy za wynajecie samochodu z licencja

Pomocna?
TakNie
Konrad
 Opinia
@bik 18.02.2019 15:09

W globie najlepsze zlecenia idą pod stołem mówili że Pajka jest w to zamieszany,teraz Pajki nie ma i dalej zlecenia bokiem idą.

Pomocna?
Pasażerka
 Opinia

Taksówkarz bez znajomości miasta /Wsrszawa/ jeździł bez sensu robiąc kilometry, cudem zdążyłam , pokazywała którędy ma jechać samochód śmerdzial papierosami ,kierowca miał problem z fakturą,po co terminal skoro namawia pasażerów do płacenia gotówką? Jakie znaczenie ma dla mnie fakt kiedy i jak rozliczy się z nim pracodawca? I zapłaciłam trochę za dużo zdecydowanie nie polecam są lepsze taksówki

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Pasażerka 07.02.2018 18:44

Jakie znaczenie Ano takie, że obwieś prezes zabiera kierowcom 6% z każdej transakcji bezgotówkowej TAKIE MA TO ZNACZENIE BABO NIEDOINFORMOWANA

Pomocna?
mario
 Opinia
@anonymous 27.02.2018 18:32

Chłopie nie myty. A co nas pasażerów to obchodzi. Firma reklamuje opłaty terminalem i my z tego korzystamy. Jak się nie podoba to fora ze dwora

Pomocna?
paul
 Opinia
@mario 30.08.2018 18:40

jednak zawsze warto być "człowiekiem" to się po porostu opłaca droga PANI

Pomocna?
paul
 Opinia
@mario 30.08.2018 18:40

czasami kierowca zrobi wiecej niż do niego należy, czasami pasazer może wyść na przeciw a tekst :co nas to obchodzi: nie stawia Cię w dobrym świetle i świadczy o ignorancji i braku śladowej ilości empatii pewne żeczy powinny ludzi obchodzić bo inaczej ktoś obok Ciebie przejdzie obojętnie gdy naprawdę będziesz potrzebować jego pomocy, czego Ci nie życzę.Temat płatności kartą a tak na prawdę niechęci do tej formy jest dosyć obszerny jestem pewien że 95 procent kl. płaciło by gotówką w momencie poznania szczegółów problemu.LUDZIE KOCHAJMY SIĘ ŻYCIE JEST TAK KRÓTKIE I ULOTNE ŻE NAPRAWDĘ NIE WARTO INACZEJ!!!

Pomocna?
Xyz
 Opinia

Jedna wielka żenada. Zaczynając od opryskliwej i niemiłej Pani, przyjmującej zlecenia aż po największego prostaka jakiego spotkałam w moim życiu - kierowcę. Od początku został na mnie podniesiony głos, tylko dlatego, że taksówkarz nie wiedział, gdzie znajduje się moje miejsce docelowe. Po zaoferowania pomocy zostałam bezczelnie zignorowana, a kierowca całą drogę mamrotał pod nosem obelgi w moim kierunku. Gdy skończył się kurs kierowca z pogardą podał kwotę i był wielce oburzony, że chciałam płacić kartą (wczesniej poinformowano mnie, że nie będzie z tym żadnego problemu) podziękowałam i pożegnałam się, oczywiście od takiego (usunięte przez administratora) nie otrzymałam nic w odpowiedzi. Absolutnie nie polecam, to było moje pierwsze i ostatnie spotkanie z tą firmą, będę odradzała każdemu!!

Pomocna?
TakNie
Rott
 Opinia

(usunięte przez administratora) i totalny brak szacunku dla pracownika kierowca jest traktowany jak niewolnik. Stanowczo odradzam prace dla tej firmy.

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Rott 02.01.2019 16:28

takie traktowanie odczułeś ze strony pracodawcy, czy samych klientów?

Pomocna?
TakNie
Mandella mit
 Opinia

Nigdy nie bądź taksówkarzem . To twoja porażka życiowa . Taksówkarz to nieudacznik życiowy który nic w życiu nie może osiągnąć Ciągle stęka że mu źle ale on poprostu ma mały iloraz inteligencji . Myśli że jest mądry jak prezydent a swoją licencję traktuje jak doktorat . Ma licencję a każdy adres wbija w nawigację . Mówi że ubery, eko i inni zaniżają stawki a sami jeżdżą w innych korporacjach poniżej 2zł za km .A jak już mają 2,40 to jeżdżą po rabatach tak ze nieraz wychodzi po 1,85 za km !!! Można ? Można . Ciągle mówi że zdał trudne egzaminy a zdał tylko JEDEN egzamin i też na farcie bo zdawał go kilka razy. Do tego teraz niektórzy udają RATOWNIKÓW MEDYCZNYCH.Śmiech na sali . Często zdawany egzamin był załatwiany przez hipokrytę zaczynającego na przewozie tzw.LEWUS 24 Mówi że płaci podatki i zusy a często jeździ na zawieszonej działalności .Jak płaci podatek to kilkanaście zł miesięcznie. Nigdy nie będzie prawdziwym taksówkarzem bo zaczynał na przewozie osób i oszukiwał państwo nie nabijając wszystkich kursów bo miał firmową licencję na okazjonalny przewóz osób. Krzyczy że przewozy wyprowadzają podatki za granicę Polski a robi zakupy w biedronkach i lidlach nie patząc na to że wyprowadzane są podatki za Polskę .Nie da zarobić Polakom w osiedlowych sklepikach bo mają drożej . Często ich żony pracują właśnie w biedronkach,sklepach lub sprzątają pocztę itp . Udają gangsterów a popierają dzwonienie na Policję z byle jaką sprawą .(Przesiąkają konfiturą) Niby chcą przepędzić lewiznę a boją się podjechać na dworce i przepędzić oszustów co biorą za kurs kilkaset złotych. Krzyczą że chodzi im o to aby rząd nie tracił pieniędzy z niezapłaconych podatków a sami kupują opał do auta,papierosy bez akcyzy,zakupy na bazarkach bez paragonów .Strasznie troszczą się o rząd Polski a co kurs narzekają na władzę . Nigdy nie mają odwagi żeby otworzyć jakiś biznes bo po prostu nie są do tego stworzeni .Są najmądrzejsi dla swoich kolegów lub swoich żon sprzątaczek. Krzyczą jak im źle a ja przychodzi do strajków to na 15000 Taksówkarzy na strajk przyjeżdża 1000-1500 aut i krzyczą ze jest ich dużo.Gdzie reszta ? Reszta ma to w d....e .Jeden drugiego sprzeda za grosze . Taksówkarz to najbardziej zakłamana osoba jaka może być . Sam siebie oszukuje ze jest super a tak naprawdę nic nie jest wart w życiu . Jeżdżą samochodami na raty a opowiadają że mają układy na mieście . Zastaw się a pokaż się . Hipokryzja po całości . Jak masz marzenia w życiu to wystrzegaj się bycia taksówkarzem bo nic nie osiągniesz w życiu . Uciekajcie z taxi .

Pomocna?
Iza
 Opinia
@Mandella mit 27.11.2018 10:35

Twoja powyższa wypowiedź jest niewątpliwie wyczerpująca, jednak nie wiem, czy do końca wpisująca się w główną tematykę obecnego wątku. Tutaj powinno się skupiać na ukazaniu firmy Glob Cab Taxi poprzez pryzmat tego, jakim jest pracodawcą. Byłeś w ogóle kiedykolwiek zatrudniony akurat w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Mandella mit 27.11.2018 10:35

Widzę, ze masz duże doświadczenie w pracy taksówkarza, stąd mogłeś opisać wszystkie te szczegóły znane ci dobrze z autopsji. Dziękujemy za szczerą opinię!

