Mila Sklep Wielobranżowy

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 80 ocen.

Mila Sklep Wielobranżowy
2 80 6 1

Opinie o Mila Sklep Wielobranżowy

Krzysztof

@On32, czy mógłbyś rozwinąć swoją opinię i przybliżyć warunki pracy w firmie? Czy jako pracownik masz zniżkę na asortyment sklepu? Piszesz o wyższych pensjach. Czy można tez liczyć na bonusy do wynagrodzenia takie jak premie lub pakiet socjalny? Czekam na Twoją opinię. Obecnie na stronie firmy https://www.mila.pl/kariera/ jest sporo ogłoszeń o pracę w różnych lokalizacjach.

On32

Wieksze pensja.lepsza kadra zarządzajaca (kierownicy,zmianowi)

Elka

Nowa Mila Warszawa Kawy 44-dawniej Delikatesy Centrum ---Co jest grane ??

lolik511
@Elka 26.08.2018 17:06

bo delikatesy zmieniają się pomału na mile. Nie odwrotnie. Czeski film nikt nic oficjalnie nie mówi

Olek

Jeśli ktoś mało pracuje to i mało zarabia!!!

Gość
@Olek 07.06.2018 10:42

Pracuje jako kierownik zmianowy i siedze w tym sklepie 10 nawet 11 godz. dziennie jak mam na rano i szczerze mówię że nie z własnego widzi mi się, ktoś nam nakazuje. Mam wpojone ze kz. nie może wyjść po 8 godz pracy. Jestem na skraju nerwów i sie tylko zastanawiam czy ktoś to widzi ile się tam pracuje i za ile bo ponoć nadgodziny są płacone. Ale pracownikom

anonymous
@Olek 07.06.2018 10:42

To pisza zdrowi ludzie na umysle?

Gość
@Gość 07.06.2018 21:26

Dziwię się że pracujesz tyle godzin ja pracuje tylko 8h i wychodzę do domu bez żadnych problemów to kierownik sklepu ma powiedziane że ma nie norm wany czas pracy a nie zastępca zmiany

Bomba
@Gość 07.06.2018 21:26

Tak sie dzieje na wiekszosci sklepow.zmianowi to woly robocze!!!!ciekawe co jeszcze??

Paula
@Gość 16.09.2018 00:45

Hahahaha "kierownik ma powiedziane..." co za bzdury!! Powiedziane to może mieć jak bułki ustawić!! A wszystko co jest związane z warunkami pracy to ma być i jest napisane!!! A z tego co wiem to Kierownik podpisuje iż pracuje 40 godz w tygodniu!!! Więc jak (usunięte przez administratora) lub lizus to niech pracuje po kilkanaście godzin dziennie!!!

neo

W Opocznie nareszcie dobrala sie inspekcja pracy do d;;;; kierowniczce wreszcie ktos madry to zglosil

Milówka

Jak w tym roku wyglądają inwentaryzacje?? Pytanie do tych co już je mieli w Krakowie?? Skoro to ostatnia pod logo Mila to ciekawa jestem czy się czymś różni od tych do tej pory..?? My mamy dopiero za trzy tygodnie

Dag

Kto wie od kiedy dokładnie wraca do pracy regionalna Aldona na Kraków??

Aldona???
@Dag 08.09.2018 21:46

A Tobie skąd się Aldona urodziła? Przecież jej już nie ma w tej firmie

Aldona
@Aldona??? 09.09.2018 00:25

Ktoś "na górze" przywrócił ją do pracy i to na specjalnych warunkach.. Informacje potwierdzone!!

Info
@Aldona 09.09.2018 20:17

Taa... pracuje i nie narzeka Ale nie w tej sieci. Weźcie to swoje sprawdzone info bo brednie tylko piszecie. Do roboty wałkonie A nie sensacji szukać.

anonymous

MILA KRAKÓW- na którym sklepie jest agresywny magazynier co rzuca się na podwórku na ludzi?

Sisi
@anonymous 29.08.2018 10:31

Hihi na ludzi..?? A ja słyszałam że na kierowniczke się rzuca..

anonymous
@Sisi 29.08.2018 14:23

Kierowniczka nie jest "czlowiekiem"? Na ludzi czyli w znaczeniu na kazdego... Logika...ludzie wezcie zajmijcie sie soba a nie plotkowac na forum ...

