Probad
3 15 6 1

Opinie o Probad

Soldier

Ludzie zjednoczcie sie i wystosujcie odpowiednie pismo o odwołaniu kierownika ze stanowiska!!!!!!

Maslany

Racja ludzie co robią ciężką robotę np.kafelki zarabiają tyle co te małpy z membrany,albo tyle samo co sprzątaczka rozumiem że skośnooki daje (usunięte przez administratora) na lewo i prawo ale ludzie. Przecież na tej membranie nie było i nie będzie dobrego człowieka i jeszcze ten (usunięte przez administratora) Wojtek jezuuu. Ale nic ważne że Patryk ma nową sekretarkę a Marcin dalej jest specem od wrzechswiata. Ogólnie to jest super!!!! Przyjeżdżajcie!!!!!!!

Polak

Ja tylko parę zdań firma i ludzie ogólnie spoko praca jako tako okey ale jeśli chodzi o kierownictwo tj. kierownik produkcji i teraz ten nowy z rękoma w kieszeniach to po prostu kabaret. Nie chce mi się tu rozpisywać wszyscy pracownicy wiedzą o co chodzi i uważam że mają podobne zdanie. Kabaret i tyle w temacie

Cień

Pracodawco wiem,że prawda w oczy kole. To wy nas kłamiecie i proszę nie oceniać mnie swoją miarą. Widzę, że za wszelką cenę pracodawco chcesz zmienić obraz firmy w oczach potencjalnych pracowników. Proponuje Ci abyś czas który poświęcasz temu forum poświęcił na rozwiązywanie problemów trapiących firmę. Podajesz jakieś płytkie argumenty które mają świadczyć ze moja opinia jest przekłamana. Postaraj się coś zmienić i nie chodzi mi tu o podwyższenie normy co stało się już codziennością. Odnośnie zarobków, na chwilę obecną nie uzyskałem jeszcze inf. odnośnie ingerencji w wysokość zarobków przez związki zawodowe. Twierdzisz, że nie pracuje tu żaden szwed z powodu małego zaludnienia i dłużej ilości fabryk, kłamstwo to jest na poziomie dziecka z przedszkola. Uważasz,że piszesz prawdę a innym wytykasz kłamstwa to czemu w jednej wypowiedzi piszesz o 120 pracownikach, a w drugiej o 150 czyżby wynikało to z szacunku jakim obdarzacie pracowników. Nikogo nie oczerniam tylko przedstawiam jak to wygląda ze strony pracownika, od którego wymaga się coraz więcej,a na pytania o podwyżki słyszymy tą samą bajkę która zostanie zweryfikowana .

Einar

Cała firma az huczy od komentarzy jakie pojawiają się w internecie. Długo zastanawiałem się nad napisaniem swojej opini i jedyne co mnie do tego skłoniło to większość kłamstw tutaj wypisywanych ale również sporo prawdy. To co tutaj napisze będzie sama prawda i większość osób tutaj zaglądających ( pracodawca, pracownicy) przyznają racje. Stanowisk pracy w zakładzie jest wiele by nie powiedzieć bardzo dużo, ale tylko dwa z nich naprawdę sa ciężkie i wymagające. Pierwsze z nich to operator fadromy, co do tego to nikt chyba nie ma wątpliwości. Często chłopaki musza pracować większość czasu na dworze w kiepskich warunkach podczas deszczu czy śniegu kiedy my powtarzam my w krótkich rękawkach w cieple pracujemy na fabryce. Drugie to plytkarze. Położyć jedna łazienkę w płytkach na 8-10 godzin to to jest jakby nie patrzeć wyczyn i mało który płytkarz mający fach w ręku za te pieniądze zdecyduje się tu przyjechać. Uważam ze te dwa stanowiska sa najgorsze tutaj i powinny mieć inne wynagrodzenie od reszty. Choć uważam ze reszta czyli My pracownicy powinnismy trochę więcej zarabiać. Niesprawiedliwym jest to ze sprzątaczka nic jej nie ujmując zarabia tyle samo co płytkarz czy wcześniej wspomniany operator. Jest to trochę niesprawiedliwe. Jeśli chodzi o kwestie pomocy z formalnościami ubezpieczeniem itd które również wcześniej zostało poruszone to muszę z przykrością przyznać ze nie jest tak kolorowo jak wspomniał pracodawca. Często ludzie sami na własna rękę musza w tej kwesti o siebie zadbać. Jeśli chodzi o darmowe owoce to częsta kończą się już we wtorek-środę. No ale ludzie tez jak te sępy wiec nie ma się co dziwic. Jeśli chodzi o kierownictwo to można się tylko przyczepić do nowego kierownika produkcji. Owszem jest to człowiek do pilnowania ale tylko i wyłącznie. Znajomość tematu czyli produkcji i organizacji pracy zerowa. Człowiek bez wykształcenia i co najważniejsze doświadczenia w tym kierunku. Każda szanująca się firma po pierwszych trzech dniach by mu podziękowała. Człowiek więcej zamieszania niż pożytku w prace wprowadza. Nie oszukujmy się ale nikt za te pieniądze nie będzie w pray biegał! Żeby czegoś oczekiwać trzeba w zamian coś dać! Liczę na to ze skoro firma się tak rozrasta jest tyle nowych zleceń zarobki pójdą w górę i będzie selekcja pośród pracowników tych którzy się nadają a tych którzy patrzą tylko kiedy koniec dniówki. Pozdrawiam

