Probad

Töcksfors

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 13 ocen.

Probad
4 13 6 1

Opinie o Probad

Cień

Moje sugestie dla Probad: Szanowny pracodawco, a z skąd te negatywne opinie. Uważam, że moja opinia ukazuje realną sytuacje na firmie i nie jest tylko oparta na mojej ocenie. Odnośnie podwyżki owszem jest 2000Kr co miesiąc po przepracowanym roku, wiec jeśli pracujemy 2 lata czy 10 to pracujemy za tą samą podstawę wliczając podwyżkę inflacyjną która jest narzucana pracodawcy. Odnosząc się do regulacji wynagrodzenia przez związki, owszem ale z tego co jest mi wiadomo chodzi o płacę minimalną ,a nie że nie pozwalają na wyższe wynagrodzenie( postaram się skontaktować ze związkami zawodowymi i dopytam czy ingerują w płace maksymalną w firmie Probad ) Niestety tempo pracy jest podnoszone i tylko w ocenie pracodawcy jest odwrotnie (z tond te ciągłe podwyżki normy) Ostatni do firmy przyjął się Słowak i popracował niespełna dwa tygodnie po czym spakował się i znikł, ciekaw jestem co było tego przyczyną. Na koniec chciałbym dodać,że nikogo nie okłamuje i proszę mnie o to nie oskarżać, forum to służy temu aby potencjalny pracownik poznał jak wygląda praca od strony produkcji i z czym przyjdzie się mu zmierzyć kiedy podejmie tu prace. Niestety w oczach pracowników praca tu nie wygląda tak korzystnie jak przedstawił to pracodawca.

Aron

Kierownik cień to najgorsz (usunięte przez administratora) jakiego poznałem Wszyscy się z niego śmieją jak w cyrku odradzam to nie miejsce dla normalnych

edgar

Jest gorzej od ostatniego postu,przyjmują kierowników do gonienia, którzy nie mają zielonego pojęcia o branży. Im więcej do rządzenia tym większy burdel.Ludzie przychodzą i odchodzą,bo widzą co się tu dzieje.Nadgodziny to rzadkość, jak już są to tylko dla wybranych,ale to nie sztuka zarabiać duże pieniądze dużą ilością godzin,ludzie nie walczą o większe pieniądze tylko o godziny niewolnictwo na własne życzenie.Pozdrawiam

Probad
pracodawca
@edgar 11.05.2018 16:41

W kazdej firmie kierownik sluzy do pilnowania bo inaczej nie dalo by sie prowadzic przedsiebiorstwa. Jesli chodzi o rotacje to jest bardzo mala, w skali roku odeszlo zaledwie 2 osoby, ktore pracowaly na stale natomiast wiekszej liczbie nie zostaly przedluzone kontrakty ze wzgledu na brak kompetencji o jakich mowili lub za lamanie kodeksu pracy. Co do nadgodzin to jak kazda firma stara sie ich unikac ale jest ich naprawde duzo.

Salt
@Probad 10.10.2018 09:25

Od pilnowania to byli ludzie w obozach pracy,gułagch itp.Kierownik powinien mieć wiedzę jak rozwiązać problem,a tylko chodzi i zdjęcia wali, a problemu nie rozwiązuje.Pozdrawim.

