Przychodnia Euro Cardio

Aktualne Oferty Pracy

• Ciechanów

5. Opinie o Przychodnia Euro Cardio

Opinie o Przychodnia Euro Cardio Warszawa

Nie przegap nowości o Przychodnia Euro Cardio!

moniam

08.08.2025 11:33

jaki jest aktualny koszt badania badania w 3D ?...niestety nie mogę tej informacji odnaleźć na stronie. i jaki jest czas oczekiwania na badanie?

Mały

03.07.2025 10:11

Moja żona była badana w tej placówce i jest zadowolona z badań i profesjonalnej obsłudze

Maly

27.06.2025 21:35

Byliśmy na badaniach wyniki przyszły pocztą po 12 dniach roboczych, jesteśmy zadowoleni
    Eva

05.06.2025 18:40

Byłam na badaniach prawie miesiąc temu , cierpliwie czekałam na wyniki, po 12 dniach roboczych chciałam zapoznać się z owym wynikiem, niestety do dnia dzisiejszego nie mogę wejść na podaną stronę przychodni. Wyskakuję informacja o niebezpiecznej stronie

11.06.2025 11:10

Podczas wizyty każdy pacjent otrzymuje dane logowania oraz numery telefonów do pomocy technicznej i naszej rejestracji. Numery są również podane na stronie internetowej i FB. Po Pani komentarzy nie jesteśmy w stanie sprawdzić o jakie wyniki chodzi. Prosimy o pilny kontakt pod numer 509-333-188.
    Magda

18.04.2024 14:12

Rewelacja
    Marzanna

07.12.2023 01:02

Witam byłam 2 tygodnie temu na badaniu czekam na wyniki. Powiem szczerze myślałam że to badanie wygląda zupełnie inaczej ale cóż jest co jest. Najbardziej jestem rozczarowana tym że jak zapisywałam się na badanie Pani na infolini powiedział że teraz jest promocja i zapłacę połowę (usunięte przez administratora) Mam nadzieję że było warto bo w końcu każdy z nas chce się dowiedzieć w porę o swoich chorobach.
    Pacjent

05.08.2023 15:34

Witam, czy ktoś wie o co chodzi z tym badaniem ecg3d? Jakiś czas temu robiłam takie badanie i wyszło mi,że mam osłabiona jedna ze ścian 3 stopienia. Robiłam też EKG wysiłkowe w którym nic nie wyszło i w echo również nic. Nie wiem co myśleć... Mógłby ktoś się podzielić opinią ? Polecić jakiegoś lekarza ?Z góry dziękuję. ????
    Krzysztof

03.08.2023 13:30

Czy po tym badaniu z wynikami można iść do kardiologa akceptują te wyniki
    Azami

06.07.2023 01:27

Miałam badanie w Lublinie czekam na wynik nie oceniam poszłam dobrowolnie bez przymusu nie pije nie pale więc stać mnie (usunięte przez administratora).Super obsługa pełna informacja ustna i na piśmie nie ważne jaki będzie wynik ,ale dla zdrowia i ciekawości wolno mi poświecić czas i pieniądze przy okazji zwiedzić Lublin.
    Beata

20.06.2023 18:42

Muszę sprostować moją wcześniejszą negatywną opinię. Jestem mile zaskoczona postawą Kliniki. Zaproszono mnie na bezpłatne badania które dziś się odbyły. Bardzo miła atmosfera podczas badań i Pani bardzo profesjonalna. Negatyw wystawiłam nie wiedząc że badania zostały przesunięte na inny termin. Dziś jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim. Beata Malarz

01.03.2023 23:09

Pedro

09.05.2023 21:11

Ja jestem bardzo zadowolony dzięki temu badaniu dokładniej zdiagnozowano co mi dolega i powiedziano co dalej z tym robić warto było . Widocznie Pani lekarz nie potrafi jeszcze odczytywać takich badań i tyle moja rada proszę zmienić lekarza pozdrawiam
    Aga

28.03.2023 16:15

Czy wyniki badań są na pewno dobrze interpretowane? U mojego dziecka 7 lat puls 94 i ma w opisie, że arytmia.

07.02.2023 18:29

Tola

09.02.2023 14:17

Krótko pracowałam, ale było w porządku.Wiadomo jak to w ochronie zdrowia czasem ciężko. Ogólnie płacą na czas, stabilne zatrudnienie.
    Jolanta

08.02.2023 16:34

Badanie mąż miał wykonane w Zabrzu, zdecydowaliśmy się na wykonanie ECG3D ponieważ standardowe EKG zmian nie wykazywało a mąż czuł się coraz bardziej osłabiony i zmęczony, czasem miał bóle zamostkowe(od 11 lat leczył się kardiologicznie). Podpięto elektrody jak przy EKG, miłe Panie dokonały zapisu, pobrały z palca krew do badania i po około 3 tygodniach otrzymaliśmy wynik.Niestety nie było powodu do radości, zalecono wizytę u kardiologa, ponieważ okazało się, że jest osłabiona tylna ściana serca. Kardiolog skierował męża do Szpitala, a w Szpitalu założono 2 stenty(dwa naczynia były chore). Tak więc dziękujemy wszystkim pracownikom Przychodni Kardiologicznej, za zaangażowanie w leczenie naszych serc a przede wszystkim za nowoczesne diagnozowanie ich.

23.01.2023 14:28

NZOZ EURO CARDIO

24.01.2023 14:17

Szanowny Panie. Po tym, co Pan napisał mam już pewność, że nie pisze Pan o badaniu ECG3D tylko o jakimś zupełnie innym badaniu i myli Pan pojęcia. Gdyby badał się Pan w naszej przychodni otrzymałby Pan komplet informacji na temat metody HRECG/ ECG3D, a widzę, że Pan zupełnie nie wie o czym pisze. Proszę nie wprowadzać w błąd innych osób swoim komentarzem, a tym bardziej, komentarzem, że badanie szkodzi, ponieważ metoda HRECG jest w stu procentach nieinwazyjna i nie może szkodzić. Badanie jest wykonywane w krajach zachodnich Europy m. in. w Niemczech, a w Stanach Zjednoczonych wykonywane jest w szpitalach na medicare, czyli bezpłatnie na ubezpieczenie. Nie ma żadnych artykułów mówiących o szkodliwości metody badania HRECG/ ECG3D. Badanie wykonywane jest nawet u pacjentów ze wszczepionym rozrusznikiem serca, kardiowerterem, a nawet bezpośrednio po zabiegach kardiochirurgicznych. Przemawia przez Pana wyłącznie chęć wyrządzenia szkody naszej placówce. Nie wiem co Panem kieruje, być może jest Pan z konkurencji. Na pewno zaś nie jest Pan naszym pacjentem! W sprawie Pana wpisów wystosujemy pismo do policji o naruszenie prawa z prośbą o przekazanie Pana adresu IP i Pana danych. Ktoś kto wyrządza bez powodu szkodę innym, używając do tego narzędzi w postaci Internetu, nie pozostaje anonimowy, a już na pewno bezkarny. Sylwia Ostrowska
    John

31.01.2023 17:35

A ja miałem dziś propozycje (usunięte przez administratora)Poki co się nie zdecydowałem.

Kontakt - Przychodnia Euro Cardio

Nowogrodzka 31 00-511 Warszawa

Branża główna: Przychodnie i usługi medyczne

18.01.2023 00:22

Niedowiarek

20.01.2023 23:33

Badanie ok., Ale zaczekam na Jurka Owsiaka może wyposaży przychodnie NFZ i odciąży w ten sposób lekarzy rodzinnych.
    NZOZ EURO CARDIO

24.01.2023 11:43

Niestety, chyba nie ma na to co liczyć. Nasza opieka zdrowotna jest dziurawa i tych dziur się łatwo nie załata. Wiele pozostaje do zrobienia, a nie zanosi się na poprawę. Co do Jurka Owsiaka, życzę mu żeby Orkiestra grała i pomagała tak jak to robi, bo gdyby nie Ci ludzie, to w polskich szpitalach byłoby znacznie gorzej. Może narażam się tymi słowami wielu osobom ale trudno… Taka prawda. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska

27.09.2017 08:13

Aneta

05.08.2022 20:57

Witam. ja dzisiaj w Zawierciu za te badania zapłaciłam 388zł :(

12.07.2021 16:12

11.07.2022 11:11

11.07.2022 11:22

Propozycja dodatkowej diagnostyki to oferta, o której informowani są pacjenci przed wykonaniem badań. Można z niej skorzystać albo nie. Jeżeli są dostępne dodatkowe badania, dlaczego pacjent miałby nie być o tym poinformowany? Korzysta z tego wiele osób, pacjenci pytają o dodatkowe badania, bo za jednym razem można poszerzyć diagnostykę o specjalistyczne badania z krwi m.in. lipoproteina (a), homocysteina czy witamina (usunięte przez administratora) Nie zawsze można je wykonać, dlatego taka informacja jest przekazywana dopiero w gabinecie. Co do wyników, Pani podważa, że na podstawie badania EKG z dziewiętnastego wieku i echo serca, które nic nie wykryło, oferta nowoczesnego i dokładnego badania HRECG jest nic nie warta?! Dokładnie w odwrotnej sytuacji są osoby, które mają dolegliwości, wykonały różne badania włącznie z rezonansem magnetycznym, nic nie wykazało, pacjent nadal ma dolegliwości i dopiero na badaniu HRECG widać zmiany w sercu. Po to właśnie wykonuje się dodatkowe płatne badania, żeby wiedzieć więcej, a nie mniej. W każdej sytuacji można skorzystać z konsultacji telefonicznej u nas w przychodni, dopytać o wyniki, jeżeli są jakieś niejasności. Pacjenci z tego korzystają i są zadowoleni z obsługi. Wskazujemy lekarza do dalszej konsultacji, ale ten lekarz nie jest z nami w żaden sposób powiązany! Polecany przez nas lekarz zna się na elektroterapii kardiologicznej i wie, co oznacza wynik badania. Dobry lekarz ma zawsze zapełnione terminy, zwykle trzeba czekać. Nie wiem u kogo Pani była, ale lepiej żeby skorzystała Pani z wizyty u fachowca. Zupełnie niepotrzebnie pisze Pani publicznie takie złośliwości. Pani opinia jest bardzo krzywdząca. Również stwierdzenie „wyniki otrzymane przez rzekomą firmę euro cardio”. Euro Cardio to Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej, podmiot leczniczy, a nie firma, a już na pewno nie „rzekoma”. Proszę nie podważać naszej wiarygodności, ponieważ takie informacje są ogólniedostepne w rejestrach państwowych. Pisanie takich komentarzy naraża Panią z kodeksu karnego za pomówienie. Internet wszystko przyjmie, ale są granice przyzwoitości i konsekwencji za zamieszczane treści, bo nikt nie jest anonimowy. Sylwia Ostrowska
    Paola

18.03.2022 10:45

Dostałam informację o wizycie,ale napisanego do innej pacjentki. To samo było przy pierwszej rozmowie telefonicznej Pani nie wiedziała do kogo dzwoniła.

11.07.2022 11:06

Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Doszło do zwykłej pomyłki, błąd ludzki. Nie powinno tak być ale czasem nawet najlepszym może się zdarzyć. W przychodni nie pracują automaty (jak w niektórych placówkach) ale ludzie. Wiele osób zgłasza się do nas przez media społecznościowe, gdzie konta nie są kompletne o imię i nazwisko, tym bardziej może dojść do pomyłki. Komu nie zdarzyło się pomylić niech pierwszy rzuci kamień… Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska
    Halina

07.07.2022 20:06

Nie ma zadnego oddziału w Czestochowie. Wynajmowany jest gabinet na czas wykonywania badan. Bylam dzisiaj, sprawdziłam.

11.07.2022 10:43

Przychodnia Euro Cardio ma główną siedzibę w Warszawie. Jeżeli ktoś chce skorzystać z badań poza Warszawą mamy oddziały w poszczególnych miastach. Oddział oznacza miejsce, w którym poza siedzibą główną możemy przyjąć pacjentów. Nie musimy stawiać ściany z cegieł, żeby móc wykonywać usługi jako NZOZ Euro Cardio. Tak jak lekarz kardiolog przyjmujący w trzech różnych miejscach (żeby ułatwić dostęp pacjentom) nie musi budować swojej przychodni czy gabinetu, tak my również nie budujemy swoich oddziałów od fundamentu, tylko korzystamy z gotowych gabinetów w szpitalach, klinikach czy przychodniach. Tak więc jest oddział Euro Cardio w Częstochowie i dobrze, że Pani to sprawdziła. Większość lekarzy specjalistów prowadzi działalność w wynajętych placówkach, rzadko w prywatnym domu czy własnej przychodni. Jednak idąc Pani tokiem myślenia, taki lekarz wtedy nie istnieje. Wspaniałe podejście w XXI wieku. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przychodnia Euro Cardio?

15.10.2021 14:38

W ostatnim czasie pandemia spowodowała podwyższony poziom fali hejtu na medyków. My jednak ciężko pracujemy w tym trudnym czasie i nie akceptujemy ani tego typu pomówień ani kpiny z naszej pracy. Przychodnia EURO CARDIO to Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej, kontakt dla pacjentów jest ogólnodostępny. Jeżeli nasz pacjent ma jakiekolwiek pytania czy zastrzeżenia kontaktuje się z rejestracją lub personelem medycznym i otrzymuje wszelkie informacje. Tylko osoby, które chcą „błysnąć” w internecie będą prowadzić tego typu retoryki i publicznie oczerniać innych. Ciężko odnieść się merytorycznie do tych dwóch wpisów, ponieważ człowiekowi, który pełni służbę medyczną od wielu lat, po takich wpisach zwyczajnie ręce opadają! Pozostawić tego bez komentarza jednak nie możemy, bo te wpisy są niezwykle krzywdzące i nieprawdziwe. Wprowadzają w błąd opinię publiczną. Jako ośrodek zdrowia wykonujemy usługi z zakresu diagnostyki, badania obrazowe, diagnostykę serca, naczyń, chorób płuc, badania laboratoryjne z krwi. Różne badania wymagają użycia różnego rodzaju sprzętów i aparatury medycznej. Dbamy o to, aby wykonywana diagnostyka była jak najmniej inwazyjna. W gabinetach oprócz aparatury medycznej personel korzysta z komputerów, wprowadza dane pacjentów, zapisuje informacje. Producenci sprzętu medycznego jak np. Bosch, Siemens czy Philips do obsługi aparatury wymagają współpracy komputera oraz środowiska Windows. Mamy XXI wiek i korzystanie z tych urządzeń jest niezbędne do obsługi aparatury medycznej. Jeżeli były wątpliwości, należało zapytać personel, który udzieliłby wyjaśnień. Nie wykonujemy jako NZOZ żadnych praktyk paramedycznych, nie mamy żadnych „cudownych” urządzeń, badających całe ciało za jednym dotknięciem. Do każdego badania służy odrębna, przeznaczona tylko do tego celu aparatura medyczna.
    darjusz

15.05.2022 07:03

Administratorze tego serwisu: dlaczego link do Rejestr Podmiotów Wykonujących Działalność Medyczną kwalifikuje się do usunięcia? To oficjalna, rzetelna informacja o placówkach oferujących usługi medyczne.

17.05.2022 14:42

W rejestrach wszystko jest widoczne, kto umie czytać widzi wszystkie informacje jasno i klarownie. Na naszej stronie internetowej mamy listę lekarzy do konsultacji, oddziały w poszczególnych miastach. Natomiast sprawy administracyjne przychodni, KRS i rejestry, a także oprogramowanie, nazwy aparatury medycznej, kontrahenci, to już nie Pana sprawa. Naszą wiarygodność budują na co dzień nasi pacjenci, którzy korzystają z usług i otrzymują od nas fachową pomoc. Nie rozumiem skąd ta wrogość w kierunku NZOZ Euro Cardio oraz chęć znalezienia czegokolwiek, nieważne czego, byleby zwyczajnie dokuczyć publicznie w internecie. Czyżby konkurencja? Wierzyć mi się nie chce, że branże medyczne mogą sobie wzajemnie tak dokuczać, czynić takie szkody wizerunkowe. Jest tyle usług, tyle przychodni, taki wybór... Panie Darjuszu, jeżeli nie odpowiadają Panu nasze usługi, nasi lekarze, nasze ceny, nasze badania czy cokolwiek innego, proszę nie korzystać i znaleźć ofertę innej placówki medycznej. Jeżeli natomiast dalej będzie Pan szkalował bez powodu nasze dobre imię i tworzył zaczepne wątki na forach, to będziemy zmuszeni to zgłosić, bo to już zwykłe dokuczanie. A po ujawnieniu IP dowiem się kim Pan naprawdę jest i jaki jest cel tego dokuczania. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska

15.10.2021 14:39

Wiele badań , które wykonujemy to badania nowe, nierefundowane będące poza polskimi schematami leczenia. Jeżeli po wykonaniu badań, w opisie wszystko jest w normie, należy się tylko cieszyć. Jeżeli są wykryte jakieś zmiany, wtedy pacjent jest prowadzony standardową procedurą medyczną i musi trafić w schemat leczenia, czyli mieć dodatkowo wykonane np. badanie echo serca czy założony Holter. Badanie serca ECG3D/ HRECG to wciąż w Polsce badanie nowe i często jeszcze dla lekarzy mało znane (w USA jest cenione, wykonywane w ramach medicare z ubezpieczenia). Dlatego badanie jest opisywane przez lekarzy z właściwymi uprawnieniami HR, którzy wydają gotowe opisy i zalecenia, dzięki czemu badanie nie wymaga już żadnej dodatkowej interpretacji przez innych lekarzy, szczególnie nieposiadających uprawnień. ECG3D/ HRECG wykrywa sygnały o bardzo niskiej amplitudzie w komorach zwane Late Potentials unikatowy parametr, szczególnie ważny u pacjentów kardiologicznych. Późne potencjały sercowe to sygnały o niskiej amplitudzie, które pojawiają się w komorach. Nazywane również komorowymi późnymi potencjałami (VLP), sygnały te są spowodowane powolnym lub opóźnionym przewodzeniem sekwencji aktywacji serca. Standardowy elektrokardiogram nie może wykryć tych sygnałów. Obecność późnych potencjałów jest bardzo istotna w diagnostyce u pacjentów po ostrym zawale mięśnia sercowego(AMI), w diagnozowaniu schorzeń sercowo- naczyniowych, szczególnie w niedokrwieniu serca na wczesnym etapie oraz arytmii. Późne potencjały i elektrokardiogram przedstawia depolaryzację i repolaryzację głównych komór serca. W normalnych warunkach aktywowane obszary komór pokrywają się z końcem zespołu QRS. Jednak w warunkach ponownego wejścia, VLP ma kilka mikrowoltów rozciągających się znacznie poza końcową część zespołu QRS w EKG. Ze względu na ich bardzo małe wielkości, późne potencjały nie są widoczne w standardowym EKG. Cała aparatura ECG3D pracuje wyłącznie w środowisku Windows 10 i do obsługi jest wymagany komputer. Dokładna diagnostyka często wymaga zestawienia kilku badań, bo tak jak wspomniałam wcześniej, nie ma jednego cudownego badania na wszystko. Każde badanie, również w kardiologii ma określony cel i bada określone parametry. Czasem żeby dobrze kogoś zbadać należy kilku lub kilkunastokrotnie powtórzyć dane badanie i są to normalne procedury medyczne, bo zależy to od rodzaju zmian i stanu zdrowia pacjenta.

17.05.2022 14:31

Pani Honorato. Ma Pani rację co do tej prewencji. My to nazywamy profilaktyką! Idziemy do lekarza, wykonujemy badania kontrolne, bo dawno się nie badaliśmy. I to normalne, to powinien być standard. Wtedy jest szansa, że jeżeli coś wykryjemy to jeszcze na wczesnym etapie. W momencie kiedy już boli, kiedy źle się czujemy, kiedy są wyraźne objawy, że coś jest źle to często już stan choroby jest zaawansowany. To już nie jest profilaktyka. Mało tego, bywa tak, że nawet gdy się badamy to u jednego pacjenta arytmia wychodzi od razu, widać zmiany, ale często jest tak, że pacjent ma zakładany Holter EKG kilka- kilkanaście razy i nic nie wychodzi, a w innym badaniu (np. w ECG3D) arytmia wychodzi praktycznie zawsze. W tym zakresie metoda badania jest niezwykle czuła. Ale nikt nie umniejsza badaniu Holtera, bo jest ważne i potrzebne. Wtedy badanie powtarzamy lub wykonujemy inne. Dlatego ze wszystkiego co dostępne należy korzystać jeżeli tylko można. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska

17.05.2022 14:38

Szanowna Pani. Wyjaśniam Pani wątpliwości. Tak jak pisałam wcześniej, w medycynie nie ma jednego badania, które jak za dotknięciem magicznej różdżki pokaże wszystko i to od razu. Często trzeba połączyć dwa, trzy badania, żeby lekarz miał obraz stanu zdrowia pacjenta. Badanie ECG3D, które wykonuje przychodnia nie jest żadną cudowną metodą diagnostyczną. Nie zastępuje koronarografii, holtera EKG, Echo serca i tp. Każde z wymienionych badań ma konkretny cel i zastosowanie. Badanie ECG3D wykonuje się przede wszystkim w celu diagnozowania niedokrwienia serca i arytmii. Jest dokładne, ale nie można też przeceniać jego roli. Nie diagnozujemy wad serca, tętniaków, wady zastawek itp. Jeżeli natomiast chodzi o zawał, niedokrwienie, przerost serca, arytmię- jak najbardziej! Ze względu na wieloletnie doświadczenie w tym zakresie mamy się czym pochwalić. Słowo „naciąganie na dodatkowe koszty” jest złym określeniem. Jeżeli pacjent chce mieć pewność co do diagnozy, a są wątpliwości, to im więcej badań wykonamy tym lepszy obraz. Jeżeli ktoś nie chce, nie musi robić więcej. Z drugiej strony problemy ze zdrowiem to często kwestia życia. Nie można chyba mieć za złe lekarzowi, że chce lepiej zbadać swojego pacjenta, nawet jeżeli to może generować wyższe koszty. Zawsze można powiedzieć "nie, dziękuję" i nie wiedzieć na czym stoimy. Decyzja należy do pacjenta. Są osoby, które wykonują wszystkie możliwe badania i chcą jeszcze więcej. Trzeba dostosować się do różnych potrzeb pacjentów. Sylwia Ostrowska

04.01.2022 09:37

Jaka umowa obowiązuje w Przychodnia Euro Cardio podczas okresu próbnego?

17.05.2022 14:21

Mamy okres próbny, jednak wszystko zależy od tego na jakie stanowisko pracy chce Pani być przyjęta. Inne warunki mają lekarze, pielęgniarki, diagności, a inne rejestratorka medyczna czy pracownik administracji. W momencie rekrutacji o wszystkim informujemy kandydatów do pracy. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska

17.05.2022 14:22

Umowa o pracę. Nie prowadzimy innego rodzaju zatrudnienia. Żadnych śmieciowych umów. Pozdrawiam. Sylwia Ostrowska
    Sandra

15.01.2018 19:00

Chcialam się dowiedzieć czym zajmuje się ta przychodnia?
    darjusz

19.04.2022 08:47

Proszę o wskazanie współpracujących lekarzy

17.05.2022 14:19

Wszystkie informacje, w tym informacje o lekarzach są dostępne na stronie internetowej. Forum gowork, jak sam nagłówek wskazuje, ma na celu informowanie o warunkach pracy potencjalnych pracowników, współpracowników oraz wymianę uwag na temat warunków pracy. W celu uzyskania informacji o usługach NZOZ najlepiej dzwonić i pisać bezpośrednio do przychodni. Na pewno będzie szybciej niż zadawać pytanie na forum typowo pracowniczym. Dane kontaktowe są dostępne na Facebooku i naszej stronie internetowej. Sylwia Ostrowska

