Mariolka Z
24.11.2017 21:25
Dobry wieczór . Powiem wam tyle że pracowałam w tej firmie dwa miesiące w okresie letnim . Niestety z powodów zdrowotnych musiałam zjechać do Polski :/ pracowałam na wietzen. W pracy głównie pakowallismy różne rzeczy kontrolowalismy kurtki, czasami szlo też na taśmie. Tempo dosyc szybkie ale jak sie doszło do wprawy było ok ;) na jednej hali pracowało nas około 35 osób. Z wypłata nie miałam problemu, umowę i ubezpieczenie też dostalam. Języka znać nie trzeba bo jest brygadzistka która tłumaczy na język polski to co mamy robić więc też jest plus. Jak ktoś szuka pracy bez języka z zakwaterowaniem to myślę że jest to dobra oferta..nie ma co czytać opinii tylko przyjechać i się przekonać
jolka
24.11.2017 19:25
Witam wszystkich!zastanawiam sie nad wyjazdem do tej firmy czy mogl by mi ktos napisac konkrety ??? Ewentualnie podac num to zadzwonie.boje sie troche!wiekszosc tych wypowiedzi jest bez wielkiego znaczenia zwlaszcza te negatywy.???widac od razu ze Pisze to jedna i ta sama osoba lub jakas gropa ktora dostala wypowiedzenie?Znam takie osoby osobiscie z poprzedniej pracy! Prosze o konkrety czy nadgodziny wyplacane,gdzie jest ubezpieczenie,ile dni wczesniej trzeba dac wypowiedzenie,jakiego dnia sa wyplaty,co powinam zabrac z soba jak wyglada pokoj!lub gdzie oprucz tej firmy mozna isc do pracy zalezy mi zeby bylo w hanowwer!i z mieszkaniem!
Agnieszka agus
24.11.2017 21:16
Witaj Jola ;)
Postaram sie jak najlepiej potrafie odpowiedziec na Twoje pytania gdyz pracuje tutaj juz dluzszy czas ;)
Zdazaja sie u nas w firmie nadgodziny i ZAWSZE sa wyplacane z miesiaca na miesiac. Takze na brak godzin nie mozna narzekac gdyz mamy 160h + jakies nadgodziny to si fajna wyplata robi ;)
Ubezpieczenie mamy w firmie DAK . Kazdy je posiada od 1 dnia pracy ;)
Gdybys chciala sie zwolnic musisz dac 2 tygodniowe wypowiedzenie lub czasami mozesz isc na ugode z szefem i odejsc wczesniej za porozumieniem stron. I jesli zresygnujesz z dnia na dzien czyli jesli uciekniesz to jest kara pieniezna 300 euro. To normalnew kazdej firmie -szef ma zamowienia i musi he zrealizowac, gdyby nie bylo kar to jednego dnia bylo by 40 osob a nastepnego 10... a tak nie da rady
Wyplaty mamy do 15 kazdego miesiaca, bardzo czesto wczesniej . Godziny placone co do centa.
Jesli chcesz praciwac w Hannover to zabierz czarne ubrania i buty z blacha oprucz tego to podstawowe rzeczy np jedzenie lub rzeczy osobiste .Reszte wszystko jest... czajnik, kuchenki , piekarnik , posciel tez jest, talerze garnki szklanki tez sa ale ja tam wole takie rzeczy miec swoje ;)
Pokoje sa 3-4-5 osobowe zalezy jak trafisz ale miejsca sporo w pokoju. Chyba ze przyjedziesz z partnerem lub partnerka to bedziesz miec pokoj dla par.
Oprucz firmy w hannover czasami jezdzimy na druga firne 60 km dalej ale to tylko na weekendach ;)
Czyli jak widac nie masz sie czego bac . Wszystko jest a ludzie pusza glupoty i pisac beda... sami maja gorzej w domach a tutaj narzekaja
Byla pracownicaa
24.11.2017 20:50
Siemaneczko ludziska co tutaj sie wyrabia !!!! Nie sluchac glupot kobietki. Bylam pracowalam 8 miesiecy. Bylo ok, praca spoko, tempo jest swoje trzeba zrobic. Jak sie ma dobry zespol i jest zgranie to praca wre. Na mieszkaniu nie jest az tak teagicznie jak tu wszyscy opisuja. Kazdy przyjechal do pracy a nie na wypoczynek wiec czego sie spodziewaja niektorzy hotelu 5gwiazdkowego ? !/
Rozbawilas mnie teraz... expresy najlatwiejsza praca wlozyc ulotke i zamknac karton. Praca dla dzieciaka. 10 kilo na pewno nie wazyly bardzo leciutkie super praca akurat dla kobiety :) a co do ubioru to chyba kazdy jest dorosly i powinien wiedziec ze w okresie jesienno zimowym jakim jest listopad powinno sie brac cieple ciuchy na jakiekolwiek wyjazdy :)
Sara
23.11.2017 21:06
Polecam te prace !
Super praca bardzo ja lubie, czas szybko leci, od poniedzialku do czwartku praca 8.5 h a w piatek tylko 6 h i mamay dlugi weekend ! Super sprawa.
Hotel jest super mamy duzy balkon w lecie mozna sie opalac nie trzeba na solare chodzic ;) 200metrow od hotelu mamy stacje pociagowa co weekend jezdzimy do hannoveru na zakupy do primarka albo na polska dyskoteke ! Super jest :)
Joanna Szuter
23.11.2017 20:13
Czesc dziewczyny ;)
Ja tez pracowalam w tej firmie. Super praca , swietni ludzie w pracy, bardzo milo wspominam czas tam spedzony. Jednak ja nie dawalam rady i nie wyrabialam tak jak inne dziewczyny dlatego Nie dawno dostalam propozycje pracy jako brygadzistka z bieglym Niemieckim w innej firmie. Ale bardzo polecam te prace jako "start " dla osob zaczynajacych kariere w niemczech bez jezyka, hotel rowniez zapewnia szef warunki sa jak najbardziej okk te wszystkie anonimy maja gorzej w domach a tu byscie chcieli w palacach mieszkac.
POLECAM POLECAM POLECAM !!
Wioleta Przybyszewska
23.11.2017 19:18
Siema dziewczyny!!! Absolutnie sie nie zgadzam z tymi negatywnymi komentarzami na temat firmy ay-packing. Obecnie pracuje w tej firmie ponad dwa lata,jestem bardzo zadowolona z pracy jak i z wynagrodzenia ktore otrzymuje co miesiac w terminie a czesto bywa ze nawet i wczesniej. :) warunki hotelowe sa okkii ( wszystko jest co do zycia potrzebne ) mieszkalam w gorszych, ubezpieczenie tez kazdy pracownik posiada od pierwszego dnia pracy. ! Co do pracy... praca jest spoko, pracowac trzeba wszedzie , niestety z nieba euro nie leci. Widzac po komentarzach wiele osob przyjezdza z takim zalozeniem. Od siebie nic nie dac ale od innych wymagac.. odobiscie polecam bardzo firme ay -packing jestem szczesliwa ze moge tu pracowac :) pozdrawiam wszystkich !
Agula
23.11.2017 18:28
Witam
Pracuje w tej firmie od czerwca i jestem bardzo zadowolona. Praca mila i przyjemna, normy jak sa jak w kazdej firmie ale przy dobrej ogranizacji spokojnie mozna ja wyrobic ;) warunki hotelowe sa ok sama mam pokoj 2 osobowy z moim facetem.
Wyplate tez zawsze mam na czas . Pozdrawiam cala ekipe
Zostaw merytoryczną opinię o Ay-Packing GmbH