Björn

Styczność z pracą była. Niestety wrażenia niedobre. Obiecują fajne warunki pracy..niestety tak nie jest. Nadgodzin robić nie można,sa tylko wybrańcy a bardziej to osoby które kablują na reszte pracowników. Większość osób za korone by sprzedało kolegów z pracy. Kiedyś było o wiele lepiej..i lepsze zarobki a przede wszystkim atmosfera. Potrafią do ostatniej chwili trzymać człowieka w niepewności i 2 dni albo w tym samym dniu kiedy kończy sie umowa..stwierdzić,że goodbye. O ile ktoś tyle przetrwa w firmie,potrafią cały rok przedłużać śmieciowe umowy. Chociaż ostatnimi czasmi jest tam ogromna roszada.. Ludzie sami się zwalniają..widzą,ze w takiej atmosferze i warunkach przyszłości nie ma. Dawniej dawali próbną na 3 miechy i albo przedłużali albo nie. Teraz jeden wielki bałagan. Kierownictwo kłamie w żywe oczy i robi z ludzi idiotów.. już nie jeden miał ochotw użyć pięści..wkońcu gęba to nie szklanka xD ale wiadomo tak sie nie załatwia spraw..a w Szwecji grozi nawet więzienie za takie wybryki.. szkoda zdrowia i życia na taką "elite". Nie polecam. Bardzo nie polecam. Wszystkie niegatywne opinie są od pracowników którzy mieli styczność z Probadem.. kazda ta lepsza..wiadomo kto to pisze. Pozdrawiam. Szukaciw pracy w Norwegii tam sa godniejsze warunki i lepsze zarobki. Pozdrawiam

Probad
pracodawca
@Björn 31.05.2018 10:11

Bjørn - nadgodziny byly, sa i beda. Moze trafiles na miesiac w ktorym nie bylo takiej potrzeby, ale nikomy nadgodzin nie obiecujemy tylko mowimy ze jak beda to beda. Jezeli trzymamy do ostatniej chwili pracownika z przedluzeniem umowy to tylko z powodu niepewnosci co do pracownika (moze sie to wiazac z jego zachowaniem lub z brakiem kompetencji), pomimo to dajemy zawsze szanse na innym lub kilku innych stanowiskach tak zeby predzej zostawiac kogos niz sie jego pozbyc. Ale jak widac czasami niektorzy nie nadaj sie na zadne stanowisko przez nas proponowane. Kiedys tez byly przedluzenia umow w ostatniej chwili ale to bylo spowodowane brakime potwierdzen od klientow przez co musielismy sie zabezpieczac. Natomiast sytuacja sie zmienila i zamowien jest od groma na kilka lat do przodu. Roszada jest niewielka jak wspominalem we wczesniejszych postach.

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:44

Nadgodziny będą bo za sobotę się nie opłaca ludziom dać pracy.wiec jak będziesz zapiepszał to w nagrodę ktoś Ci da sobotę do zrobienia ale musisz cisnąć hehehe

glazurnik

Dno jakich mało, popieram przedmówcę a jeżeli masz choć trochę oleju w głowie to tu nie przyjedziesz już lepiej w pl pracować bo tu pracują albo nieudacznicy albo ci co liżą (usunięte przez administratora) dla pana P. Więc pytanie...do których się zaliczasz skoro chcesz przyjechać?

Probad
pracodawca
@glazurnik 11.06.2018 19:09

Prosze nie obrazac pracownikow poniewaz jest to nie sprawiedliwe. Obecnie pracuje tutaj ponad 100 osob w tym duzo fachowcow i ludzi ktorzy sie staraj i sumiennie pracuja. Wystarczy napisac ze srodowisko Panu nie przypasowalo. Zycze powodzenia i duzo sukcesow w Polsce !

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:48

Ludzie kurzy tam pracują zasługują na szacunek owszem ale nie koniecznie go dostają kierownictwo to ? Tak ich oceniam. jeden rekrutujacy jest ok ale opinie są różne

lore

NIEPOROZUMIENIE!!! przez telefon wszystko pięknie ładnie a na miejscu i przepracowaniu kilku dni okazuje się jak jest naprawdę. Fabryką zarządza kierownik nie mający bladego pojęcia o zarządzaniu, przez co jest jeden wielki chaos.

Probad
pracodawca
@lore 13.06.2018 21:40

Chaosu nie ma, tylko jest duzy przeplywa informacji co moze powodac czasami male zamieszanie. Caly czas pracujemy nad tym zeby bylo lepiej oraz sprawniej. Firma strasznie szybko sie rozwija oraz rozrasta co wiaze sie jak wszedzie z malymi poprawkami nad ktorymi caly czas pracujemy.

