JOYNEXT Sp. z o.o.

NIP: 9151797596 KRS: 0000610801

Adres: Poznańska 4, 55-120 Oborniki Śląskie

2.9/5

Opinie o JOYNEXT Sp. z o.o.

Wyszukaj opinięsearch

JOYNEXT Sp. z o.o.

Szanowni Państwo,

każda opinia zamieszczona w serwisie Gowork.pl jest dla nas bardzo ważna. Cieszymy się, że wykorzystują Państwo portal do poruszenia istotnych kwestii oraz nurtujących Państwa tematów.

Jesteśmy firmą otwartą na merytoryczną dyskusje, dlatego będziemy starali się odpowiadać na Państwa komentarze oraz informować Was o ważnych wydarzeniach w życiu naszej firmy.

Zależy nam na tym, aby dyskusja na forum była merytoryczna i kulturalna. Pragniemy zauważyć, że komentarze, które nie są zgodne z prawem polskim oraz regulaminem Gowork.pl będą usuwane przez Administratora strony.

W celu wyjaśnienia nurtujących Państwa kwestii, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: [email protected]
Omg

Propaganda godna TVPis. Wszystkie negatywne komentarze są usuwane, a pracownicy dalej odchodzą a kolejni już się szykują do odejścia. Firma dobra żeby móc wpisać "doświadczenie" w cv i uciekać jak najprędzej.

Mariusz Czarnocki/zarząd
@Omg

Negatywne komentarze nie są i nie będą usuwane. Będziemy nadal wnioskować do administratora o usuwanie komentarzy niezgodnych z regulaminem GoWork. Zmienność w zatrudnieniu jest standardowym elementem każdej organizacji działającej na zasadach rynkowych. W naszej firmie poziom odejść pracowników jest niższy niż 1% i w mojej ocenie jak i praktyce rynkowej jest wskaźnikiem bardzo niskim. Zdarzają się również powroty kluczowych pracowników, po krótkich epizodach w innych firmach.

Nick2
@Mariusz Czarnocki/zarząd

Oczywiście, że są usuwane. Nawet moich kilka komentarzy (nieprzychylnych jednemu z dyrektorów) zostało usuniętych. Śmieszne bo już kto miał widzieć ten widział i żenujące że zamiast się ustosunkować to jest to usuwane a w firmie nadal się dzieje jak się działo i są równi I równiejsze...

Sara

A więc co mogę powiedzieć o pracy A więc słyszałam jak potraktowała pewna kierowniczka Pracowniczkę skszyczala jom zato że to wstawiła się za innom ta pracowniczka napisała jej mesendrzera że poczuła się zgnojona a gdy przyszła rozmowa roczna powiedziała cytuje albo ty albo ja Pozdrawiam Paniom Iwonę ,minęło niemal 3miesiące a Pani Monika jusz nie pracuje ciekawe co wy na to Ps Pozdrawiam

Kosmitkaa Nowy wpis
@Sara

Pani Monika w końcu wytrzeźwieje i się obudzi. Zacznie szanować nową pracę i życzę więcej przedewszystkim SWOJEGO rozumu.

Śmieszna Nowy wpis
@Sara

Pani Moni.a Kornaga to mogła by się w końcu ,przestać kompromitować i pogodzić z tym że dobrą pracę trzeba szanować, a nie słuchać się pseudo koleżanek. Dziewczyno jeśli piszesz komentarze to chociaż błędów nie rób hahahha..

Płytka Nowy wpis
@Śmieszna

Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy.

Maska

Czemu się blokuje ludzi co mówią prawde

Qwerty

Pomówienia są karalne. A w internecie nic nie ginie.

Buhaha

Ciekawe czy Ciebie będzie stać na taką sprawę za oczernianie. ????

