DOOK S.A.

Adres: Al. Kasztanowa 3A-5, 53-125 Wrocław

NIP: 8992716087 REGON: 21498682 KRS: 0000639585

DOOK S.A.
2 127 22 5 1

Opinie o DOOK S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Krzycho
 Opinia

Słyszał ktoś o ewentualnej pracy w firmie? Można składać cv?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasia z DO OK
 Opinia
@Krzycho 01.04.2019 11:49

Zapraszamy. Obecnie mamy otwarte dwie pozycje: Senior Python Developer / Tech Lead Senior Java Developer W zakładce careers na naszej stronie znajdziesz opisy. Jeśli masz inne umiejętności i uważasz, że wszyscy zyskamy na współpracy, to zapraszamy do kontaktu.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Stabilna firma z ciekawymi projektami z niesamowitym biurem nad stawem :)

Pomocna?
Tak3Nie2
Igor
 Opinia

Może podpowiecie jaką umowę dostaje się na początek?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dmitrij Żatuchin
 Opinia
@Igor 21.06.2018 21:40

Igor, w DO OK S.A. na dzień dzisiejszy funkcjonują 2 typy umów: a) Umowa o współpracę / B2B - z tej formy korzysta większa część specjalistów b) Umowa zlecenie - obecnie traci na popularności z każdym kwartałem. Większość umów jest zawierana na czas nieokreślony, z nielicznymi wyjątkowami umów na czas określony (wtedy 3 msc.) - dotychczas nie dotyczyło to specjalistów IT. Wszystkiego dobrego, Dmitrij

Pomocna?
Tak7Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karol
 Opinia

Na jaką umowę można liczyć?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Filip
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dmitrij | DOOK S.A.
 Opinia
@Filip 12.05.2018 20:04

Filip, aktualnie firma ma otwarte rekrutacje na Senior Python Developera oraz Java Developera. Więcej szczegółów oferty jest tutaj: https://dook.pro/careers. Wszystkiego dobrego!

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w DOOK S.A.?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Popieram poprzedników
 Opinia

Nic dodać nic ująć, w zakresie poniższych. Zero szacunku i zero możliwości rozwoju. Projekty załatwiane do łatania dziur. Tonący statek i mam nadzieje, ze utonie. Połowa ludzi złożyła wypowiedzenia, koleje kilka osób w trakcie szukania pracy. Nie polecam. Nic wartościowego ty sie nie dzieje. Ja rownież sie cieszę, ze stad uciekam.

Pomocna?
Tak13Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
klocek
 Opinia
@Popieram poprzedników 12.02.2018 20:30

Firma masakra. Nikomu nie życzę, by tam wybrał swoją drogę. Właściciel, a w zasadzie prezes kłamie na każdym kroku. Oszukuje ludzi, którzy ze skillami seniora dokumentację piszą zamiast kodu, a pensję mają mida (i to słabą). Każe oszukiwać klientów. Szuka hakow na wszystkich, zamiast przyznać się do błedów. Zatrudnił dziwnego gościa, który rozwalił organizację od wewnątrz, nie pokazując swoich żadnych wartości (za to hahahahaha wywalił developera przez skype na kilka dni przed awansem). Ludzi zwalniają, bo im do układanki chorych wizji nie pasują i zostają ci, co dla wyody są, albo nowa stawka ich przekonała. W tej firmie jest (był, bo 10 osób zwinęło się w niecałe 3 miesiące) zespół super ludzi, ale nikt ich nie szanował, a laska, która biła się o ich pensje już tu nie pracuje. Kawa i owoce to nie wszystko, jak nie wiesz, czy pensja wjedzie, bo twój szef mowi co miesiac na spotkaniu firmy, że twoj projekt ciagnie firmę na dno. Ciekawe kto tak umowę podpisał...developerzy? Nie polecam z całego serca.

Pomocna?
Tak4Nie1
Łukasz
 Opinia
@klocek 21.02.2018 21:40

Nigdy nie było nawet godziny spóźnienia z pensją. Ogólnie opinia na poziomie gimnazjum.

