Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o.

Warszawa

NIP: 5252586019 KRS: 0000504702

Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o.
2 2 24 5 1

Opinie o Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

potencjalny pracownik
 Opinia

Firma, której dzień i funkcjonowanie opiera się na nastroju szefowej. A ta obgaduje swoich pracowników za plecami, jest fałszywa i myśli tylko o własnym interesie. Premie wypłacane są w kopercie, a sposób ich naliczania zna tylko szefowa. Są nieopodatkowane i "wyproszone". Nigdy nie wiesz, kiedy nadejdzie ten dzień. Otaczających ludzi ocenia przez ich stanowisko i status społeczny. Firma nie zapewnia odpowiedniego socjalu ani benefitów. Od współpracowników można się wiele nauczyć, ale to trochę za mało.

Pomocna?
TakNie
Łucja
 Opinia

@M. pracowałeś w Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o. czy może korzystałeś z ich usług celem znalezienia pracy? Obecnie poszukują kandydata na: https://www.gowork.pl/praca/recruitment-international-consulting-group-sp.-z-o.o.;pr Jeśli jesteś ich rekruterem lub masz w tym temacie doświadczenie - możesz wspomnieć o co pytają na rozmowie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.
 Opinia

jestem na nie. Stres, mobbing są na porządku dziennym. Ucinanie premii za wszystko, uzyskanie obiecanej premii po zakończonej współpracy jest niewykonalne (usłyszysz,ze się nie należy) Brak benefitów. Pani prezes nie bierze pod uwagę urlopu bez laptopa czy nie odebrania telefonu służbowego, l4 raz w roku to za dużo.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Rzetelne opinie osób, które pracowały w przedsiębiorstwie są cenną wskazówką dla osób rozważających zatrudnienie w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzenia w Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o.? Podzielcie się tymi informacjami.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Administrator 13.04.2018 18:21

Umowa o pracę / umowa zlecenie, brak benefitów, brak socjalu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia
@Były pracownik 21.09.2018 16:11

A zarobki? Znasz może widełki, na jakie mogą liczyć pracownicy, którzy zostają świeżo zatrudnieni w firmie Recruitment International Consulting Group? Czy osoby z doświadczeniem zawodowym mogą liczyć na wyższe wynagrodzenie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
była pracownica
 Opinia
@Były pracownik 21.09.2018 16:11

Umowa o pracę lub zlecenie. Niskie zarobki, brak benefitów. Część wynagrodzenia pod przysłowiowym stołem.

Pomocna?
TakNie
Katarzyna
 Opinia

Firma słaba. Brak wiedzy i odpowiedzi na pytania kandydata. Raczej do wykorzystywania przy rekrutacji na niskie stanowiska. Rekruter nie przekazał informacji o zakończeniu rekrutacji.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Natalia
 Opinia

@Były pracownik, czy osoby młode, które zdecydują się na zatrudnienie w firmie Recruitment International Consulting Group mają szansę na odpowiedni rozwój zawodowy? Firma organizuje szkolenia, które podnoszą kwalifikacje? Myślisz, że będzie to dobre miejsce pracy dla tych osób? @Były pracownik, są problemy z wypłatą premii za pracę w firmie Recruitment International Consulting Group? Możesz opisać, jak to wygląda?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Natalia 24.09.2018 12:41

Nie mam wiedzy na temat tego jak obecnie rozwija się ta firma. Niemniej patrząc po profilach pracowników na portalach biznesowych, stwierdzam, że niewiele się tam zmieniło. Myślę, że jeśli trafisz na właściwe osoby to się rozwiniesz, na właścicielkę bym nie liczyła. To osoba wywodząca się stricte ze sprzedaży. Z obszaru standardów przeprowadzania rozmów i zachowań podczas procesu rekrutacyjnego, warto czerpać wzorce od osób doświadczonych o prace w innych firmach z ugruntowaną pozycją. O szkoleniach w RICG nic mi nigdy nie było wiadomo (chyba, że brać pod uwagę "szkolenia wewnętrzne", na których każdy miał przygotować prezentacje handlową, które później wykorzystane były przez Panią Prezes jako gotowiec. W kwestii premii - przy zakończeniu współpracy z firmą RICG wyegzekwowanie swojej premii oznaczało upominanie się i wypisywanie projektów, z których premia miała być naliczona, ponieważ Pani Prezes nagle zapomniała co komu się należy (wśród 3-4 os. załogi).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Exworker
 Opinia
@Były pracownik 10.10.2018 12:23

