Fundusz Hipoteczny Yanok

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Fundusz Hipoteczny Yanok Sp. z o.o.

Opinie o Fundusz Hipoteczny Yanok Kraków

Nie przegap nowości o Fundusz Hipoteczny Yanok Sp. z o.o.!

Robert

07.10.2026 16:24

Współpracuję z funduszem Yanok od 6 lat uważam fundusz za bezpieczną przystań w dzisiejszej dobie ponieważ wszystkie wypłaty są na czas zgodnie z harmonogramem a o kondycji firmy udziałowcy są na bieżąco informowani miesięcznymi, kwartalnymi i rocznymi raportami. W razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze można liczyć na telefoniczne wyjaśnienie przez bardzo kompetentnych pracowników funduszu którzy wykazują się wiedzą i wysoką kulturą osobistą. Jak do tej pory fundusz Yanok mnie nie zawiózł więc z czystym sumieniem mogę go polecić innym. Pozdrawiam cały zespół. Robert
Majda

22.09.2026 10:33

Bardzo sumienna firma. Wypłaty odsetek i lokat z dokladnoscia co do dnia.

Grygosia

07.10.2026 15:04

Zgadzam sie z Tobą...

[email protected]

06.10.2026 16:37

Nie chcę się powtarzać więc stwierdzam przeczytane wszystkie opinie poniżej są prawdą i świetnie opisują bardzo dobrą działalność funduszu hipotecznego Yanok

Zenon B. - Tomaszów Mazowiecki

26.09.2026 11:26

Poszukując bezpiecznych inwestycji, lepszych niż lokaty, natrafiłem na stronę Funduszu Hipotecznego YANOK. Zainteresowałem się nim, bo oferował dużo wyższe oprocentowanie od banków. Środki finansowe miałem na lokatach bankowych, lecz ich wysokość była tak niska, że nawet nie chroniły przed inflacją (co wyraźnie pokazał okres Covidu). Rozglądałem się za alternatywnym inwestowaniem, takim żeby było to zrozumiałe, pewne i przynoszące większe zyski inwestycyjne niż w bankach oraz o dużo mniejszym poziomie ponoszenia ryzyka. Przeczytałem wszystko, co było w sieci na ten temat łącznie z rejestrem sądowym. Jestem klientem (inwestorem) w Funduszu Hipotecznym YANOK od lipca 2019 roku i obecnie w trzecim okresie inwestycyjnym. Wypłaty odsetek oraz kapitału na koniec umowy inwestorskiej następują regularnie i terminowo. Taki rodzaj przewidywalności i bezpieczeństwa mentalnego bardzo mi odpowiada. Jest dla mnie odskocznią i rodzajem bezpieczeństwa po moich inwestycjach w otwartych funduszach inwestycyjnych tak bardzo zależnych od notowań giełdowych. Jak do tej pory nie zawiodłem się i mam pełne zaufanie do Firmy. Doceniam łatwość zakładania inwestycji, bez problemu otrzymałem kolejne opcje inwestycyjne. Obsługa klienta przez Internet gdzie można bezpośrednio zawrzeć umowę i sfinalizować transakcję oraz obsługa prowadzona bezpośrednio przez pracowników Firmy jest bardzo profesjonalna, uprzejma, wyrozumiała i pomocna. Kontakt telefoniczny zapewnia mi rzetelną, konkretną rozmowę oraz precyzyjną, profesjonalną odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Wszystkie działania są wykonywane należycie z dbałością o każdy szczegół i terminowość. Firma dba o klientów dostarczając regularnie bardzo przejrzyste raporty bądź inne informacje związane z działalnością, dzięki czemu inwestorzy mają aktualny przegląd na temat bieżącej sytuacji finansowej Funduszu. Wypłaty następują regularnie i terminowo. Taki rodzaj przewidywalności i bezpieczeństwa mentalnego bardzo mi odpowiada. Jest dla mnie odskocznią i rodzajem bezpieczeństwa po moich szalonych inwestycjach giełdowych. Pomimo zarzutów KNF w stosunku do działalności Firmy, które dzisiaj już wiemy, że nie stanowią prawnych przeszkód do prowadzenia przez YANOK dalszej działalności, na żadnym etapie inwestowania nie podważyły u mnie ZAUFANIA, SPOKOJU INWESTYCYJNEGO. Podsumowując. Opierając się o fakty ze współpracy przez 7 lat, Fundusz Hipoteczny JANOK jest w pełni godny polecenia każdemu zainteresowanemu inwestycjami kapitałowymi powiększającymi jego oszczędności na zdrowych i partnerskich warunkach.
Agnieszka

25.09.2026 17:00

Współpracuje z Funduszem Yanok już kilka lat, jest to moja kolejna inwestycja. Poprzednie zakończyły się zgodnie z moimi oczekiwaniami - wszystkie wypłaty zawsze na czas zgodnie z harmonogramem. Firma jest transparentna co miesiąc, kwartał i rok przesyła wyczerpujące informacje o swojej kondycji. Kontakt z Funduszem jest bardzo dobry, a osoby w nim pracujące posiadają wysoką kulturę osobistą i kompetencje. Uważam że firma Yanok jest godna zaufania i z czystym sumieniem mogę ją polecić. Pozdrawiam cały zespół Yanok. Agnieszka
Jurek

22.09.2026 13:20

Nie mam zastrzeżeń do działalności Funduszu.Jestem długoletnim uczestnikiem,wypłaty realizowane są zgodnie z harmonogramem.Polecam.
Sławek wolina

21.09.2026 18:56

Witam to już kolejna inwestycja w Yanoko wszystko sprawnie szybko odsetki na czas POLECAM w 100%
Michał K.-Świdnica

21.09.2026 13:03

Jestem inwestorem FH Yanok od listopada 2019r.Fundusz nigdy nie zawiódł mojego zaufania.Wszystkie wypłaty,zarówno odsetek jak i kapitału są realizowane w terminie,zgodnie z harmonogramem./poprzedzone SMS-em/Opiekun klienta-inwestora Pani Karolina to osoba w pełni profesjonalna i kompetentna,wyrozumiała,uprzejma,pomocna,zawsze dysponująca czasem i rzeczowymi opiniami i poradami.Z pełną odpowiedzialnością wszystkim zainteresowanym polecam inwestycje z FH Yanok.
Cezary

17.09.2026 14:40

Jestem bardzo zadowolony z firmy Yanok wszystko było wypłacone na czas łącznie z odsetkami za weksle i po ukończonej inwestycji Yanok zwrócił pełny zainwestowany kapitał zgodnie z końcem umowy wszystko przebiegło dobrze.. Firma jest godna polecenia. Dziękuję
Inwestor

08.08.2026 09:56

Uwaga walek, drugi amber gold. Zastrzeżenia UOKiK i KNFDecyzje urzędowe: Prezes UOKiK nałożył na spółkę karę za posługiwanie się wekslami w sposób sprzeczny z ich funkcją i wprowadzanie konsumentów w błąd co do bezpieczeństwa.Ryzyko finansowe: Wskazywano, że pozyskiwane środki służą do finansowania ryzykownych pożyczek dla podmiotów zadłużonych.Brak gwarancji: Inwestycje w fundusz nie są objęte ochroną Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG).

