FENO

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 13 ocen.

FENO
2 13 6 1

Opinie o FENO

Buka

Jak najdalej od tej agencji. Nikomu nie polecam. Fatalne miejsce z tragiczną atmosferą, w której pojawiają się nawet zachowania mobbingowe w wykonaniu zarządzających tą firmą. W kreacji nie ma się od kogo uczyć, od dwóch lat nie było dyr kreatywnego, nie ma strategii, a w dziale client service nowych projektów. Agencja stojąca na jednym kliencie, nie wygrywająca przetargów, bo w zasadzie już nie ma kim ich wygrywać. Zła sytuacja kadrowo / płacowa w której następuje notoryczne niedotrzymywanie danego słowa. Jeżeli jesteś na umowie b2b i przejdziesz na umowę o pracę i np. zajdziesz w ciąże, twoje wynagrodzenie obniżane jest o 40%. Jeżeli jesteś na umowie próbnej, często zdarza się, że 3-miesięczna umowa próbna zmienia się w 6- miesięczną i o tym czy ją przedłużą na kolejne miesiące dowiadujesz się ostatniego dnia jej trwania. Brak szacunku dla ludzi, zwalniana z dnia na dzień, zero komunikacji wewnętrznej, próby jakiś dziwnych korpo zwyczajów bez określenia ich zasad. Po prostu złe miejsce.

Theo

To miejsce to porażka, nikomu nie polecam, a już na pewno nie ludziom z kreacji. Warunki finansowe mogą aktualnie być atrakcyjne bo nikt nie chce tam pracować. Firma bez kreacji i bez strategii i niestety wciąż w erze pościków na fejsbuka, żadnych dużych kampanii od lat się tam nie robi więc szanse na rozwój marne. Całość obraca się wokół jednego klienta i Pani Dyrektor, która ma dwór swoich lizusków. Niestety mało to konstruktywne i rozwojowe. Bardzo kiepski klimat i kiepska atmosfera, brak nowych projektów plus próba wdrożenia najgorszych praktyk z korpo świata. W dodatku mocno nieumiejętna.

Zawiedziony

NIE POLECAM. Nie dajcie się zwieźć atrakcyjnym ogłoszeniom o pracę. Atmosfera jest straszna, wszechobecna dwulicowość. Docenia się nie starania a podlizywanie się kadrze zarządzającej, która nie nadaję się do niczego. Bałagan organizacyjny, niskie pensje, okłamywanie klientów (o czym oni doskonale wiedzą), brak szacunku do pracowników, próby utrudniania dalszej kariery byłym pracownikom, a najgorsza jest właśnie kadra zarządzająca, której brak jakichkolwiek kompetencji.ale wszystko działa gdyż ego właścicielek firmy jest odpowiednio wspierane przez kastę wybranych codziennie. Na koniec dochodzi też podpisywanie się szefów pod nie swoimi projektami, sytuacje gdzie kilkumiesięczną pracę zabiera i prezentuje "szef". Niczego się tu nie nauczycie, będzie to jedynie źródłem frustracji a niestety prawdą jest też, że możecie napotkać wiele problemów po odejściu z pracy. FENO to typowy pracodawca "Janusz Polak", szkoda nerwów... Spójrzcie też na opinie o "FENOMEM", przeszli rebranding ale sytuacja w firmie jest jeszcze gorsza niż wcześniej

ka
@Zawiedziony 08.01.2018 11:50

Z ust mi to wyjąłeś! Janusz biznesu, który kradnie pomysły i przypisuje je jako swoje, a później Cię jeszcze poniża i równa z błotem, że nic nie umiesz. Mentor to doświadczony nauczyciel, a nie zarozumiały, głupi, (usunięte przez administratora) pomysłów i buc! Jak wychodzi co do czego, kto co wymyślił i kto co pisał to już tak wesoło nie jest. A jak pomysł spotka się z krytyką to on nagle tego nie robi tylko zwala winę na drugą osobę.

