Mila Sklep Wielobranżowy

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

Mila Sklep Wielobranżowy
2 79

Opinie o Mila Sklep Wielobranżowy

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mila Sklep Wielobranżowy

pracownik

Czy to prawda ze do 2020 roku bedzie mila a nie delikatesy ze wzgledu na podatki czty to tylko sciema jak wogole wyglada sytuacja w tej sieci nic nie mowia az przyjdzie taki dzien ze nam wrecza wypowiedzenia i zostaniemy bez pracy

Izabela

@Kasjerka, dzięki za Twoją opinię. Jesteś zadowolona z pracy w sklepie. Czy dostajesz dofinansowanie do urlopu letniego z funduszu socjalnego? Jak wyglądają Twoje warunki zatrudnienia? Czy pracujesz na zamiany, grafik masz na tyle elastyczny, że możesz go ułożyć według swoich potrzeb? Podziel się swoim doświadczeniem. Bedą to cenne informacje dla osób poszukujących pracy.

życzliwy
@Izabela 14.07.2018 08:16

Grafiki nie są elastyczne,nie ma żadnych dofinansowań do urlopów.ODRADZAM TE (usunięte przez administratora) zwane MILA S.A

Kasjerka

Witam. Pracuje w mili jako kasjerka. W lipcu mam 2 tyg urlopu bez żadnych problemów, przez żadnego pokazywania rachunków. Ja mam 2tyg, inni mają tydzień, jeszcze inni po 1,5tyg.. różnie zależy jak kto potrzebował to plus minus tyle dostał. Widać jak się chce to można Ale coś za coś. Nie uciekamy na chorobowe w momencie gdy ktoś jest na urlopie to urlopy dostajemy. Pozdrawiam

Izabela

@Magazynier, jako pracownik firmy mógłbyś dodać więcej informacji na temat warunków zatrudnienia? Wiesz może, czy obecnie są poszukiwanie pracownicy, a jeśli tak to na jakie stanowiska? Czy pracownicy sklepu są objęci pakietem socjalnym? Jesteś zadowolony z atmosfery w pracy i relacji z przełożonym? Pracownicy mają zniżkę na asortyment sklepu? Z tego co piszesz jesteś zadowolony z pracy. Czy poleciłbyś ją innym osobom starającym się o zatrudnienie?

Magazynier
@Izabela 08.07.2018 11:52

Owszem, jestem zadowolony. Co prawda zniżki na asortyment nie ma ale na sklepie na którym ja pracuje atmosfera jest w porządku. Każdy się dwoi i troi bo nas dz jest mało. Owszem zdarza mi się sporadycznie siedzieć np na kasie lub pomóc na mięsnym Ale skoro kierowniczka i zmianowe mogą to robić to ja nie mogę? Ponad to jeśli jest potrzeba to chętnie przychodzę na nadgodziny i nigdy nie zdazyło mi się by nie były zapłacone. A nawet bez nadgodzin zarabiam więcej niz 1600 zl jak tu piszą Ale widocznie to już zależy od przełożonego. Co do pakietu socjalnego to są bony na święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc. Kwoty bez szału Ale są. Wypłata zawsze w terminie. pracowałem w różnych firmach i tu wcale nie jest tak jak wszyscy narzekają. A jeśli faktycznie macie takie warunki na sklepach jak opisujecie to szczerze współczuję.

anonymous

To dlaczego kierownik sklepu nie pomaga wieczorem w fejsowaniu tylko jedna osoba musi to robic jes ciezko i to bardzo dlatego brakuje pracownikow bo sa wyzyskiwani i nie szanowani ioczywiscie w tych sklepach jest mobing

życzliwy
@anonymous 03.07.2018 09:38

Kierownicy w milach to sfrustrowane osoby bez żadnej wiedzy i umiejętności.Nie mają nic do powiedzenia i są popychadłami regionalnych

ROBERT

Witam .Chciałbym się przyjąć jako magazynier do waszej sieci Mila w Krakowie i mam kilka pytan. czy to prawda ze zarobki magazyniera to naj niższa krajowa czyli 1480zl? czy magazynier w zasadzie pracuje wszystkie niedziele i soboty? czy praca w niedziele to 10 godzin i ze te dwie godziny nadliczbowe nie sa płacone ? czy nad godziny w niedziele sa przymusowe?

