Postanowiłam odnieść się do wpisów dotyczących Origin Polska Sp. z o.o. na temat ośrodka w Otwocku.
Kieruję tą placówką od początku listopada.
Mam wrażenie, że wpisy umieszczane są przez konkurencję, bo nawet te sygnowane statusem pracownika lub byłego pracownika w rażący sposób odbiegają od rzeczywistości.
Nie wiem jaki ma to cel, bo potencjalni zainteresowani podjęciem pracy w naszej placówce nie mają możliwości uzyskania rzetelnej informacji, chyba, że chodzi właśnie o dezinformację i zniechęcenie kandydatów.
Warunki pracy są bardzo dobre a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie unikatowe - ośrodek wyposażony w najwyższej klasy sprzęt rehabilitacyjny, wyróżniający placówkę w tym obszarze działalności (dokładne informacje zamieszczone są na stronie internetowej)
Obiekt jest nowy i nowoczesny a pracodawca zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia.
Wynagrodzenie oraz forma zatrudnienia są uzgadniane na podstawie indywidualnych ustaleń, każdy zatrudniony pracownik po okresie próbnym, w którym może zaprezentować swoje umiejętności oraz postawę świadczącą o zaangażowaniu i odpowiedzialnym podejściu do obowiązków, ma możliwość negocjacji warunków płacowych (odbywa się to w oparciu o opinię bezpośredniego przełożonego zespołu).
Zespół rehabilitantów jest bardzo profesjonalny i zgrany, wciąż podnosi swoje kwalifikacje w prowadzonych przez firmę szkoleniach, stosuje najnowocześniejsze metody fizjoterapii.
Opinie rzekomych klientów też nie wydają mi się naprawdę umieszczane przez osoby przebywające w naszej placówce, po pierwsze na ogół to nie są osoby, którym stan zdrowia pozwala posługiwać się komputerem lub telefonem a poza tym, czy klient niezadowolony z usług wraca ponownie do tego samego miejsca w celu dalszego realizowania świadczeń ?
Nasi pacjenci nie muszą szukać forów internetowych w celu wyrażenia swojej opinii, dostają cyklicznie ankiety oceniające jakość wszystkich obszarów naszej działalności - komfort zakwaterowania, posiłki, opiekę lekarską, pielęgniarską, opiekuńczą, bezpieczeństwo pobytu oraz działania fizjoterapeutyczne i na tej podstawie oceniamy zadowolenie naszych podopiecznych. Dodatkowo są pod opieką managera ds. jakości usług, z którym mają codzienny kontakt. Mamy realny obraz dający nam możliwość poprawy w razie jakichkolwiek uwag i obserwacji naszych mieszkańców.
Zespół opiekunów jest rekrutowany tylko spośród osób doświadczonych i posiadających odpowiednie kwalifikacje oraz kompetencje, przyjmujemy wciąż nowe osoby tak aby zapewnić zwiększającej się liczbie pacjentów najbardziej empatyczny i odpowiedzialny personel.
Bardzo cenimy sobie osoby, które naprawdę chcą pracować i stosują się do zasad etyki zawodowej, oczywiście jak wszyscy zmagamy się z rotacją pracowników, ale dążymy do tego aby nasi pacjenci byli otoczeni osobami zapewniającymi najwyższy standard usług.
Atmosferę w zespołach tworzą ludzie w nich pracujący, nie wyobrażam sobie jak niby jedna osoba miałaby mieć na nią wpływ, spędzamy w pracy więcej czasu niż w domach z naszymi bliskimi, tylko od nas zależy jak będziemy tu funkcjonować.
Rozumiem, że niepokój mogą budzić działania mające na celu kontrolę i egzekwowanie obowiązków zgodnych z podpisanymi umowami oraz większa staranność o majątek firmy oraz jej finanse ale nigdy nikogo nie obraziłam, nie używam niecenzuralnych słów i na pewno nie traktuję współpracowników z buta (cytat z wpisu niby pracownika).
Zapraszam wszystkich mających jakiekolwiek uwagi na rozmowę, tak jak nie raz sygnalizowałam jestem otwarta na konstruktywne wnioski i nowe pomysły mogące usprawnić naszą pracę.
Zrobię wszystko aby pracownicy mieli jak najlepsze warunki do realizacji swoich zadań i rzetelnie ocenię efekty.
Nie boję się krytyki i przyjmę ją od każdego, zdecydowanie jednak wolę sprawy firmowe rozwiązywać realnie a nie w przestrzeni internetowej.
Przyzwyczajona jestem do ciężkiej, systematycznej pracy i nie zrażam się przeszkodami jakie można napotkać w drodze do zaplanowanego celu - sport mnie tego nauczył, jestem wytrwała i konsekwentna.
Anonimowy autor wpisów nie jest dla mnie przeciwnikiem w rozmowie - szkoda czasu i nie powinien być źródłem wiedzy na temat pracodawcy.
Pozostaję do dyspozycji.