Capreolus capreolus
@ka 07.03.2018 19:06

Nasz mentor robi najlepsze RTMy na świecie. Powinniście się od niego uczyć! Nikt nie robi lepszych postów na Facebooka! Ciekawe czy tez takie fajne posciki robicie? Pewnie nie!

twojamatka
@Capreolus capreolus 08.03.2018 22:13

Człowieku, chcemy Ci uścisnąć dłoń za ten tekst

twoje zycie to zart
@Capreolus capreolus 08.03.2018 22:13

Z pewnością nasze idee są bardziej spójne, przemyślane i mają ręce i nogi niż realizacja mentorskich pomysłów za dychę. (tu wstaw ciąg emoji bo to modne)

Aleksander

@Tony Pro Feno, "wszystko" jest odpowiedzią ogólną i niewiele mówi osobom czytającym to forum, a szczególnie kandydatom do pracy w firmie FENO. Jak oceniasz atmosferę i poziom współpracy w zespole? Czy firma daje możliwości rozwoju pracownikom zainteresowanym obszarem Social Media lub analityką internetową? Czy ktoś z Was zastanawia się nad aplikacją do firmy FENO? Pod adresem https://feno.pl/pl/o-nas/ można znaleźć więcej informacji o firmie oraz krótką prezentację zespołu.

Aleksander

@Tony Pro Feno, rozumiem, że jesteś przykładem osoby, która pracuje w FENO już kilka lat i Twój nick świadczy o tym, że jesteś nastawiony pozytywnie do tego pracodawcy. Czy możesz napisać za co najbardziej doceniasz współpracę z tą firmą?

Tony Pro Feno
@Aleksander 24.04.2018 14:07

Wszystko!

dynia

Odchodzące osoby nie wytrzymują tempa pracy? Większej bzdury dawno nie czytałam. A może odchodzące osoby mają jakieś przyzwoite ambicje finansowe? Naprawdę, nie doprowadzajcie proszę do sytuacji, w której ludzie będa się musieli chwalić wysokość eks zarobków. Na co to komu.

dynia
@dynia 12.05.2018 19:39

wysokością, przepraszam za literówkę

taka jedna

Feno to dawny Fenomem - nic poza nazwą się nie zmieniło, więc polecam poczytać opinie też o Fenomemie! Z całego serca nie polecam tej firmy. Pieniądze marne, sztucznie "fajny" klimat robiony bardzo na siłę, kółko wzajemnej adoracji rozdające premie tylko w sowim gronie i ogromny przemiał pracowników. Wystarczy zajrzeć na profil na fb, by się przekonać, że trzy czwarte postów to poszukiwanie nowych pracowników. No ciekawe dlaczego tak odchodzą, prawda?

Capreolus capreolus
@taka jedna 05.02.2018 12:31

Nie zgadzam się z tą opinią! W Feno można naprawdę rozwinąć się przy wielu fascynujących projektach, a każdy dzień przynosi nowe wyzwania. Hejterzy to osoby, które po prostu nie mogą usiedzieć w jednym miejscu dłużej niż jeden miesiąc.

ODRADZAM FENO
@Capreolus capreolus 08.02.2018 20:54

Fascynujące projekty? Każdy dzień przynosi nowe wyzwania? Come on, jak marketing szeptany to chociaż z głową, to brzmi tak obrzydliwie sztucznie, że ręce opadają... i nie ma nic wspólnego z prawdą

Capreolus capreolus
@ODRADZAM FENO 14.02.2018 13:41

Ech... A może po prostu to zadowolenie z pracy w Feno? Jesteśmy naprawdę zgraną #FenoFamily i cieszę się, że można pracować w tak wyegzaltowanym środowisku pracy!

taka druga
@Capreolus capreolus 14.02.2018 21:03

#FenoFamily? to chyba tylko ta część pracowników z kółeczka wzajemnej adoracji... litości, wystarczy zobaczyć jaka jest rotacja ludzi we wszystkich działach, a kto pracuje po kilka lat

Tony Pro Feno
@taka druga 22.03.2018 11:54

Dużo osób pracuje po kilka lat. A odchodzące osoby po prostu nie dorównują tempa pracy innym - takie życie ¯\_(ツ)_/¯

Tony Pro Feno

Halko! Nie wiem czemu tyle tu negatywnych opinii. Fajna firma!

NIE POLECAM AGENCJI FENO

NIE POLECAM ZDECYDOWANIE Jeśli to czytasz i rozważasz pracę w tej agencji to z całego serca i ludzkiej życzliwości - nie idź tam. Po prostu znajdź inną agencję, FENO jest przybytkiem, które z zewnątrz wygląda "ładnie", robi sztuczny i bezsensowny PR a w środku... a w środku jest zgniłe. Nie zarobisz tu ani dużych pieniędzy, będziesz wyzyskiwany a na uznanie i szacunek zasłuzysz po prostu podlizywaniem się kilku osobom, które kompetencjami są na poziomie juniorskim ale dzięki dbaniu o wiecznie niezaspokojone ego "szefowej" twardo trzymają się stołka. Swoją drogą, kadra zarządzająca to istna błazenada, cyrk na kółkach. Ludzie bez kompetencji ani szacunku do pracowników, którzy obrali wspaniały system pracy: na górze nietykalna klika, pośrodku kilka doświadczonych pracowników, którym brak siły przebicie na zmianę pracy a cała reszta to wiecznie zmieniający się juniorzy, którzy zazwyczaj odchodzą po chwili jak tylko zorientują się do jakiego szamba wpadli. Jeśli zdrowie nerwy Ci miłe - szukaj innej pracy, w Warszawie jej nie brakuje a w FENO spotka Cię jedynie żal, nerwy i frustracja.

Capreolus capreolus
@NIE POLECAM AGENCJI FENO 14.02.2018 13:47

Szambo?!?!?!?!?!?!?! NIE ZGADZAM SIĘ! Robimy fajne projekty i obsługujemy naprawdę fajnych klientów. A osoby nie zmieniają się tylko cały czas szukamy nowych osób do nowych projektów!

misschanandlerbong
@Capreolus capreolus 14.02.2018 21:06

Jakie projekty, skoro agencja ciągle traci klientów? Zresztą nieważne, jaki projekt, atmosfera w Feno jest zwyczajnie słaba.

Capreolus capreolus
@misschanandlerbong 27.02.2018 12:35

Nie mogę napisać jakie projekty bo to tajne!! A rozwijają mnie i moja osobę na wielu polach! Jestem Digital Native bo jestem z FenoFamily!!! #ProudOfFeno

FENO=FENOMEM,zobacz też opinię

Na wstępie zaznaczę, że FENO to dawny Fenomem i w celu poczytania opinii zalecam również udać się na poprzedni profil. Z całego serca, odradzam pracy w tej firmie. Zarobki są niskie, nawet jeśli zachęcą Cię premią to zapomnij o tym, że uzyskasz takową za wyniki - premie uzyskuje się za podlizywanie się kadrze zarządzającej. A ta to najgorszy aspekt pracy w FENO, kadra, która nie ma za grosz szacunku do pracownika ani nawet wiedzy o tym jak powinno się zarządzać zespołem. W Feno dużo się obiecuje ale nic z tego nie wynika, kłamstwo, dwulicowość, kopanie pod sobą dołków to codzienność. Przygotuj się na ciężką pracę kiedy twoj "szef" jeździ motocyklem po Hiszpanii po czym wraca, zabiera efekt twojej pracy, jedzie prezentować zaliczając fakap roku ale to Ty dostajesz za coś naganę. Jeśli zależy Wam na samych sobie, to nie idździe tam, stracicie czas i nerwy

anonymous

Słusznie ktoś napisał, że rebranding nie pomoże, wymiana na takich dyrektorów też nie pomoże. To wszystko jest kwestią czasu - mam nadzieje, ze klienci to dostrzegą. Brak komunikacji wewnątrz agencji, fałszywe uśmiechanie się do siebie, podkopywanie dołków pod innymi osobami, totalny brak profesjonalizmu. Jest kilku accountów na jednym kliencie, ciągłe roszady, duży brak zarządzania ze strony dyrektorów i zarządu. Straszna obłuda i udawanie przez inne osoby, że mają wiedzę. Czytajcie też pod nazwą FENOMEM bo zrobili rebrandiung i myślą, że będą mieli czystą kartę.

Twoja Najlepsza Przyjaciółka

Agencja, która nie ma na siebie pomysłu, zmienia swoje "misje i wizje" raz na kilka miesięcy, kiedy ludzie zaczynają im masowo odchodzić z pracy. Panuje chaos, komunikacja wewnętrzną jest na tragicznym poziomie, faworyzuje się i promuje osoby, które skutecznie podlizują się komu trzeba, a niekoniecznie na tę promocję zasługują. Pomijając już fakt, że zachęca się pracowników do dawania feedbacku na temat firmy, a jak dają feedback nie do końca pozytywny, to się ich zwalnia. #żalpl, tyle w temacie.

Zostaw opinię o FENO - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FENO