Cars4Europe

Piaseczno

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 15 ocen.

Cars4Europe
4 15 6 1

Opinie o Cars4Europe

Cars4Europe

W dniu dzisiejszym do naszego grona dołączył Pan Victor - wysokiej klasy specjalista w zakresie HR oraz sprzedaży. Pan Victor będzie odpowiedzialny w naszej firmie za zbudowanie działu personalnego oraz koordynację jego pracy. W związku z tym już niedługo pojawią się nowe oferty pracy w Cars4Europe. Bardzo nam miło, że będziemy mogli wspólnie budować naszą firmę. Życzymy powodzenia!!!

Cars4Europe

W ostatni poniedziałek do naszego grona dołączyła Pani Grażyna - doświadczony manager oraz świetny specjalista w zakresie sprzedaży. Pani Grażyna będzie odpowiedzialna w naszej firmie za rozwój tego działu oraz koordynację jego pracy. Bardzo nam miło, że będziemy mogli wspólnie budować naszą firmę. Życzymy powodzenia!!!

Cars4Europe

Dziś drugi dzień szkolenia sprzedażowego prowadzonego przez znakomitego specjalistę - Pana Roberta Zycha, autora m.in. takich książek jak "Gen Sprzedawcy", "Lider Sprzedaży", "Klient w centrum uwagi". Pan Robert pracuje jako trener sprzedaży od 20 lat a zasad sprzedaży uczył się w firmie Coca Cola. Cieszymy się, że możemy podnosić nasze kwalifikacje pod okiem takiego specjalisty.

Mada

W poprzednim tygodniu byliśmy z firmą na imprezie integracyjnej - najpierw pokoje zagadek (przednia zabawa połączona ze współpracą zespołową) a później włoska uczta w restauracji (dużo śmiechu i jeszcze więcej jedzenia). W takich sytuacjach można się dużo lepiej poznać w bardziej luźnych okolicznościach.

RG

W ubiegłym tygodniu podpisałam z cars4europe umowę o pracę - jeszcze tylko na krótki urlop i pod koniec września zaczynam się wdrażać. Zapowiada się ciekawie zwłaszcza, że będę mogła budować coś wg własnego pomysłu. Już nie mogę się doczekać.

marc weber

Cars4Europe from Poland - very good cooperation, excellent offers, loyality. I recommend!!!

Franco
@marc weber 27.06.2018 12:27

Thank you Marc, your opinion was very helpful for my company. We've just pick up first cars from them.