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:51

I znowu to samo mały chaos hehehe kierownik zwany cień lata wkoło jak głupi i pyta o to samo błazen

Polak

Ta firma to prawdziwe dno i LAMUSY co tam pracują

Probad
pracodawca
@Polak 23.06.2018 23:47

Prosze nie obrazac pracownikow tutaj pracujacych bo to sa porzadni ludzie. Firma nie jest zadnym dnem tylko dobrze prosperujacym przedsiebiorstwem co jak widac z roku na rok sie rozrasta. Jezeli uwazasz ze jest ktos Lamusem to powiedz mu to prosto w oczy a nie piszesz na forum takie opinie o firmie.

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:53

dobrze prosperujacym przedsiebiorstwem Tak zgadza się tylko podwyżki jak nie było tak niema chwalicie się że firma się rozwija i sprzedaje naj droższe kabiny a ludzie za stawkę taką samą pracują o wiele szybciej i kręgosłupa siadają i jeszcze pretensje że chory. Porażka do tego te kierownika gnije po 20 parę lat????????????????????????

Cień

Witam Jestem pracownikiem tej firmy i od dłuższego czasu obserwatorem tego forum. Niestety muszę stwierdzić , że 99% komentarzy jest prawdziwa , i nie znam żadnego korzystnego aspektu tej firmy . Firma ta nie daje możliwości rozwoju pracownika ,a wprost przeciwnie . Nie dajcie się nabrać na kłamstwa jakimi was będą karmić podczas rozmowy kwalifikacyjnej , nadgodziny bardzo rzadko a o sobotach to można marzyc. Od wielu lat nie było tam podwyżki a niestety koszty życia tu ciągle rosną nie wspominając już o niskim kursie tutejszej waluty . Pracują tu sami Polacy , od biura po produkcje co jest dla mnie dziwne ze w firmie na terenie Szwecji nie pracuje jej żaden obywatel . Podejmując tu prace musisz być gotowy na ciągłe podwyżki normy przy tym samym wynagrodzeniu . Na hali produkcyjnej panują mało korzystne warunki pracy (duże zapylenie ,brak podstawowej logistyki itd.)

Probad
pracodawca
@Cień 02.10.2018 17:31

Jezeli jestes pracownikiem firmy i uwazasz ze nie ma korzystnego aspektu to dlaczego tutaj jeszcze siedzisz ? Nikt nikogo nie klamie podczas rozmowy kwalifikacyjnej poniewaz kazdy przyjezdny pracownik otrzymuje opis oferty dokladny ze stawkami itd wiec przyjezdzajac na miejsce wie co bedzie mial. Podwyzki sa stazowe do 1 roku czasu o 2.000SEK miesieczenie a do tego dochodzi podwyzka inflacyjna, ktora jest co roku - DOKLADNIE CO ROKU. Na hali produkcyjnej jak na kazdej jest zapylenie, wkoncu to jest produkcja a nie praca biurowa. Logistyka jest na dobryn poziomie, ktora caly czas ulepszamy. Jesli chodzi o nadgodziny to ostatnie 3 miesiace bylo ich duzo. Patrzac na to wszystko co napisales Zastanawiam sie dlaczego piszesz klamstwa ???

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 10:00

No tutaj to (usunięte przez administratora) podwyżki co miesiąc hahahaha na leczenie i nie nazywaj kłamca ludzi co prawdw piszą. Kłamco!!!!!

Cień

Mario a jak myślisz jakie relacje łączą pracowników z szefostwem kiedy mając stawkę godzinową wykonujesz prace akordową. Pytanie do Ciebie czy ty zgodziłabyś się na ciągle podkręcanie tempa pracy , przy tym samym wynagrodzeniu . Prosty przykład płytkarze układają jedna kabinę dziennie ,wykonując tą samą prace w Polsce za 1000 zł od łazienki w siedem dni mają WIĘCEJ NIŻ TU ZA MIESIĄ Osobiście uważam, że jeśli były by tu jakieś korzystne aspekty to nie byłoby konieczne poszukiwanie pracowników za pośrednictwem portali do tego stworzonych .