edgar

Jest gorzej od ostatniego postu,przyjmują kierowników do gonienia, którzy nie mają zielonego pojęcia o branży. Im więcej do rządzenia tym większy burdel.Ludzie przychodzą i odchodzą,bo widzą co się tu dzieje.Nadgodziny to rzadkość, jak już są to tylko dla wybranych,ale to nie sztuka zarabiać duże pieniądze dużą ilością godzin,ludzie nie walczą o większe pieniądze tylko o godziny niewolnictwo na własne życzenie.Pozdrawiam

Probad
pracodawca
@edgar 11.05.2018 16:41

W kazdej firmie kierownik sluzy do pilnowania bo inaczej nie dalo by sie prowadzic przedsiebiorstwa. Jesli chodzi o rotacje to jest bardzo mala, w skali roku odeszlo zaledwie 2 osoby, ktore pracowaly na stale natomiast wiekszej liczbie nie zostaly przedluzone kontrakty ze wzgledu na brak kompetencji o jakich mowili lub za lamanie kodeksu pracy. Co do nadgodzin to jak kazda firma stara sie ich unikac ale jest ich naprawde duzo.

Salt
@Probad 10.10.2018 09:25

Od pilnowania to byli ludzie w obozach pracy,gułagch itp.Kierownik powinien mieć wiedzę jak rozwiązać problem,a tylko chodzi i zdjęcia wali, a problemu nie rozwiązuje.Pozdrawim.

Probad
pracodawca
@Salt 14.10.2018 09:28

Od pilnowania sa wszyscy i wszedzie. SALT - rodzice twoi pilnowali Ciebie zebys sobie krzywdy nie zrobil itd. Wszyscy mamy okreslone role i stanowiska, w pracy i zyciu, tak aby pilnowac roznych rzeczy, obowiazkow oraz ludzi. Obozy pracy i gulagi w Szwecji nie istnieja. Milego dnia !

Cień

Moje sugestie dla Probad: Szanowny pracodawco, a z skąd te negatywne opinie. Uważam, że moja opinia ukazuje realną sytuacje na firmie i nie jest tylko oparta na mojej ocenie. Odnośnie podwyżki owszem jest 2000Kr co miesiąc po przepracowanym roku, wiec jeśli pracujemy 2 lata czy 10 to pracujemy za tą samą podstawę wliczając podwyżkę inflacyjną która jest narzucana pracodawcy. Odnosząc się do regulacji wynagrodzenia przez związki, owszem ale z tego co jest mi wiadomo chodzi o płacę minimalną ,a nie że nie pozwalają na wyższe wynagrodzenie( postaram się skontaktować ze związkami zawodowymi i dopytam czy ingerują w płace maksymalną w firmie Probad ) Niestety tempo pracy jest podnoszone i tylko w ocenie pracodawcy jest odwrotnie (z tond te ciągłe podwyżki normy) Ostatni do firmy przyjął się Słowak i popracował niespełna dwa tygodnie po czym spakował się i znikł, ciekaw jestem co było tego przyczyną. Na koniec chciałbym dodać,że nikogo nie okłamuje i proszę mnie o to nie oskarżać, forum to służy temu aby potencjalny pracownik poznał jak wygląda praca od strony produkcji i z czym przyjdzie się mu zmierzyć kiedy podejmie tu prace. Niestety w oczach pracowników praca tu nie wygląda tak korzystnie jak przedstawił to pracodawca.