Sisi
@anonymous 29.08.2018 15:31

To w takim razie co tu Pani robi..haha ta co nie plotkuje.. A i dzięki za wytłumaczenie, że w znaczeniu, iż na ludzi czyli na każdego.. Haha

anonymous
@Sisi 29.08.2018 20:38

Czytam Wasze glupoty i niedowierzam.. to ze to czytam to znaczy ze plotkuje?i to ze neguje tą Waszą pisaninie to znaczy ze plotkuje?zastanowcie sie co wypisujecie bo internet to nie smietnisko.

anonymous
@anonymous 29.08.2018 20:43

BO tylko tu mozna wywalic to co sie dzieje w sklepach , zaden regionalny niechce rozmawiac , kierowniczki ukrywaja wszyskie pretensje jakie personel zgłasza ,kłamią na potegę , co innego mowia do regionalnych ,co innego do pracowników .wiec chociaz tu mozna pokazac to co sie dzieje

anonymous
@anonymous 29.08.2018 10:31

Pani kierownik jak się ma agresywnego magazyniera to kaganiec a o zajściu powinna pani poinformować pisemnie regionalnego i pania dyrektor , bo takich spraw się nie ukrywa ….

anonymous
@anonymous 01.09.2018 11:31

przez niego sie juz kilka osób zwolniło ,mimo starszego wieku zero rozumu.

Zaczepiany
@anonymous 08.09.2018 11:59

Panie Zając daj pan sobie spokój .Zakończyłeś pracę w Mili nie zaczepiaj jak nie jesteś zaczepiany . Nie znasz faktów to poco piszesz bzdury .O tobie też można pare rzeczy powiedzieć , anonimus się znalazł .

Anoanonymuss
@Zaczepiany 08.09.2018 22:18

Aaaa...niby co u byłym magazynierze można powiedzieć...???

klientka

Witam. Ja chciałabym sie wypowiedzieć o sklepie Mila w Radomiu na ulicy Głownej . Jestem tam klientka od kilku lat, bo mieszkam na Zamlyniu. Chodze do tego sklepu codziennie. Ostatnio sklep miał gorszy czas. Brakowalo obslugo, a dziewczyny obslugujace na monopolu byly niekompetentne i niemile. Ciagle czegos nie wiedzialy, ciagle blokowaly dluga kolejke. Ciasto kroily tak ze schodzilo z tym kilka razy dluzej niz normalnie. Zauwazylam ze ostatnio wiele sie zmienilo. Na monopolu obsluguja fajne mile i konkretne dziewczyny. Rozmawiam z nimi wiec wiem ze w dalszym ciagu brakuje im ludzi do pracy i na zmianach jest ich malo. A mimo to staraja sie, sprezaja. Sa bardziej kompetentne. Jesli prosba jest o dzwonek na kase to dzwonia a kasjerka ktora podchodzi siada na kase z usmiechem i jest zwyczajnie mila. Bardzo lubie obecnie pracujace tam osoby. Nawet jesli popelnia jakis blad to potrafia przeprosic przyznac sie do bledu zawsze z usmiechem. Nie ma juz tej gburowatej obslugi wiec nawet stanie w kolejce jest milsze. Jakosc obslugi bardzo sie poprawila. Dziewczyny na miesie takze sobie radza. Czasem na 2 zmianach trzeba na kogos na stoisku czekac bo jest jedna pani i jak wraca to mowi szczerze ze byla w toalecie i nie mial kto jej zastapic. Rozumiem i nie mam pretensji bo obsluga jest bardzo mila. Brakuje pracownikow i to bardzo. Ale wszyscy ktorzy obecnie pracuja daja sobie z obecna sytuacja doskonale rade. pozdrawiam rowniez kierownictwo ktore tez jest o wiele lepsze. Zakupy w Mila teraz sa przyjemnoscia. polecam premie dla wszystkich pracownikow:)

Izabela

@anonymous, rozumiem Twoje zdanie o firmie. Opóźnienia w wynagrodzeniu to zawsze uciążliwa sprawa dla pracownika. @portal, czy wnioskowałeś o dłuższy urlop niż dostałeś? W okresie letnim nie jest łatwo wygospodarować dla każdego z pracowników taki termin wolnego, żeby odpowiadał wszystkim. Może grafik urlopowy należałoby układać kilka miesięcy wcześniej, tak aby każdy z pracowników był zadowolony? Co o tym myślisz? Napisz jakiego rodzaju umowy o pracę gwarantuje pracodawca? Można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową?