?!?!? :)

Czytam i czytam i naprawdę zastanawiam się do czego ten świat zmierza a raczej ludzie.... Dla odmiany napiszę opinie pracownika z długoletnim stażem który pracuje już tu dłuższą chwilę i widzi pewne fakty z innej perspektywy ale również z odniesieniem do dłuższej obserwacji funkcjonowania firmy. Jak pewnie wszyscy dobrze wiedzą "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" normalnym jest to że pracując w jednym miejscu widzimy więcej wad niż zalet. Prawdą jest również to, że jak w każdej innej firmie są ludzie którzy są pomocni, uśmiechnięci i aż miło się z nimi pracuje ale są również tacy na których widok nóż się w kieszeni otwiera....normalne wszędzie jest tak samo. To co można zauważyć w ostatnim czasie to to, że firma w związku z dużymi zamówieniami oraz poszerzającymi się horyzontami firmy związanymi z przyjęciem nowych projektów musiała przyjąć wielu nowych pracowników (co akurat dobrze świadczy o samej firmie-rozwija się). Z każdym nowym przyjęciem widać było że nie mieli z czego wybierać a przyjęci ludzie byli przypadkowi, nie oceniali "książki po okładce" i większości dawali szanse. I absolutnie nie jest to nic złośliwego w kierunku tych ludzi ale umówmy się nie wszyscy ludzie nadają się do tego typu pracy. Ludzie których przyjmowali byli w różnych grupach wiekowych, gdzie największą nadzieje pokłada się w ludziach młodych ambitnych chętnych do nowych wyzwań niestety te nadzieje okazały się w dużej mierze przeliczone. Niestety nowy "nabytek" w większości nie garnął się do pracy, kombinatorstwo na największym poziomie, brak przyswajania wiedzy oraz 0 podejście do pracy przysporzyło więcej nerwów, frustracji niż to wszystko było warte, a ich wymagania były naprawdę wysokie. Po niektórych komentarzach widać doskonale jakich ludzi przyjmowali i co sobą prezentowali lub też nie. Wielu z nich zostało zwolnione po okresie próbnym lub nawet wcześniej. Dlatego właśnie wylewa się fala hejtu bo przecież my robiliśmy wszystko co trzeba a i tak było źle. Okres tzw. "bum" się skończył i tym samym skończyło się trzymanie ludzi za wszelką cenę. Co do kierowników, no cóż nie wszyscy są doskonali i pewnie wiele im brakuje do tego żeby tacy byli. Można im wiele zarzucić ale z drugiej strony ich zakres obowiązków naprawdę nie jest mały i z poziomu pracownika produkcyjnego wiele nie widzicie. Kierownik jest po to żeby wymagał a my istoty ludzkie nie lubimy jak od nas się wymaga więc z samego założenia kierownik nie może być dobry, z resztą to nie zupa pomidorowa żeby pracownik ich lubił. Dlatego nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora bo byłoby to niesprawiedliwe. Oni też nad sobą mają kierowników i zarząd którzy od nich wymagają i cisną jak tylko mogą. Nie rozumiem jednego, jeżeli cos mi nie pasuje lub źle się czuje w danym miejscu to drzwi są otwarte. Nic mnie nie trzyma w miejscu w którym nie jest mi dobrze. W sytuacjach w których ktoś się zwalnia zawsze zostaję z nim przeprowadzona ankieta i rozmowa, może bez żadnych konsekwencji powiedzieć dlaczego podjął taką a nie inna decyzję, wielu nie mówi nic bo lepiej tu wylać swoje żale. Co tydzień są dyżury zarówno z zarządem, pracownikiem HR czy radą pracowniczą dlaczego tam nikt nie zgłasza swoich wątpliwości i problemów tylko wylewa je w internecie komu ma to służyć? Firmy tworzą ludzie, jeśli dalej będziecie wygłaszać swoje mądrości do kątach lub tu nic się nie zmieni i sami dajecie przyzwolenie na takie tratowanie samych siebie. Każdy z was ma głos i może nim zmienić małymi krokami to co się dzieje w firmie( no może oprócz Kamili :) ) a wylewanie tutaj swoich żali nic nie zmieni. I żeby nie było, nie uważam że firma jest nieskazitelna bo tak oczywiście nie jest. Jest wiele tematów które gryzą w oczy i dają do myślenia. Ale nikt z nas nie jest doskonały tym samym miejsca pracy też nie mogą być. Zacznijmy sami od siebie. Mówmy otwarcie o tym co nam się nie podoba a nie za plecami obrabiacie d... jak tylko można a przed oczami weszlibyście w nią najgłębiej jak tylko się da. Ot taka puenta. Pozdrawiam

lelek
Community Notes [zgadzam się]
@?!?!? :)

Myślę, że tak po prostu jest. Podkreślę to raz jeszcze że "zacznijmy najpierw od siebie".