Tam Pani Prezes myśli tylko o swoich zyskach . Osoby tam pracujące są bez doświadczenia i dostają głównie umowę na 3 miesiące albo później na rok . A jak się Pani Właścicielce coś nie spodoba to od razu kończy współpracę po zakończonym okresie próbnym . Tyle ile osób zostało tam zwolnionych to chyba w żadnej tego typu firmie nie ma. Brak socjalu i porządnych premii . Właścicielka liczy ze ktoś z KAM od razu jej przyprowadzi dobrego klienta a jak nie to do widzenia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia
@Exworker 12.12.2018 11:53

Czy osoby bez doświadczenia zawodowego, które są przyjmowane do pracy w firmie Recruitment International Consulting Group otrzymują na początku odpowiednie wsparcie i przeszkolenie przed wykonywaniem swoich obowiązków? Napisałeś również, że brakuje porządnych premii. Mógłbyś sprecyzować, jakiego rzędu obecnie są stosowane dodatki do wynagrodzenia dla zatrudnionych osób? Zachęcam do podania szczegółów, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Natalia
 Opinia

@Były pracownik, dziękuję za odpowiedź. Chciałabym wrócić jeszcze do tego, jak wygląda praca w firmie Recruitment International Consulting Group, mianowicie interesuje mnie to, jak planowane są urlopy wypoczynkowe pracowników, którzy zatrudnieni są w tej firmie? Obecnie w wielu firmach różnie podchodzi się do tego aspektu pracy, dlatego zastanawia mnie, jak to wygląda w tej firmie. Jeżeli możesz to przedstaw, proszę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Natalia 11.10.2018 12:37

Najlepiej pytać u źródła ;) Pójdź, porozmawiaj, podpytaj o interesujące Cię kwestie - oceń.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia
@Były pracownik 11.10.2018 17:06

Nie mam możliwości iść osobiście zapytać, dlatego korzystam z możliwości tego forum, aby zdobyć cenne informacje o tym, jak wygląda praca w firmie Recruitment International Consulting Group. Dlatego, jeżeli możesz, to napisz, jak to wygląda, aby pomóc użytkownikom, którzy przeglądają ten wątek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Franciszek 17.10.2018 09:35

Nie mam wiedzy na ten temat, nie było okazji skorzystać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olgaaa
 Opinia

Pani Prezes krzyczy wyzywa swoich pracownikow. Zwalnia jak sie jej tylko cos nie spodoba. Popracuje troche ktos i zostaje zwolniony

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
i123
 Opinia
@Olgaaa 27.02.2017 09:54

Duża rotacja pracowników i napięta atmosfera pracy

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@i123 24.10.2017 12:24

Do tego trzeba trochę zachodu aby premia (za zrealizowane projekty) została wypłacona... Smutne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

Miałam (nie)przyjemność pracować w tej firmie - niestety powyższe komentarze są zgodne z prawdą: atmosfera bardzo trudna, emocjonalna i wybuchowa właścicielka, która szuka atencji wśród swoich pracowników - brak profesjonalizmu z jej strony do wielu spraw. Osobiście miałam okazję nauczyć się co nieco od zespołu, który zastałam, a który obecnie pracuję już w konkurencyjnych firmach. Ze swojej strony nie polecam pracy w RICG. Dla początkujących osób, chcących rozwijać się w rekrutacji polecam duże firmy gdzie panują już ugruntowane standardy pracy i kultury.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Natalia
 Opinia

@Olo, dlaczego uważasz, że to praca jedynie dla dwóch kategorii ludzi tzn. zdesperowanych albo wytrwałych. Można sobie wyobrazić jeszcze kombinację tych dwóch cech jako wytrwałych desperatów. Ale niezależnie od tego czy kandydaci do pracy w Recruitment International Consulting Group należą do którejś z tych kategorii, to myślę, że gdybyś pokusił się o podsumowanie powodów właśnie takiej opinii wyrażonej przez Ciebie, to na pewno byłoby im łatwiej zdecydować, czy rzeczywiście warto.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olo
 Opinia

Praca dla zdesperowanych lub wytrwałych. Wszystkie opinie potwierdzam z czystym sumieniem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dutital
 Opinia

Absolutnie odradzamy jakąkolwiek współpracę z tą firmą. Zakłamanie i obłuda ! Brak poszanowania zarówno swoich pracowników jak i klientów.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Majk el
 Opinia

Lepiej zastanowić się dwa razy przed rozpoczeciem pracy w tej firmie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Recruitment International Consulting Group Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej