Agencja Zatrudnienia Efekt Sp. z o.o. sp.k.

Strzelce Krajeńskie

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 11 ocen.

Agencja Zatrudnienia Efekt Sp. z o.o. sp.k.
1 11 6 1

Opinie o Agencja Zatrudnienia Efekt Sp. z o.o. sp.k.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

znienacka

Dzień dobry. Pracowałam kiedyś z firmą Efekt. Dziś jestem doświadczoną opiekunką i nigdy więcej nie chciała bym z nimi pracować oni ze mną zresztą też. Po pierwsze jak przyjeżdżasz na miejsce to masz spotkanie z przedstawicielem firmy po stronie niemieckiej w moim przypadku była to Pani Marion która informuje Cię ,że nie wolno Ci złożyć żadnej skargi na podopiecznego bo to jest klient który płaci. Klient ma być zadowolony. W skład tego zadowolenia wchodzą codzienne prace ogrodnicze, zamiatanie podjazdu podopiecznego oraz u sąsiadów na znak budowaniu pozytywnych relacji, sprzątanie piwnicy , strychu, mycie wszystkich okien w domu, przygotowanie pokoju gościnnego na ewentualne wizyty rodziny, gotowanie dla całej rodziny w czasie wizyt. Podopieczny nie godzi się na to żebyś jadła bo jest za drogo , nie wolno używać pralki zmywarki suszarki oraz auta bo jest za drogo. Jeżeli powiadomisz Marion ,że masz jakiś problem bo np. nie chcesz pracować w ogrodzie bo nigdy tego nie robiłaś i w twoim odczuciu jest to niebezpieczne bo np. nie wiesz jak włączyć kosiarke to "szanowna" Marion poinformuje Cię że albo będziesz to robić albo jak to mi powiedziała " załatwię Cię tak ,że więcej pracy w Niemczech nie dostaniesz. Jeżeli to nie poskutkuje to przyśle swojego dwumetrowego męża który będzie Cię zastraszał ,że albo będziesz robić to co podopieczny Ci każe albo pozwie Cię o nie dopełnienie obowiązków służbowych. Piszę o tym dlatego ,żeby przestrzec innych żeby nie zaczynali współpracy z tą firmą. Ja przepłaciłam to zdrowiem. Po przyjeździe do Polski Agencja Efekt przysłała mi wymówienie po dwóch miesiącach za powód podając ,że nie biorę od nich żadnych zleceń. W konsekwencji skończyło się to tak ,że rok czasu przeleżałam w domu chorując na stan ciężkiej depresji spowodowanej zastraszaniem i znęcaniem się nade mną przez Państwa Pfeiffer którzy są przedstawicielami firmy Efekt po stronie niemieckiej.

Katarzyna
@znienacka 04.09.2018 13:59

Rozumiem, że wspomniana przez Panią pani Marion Pfeiffer to jakaś niemiecka firma (partner niemiecki firmy Efekt ze Strzelców Krajeńskich), czy tak? A jak nazywa się firma której właścicielem jest pani Marion lub w której zatrudniona jest ta pani? Czy nie uważa Pani, że należało zgłosić sprawę na niemiecką policję?

znienacka
@Katarzyna 05.09.2018 14:45

FamVITAL 24 Stunden Betreuung & Pflege zu Hause Eppstein Jak najbardziej uważam ,że powinnam w tym czasie zgłosić sprawę na policję. Nie zrobiłam tego z kilku powodów. Ponieważ czułam się zastraszona, znikąd nie miałam pomocy ,żadnego wsparcia. Jedyne czego chciałam to wsiąść do busa i wrócić do domu. Teraz jak to pisze uświadomiłam sobie jak wielki błąd popełniłam. Jak wielką krzywdę mi wyrządzono.Gdybym dziś była w tej sytuacji postąpiła bym zupełnie inaczej.

Wiktoria
@znienacka 05.09.2018 16:05

W takim razie skoro nie na niemiecką policję, to tą sprawę należałoby zgłosić do Faire Mobilitaet http://www.faire-mobilitaet.de/pl/beratungsstellen/?tab=tab_0_2#tabnav

znienacka
@Wiktoria 11.09.2018 15:47

Dziękuję za poradę. Ma Pani całkowitą rację. Na przyszłość będę o tym pamiętać.

JA:)
@znienacka 04.09.2018 13:59

bardzo Pani współczuję, miałam z nimi podobną sytuację, byłam zastraszana przez Marion i jej męża. co było dalej to szkoda pisać.. nie mam nawet siły do tego wracać. Omijać tą firme trzeba szerokim łukiem

znienacka
@JA:) 13.09.2018 15:32

gdyby jednak zdecydowała się Pani opisać swoją historię to więcej osób mogło by się o tym dowiedzieć. jestem pewna na 100 % że takich jak my jest więcej i są tak zastraszone że boją się odezwać.Ja postanowiłam opisać swoją historie żeby zrobiło mi się lżej na sercu. może to i Pani pomoże. Marion ze swoim mężem wykorzystują swoją pozycję żeby zastraszać opiekunki. Konflikt za czasów wojny trwa do dziś. Dwa faszystowskie pomioty wspierane przez Polska agencje pracy Efekt. Mam nadzieję ,że Bóg ich za to rozliczy. Życzę Ci z całego serca żebyś doszła do siebie i znalazła wymarzoną pracę na jaką zasługujesz.

JA :)
@znienacka 14.09.2018 22:36

już opisywałam historię ale cała strona na gowork z opiniami została usunięta. rowniez na portalu opiekunka radzi, mypolacy, facebook, wszędzie kasowane na bieżąco...

pozdrawiam janinap

jeśli chodzi o firme efekt jest to jedyna firma na której można polegac i ludziach pracujących w biurach solidni troskliwi zawsze zpomoca nie zostawiają opiekunki w potrzebie starają pomuc wyjść na prosto a i koordynatorzy na stronie niemieckiej sprawdzają miejsca chyba ze jest b daleko wtedy ryzykują tez ale jak co sa oni dla opiekunek polecam sama ich sprawdziłam a mogę powiedzieć ze pracuje od 15lat po różnych firmach przeszłam i sama prywat tez ale takiej firmie i szefostwa i ludzi co pracują podziwiam solidni uprzejmi pomocni i wogule nie zawodzą tak ze polecam a i zarobki niezle można tez negocjować dzwoncie i pracujcie w tej firmie jak wam pasuje nikt nie narzuca wam pozdrawiam janina P.

Solo
@pozdrawiam janinap 20.04.2018 21:50

Haaaaaahaaa

JA:)
@pozdrawiam janinap 20.04.2018 21:50

hahahaha ta jasne

pomsta do nieba
@pozdrawiam janinap 20.04.2018 21:50

na litość boską jak można w jednym słowie" w ogóle " zrobić aż dwa błędy. nie uczą was na wsi języka polskiego?

Agata

Bardzo dziwne, że strona ze wszystkimi negatywnymi opiniami została usunięta i pojawiła się nowa strona . Tak samo opinie na innych stronach są notorycznie kasowane ! To niedopuszczalne. Uważajcie na tą firmę, oszukała bardzo dużo osób, zastanówcie się sto razy przed podjęciem pracy u nich.

anonymous
@Agata 17.04.2018 14:27

Pracowała Pani w tej firmie? Dlaczego ma Pani takie zdanie,?

Emilia
@Agata 17.04.2018 14:27

Agata racja całkowita.Popieram Cie w 1000%

Kaśka
@Agata 17.04.2018 14:27

Cześć Agata. Napisz proszę coś więcej o oszukańczych praktykach tej firmy.

anonymous

Powiem Sam jak tu jest po wyplacie narazie znosnie nie narzekam szymon

Emilia
@anonymous 27.07.2018 18:10

anonymous nie licz na wysoką pensję.Tną na czym się da i ile sie da.

LiLkA
@Emilia 27.07.2018 20:53

anonymous napisz jak tam po wypłacie ? chciała bym wiedzieć bo za moich czasów dawali 1300 euro i chciała bym wiedzieć czy coś się w tym temacie zmieniło. może dają więcej ? daj znać

Kazia

Nie polecam. Opiekunka zostaje w razie potrzeby bez pomocy.

Emilia
@Kazia 18.05.2018 22:05

Kazia,jestem z Tobą.Witaj w klubie.

Alicka
@Emilia 27.07.2018 20:54

Kazia i Emilia napiszcie proszę co was spotkało. W jakiej sytuacji Agencja Efekt zostawiła was "na lodzie" nich wszyscy się dowiedzą.

aska

Pracowałam z firmą efekt Szybko dostalam prace, wynagrodzenie takie jak w umowie, kontakt z p. Marion bez żadnych problemów, pelna organizacja podróży. Joanna Z

znienacka
@aska 29.07.2018 00:37

Dzień dobry.Cieszę się ,że twój kontakt z Marion był bez żadnych problemów. W moim przypadku było tak ,że rodzina podopiecznej zadzwoniła do mnie i powiedziała że Marion chce od nich miesięcznie 500 euro więcej za opiekę ponieważ rzekomo powiedziałam jej że nie spodziewałam się ,że będzie aż tyle pracy i oczekuję wyższej pensji. Byłam w ogromnym szoku jak to usłyszałam. Nie wiedziałam co mam powiedzieć. W moim odczuciu Marion wyłudza pieniądze o rodzin podopiecznych.W każdym razie zapytałam Marion o co chodzi a ona mi na to ,że skoro już o tym wiem to powinnam się za nią wstawić i potwierdzić jej słowa. Nie zrobiłam tego. To była moja pierwsza i ostatnia praca z tą Panią gdyż obiecała mi ,że znajdzie na mnie coś żeby mieć powód żeby mnie zwolnić. Długo nie musiała szukać gdyż w niedługim czasie moja podopieczna powiedziała jej ,że ją głodze tzn. nie daje jej nic do jedzenia. Dziś zastanawiam się kto zniszczył mnie bardziej moja podopieczna kłamiąc na mój temat ,że ją głodze , Marion że oczekuję więcej pieniędzy za swoją pracę których nigdy nie zobaczyłam. Trzymam kciuki za wszystkie osoby które pracują z firmą Efekt oraz przedstawicielem po stronie niemieckiej Panią Marion.Mam nadzieje ,że nigdy nie spodka was tyle przykrości co mnie. Jedna bardzo ważna rzecz jeżeli Marion będzie was chciała złamać to słowa dotrzyma więc lepiej od razu zrezygnować , zjechać do Polski i szukać sobie innej pracy.

Katarzyna
@znienacka 04.09.2018 22:31

Bardzo cenna informacja. Oby takich więcej. Dziękuję.

Kamil

@anonymous, jak przedstawia się Twoje doświadczenie z Agencja Zatrudnienia Efekt? Proszę Cię o rozwinięcie swojej myśli ujętej w poprzednim wpisie. Będzie ona bardzo ważna dla osób, które zastanawiają się nad współpracą z tą agencją.

anonymous

Nie polecam tej agencji ! Uciekajcie jak najdalej od nich !

Ewa

Nie dostałam odpowiedzi na zadane pytanie odnośnie warunków zatrudnienia, dlaczego? pozdrawiam Ewa

Emilia

Jednym slowem barachło.