Pomocna?
Tak11Nie1
klocek
 Opinia
@Łukasz 22.02.2018 15:36

@Łukasz nie wypada z imienia wymieniać ludzi, którzy czekali na kasę 10 dni albo więcej. To że Ty nie czekasz, nie znaczy, ze inni mają tak samo.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Łukasz
 Opinia
@klocek 22.02.2018 16:13

Ile tych osób było?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdziwiony
 Opinia

Obecnie pracuję w DOOK. Szanuję kolegów i mam wrażenie, że inni siebie na wzajem szanują. Pracuje się tutaj dobrze tak jak w innych software house'ach - piłkarzyki, konsola, kawa, owoce czy przyjazna atmosfera... Projekty jak projekty: jest klient i ma pewien pomysł na produkt oparty o oprogramowanie oraz brak możliwości na realizację ze względu na brak zespołu developerskiego. DOOK ma zespół i chce pomagać. Sam zespół jest zróżnicowany pod względem umiejętności. Struktura nie odbiega od innych pięciu wrocławskich software house'ów w których wcześniej pracowałem lub z którymi współpracowałem. Jest się od kogo uczyć a niektóre projekty na to też pozwalają. Jeśli ktoś ma wątpliwości i zastanawia się czy dołączyć to najlepiej przyjść... porozmawiać z zespołem czy właścicielem. A za odchodzących trzymam kciuki i życzę najlepszego.

Pomocna?
Tak42Nie
Robo
 Opinia
@Zdziwiony 13.02.2018 14:00

O czym Ty gadasz człowieku? To jest dobry pracodawca? Który zastrasza ludzi, żeby nie odchodzili? Nie mam zastrzeżeń do zespołu. To fajna ekipa, ale z najlepszą ekipą nie są sie nic zrobić jak właściciel nie szanuje ludzi i ich okłamuje! Zapomniałeś jak tutaj ludzie są zwalniani? Jak wręcza sie im wypowiedzenia? Jak cały zespół wstawia sie za nimi przeciwko temu wspaniałemu właścicielowi? To chyba w innej firmie (jeszcze) pracujemy!

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Łukasz
 Opinia
@Robo 15.02.2018 21:30

W jaki sposób ktokolwiek jest "zastraszany?

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robo
 Opinia

Ten pracodawca to jakaś parodia. Wcale nie jest tu jak w innych software house’ach. Bo tam sie o ludzi dba, a tu jak brakuje argumentów to sie ich zastrasza, albo próbuje zmusić do podpisania niezgodnych z prawem lojalek. Umowy to parodia. Właściciel nie zgadza sie na B2B, a jak juz sie zgodzi to na tak śmiesznych warunkach, ze sie odechciewa tego rodzaju umowy. Większość umów to zlecenia. Wystarczy popytać ludzi, którzy odeszli z tej firmy w ciagu ostatnich kilku miesięcy - na LinkedIn łatwo takich znaleźć.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dmitrij | DO OK
 Opinia
@Robo 15.02.2018 21:36

Drogi Robo, przykro nam, że masz taki obraz DO OK. To naturalne, że istnieją na rynku software house’y, które różnią się od nas - są różne technologie, różni ludzie, firmy mniejsze i większe, i dobrze! Jesteśmy zaskoczeni wzmianką o zastraszaniu, pracujemy w oparciu o otwartą, rzeczową komunikację i budujemy przyjazną atmosferę w duchu współpracy. Jeśli chodzi o umowy, z naszymi specjalistami IT mamy podpisane różne rodzaje umów, gdzie zwykle obie strony preferują B2B Nie wiemy, które konkretnie warunki wydają się śmieszne; nasza oferta benefitów i warunki pracy nie odbiegają od standardów rynkowych, co można sprawdzić choćby u nas w biurze lub na portalach ogłoszeń o pracę.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zrezygnowany
 Opinia

Podejście do ludzi tragiczne, brak szacunku, zarobki słabe, brak projektów. Właściciel ciągle mówi o wartościach firmy, które nijak mają się do rzeczywistości. Ludzie odchodzą na potęgę - ja też. Nie polecam.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Juniorkaphp
 Opinia

Pracowałam chwile na stanowisku junior z php, ludzie fajni ale warunki pracy tragiczne. Projekty i firma opierające się na juniorach. Polecam osobom, które pragną przekwalifikować się do IT, np. z humanistyki, gastronomi

Pomocna?
Tak10Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DOOK
 Opinia
@Juniorkaphp 23.08.2017 18:16

Szanowna Juniorkophp, w latach 2010-2017 nie pracowała w naszej firmie żadna juniorka z php. Ponad połowa naszych pracowników to middle i senior developerzy, którzy mają spore doświadczenie w programowaniu i chętnie dzielą się nim z juniorami.

Pomocna?
Tak31Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o DOOK S.A. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej