HTS Baltica

Gdynia

Ocena pracodawcy 0/6

na podstawie 0 ocen.

HTS Baltica
0 0 6 1

Opinie o HTS Baltica

Ggg

Mam pytanko czy orientuje się ktoś czy pracuje jeszcze w hts Wiola K

PP
@Ggg 09.11.2018 01:48

Wiola juz dawno nie pracuje

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi ciekawostkami o Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

P987yt
@Administrator 18.05.2018 10:07

Pralnie "Konsorcjum Pralnicze" powiedzmy że Pan Robert (szef) sprzedał. Teraz to HTS Baltica. Po dużych zmianach praca się uspokoiła i stała się przyjemniejsza. Ja niestety dalej pracuje dla Pana Roberta który jest nieoficjalnym właścicielem Pralni Albinos. Pracując u niego nie licz na szacunek... kobiety na maglach są wyzyskiwane i ponizane... kierowcy pracuja nawet po 18h... a gdy trwa sezon letni...gdy towaru z hoteli jest full dla kierowców nie ma dnia odpoczynku!!! Pan Robert zatrudnia pracowników z Ukrainy by obniżyć koszty ale wydaje pieniądze na np niepotrzebne szlabany i progi zwalniajace... pomijam już sadzenie krzaczkow i tuji przy budynkach włącznie z drogim systemem nawadniania automatycznego zamiast inwestować w pracowników, stary magiel czy wózki i baniaki do pościeli. W sezonie letnim zawsze nabierze tylu klientów że nie jest w stanie dotrzymać umów...ale hasło reklamowe jest pierwszej klasy: " gwarancja jakości i terminowosci" gdzie fakt jest taki że klienci otrzymuja czysta pościel wieczorna porą... Moja opinia jest taka: cenisz swoją godność? Chcesz słusznie zarabiać i pracować u uczciwego pracodawcy? Pralnia Albinos nie jest dla Ciebie. To (usunięte przez administratora) i niewoli!

Magda
@Administrator 18.05.2018 10:07

I tu sie mylicie nie polecam tam pracowac Pan Robert bynajmniej mial klase i byl szczery dobrze ze otworzyl swoja pralnie a tutaj hts baltice sa wieczne machlojki pracuje sie tyle godzin ze ludzie odchodza z dnia na dzien trzymaja sie tej pracy tylko Ukraina ktora po ppwrocie do swojego kraju nie wraca bo do takiej pracy kto by wracal lub osoby na emeryturze nie polecam tam pracowac!

Magda
@P987yt 12.08.2018 17:34

Tak samo praca w hts baltica nie jest dla ludzi nie polecam tam pracowac wyzysk i tylko wyzysk

szop pracz
@Magda 16.10.2018 07:32

hahaha dobre nic tylko pogratulować rzetelnej opinii produkcja od długiego czasu pracuje średnio po 10 godzin, magazyny po 8 na zmiany wszystko na umowę o pracę ciekawe kto taki odszedł z dnia na dzień z pracy. Pracuje tam od ponad trzech lat i jakoś nie mogę skojarzyć. No chyba, że Magda ma na myśli tych, których wyrzucono za alkohol. Pracownicy z Ukrainy właśnie wracają i zostają coraz dłużej a nie dla wszystkich, którzy chcą wrócić jest miejsce. Więc droga (usunięte przez administratora) nie pisz głupot bo prawda wyjdzie zawsze na wierzch. Zawsze możesz zaoferować swoje usługi Panu (usunięte przez administratora), który ma klasę i jest szczery - o ludzie to jest dopiero żart roku. Ma taką klasę, że już kilka osób wróciło od niego do nas a reszta chcę od niego uciekać.

Marta
@szop pracz 18.10.2018 14:46

Haha dobre sobie wrocilo kilka osob bo szef wydzwanial zeby wrocili do niego a gdyby nie te telefony to by siedzieli tam dalej u Pana Roberta no wlasnie produkcja jak tu jest mowa to moze w kilka dni pracuje po 10 godzin a tak to pracuja od rana do wieczona nieraz nawet do 20 umowa jest na pelen etat a reszta jest pod stolem to na pewno ze prawda wyjdzie na jaw predzej czy pozniej owszem magazyn i reszta pracuje po 8 godzin a jak produkcja inaczej i strona brudna to samo pracuj sobie po 10 lub 13 godzin z jedna przerwa

Marta
@szop pracz 18.10.2018 14:46

I naucz sie czytac ze zrozumieniem cyt : I tu sie mylicie nie polecam tam pracowac Pan Robert bynajmniej MIAL klase i BYL szczery dobrze ze otworzyl swoja pralnie

Bart
@Marta 19.10.2018 20:42

To idź pracować a nie wylewasz żale. Jak się komuś praca nie podoba to zawsze może ja zmienić.

Gos
@Magda 16.10.2018 07:32

haha co za farmazony !! Jest stała ekipa Polaków, a co najważniejsze wracają starzy pracownicy, co definitywnie wskazuje to że było i jest im tu dobrze.

Gos
@Gos 22.10.2018 14:24

mowa oczywiście o HTS Baltica.. bo o Albinosie szkoda gadac :)

Dominika

@123 Rozumiem, że chodzi Ci o to, iż firma Konsorcjum Pralnicze zmieniła nazwę na Pralnia albinos, zgadza się? Popraw mnie jeśli źle Cię zrozumiałam. Oczywiście dziękuję za informację.

Magda
@Dominika 19.06.2018 13:26

Chodzi nie tak jak kiedys konsorcjum pralnicze tylko teraz chodzi o hts baltica nie polecam tam pracowac syf brud i nie powiem co jeszcze

123

Pralnia Albinos!!!

Administrator

A czy macie jakieś spostrzeżenia jeśli chodzi o pracę w przedsiębiorstwie Konsorcjum Pralnicze Sp. z o.o.? Czy przedsiębiorstwo zapewnia benefity?

anonymous
@Administrator 14.04.2018 10:20

Ta firma nie nazywa się tak od prawie dwóch lat...

vin

Aplikowałem na stanowisko kierowcy, na rozmowie dowiedziałem się że praca jest po 12-15h, start o 2-3 rano. Wynagrodzenie ok. 10zł/h. Trzeba być niezłym desperatem żeby się tam pakować.

prawda
@vin 23.10.2016 17:52

Dokładnie jak piszesz, nie chcę nikogo urażać ale nawet za 7 zł/h znajdą się patałachy takich mamy ludzi sami nie szanują siebie a potem swojej pracy bo za takie pieniądze nikt nie będzie uczciwie pracował. Pzd

anonymous
@vin 23.10.2016 17:52

To już było dawno i teraz już tak nie jest

tylko rozsądek

Nie wiem ja może napiszę o pralni Cichowscy, teraz rekrutują nie zamierzam tam podjąć pracy i nie pracowałem zaznaczam. Szukają teraz np. kierowcy. Mam takie spostrzeżenie dla młodych z kat B którzy tam pójdą na rozmowę niech uważają jednak, bo kobiet ZBIERA dosłownie ludzi jakieś na początek płatne słabiej praktyki nie wiadomo ile w tej podwójnej obsadzie trzeba jeździć, w ogóle to jakieś jaja na busa przyuczenie. Jak zadajesz pytania trudniejsze to się zakręca. Jakaś ruchoma pensja, jak pytasz coś więcej to gawędzi. Uważajcie jednak! być może się mylę, ale oby wasza jazda na tym przyuczeniu nie skończyła się na miesiącu za marne parę groszy. Niech ktoś podpowie coś kto u nich pracował. Takie moje spostrzeżenia tylko być może mylne ale robię to dla Was kochani młodzi, dziś ten świat jest chory ludziom kasa świat przesłoniła zdziczenie.Pzdr

Zainteresowany

Czy jest jakaś przyczyna tej ciszy?

AH

Jeżeli pierzesz gacie w tej firmie to się nie odzywaj i siedź w tej piwnicy bo pojęcia nie masz co dzieje się na powierzchni, ja piszę o stanowisku kierowcy. Kierowcy mają płacone najniższą krajową na konto od pralni a reszta wypłaty płacona jest na umowę zlecenie przez całkowicie inną firmę.

ja

haha nie wiem, kto te głupoty pisze, ale na pewno nie pracownik pralni. komuś zależy na złym PR-rze tej firmy i tyle.

AH

Nic się nie zmieniło, wciąż psie pieniądze i przyjęta norma godzinowa to 230-250 w m-cu. Płacone najniższa krajowa od Pralni a nadgodziny czy tam premie już z innej firmy. Praca na dwie umowy, krętactwo i cwaniactwo. Szkoda gadać, gdyby nie ukraince to już dawno by zwinęli biznes.

bugi

Pracowałem tam jako kierowca za starego zarządu. Na papierze najniższa krajowa, w realu stawka godzinowa 11zł/h. Kierowcy pracowali nie mniej niż 250h. Pamiętam, że był tam taki as, który w sezonie przepracował coś ok 430h. Zaznaczę, że codziennie jeździłeś do domu, a nie że jesteś w delegacji 2 dni i od razu liczy się że przepracowałeś 48h ;) Koleś był na tyle nieprzytomny, że nie wiedział co do niego mówią, oczy całe przekrwione. Co chodzi o umowę, to też nie było kolorowo. Podpisałeś od razu, tylko prezes jakoś nigdy nie miał czasu jej podpisać. W końcu po paru miesiącach dopominania się podpisywałeś nową umowę, bo "stara się gdzieś zapodziała". Składki oczywiści zaczynali płacić dopiero jak swoją umowę dostałeś do ręki. Podsumowując: kto chce zarobić i będzie trzepać godziny, ten zarobi, no chyba że uwalą kilka stówek z wypłaty, bo gdzieś się spóźniłeś z dostawą, albo z jakiegoś innego powodu. Teraz jak jest, nie wiem, słyszałem że lepiej