15.10.2021 14:39

Badania przesiewowe z krwi w cenie 1,00zł. (np. cholesterol całkowity, glukoza, kwas moczowy) są wykonywane na nowoczesnych urządzeniach typu POCT (point of care testing), które wykonują diagnostykę na miejscu, od razu po pobraniu próbki, co zapewnia dokładny i szybki wynik badania. Urządzenia te stanowią przyszłość diagnostyki laboratoryjnej. Pacjent otrzymuje wyniki badań w kilka minut. Do badań jakie wykonujemy nie ma znaczenia czy pobrana krew pochodzi z żyły, z palca czy płatka ucha. Potrzebujemy tej krwi do badania niewiele i dlatego pobieramy ją najczęściej z palca lub z płatka ucha. Nie jest to żadna „gorsza opcja”, nie ma to wpływu na wynik ani jego jakość, a jest mniej inwazyjne i bardziej przyjazne dla pacjentów, zwłaszcza dzieci. Wykonujemy również szereg certyfikowanych testów diagnostycznych, testów biochemicznych z krwi, badań nierefundowanych, a bardzo ważnych dla zdrowia serca i naczyń (np. homocysteina, lipoproteina (a) czy poziom witaminy D metabolit 25 (OH). Opis badań jest wykonany przez lekarzy, z którymi współpracuje NZOZ. Każdy lekarz ma właściwą sobie specjalizację w zawodzie. Oprócz tego, że ktoś jest kardiologiem czy internistą, może również zdobywać dodatkowe uprawnienia i jednocześnie być np. lekarzem medycyny pracy. W niczym to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie stanowi kolejny atut lekarza. Wyniki badań są przesyłane do pacjenta za pośrednictwem poczty internetowej lub tradycyjnie listem poleconym priorytetowym. To również duży atut, bo taki list nie dość, że dociera do pacjenta w 2 dni, to na dodatek jest bezpieczny, widoczny w systemie i wymaga pokwitowania u listonosza. To kolejna dobra praktyka ze strony ośrodka, a nie powód do krytyki. Pacjent nie musi przyjeżdżać po opisy wyników, sam się fatygować w czasie kiedy mamy pandemię, tylko czeka na wyniki bezpiecznie w domu. Mam nadzieję, że wyjaśniłam wszelkie wątpliwości. Zachęcam pacjentów do kontaktu w razie jakichkolwiek pytań pod numerami telefonów podanymi na stronie internetowej przychodni. Podaję również numer do szybkiego kontaktu w razie potrzeby tel.: 780-112-272. Sylwia Ostrowska- kierownik przychodni
    Kinga

19.02.2021 12:01

Witam serdecznie, Czy nadal poszukują Państwo pracownika na stanowisko rejestratorki medycznej? Jakiś czas temu widziałam ogłoszenie i bardzo mnie zainteresowało. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
    zainteresowana

19.05.2017 21:02

Cześć, czy ktoś z Was mógłby napisać coś na temat tej firmy? Jakiś czas temu widziałam ogłoszenie i bardzo mnie zainteresowało, natomiast czy to jest tylko praca w terenie?

11.11.2017 16:28

Cały czas jest aktualny wakat dotyczący stacjonarnej pracy w Warszawie dla sympatycznej osoby, która mogłaby pracować w recepcji. Chętnie zatrudnimy również kierowców w Warszawie. CV prosimy składać na adres: [email protected] Sylwia Ostrowska

23.05.2017 13:42

Pani prezes to spokój, uczciwość i opanowanie. I nie piszę tego żeby się podlizować, tylko to oburzające co ktoś napisał, że jest szczególnie wymagająca. Może bardziej profesjonalna i konsekwentna. Ale mi bardzo pasuje jak ktoś dokładnie mówi co mam robić i jak to zrobić. Świetna praca, bardzo dobre warunki finansowe (bez trudu można 2,5 tysiąca netto na rękę zarobić) nie przepracowując się. Ja aktualnie w Warszawie w EC zarabiam między 4500, a 5 tys. Ostatnio 5001:))) Faktycznie jako pierwszą umowę dostałam na 2 tys brutto, ale to było tylko na 3 miesiące. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam nienormowany czas pracy, ale realnie wychodzi mi jakieś ~120 godzin pracy. Urlopy za zawołanie, bez problemu. Kolega, który wyłącznie wozi Pacjentów po Warszawie zarabia stale 2000 tys. na rękę. (pracuje 3 razy w tygodniu po 12h) Zarobki zależą od stanowiska. Nie wiem jak zarabiają dziewczyny na południu, ale tu nikt nie narzeka. Jest świetna przyjazna atmosfera. Ekstra premie świąteczne i np. bilety do teatru lub kina...! To dla mnie był szok, bo myślałam, że takie przychodnie są tylko w serialach . Jestem bardzo zadowolona. Nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną. Szczerze polecam!