Probad
pracodawca
@Cień 15.10.2018 19:08

Szanowny pracowniku ! Napisalem ze klamiesz poniewaz wlasnie przed chwila przyznales sie ze we wczesniejszym poscie nie napisales prawdy odnosnie podwyzek, ktore sa co roku. To jest przyklad na to jak mozna oczernic nieuczciwie firme na forum. Jesli chodzi o Slowaka to umarl mu ktos bliski, ale ma do nas przyjechac znowu juz niedlugo. Tendencja jest taka, ze na forach z reguly pisza tylko osoby niezadowolone, ktore z roznych przyczyn np. wypalenia zawodowego, nie dogadania sie z przelozonym, oczerniaja w dosc drastyczny i nieuczciwy sposob miejsce w ktorym pracuja lub pracowali w sumie kilka lat. Nie da sie zadowolic w pelni 150 osob w firmie poniewaz kazdy czlowiek jest inny, ma inne wymagania, sposob pracy oraz myslenia. Przykre jest tylko to ze ty jako pracownik potrafisz wylewac zale niesprawiedliwie zapominajac o tym ze: - nikt na nikogo tutaj nie krzyczy - kazdy pracownik jest traktowany z szacunkiem - kazdy pracownik otrzymuje pomoc w zalatwieniu wszelkich formalnosci - jest stale i pewne zatrudnienie - sa darmowe owoce i kawa dla pracownikow - pieniadze zawsze wyplacane na czas - dodatki oraz stawki sa zgodne z kodeksem szwedzkim prawa pracy Pozdrawiam i zycze milego dnia !

Adi

Czy w 90% przypadków na zachodzie musi być tak ze Polak (usunięte przez administratora) Polaka? Jakby mogli to chcieliby żeby najlepiej pracować za Polską krajową. Nie dziwne ze nie pracuje tam żaden Szwed.

Probad
pracodawca
@Adi 16.05.2018 18:55

Stawki sa regulowane przez zwiazki zawodowe, ktore mamy u nas na fabryce i nie ma tutaj mowy o stawkach polskich. Wszystkie dodatki sa zgodne ze szwedzkim prawem pracy i kazdy pracownik otrzymuje regularnie wyplate na czas. Nie pracuje tutaj zaden Szwed poniewaz jest za malo mieszkancow na taka duza ilosc fabryk w miescie.

salt
@Probad 10.10.2018 09:27

Nie pracuję żaden Szwed bo ich wykosili,albo sami odeszli widządz co się dzieje, tempo pracy wzrosło.Szwed swój honor ma i nie bedzie po polaczkiem pracowł taka to prawada,a nie wciskać kit ,że mało mieszkanców.Stawki są regulowane przez związki, też bujda na resorach,pilnują aby stawki nie były za niskie, tylko takie jak w danym sektorze obowiązują np.(budowlany),a górny limit związków nie interesuje.

Probad
pracodawca
@salt 13.10.2018 13:22

Firma PROBAD (obecna nazwa) wykupila upadajaca 3 lata temu firme CONFORM, gdzie pracowala wiekszosc szwedow. Poprzez zle zarzadzanie firmy CONFORM zostal doprowadzony do bankructwa, ludzie stracili prace, a dzieki firmie PROBAD i dobrym zarzadzaniu powstalo obecnie 120 miejsc pracy.

Adi2

Co do płacy to nie ma podziału na kwalifikacje jakie posiadasz.wszyscy maja to samo,sprzataczka ma tyle co płytkarz i inny fachowiec.Wszyscy sa zatrudnieni jako pracownikami fabryki.Inaczej obowiazuja inne stawki dla sprzataczki I płytkarza czy innego fachowca.

Probad
pracodawca
@Adi2 12.10.2018 19:57

Zgadza sie. Takie sa standardy w Skandynawii. Dla przykladu sprzataczki potrafia zarabiac wiecej niz pracownicy biurowii w Szwecji czy Norwegii.