Zupapomidorowa
@?!?!? :)

Jak to mówią" uderz w stół a nożyce się odezwą." Oiekny laborat wpisany. I tak się zastanawiam jak można pisać " jak się komuś nie podoba drzwi otwarte" Idąc tym torem autora też nikt nie trzyma na siłę. Przez przypadek poczytałem co piszą ludzie o tej firmie, zainteresowało mnie to i czytam częściej. Kolesiostwo i wazeliniarstwo to chyba jeden ze standardów u was. O toksykach i manipulator ach nie wspomnę. Wszędzie są oczekiwania w mojej firmie też z tą różnicą że u mnie szanuję się pracownika i z zespołem tworzymy dobry Tim. Życzę Kierownictwu aby zaczęło szanować ludzi, bo nie wiadomo czy jutro rolę się nie odwroca. Życzę sukcesów i przejrzenia na oczy. Pozdrawiam zupa pomidorowa a może kruonik sam już nie wiem.

Tomek2

Mam pytanie do pracownikòw A więc hodzi mi o (usunięte przez administratora) czy to rodzinka czasami bo dużo rzeczy zostało zamieciomych pod dywanPozdrawiam siostry z Wołowa i że skokowej Ps podstępne juchy Życzę wam sukcesòw

Max

Nikogo nie zastanawia fakt , dlaczego w ostatnim czasie odeszło tylu operatorów??

max
@Max

I to na jednej zmianie!!!!

Chciałabym ostrzec wszystkich przed [nazwa firmy]. Pracownicy są tam oszukiwani, kierownictwo kłamie i daje fałszywe nadzieje. Ludzie są traktowani bez szacunku, a kiedy nie są już potrzebni, zostają z niczym. Wiele osób boi się mówić, ale prawda jest taka, że firma nie działa uczciwie. Jeśli ktoś planuje tam pracować – lepiej się zastanowić. Jeśli ktoś już tam pracuje – warto znać swoje prawa! Udostępnijcie, żeby więcej osób się dowiedziało!"

TO
@JOYNEXT Sp. z o.o.

@pracodawca Jaki sens ma komunikacja z kimkolwiek z zarządu czy działu personalnego? Kiedy osoby zgłaszają, że są nękane przez liderów, że nie chcą takich osób na stanowiskach kierowniczych, nagle Ci liderzy zostają kierownìkami zmianowymi. I jak teraz ma wyglądać taka współpraca? Czyżby kierownik działu lubił robić ludziom na złośc?

TO
@JOYNEXT Sp. z o.o.

To
@TO

Jak nie słuchają to Zawsze można powiadomić inspekcję o występowaniu słowa na M :) nie będę pisać bo i tak usuną :)

Olka

Najgorsze jest to że na końcowym są tak niekompetentni kierowcy , którzy mają problemy z uzupełnieniem prostego excela. Brak szacunku do pracowników , darcie się na pół hali , przekleństwa , tak zachowuje się kierownik ? Dzieje się to tak długo , dlaczego nikt z tym nic nie robi ? Jest coraz gorzej , jedna zmiana patrzy tylko żeby na kogoś napisać maila i go podpierdzielic o coś bo to jedyne co wychodzi im najlepiej ???? praca sama w sobotę nie jest zła , ale kierownicy na MK to jest jeden wielki dramat

Taktak
@Olka

Na hali C jest to samo ciągłe poganianie pracownik nie ma swojego zdania osoby które potrafią (usunięte przez administratora) ludzi zostają głównymi kierownikami dlaczego kierownik działu tak awansuje? Dlaczego zarząd nie widzi problemu? Dlaczego nikt nie pyta ludzi o zdanie? Widzicie tylko brak norm ale nie wiecie dlaczego ludzie boją się odzywać bo nikt ich nie słucha

Fan kamilki

KAMILKA CZYM ZAJMUJE SIE W FIRMIE.