Probad
pracodawca
@Cień 08.10.2018 17:48

Relacje sa jak w kazdej firmie, dobre. Pracy akordowej nie ma u nas, ale normy sa jak wszedzie bo inaczej sie nie da prowadzic firmy niestety, Tempo pracy jest takie same a i nawet moze troche nizsze niz bylo kilka lat temu. Pracownikow trzeba szukac za pomoca portali do tego stworzonych bo na ulicy sie ich nie znajdzie. Pozdrawiam !

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 10:03

Probad Ty jesteś debilem kim kolwiek jesteś. W tej firmie niema miejsca dla ludzi którzy chcą coś zarobić a możliwości rozwoju hahahahaha jebiecie wszystkich jak leci jak by nie związki zawodowe to nikt by tam nie pracował bo niestety w Szwecji niema najniższej krajowej i tyrali by za miskę szczawiowej

Adi

Czy w 90% przypadków na zachodzie musi być tak ze Polak (usunięte przez administratora) Polaka? Jakby mogli to chcieliby żeby najlepiej pracować za Polską krajową. Nie dziwne ze nie pracuje tam żaden Szwed.

Probad
pracodawca
@Adi 16.05.2018 18:55

Stawki sa regulowane przez zwiazki zawodowe, ktore mamy u nas na fabryce i nie ma tutaj mowy o stawkach polskich. Wszystkie dodatki sa zgodne ze szwedzkim prawem pracy i kazdy pracownik otrzymuje regularnie wyplate na czas. Nie pracuje tutaj zaden Szwed poniewaz jest za malo mieszkancow na taka duza ilosc fabryk w miescie.

salt
@Probad 10.10.2018 09:27

Nie pracuję żaden Szwed bo ich wykosili,albo sami odeszli widządz co się dzieje, tempo pracy wzrosło.Szwed swój honor ma i nie bedzie po polaczkiem pracowł taka to prawada,a nie wciskać kit ,że mało mieszkanców.Stawki są regulowane przez związki, też bujda na resorach,pilnują aby stawki nie były za niskie, tylko takie jak w danym sektorze obowiązują np.(budowlany),a górny limit związków nie interesuje.

Miałczenko
@Probad 10.10.2018 09:27

Nie pracują tutaj Szwedzi tylko z tego względu że pracodawca jest Norweg kutry ich nie nawidzi a Szwedzi pracowali tutaj i sami zrezygnowali bo jest zbyt wysokie tempo pracy a to za zasługi polskim kierownikiem bo jest mobing i wyzysk z pracowników zatrudniają coraz więcej osób staży uciekają albo są olewani młode sasrance są kierownikami to jest porażka. Probad jakie podwyżki co miesiąc kłamców jesteś tam prezesem wszyscy wiemy najgorszy kłamcą jakiego kiedy kolejek znałem tyle wam mam do powiedzenia. Pozdrawiam Wiem coś na ten temat.

Adi2

Co do płacy to nie ma podziału na kwalifikacje jakie posiadasz.wszyscy maja to samo,sprzataczka ma tyle co płytkarz i inny fachowiec.Wszyscy sa zatrudnieni jako pracownikami fabryki.Inaczej obowiazuja inne stawki dla sprzataczki I płytkarza czy innego fachowca.

Maria

@anonymous, czy zapoznałeś się z dotychczasowymi opiniami o firmie Probad w tym wątku? Dostałeś ofertę pracy czy zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną? To zasadnicza różnica. Warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną. Będziesz miał okazję zadać interesujące Ciebie pytania. Jeżeli jesteś już po rozmowie kwalifikacyjnej, to czy możesz opisać jej przebieg? Jakie są Twoje pierwsze wrażenia?

Zimny
@Maria 20.05.2018 20:44

Dlaczego uważasz że warto skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjna? Pracujesz tam?

Glazurnik
@Maria 20.05.2018 20:44

To mam jechać do Szwecji na rozmowę,przez tel.nie dowiem się co mnie czeka? To chyba jakieś nieporozumienie,prawda?

Probad
pracodawca
@Glazurnik 25.05.2018 15:35

Wszystko przez telefon sie dowiesz jezeli potrzebujesz jakichkolwiek informacji. Zawsze sa udzielane wszystkie informacje przed przyjazdem oraz przesylany jest opis oferty jaki proponujemy wiec gramy w otwarte karty.