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia
@Nick 01.12.2018 16:47

To prawda - użytkownik @Mandella mit niewątpliwie pomógł swoim postem niektórym, obecnym na forum, osobom. Ale teraz już może skupmy się na Tobie. Pracujesz już w Glob Cab Taxi, czy może dopiero rozważasz aplikowanie tam? Proszę Cię o merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
paul
 Opinia
@Mandella mit 27.11.2018 10:35

Miałem ci odpisać,ale wiesz? nie będę taki jak ty twoja osobista tragedia nawet mnie porusza i wiem że nic w życiu ci nie wyszło ale nie męcz swoimi historaiami ludzi bo wiekszość z nich wie z kim ma do czynienia

Pomocna?
my
 Opinia

duze oplaty i wymagania pracy malo, tak jest ze w nocy pracy nie ma wogole w dzien cos sie dzieje ale wtedy wychodza wszyscy do pracy i jest ponad 250 kierowcow aktywnych wiec o zlecenie nie jest latwo, czystosc to podstawa obowiazek 9 dyzurow w miesiacu , wycieczki do zlecen z gieldy po 7-10km , w dni swiateczne jak i w weekendy porazka zlecen brak czasmi czeka sie po 2-3godz na zlecenie, tak samo nocki na weekendzie zlecen z centrali bardzo malo pozostaja lapki.... gotowke z kart platniczych odbierasz raz w miesiacu 6% prowizji a jak chcesz czesciej to masz 10% prowizji. Co do postojow hmmm - 1. postoj pod paros w rzeczywistosciu stoi sie na przystanku z ktorego przegania policja w praktyce wyglada tak czekasz godzine jestes juz pierwszy w kolejce podjezdza policja i juz nie jestes pierwszy.... 2. postoj pod explosion- musisz zaplacic ochronie 30zl duza kolejka... 3. postoj pod exotic przy parkingowej - stoi 4 lamusow z globa ktorzy maja komitywe z cierpami z innych korporacji i przeganiaja reszte kolegow z globa mowia ze to tylko ich wybierak. 4. postoj pod na lato- i tylko ten jest jedyny normalny wybierak w tej firmie ale za to kolejka do niego to czasami ponad 100m i godzinne czekanie po kurs na Smolna. 5. postoj la pleya - obecnie martwy wybierak tylko w sezonie letnim. Chyba lepiej zainwestowac w zloma za 6-7tys z silnikiem 1.2 lpg i isc go dojechac w tanie taxi albo eko tam nikt nie patrzy jaki masz samochod, czy masz czysty czy zarysowany samochod, czy palisz czy nie ,jak jestes ubrany ,nie musisz byc milym ,mniejsza baza ,brak dyzurow .

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia
@my 09.01.2019 08:24

Bardzo szczegółowo opisałeś nam swoje doświadczenia związane z pracą w Glob Cab Taxi. Możesz być w stu procentach przekonany, że przyczyniłeś się do pomocy wielu osobom. Niektórym taka specyfika pracy może nie odpowiadać, co jest oczywiście normalne, jednakże znajdą się i tacy, którzy będą chcieli tak pracować. A powiedz, czy aplikując do tej firmy należy mieć już jakieś, choćby znikome, doświadczenie?

Pomocna?
TakNie
normalny
 Opinia

Tak działają (okradają klientów) taksówkarze Glob Cab Taxi. 31-12-2018 godzina 19:40 kurs z ul. Batalionów Chłopski na Bemowie do Szeligów ul. Szeligowska 5 kwota za kurs 18 PLN. kurs w drugą stronę, 1 stycznia 2019 godzina 3:20 , niestety nie zapisaliśmy numerów ale pan zorganizował nam nocną wycieczkę po okolicznych wsiach, a na uwagę, że chyba nie za bardzo dobrze jedzie stwierdził, że troszkę się pomylił. Pod koniec kursu zatrzymał licznik aby teoretycznie zmniejszyć nadpłatę, ale wycieczka kosztowała nas 64 PLN NIE POLECAM USŁUG TEJ KORPORACJI, BRAK PROFESJONALIZMU, NACIĄGANIE