mila

Przeczytałam wszystkie te komentarze i myślę że potrafiłabym z imienia i nazwiska wskazać pracowników którzy napisali niektóre komentarze :-) W firmie pracuję już trochę czasu i jak wszędzie są lepsze i gorsze chwile. Wszystko zależy od tego kto ma jaki punkt odniesienia i jakie miał wcześniej doświadczenia ale przede wszystkim jakie ma podejście do pracy no i jakim jest człowiekiem. Jeśli chodzi o firmę - pensja zawsze na czas, atmosfera zdecydowanie na plus, szefowie tez w porządku. W każdym razie nie idę codziennie z przygnębioną miną do pracy, a wręcz przeciwnie. W tej firmie nie toleruje się obiboków i chamstwa wśród współpracowników - i to jest fakt. Przewinęło się tu parę cwaniaków, którzy na szczęście szybko się stąd zawinęli a raczej zostali szybko pożegnani i cale szczęście. To nie jest korpo gdzie idzie się do celu po trupach - bo w malej firmie takie rzeczy od razu wychodzą. Ktoś pytał o bonusy w postaci pakietów - to się zupełnie nie sprawdziło – chętnych do karty multisport były 4 osoby - pakiety można wykupić od 10 osób- wiec tyle w temacie. A szefostwo? Ja osobiście nigdy nie spotkałam się z żadnym chamstwem w stosunku do mojej osoby. Jak ktoś się opiernicza albo jest nie fair - nie owijają w bawełnę i nie raz drzwi trzaskały w takich sytuacjach. Jak na moje oko niektórzy dostali zbyt dużo "kolejnych" szans... ale to już moja opinia. A jeśli chodzi o sprzedaż - ja akurat nie jestem handlowcem wiec mogę obiektywnie powiedzieć - jednym idzie super bez żadnego wysiłku inni muszą się naprawdę napracować ale sa tez tacy którym nie idzie wogóle. A czy jest to wina firmy, szefostwa czy problem danej osoby - skoro jednym idzie a drugim nie... ? Ja mam na ten temat swoje zdanie i osobiście uważam że jedni rodzą się z tą smykałką do handlu, inni mają mega szczęście a jeszcze inni ciężko na to pracują no i na końcu są ci którym wydaje się że sa mistrzami sprzedaży a zdecydowanie powinni zająć się czymś innym. Ja osobiście przynajmniej wiem ze nie nadaje się do handlu i się tam nigdy nie pchałam i nie mam zamiaru. I tyle w temacie. Jeśli chodzi o dojazd - teraz już mieszkam w Piasecznie - ale kiedyś dojeżdzałam z okolic Ursynowa autem w max 20-25 min i jechalam krócej niż do poprzedniej firmy w mordorze. Oczywiscie zdarzalo się ze jak zima zaskoczyla drogowców to jechalam ponad godzinę. Co do parkingu - potwierdzam że jest ograniczona ilosc na parkingu firmowym – kadra kierownicza ma miejsca, a na pozostale miejsca obowiązuje zasada przyjeta zresztą przez samych pracowników – kto pierwszy ten lepszy. Ale rzeczywiscie mozna zaparkowac bezplatnie przed kauflandem naprzeciwko firmy (ok 50m od budynku firmy). Oczywiscie tu także mozna narzekać - ale dla kogos kto przezyl, jak ja kiedyś, codzienne parkowanie w mordorze - to to jest po prostu luksus. Jak ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem. Moj nick: Mila

Zefir
@mila 19.07.2018 12:52

Twoja opinia wydaje sie byc wiarygodna i bardzo pomocna. Dzieki

zako
@mila 19.07.2018 12:52

A jak jest z wyjazdami do klientów za granice? Ja jestem mocno zainteresowany ale nie wiem czy te wyjazdy to nie są obiecanki cacanki jak w innych firmach?

mila
@zako 20.07.2018 10:55

Jeśli chodzi o wyjazdy do klientów za granicę chyba byl to wrecz obowiązek handlowców. Być może jak ktoś mial efekty w sprzedazy bez jezdzenia to nie musiał tego robić - tego nie jestem pewna. Zwykle taki wyjazd trwal 5 dni od poniedzialku do piatku. Mimo to część handlowców nie jezdzila albo robila to sporadycznie ale zwykle mialo to odbicie w ich sprzedazy. Czemu nie jezdzili - tego nie wiem, ale były to raczej indywidualne, czesto prywatne powody pracowników. Jak ktoś jezdzil to zwykle z wyjazdow przywoził tyle kontraktow ze my jako dzial adm nie nadazaliśmy tego obrabiac. Dla mnie to bylo wiec dziwne jesli ktoś z dzialu sprzedazy nie chcial jezdzić zwlaszcza ze zatrudniajac sie na takie stanowisko raczej powinien się liczyc z takim obowiązkiem.

Cars4Europe

@Handlowiec: Czy możesz uwiarygodnić swoją opinię o naszej firmie i podać jakieś konkrety? Zawsze staramy się aby wspólnie z naszymi pracownikami osiągnąć kompromis.

Vivi2@
@Cars4Europe 16.05.2018 18:56

Radzę popracować trochę nad Waszym PR, bo jeśli pozwalacie, aby Wasz "Team Leader" odpowiadał w ten sposób na forum, to jest to żałosne.

Cars4Europe
@Vivi2@ 08.06.2018 15:07

Proszę nam wierzyć że gdybyśmy mieli jakikolwiek wpływ na treści zamieszczanych tu opinii lub wypowiedzi to na pewno byśmy nad tym popracowali. Prawda jest taka, że każdy może napisać tu co chce pod dowolnym pseudonimem lub nickiem. Czy osoba kryjąca się pod nickiem "Team Leader", "Handlowiec" lub "K.K." jest naszym obecnym, byłym czy tez przyszłym pracownikiem, który chce odstraszyć konkurencję, a może wogóle przedstawicielem konkurencji - tego nie wie nawet administrator tego portalu a tym bardziej my. Cieszy nas mimo wszystko fakt, że większość opinii jest jednak pozytywna, co nie jest standardem na tym portalu. A jeśli chodzi o te negatywne? No cóż - nawet jeśli są od osób które chcą nam zrobić czarny PR lub po prostu zaszkodzić - pozwalają nam wyciągnąć wnioski i uniknąć błędów w przyszłości. A prawda obroni się sama. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy o współpracy zdolne, przebojowe i przedsiębiorcze osoby, aby mogły same przekonać się o tym jaka u nas jest atmosfera i ocenić które opinie są prawdziwe.

K.K.

Pracownicy są naprawdę mili i bardzo ciepło przyjmują "nowicjuszy". Praca sama w sobie nie jest zła, chociaż ciężko jest sprzedać samochód telefonicznie kiedy klient fizycznie go nie widzi a jedyne na czym może polegać to słowo osoby której nie zna. Firma daje wysokiej jakości narzędzia pracy. Coś co razi w oczy to brak szkolenia, jedynie krótki wstęp do tego jak działa system i to w sumie wszystko. Szefostwo raczej miłe, czasem trochę za bardzo uparte i nie dające sobie pewnych rzeczy powiedzieć. Jednym słowem, jeśli ktoś ma cierpliwość do sprzedaży i dar przekonywania klientów do takich zakupów na odległość to polecam a jest to naprawdę trudne bo z tego co udało mi się zaobserwować najbardziej doświadczeni handlowcy czasem nie byli w stanie sprzedać ani jednego samochodu. Lokalizacja firmy trochę kiepska dla dojeżdżających z Warszawy, ale pracodawcy gwarantują miejsca parkingowe na pobliskim dyskoncie (Kaufland).

zako
@K.K. 10.11.2017 09:55

Wiem że firma oferuje wyjazdy do klientów za granicę - czy wtedy tez sprzedaż idzie źle? Bo rozumiem że przez telefon może być trudno sprzedać auto a w kontakcie bezpośrednim?

K.K.
@zako 19.07.2018 13:55

Kontakt bezpośredni zawsze ułatwia nawiązanie relacji i tym samym sprzedaż. Ci którzy wyjeżdzali mieli zdecydowanie lepsze wyniki. Rzeczywiście nikt nie robił problemów z wyjazdami a wrecz do tego namawiali, ale ja nie mialam mozliwości wyjazdu z powodów osobistych

Karol

@Sppracus Wybacz, ale dziwnie brzmi stwierdzenie, że "sami się przekonacie". Mimo wszystko, chciałbym Cię prosić o to, abyś powiedział coś na temat władz firmy Cars4Europe, skoro juz ten temat poruszyłeś. Uwzględniłeś informację o atmosferze, o tym że jest w porządku, więc o co chodzi z szefostwem?

Sppracus
@Karol 24.04.2018 19:54

Prezesi są cwani - nie da się tu przebimbać - jak ktoś się opierd... albo robi "boki" nie mają skrupułów. Z drugiej strony jak ktoś zrobi ponad przeciętną potrafią odpalić dodatkowy nadprogramowy bonus - tak od siebie.

Handlowiec

W firmie pracowalam jakies pół roku bo dłużej nie wytrzymałam. Praca sama.wsobie naprawdę ciekawa, kontakty z klientami, super. Jedyne co nie pozwalalo rozwijac skrzydeł i dobijalo to szefostwo. Uparte, ktore upozjadalo wszystkie rozumy i uwazalo sie za mega doswiadczone podczas gdy z klientami nie rozmawialo od lat i zostalo w tyle. Branza poszla do przodu, oni zostali za murzynami. Sprzedawalo się ciezko, tym bardziej ze dział zakupowo nie nadążał za handlowcami, ktorych bylo trzy razy wiecej. Szefowie wprowadzali bardzo zła atmosfere i niektorych pracownikow traktowali bez najmniejszego szacunku. Nie polecam tam pracy. Skusily mnie bajki o premiach, a tak naprawde jakakolwiek premie jeat bardzo ciezko osiagnac. O czym z resztą swiadczy duża rotacja pracowników.

zako
@Handlowiec 10.05.2018 16:12

Wiem że firma oferuje wyjazdy do klientów za granicę - czy wtedy tez sprzedaż idzie źle? Bo rozumiem że przez telefon może być trudno sprzedać auto a w kontakcie bezpośrednim?