vivi

Dużo tam ruskich pracuje

robson bóg

cześć robert, skończ z tymi machlojkami :)

jaś

to jest dość duża firma, chyba normalne że często szuka ludzi. a o kierowcach ktoś wcześniej pisał że niby mają tam dobrze, ja wiem tyle tylko ze kazdy ma umowe o prace i bez umowy nie zatrudniaja wcale

vivi

Od czasu do czasu przeglądam oferty pracy i dość często wpadam na oferty tej firmy więc chyba tak kolorowo nie jest. Obecnie szukają kierowcy, ktoś, coś, jakieś info o tym stanowisku?

asia

Pracowałam w tej pralni w sezonie, fajna opcja żeby sobie dorobić w wakacje, jestem studentką i nie mogę pracować na stałe. Od pierwszego dnia umowa, wypłata w uzgodnionym terminie, pensja całkiem dobra może nie jak standardowa sezonówka, ale tam większość pracuje na stałe i nie marudzą z tego co widzę. Poznałam fajnych ludzi i jak będę mogła to wrócę na następny sezon, jedyny minus to to, że jest gorąco.. no ale to były wakacje ;-)

tomek3324

robota jak kazda inna, kasa jest dobra, kierowcy maja lepiej niz produkcja ale trzeba miec uprawnienia, zona robi przy maglu i jest zadowolona

iop

Podobno szukają teraz ludzi do pracy

bart

ja pracuje w tej pralni od maja i jest calkiem dobrze, kasa jest zawsze na czas a to najwazniejsze, mamy zmiany i nikt nie siedzi po 12-14 godzin tak jak to ktos pisal wczesniej, to jakas bzdura albo moze kiedys bylo inaczej nie wiem

Mario

O widze, ze pojawily sie nowe opinie, czyli rzeczywiście jakies zmiany, ale czy na lepsze to sie okaze z czasem

ja

mój poprzednik ma racje, jest nowa władza i nawet stawki poszły w góre, moja znajoma tam pracuje i ja tez sie zastanawiam czy tam nie pojsc, podobno duzo sie pozmienialo i teraz juz nie ma tego walniętego szefa co kiedys

olo

Teraz jest nowa władza więc może będzie lepiej.

lolo

ja twarz mam jedną - jeśli jest nieskalana myślą to na rekrutacji też to widać - więc ci co rekrutują niech nie narzekają na taką czy inną twarz - albo firma zatrudni odpowiednich hr-owców albo nie pisze takich głupot. poza tym opinie nie biorą się z kieszeni... piękny dzień dziś mamy :)

casablanca

Jeszcze gorsza chyba pralnia heveliusz na puckiej, wyzysk za grosze, w atmosferze chamstwa. Szefostwo to banda spokrewnionych ze sobą prostaków, którym wydaje się że jak zarobili na praniu cudzych gaci trochę grosza, to mogą pomiatać ludźmi, którzy dla nich pracują. Dziady z dziada pradziada.

ika

Jeśli ktos uważa siedzenie za biurkiem z wyrazem twarzy nieskalanej myślą to nie dziwi nic że szef traktuje ludzi za nic;] Pieniądze są wynagrodzeniem za PRACĘ a nie za ładne wyglądanie.

Omida

Nie polecam.. Praca za grosze. Jak za dużo podskakujesz to otrzymasz wypłaty tyle ile na papierze. A jak wiemy na papierze zawsze mniej . Zapomnij ze pracujesz stricte 8-16. Oczywiście Twoje nadgodziny nie są brane pod uwagę. Szczerze.... To proponuje trzymać się z daleka . Szef uważający sie za Boga. Traktujący ludzi za nic! Byłam na okresie próbnym w lutym. I podziękowalam.

dede

Jak wygląda praca w tej firmie pracownika biurowego? Jaka płaca?

anonim

Pracowałem w tej firmie jakiś czas i faktycznie trzeba robić od poniedziałku do piątku po 8 godz a w sobotę i niedziele po 12 godz za śmieszne pieniądze

Vojtas

Cóż, odradzam. Przychodze do roboty po 20 min czekania przychodzi kobieta, nikt nic o mnie nie wie, babka się na mnie wydziera że nie wiedziałem że jest brygadzistką, każe mi się przebierać na kawałku podłogi... dalej nie wiem co, bo poszedłem. Organizacja w tej firmie zerowa, płaca najniższa jaka może być, bo zatrudniają dużo rosjan którym najwyraźniej to zwisa, z tego co pogadałem przez 20 min z ochroniarzem, to mówił że trzeba zapieprzać po 15h dziennie 6 razy w tygodniu

Zostaw opinię o HTS Baltica - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HTS Baltica