życzliwy
@ROBERT 13.12.2017 12:20

Magazynier w tej pseudo firmie to służący i robi za najniższą krajową.ODRADZAM prace w tej bankrutującej firmie

byly

Zgadzam sie z twoja opinia w opocznie tez nie ma ludzi do pracy sklep ipraca tam to jedna wielka porazka jwzeli wiesz cos wiecej o likwidacji sklepow mila to napisz bo nam kierownik sklepu po zebraniu powidzial ze nie zamkna ale mnie cos smierdzi moze fktycznie tak powiedziala zeby ludzie nie odeszli do innej pracy

Zyczliwy
@byly 10.07.2018 18:42

Moja dobra rada- szukaj sobie innej pracy.Eurocash będzie robił czystki

życzliwy

Ta bankrutująca firma to nieporozumienie.Najniższa krajowa premie tak żałosne ,że ręce opadają a obowiązków dużooooo za dużo.Brak planów urlopowych,niepstrzeganie kodeksu pracy i mobbing .Ludzi zatrudniają z ulicy bo nikt normalny nie chce w tym bagnie.Brak szkoleń bhp itd itp.Kadra zarządzająca w tych sklepach to jest żal.pl- ludzie bez jakich kolwiek kompetencji nie wspominając o tych gwiazdach regionalnych.Kupił to Eurocash S.A i część sklepów przejdzie remodeling a pozostałe zostaną zamknięte- o tym też wiedzą regionalni ale boją się powiedzieć bo ludzie pouciekają już teraz.Z całego serca odradzam prace w tym (usunięte przez administratora)

madam

A co z siedzibą firmy Mila? Po przejęciu przez Eurocash zwolnili wszystkich z biura?

Nie bioro jest i będzie
@madam 19.06.2018 15:18

Hania

ruda

Anonymous,ogarnij się,ja pracuję we Włocławku,też narzekamy,ale tylko dlatego,że za te pieniądze nie ma chętnych do pracy i jest ciężko po prostu.Urlopy są jednak jak należy,do nadgodzin nikt nie zmusza,ale bierzemy kto chce,bo płatne też jak należy.Kierowniczka dwoi się i troi,żeby sklep jakoś funkcjonował.Mnie osobiście boli tylko brak porządnej premii za tak ciężka pracę

Izabela

@anonymous, rozumiem, że jesteś rozczarowany współpraca z firmą ale mobbing do bardzo mocne słowa. To bardzo poważne oskarżenie, które umieszczasz na forum publicznym. Według definicji mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie sytuacje miały miejsce w tej firmie?

kolezanki

Gertrudy5 Kraków - z przykrością w dniu dzisiejszym żegnamy naszego kolegę po 15 latach wspólnej pracy w tym sklepie . Mamy nadzieje Grzesiu ze w nowej pracy będziesz miał dużo zadowolenia i zyczymy CI wszystkiego dobrego.

Gosia
@kolezanki 30.06.2018 12:01

za 100zlotych pozbyć się doświadczonego pracownika to albo zła wola albo bezmyślność. Wszystkiego dobrego .

anonymous

czy ktos wie kiedy beda te delikatesy moze jak bedzie nowe kierownictwo to cos sie zmieni powini wypieprzyc cala kadre i przyjac nowych ludzi z zewnatrz na kierownikow sklepow kierowniczki takie sobie robia przeceny mies masel i innych artykulow ze sie w glowie nie miesci jak okradaja same kierowniczki i dlatego jest niska marza gora niech sie zainteresuje kierowniczkami sklepow mila

anonymous

Chlopie nie idz do mili szukaj pracy gdzie indziej tylko nie w mili za nadgodziny nie placa urlop tylko tydzien mobing wyzysk czlowieka najnizsza krajowa i to wszystko takze nie polecam tam pracy

Taa

(usunięte przez administratora) z tego (usunięte przez administratora) jak najszybciej.To najgorszy pracodawca w Polsce

anonymous

Dlaczego nie mozna raz w roku w wakacje dostac dwutygodniowego urlopu to jest nie zgodne z kodeksem pracy jak mozna w tydzien odpoczac i pojechac na jakie kolwiek wczasy o czym tu mowa w rzadnej firmie tak nie ma jednorazowo pracownik ma prawo dostac dwutygodniowy urlop naprawde pracownicy powinni to zglosc do inspekcji pracy

anonymous

Z tego co tu czytam opinie o sklepach mila to wnioskuje ze wszedzie jest tak samo mobing wyzysk pracownika najnizsza krajowa ludzie sie zwalniaja dlatego ze nie ma rzadnych podwyzek kierownictwo nie szanuje starych pracownikow a o urlopie w okresie letnim zapomnij o dwoch tygodniach bardzo prosze jezeli ktos czyta ta opinie zeby trafilo do inspekcji pracy niech ktos sie z zewnatrz zainteresuje siecia sklepow mila pracownicy sa ponizani wyzywani i jeszcze gorzej traktowani sa jak drugiej kategori

nick

pozdrawiamy Mile w Krakowie - czy to prawda ze zmuszają was do opłacania wczasów by dostać 2 tygodnie urlopu w lipcu lub sierpniu?

Yeti
@xx 01.06.2018 12:39

Ech... Gertrudy w Krakowie.. Dopóki się tam nie zmieni regionalny to tylko gorzej będzie...

