Brevio
3 75

Opinie o Brevio

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brevio

Anna

Czy ktoś aplikował ostatnio do firmy Brevio? Możecie podzielić się informacjami na temat warunków pracy w tym miejscu? @Pokrzywdzeni, czy posiadasz jakieś aktualne informacje na temat sytuacji w firmie? @anonymous, jesteś obecnie pracownikiem firmy? @Nick, czy jesteś pracownikiem firmy Brevio?

Pokrzywdzeni

Mijają kolejne miesiące....nadal zero chęci zapłacenia wynagrodzenia byłym pracownikom. Nie rozumiem jak można tak igrać z ogniem. Temat został już nadany do gazet, TV, Sądów ... Znamy adresy osób powiązanych z tą firmą. Dlaczego doprowadzacie nas do ostateczności? Nie jesteśmy idiotami, nie zapomnimy o naszych wynagrodzeniach i zrobimy wszystko aby kontrole wparowały do Waszych domów.

Zaangażowana_bis

Ciekawa jestem jakie to uczucie patrzeć jak byli koledzy są krzywdzeni? Jak to jest patrzeć i mówić że na nic nie ma się wpływu...jak to jest podpisywać się pod tym, stawiać na szale własną reputację?

anonymous
@Zaangażowana_bis 19.04.2018 12:36

Jak widać można.

Dobrze poinformowany

Urzad Marszalkowski juz byl , czas na nastepne kontrole !!!! Bedziesz siedział naciągniety gogusiu !!!

Nick
@Nick 25.04.2018 12:57

I co z tego ? Praktyki dokładnie te same. Właściciel ten sam.

PIP

Na najbliższy wtorek zapowiedziana jest kolejna wizyta PIP. Teraz tez nie będzie osób decyzyjnych? Nie jest Wam na serio wstyd? to jest już poniżej wszelkich granic szacunku naprawdę.

Zaangażowana

Większość z powyższych komentarzy dotyczy innych spółek z tej samej grupy kapitałowej. Brevio jest odrębną firmą, która świadczy usługi z zakresu rekrutacji pracowników, zachowując wysokie standardy obsługi klientów oraz pozyskiwania kandydatów. Jeśli chodzi o stażystów, wynagrodzeń dla nich nie wypłaca firma Brevio, natomiast w ciągu minionego miesiąca zatrudnienie w Brevio na podstawie (usunięte przez administratora)otrzymały 3 spośród 4-ech osób, które zakończyły staż. Odkąd pracuję w Brevio, wynagrodzenia są wypłacane zawsze do 10-tego dnia miesiąca.

Brak_wypłat_od_2 miesięcy
@PJ 18.04.2018 13:48

Zgadzam się w pełni. Ktoś już wcześniej o tym pisał - firmowanie takich działań swoim nazwiskiem to nic innego jak pełna akceptacja takich praktyk. Wstyd proszę państwa! Wstyd!

Ciekawa

Otrzymałam ofertę pracy z tej firmy jako Rekruter.Jaka atmosfera tam panuje? Ktoś ma świeże informacje?

Zus
@anonymous 19.02.2018 09:14

A to akurat ciekawe...

Pytanie do Brevio

Czy firma raczy odpowiedzieć osobom, którym zalega z wypłatami kiedy dostaną swoje pieniądze? I prosimy bez " ja nic nie mogę"...czy " ode mnie nic nie zależy". Konkrety.

Smiechawa

Co robi pseudo prezes przy wizycie z PIPu? UCIEKA :D

anonymous
@Smiechawa 12.04.2018 13:30

Żenująca sytuacja. Brak słów!