JAGODA
@Fan kamilki

CZYM?

ZnaFczyni
@Fan kamilki

Lata. Biega. Obsługuje. Auta testuje. Figuruje.

A do pracy przyjmujom pszez agencje co miesiąc Pani z Wrocławia wysyła esy jak dostaniesz to masz umowę pzedurzaiom jak nie to nie i trza umieć (usunięte przez administratora) kierowniczki bo to tesz odnich zależy

Anonimowy

Temat: Zgłoszenie dotyczące nierównego traktowania pracowników przez kierownictwo Szanowni Państwo, Zwracam się z prośbą o zbadanie działań kierowniczek [imiona i nazwiska, jeśli są znane] oraz głównej kierowniczki [imię i nazwisko], które, moim zdaniem, mają negatywny wpływ na atmosferę i relacje w naszym miejscu pracy. Chciałbym/-abym zgłosić następujące problemy: 1. Nierówne traktowanie pracowników – Kierowniczki faworyzują niektóre osoby, co skutkuje brakiem sprawiedliwości w przydzielaniu obowiązków, a także wpływa na morale zespołu. 2. Separowanie pracowników – Kierowniczki celowo rozdzielają osoby, które dobrze się komunikują, uniemożliwiając im wspólną pracę. Tego rodzaju działania prowadzą do poczucia izolacji w zespole. 3. Brak reakcji głównej kierowniczki – Główna kierowniczka jest świadoma tych działań, jednak nie podejmuje żadnych kroków, aby sytuację naprawić, ignorując problemy i "zamiatając je pod dywan". Tego rodzaju zachowania negatywnie wpływają na atmosferę w pracy. Wielu pracowników odczuwa stres i niechęć do przychodzenia do pracy, co może przełożyć się na obniżenie efektywności całego zespołu. Proszę o przeanalizowanie tej sytuacji i podjęcie odpowiednich kroków, aby zapewnić wszystkim pracownikom równe i sprawiedliwe traktowanie. W razie potrzeby jestem gotowy/-a dostarczyć dodatkowe informacje lub szczegółowo opisać sytuacje, które miały miejsce. Zależy mi na konstruktywnym rozwiązaniu tego problemu i poprawie atmosfery w naszym miejscu pracy. Z poważaniem,

Co mogę powiedzieć o tej firmie ....Inaczej mówią inaczej robią.Od kiedy pracownicy decydują czy masz pracować czy nie.Koleczka różańcowe na kazdym kroku plus oczywiście obrabianie (usunięte przez administratora) na każdym rogu .Ale ty jako pracownik nawet nie możesz nic się odezwać bo jeszcze to twoja wina będzie.Stoisz po 12 h w miejscu maszyny się psują cały czas awarie ale nie.....jesteś niewydajnym pracownikiem dla nich.Jednym słowem jest to prawda co ludzie mówią na temat tego miejsca....Gniazdo żmij i fałszywcow donoszących i liżących (usunięte przez administratora) kierownictwu.Tyke w temacie a komentarze niech usuwają ludzie i tak znają prawdę ....

nick
@Anonim

Plus pieniądze integracyjne kierowniczka sobie zaprasza kogo chce na integracje i te osoby korzystają z tych pieniędzy za darmo a tych osób których nie ma na integracji przepadają im pieniądze bo sobie skorzystają inne osoby z innych działów to jest defraudacja pieniędzy. Dziwie się ze nikt tego jeszcze nie zgłosił lub jeszcze nie zauważył.

