Pracuję z firmą od połowy stycznia 2018, skusiły mnie wysokie stawki oraz fakt,że firma reklamowała się dużym wyborem sprawdzonych zleceń. Za parę dni jadę z firmą piąty raz w tym roku na zlecenie- zawsze w inne miejsce , bo nie lubię wracać w te same i na krótko- jeżdże na max. 3-5 tygodni. Po pierwsze mają zlecenia również na krótko i zawsze mają wybór, po drugie mają dużo dobrych zleceń- zawsze dostaję numer do zmienniczki ,żeby sobie porozmawiać na temat tego, co mnie czeka.Byłam już w 3 rejonach i muszę powiedzieć,że firma prężnie działa-mają koordynatorów na miejscu, którzy dzwonią do nas, przyjeżdzają, interesują się nie tylko rodzinami ale opiekunkami, pytają o czas wolny, organizują rower, mi nawet przed przyjazdem pościel antyalergiczną , starają się,aby opiekunka miała jak najlepsze warunki pracy i dużo czasu wolnego. Dwa razy koordynator odbierał mnie z dworca i wiózł do rodziny, aby mnie przedstawić i wprowadzić- było to bardzo miłe. Raz trafiłam nawet do rodziny niemieckich prominentów , znanych z pierwszych stron gazet, ich bliskich też nie oszczędza los- okazali się bardzo normalnymi i ciepłymi osobami. Każdej niezdecydowanej osobie powiem,że warto spróbować. Wypłata zawsze na czas , ale nawet przed czasem i wyższa, niż miałam wcześniej,a pracowałam w bardzo dużej i znanej agencji, na kartę EKUZ niestety się czeka około 3 tygodni.Moja koordynatorka z polskiego biura jest też byłą opiekunką i wie, na czym ta praca polega. Znajomość niemieckiego jest konieczna, test jest telefoniczny.