Pracownik

Pracownicy Brevio. Czy wiecie ze macie wilka w stadzie ? To Beatka B ktora za waszymi plecami kopie pod wami domy. Przemyslawa wyzywa od homo, na Marte mowi bufetowa a to tylko poczatek jej obelg. Coz ciezko zaakceptowac widok w lustrze

anonymous

Przerażające jest to, że pracownicy tej firmy nadal spokojnie pracują jakby nigdy nic. Dla przedstawicieli firmy nic się nie stało. Zwolnienia w takiej atmosferze, brak wypłaty już teraz 2 wynagrodzeń. Firma nawet nie przekazała pracownikom żadnej informacji o uregulowaniu ich wynagrodzeń. ŻADNEJ.To nie pojęte, że taka sytuacja ma miejsce. A dla przedstawicieli firmy negatywne komentarze i opinie to coś niesprawiedliwego. Coś co nie miało miejsca, co nie ma potwierdzenia w faktach. Każdy pracownik powinien otrzymać wynagrodzenie za swoją pracę. To żaden wymysł to obowiązek pracodawcy. Zresztą każdy wybiera po czyjej stronie się stawia. I za jakiego człowieka będzie postrzegany. Zarówno w sferze zawodowej jaki i prywatnej.

...
@anonymous 10.04.2018 10:08

No dokładnie ! Każdy podejmuje własną decyzję, czy firmuje swoim nazwiskiem takie praktyki czy nie. Każdy pracuje na swoją opinie. Tak samo jak na szacunek i autorytet wsród pracowników byłych czy obecnych.

anonymous

Niech każdy sam wyciągnie swoje wnioski i oceny na temat działania tej firmy. Firma nie uregulowała do dnia dzisiejszego wynagrodzeń za luty. Za marzec również. A dzisiaj minął termin. I to nie jednej osoby czy 3 . Ponad 10 osób nie otrzymało swojej wypłaty! Czy tak postępuję firma, która dobrze traktuje swoich pracowników? Czy tak funkcjonuje firma, która jest dobrze zorganizowana? To są konkretne sytuacje, to są fakty! Firma nie tylko nie reguluje swoich zobowiązań, ale również ignoruje pracowników.

Nick

Normalnie HIT! Firma w tym momencie winna jest pracownikom 2 wyplaty, jednoczesnie wmawia ze sa NIESPRAWIEDLIWI bo domagaja sie SWOICH pieniedzy !!!! Hit hitow! Bronia sie tym ze powinnismy odpuscic bo przeciez wiemy ze firma jest w zlej sytuacji!!! Klamia dzien w dzien ze przelew tuz tuz ale najbardziej dziwia mnie pracownicy (nasi koledzy?????) ktorzy zostali (5osob?) aby pozamiatac ktorzy przyzwalaja na to co firma robi reszcie i dalej dla niej pracuja... Szok.

anonymous
@Nick 05.04.2018 21:58

To jest prawdziwy szok, że są takie miejsca i są tacy ludzie! Pracowanie w firmie która byłym kolegom nie wypłaciła 2 wypłat to.... Aż brak słów na to wszystko!

Nick

Wszystkie osoby zastanawiające się czy te wszystkie opinie są wiarygodne pragnę poinformowac,że wszystkie negatywne opinie zamieszczone na tym portalu mają okrycie w faktach. To w żadnym razie nie jest internetowy hejt, jak niektórzy chcieliby tak to postrzegac. Faktem jest że firma grupowo zwolniła pracowników w połowie marca. Faktem jest że firma do dnia dzisiejszego nie wypłaciła pracownikom wyplat za luty. Faktem jest że firma zwodziła pracowników nieoficjalnie że zapłaci do końca marca. Jutro termin kolejnej wypłaty. Firma tym razem również nie wywiąże się z prawnego obowiązku.Wnioski niech każdy sam wyciagnie...

Beatka BigAss Ukowska

Czego sie spodziewacie po bylej piłkarzynie naciagnietej ? Przeciez to zlodziej oszust i prymityw. Idziemy do telewizji z tem i informujemy wszystkie źrodla.