Björn

Styczność z pracą była. Niestety wrażenia niedobre. Obiecują fajne warunki pracy..niestety tak nie jest. Nadgodzin robić nie można,sa tylko wybrańcy a bardziej to osoby które kablują na reszte pracowników. Większość osób za korone by sprzedało kolegów z pracy. Kiedyś było o wiele lepiej..i lepsze zarobki a przede wszystkim atmosfera. Potrafią do ostatniej chwili trzymać człowieka w niepewności i 2 dni albo w tym samym dniu kiedy kończy sie umowa..stwierdzić,że goodbye. O ile ktoś tyle przetrwa w firmie,potrafią cały rok przedłużać śmieciowe umowy. Chociaż ostatnimi czasmi jest tam ogromna roszada.. Ludzie sami się zwalniają..widzą,ze w takiej atmosferze i warunkach przyszłości nie ma. Dawniej dawali próbną na 3 miechy i albo przedłużali albo nie. Teraz jeden wielki bałagan. Kierownictwo kłamie w żywe oczy i robi z ludzi idiotów.. już nie jeden miał ochotw użyć pięści..wkońcu gęba to nie szklanka xD ale wiadomo tak sie nie załatwia spraw..a w Szwecji grozi nawet więzienie za takie wybryki.. szkoda zdrowia i życia na taką "elite". Nie polecam. Bardzo nie polecam. Wszystkie niegatywne opinie są od pracowników którzy mieli styczność z Probadem.. kazda ta lepsza..wiadomo kto to pisze. Pozdrawiam. Szukaciw pracy w Norwegii tam sa godniejsze warunki i lepsze zarobki. Pozdrawiam

Probad
pracodawca
@Björn 31.05.2018 10:11

Bjørn - nadgodziny byly, sa i beda. Moze trafiles na miesiac w ktorym nie bylo takiej potrzeby, ale nikomy nadgodzin nie obiecujemy tylko mowimy ze jak beda to beda. Jezeli trzymamy do ostatniej chwili pracownika z przedluzeniem umowy to tylko z powodu niepewnosci co do pracownika (moze sie to wiazac z jego zachowaniem lub z brakiem kompetencji), pomimo to dajemy zawsze szanse na innym lub kilku innych stanowiskach tak zeby predzej zostawiac kogos niz sie jego pozbyc. Ale jak widac czasami niektorzy nie nadaj sie na zadne stanowisko przez nas proponowane. Kiedys tez byly przedluzenia umow w ostatniej chwili ale to bylo spowodowane brakime potwierdzen od klientow przez co musielismy sie zabezpieczac. Natomiast sytuacja sie zmienila i zamowien jest od groma na kilka lat do przodu. Roszada jest niewielka jak wspominalem we wczesniejszych postach.

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:44

Nadgodziny będą bo za sobotę się nie opłaca ludziom dać pracy.wiec jak będziesz zapiepszał to w nagrodę ktoś Ci da sobotę do zrobienia ale musisz cisnąć hehehe

glazurnik

Dno jakich mało, popieram przedmówcę a jeżeli masz choć trochę oleju w głowie to tu nie przyjedziesz już lepiej w pl pracować bo tu pracują albo nieudacznicy albo ci co liżą (usunięte przez administratora) dla pana P. Więc pytanie...do których się zaliczasz skoro chcesz przyjechać?

Probad
pracodawca
@glazurnik 11.06.2018 19:09

Prosze nie obrazac pracownikow poniewaz jest to nie sprawiedliwe. Obecnie pracuje tutaj ponad 100 osob w tym duzo fachowcow i ludzi ktorzy sie staraj i sumiennie pracuja. Wystarczy napisac ze srodowisko Panu nie przypasowalo. Zycze powodzenia i duzo sukcesow w Polsce !

