Pflegeteam sp. z o.o.

Oleśnica

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 5 ocen.

Pflegeteam sp. z o.o.
4 5 6 1

Opinie o Pflegeteam sp. z o.o.

Gabriela

@Syrenka, ciesze się, że jesteś osobą, która znalazła agencję pracy, która spełnia Twoje wymagania. Jak myślisz, czy praca za pośrednictwem Pflegeteam będzie dobrym miejscem dla osób młodych bez doświadczenia zawodowego? Takie osoby poradzą sobie z obowiązkami, które czekają na nich za pośrednictwem tej firmy?

Katarzyna

Jesli nie szukasz przygód i chcesz jechać na sprawdzone zlecenie bez niespodzianek,zadzwoń do tej firmy. Byłam już z nimi trzy razy i będę jeździć na pewno dalej. Pracuje w opiece ponad 8 lat i nareszcie trafiłam do normalnej agencji ,gdzie liczy się pracownik. Pozdrawiam wszystkie panie z biura, szczególnie panią Monikę-osobe bardzo miłą , ciepła, potrafiącą załatwić każdy temat w ciągu paru godzin. Oby tak dalej!

Danuta
@Katarzyna 09.09.2018 09:55

To prawda, koordynatorzy w Pflegeteam mają bardzo wysoką kulturę osobistą, traktują mnie z dużym szacunkiem, wsłuchują się w moje potrzeby i życzenia, zawsze znajdą czas na rozmowę. Nie wciskają zleceń na siłę i nie upiększają rzeczywistości, po prostu starają się jak najlepiej dobrać mi zlecenie, niekiedy czekam parę dni na propozycję, ale zawsze warto, bo jeszcze żaden wyjazd mnie nie rozczarował ( a jestem już siódmy raz). O agencji mogę powiedzieć tylko same dobre rzeczy, jeśli będą trzymać taki poziom, zawsze będą mieli chętne do pracy opiekunki.

Syrenka
@Katarzyna 09.09.2018 09:55

Ja tez mysle, ze to najlepsza agencja , w jakich pracowałam, mam 10-letni staż w opiece, szczera, uczciwa koordynatorka, dobry kontakt z szefową , jeśli chce się coś omówić w cztery oczy, zarobki o niebo wyższe niż kiedykolwiek miałam. Firma robi swoje i robi to dobrze. Warto się zgłosić i wyjechać na kontrakt , ja już pracuję w Pflegeteam 2 lata.

Gabriela

@Katarzyna,@Danuta, ciesze się, że jesteście zadowolone ze swoich doświadczeń związanych z pracą za pośrednictwem firmy Pflegeteam. Czy w trakcie Waszej pracy zdarzały się sytuacje, że potrzebowałyście interwencji firmy Pflegeteam? Były takie sytuacje, które wymagały ich bezpośredniego wsparcia w jakiejś losowej sytuacji?

Gabriela

@anonymous, pracujesz od roku w firmie Pflegeteam, jednak, czy możesz wrócić pamięcią do procesu rekrutacyjnego, który przechodziłeś przez otrzymaniem pracy u tego pracodawcy? Napisz, jak przebiegał proces rekrutacyjny? Co sprawiło, że pracodawca wybrał akurat Twoją kandydaturę? Był jakieś testy, które decydowały o kolejności zatrudnienia? Opisz, jak to wyglądało.

anonymous

Pracuje w firmie Od now ego roku.Mam ubezpieczenie,wsparcie telefoniczne,składki zus,miła i kompetentna obsługa,wysokie pensje wypłacane na czas.Ogólnie mimi ludzie w biuro.Janek.

Gabriela

Wszystkie Wasze ostatnie opinie na temat pracy za pośrednictwem firmy Pflegeteam potwierdzają, że jest to miejsce pracy, które jest godne polecenia. Czy może ktoś z Was napisać, czy możliwa jest praca za pośrednictwem tej firmy tylko i wyłącznie w okresie wakacyjnym? Firma zatrudnia osoby, które chciałyby dorobić w okresie wakacyjnym na studia? Przedstawcie, proszę, jak to wygląda.

Kalineczka89000

Profesjonalna , godna agencja, fajne oferty i stawki . Duży plus A kontakt .

Dora

Witam , pracuje z Firma Pflegeteam dwa lata , - moge powiedziec , same superlatywy o Firmie , Firma uczciwa , Kadra w biurze Super , - wspolpraca Opiekunka - Firma , rewelacja ! Wyplata zawsze na czas ....... :) Pozdrawiam wszystkie Panie Opiekunki pracujace , jak i zainteresowane podjeciem pracy z Firma Pflegeteam ,...Pozdrawiam serdecznie :) , POLECAM ....

anonymous
@Dora 22.08.2018 15:26

Witaj, czy możesz powiedzieć jaki ZUS odprowadzają?

Lillka

Same pozytywy , miła atmosfera , miła obsługa , częsty kontakt telefoniczny .

Agnieszka

Współpracuje z firmą PFLEGETEAM od 2015r.jestem mega zadowolona z każdym problemem i o każdej porze można się dodzwonić. Szefowa i pracownicy kompetentni co najważniejsze wypłata na czas a a nawet szybciej ,sztele sprawdzone nie ma żadnych niespodzianek.Firma godna polecenia.????????????

Agnieszka
@Agnieszka 22.08.2018 15:25

Sorki za znaki zapytania miały być usmieszki

OPIEKUN11

Jeśli masz umiejętności i chęci do pracy jako opiekunka/opiekun, to wypróbuj tą Firmę! Wszystkiego o zleceniu dowiesz się przed wyjazdem, będziesz zaopiekowany przez koordynatora w czasie kontraktu a po zjeździe do domu i sprawdzeniu przelewów na konto za Twoją pracę, poprosisz o następny wyjazd. Agencja przetestowana przeze mnie na wszystkie sposoby!!! Są na rynku pracy inne, lepsze ale ich rzetelność musicie niestety sprawdzić sami.

Gabriela

@Torunianka, jesteś w stanie przybliżyć, jak konkretnie wyglądają stawki, które oferuje firma Pflegeteam zatrudnionym pracownikom? Czy firma zatrudnia jedynie doświadczonych fachowców, czy również osoby z mniejszym doświadczeniem mają szansę na zatrudnienie w firmie? @Wanda, dziękuję za opis tej sytuacji, która jest odpowiedzią na moje poprzednie pytanie. Napisz mi, czy są szanse na awanse w strukturach firmy Pflegeteam?

Gabriela

@Wanda, fajnie, że jesteś zadowolona ze swojej współpracy z firmą Pflegeteam. Czy możesz do swojej wypowiedzi dodać, jak wygląda kwestia kontaktu i rozwiązywania sytuacji, które wiadomo mogą zdarzać się w pracy za granicą? Pracownik ma ciągły kontakt z pracodawcą w tym zakresie? Firma nie zostawia pracownika samego z problemami tylko odpowiednio go wspiera w każdej chwili? Przedstaw, jak to wygląda na podstawie Twoich doświadczeń.

Wanda
@Gabriela 15.08.2018 15:11

Firma ma koordynatorów w Polsce i w Niemczech. Polski telefon alarmowy jest dostępny 24 h, niestety kiedyś musiałam z tego korzystać, bo kierowca busa błądził i nie mógł znaleźć adresu , bo były objazdy. Zadzwoniłam o 1 w nocy do firmy, odebrała zaspana szefowa i w parę minut spowodowała , że syn podopiecznych podjechał po mnie pod Lidla.Innych krytycznych sytuacji nie miałam, więc cieżko mi się wypowiedzieć. Normalnie mam kontakt z moja koordynatorką z Polski panią Anią raz na 1-2 tygodnie, jeśli czegoś potrzebuję , sama dzwonię, jeśli nie może rozmawiać, zawsze oddzwania.Dziewczyny w biurze znają każdą panią, nie czujesz się anonimowa. Szefowa zna wszystkich swoich pracowników i od razu kojarzy zlecenie i miejsce. Generalnie przed wyjazdem wiesz wszystko , znasz choroby, plan dnia podopiecznych, wiesz , kiedy masz przerwę, resztę pokazuje ci zmienniczka lub koordynator niemiecki po przyjeździe- raz nie miałam przekazania, bo zmienniczka z przyczyn losowych musiała zjechać wcześniej- wtedy przyjechał koordynator , usiedliśmy z rodziną i wszystko ustaliliśmy.