Jaj
@Izabela 30.07.2018 10:21

Nie ma sensu wcześniej układac grafików bo nie da się przewidzieć ile osób w tym czasie pójdzie na l4 czy przyniesie wypowiedzenie. Proste jak budowa cepa

anonymous
@Izabela 30.07.2018 10:21

Pani Izabelo opóźnienie wynagrodzenia to bardzo uciazliwa sprawa dla pracownika gdy się zarabia 1600 zl od 10 do 10 tego zwłaszcza gdy przed wypłata brakuje już na zycie to takie opóźnienie jest ….czy zjeść kromke chleba czy nie

anonymous
@anonymous 12.08.2018 21:51

szanowna pani IZABELLLLO OPUZNIENIE WYPLATY I NIEDOGODNOSC TO MOŻE BYC DZIEN LUB DWA A NIE PONAD TYDZIEN sama pani była kierownikiem sklepu wiec powinna mieć pani rozeznanie ale rozumie zanik logocznego rozumowania po prostu skoczyło się stołek wyzej

pracownik

Odchodza dobrzy starzy pracownicy bo kierownictwo ma to w (usunięte przez administratora) nie doceniaja ludzi zamiast wynegocjowac podwyzki dla pracownikow to sa ponizani idlatego ludzie odchodza z tej firmy maja ludzie racje ile mozna wegetowac za najnizsza krajowa i tolerowac mobing kierowniczek a niech same pracuja brawo

anonymous
@pracownik 31.07.2018 13:07

obecna kierowniczka na Gertrudy baaa rdzo docenia pracowników ze odchodzą-zabrać premie przez pare misiecy to dobry sposób

Gaga
@anonymous 12.08.2018 21:45

Nooo teraz to jest Kierowniczka na Gertrudy w Krakowie... Hihi śmiechu warte hihi Ten sklep juz od ponad trzech lat normalnej kierowniczki nie widział...

anonymous
@Gaga 14.08.2018 20:23

dobrali się święta trójca regionalny ,magazynier i kierowniczka

Nikola

Pracowalam na Gertrudy w Krakowie, Patologia dobra na sklepie hah, zarobki ja akurat mialam 2450 netto na reke plus jakas premia 200 zl czasami... Magazynierzy spoko, mozna bylo o glupotach pogadac ;) Z plusow no to wiadomo- na sniadanko serek , szyneczka paroweczki bez limitu , szlo w koszty sklepu, lepszej kielbaski tez mozna bylo wziasc wiec żarcie na caly dzien zapewnione Z plusow tyle- reszta ostra charowa na kasie... weekendy do roboty... teraz robie w biurze i mam swiety spokoj Pozdrowienia dla kumatych

Anna
@Nikola 31.08.2018 23:45

Oby tylko Kierowniczka jak najdłużej traktowała te nasze śniadanka na koszt firmy..jak najdłużej :-) zawsze to budżet podratuje i jakaś rekompensata za ciężkie warunki pracy w tym sklepie.. Ech..

Śświadekkk
@Anna 01.09.2018 10:55

Dokładnie tak.. Kierownik regionu też kuma o co chodzi i mniej nie widzi niż widzi :-) Pozdrawiam

Kamila

Ja cieciuje w Krakowie, na kasie, robota denna, ale trzeba cos do gara wlozyc, weekendy trzeba pracowac Pracuje 2 lata, Stawka 2350 na reke szalu nie ma ale przynajmniej , jedzenie w pakiecie Obecnie szukam roboty

Aga
@Kamila 17.08.2018 20:33

Co Wy wszyscy macie z tym "żarciem"..?? Jak by Was ludzie na śniadanie nie było stać!! Tylko wszyscy się szczycą, że kradną... Masakra!!!!!!!!

anonymous
@Aga 19.08.2018 06:40

daj dziecią jesc ,ubierz zapłac sobie bilet miesieczny ,czynsz, i idz pracowac za 1530zl to sie dowiesz jak to jest bo premie 150zl brutto od widzimisie kierowniczki to loteria

Aga
@anonymous 29.08.2018 10:43

Ech...aż się ciśnie, aby napisać.. "że trzeba było się uczyć w szkole a nie teraz tylko narzekać.." Niestety dopóki dopóty ta firma będzie miała pracowników, którzy będą MUSIELI pracować za tak marne grosze bo niezaradni, aby znaleźć lepiej płatną pracę będzie ich niezaradnosc czy naiwność wykorzystywać... -:( Przykre to... Mimo to życzę odwagi na zmianę pracy bo tej za większe pieniądze nie brakuje..

Milla

Potwierdzam praca ciezka, ale wynagrodzenie 2600 netto na reke podstawy,tyle sobie wynegocjowalam- zgodnie z zasada ile sobie wynegocjujesz tyle masz do konca zycia... trzeba posiedziec na kasie, weekendy ciezko ale do przezycia... czasy sie zmienily drodzy panstwo kilka lat temu moze i ktos robil za najnizsza krajowa teraz nowe osoby dostaja duzo wiecej, wiec po prostu trzeba sie zwolnic i isc gdzie indziej, Pracownikow brak wiec oni wiedza ze musza dac ci wiecej zeby wogole ktos robil, łaski nie robia Zawsze jak zostanie cos szyneczki na koniec dnia i mieska to mozna zapakowac do domku to duzy plus, wiec nie jest najgorzej

Nick
@Milla 15.08.2018 12:36

2600 zł netto? Na jakim stanowisku?? U nas to kasjerka ma podstawę plus premie( dużo tego nie ma:max 300zł) zastępcy kierownika tez maja tyle samo. Wiec chyba coś jest nie tak.nie powinno tak być, ze każdy będzie sobie sam negocjowal wypłatę.to śmieszne. Wiedza ze ludzi do pracy nie ma skoro kierowniczki muszą siadać na kasy. Wypłaty jakoś w górę nie idą .

Gosia
@Nick 15.08.2018 20:22

No proszę Cię... Ja pracowałam tam z kulka lat temu jako zastępca kierownika i wówczas miałam 700 zł premii.. Więc jak czytam, że zastępca ma tyle premii co kasjerka tj 300 zł to raczej jakiś żarcik jest..

Gość
@Nick 15.08.2018 20:22

Jeszcze jestem kierownikiem zmianowym i dostaje na rękę 1850 a tu czytam 2600. To gdzie tak płącą i na jakim stanowisku?

Gość
@Gosia 19.08.2018 06:46

Żaden żarcik w tej chwili jestem z-ca kierownika a wypłata śmiechu warta 100 zł więcej na pracownik i mam ochotę to pier......ć

Gabrysia
@Gość 28.08.2018 21:50

Dziewczyno, gdzie Ty mieszkasz..?? Że tyle Ci płacą..?? Ja kilka lat temu jako zastępca kierownika zarabiałam na rękę 2100 zł (Kraków)

Były już klient..

Proszę mi powiedzieć skąd ta firma bierze takie idiotki zwane dalej kierownikowi (przez małe k) jak jest na Gertrudy w Krakowie?? Rozmowa z Tą Panią to prawdziwy ubaw.. Pozdrawiam.. Były już klient..

Elka
@Były już klient.. 24.08.2018 21:49

Naucz się pisać poprawnie. ( kierownikowi )

anonymous
@Były już klient.. 24.08.2018 21:49

Przed nią była nieleprza kleła jak szewc z nią byś żadnego słowa inteligentnego nie zamienił

anonymous
@Elka 26.08.2018 17:03

Polonistka się znalazła

Daga

Jak to jest z tą Milą? Niby sprzedani a nowe sklepy otwierają..??

Baśka

Pracuje w Mili ponad rok, podstawka 2400 netto bez premii, na to nie ma co liczyc... trzeba sie uzasuwac w tej robocie, w weekendy czasem 12 godzin... Z najwiekszyych plusow to darmowe sniadanko, lepsza szyneczka i serek i w sumie lepszej kielbaski tez mozna skubnac To tyle plusow, reszta to życie...

Byly Kierownik sklepu

Bylam kierowniczka sklepu w Polsce poludniowej, zarobki naprawde dobre 4200 netto na reke podstawy plus premie ale niskie max 800 zl...praca nie byla ciezka bo kto inny robil na mnie, niektorzy pracownicy naprawde dno nie pokonczyli podsrawowki... mialam dosc uzerania sie , aczkolwiek socjal dobry na Swieta bony sodexo po 1000 zl, praca ok dalo sie z tego wyżyc, teraz pracuje w jednym z bankow w administracji , pieniazki o 25 procent wieksze ale bez cieciowania w weekendy Rzeczywiscie na kasie dziewczyny maja najnizsza krajowa...masakra a musza sie urobic jak murzyny... Regionalny do przezycia, aczkolwiek lubil zlapac za kolanko, ale zle nie bylo Polecam ale tylko na stanowisku kierowniczym inaczej to dramat