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:48

Ludzie kurzy tam pracują zasługują na szacunek owszem ale nie koniecznie go dostają kierownictwo to ? Tak ich oceniam. jeden rekrutujacy jest ok ale opinie są różne

Cień

Mario a jak myślisz jakie relacje łączą pracowników z szefostwem kiedy mając stawkę godzinową wykonujesz prace akordową. Pytanie do Ciebie czy ty zgodziłabyś się na ciągle podkręcanie tempa pracy , przy tym samym wynagrodzeniu . Prosty przykład płytkarze układają jedna kabinę dziennie ,wykonując tą samą prace w Polsce za 1000 zł od łazienki w siedem dni mają WIĘCEJ NIŻ TU ZA MIESIĄ Osobiście uważam, że jeśli były by tu jakieś korzystne aspekty to nie byłoby konieczne poszukiwanie pracowników za pośrednictwem portali do tego stworzonych .

Probad
pracodawca
@Cień 08.10.2018 17:48

Relacje sa jak w kazdej firmie, dobre. Pracy akordowej nie ma u nas, ale normy sa jak wszedzie bo inaczej sie nie da prowadzic firmy niestety, Tempo pracy jest takie same a i nawet moze troche nizsze niz bylo kilka lat temu. Pracownikow trzeba szukac za pomoca portali do tego stworzonych bo na ulicy sie ich nie znajdzie. Pozdrawiam !

Cień

Witam Jestem pracownikiem tej firmy i od dłuższego czasu obserwatorem tego forum. Niestety muszę stwierdzić , że 99% komentarzy jest prawdziwa , i nie znam żadnego korzystnego aspektu tej firmy . Firma ta nie daje możliwości rozwoju pracownika ,a wprost przeciwnie . Nie dajcie się nabrać na kłamstwa jakimi was będą karmić podczas rozmowy kwalifikacyjnej , nadgodziny bardzo rzadko a o sobotach to można marzyc. Od wielu lat nie było tam podwyżki a niestety koszty życia tu ciągle rosną nie wspominając już o niskim kursie tutejszej waluty . Pracują tu sami Polacy , od biura po produkcje co jest dla mnie dziwne ze w firmie na terenie Szwecji nie pracuje jej żaden obywatel . Podejmując tu prace musisz być gotowy na ciągłe podwyżki normy przy tym samym wynagrodzeniu . Na hali produkcyjnej panują mało korzystne warunki pracy (duże zapylenie ,brak podstawowej logistyki itd.)

Probad
pracodawca
@Cień 02.10.2018 17:31

Jezeli jestes pracownikiem firmy i uwazasz ze nie ma korzystnego aspektu to dlaczego tutaj jeszcze siedzisz ? Nikt nikogo nie klamie podczas rozmowy kwalifikacyjnej poniewaz kazdy przyjezdny pracownik otrzymuje opis oferty dokladny ze stawkami itd wiec przyjezdzajac na miejsce wie co bedzie mial. Podwyzki sa stazowe do 1 roku czasu o 2.000SEK miesieczenie a do tego dochodzi podwyzka inflacyjna, ktora jest co roku - DOKLADNIE CO ROKU. Na hali produkcyjnej jak na kazdej jest zapylenie, wkoncu to jest produkcja a nie praca biurowa. Logistyka jest na dobryn poziomie, ktora caly czas ulepszamy. Jesli chodzi o nadgodziny to ostatnie 3 miesiace bylo ich duzo. Patrzac na to wszystko co napisales Zastanawiam sie dlaczego piszesz klamstwa ???

Polak

Ta firma to prawdziwe dno i LAMUSY co tam pracują

Probad
pracodawca
@Polak 23.06.2018 23:47

Prosze nie obrazac pracownikow tutaj pracujacych bo to sa porzadni ludzie. Firma nie jest zadnym dnem tylko dobrze prosperujacym przedsiebiorstwem co jak widac z roku na rok sie rozrasta. Jezeli uwazasz ze jest ktos Lamusem to powiedz mu to prosto w oczy a nie piszesz na forum takie opinie o firmie.

lore

NIEPOROZUMIENIE!!! przez telefon wszystko pięknie ładnie a na miejscu i przepracowaniu kilku dni okazuje się jak jest naprawdę. Fabryką zarządza kierownik nie mający bladego pojęcia o zarządzaniu, przez co jest jeden wielki chaos.

Probad
pracodawca
@lore 13.06.2018 21:40

Chaosu nie ma, tylko jest duzy przeplywa informacji co moze powodac czasami male zamieszanie. Caly czas pracujemy nad tym zeby bylo lepiej oraz sprawniej. Firma strasznie szybko sie rozwija oraz rozrasta co wiaze sie jak wszedzie z malymi poprawkami nad ktorymi caly czas pracujemy.