11.11.2017 16:16

Droga Iwonko, od razu zorientowałam się kto pisze, bo znamy się już przeszło dwa lata i mogę teraz już powiedzieć, że bardzo dobrze. Dziękuję za każde miłe słowo, aczkolwiek z tymi zarobkami to przesadziłaś, nie każdy zarabia tyle co Ty i jest to objęte tajemnicą! Ale rozumiem kontekst i bardzo Ci dziękuję :x Sylwia Ostrowska

12.07.2017 18:19

11.11.2017 16:07

Ogłoszenia o pracę były, są i będą. Szybko się rozwijamy i stale potrzebujemy rąk do pracy. Sylwia Ostrowska

11.11.2017 15:53

Trudno odnieść się do hejtu czyli oszczerstw w celu obniżenia zaufania pacjenta i potencjalnego pracownika, ale cóż, jakoś muszę bo poprosili mnie o to pracownicy, prawdziwi. Jestem prezesem przedsiębiorstwa i w ostatnim czasie zgłosiłam do Prokuratury wpisy na tym portalu ("najciekawsze" zostały usunięte przez administratora, a niektóre pozostawione dla celów operacyjnych policji). Niewątpliwie Euro Cardio odnosi bardzo duży sukces, już dziś mamy zapisy na dwa miesiące w przód. Nie wszystkim się to podoba. Szczególnie zajadli są ci (moje wskazanie w Prokuraturze), którzy z różnych przyczyn nie załapali się na nasz pokład; odpadli w przedbiegach, nie nadawali się, nie mieli wymaganych kwalifikacji i nie chcieli ich podnosić, ambicji, kultury osobistej itd. W tym miejscu z góry, naprawdę szczerze przepraszam wszystkich Państwa, którzy usłyszeli NIE i poczuli się tym dotknięci. Służba zdrowia jest to bardzo delikatna, wrażliwa materia, której trzeba poświęcać całego siebie dla pacjenta. WSZYSCY, którzy zawieszą identyfikator z nazwą Euro Cardio, muszą spełniać bardzo restrykcyjne wymagania, to fakt. Najważniejszą cechą jaką muszą mieć w sobie, to współczucie, empatia, chęć niesienia pomocy, czynnik społeczny ale bezwzględną podstawą jest wspomniana przeze mnie wcześniej kultura osobista. Wyobraźcie sobie Państwo, gdyby ktoś, kto pisze te oszczercze komentarze, pracował w naszej przychodni, pracował z pacjentami, przy realizacji wyników, gdziekolwiek. Czy życzylibyście sobie Państwo żeby taka osoba Was obsługiwała? W doborze pracowników muszę kierować się często intuicją, bo znam kogoś bardzo krótko i muszę podjąć decyzję. Jeżeli ktoś, podczas kilkuminutowej rozmowy wzbudzi moje zaufanie i zaproszę go np. do trzydniowej współpracy, to rozumiem , że może to dla kogoś być złudną nadzieją. Może to rozpalać w kimś nadzieję ale jeżeli ktoś się nie nadaje to się nie nadaje. Jeżeli nie ma kultury osobistej to ja nikogo nie nauczę w kursie przygotowawczym sześciomiesięcznym, że np. zęby należy szczotkować codziennie. To taki przykład ale mam nadzieję, że wiecie Państwo o czym piszę. Pragnę uspokoić wszystkich naszych pacjentów i przyszłych pracowników, że usługi świadczone przez nas są najwyższej jakości, pracujemy na najnowocześniejszym aktualnie sprzęcie na świecie, na najdroższych amerykańskich odczynnikach. Pracownicy czują się doskonale, choć praca w służbie zdrowia nie należy do lekkich ale jest stabilna i jeżeli ktoś czuje właśnie ten czynnik społeczny, ma kwalifikacje to świetnie się w tej pracy sprawdza. Pragnę życzyć wszystkim Państwu dużo zdrowia, również tym "smutnym :("! Sylwia Ostrowska Euro Cardio

Zostaw merytoryczną opinię o Przychodnia Euro Cardio