Mufasa

Co najgorsze w firmie to to że osoby które nie mają pojecia nic o pracowniku dają podwyżki bądź awansują pracowników nie informując nawet kierowników W kadrach chyba sobie wybierają kto ma dostać a kto nie. To jest tragedia.

Obserwator

Miałem zatrudnić się tej firmie ale pierwsze skrzypce gra tam panna (usunięte przez administratora),, i sieje niezły zamęt więc odpuszczam. Szkoda firmy i jej opinii.

Anonimowy

To co się tu ładnie mówiąc (usunięte przez administratora) to w telewizji powinni puszczać, robi się tu drugi technisat brał szaczunku do pracownika oczekują nie wiadomo co myśląc że ludzie to roboty? Zwalniają ludzi z dużym doświadczeniem żeby zatrudnić osoby których niedługo nie będzie miał kto szkolić. Zabierają majówki itd żeby nadrobić zaległości? Jakie? nie jest wykonalne nadrobić coś co już jest stracone ale ,,góra" tego nie rozumie. Na MK jest (usunięte przez administratora) ludzie pracują pod presją i tylko wiecznie są pretensje ze coś jest nie tak stoisz 12h bez siedzenia gdzie BHP? Firma to wielka porażka ten wpis i tak zostanie zapewne usunięty bo jak to mówią Prawda Boli.

To co ostatnio się wyprawia porażka. Jeśli o kasę chodzi to nie może być dobrze kiedy stawki nie zależą od osób które wiedzą na ile stać pracowników i kto ile z siebie daje to po pierwsze po drugie jakie kuzwa naturalne procesy rotacji wy tu widzicie w przeciągu lat zwalniają się najlepsi pracownicy a dużo ich nie ma i firma powinna w takie osoby inwestować bo one później tworzą dla tej firmy dobra jakość co widzicie tak jak ktoś tu napisał ile było w tym roku pomyłek jak myśleli w zarządzie że da się tak szybko zastąpić doświadczenie u operatorów. Po trzecie to z kierownikami co tutaj zostało wspomniane też jest prawdą ale tak to jest kiedy niewłaściwe osoby znajdują się na niewłaściwych stanowiskach a zarząd zamiast coś z tym zrobić sprawy zamiata pod dywan. To wszystko prędzej czy później (usunięte przez administratora) albo będą mieli w firmie taką jakość że radia będą robić do polonezów. Powinni (usunięte przez administratora) dla przykładu takich kierowników którzy robią problemy to by się pozmieniało ludzie by chcieli pracować. (usunięte przez administratora) W każdych innych firmach są dodatki do systemu pracy 4-brygadowego tylko u nas wmawia się ludziom że się od tego odchodzi. Wystarczy poczytać oferty pracy albo pojechać na parę rozmów by się przekonać. Są dodatkowe premie i nie tylko za przyjście do pracy jakby to było wina pracownika że się pochoruje nie dość że wtedy nie ma całego wynagrodzenia to jeszcze premię zabiorą jakbyśmy byli robotami. Kantują nas na każdym kroku i jeszcze wmawiają że to my mamy wygórowane wymagania. To jest cyrk z tym że bez kółek. Ten zarząd doprowadzi to w końcu do rozpierdzielenia. Trochę tu pracuje i takich jaj jeszcze nie było. Wcześniej pracownik dobry pracownik przede wszystkim byl doceniany. Teraz ponabijali ćpunow, ten cały odpad z technisatu którego nawet tam nie chcieli ale u nas się cieszą ile to nowych osób nie przyszło śmiech na sali. Młode osoby które przychodzą to też książki można pisać inteligencją nie grzesza . Tutaj trzeba życzyć powodzenia bo się przyda na 100%

PracownikPracownik

A kiedy zarząd w końcu zauważy i zacznie robić coś w tym kierunku, że w ostatnim czasie zwalniają się doświadczeni pracownicy? Nie wspominając o nowych, z których mało kto zostaje. Na montażu końcowym nauka nie trwa długo ale na dziale elektroniki jest to kilka miesięcy jak dalej tak pójdzie kto będzie tam pracował ? Już są braki a nikt nie zwraca na to uwagi lub do zarządu nie docierają informacje co się dzieje, jakie podejście do pracowników mają kierownicy jak można tego nie kontrolować? Biorą wszystkich dzięki czemu mają ostatnio konsekwencje ile było pomyłek itd