Też były Kierownik..
@Byly Kierownik sklepu 15.08.2018 01:19

O ta co pisze o pracownikach po podstawówce... A sama masę błędów w tekście... Ech.. Co za prostak!! A ten komentarz odnośnie Regionalnego...żenada!!

pracownik PIP

Nie ma gorszego chamstwa niż pracownik prowadzący "mobing "wobec drugiego pracownika kolega -koledze ,koleżanka -koleżance .Tym powinny zająć się wszystkie sieci w Polsce nie tylko Mila. Jest to proceder nagminny we wszystkich sieciach .Poniżanie powinno być zduszone w zarodku ,jednak nikt z tym nic nie robi .Wszyscy udajemy że nic nie dzieje się .Jest pięknie ,miło .Ludzie chętni do pracy rezygnują bo szkoda zdrowia . PS.Kierownicy nie reagują bojąc się własnych pracowników .

:)
@pracownik PIP 13.08.2018 19:20

kraków gertrudy-wszyscy wiedza kim jest ten człowiek od zawsze ten sam

kolezanki

Gertrudy5 Kraków - z przykrością w dniu dzisiejszym żegnamy naszego kolegę po 15 latach wspólnej pracy w tym sklepie . Mamy nadzieje Grzesiu ze w nowej pracy będziesz miał dużo zadowolenia i zyczymy CI wszystkiego dobrego.

Gosia
@kolezanki 30.06.2018 12:01

za 100zlotych pozbyć się doświadczonego pracownika to albo zła wola albo bezmyślność. Wszystkiego dobrego .

anonymous
@Gosia 01.07.2018 11:32

no i jeszcze gość musial się upominać by mu wypłacili wypłatę -po prostu żenada

Maja
@kolezanki 30.06.2018 12:01

...Grzegorz był jednym z lepszych i uczciwych magazynierów jakie ta firma miała kiedykolwiek.. Szkoda, że szefostwo pozwala odejść z pracy tak dobrym pracownikom bez próby zatrzymania ich... Ech...

Aaa
@Maja 31.07.2018 07:29

Muszę dodać, iż wszyscy trzej Panowie (nie wiem kto do dziś został..) z dawnej ekipy na Gertrudy byli jednymi z najlepszych magazynierów w Krk. Miałam okazję poznać i pracować z nimi. Szkoda.... Ale ta firma już od dawna pozbywa się najlepszych pracowników tzn odchodzą do konkurencji i mają rację.. Pozdrawiam tych co jeszcze tam pracują.

anonymous
@Aaa 01.08.2018 21:44

Grzesiu odszedł …….

Energiczny
@anonymous 12.08.2018 21:47

Grzegorz ??? Niemila obsluga na Gertrudy 5, jakas laska blondyna taka siksa kolo25 lat zuje gume oscentacyjnie i dlubie w nosie przy klientach, szczyt patologi

anonymous
@Energiczny 13.08.2018 22:29

PISZE SIE OSTENTACYJNIE ...magistry wielkie

Hihi
@anonymous 15.08.2018 21:25

Hahahaha.. Brawo!!! Taka właśnie inteligencja pracuje w Mili..

Mila Nowa Huta

Ja akurat pracuje w Mili w Nowej Hucie na kasie, placa 2300 netto podstawy plus jakies premie, ale to prawda ze niektorzy tam robia za 1650 zl... ciezka harowka, ale jedzenia nie trzeba przynosic na miesnym mozna serka, szyneczki z pomidorkiem wziasc i sniadanko na wypasie Szukam nowej roboty ale najgorzej nie jest

