Krzysztof Szelejewski21.08.2024 23:06
Dzień dobry pamiętającym o mnie.
Tym którzy czują urazę za to, że skrzywdziłem Was w przeszłości. Wspieram Waszą determinację i walkę, zwłaszcza gdy chodzi o niezaspokojone zobowiązania finansowe. Tym, którzy przychodzą tutaj, aby wylewać swoje żale, mam kilka słów. Od czasów, gdy mieliście problem, firma Szelejewski Sp. z o.o. nie prowadziła żadnych rekrutacji, nie nawiązała żadnych nowych relacji biznesowych. Firma jest zawieszona i nie prowadzi działalności. Wpisy o rzekomej chęci pracy u nas są całkowicie bezsensowne i nie mają żadnego uzasadnienia.
Działania są przykładem bezsensownej agresji. Anonimowe komentarze, które niczego nie wnoszą. Możecie się wydawać "bohaterami" walczącymi o sprawiedliwość, ale posty są jedynie wyrazem frustracji.To nie przynosi żadnych konkretnych, jedynie pogłębia dodatkowe napięcia tylko w waszym środowisku, moje jest uodpornione po tylu atakach.Czasami wydaje się, że celem jest jedynie szukanie winnych i wyrzucanie z siebie złych emocji. To bezsensowne, że zamiast próbować wstrzymać się od działań, wolicie wyrażać swoje frustracje tu.Takie podejście nie przyspieszy rozwiązania sprawy, a jedynie wydłuży czas otrzymania należnego zobowiązania. Tak, przyznaję, że zostało mi jeszcze kilka osób, które prowadziły działalność gospodarczą i współpracowały ze mną na zasadzie B2B w czasach, gdy moja firma upadła.Wam, którzy teraz wyrażacie swoje pretensje, radzę nie mieć różowych pojęć o sytuacji, która doprowadziła do tego stanu rzeczy. Zobowiązania, które pozostają, obejmują także jedną firmę z Milicza i Bydgoszczy, niezapłacone biuro księgowe i prawnika z Rawicza oraz US w Rawiczu. Zamiast tracić czas na bezsensowne publiczne wyżalanie się, warto skoncentrójcie się na nowych możliwoąciach. Sprawy sądowe i postępowania windykacyjne są sposobem dochodzenia swoich praw, niż anonimowe wpisy na forach.Zamiast tylko krytykować i grozić, lepiej jest zgłosić swoje roszczenia do odpowiednich instytucji, które mają narzędzia do rozwiązywania takich spraw, ponoć. Tak, są to osoby z okolic Niemodlina i Opola, którym pozostało do uregulowania część wynagrodzenia, są tozarówno Polaki, jak i Ukraińcy.Dane tych firm są ogólnie dostępne. Również możecie umieścić tu informacje o należnościach, numerach faktur i instytucjach zajmujących się ich ściąganiem. „Orkiestra” to zespół najemnych specjalistów, których zadaniem jest wywieranie psychicznego i fizycznego bólu. Takie praktyki, niestety, również miałem okazję przeżyć, ale się uodporniłem i mam narzędzia przeciwdziałające takim działaniom, zwłaszcza gdy są zamówione przez obcokrajowców z Ukrainy. Mogę opowiedzieć, że w jednym z przypadków zagrożono mi życiem i zdrowiem mojej rodziny oraz moich rodziców, a kwota zobowiązania wynosiła 1300 zł. Był to co miesięczny haracz za możliwość współpracy z firmą z Niemodlina.Oświadczam Wam że prawo jest prawem i możecie z niego korzystać.Jednakże wszelkie koszty związane z pracą będziecie musieli ponieść sami czego wam pewnie nie powiedziano przy przyjmowaniu zlecenia, ponieważ firma nie posiada nic poza, nazwą, a sam posiadam jako fizyczny tylko publiczną klatkę schodową z której korzystam codziennie wychodząc na spacer. W mojej sytuacji nic nie zmusi mnie do działania, jeśli nie widzę sensu w karmieniu państwa, które nie wspiera mnie w trudnych chwilach. Nawet wtedy, gdy moja gmina otrzymywała podatki, nie zaproponowano mi darmowego parkowania, mimo że wpłacałem podatki na oświetlenie miasta. Oświadczam, że dopóki sam nie znajdę motywacji do działania, wszelkie próby straszenia przez biura BIG, KRUK i inne „piranie” są daremne.
Nie macie na mnie wpływu. Decyzje podejmę sam, w odpowiednim czasie.Zabawne i głupie zarazem jest to, że ostatnio otrzymałem dwa listy polecone z kancelarii komorniczej przy sądzie w Rawiczu, związane z pozwami wierzycieli, Panem Oleksandrem K. i Panem Oleksandrem B. Myślę, że te same osoby zakładają sieci, aby mnie prześladować.Zastanawiam się, czy umieszczanie takich informacji publicznie nie jest karalne i czy można podjąć działania prawne przeciwko tym wpisom.Szanowni wierzyciele, rodacy i wrogowie, wbijcie sobie do głowy to, co teraz przeczytacie.Moje życiowe motto w prowadzeniu firmy było: „Zawsze opłać na czas swoich pracowników, współpracowników i firmy, a Państwowych grabieżców zostaw na końcu, bo zawsze będziesz ich niewolnikiem.”Teraz, drodzy widzowie, powoli zbieram siły, podnoszę wzrok i przygotowuję się do działania. Wkrótce wezmę sprawy w swoje ręce i dam sobie radę, choć może trochę na przekór.
Wszystkim, którzy życzą mi źle, życzę, abyście doświadczyli tego samego, co ja.
Bywajcie zdrowi, spawacze i monterzy kochani.
P.S. Kolejka jest długa – najpierw US, potem losowanie. Pierwsi w kolejce są ci, którzy czekają cierpliwie, a ostatni to kąsacze i wredne hieny.
Pozdrawiam.
Autor: Krzysztof Szelejewski , wszelkie prawa do rozpowszechniania w całości i wybranych fraz, zdań, słów, bez zgody autora zabronione, wcelu wykorzystania publikacji skontaktuj się ze mną.