Pomocna?
TakNie
nowy
 Opinia

Witam. To jak jest w tym Globie. Mam zamiar tam pracować

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia
@nowy 30.12.2018 23:57

To super! Jak pewnie zauważyłeś - na wątku o Glob Cab Taxi wypowiada się całkiem sporo osób, a więc możesz być spokojny o to, że ktoś Ci opisze, jak wygląda tam praca. Z Twojego komentarza nie wynika jednak, czy już aplikowałeś, czy może już dostałeś propozycję pracy w tej firmie. Wyjaśnisz Nam to zatem?

Pomocna?
TakNie
Jamniczek
 Opinia

Mała profesjonalnosć i znajomość lokalizacji Pani przyjmującej dziś zlecenie na kurs z Indiri Ghandi centrum hematologii

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia
@Jamniczek 17.12.2018 21:33

Tego typu komentarze pochodzące od klientów firmy są dla Nas także bardzo istotne. A czy zgłosiłeś tę sprawę Właścicielowi firmy Glob Cab Taxi? Może warto to zrobić bezpośrednio, nie sądzisz? Jeśli ktoś z Was zastanawia się nad aplikowaniem do Glob Cab Taxi, to niewątpliwie jest to odpowiedni moment na ten krok. Firma prowadzi bowiem procesy rekrutacyjne, co zobaczycie na ich stronie: http://www.globcabtaxi.pl/praca/ Potrzebują kierowcy, a także pracownika centrali. Zdecydujecie się? Czekam na Wasze opinie.

Pomocna?
TakNie
ffadam
 Opinia

Jezdzilem w Glob 4,5 roku. od 2 lat postepujacy upadek. coraz mniej kierowcow, coraz mniej klientow. decyzje rozpaczliwe i nieprzemyslane. zdecydowanie nie polecam. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Ziecia wlasnego zwolnic? to portal o pracy czy firma doradcza?

Pomocna?
Iza
 Opinia
@ffadam 13.12.2018 18:11

Pracowałeś tam dosyć długo. Więc jeśli to, co piszesz jest prawdą, to wówczas sytuację w firmie Glob Cab Taxi należałoby uznać za dosyć niepokojącą. Ale chcielibyśmy dowiedzieć się trochę więcej na temat samych warunków pracy, na jakie mogą tam liczyć pracownicy. Miałeś tam pełny dostęp do pakietu socjalnego?

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia

Jeżdze 3 miesiące nie polecam dyzury na końcówkę numeru,ale pracy mało od 10-16 95zł obrotu myślałem że się po wakacjach poprawi ale dalej jest bardzo słabo.Kiedyś kilka lat temu jezdziłem i wróciłem ale nie jest to ten sam glob co z tego że podnieśli na 2zł jak jest lipa straszna.1,80 w tamtym czasie się polepszyło.Teraz jest źle.

Pomocna?
Iza
 Opinia
@Sławek 03.11.2018 13:00

@Sławek Dla Ciebie zarobki w Glob Cab Taxi mogą okazać się za małe, natomiast inni mogą być już takich zadowoleni. Pracujesz tam dopiero trzy miesiące, więc można po dłuższym wdrożeniu będzie nieco lepiej. Czy pracując w tego typu firmie można starać się o dostanie pełnego ubezpieczenia?