09.08.2026 11:25

Bezpośrednie porównanie do Amber Gold jest prawnie i strukturalnie przesadzone. Oto moja analiza tej kwestii: Yanok działa 11 lat i nie spóźniał się z wypłatami. Fundusz Hipoteczny Yanok został zarejestrowany w KRS w sierpniu 2015 roku. Spółka informuje w swoich raportach finansowych i komunikatach zarządu, że od początku działalności nie spóźniła się z wypłatą zysków i wykupem zobowiązań ani o jeden dzień. Wśród opinii klientów oraz na portalach inwestorskich brak jest na ten moment zgłoszeń o wstrzymaniu wypłat czy faktycznej niewypłacalności. Z oficjalnych komunikatów wynika również, że: 1. Wspomniana kara, w wysokości 400000 zł, została nałożona 5 lat temu, w czerwcu 2021 roku i spółka natychmiast ja zapłaciła i dostosowała się do zaleceń UOKiK. Yanok przestał oferować weksle inwestycyjne konsumentom (osobom fizycznym). Po tej decyzji UOKiK spółka wprowadziła zgodny z prawem produkt pod nazwą „Weksle Dochodowe” skierowany wyłącznie do przedsiębiorców. 2. Spółka doprowadziła w lipcu 2025 roku do WYKREŚLENIA jej z Listy Ostrzeżeń Publicznych KNF po wyrokach sądowych i postępowaniu prokuratorskim, które nie wykazały złamania Prawa Bankowego. To, że firma przez 11 lat terminowo reguluje płatności, świadczy o tym, że jej dotychczasowy model spłat działał sprawnie w warunkach rynkowych. Należy jednak pamiętać o podstawowej zasadzie finansów: wyniki historyczne nie stanowią gwarancji bezpieczeństwa na przyszłość. Inwestor decyduje czy chce ponieść ryzyko. Czy można porównywać Yanok do Amber Gold? Z punktu widzenia prawa i modelu biznesowego – NIE. Z punktu widzenia psychologii inwestora – NIEKTÓRZY TO ROBIĄ. Zrównywanie Yanoka z Amber Gold jest merytorycznie nieścisłe z kilku zasadniczych powodów: Amber Gold: To była klasyczna piramida finansowa. Pieniądze inwestorów nie tworzyły realnego majątku (złoto nie istniało w deklarowanych ilościach). Brak było realnego pokrycia w towarze/złocie. Wypłata starym inwestorom następowała z wpłat nowych inwestorów (brak realnego biznesu). Fundusz Hipoteczny Yanok: To działalność pożyczkowa. Pieniądze są inwestowane w realne pożyczki dla firm zabezpieczone hipotekami na nieruchomościach. Istnieją realne księgi wieczyste, hipoteki i nieruchomości będące zabezpieczeniem udzielonych pożyczek. Mechanizm zarobku to pobieranie odsetek od pożyczkobiorców biznesowych i dzielenie się zyskiem z inwestorem. Dlaczego w sieci pojawiają się porównania do Amber Gold? Używanie nazwy „Amber Gold” przez krytyków czy internautów jest tzw. "skrótem myślowym" używanym w odniesieniu do każdego pozabankowego podmiotu finansowego, który: 1. Oferuje stopy zwrotu wyższe niż lokaty bankowe. 2. Posługuje się/posługiwał się konstrukcjami takimi jak weksle. 3. Miała w swojej historii decyzje UOKiK czy wpisy KNF. Podsumowując: 1. Yanok działa od 11 lat i terminowo reguluje zobowiązania. 2. Nazywanie Yanoka „drugim Amber Gold” jest krzywdzące merytorycznie, ponieważ Yanok prowadzi rzeczywistą działalność pożyczkowo-hipoteczną z realnym majątkiem pod zastaw. 3. Brak cech piramidy finansowej nie zawsze oznacza jednak, że inwestycja jest bezpieczna. Ryzyko wynika tu nie z oszustwa (jak w przypadku Amber Gold), lecz z natury rynku pożyczek pozabankowych – jeśli dłużnicy funduszu zaczną masowo bankrutować, egzekucja z hipotek może okazać się długa, trudna i nie pokryć 100% kapitału. Jednak prawdopodobieństwo takich masowych bankructw wydaje mi się raczej niskie. Jeśli chcesz bardzo bezpiecznie inwestować to załóż lokatę terminową w polskim banku.
Adek 124

17.09.2026 09:12

Ja natomiast mam negatywną opinię o KNF. Cały czas mam w pamięci jej poczynania z p. Czarneckim, który nie wykonał prośby (czytaj szantażu) KNF i polecanego Zenona, i stracił dwa banki. KNF winien Yanokowi buty czyścić a nie wysyłać bzdurne ostrzeżenia. Łowią te ryby w mętnej wodzie, ja musiałem zeznawać na policji kilka lat temu bo tyle nawojował KNF, że niewinni są podejrzanymi a winni albo wędrują z przewalonymi milionami po świecie robiąc za dziennikarzy czy inne takie tam.
Adek 124

17.09.2026 09:02

Jestem klientem Yanoka od maja 2020 roku. To sporo czasu by nabrać przekonania graniczącego z pewnością, że Firma ta jest godna zaufania i polecenia. Przez te siedem lat nie było dnia ani godziny spóźnienia czy to w spłacie odsetek czy też zamykania inwestycji po jej okresie zapadalności, podkreślam, ani dnia! A przecież dzień spłaty wypadał nie tylko w dni robocze ale nawet gdy się zdarzyło, że nie tylko dzieliła sobota od niedzielnego terminu ale także piątek, to przelew z odsetkami dochodził w czwartek. Mam sporo lat i wiele doświadczeń a jako człowiek wiekowy powinienem być sceptyczny jak to moi rówieśnicy. 😊 Ja jednak jestem pełen optymizmu i lokuję swoje inwestycje z pełnym zaufaniem.
Wojtek

15.09.2026 20:25

Z funduszem Yanok współpracuje od 9 lat. Moje środki finansowe lokowałem w umowy 3 letnie. Zawsze co rok wypłacano mi odsetki od kapitału, bez zwłoki. Na zakończeniu każdej 3 letniej umowy, nastąpił zwrot kapitału z odsetkami. Uważam,iż fundusz jest wiarygodnym inwestorem, któremu warto powierzyć środki finansowe. Do tej pory się nie zawiodłem i zamierzam sam przedłużyć swoją 3 letnia umowę.
Jan

12.09.2026 09:01

Witam Państwa Jestem inwestorem w funduszu hipotecznym YANOK od 2017 r. Chciałem zapewnić Państwa , iż ten fundusz jest absolutnie bezpieczny w 100%. jak żaden inny fundusz w POLSCE, dlatego stwierdzam, to na podstawie inwastowania w fundusz , na jego precyzyjnie określonych zasadach, iż zawsze odsetki kwartalne przesyłano na moje konto bankowe dokładnie z datą określającą koniec kwartału, co do dnia . NIgdy, przenigdy nie zdarzyło się funduszowi YANOK od 9 lat opóżnić przelew odsetek nawet o jeden dzień. Sz Państwo z uwagi na fakt, iż inwestowanie finansowe zawsze wiąże się z ryzykiem utraty częsci inwestycji, lub całości środków finansowych, dlatego bardzo dokładnire analizowałem działalność funduszu od 2015 r. i precyzyjnie uzyskałem niezbędne informacje dot. przekroju i systemu działania funduszu YANOK i chciałem się podzielić z Państwem z wynikami mojej analizy dot. działalności tegoż funduszu. YANOK generalnie udziela pożyczek podmiotom gospodarczym na określonych precyzyjnie zasadach. Fundusz YANOK udziela pożyczek pod zastaw hipoteczny firmom które posiadają nieruchomości wycenione przez rzeczoznawców z rynku nieruchomości oraz prawnikami doświadczonymi w zakresie rynku nieruchomości. Absolutną regulą i zasadą funduszu YANOK jest i wysokość udzielanej pożyczki firmie posiadającej nieruchomości , jest udzielany kredyt w wysokości 50% wartości nieruchomości. Jeżeli jakakolwiek firma w Polsce, chaciałaby uzyskać pożyczkę na określony czasookres od 1 roku do do 5 lat i więcej np: 1 mln. złotych winna posiadać nieruchomość o wartości bezwzględnej 2 mln. złotych i oddać wspomnianą nieruchomość pod zastaw hipoteczny na okreśłony czas. Umowy z firmami które otrzymują pożyczki są tak skonstruowane, iż jeżeli firma nie wywiąże się ze swoich zobowiązań kredytowych etc. nieruchomość, z automatu przechodzi na własność funduszu YANOK , dlategp zabezpieczenie finansowe dla funduszu YANOK i inwestorów funduszu jest zapewnione w 100% i nie istnieje możliwość zgłoszenia upadłości, czy restrukturyzacji tej firmy. Sz. Państwo z zebranych istotnych danych o dziesiątkach firm w Polsce oraz giełdach towarowych, platformach handlowych i giełdach inwestycyjnych w akcje w Polsce i poza Polską nie znajdziecie Państwo bardziej wiarygodnej i pewnej firmy od funduszu hipotecznego YANOK co potwierdzi dziesiątki inwestorów wspólpracujących z YANOK od 2017 r.
Tom

21.06.2026 23:18

Jest negstywna opinia KNF.
#Prawnik

22.06.2026 12:38

Fundusz Hipoteczny Yanok został wykreślony z Listy Ostrzeżeń Publicznych KNF w dniu 22.07.2025 r. Wykreślenie nastąpiło w wyniku prawomocnego postanowienia prokuratury kończącego postępowanie w sprawie, co skutkowało usunięciem wpisu dotyczącego Funduszu z rejestru ostrzeżeń publicznych. Nie dopatrzono się żadnych nieprawidłowości.
@inwestorLULET

25.03.2024 20:25

Zainwestowałem sporą kasę w tym miesiącu na 2 lata na 12% kierując się opiniami oraz informacjami dostepnymi w KRS i w necie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Będę informował co kwartał.

10.12.2025 10:02

Jak dotąd bez zmian, wszystko OK, wypłaty wg. harmonogramu bez opóźnień. 5 umów, łącznie na paręset tys.

16.05.2026 11:44

W marcu zakończyła się jedna 2-letnia umowa na 200k. Wszystkie odsetki były wyplacane w terminie. Otrzymałem zwrot całości kapitału. Wszystko OK :)
Janusz

02.01.2020 14:27

Sz. Pastwo fundusz inwestycyjny Yanok jest funduszem wyjątkowo wiarygodnymi. Dlaczego? Fundusz eksponuje nieruchomości w których posiada wpisy hipoteczne wieczystoksięgowe zawierające precyzyjne informacje dot. Kwoty udzielonego kredytu wierzycielowi oraz wartości nieruchomości, czyli zastawu chipotecznego, składa sprawozdania finansowe dostępne dla każdego inwestora,jest nadzorowany przez KNF.. .Yanok jest najbardziej wiarygodnym funduszem w Polsce a wręcz w europie.jestem inwestorem w tym funduszu i proszę mi wierzyć "przeswietlilem" ten fundusz przed zainwestowaniem we wszystkich aspektach finansowo-prawnych, dlatego uważam, że YANOK jest spółką w 100 proc. Wiarygodną. Janusz S'.
Ziutek

19.03.2025 21:49

Panie Janusz, jest Pan chyba prawdziwym Januszem, po 1/ (usunięte przez administratora) prawda ze Yanok jest pod nadzorem KNF, po 2/ błędów ortograficznych Pan robi jakby Pan był podstawiony z Azji Wschodniej, nie obrażając Azjatów, bo pisząc Europa z małej litery lub hipoteka przez "ch" to dramat. Pieniądze może Pan ma ale w bańce niewiele. Firma Yanok z Krakowa ani nie jest objęta KNF oraz nie jest objęta Bankowym Funduszem Gwarancyjnym. Zapamiętaj to sobie panie januszu.
krzygaj

15.05.2026 16:02

Przyganiał kocioł garnkowi. Nie piszemy "z małej litery" (rusycyzm ) tylko małą literą.
bertek

19.12.2021 12:22

Zastanawiam się czy nie rośnie nowa piramida finansowa

21.08.2025 11:15

Każda forma inwestowania, zwłaszcza kryptowaluty, pozostaje obarczona ryzykiem. W ciągu ostatnich 10 lat jednak ani razu nie spóźniliśmy się z wypłatą do Inwestorów - i dotyczy to zarówno zysków, jak i kapitału początkowego inwestorów. Regularnie przesyłamy naszym Inwestorom informacje odnośnie wyników finansowych firmy, a naszą działalnością, z której czerpiemy zyski, jest udzielanie pożyczek dla firm - a pieniądze Funduszu zabezpieczamy na nieruchomościach (informacje o nich również udostępniamy na naszej stronie). Z pozdrowieniami. Zespół Funduszu Hipotecznego Yanok.
krzygaj

15.05.2026 15:57

I do jakich wniosków doszedłeś?
Marek W

15.05.2026 07:54

Uwaga! Yanosik to kolejna piramida finansowa, która po zebraniu z rynku odpowiednio kapitału, nagle wpadnie w tarapaty finansowe a zarząd wyparuje. UOKiK już o nim ostrzega: https://finanse.uokik.gov.pl/tag/piramidy/
hala

09.12.2025 22:03

Od 2023 roku inwestuję środki pienięzne na lokaty w Funduszu Yanok i do tej pory nie było żadnych problemów z wypłatą odsetek jak też kapitału. Oprocentowanie znacznie przewyższa to co oferuja banki. Troche ryzyka jest ale ..... kto nie rezykuje ten jest ....
#TajemniczyKlient
Grygosia

17.02.2026 09:07

Zainwestowałam sporą kasę w Funduszu Yanok, czas pokaże jak będzie....
Nowy inwestor