Gertrudy 5

Pracowalam na Kasie na Gertrudy, zarobki 2500 netto podstawy(3500 brutto) , racje pisza ze podstawe sie negocjuje!! Ludzie nikt nie bedzie rypal za 2100 brutto... w kazdej robocie macie widelki placowe, Zrozumcie zawsze nowa osoba ma wiecej niz taka co robi nawet 10 lat!! Pojmijcie to Robota ciezka, nie ma lekko, weekendy trzeba zasuwac, ale poszla teraz do roboty do Ikei 5 stowek wiecej a robota duzo lzejsza Tu mamy kantyne w Ikei obiadek za 5 zl bo pracodawca doplaca full wypas W Milli z plusow to ze mozna bylo dziabnac lepsza wedlinke i kielbaske na sniadanko i na kolacyjke do domu wyniesc, kierownicy przymykali oko, Tak jak mowie 2500 na reke w krakowie to chyba taka stawka minimum zeby wogole wyzyc... Jak ktos robi za 1600 to masakra tyle macie roboty w Krakowie wystarczy wejsc na pracuj.pl to juz nie lata 2005-2010 ze ludzie zarabiali na jedzenie tylko, wiec nie ma co narzekac trzeba szukac roboty gdzie lepiej a nie zasiedziec sie 10 lat w jednej dziupli Czesc

anonymous
@Gertrudy 5 16.08.2018 00:09

Ktora kasjerka zarabia 2 i pol na reke ?? Brednie brednie brednie!

Gertrudy
@anonymous 16.08.2018 00:20

Tyle da sie wynegocjowac kobieto, to ze ty robisz za 1600 to nie moj problem, ja juz tam nie robie bo nawet za 3 tysiace robota. Ciezka!!!

Pracownica Gertrudy 5

Byłam pracownikoem na Gertrudy, dobre zarobki z premiami 2800 netto na reke, niezly socjal, wporzadku kierownictwo, na sniadanko mozna bylo troche szyneczki i lepszego serka zjesc za free, praca zmianowa ale jakos mozna dac rade, przeszłam teraz do State Streeta do korporacji zarobki lepsze ale tez robota biurowa, takze robota w Mili polecam ale trzeba sie urobic troche, umowa o prace -Regionalny wporzadku , mozna z nim konie krasc, ale tez wymagajacy,

Milla
@Pracownica Gertrudy 5 14.08.2018 01:38

Hahahaha... 2800 zł hahaha chyba z dwóch miesięcy. Regionalny zapewne chodzi o Pana Wiesia..aż nie chce wiedzieć co znaczy "że z nim można konie kraść..." a co do wyżerania czyli mówiąc wprost kradzieży - komentarz tylko jeden... POTEM NIBY KLIENCI UKRADLI... Żenada!!!

Hahaha
@Pracownica Gertrudy 5 14.08.2018 01:38

2800 na rękę?? Żart stulecia haha chyba raczej 1700 zł( wliczając w to premie)

Izabela

Sklep Mila poszukuje w różnych lokalizacjach pracowników na stanowiska: kasjer-sprzedawca, magazynier, fakturzystka, zastępca kierownika sklepu, magazynier w centrum logistycznym. Firma oferuje atrakcyjną pracę w stabilnej, rozwijającej się firmie i możliwość rozwoju zawodowego. @Maja, jesteś pracownikiem firmy? Czy mogłabyś rozwinąć swoją opinię i napisać coś więcej na temat warunków zatrudnienia? Pomożesz w ten sposób osobom szukającym tu pracy.

anonymous
@Izabela 07.08.2018 20:16

mila poszukuje pracowników? a pozwala się odchodzić pracowniką z 15 czy 20 letnim stażem jeszcze dawnego ABC regionalny nawet nie pofatygował się zadzwonić co się dzieje ze ta cy pracownicy odchodzą i co pani Izo na ten fakt

adam
@Izabela 07.08.2018 20:16

Szanowna Pani Izabelo pani wypowiedzi na forum sa bardzo budujące i bardzo pozytywne .Bardzo bym prosił o wypowiedz w jaki sposób firma Mila przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne z przyszłym pracownikiem , czy osoby wyznaczone do takich rozmow maja ku temu odpowiednie przygotowanie ? Bardzo prosz tez wyjaśnić mi w jakiej kwocie lub czy jest zaplecze socjalne we firmie a wszczegulnosci dofinasownie do wczasów ?Pani Izabelo w jaki spoób firma mila dba o pracowników z długoletnim stażem.

Ja
@adam 13.08.2018 10:38

Nie ma nic

Izabela

@Kasjerka, dzięki za Twoją opinię. Jesteś zadowolona z pracy w sklepie. Czy dostajesz dofinansowanie do urlopu letniego z funduszu socjalnego? Jak wyglądają Twoje warunki zatrudnienia? Czy pracujesz na zamiany, grafik masz na tyle elastyczny, że możesz go ułożyć według swoich potrzeb? Podziel się swoim doświadczeniem. Bedą to cenne informacje dla osób poszukujących pracy.

życzliwy
@Izabela 14.07.2018 08:16

Grafiki nie są elastyczne,nie ma żadnych dofinansowań do urlopów.ODRADZAM TE (usunięte przez administratora) zwane MILA S.A

anonymous
@Izabela 14.07.2018 08:16

szanowna p. IZABELO jak się pani na pewno orientuje w firmie Mila nie ma dofinasownia do urlopu letniego. Dla pracowników niema żadnych zniżek na zakup towaru a wręcz sa obostrzenia polegające iż pracownik nie może zakupić towaru na przecenie ,po obniżonej cenie.W okresie swiatecznym przyznawane sa talony , wysokość talonu jest uzależniona od przychodu całego gospodarstwa domowego a nie od poborow pracownika,czyli im więcej zarabia np. mąz pani kasjerki tym mniej ta kasjerka dostanie talonów np 50zl na Boże Narodzenie.Urlopy w okresie letnim tak jak tak jak na ,,SŁYNNYM,, pod względem urlopowym sklepie Grtrudy 5 u pani kierownik i jej … pana,,, regionalnego pracownicy sa zmuszenie przedstawiać zaświadczenia , rachunki lub inne dokumenty świadczące o tym iż w lipcu czy w sierpniu wykupili wczasy i dopiero wtedy mogą otrzymać 2 tygodnowy urlop. w innym przypadku tylko 5 dni lub nic. Wypłaty sa wypłacane regularnie ,a system premiowy jest mało przejrzysty dla pracownika. Grafik w pracy jest średnio elastyczny można owszem czasami wcześniej okreslic pojedyncze dni które chciało by się mieć wolne ale generalnie jest sztywny .Pani Izo mam nadzieje ze odpowiedzi na pani pytania sa adekwatne do pani wiedzy o firmie mila pozdrawiam.

Gość

Mila Kargowa. Pracownicy robią jak chcą a to tel a to alkohol nie raz od nich czuć. Sami młodzi brak towarów na półkach chodzą sobie jak chcą. Szkoda tylko tych co naprawdę chcą pracować ale muszą pracować za dwuch. A szef oczywiście nic nie widzi. Kierowniczka też dobra.. Która chyba jest kierownikiem tylko na papierze. Po prostu zero dyscypliny

anonymous
@Gość 05.08.2018 17:29

Byłem tam dziś na zakupach, czegoś takiego chyba w żadnym markecie nie spotkałem. Od wejścia wita nas brudna i klejąca się podłoga, na warzywniaku mnóstwo muszek, brak towaru. Obsługa spaceruje między półkami, zamiast zabrać się za konkretną pracę. A mięsny? Tragedia. Te lepy wiszące nad blatami, kto to wymyślił? Tylko czekać aż dostanę szyneczkę z dodatkiem. Zresztą muchy są tam dosłownie wszędzie, w każdym kącie!

koko

Zgadzam sie w tej firmie pracownik nie ma wlasnego zdania jest nikim murzynem do roboty jak powiesz za duzo to odrazu zwalniaja nie polecam pracy w opocznie w mili powod kierowniczki same nic nie robia a ludzi ponizaja mobing klania sie inspekcja pracy

ehhh

w mili zatrudniają osoby bez własnego zdania, dać im łopatę i kazać kopać to dokopią się do chin. Firma ceni ludzi nijakich.

byly pracownik

Nie polecam w tej firmie pracy jestam jeden wielki (usunięte przez administratora) najnizsza krajowa jest sie wykorzystywanym jest mobing brak szacunku do pracownikow ze strony kierowniczej dawno ta firma powinna zajac sie inspekcja pracy kodeks pracy lamany jest na kazdym kroku odradzam tam podejmowac prace wlasnie sie zwolnilam z tej firmy

portal

W opocznie tez kierowniczka daje tydzien urlopu czy to jest zgodne z kodeksem zeby w okresie wakacyjnym nie dostac dwutygodniowego urlopu kiedy pracownik ma odpoczac i spedzic czas z rodzina to co sie dzieje w sklepach mila to przechodzi ludzkie pojecie az sie prosi o inspekcje pracy zeby z kontrolowali urlop to jedna sprawa mobing druga prosze jezeli ktos czyta te opinie zeby zainterweniowal

Zostaw opinię o Mila Sklep Wielobranżowy - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mila Sklep Wielobranżowy