Ewa

Dzień dobry mam do was kilka pytań, bo mieszkam w Niemczech i szukam pracy na niemieckich warunkach. Czy dostane u was niemiecką umowę zlecenie czy polską? Konto muszę mieć niemieckie czy polskie? Ubezpieczenie będę miała niemieckie? Składki na emeryture opłacają państwo do Zus -u, czy w Niemchech? I w jakiej wysokości? Jak u was to wszystko działa, bo firma znajduje sie w Polsce, a zatrudniacie w Niemczech? Będę wdzieczna za odpowiedź, bo szukam pilnie pracy. pozdrawiam Ewa

Emilia
@Ewa 26.07.2018 12:55

Powiwm ze to wszystko przez telefon wyglada pieknie nawet bardzo.Wyssaja cie do cna i adios

znienacka
@Ewa 26.07.2018 12:55

Wszyscy przestrzegają przed tą agencją ,że w razie gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy to zostajesz na lodzie. A ty szukasz informacji o warunkach zatrudnienia. Czy tylko ja tu czegoś nie rozumiem ? Przez tą agencję jest masa pokrzywdzonych kobiet. Życie Ci nie miłe ?

Kamil

@Kazia, o jakiej sytuacji mówisz? Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej? W tym momencie Twoja opinia jest bardzo ogólna i niewiele mówi na temat pracy poprzez Agencja Zatrudnienia Efekt. Czy ktoś z Was także współpracował z tą firmą? Jakie widzicie plusy i minusy tej współpracy? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

Kamil

Zapraszam do nowych wpisów osoby, które są obecnie lub były w przeszłości związane z firmą Agencja Zatrudnienia Efekt, chętnie poznamy waszą ocenę współpracy z tą firmą! @Aneta, Twój wpis jest bardzo krótki i za wiele nam nie mówi, więc zachęcam Cię do bardziej merytorycznej opinii, dlaczego nie polecesz pracy w firmie Agencja Zatrudnienia Efekt. @Halina, w swoim komentarzu piszesz, iż ten pracodawca zostawił Cię na lodzie, proszę napisz nam więcej szczegółów dotyczących tej sprawy. Twój kolejny wpis w tym temacie będzie dla nas bardzo istotny.

Aneta

co tu duzo pisac, nie polecazm

Halina

Nie polecam współpracy z tą firmą , zostawili mnie na lodzie

Agata

Bardzo dziwne, że strona ze wszystkimi negatywnymi opiniami została usunięta i pojawiła się nowa strona . Tak samo opinie na innych stronach są notorycznie kasowane ! To niedopuszczalne. Uważajcie na tą firmę, oszukała bardzo dużo osób, zastanówcie się sto razy przed podjęciem pracy u nich.

anonymous
@Agata 17.04.2018 14:26

czemu bzdury wypisujesz f efekt nie taka

Andziulka7

Pozdrowienia dla przemiłej konsultantki p.Małgorzaty !Dzięki niej nabrałam zaufania do agencji i mam nadzieję na miłą współpracę.

Betka
@Andziulka7 17.04.2018 20:29

opinię się wystawia raczej po zakończonym zleceniu. Ale oczywiste że (usunięte przez administratora)to jedna z osób pracujących w biurze.

Andziulka7

Staram się o pracę poprzez tę agencję.Bardzo miła konsultantka p.Małgosia udzieliła mi wielu informacji,mam nadzieję,że zdecyduję się na współpracę,mimo wielu negatywnych opinii o agencji w internecie.

artystka
@Andziulka7 17.04.2018 20:25

Naszła mnie pewna myśl. Mieszkałam kiedyś w pewnym małym miasteczku na terenie Niemiec gdzie moją sąsiadką była opiekunka z tej agencji. Dziewczyna dzień w dzień pijana. Podopieczni budzili ją o 13.00 żeby zrobiła im coś do jedzenia. Koordynatorka przyjechała popatrzyła i pojechała. Dziewczyna przepracowała tak 2 miesiące i nikt z tym nic nie zrobił. Rodzina przyjechała w ostatni dzień pobytu opiekunki żeby wysprzątać jej pokój z butelek po alkoholu. Nie piszę tego żeby kogoś oczernić czy oskarżyć. Po prostu przypomniało mi się to jak przeczytałam twój post i chciałam się z tym podzielić. Pozdrawiam Cię z całego serca Witoldzie.

Zostaw opinię o Agencja Zatrudnienia Efekt Sp. z o.o. sp.k. - Strzelce Krajeńskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Zatrudnienia Efekt Sp. z o.o. sp.k.