Zniesmaczona

Ja pracowałam w Mili w Warszawie i... Absolutnie nie polecam!! Przez pierwszy miesiąc są milusi dla nowych pracowników, bo (jak to kiedyś usłyszałam), żeby się nie wystraszyli i nie uciekli. Potem jadą po Tobie po całości. Ja miałam to nieszczęście, że zaszłam w ciążę pracując tam. Robili wszystko, żebym poszła na zwolnienie w końcu i żeby mieli mnie z głowy. W końcu doszło do tego, że stawiali mnie na "monopol" czyli pracę stojącą przez 8 godzin. Wyobraźcie sobie kobieta z brzuchem (już był lekko widoczny) i stoi 8 godzin, z tylko 15 minutami przerwy. W końcu klienci zaczęli zwracać uwagę, że tak nie można. Dostali co chcieli i poszłam na zwolnienie, bo jeszcze by się coś stało. Mobbing jak się patrzy. Raz zdarzyło się, że pracując na cały etat dostałam 1300 zł wypłaty. Nieprawdopodobne, a jednak... Tak jak pisali wyżej: jak masz wybór to nie idź tam.

Zaniepokojona

Witam czy ktoś się wypowie o mili w Kadzidle? I o pani głównej kierownice? Bo jeśli ktoś z inspekcji pracy to czyta to zapraszam tam na kontrol( mobbing to pikuś) krzyczy wyzywa pracowników, z tego co wiem ta pani została za karę z Ostrołęki do kadzidła wysłana widocznie dobre plecy ma, niech ktoś się zajmie tym bo ludzie się zwalniają przez Głowno kierownicze, z tego co wiem to zwolnienia grupowe się szykują. W tych czasach na takie rzeczy się pozwala proszę o interwencję i sprawdzenie nagrań, sama byłam światem jak wyzwanie były pracowniczi i płakały z tego powodu, ciągnie się to odkąd ta pani została odesłania do kadzidła. Zaniepokojony klient!

Natalia

Czy możecie coś napisać o co chodzi?

anonymous

to jest swieta prawda o opocznie pani kierownik siedzi i pierdzi w stolek nic nie robi ludzi traktuje jak murzynow dlatego ludzie sami sie zwalniaja

Olek

Jeśli ktoś mało pracuje to i mało zarabia!!!

anonymous
@Olek 07.06.2018 10:42

To pisza zdrowi ludzie na umysle?

anonymous

w opocznie jest bardzo zle w mili brakuje ludzi do pracy przez kierownika sklepu ludzie sami odchodza jest mobing prosze zeby inspekcja pracy tym sie zajela regionalna moze otym nie wie jak sa ludzie ponizani i wyzywani jedna osoba na caly sklep po poludniu przeciez to jest chore jak jedna osoba ma ogarnac caly skelep i jeszcze na kasie klijentow obsluzyc

vvv

kierownicy sklepów już wiedza jak będzie , dostali propozycje warunków pracy w nowej firmie

głupolka
@Dejvo 01.11.2017 21:55

hahahahah....kierownicy mają tyle co w lidlu...skąd ta informacja ..z marsa....

aga.s

Nie polecam pracy w mili. Wyzysk, kierownik w lodzi siedzi na tronie i nic nie robi. soboty ma wolne , niedziele to samo i jakimś cudem udaje jej się to ukryć przed kierownikiem regionalnym. Do czasu jak kto się konkretnie zdenerwuje i ujawni kilka prawdziwych spraw. Wałuje na dodatkowych godzinach tylko żeby kasę wyciągnąć z firmy zewnętrznej. Jest to totalne dno. nie traktuje pracowników serio tylko jak śmieci.

Ewek
@Była fakturzystka w Mili 17.05.2018 12:48

Zapewne pisze to kierowniczka

Tamara

Może w sytuacji braku pracowników firma podniesie wynagrodzenia. Jak sądzicie są szanse?

Lila
@Tamara 18.05.2018 18:14

Wątpie. Firma nie dba o swoich pracowników. W naszum sklepie w ciągu ostatnich 2 mc odeszło kilka osób. Ciekawe kto następny

anonymous

czy ktos wie kiedy beda zmiany mili na delikatesy

M i l a
@anonymous 24.04.2018 17:10

W tym tygodniu delikatesy i mila podpisują umowę. Jest już zgoda uokik

Ktoś

U was tez sa kamery nad kasami z dzwiekiem? Czy tylko w opolu???

nowa

Pewne jest że wiele się nie zmieni. Nowy właściciel nawet jeśli coś polepszy to tylko na chwilę. Na dzień dzisiejszy na większości sklepów nie dzieje się dobrze. Brak załogi a ci co pracują ciągle są ściągani z wolnych dni. O wpisanie nadgodzin jest problem. Ale hiciorem jest to że podobno na którymś ze sklepów jedna dziewczyna pracuje z ręką w gipsie. Ręce opadają na takie wykorzystywanie ludzi.

Gość
@magazynier krakow 21.01.2018 17:39

Jestem zmianową i zarabiam nie całe 1800 zł i sama nie wiem co ja tam robie za te marne pieniądze. Wstyd takie zarobki

Zostaw opinię o Mila Sklep Wielobranżowy - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mila Sklep Wielobranżowy