02.11.2025 17:08

1. Były zarzuty wobec funduszu, że zamawia opinie pozytywne na tym portalu, ale taki sam zarzut można wysnuć pod adresem krytyków. Czemu konkurencja miałaby siedzieć cicho… 2. Co do ryzyka… Jeśli ktoś liczy na 12% bez ryzyka, to raczej się nie doczeka. Większe ryzyko, większa szansa zarobku. Oczywiście, że lokaty mają większą gwarancję, ale tam zyski mają kilka procent (w sprawie lokat polecam Toyota Bank btw. - disclaimer, to nie jest porada finansowa, proszę nie kierować pozwów xD) 3. Fundusz jest raczej dla osób doświadczonych. Np. takich, które dbają o dywersyfikację portfela i wiedzą, że ryzykowne inwestycje nie mogą obejmować wszystkich zgromadzonych oszczędności (więcej o tym pisze i mówi M. Iwuć) 4. Dla mnie liczą się fakty, a 10lat bez zwłoki z wypłatami to solidny argument. Pozdrawiam i liczę na dobrą współpracę
Adek124

03.11.2025 10:52

W pełni zgadzam się z opinią przedpiścy, mam podobne doświadczenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fundusz Hipoteczny Yanok?

Kontakt - Fundusz Hipoteczny Yanok Sp. z o.o.

ul. Ignacego Krasickiego 36A 30-503 Kraków

Branża główna: Agencje i pośrednictwo nieruchomości
Janusz

20.01.2024 15:18

Sz. Państwo jestem w stanie udowodnić w 100 procentach ,iż wszystkie inwestycje klientów w Yanok są bezpieczne a wiarygodność funduszu jest absolutna. Jestem klientem funduszu od 5 lat i nic bardziej w Polsce nie ma bardziej pewnego i wiarygodnego niż fundusz Yanok . Fundusz jest nękany przez KNF, który jest instytucją absolutnie niewiarygodną. Nadzoruje wiele spółek , w Polsce i przyjmuje ich raporty kwartalne półroczne i roczne nie mając do nich zastrzeżeń, i nagle okazuje się ,że spółki wyprowadzają kapitał a prezesi i zarządy nagle znikają , KNF jak się pozniej okazuje sprawuje niedostateczny nadzór. nad tymiż spółkami Słyszałem w przeszłości że kontrolerzy z KNF podczas kontroli w spółkach sugerowali w sposób zawoaluowany finansowych rekompensat. .Prawdopodobnie , być może podobna sytuacja jest w Yanoku..który udziela pożyczek pod zastaw hipoteczny do wartości 50 procent wycenionej nieruchomości. W przypadku braku spłaty pożyczki fundusz Yanok sprzedaje nieruchomość z dużym zyskiem Janusz.
Gutek

09.04.2025 06:40

Ja mam podobnie, ale każdy decyzje podejmuje samodzielnie.

16.04.2025 14:05

Zysk Funduszu za rok 2024 wg ostatecznych dokumentów finansowych to 1 593 571,32 złotych i nie odnotowaliśmy straty. Nie jesteśmy pewni, skąd podawane przez Pana dane, ale być może wynikają z błędnego odczytania wstępnego bilansu (ostateczny bilans i rachunek zysków i strat można znaleźć na naszej stronie). https://yanokhipoteczny.pl/raporty-finansowe/
Wiesław

18.10.2022 12:18

Inwestuje od 2020 nigdy nie było opóźnień w wypłacie odsetek .Bardzo miły i szybki kontakt
Wiesław

20.03.2025 12:35

W 2022r napisałem pozytywną opinie o funduszu w 2025r nadal jestem zadowolonym inwestorem
Servus

17.03.2025 20:18

Skoro wszyscy tak chwalą Yanok to, dlaczego ma tutaj ocenę 3.2/5 gwiazdek?
Bronisław

22.05.2020 22:29

jestem klientem Funduszu prawie rok i muszę przyznać, jak na razie Yanok robi bardzo pozytywne wrażenie przejrzystością w działaniu i przekazywanymi informacjami - również finansowymi. W świetle ostatnich afer gospodarczych i piramid finansowych istnieje ograniczone zaufanie do tego typu podmiotów, dlatego decyzję o powierzeniu swoich oszczędności podjąłem po gruntownym zapoznaniu się z zasadami funkcjonowania spółki i formach zabezpieczenia kredytodawców. Dlatego daję Funduszowy Yanok Sp. zo.o. 5 gwiazdek i zakładam jego dalszy rozwój. JK
Leszek

29.12.2024 16:23

Drodzy, każdy podejmuje ryzyko inwestycyjne na własną odpowiedzialność, nikt za nikogo nie bierze tej odpowiedzialności. ja też inwestuje w spółce i nikogo nie obarczam tym ryzykiem Pozdrawiam

04.02.2025 12:09

Panie Pablo, nasi inwestorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z funduszem - a od 2015 ani razu nie spóźniliśmy się z wypłatą do żadnego z naszych kilkuset inwestorów. Rozumiemy, że nie jest pan zwolennikiem inwestowania (nie istnieją opcje inwestycyjne nie obarczone żadnym ryzykiem, ale przez 10 lat nikt z naszych Inwestorów nie stracił pieniędzy), ale prosimy o powstrzymanie się do obrażania naszych Inwestorów. Z pozdrowieniami. Zespół Funduszu Hipotecznego Yanok.

06.10.2024 11:33

Firma Fundusz Hipoteczny Yanok Sp. z o.o. niedawno zakończyła rekrutację na stanowisko asystent sprzedaży. Jak oceniacie poziom trudności rozmowy?
Wrażliwy

11.11.2024 18:57

Też chciałbym w to zainwestować, ale boję się o to, że moje pieniądze przepadną. Jaką sumę tam zainwestowałeś jeśli to nie tajemnica.
Wrażliwy

10.11.2024 17:38

Chciałem zainwestować w Fundusz Hipoteczny dużo pieniędzy, ale po przejrzeniu artykułów, które są na temat tej firmy to mocno się zastanawiam. Urząd ochrony konsumentów i Komisja Nadzoru Finansowego ostrzegają przed wpłacaniem pieniędzy, bo pieniądze można stracić. To tak jak pożyczanie pieniędzy koledze może Ci oddać lub może Ci nie oddać tylko tutaj jeżeli zwracają to z zyskiem, czyli szanse 50 na 50 procent.
Zainteresowany

04.11.2024 05:38

W trafiłem na tą stronę przypadkowo. Chciałbym zainwestować więc szukam opinii na temat firmy :)

04.11.2024 13:38

Zapraszamy do zapoznania się z opiniami na naszej stronie: https://yanokhipoteczny.pl/rekomendacje-inwestorow-2/ oraz w Google. W razie pytań zapraszamy do kontaktu, chętnie udzielimy wszelkich potrzebnych informacji.

04.04.2024 21:16

Mocno rozważam kandydowanie na Specjalistę ds. analizy wniosków i dochodzenia należności, ale odpowiedzialność jest wysoka, szczególnie że firma otwarcie przyznaje, że to praca przy wielomilionowych kontraktach. Możecie tak nawet orientacyjnie przybliżyć mi zarobki i to jak działa system prowizyjny?

05.04.2024 11:34

Proponowane zarobki będą po części zależne od doświadczenia i umiejętności kandydata, a także od preferowanej przez pracownika formy zatrudnienia. Poza podstawowym wynagrodzeniem pracownicy otrzymują także premie - te zależne są m.in. od obsłużonych umów pożyczkowych. Zapraszamy do aplikacji, szczegóły będą omawiane indywidualnie
beka

12.05.2024 23:32

czyli minimalka krajowa i prowizję na 0,1% brutto od kwoty pożyczki?
nick

24.03.2024 16:00

dalej pensja minimalna czy coś się zmieniło, jeśli chodzi o wynagrodzenia zasadniczo brutto? Premii nie liczę, bo raz jest raz jej nie ma, a wydatki każdy ma stałe
Olka

28.01.2024 17:27

Dużo pozytywnych opinii ze strony pracowników. Co mnie mega cieszy. Niestety nie widzę ofert pracy. Przeglądam sobie potencjalny rynek pracy, ze względu na to, że za niedługo przenosimy się z narzeczonym do miasta. Mimo braku ofert może ktoś będzie w stanie mi napisać czy zwolni się stanowisko do obsługi klienta w najbliższym czasie? Cenie sobie dobrą atmosferę.. Z ilu stanowisk składa do obsługi klienta składa się firma? Możecie tez dać znać ile można na star otrzymać i ile trwa okres próbny. :)

31.01.2024 08:50

Jeżeli jest Pani zainteresowana pracą w Funduszu proszę wysłać CV na adres: [email protected]. Zawsze możemy poszerzyć grono pracowników o wykwalifikowana kadrę.
Majkel

20.01.2024 07:20

Najważniejsze jest to czy mają fundusz gwarancyjny , jeżeli teoretycznie upadną to czy dostaniecie zwrot kapitału ? Dopóki działają jest ok bo jest płynność finansowa . Banki są objęte KNF. Gwarantują zwrot do 100 tyś euro. A tutaj nikt nic nie gwarantuje . Po prostu wpłacamy na zaufanie i jest to każdego indywidualna decyzja.
Janina

09.10.2023 15:13

Na dany moment najciekawsza oferta na rynku. Na ich stronie wszystko jasno i prosto wyjaśnione. Bardzo dobra oferta na pewno lepsza niż lokaty.
Bartłomiej

20.09.2023 13:33

Jestem inwestorem od niedawna ale bardzo polecam Panie obsługujące inwestycje. Sprawnie wszystko załatwiłem i na prawdę wytłumaczyły mi cała inwestycje.

24.08.2023 10:34

24.01.2024 15:12

Zespół jest zgrany, trzymamy się razem nawet po pracy. Zarząd służy pomocą i udziela cennych wskazówek w pracy.
Grzegorz

23.08.2023 10:35

Chcę podzielić się moją pozytywną opinią o uprzejmej ,kompetentnej, cierpliwej obsłudze Waszych Pracownic Pani Karoli i Pani Oli. Jestem emerytem i trudno mi poruszać się w przepisach, a Panie dokładnie i cierpliwie wytłumaczyły moją inwestycje krok po kroku. Tą drogą pragnę podziękować za obsługę w Waszej firmie.

09.05.2023 11:13

Leszek

10.05.2023 13:44

He, Panie były spółki jak pamiętamy którym nic zarzucić nie można było, a jak się póżniej okazoło poszły z torbami i nasze oszczędności też .Na paradoks zakrawa fakt że te spółki które ukrywają swoje finansowa cele są często, zdawało by się bez zarzutu. A tym czasem upadają. Natomias fundusz Janok brany jest na tapetę przez wymiar sprawiedliwości , a tymczasem nic mu zarzucić nie można he he........pozdrawiam
Fred

08.08.2023 08:34

Święta racja, popieram. Jestem w funduszu chyba 5-6 lat i sobie chwalę
Staszek

09.03.2023 09:26

oferta lepsza niż w bankach, pewna inwestycja

03.03.2023 21:56

Na czym polega mechanizm działania Funduszu Hipotecznego Yanok? Konsumenci przekazują pieniądze przedsiębiorcy, który wystawia weksel, a z tych środków udziela pożyczek zadłużonym mikro i małym firmom. – Weksle wystawiane przez Fundusz Hipoteczny Yanok nie służą zabezpieczeniu spłaty zobowiązania, a ich celem jest pozyskanie środków pieniężnych na finansowanie bieżącej działalności gospodarczej, w tym w obszarze ryzykownych pożyczek dla innych przedsiębiorców – mówi Tomasz Chróstny, Prezes UOKiK. Wątpliwości Prezesa UOKiK budzi wykorzystywanie weksla w celach sprzecznych z jego funkcją. Spółka wykorzystuje weksel jako sposób na pozyskanie kapitału od konsumentów, obarczając ich środki znaczącym ryzykiem. Tym samym spółka wprowadza konsumentów w błąd, dając im jednocześnie złudne poczucie bezpieczeństwa inwestycji i mamiąc potencjalnymi zyskami, podczas gdy w rzeczywistości zabezpieczone są interesy FH Yanok.
Feliks

18.12.2022 10:04

Zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 171 ust. 1–3 ustawy Prawo bankowe (wykonywanie czynności bankowych, w szczególności przyjmowanie wkładów pieniężnych w celu obciążania ich ryzykiem, bez zezwolenia KNF)

15.11.2021 13:48

Antyinflacyjna Inwestycja Yanok- Tylko do 30 listopada!
Oprocentowanie: 9% w skali roku
Minimalna kwota Inwestycji: 50 tys. zł
Czas trwania inwestycji: 2 lata
Wypłata odsetek: co kwartał
Data zawarcia Umowy i rozpoczęcia inwestycji: 30 listopada 2021 r.

Bogumil

23.11.2022 17:57

A inflacja prawie 20 procent.

Zostaw merytoryczną opinię o Fundusz Hipoteczny Yanok Sp. z o.o.