Nowy

Wczoraj otrzymałem przedłużenie umowy próbnej i co mnie zaskoczyło nawet bez mojej prośby podwyżkę. Co prawda jestem jeszcze mało doświadczony w tej firmie ale wydają się być Ok.

Cars4Europe

Jeżeli w stopniu płynnym porozumiewasz się w języku niemieckim, włoskim lub francuskim i dodatkowo lubisz podróże po Europie - zapraszamy Cię do dołączenia do naszego zespołu. Nie musisz mieć doświadczenia w sprzedaży - wystarczy znajomość powyższych języków. Wszystkiego Cię nauczymy. Prześlij nam swoje CV pod adres: malgorzata.siekanska@cars4europe.com

The new one

Po tygodniu pracy muszę powiedzieć, że nadal jest ciekawie i pozytywnie. Jestem już po wstępnym wdrożeniu i wykonuję samodzielnie coraz więcej zadań. Mój przełożony podchodzi do mojej nauki bardzo cierpliwie :-) Jest ok.

Norge

Very professional and open minded company. They help me when I had a problem with some cars. They not only sell, they are also very helpful for their clients. I recommend!

The new one

Wczoraj zacząłem pracę w tej firmie i jak na razie dużo plusów. Zostałem dobrze wprowadzony w ogólne kwestie w firmie a pozostali pracownicy przyjęli mnie z uśmiechem i życzliwością. Od dziś zacząłem szkolenie pod okiem mojej bezpośredniej przełożonej. Mam nadzieje, ze dalej tez będzie pozytywnie.

Cars4Europe

Zapraszamy zdolnych studentów studiów zaocznych lub absolwentów studiów dziennych posługujących się płynnie językiem niemieckim lub francuskim lub włoskim do wzięcia udziału w rekrutacji do naszej firmy Cars4Europe (www.cars4europe.com). Wybrane osoby wezmą czynny udział w rozbudowie technologicznego startupu z branży motoryzacyjnej i wraz z nami będą mogły uczestniczyć w sukcesie, który wspólnie osiągniemy. Jeżeli chcecie wziąć udział w tym przedsięwzięciu, napiszcie do nas na adres: malgorzata.siekanska@cars4europe.com

Cars4Europe

Polska 1 : Japonia 0 Gratulacje dla polskiej reprezentacji!!! https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6418160572092735488/

Toyot

Współpraca z firma Cars4Europe od 7 lat układa się bardzo dobrze. Jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy tą firmę jako rzetelnego klienta.

Andrew

Jestem u nich handlowcem i jak to w sprzedaży są lepsze i gorsze dni. Na pewno nie można im zarzucić braku zainteresowania pracownikiem i braku chęci pomocy w gorszych momentach. Na początku byłem nastawiony sceptycznie bo przez dwa pierwsze miesiące nie widziałem za bardzo biznesu ale teraz jest już ok (pracuję tu rok). Brakuje mi trochę benefitów pozapłacowych ale przebąkują coś o ich wprowadzeniu jeszcze w tym roku.

Klient

Polecamy firmę cars4europe jako solidnego kontrahenta biznesowego. Jako jedyna firma z Polski mogą zagwarantować terminowość oraz korzystne dla nas warunki.

Trader

Normalnie nie piszę postów na tego typu forach ale tym razem zrobię wyjątek ponieważ sporo rzeczy zmienia się w tej firmie na lepsze. Przede wszystkim atmosfera, na której najbardziej mi zależy ale również sposób podejścia szefostwa. Chyba wyciągnęli wnioski z naszych propozycji bo dużo łatwiej się sprzedaje między innymi dzięki ciekawym rozwiązaniom finansowym dla klientów, które wprowadzili.