Xxx
@PracownikPracownik

Dokładnie, jeszcze na smd jest zmiana gdzie pracownicy są (usunięte przez administratora) przez kierowniczkę panią P. Jedna dziewczyna zwolniła się przez nią nie wytrzymywała psychicznie teraz (usunięte przez administratora) innych za co w nagrodę dostała awans:) takie cyrki tylko tutaj ludziska:) ja(usunięte przez administratora)gdzie jest dyrektor i inni ludzie boją się odezwać a z resztą oni chyba wiedzą że jest z nią problem ale nic nie robią ale jeszcze trochę i jak dalej nic robione nie będzie to zostanie to zgłoszone w inne miejsce pracownika mają za nic

zrezygnowany
@Pracownikpracownik

niestety w tej firmie celem nie jest docenianie tych dobrych i zaangażowanych pracowników dla których dobro firmy jest ważne , tylko nagradzanie tych co mają wy...ane , ci nie robią nic albo prawie nic za to korzystają z przywilejów na które inni nie mogą liczy a ich pracę wciska się tym co sobie dobrze radzą.

zrezygnowany
@Pracownikpracownik

na rozwój pracowników nie ma bo w tej firmie rozwala się pieniądze na załatwianie prywatnych interesów kosztem firmy,

Czy nowo zatrudnione osoby w JOYNEXT Sp. z o.o. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

@Pytanie

Przez agencję nowy pracownik jest zatrudniony i podpisuje się ja co miesiąc. Stres jest czy przedłuża ci umowę czy nie.

halina
@Pracownik

w biurze, nie przez agencję, umowa podpisywana z zarządem

Yyy

Firma spoko. Komedie ostatnio można pisać to co się wyprawia . Że wam nie wstyd jak ludzie huczą że jest 2 dyrektorów a na innym etapie rządzi 1 pani( jak ze ona potrafi ludźmi pomiatać i rozkazywać) ile lat taki budrel będzie trawac a wy będziecie udawać że nic nie nie dzieje. Dziwię że że są Osoby kompetentne i zezwalają na to.

Pensja marna a obowiązków coraz więcej i odpowiedzialności na stanowisku na MK a dyrektor co robi nie widzi tego?!

xxxx
@whaat

i obiady za grosze. Jeśli chodzi o to, to super sprawa. Bal coroczny zorganizowany zawsze na najwyższym poziomie, konkursy dla dzieci pracowników, wczasy pod gruszą, dzień dziecka

@whaat

Co do nadgodzin, to są przymusy. Nie możesz sam zdecydować czy chcesz przyjść tylko straszą kartkami i konsekwencjami. Prosisz o zmianę stanowiska, to kierownik jest na nie, bo ma cię gdzieś czy dajesz rade czy nie. Człowiek moze się wykończyć, a oni i tak będą mieli cię gdzieś. Masz (usunięte przez administratora) bo firma jest do tyłu ze wszystkim. A co mnie to obchodzi? To nie mój problem. Organizacji nie ma żadnej tylko chaos.. Nie dziwię się że ludzie uciekają od takich warunków. MK

Nikt
@xxxx

Za grosze , nie sądzę, za to jakość tak zjechała ze starch to jeść, dodatkowo są grupy uprzywilejowane ( panowie i Kot) które dostają extra dania a zwykły pracownik nie dostanie nawet tego co w menu

banerbaner

Zostaw merytoryczną opinię o JOYNEXT Sp. z o.o. - Oborniki Śląskie

• Jak się pracuje w JOYNEXT Sp. z o.o.?
  • Jakie są opinie pracowników o pracy w JOYNEXT Sp. z o.o.?
  • Jak wygląda rekrutacja do firmy JOYNEXT Sp. z o.o.?