Torunianka

Pracuję z firmą od połowy stycznia 2018, skusiły mnie wysokie stawki oraz fakt,że firma reklamowała się dużym wyborem sprawdzonych zleceń. Za parę dni jadę z firmą piąty raz w tym roku na zlecenie- zawsze w inne miejsce , bo nie lubię wracać w te same i na krótko- jeżdże na max. 3-5 tygodni. Po pierwsze mają zlecenia również na krótko i zawsze mają wybór, po drugie mają dużo dobrych zleceń- zawsze dostaję numer do zmienniczki ,żeby sobie porozmawiać na temat tego, co mnie czeka.Byłam już w 3 rejonach i muszę powiedzieć,że firma prężnie działa-mają koordynatorów na miejscu, którzy dzwonią do nas, przyjeżdzają, interesują się nie tylko rodzinami ale opiekunkami, pytają o czas wolny, organizują rower, mi nawet przed przyjazdem pościel antyalergiczną , starają się,aby opiekunka miała jak najlepsze warunki pracy i dużo czasu wolnego. Dwa razy koordynator odbierał mnie z dworca i wiózł do rodziny, aby mnie przedstawić i wprowadzić- było to bardzo miłe. Raz trafiłam nawet do rodziny niemieckich prominentów , znanych z pierwszych stron gazet, ich bliskich też nie oszczędza los- okazali się bardzo normalnymi i ciepłymi osobami. Każdej niezdecydowanej osobie powiem,że warto spróbować. Wypłata zawsze na czas , ale nawet przed czasem i wyższa, niż miałam wcześniej,a pracowałam w bardzo dużej i znanej agencji, na kartę EKUZ niestety się czeka około 3 tygodni.Moja koordynatorka z polskiego biura jest też byłą opiekunką i wie, na czym ta praca polega. Znajomość niemieckiego jest konieczna, test jest telefoniczny.

anonymous

Witam. Jadę pierwszy raz z tą firmą i nie znam języka czy dam sobie radę.

Lilii
@anonymous 10.08.2018 10:26

Ta Firma nie wysyła bez języka

Wanda
@Lilii 10.08.2018 14:21

Tak, trzeba mówić przynajmniej komunikatywnie, jeśli tak jest naprawdę dobrze płacą i masz dostęp do bardzo dobrych zleceń.

Aga

Życze każdej z was zleceń z tej firmy- pracuje tu ponad rok i mam nadzieję że zostanę na długo. Gratuluję firmie podejścia do pracownika,rzetelności i uczciwości -oby więcej było takich agencji!

Wanda
@Aga 02.03.2018 18:21

Tak, to prawda, chciałam jakoś wcisnąć drugą kuzynke, nie da rady- jedna juz pracuje , ale mowi komunikatywnie po niemiecku, bo wczesniej jezdzila prywatnie. Szefowa powiedziała ,że maja wymagających klientów i trzeba mowic po niemiecku, no ale trudno się dziwić, bardzo dobrze płacą, opiekunki dostają wysokie stawki ( ja ma 1650 euro na miesiac), wiec mogą czegos oczekiwac. Ja juz byłam na trzech roznych zleceniach po 4 tygodnie na zastępstwach i trafiałam za kazdym razem dobrze-super rodziny, bardzo dobre warunki dla mnie ( raz miałam nawet osobne mieszkanie), widać ,że firma nie bierze byle jakich zleceń. Kuzynka jest u małżeństwa w Troisdorf pod Kolonią -rewelacja. JA się na razie ich trzymam, bo wybór zleceń bardzo duży, znają bardzo dobrze klientów, a koordynatorzy , szczególnie ci z Koloni na medal.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Pflegeteam sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

KIKI

W przyszłym tygodniu wracam do.domu na przerwę świąteczna a w kwietniu znowu do mojego dzidziusia.pracowałam ponad 3 lata dla duzej polskiej agencji, odważyłam się na zmianę i jestem pozytywnie zaskoczona!wysokie zarobki,super kontakt z firmą, natychmiastowa reakcja na prośby -na razie szczerze polecam!

ZYGI

Mają zlecenia dla mężczyzn,dobre pieniądze,wszystko na czas.Ja sobie chwałę.

Aniela

Potwierdzam,dużo zleceń,dobre stawki, byłam 2 razy,teraz jedzie kolezanka-trzeba znać komunikatywnie niemiecki, bo jest rozmowa,ale da się przejść, firma w porządku.

Katrin

Jestem z firmą trzeci raz na zleceniu, obecnie w okolicy Norynbergi. Firma uczciwa, panie w biurze bardzo miłe, Stelle zgodne z rzeczywistością ,koordynator był raz na miejscu, pytał, czy jestem zadowolona i czy czegoś potrzebuję. Wypłata dobra i na czas, możliwe zaliczki.

Zostaw opinię o Pflegeteam sp. z o.o. - Oleśnica

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pflegeteam sp. z o.o.