Autohaus

Współpracujemy z cars4europe od 4 lat i jesteśmy ich dostawcą. Płatności zawsze na czas, profesjonalne podejście do współpracy. W 100% możemy polecić tą firmę.

Adam

Od września zaczynam tu pracę. Mogę na razie powiedzieć tylko tyle, że rozmowy rekrutacyjne przebiegły bardzo sympatycznie oraz profesjonalnie. Zaskoczyli mnie pozytywnie ponieważ otrzymałem większą kasę niż chciałem. Powiedzieli, że na tym stanowisku standard płacowy u nich jest taki.

VW

Gratuluję Wam odpowiedniego doboru ludzi. W końcu poczułem się potraktowany jak partner a nie jak petent. Polecam.

Ana

Współpracuję z cars4europe od roku jako przedstawiciel na terenie Francji. Jestem zadowolona bo moge liczyć na wsparcie mojego szefa w każdym momencie no i mam elastyczny czas pracy. Praca sama w sobie do najłatwiejszych nie należy ale po dobrym przeszkoleniu i przy odrobinie silnej woli, satysfakcja duża.

Ewa

Byłam dziś u nich na rozmowie o pracę. Odprowadzono mnie po całej firmie abym mogła zobaczyć gdzie ewentualnie będę pracowała. Nigdzie wcześniej się z tym nie spotkałam - duży plus za to. Oferowane warunki są bardzo ciekawe a co najważniejsze stawiają na dużą samodzielność oraz własną inicjatywę.

Mr. Meyer

I bought 7 cars from Cars4Europe and I can recommend them as a good business partner. Not every polish company is so professional as C4E. Thank you

Cars4Europe

Szanowni Państwo, Przykro nam patrzeć na niektóre z wpisów, które absolutnie nie wyszły spod "pióra" naszej firmy czy też naszego pracownika. Niestety na tego typu portalach każdy może pisać co mu się podoba i w żaden sposób nie jest to weryfikowane przez administratora. Tego typu komentarze godzą w dobre imię naszej firmy i robimy wszystko aby wyjaśnić zaistniałą sytuację.

Team Leader

@Handlowiec: „No time for losers” - ciesz się, że dali Ci szansę i pozwolili brać podstawę przez 6 miesięcy bo nawet nie dałeś zarobić firmie przez ten czas skoro nie wziąłeś prowizji. Pracuję tu ponad 2 lata i nie zdarzyło się jeszcze żebym nie wzięła pensji z prowizją poniżej 7 tysięcy. Ale żeby dobrze zarobić trzeba trochę popracować a nie tak jak ty. W sumie to my wszyscy, którzy pracujemy tu po kilka lat dziwiliśmy się jak przedłużali ci umowę po 3 miesiącach bo nie widzieliśmy w tobie żadnej nadziei. W każdym razie powodzenia w następnej firmie - może tez da się nabrać na twoje piękne gadki. W cars4europe nie potrzebujemy takich jak ty, którzy tylko ferment sieją i próbują wciągnąć w swoje gierki innych młodych handlowców.

Vivi2@
@Team Leader 16.05.2018 22:16

Bezczelny komentarz. Byłam zainteresowana pracą u Was, ale po przeczytaniu tego jestem załamana Twoim brakiem profesjonalizmu i nie widzę nadziei we współpracy z Waszą firmą. Nazywasz siebie nazywa "Team Leader"? Zaczyna być jasne, dlaczego pracownicy mają o Was tak złe zdanie. Nie mówi się w taki sposób o byłych pracownikach. Wystarczyłoby napisać, że w imieniu firmy dziękujesz za cenne uwagi, i że postarasz się popracować nad w/w aspektami. Najbardziej urzekło mnie zdanie "W cars4europe nie potrzebujemy takich jak ty(...)" Jaką Ty jesteś ograniczoną i prymitywną osobą... Dno i wodorosty.

Zostaw opinię o Cars4Europe - Piaseczno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cars4Europe