Maria

@edgar czy od czasu Twojego postu warunki pracy w tej firmie oraz poziom wynagrodzenia uległ zmianie? Może posiadasz wiedzę na temat stanowisk, na które obecnie firma Probad poszukuje pracowników? Daj znać, co wiesz na ten temat. Wielu użytkowników serwisu Gowork z pewnością się zainteresuje Twoją opinią.

Godzilla
@Maria 04.04.2018 16:35

Probad to jeszcze istnieje (usunięte przez administratora) nie obrażajmy burdeli , to nie jest praca na stale ale dla studentów chcących dorobić sobie na wakacjach . Pracowałem tam i pracują tam jeszcze moi znajomi i mówią , że z dnia na dzień jest coraz gorzej , nigdy tam nie szanowało się pracownika a ponoć teraz jest jeszcze gorzej . Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tego komentarza ale uważam, że osoby chcące podjąć tam prace muszą być świadome w co się pakują , naprawdę nie warto wszystko ładnie wygląda podczas rekrutacji , a po czasie sami dojdziecie do wniosku ze podjecie tej pracy to wielkie nieporozumienie!!!

Probad
pracodawca
@Godzilla 17.05.2018 18:08

Probad istnieje i ma sie bardzo dobrze. Firma sie rozwija i zatrudnia pracownikow, Jezeli twoi znajomi tutaj pracuja i uwazaja ze jest tak fatalnie to dlaczego dalej tutaj pracuja ? Moze opowiedz w jaki sposob sie tutaj nie szanuje pracownika ? Obecnie mamy ponad 100 pracownikow z czego wiekszosc jest zatrudniona na stale a to swiadczy o tym ze jednak miejsce pracy ludziom odpowiada. Oczywiscie jak wszedzie na swiecie nie ma idealnego przedsiebiorstwa ale staramy sie i ulepszamy caly czas zeby bylo lepiej.

Maria

@Cień, naprawdę nie ma żadnych plusów pracy w Probad? Poruszyłeś wiele kwestii, ale nie wspomniałeś nic o atmosferze pracy. Czy możesz napisać jakie są relacje między pracownikami a szefostwem?

Maria

@Polak, odsyłam Cię do regulaminu forum GoWork.pl. Na forum zabronione jest obrażanie innych pracowników. Dlaczego to robisz? Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Być może jest jakiś aspekt w firmie Probad, który mimo wszystko doceniasz?

glazurnik

Minusy: coraz mniej nadgodzin, duza ingerencja zwiazkow zawodowych w pensje na przyklad glazurnik z 5 letnim stazem pracy zarabia tyle samo co gosciu malujacy membrane walkiem jak malpa albo ten co przykreca bezmyslnie szafki cale zycie, stosunkowo niska stawka na stanowiskach takich jak glazura, brak kontroli kierownictwa, czeste bledy w rysunkach, braki w materialach, zakladowy zwiazkowiec dba tylko o swoich kolegow i demotywuje innych swoim leserowym podejsciem, do roku czasu umowy na 1-3 miesiace, wysokie tempo pracy, wysokie wymagania jakosciowe Plusy: umowa o prace bezposrednio u pracodawcy (nie agencja), po roku czasu umowa na stale jezeli sie sprawdzisz, polskie srodowisko pracy, pomagaja w zalatwieniu formalnosci, noclegu itd, eliminuja demotywujacych wspolpracownikow (ci z podlasia na fabryce betonow to byla jakas masakra), w sumie wywiazuja sie to co daja w umowie i placa na czas, zorganizowali ostatnio fajny hotel dla pracownikow, firma ma caly czas duzo zamowien Nie moge ci ich polecic jezeli masz duzy fach w reku bo malo placa jak na skandynawie ale duzo komensow tutaj jest pewnie od tych co nie dostali kolejnych umow, wiec wylewaja anonimowo swoje zale, i nie wiem dlaczego ktos tutaj porusza temat jakiejs bojki ktora miala miejsce poza miejscem pracy w weekend pod wplywem alkoholu???