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia
@Iza 04.11.2018 15:45

Droga Izo wiem że pracujesz w Globie i napiszesz wszystko aby utrzymać ludzi w tej korporacji.Ja natomiast jestem kierowcą i wyrażam prawdę i fakty.Płacę za 130zł i się nie wyrabiam inni płacą 150zł i każdy narzeka wystarczy zejść na nasz parking na dół aby zobaczyć ile aut stoi pustych bo kierowcy masowo porzucają auta gdzie popadnie czasem odprowadzą je pod firmę.Mi przez ten czas nie zostaje więcej jak 80zł na czystko ale są dni kiedy mam 30zł40zł max 50zł.Jezdziłem kiedyś jak wspominałem i dało się zarobić na obecną chwilę jest źle.Jak gadamy na postojach czy pod klubem to 6 osób ma odejść w tym tygodniu.Jest szfindel na centrali zlecenia są wydawane pod stołem np.nie ma nikogo na strefie zjawia się Toyota i zabiera zlecenie i leci w trasę każdy to widzi kierowca a wy jako firma nic tym nie robicie bo zawsze gdzie jest człowiek są układziki.Jest bardzo duża tendencja spadkowa mimo że aut dużo jest mniej niż było kiedyś to ruch jest nieporównywalnie mniejszy.Każdy narzeka większości ludziom brakuje kasy na rozliczenia w Poniedziałki.Wcześniej jezdziłem prawie rok i w najgorszym okresie nie było takiego ruchu jak jest teraz.Przypominam że jest Listopad a od września nic się poprawia.Jestem doświadczonym kierowcą i umiem zarobić ale tu jest mało zleceń a jak już jest terminówka to od razu znika...Są ale dla wybranych ja takiego szczęścia nie mam aby ją złapać mimo że jestem 1 w strefie i jestem najbliżej.

Pomocna?
Iza
 Opinia
@Sławek 05.11.2018 10:06

Dziękuję za te słowa wyjaśniające. Musisz jednak wiedzieć, że nie jest w żaden sposób powiązana z firmą Glob Cab Taxi. Moim zadaniem jest aktywna pomoc Wam w dowiedzeniu się czegoś o wyżej wspomnianym pracodawcy. Może zatem praca tam byłaby najbardziej odpowiednia dla osób, które chcą sobie jedynie dorobić - co sądzisz?

Pomocna?
TakNie
Rtttt
 Opinia

Praca na taxi czy przewozie osób nie ma już sensu od jakiś 3 lat. Za dużo pracowników za mało pasażerów. To nie wina korporacji tylko ustaw rządowych. Które pozwalają na nieograniczone ilości kierowców. Pasażerów na rynku przewozów jest stała ilość ale kierowców jest za dużo. Problem jest w każdej korporacji. Z pustego nie nalejesz . Fakt korporacje będą was doić dopóki chcecie im płacić prowizje za logo firmy i kilka marnych zleceń

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@wlasny Stawiasz już bardzo dużo pytań, na które, niestety, akurat ja nie potrafię odpowiedzieć. Proponuję, żeby @Alek Ci pomógł, bowiem sporo wie o sposobie działania Glob Cab Taxi. A już w ogóle aplikowałeś, czy jeszcze z tym czekasz?

Pomocna?
TakNie
ekolog
 Opinia
@Iza 13.10.2018 12:22

aplikowalem rozmowa przebiegla pozytywnie i teraz musze podjac decyzje czy itaxi czy glob? dlatego potrzebuje tych informacji o ktore poprosilem nizej

Pomocna?
TakNie
wlasny
 Opinia
@Iza 13.10.2018 12:22

podobnie jak ekolog jestem po wstepnych rozmowach teraz czas podjac decyzje...

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia
@wlasny 16.10.2018 05:14

@wlasny @ekolog To super, że postanowiliście rozpocząć swoją karierę zawodową w Glob Cab Taxi. W dalszym ciągu nie potrafię udzielić Wam tych odpowiedzi, bowiem nie jestem w ogóle powiązana z tą firmą. Możecie nam powiedzieć, jakie konkretnie warunki zatrudnienia Wam zaoferowano?

Pomocna?
TakNie
wlasny
 Opinia

witam planuje przejsc do glob taxi napisze ktos prawde? jakie sa prawdziwe utargi za np 12godz pracy? srednio ile kursow w te 12godz sie robi? jakie utargi w weekendy? czy jest robota na klubowych wybierakach? jaka jest centrala? w jakich godz kreci sie robota ? ile dyzurow? jaka baza?

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@Licencjonowany Szanuję Twój punkt widzenia, jednak tym razem Cię upominam, że na forum nie wolno pisać o innych w tak nieprzychylny sposób - pamiętaj o tym. Chciałbyś coś jeszcze dodać o tym pracodawcy? @Alek Przykro mi z powodu Twoich złych doświadczeń z Glob Cab Taxi - praca w tej branży jest dosyć specyficzna. Czy do tego, co zarobiliście, pracodawca oferował Wam jeszcze jakieś benefity?

Pomocna?
TakNie
Alek
 Opinia

Tu nie ma ruchu przez całą noc na tygodniu 3 zlecenia cena za skodę 150zł (bardzo dużo) Cały czas się stoi dużo kontroli,mandaty.Pod dyskotekami chaos.Zlecenia wydawane pod stołem 3 busy jeżdzą po mieście bez wydawania przez aplikację.Umowa z długim okresem wypowiedzenia. Szukam czegoś innego ale po globie nigdy więcej taxi.

Pomocna?
Iza
 Opinia

@Licencjonowany Rozumiem i dziękuję za udzielenie nam tych informacji. Myślę, że zachęciłeś wile osób do aplikowania do Glob Cab Taxi. Może nam zatem podpowiesz, czy w chwili obecnej firma planuje zatrudnić nowych pracowników? I na co trzeba zwrócić szczególną uwagę, wybierając się na rozmowę kwalifikacyjną?

Pomocna?
TakNie
Licencjonowany
 Opinia
@Iza 25.09.2018 14:03

Ja nie mam w tym żadnego interesu żeby kogokolwiek zachęcać lub zniechęcać, nie jestem pracownikiem działu rekrutacji ani jakimś pracownikiem centrali któremu powierzono misję wpisywania pijarowskich farmazonów, nie ukrywam że bawią mnie opinie tych cudaków z jakiś minidrajwersów czy innych opti, tego typu ludzie nie mogą być opiniotwórczy na stronie dotyczącej taksówek, odniosłem się do tematu zgodnie ze swoim doświadczeniem i obserwacjami, Ci którzy są w stanie z siebie wydobyć minimum sumienności i odpowiedzialności bez problemu sobie tutaj poradzą, no firma jest bardzo dobrze zorganizowana i daje możliwości godziwego zarobkowania, oczywiście najlepszą opcją jest własne auto, ale i na ich można bez problemu zarobić, co do rekrutacji to się nie wypowiadam bo nie wiem czy szukają obecnie kierowców, na koniec prosiłbym lewusów z przewozów aby nie wrzucali tu swoich opinii

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@Licencjonowany Twoja opinia jest z całą pewnością przydatna, na pewno pomoże wielu osobom zainteresowanym pracą w firmie Glob Cab Taxi. Bardzo szczegółowo opisałeś nam charakter i specyfikę pracy w tym miejscu - ale pominąłeś kwestie ubezpieczenia. Czy pracodawca zapewnia Wam pełny dostęp do niego? Proszę, napisz nam, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
Licencjonowany
 Opinia
@Iza 19.09.2018 11:00

Jak ktoś podpisuje umowę jako prowadzący działalność to sam sobie płaci a jak idzie na zatrudnienie do Glob to ubezpieczenie jest