Nick

Firma Brevio bez znaczenia czy działająca pod swoim szyldem czy też pod inną "wielkadataaaaa" chce uchodzić za firmę wiarygodną i profesjonalną. Pytanie w takim razie dlaczego nie wypłaciła swoim pracownikom do dnia dzisiejszego wynagrodzeń za luty??? Minął już miesiąc. To zachowanie profesjonalne?Zaraz termin kolejnej wypłaty. Dlaczego firma nie wywiązuje się ze swojego obowiązku? To zachowanie profesjonalne? Dlaczego firma nie poinformowała swoich pracowników OFICJALNIE dlaczego wypłat nie otrzymali i nie podała daty kiedy to nastąpi? To zachowanie profesjonalne?Pytanie kolejne - dlaczego przedstawiciele firmy uważają, że nie mają wiedzy dot. środków na wypłatę zaległych wynagrodzeń i nie są w stanie udzielać jakichkolwiek informacji ? To zachowanie profesjonalne? Dlaczego wszelkie zapytania w tym temacie trafiają w próżnię?To zachowanie profesjonalne?Tak "profesjonalnie" traktuje się swoich pracowników???

BezZmian

Andrzej, czytasz to... czytają to twoje dzieci i rodzina - nie wstyd ci oZSuscie i zloZDieju?? Agnieszka, jeśli do końca 12.05.2018 nie przerwiesz milczenia będziesz miała towarzystwo i ktoś was odwiedzi w śmiesznym brevio, te same słowa kieruje do ciebie misiu kolorowy w białym GL. Chętnie popatrzymy jak was wyprowadzają :-) Jesteście skończeni i przegrani. Pieniędzy brak, informacji brak, uczciwości brak, LUDZKOŚCI BRAK. Zatraciliście się !

BezZmian
@Szkoda Was 05.04.2018 21:43

Sorry... jaki prezes??? To śmiech na sali, mianować się prezesem i nazywać jest fajnie, ale ten łeb nadaje się jedynie do ... w sumie do niczego.

anonymous

To co się tutaj dzieje to istna paranoja! Brak wypłaty od blisko 4 tygodni!, brak wywiązania się ze swoich obowiązków wobec pracowników. A firma milczy! zero informacji ! Deklaracje bez pokrycia!Hasło *nic nie mogę* wypowiadane non stop pozostawię bez komentarza. To tak poniżające wobec osób z którymi się współpracowało...

anonymous

Firma nadal milczy w sprawie zaległych wypłat! Bezpośrednia przełożona unika kontaktu,kieruje do osób niezorientowanych w sprawie i nie decyzyjnych. W końcu nazwa stanowiska zobowiązuje! Może warto mieć odwagę i zadbać o pozytywne wyjaśnienie tej bulwersującej sprawy!

anonymous
@anonymous 04.04.2018 16:09

W tym przypadku nazwa stanowiska powinna brzmieć :" ja nic nie mogę"! Naprawdę to jest tak przerażające...strach trafić na taką sytuację...i wstyd pracować z kimś takim!

NadchodziSprawiedliwosc

24 dni po terminie, a pracownicy NADAL nie otrzymali wypłaty. Zbliża się termin kolejnej wypłaty.. A tu co? Cisza.. Wszyscy zdziwieni, nikt nic nie wie, caly ZARZAD unika informacji i po raz KOLEJNY przeklada termin! Zostawili ludzi na święta bez grosza i bez wyjaśnień. Tak jakby tematu nie było, a najlepiej jakbyśmy wszyscy zapomnieli o tej sprawie! No ale nic, w Sadzie Pracy taka sytuacja tylko na Nasza korzyść ;-) jupi!

Gość

Kompletny brak szacunku wobec swoich pracowników. Totalny brak szacunku dla ich pracy. Obowiązkiem pracodawcy jest zapłacić za wykonaną pracę. Tutaj nawet nie ma elementarnego wstydu za swoje postępowanie. To jest chyba w tym wszystkim najgorsze. Przyzwolenie na takie działania. A wśród "wykonujących" polecenia totalny brak refleksji że to działania niegodne. Ci co tak postępują zapewne mają radosne i spokojne święta Ci co wypłaty nie dostali wręcz przeciwnie.

anonymous
@Gość 02.04.2018 09:44

Wypłata? Brak.Szacunek dla pracowników? Brak.Wywiazanie się ze złożonych obietnic? Brak. Wywiazanie się że swojego prawnego obowiązku? Brak. Bez komentarza.....

Byly pracownik

Wlasciciel pozakladal ponad 60 spolek z oo na słupy aby prac kase. Kazda firemka to pralnia, wyłudza vat oraz fundusze z UE. Podobno sponsoruje studentki a o sobie mysli w kategori biznesmena a jest tylko zlodziejem. Odradzam

Anonimus

Wlasciciel firmy musi na bali leciec na wakacje wiec nic nie dostaniecie.

Nie wiem nic...

Moi drodzy poszkodowani. Dostał już ktokolwiek wypłatę za luty 2018? Jakieś pismo do kiedy deklaruje się Brevio i strugar na spłacenie pracowników?

Zdegustowany
@Nie wiem nic... 30.03.2018 08:39

Dzisiaj mijają dokładnie 3 tygodnie od chwili kiedy powinniśmy otrzymać nasze wynagrodzenia za luty! Brak słów na działanie firmy Brevio. Tak szanuje swoich pracowników zwłaszcza przed świętami. Brawo! A bezpośrednia przełożona totalnie ignoruje swoich współpracowników. Tylko pogratulować zachowania. Współczuję...

Ciekawy??

Ciekawy jestem jak to jest żyć za brudne pieniądze, nie mając poczucia wstydu za te wszystkie oszustwa? Może warto by porozmawiać z oszukanymi pracownikami którzy żyją z nożem na gardle gdzie są ich pieniądze, kiedy w końcu zapłacicie?? WYPADA MIEĆ W SOBIE TROCHĘ POKORY, UCZCIWOŚCI I PRZYZNAĆ SIE DO BŁĘDÓW... TAK POSTĘPUJE UCZCIWY CZLOWIEK.

Nick

Wiem co tam sie dzieje od znajomych. Sam nie wiem jak im pomoc i nie wierze w to co tam sie dzieje. Bezprawie. Nie wierze ze az w taki sposob mozna krzywdzic ludzi! Z dnia na dzien wychodza nowe kwasy i ludzie obrywaja. As naciaga prawo i dalej ich krzywdzi. Nie widzisz ze oni potrzebuja pomocy? Normalnie jest to kopanie lezacego. Jakim trzeba byc czlowiekiem zeby tak postepowac? Nie masz sumienia? Jezdzisz na wakacje, chodzisz po knajpach i solarium a ludziom odbierasz wyplate co jest równoznaczne z tym ze nie maja od 3 tygodni za co kupic chleb? Ludzie pomozcie im! Zaden czlowiek nigdy przez nikogo nie powinien byc tak upokorzony! Ratunku!!

anonymous
@Nick 23.03.2018 22:11

Zgadzam się! Bliska mi osoba również tam pracowała. Nie mieści mi się w głowie jak w dzisiejszych czasach można tak ponizyc pracowników. Brak wypłaty za luty do chwili obecnej. Zero informacji.Totalne lekceważenie. Chyba najgorsze jest podejście osoby kierujące zespołem. Tak jak i w przypadku poprzednich trudnych sytuacji np. przeprowadzki tak i tutaj podniesiono totalną katastrofę komunikacyjną. Przykre ze w taki sposób traktuje się swoich byłych współpracowników. Zostawia się po sobie bardzo zle wrażenie. Delikatne to ujmując. Czy firma odpowie pracownikom kiedy reguluje zalegle wypłaty?

Głos rozsądku

Cały czas czekamy na nasze zaległe wypłaty! Bez względu na to z jakich przyczyn firma ma trudności z płynnością finansowa zgodnie z powrzechnie obowiązującym prawem powinniśmy otrzymać nasze wynagrodzenia. To obowiązek pracodawcy! Dziwię się osobom zarządzającym, że z takim spokojem podchodzą do tak poważnego problemu. Pracownicy czekają na swoje pieniądze już 2 tygodnie. To bardzo długo! Czy firmie nie jest wstyd za taki obrót sprawy? Firma deklaruje że zapłaci do końca miesiąca? Czy wierzyć w te zapewnienia? Termin był już kilkakrotnie przesuwany. To pogwałcenie podstawowych praw pracowniczych! Jak wierzyć w rzetelność waszej pracy skoro nie potraficie wypełnić swoich podstawowych obowiązków? Niestety opinia już się rozeszła. Nikt temu nie musial specjalnie pomagac.firma która nie płaci swoim pracownikom jest zwyczajnie nierzetelna i nie warto korzystać z jej usług. Czy Brevio nie zależy na nowych zleceniach? Nie płacac swoim pracownikom zaległych wypłat firma sama pakuje się w jeszcze gorsze tarapaty.

Były pracownik

Dzisiaj mijają dokładnie 2 tygodnie kiedy powinniśmy otrzymać nasze wypłaty!!! Prawo mówi wyraznie,że to złamanie naszych podstawowych praw! Niewypłacenie pracownikowi należnych mu za wykonaną pracę pieniędzy jest traktowane jako uchybienie obowiązkom pracodawcy z winy umyślnej, choćby pracodawca nie uzyskał środków finansowych na wynagrodzenia z przyczyn od siebie niezawinionych. Takie stanowisko zajął Sąd Najwyższy w wyroku z 4 kwietnia 2000 r. (I PKN 516/99, OSNP 2001/16/516). Również w wyroku z 5 lipca 2005 r. (I PK 276/04, Wokanda 2006/2/23) Sąd Najwyższy uznał, że niewypłacenie wynagrodzenia za pracę w ustalonym terminie stanowi wystarczającą przyczynę rozwiązania przez pracownika umowy o pracę bez wypowiedzenia w trybie art. 55 § 11 Kodeksu pracy.

Wtajemniczony nakręcony

Jak dla mnie to jest temat do mediów, zdecydowanie! Dobrze, że już się zainteresowały tematem :-) Jeśli Wy, Pracownicy zgodzicie się na takie poniżenie to będzie to Wasza klęska, a dla Endrju 100garnka kolejny sukces! Pani dERektor A.P. tańczy jak jej 100garnek zagra... Pytam się, gdzie są Nasze pieniądze za luty 2018?! Mamy 22 marca! Totalny nonsens! Uregulujcie zaległości z pracownikami!! Nie dajcie się, nie dajmy się OSZUSTOM. OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO, NIE ZAZDROSZCZĘ wam (usunięte przez administratora) (czyt. Brevio Sp. z o.o.) Jeśli czyta to ktoś kto może pomóc temu bezprawiu to chętnie skorzystamy z pomocy. Kilka organów już zaczęło nad Endrju 100garnkiem pracować, obuchem oberwie się panie dErektor, wszystkie dane są przekazane. Pozdrawiam.

Michalina Gąbka

Marto K czy twoja koleżanka Beata b przyznała się że wymyśliła dla Ciebie super określenie " Bufetowa"? Inni pracownicy dostali inne równie wyszukane. Dziwi fakt że dla kilku stówek można tak się zeszmacić.

Poinformowany
@Michalina Gąbka 22.03.2018 07:36

Potwierdzam. Beata B wymyslila pseudonim Bufetowa gdyz wg BEaty wygladasz jak stara bufetowa z baru dla tirowcow

Zostaw opinię o Brevio - Zakrzewo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brevio