ROMULUS
@glazurnik 30.05.2018 19:30

glazurników z dużym fachem jak to określiłeś jest obecnie dwóch może trzech i to jeszcze z czasów poprzedniej firmy a reszta najnormalniej w świecie pracuje i zarabia.

naga prawda
@ROMULUS 10.06.2018 13:09

znalazł się znawca układania płytek daje sobie łeb odciąć ,ze z dziesięciu łazienek zrobionych w probadzie nie odrózniłbyś którą układał prawdziwy glazurnik ze starej firmy a którą ten fałszywy co tylko pracuje więc o czym ty tu gadasz chłopie

Marek

Ogólnie ok!

anonymous

Witam dostałem ofertę do firmy probad jaka wasza opinia?

Romeo

Co ma do rzeczy akcja w weekend po pracy po pijaku? Firma nie jest w stanie tego kontrolować, to nie przedszkole. Jak ktoś. Ie umie pić to ma problem?

Maria

@Lech, proszę nie używać wulgarnych słów. Jest to niezgodne z regulaminem forum GoWork.pl Jeżeli Twoja opinia o firmie Probad jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Czy możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację na poparcie swojej opinii? Każda informacja może być cenna dla przyszłych pracowników tej firmy.

Fad

Do mnie dzwonili z tej firmy wlasnie na glazurnika warto tam jechac czy lipa ta cala firma ?

Lech
@Fad 23.05.2018 22:11

Lipa jak (usunięte przez administratora) wyzysk człowieka

Godzilla

Probad to jeszcze istnieje (usunięte przez administratora) nie obrażajmy burdeli , to nie jest praca na stale ale dla studentów chcących dorobić sobie na wakacjach . Pracowałem tam i pracują tam jeszcze moi znajomi i mówią , że z dnia na dzień jest coraz gorzej , nigdy tam nie szanowało się pracownika a ponoć teraz jest jeszcze gorzej . Długo zastanawiałem się nad wstawieniem tego komentarza ale uważam, że osoby chcące podjąć tam prace muszą być świadome w co się pakują , naprawdę nie warto wszystko ładnie wygląda podczas rekrutacji , a po czasie sami dojdziecie do wniosku ze podjecie tej pracy to wielkie nieporozumienie!!!

Mon

@maria a czy uważasz ze w swojej wypowiedzi kogoś obraziłem? Porozmawiaj z ludźmi którzy tutaj pracowali oraz z obecnymi dlaczego jest tak a nie inaczej. Czy zarobki rzędu 18tys koron to jakiś miód jeśli chodzi o Skandynawię? W ofertach pracy podają możliwości realizacji nadgodzin i co? Obcięte do zera. To jest szanowanie ludzi czy może robienie z ludzi idiotów? Pozdrawiam

Maria

@Mon czy to, że ta firma zatrudnia rodzine i znajomych automatycznie oznacza, że nie szanują innych ludzi? Jeśli tak uważasz, to uargumentuj swój wywód w sposób obiektywny. Nie obrażaj przy tym innych użytkowników i pracowników firmy Probad.

anonymous

odradzam

Mon

Pracuje tam sama rodzinka i znajomi. Z ludzi robią idiotów.

anonymous

Ok ok ok

Petrol

Nie ma się co dawać nabrać na obietnice jakiekolwiek o nadgodzinach. Może dla nowo przyjętych w pierwszym miesiącu dadzą pare później można już tylko pomarzyć. Zarobki jedne z najniższych jeśli chodzi o Szwecję. Żeby fachowcy zarabiali 7tys zl po odtrąceniu wszystkiego w skandynawi to to jest śmiech.

Sven

Jest coraz gorzej!!!

edgar

zarobki 25000 SEK z hakiem brutto na rękę ok 18500 SEK 3200 SEK koszt zakwaterowania. Dla nowo zatrudnionych umowa 3 m-sc.z możliwością przedłużenia i walczą aby nadgodzinach nie pracować

Zostaw opinię o Probad - Töcksfors

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Probad