Pomocna?
TakNie
Licencjonowany
 Opinia

Glob naprawdę daje radę jako pracodawca, oczywiście trzeba spełnić kilka warunków, przede wszystkim robotę zacząć rano najpóźniej o 7, przez te 11-12 godzin ze zwolnieniem tempa w południe można śmiało wyrobić sympatyczny obrót, Glob ma sporą bazę wiernych klientów którzy nie chcą jeździć za 2,4 ale też szanują się na tyle że nie wsiadają do Eko Taxi tego z kończynką, nie mam tu żadnych układów ale ponieważ nie jestem konfliktowy ani nie interesują mnie sprawy osób które pracują w biurze, to nie mam żadnych problemów, pracownicy biura faktycznie zdystansowani, szczególnie Panie, ale każdy ma swoją robotę, poza tym jak przyzwyczją się do nowej facjaty kierowcy to Panie w biurze naprawdę są sympatyczne i przyjaźnie nastawione, czasem warto samemu wykonać pierwszy krok i się uśmiechnąć czy być uprzejmym, a jest to odwzajemnione, uprzejmość nic nie kosztuje a wraca z nawiązką do człowieka , taksówkarze mają naturę raczej roszczeniową i potem są zdziwieni że ludzie zachowują dystans w relacjach z nimi, koledzy na pewne sprawy nie mamy wpływu, a rwanie sobie włosów z głowy i rozmyślanie kto gdzie co dostał pod stołem powoduje tylko frustrację i mniejszą skuteczność, ja ani tu ani nigdzie wcześniej nic nigdy nie dostałem pod stołem, ale się tym nie martwię tylko robię swoje i jakoś stać mnie na opłaty dla Globa i zostaje mi satysfakcjonująca mnie kwota Wracając do samej pracy, opłaty za auto faktycznie wysokie, zmuszają do pracy na dość wysokich obrotach, ale jak się policzy że nie biorą żadnych Vatów, dopłat za kluby, oraz tylko 6% od bezgotowki to jednak wychodzi tak samo albo i taniej niż gdzie indziej, Dużą zaletą jest baza klientów i to nie są same babcie co jeżdżą po przychodniach w centrum, rozmawiam z klientami i odpowiada im czystość aut punktualność dział reklamacji i standardy kierowców, więc drodzy koledzy taksówkarze w tej dyscyplinie jest metoda, coś za coś, czasy cierpów w kaszkiecie i pecie w zębach podczas jazdy dawno się skończyły, Kluby są ok, ale ja jestem już zmęczony nocną pracą więc działam tylko w dzień łącznie z weekendami, przy 25 dniach pracy po 10-11 godzin można wyjść na swoje i pensja 5 tys nie jest jakąś abstrakcją, wiadomo że zależy trochę od farta, rozpoznania co gdzie i kiedy chodzi, odrobinę cierpliwości i dystansu i jest dobrze, wiadomo jaki był lipiec i sierpień ale wrzesień jak wszędzie ruszył z kopyta, Tym którzy nigdy nie pracowali w tym zawodzie polecam cierpliwość, nabranie doświadczenia trochę trwa a to jest nierozerwalnie związane z obrotami od razu Kokosów nie ma, to przychodzi z czasem Bezgotowki nie ma za wiele i jeśli już to są to głównie karty płatnicze, Ci co płacą za firmowe auto nie czują tego, bo co 4 dni to zostawiają w rozliczeniu Ci co jeżdżą swoim autem chyba 3 razy w miesiącu to mogą spieniezyc, wychodzi tego max30%, reszta to gotówka, Reasumując, Glob jest naprawdę dobrą uporządkowaną korporacją ale trzeba chcieć, nie rozmyślać o spiskach i mieć sporo samodyscypilny, wiadomo że jak się w (usunięte przez administratora) wali albo jest aferzystą to wszędzie będzie źle nawet w Mt czy IT, Ja jeździłem i w korporacji droższej niż Glob i tańszej, oraz na platformie Mt i uważam na razie odpukać jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, dla mnie Ok Mam nadzieję że moja opinia będzie przydatna

Pomocna?
Iza
 Opinia

@mario Jeśli już zdecydowałeś się na wzięcie udziału w dyskusji, to bardzo proszę, abyś do nikogo nie pisał w taki obraźliwy sposób. Jeśli jesteś pracownikiem w Glob Cab Taxi i możesz kulturalnie przekazać nam jakieś informację, to oczywiście serdecznie zachęcam. Może być tak, że pomożesz tym, którzy aktualnie poszukują tam zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Glob Cab Taxi - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Glob Cab Taxi

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.