Maria

@anonymous, czy zapoznałeś się z dotychczasowymi opiniami o firmie Probad w tym wątku? Dostałeś ofertę pracy czy zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną? To zasadnicza różnica. Warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną. Będziesz miał okazję zadać interesujące Ciebie pytania. Jeżeli jesteś już po rozmowie kwalifikacyjnej, to czy możesz opisać jej przebieg? Jakie są Twoje pierwsze wrażenia?

Zimny
@Maria 20.05.2018 20:44

Dlaczego uważasz że warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjna? Pracujesz tam?

Glazurnik
@Maria 20.05.2018 20:44

To mam jechać do Szwecji na rozmowę,przez tel.nie dowiem się co mnie czeka? To chyba jakieś nieporozumienie,prawda?

Probad
pracodawca
@Glazurnik 25.05.2018 15:35

Wszystko przez telefon sie dowiesz jezeli potrzebujesz jakichkolwiek informacji. Zawsze sa udzielane wszystkie informacje przed przyjazdem oraz przesylany jest opis oferty jaki proponujemy wiec gramy w otwarte karty.

Maria

@edgar czy od czasu Twojego postu warunki pracy w tej firmie oraz poziom wynagrodzenia uległ zmianie? Może posiadasz wiedzę na temat stanowisk, na które obecnie firma Probad poszukuje pracowników? Daj znać, co wiesz na ten temat. Wielu użytkowników serwisu Gowork z pewnością się zainteresuje Twoją opinią.

Godzilla
@Maria 04.04.2018 16:35

Probad to jeszcze istnieje (usunięte przez administratora) nie obrażajmy burdeli , to nie jest praca na stale ale dla studentów chcących dorobić sobie na wakacjach . Pracowałem tam i pracują tam jeszcze moi znajomi i mówią , że z dnia na dzień jest coraz gorzej , nigdy tam nie szanowało się pracownika a ponoć teraz jest jeszcze gorzej . Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tego komentarza ale uważam, że osoby chcące podjąć tam prace muszą być świadome w co się pakują , naprawdę nie warto wszystko ładnie wygląda podczas rekrutacji , a po czasie sami dojdziecie do wniosku ze podjecie tej pracy to wielkie nieporozumienie!!!

Probad
pracodawca
@Godzilla 17.05.2018 18:08

Probad istnieje i ma sie bardzo dobrze. Firma sie rozwija i zatrudnia pracownikow, Jezeli twoi znajomi tutaj pracuja i uwazaja ze jest tak fatalnie to dlaczego dalej tutaj pracuja ? Moze opowiedz w jaki sposob sie tutaj nie szanuje pracownika ? Obecnie mamy ponad 100 pracownikow z czego wiekszosc jest zatrudniona na stale a to swiadczy o tym ze jednak miejsce pracy ludziom odpowiada. Oczywiscie jak wszedzie na swiecie nie ma idealnego przedsiebiorstwa ale staramy sie i ulepszamy caly czas zeby bylo lepiej.

Maria

@Cień, naprawdę nie ma żadnych plusów pracy w Probad? Poruszyłeś wiele kwestii, ale nie wspomniałeś nic o atmosferze pracy. Czy możesz napisać jakie są relacje między pracownikami a szefostwem?

Maria

@Polak, odsyłam Cię do regulaminu forum GoWork.pl. Na forum zabronione jest obrażanie innych pracowników. Dlaczego to robisz? Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Być może jest jakiś aspekt w firmie Probad, który mimo wszystko doceniasz?

glazurnik

Minusy: coraz mniej nadgodzin, duza ingerencja zwiazkow zawodowych w pensje na przyklad glazurnik z 5 letnim stazem pracy zarabia tyle samo co gosciu malujacy membrane walkiem jak malpa albo ten co przykreca bezmyslnie szafki cale zycie, stosunkowo niska stawka na stanowiskach takich jak glazura, brak kontroli kierownictwa, czeste bledy w rysunkach, braki w materialach, zakladowy zwiazkowiec dba tylko o swoich kolegow i demotywuje innych swoim leserowym podejsciem, do roku czasu umowy na 1-3 miesiace, wysokie tempo pracy, wysokie wymagania jakosciowe Plusy: umowa o prace bezposrednio u pracodawcy (nie agencja), po roku czasu umowa na stale jezeli sie sprawdzisz, polskie srodowisko pracy, pomagaja w zalatwieniu formalnosci, noclegu itd, eliminuja demotywujacych wspolpracownikow (ci z podlasia na fabryce betonow to byla jakas masakra), w sumie wywiazuja sie to co daja w umowie i placa na czas, zorganizowali ostatnio fajny hotel dla pracownikow, firma ma caly czas duzo zamowien Nie moge ci ich polecic jezeli masz duzy fach w reku bo malo placa jak na skandynawie ale duzo komensow tutaj jest pewnie od tych co nie dostali kolejnych umow, wiec wylewaja anonimowo swoje zale, i nie wiem dlaczego ktos tutaj porusza temat jakiejs bojki ktora miala miejsce poza miejscem pracy w weekend pod wplywem alkoholu???

ROMULUS
@glazurnik 30.05.2018 19:30

glazurników z dużym fachem jak to określiłeś jest obecnie dwóch może trzech i to jeszcze z czasów poprzedniej firmy a reszta najnormalniej w świecie pracuje i zarabia.

naga prawda
@ROMULUS 10.06.2018 13:09

znalazł się znawca układania płytek daje sobie łeb odciąć ,ze z dziesięciu łazienek zrobionych w probadzie nie odrózniłbyś którą układał prawdziwy glazurnik ze starej firmy a którą ten fałszywy co tylko pracuje więc o czym ty tu gadasz chłopie

Marek

Ogólnie ok!

anonymous

Witam dostałem ofertę do firmy probad jaka wasza opinia?

Romeo

Co ma do rzeczy akcja w weekend po pracy po pijaku? Firma nie jest w stanie tego kontrolować, to nie przedszkole. Jak ktoś. Ie umie pić to ma problem?

Maria

@Lech, proszę nie używać wulgarnych słów. Jest to niezgodne z regulaminem forum GoWork.pl Jeżeli Twoja opinia o firmie Probad jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Czy możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację na poparcie swojej opinii? Każda informacja może być cenna dla przyszłych pracowników tej firmy.

Fad

Do mnie dzwonili z tej firmy wlasnie na glazurnika warto tam jechac czy lipa ta cala firma ?

Lech
@Fad 23.05.2018 22:11

Lipa jak (usunięte przez administratora) wyzysk człowieka

Godzilla

Probad to jeszcze istnieje (usunięte przez administratora) nie obrażajmy burdeli , to nie jest praca na stale ale dla studentów chcących dorobić sobie na wakacjach . Pracowałem tam i pracują tam jeszcze moi znajomi i mówią , że z dnia na dzień jest coraz gorzej , nigdy tam nie szanowało się pracownika a ponoć teraz jest jeszcze gorzej . Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tego komentarza ale uważam, że osoby chcące podjąć tam prace muszą być świadome w co się pakują , naprawdę nie warto wszystko ładnie wygląda podczas rekrutacji , a po czasie sami dojdziecie do wniosku ze podjecie tej pracy to wielkie nieporozumienie!!!

Mon

@maria a czy uważasz ze w swojej wypowiedzi kogoś obraziłem? Porozmawiaj z ludźmi którzy tutaj pracowali oraz z obecnymi dlaczego jest tak a nie inaczej. Czy zarobki rzędu 18tys koron to jakiś miód jeśli chodzi o Skandynawię? W ofertach pracy podają możliwości realizacji nadgodzin i co? Obcięte do zera. To jest szanowanie ludzi czy może robienie z ludzi idiotów? Pozdrawiam

Maria

@Mon czy to, że ta firma zatrudnia rodzine i znajomych automatycznie oznacza, że nie szanują innych ludzi? Jeśli tak uważasz, to uargumentuj swój wywód w sposób obiektywny. Nie obrażaj przy tym innych użytkowników i pracowników firmy Probad.

anonymous

odradzam

Mon

Pracuje tam sama rodzinka i znajomi. Z ludzi robią idiotów.

anonymous

Ok ok ok

Zostaw opinię o Probad - Töcksfors

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probad